שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: חלבי

רכיבים

7 פרוסות חלה

תערובת תיבול (לערבב בקערה): 4 כפות שמן זית, 2-3 שיני שום כתושות (או 2 קוביות שום קפוא), כף פטרוזיליה קצוצה דק, ביצה, רבע כוס חלב, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל: ¾ כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית (בגודל 20X30) בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול. חותכים את החלה לקוביות ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ובאופן אחיד.

-מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד להזהבה.

ראו גם
עוגת קפה ומייפלעוגת קפה ומייפל
עוגיות אגוזים, שקדים וקוקוס עוגיות אגוזים, שקדים וקוקוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ברכה לוי (10:12 11.09.2024)

הי אפרת,
סוף סוף חזרתי:)
אין לי כרגע גבינות בבית, יש אפשרות לשים רק חלב? אני אשים גם פטריות טריות וזיתים ירוקים ושחורים, אבל חוץ מיזה, נראה לך בסדר לא לשים גבינות? איך נראה לך יצא? נראה לך עדיף מראש לא לנסות? תודה מראש על המענה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 11.09.2024)

היי ברכה🙂
לא ניסיתי להכין בלי גבינות אבל מניחה שאפשר אם תשימי תוספות כמו שהצעת.

avatar
משהי (12:52 19.05.2024)

אפשר עם פרוסות גבינה צהובה במקום עם מגורדת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:39 19.05.2024)

כן. כדאי לחתוך את הפרוסות.

avatar
אניטה (22:32 13.05.2024)

מדהים!!!
הכנתי עם ’’הקצוות של הלחם’’ ויצא מעדן מושלם!!!
אמשיך להמליץ על האתר…
תודה אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:50 13.05.2024)

תודה לך❤️

avatar
רפאל (21:39 5.03.2024)

היי
תודה רבה על המתכונים המדהימים!
פטרוזיליה מיובשת (תבלין) יהיה טוב?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:25 6.03.2024)

כן. רבע כפית זה מספיק אם זה תבלין.

avatar
ברכה (19:18 4.03.2024)

הי אפרת
נשארו לי הרבה קצוות של הלחם (הכוונה ל”סופים” של הכיכרות)
אפשר להכין עם זה את המתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 4.03.2024)

כן:)

avatar
ברכה (20:31 5.03.2024)

ואוו!
יצא ממש ממש טעים!
קריספי מבחוץ ורך מבפנים…
מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:22 6.03.2024)

❤️❤️

avatar
אני (19:08 5.02.2024)

הכנתי ויצא מעולה!!
אני מוסיפה גם קוטג’ לבלילה ויוצא מטורף.
מוסיפה גם לפעמים עגבניות שרי נותן חמיצות שמאזנת טוב את הטעם.
אגב יצא לי להכין גם בטוסטר עם נייר אפיה ויצא מעולה ומהיר יותר
תודה על המתכון המנצח!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 5.02.2024)

תודה לך על השיתוף❤️

avatar
Zipi (11:44 12.01.2024)

האם חלה או לחם לבן טרי??או לייבש במצנם/תנור לפני כן..תודה למענה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:21 12.01.2024)

עדיף חלה אבל אפשר גם עם לחם לבן.
אין בעיה שזה טרי, לא צריך לייבש לפני.

avatar
Zipi (18:50 20.01.2024)

הכנתי טעימה ביותר הוספתי פטריות קצוצות..הבעיה היחידה שריפוד בנייר אפייה..הנייר נידבק לתחתית הפשטידה וצריך היה לקלף..המלצה לשמן אותה או לוותר עליה.תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:07 20.01.2024)

תודה שחזרת לשתף:)

avatar
Chedva (18:52 24.12.2023)

יצא נדיר!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 24.12.2023)

שמחה לשמוע💜

avatar
ענת (18:23 4.12.2023)

היי, אפשר להקפיא מוד אחרי האפיה ולהוציא כעבור מספר ימים? האם פוגע בטעם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 4.12.2023)

אפשר להקפיא אחרי שזה התקרר לטמפ’ החדר.
זה לא יפגע בטעם.

avatar
זיווה (18:26 15.10.2023)

ילך טוב עם מרק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 15.10.2023)

היי
הלחם מתאים יותר למנות חלביות אבל גם עם מרק הוא ישתלב.
ממליצה על מרק דלעת (ניתן להוסיף לו שמנת מתוקה).

avatar
שרה (21:18 31.07.2023)

הי,
לצערי אני לא חוזרת להגיב בדר”כ על מתכונים.
אבל למתכון הזה הייתי חייבת!!
פשוט מעולה!
קל להכנה, מרכיבים זמינים והכי חשוב ניצול של חלות.
תודה ענקית אפרת!

