זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: חלבי
רכיבים
7 פרוסות חלה
תערובת תיבול (לערבב בקערה): 4 כפות שמן זית, 2-3 שיני שום כתושות (או 2 קוביות שום קפוא), כף פטרוזיליה קצוצה דק, ביצה, רבע כוס חלב, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל: ¾ כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית (בגודל 20X30) בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול. חותכים את החלה לקוביות ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ובאופן אחיד.
-מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת, מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד להזהבה.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים משאריות אוכל
הי אפרת,
סוף סוף חזרתי:)
אין לי כרגע גבינות בבית, יש אפשרות לשים רק חלב? אני אשים גם פטריות טריות וזיתים ירוקים ושחורים, אבל חוץ מיזה, נראה לך בסדר לא לשים גבינות? איך נראה לך יצא? נראה לך עדיף מראש לא לנסות? תודה מראש על המענה!
היי ברכה🙂
לא ניסיתי להכין בלי גבינות אבל מניחה שאפשר אם תשימי תוספות כמו שהצעת.
אפשר עם פרוסות גבינה צהובה במקום עם מגורדת?
כן. כדאי לחתוך את הפרוסות.
מדהים!!!
הכנתי עם ’’הקצוות של הלחם’’ ויצא מעדן מושלם!!!
אמשיך להמליץ על האתר…
תודה אפרת
תודה לך❤️
היי
תודה רבה על המתכונים המדהימים!
פטרוזיליה מיובשת (תבלין) יהיה טוב?
תודה רבה!
כן. רבע כפית זה מספיק אם זה תבלין.
הי אפרת
נשארו לי הרבה קצוות של הלחם (הכוונה ל”סופים” של הכיכרות)
אפשר להכין עם זה את המתכון?
כן:)
ואוו!
יצא ממש ממש טעים!
קריספי מבחוץ ורך מבפנים…
מושלם!
❤️❤️
הכנתי ויצא מעולה!!
אני מוסיפה גם קוטג’ לבלילה ויוצא מטורף.
מוסיפה גם לפעמים עגבניות שרי נותן חמיצות שמאזנת טוב את הטעם.
אגב יצא לי להכין גם בטוסטר עם נייר אפיה ויצא מעולה ומהיר יותר
תודה על המתכון המנצח!
תודה לך על השיתוף❤️
האם חלה או לחם לבן טרי??או לייבש במצנם/תנור לפני כן..תודה למענה..
עדיף חלה אבל אפשר גם עם לחם לבן.
אין בעיה שזה טרי, לא צריך לייבש לפני.
הכנתי טעימה ביותר הוספתי פטריות קצוצות..הבעיה היחידה שריפוד בנייר אפייה..הנייר נידבק לתחתית הפשטידה וצריך היה לקלף..המלצה לשמן אותה או לוותר עליה.תודה רבה
תודה שחזרת לשתף:)
יצא נדיר!!
שמחה לשמוע💜
היי, אפשר להקפיא מוד אחרי האפיה ולהוציא כעבור מספר ימים? האם פוגע בטעם?
אפשר להקפיא אחרי שזה התקרר לטמפ’ החדר.
זה לא יפגע בטעם.
ילך טוב עם מרק?
היי
הלחם מתאים יותר למנות חלביות אבל גם עם מרק הוא ישתלב.
ממליצה על מרק דלעת (ניתן להוסיף לו שמנת מתוקה).
הי,
לצערי אני לא חוזרת להגיב בדר”כ על מתכונים.
אבל למתכון הזה הייתי חייבת!!
פשוט מעולה!
קל להכנה, מרכיבים זמינים והכי חשוב ניצול של חלות.
תודה ענקית אפרת!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
קודם כל: אני מבקרת קבועה באתר שלך, הטוב ביותר שיש=]
שאלה: האם אפשר להכין בטוסטר אובן? אם כן-יש שינויים שצריך לשים לב אליהם?
היי
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להכין באובן ללא שינוי נוסף.
הכנתי תבנית לי ולבעלי
פינוק מושלם לארוחה זוגית קלילה!
ממש תודה אפרת
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
איך עושים את זה עם לחמניה/ פיתה?
באותו אופן- לחתוך לקוביות ולהכין. יוצא הכי מוצלח עם חלה או עם בגט.
כמה כמות לחמניות/פיתות צריך?
מעריכה שכ-3-4 פיתות וכ-3 לחמניות (בגודל לחמניות סנדוויץ’).
וואו הכנו את זה עכשיו במחבת (עשינו 2 לחמניות, חתכנו באמצע ואז קוביות) והכפלנו כמויות (בלי השמן) וליד את זה הכנו את הלביבות קולורבי .אמאלה נראה טובבבבבב!!!!!!
יש פה ריחות ממש טובים בבית של הפשטידה והלביבות… ממש ארוחה מוצלחת לחנוכה!!
ישר כח על הסבלנות וההסברים!!!!!!!!
שמחה כל כך שיצא מוצלח ושנהניתם מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף❤
כמעט שבת שלום❤️
לדעתך יש אפשרות להכין היום לחמם מחר על הפלטה?