מאפה חלה מוקרם
avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:49 1.08.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
בת חן (01:34 2.07.2023)

קודם כל: אני מבקרת קבועה באתר שלך, הטוב ביותר שיש=]
שאלה: האם אפשר להכין בטוסטר אובן? אם כן-יש שינויים שצריך לשים לב אליהם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 2.07.2023)

היי
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להכין באובן ללא שינוי נוסף.

avatar
אביטל (23:03 6.06.2023)

הכנתי תבנית לי ולבעלי
פינוק מושלם לארוחה זוגית קלילה!
ממש תודה אפרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 7.06.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
a (16:10 25.12.2022)

איך עושים את זה עם לחמניה/ פיתה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:07 25.12.2022)

באותו אופן- לחתוך לקוביות ולהכין. יוצא הכי מוצלח עם חלה או עם בגט.

avatar
a (19:22 25.12.2022)

כמה כמות לחמניות/פיתות צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:24 25.12.2022)

מעריכה שכ-3-4 פיתות וכ-3 לחמניות (בגודל לחמניות סנדוויץ’).

avatar
a (21:15 25.12.2022)

וואו הכנו את זה עכשיו במחבת (עשינו 2 לחמניות, חתכנו באמצע ואז קוביות) והכפלנו כמויות (בלי השמן) וליד את זה הכנו את הלביבות קולורבי .אמאלה נראה טובבבבבב!!!!!!
יש פה ריחות ממש טובים בבית של הפשטידה והלביבות… ממש ארוחה מוצלחת לחנוכה!!
ישר כח על הסבלנות וההסברים!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:30 25.12.2022)

שמחה כל כך שיצא מוצלח ושנהניתם מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
תהילה (12:52 25.11.2022)

כמעט שבת שלום❤️
לדעתך יש אפשרות להכין היום לחמם מחר על הפלטה?
או שיוצא פחות מוצלח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 25.11.2022)

היי,
אפשר לחמם על הפלטה בתבנית מכוסה, המאפה עלול להתייבש מעט.
שבת שלום🌺

avatar
אלישבע (00:45 11.09.2022)

יצא מוצלח ברמה הזויה!
נטרף ישר כשיצא מהתנור,
הוספתי פרוסות עגבניה מלמעלה,
וזה פשוט טעים!
תכינו כמות מרובעת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:43 11.09.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
מנוחי (11:41 16.08.2022)

יש אפשרות להכין את זה לא בתנור?
אם כן, איך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 16.08.2022)

היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל יתכן ויצא טוב גם עם בישול במחבת רחבה.
יש לבשל על אש נמוכה עם מכסה כ-10 דקות או עד שאין נוזלים ניכרים במחבת והמאפה נראה מוכן.

avatar
יונתן רפאלי (09:42 14.08.2022)

האם יש דרך להחליף את הביצה?
במה להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:59 14.08.2022)

היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל אפשר להוסיף במקום ביצה עוד רבע-שליש כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס.

avatar
רניה (19:10 3.06.2022)

יעבוד גם אם התנור על 90 מעלות בשבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 3.06.2022)

היי,
יתכן ואפשר לאפות על חום נמוך של 90 מעלות למשך שעתיים בערך, אבל לא בטוחה אם יצא מוצלח.

avatar
רניה (19:32 3.06.2022)

תודה על המענה!

avatar
שירה (23:45 22.05.2022)

וואו יצא טעים ברמות!!!
הוספתי רוטב פסטו וזה מאוד שידרג לטעמי.
תודה על המתכונים הקלים והנגישים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:34 23.05.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים(: תודה על השיתוף🌺

avatar
יפית (10:59 5.01.2022)

וואו יצט מעולה, הוספתי קצת שמנת כי היה תריך עוד נוזל להספיג תלחם, הוספתי גם פטריות קצותו שניו לי במקרר.
יש לך רעיונות לעוד דברים שאפשר להוסיף למתכון ולשדרג?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 5.01.2022)

שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להוסיף זיתים, גבינות קשות נוספות כמו פרמז’ן או בולגרית ועשבי תיבול כמו בזיליקום.

avatar
אסתי (10:05 5.01.2022)

אשמח אם תוכלי לפרסם גם מתכונים צמחוניים ללא לקטוז.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 5.01.2022)

היי אסתי,
תוכלי למצוא מתכונים מתאימים בקטגוריות הבאות:
עוגות טבעוניות: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa/
מתכוני קינוחים פרווה: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%95%d7%94/
עוגות פרווה: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%95%d7%94/
אגב, ברוב המתכונים ניתן להחליף חלב/שמנת מתוקה במיץ תפוזים או שמנת צמחית.
בהצלחה(:

avatar
נח זאב (13:57 31.12.2021)

יצא מושלם, גאוני ויצירתי וטעים ברמה אחרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 31.12.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף!

avatar
דבורי (17:21 26.12.2021)

בס”ד
מה אפשר במקום פטרוזוליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 26.12.2021)

היי דבורי,
ניתן לוותר על הפטרוזיליה או להמיר אותה בבזיליקום.

avatar
טובי (15:53 25.08.2023)

כוסברה בא בחשבון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:11 25.08.2023)

אפשר אם אוהבים, אם כי זה קצת פחות מוצלח בעיני.

avatar
טובי (18:13 27.08.2023)

נוותר על הירק
לא מכירה בזיליקום
מכינה עכשיו עם הילדים נספר איך יצא!!!

avatar
חן חן (11:31 25.11.2021)

הולך גם על לחם??
או רק על חלה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 25.11.2021)

עם חלה זה יוצא הכי טוב🙂

avatar
מימי (11:51 19.10.2021)

עוד שאלה:
זה יוצא רך או קריספי?
אני רוצה להכין, אבל לא רוצה משהו שהוא כמו פשטידה, אלא יותר לחם למנת פתיחה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:04 19.10.2021)

זה יותר כמו מאפה ובכלל לא כמו פשטידה(:

avatar
מימי (12:00 17.10.2021)

היי
מה את ממליצה להגיש עם זה לארוחת ערב?
זה מתאים בתור פתיחה או בתור תוספת לעיקרית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 17.10.2021)

היי מימי,
המנה הזו עשויה להיות גם מנת פתיחה וגם תוספת- תלוי בסוג הארוחה, מספר הסועדים וכו’…
אני ממליצה להגיש עם זה סלט עשיר חלבי (כמו סלט בולגרית או סלט חלומי) ועם מנה נוספת כמו פסטה חלבית, פשטידה, או תפו”א מוקרם.
תוכלי למצוא המון מתכונים לבחירתך בקטגוריה מתכונים חלביים.

avatar
רחל (15:09 16.10.2021)

היי, הכנתי את מאפה החלם המוקרם והטעם מעולה. הבעיה שיצא קצת יבש, צריך יותר רטיבות. אולי להוסיף עוד ביצה ועוד חלב? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 16.10.2021)

היי רחל,
אם יצא יבש זה יכול לקרות בגלל שכמות או גודל הפרוסות היו גדולות מעט מהדרוש. אפשר להוסיף עוד רבע כוס חלב (או אפילו שמנת לבישול) ואפשר גם ביצה קטנה.

avatar
רחל (23:10 16.10.2021)

תודה

avatar
איילה (07:46 15.10.2021)

באיזה גודל פרוסות החלה?
פרוסות של חלה פרוסה (דקות מאוד)
או פרוסות שחותכים לבד בסכין?
אולי אפשר לציין במשקל, או כמה זה יחסית לחלה שלימה?
תודה רבה רבה.
(בנוסף, האם יש לדרך להמיר את מוצרי החלב שבמתכון, ליצירת מאפה חלה מוקרם ללא מוצרי חלב?).

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:01 15.10.2021)

היי איילה,
את פרוסות החלה יש לחתוך בעזרת סכין בעובי ממוצע (לא דק ולא עבה מדי).
להערכתי בפרוסה אחת יש כ-40-50 גרם.
מה שיפה במתכון הזה הוא שלא חייב לשקול הכול בדייקנות, אלא רק להקפיד שכל הפרוסות יהיו מצופות היטב בתערובת התיבול.
אפשר להפוך את המתכון לטבעוני/פרווה ע”י שימוש בחלב סויה, ובגבינה טבעונית.
שבת שלום!

avatar
איילה (23:37 16.10.2021)

תודה רבה!

avatar
שירה (01:29 15.10.2021)

צריך לשים לב שהחלה לא נגעה במשהו בשרי מסעודות השבת, כי אז גם היא נעשית בשרית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:56 15.10.2021)

נקודה חשובה, תודה😊

לקריאת כל התגובות