או שיוצא פחות מוצלח?
היי,
אפשר לחמם על הפלטה בתבנית מכוסה, המאפה עלול להתייבש מעט.
שבת שלום🌺
יצא מוצלח ברמה הזויה!
נטרף ישר כשיצא מהתנור,
הוספתי פרוסות עגבניה מלמעלה,
וזה פשוט טעים!
תכינו כמות מרובעת!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
יש אפשרות להכין את זה לא בתנור?
אם כן, איך?
היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל יתכן ויצא טוב גם עם בישול במחבת רחבה.
יש לבשל על אש נמוכה עם מכסה כ-10 דקות או עד שאין נוזלים ניכרים במחבת והמאפה נראה מוכן.
האם יש דרך להחליף את הביצה?
במה להחליף?
היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל אפשר להוסיף במקום ביצה עוד רבע-שליש כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
יעבוד גם אם התנור על 90 מעלות בשבת?
היי,
יתכן ואפשר לאפות על חום נמוך של 90 מעלות למשך שעתיים בערך, אבל לא בטוחה אם יצא מוצלח.
תודה על המענה!
וואו יצא טעים ברמות!!!
הוספתי רוטב פסטו וזה מאוד שידרג לטעמי.
תודה על המתכונים הקלים והנגישים!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים(: תודה על השיתוף🌺
וואו יצט מעולה, הוספתי קצת שמנת כי היה תריך עוד נוזל להספיג תלחם, הוספתי גם פטריות קצותו שניו לי במקרר.
יש לך רעיונות לעוד דברים שאפשר להוסיף למתכון ולשדרג?
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להוסיף זיתים, גבינות קשות נוספות כמו פרמז’ן או בולגרית ועשבי תיבול כמו בזיליקום.
אשמח אם תוכלי לפרסם גם מתכונים צמחוניים ללא לקטוז.
תודה.
היי אסתי,
תוכלי למצוא מתכונים מתאימים בקטגוריות הבאות:
עוגות טבעוניות: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa/
מתכוני קינוחים פרווה: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%95%d7%94/
עוגות פרווה: https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%95%d7%94/
אגב, ברוב המתכונים ניתן להחליף חלב/שמנת מתוקה במיץ תפוזים או שמנת צמחית.
בהצלחה(:
יצא מושלם, גאוני ויצירתי וטעים ברמה אחרת
איזה כיף שיצא מוצלח(: תודה על השיתוף!
בס”ד
מה אפשר במקום פטרוזוליה?
היי דבורי,
ניתן לוותר על הפטרוזיליה או להמיר אותה בבזיליקום.
כוסברה בא בחשבון?
אפשר אם אוהבים, אם כי זה קצת פחות מוצלח בעיני.
נוותר על הירק
לא מכירה בזיליקום
מכינה עכשיו עם הילדים נספר איך יצא!!!
הולך גם על לחם??
או רק על חלה??
עם חלה זה יוצא הכי טוב🙂
עוד שאלה:
זה יוצא רך או קריספי?
אני רוצה להכין, אבל לא רוצה משהו שהוא כמו פשטידה, אלא יותר לחם למנת פתיחה.
זה יותר כמו מאפה ובכלל לא כמו פשטידה(:
היי
מה את ממליצה להגיש עם זה לארוחת ערב?
זה מתאים בתור פתיחה או בתור תוספת לעיקרית?
היי מימי,
המנה הזו עשויה להיות גם מנת פתיחה וגם תוספת- תלוי בסוג הארוחה, מספר הסועדים וכו’…
אני ממליצה להגיש עם זה סלט עשיר חלבי (כמו סלט בולגרית או סלט חלומי) ועם מנה נוספת כמו פסטה חלבית, פשטידה, או תפו”א מוקרם.
תוכלי למצוא המון מתכונים לבחירתך בקטגוריה מתכונים חלביים.
היי, הכנתי את מאפה החלם המוקרם והטעם מעולה. הבעיה שיצא קצת יבש, צריך יותר רטיבות. אולי להוסיף עוד ביצה ועוד חלב? תודה
היי רחל,
אם יצא יבש זה יכול לקרות בגלל שכמות או גודל הפרוסות היו גדולות מעט מהדרוש. אפשר להוסיף עוד רבע כוס חלב (או אפילו שמנת לבישול) ואפשר גם ביצה קטנה.
תודה
באיזה גודל פרוסות החלה?
פרוסות של חלה פרוסה (דקות מאוד)
או פרוסות שחותכים לבד בסכין?
אולי אפשר לציין במשקל, או כמה זה יחסית לחלה שלימה?
תודה רבה רבה.
(בנוסף, האם יש לדרך להמיר את מוצרי החלב שבמתכון, ליצירת מאפה חלה מוקרם ללא מוצרי חלב?).
היי איילה,
את פרוסות החלה יש לחתוך בעזרת סכין בעובי ממוצע (לא דק ולא עבה מדי).
להערכתי בפרוסה אחת יש כ-40-50 גרם.
מה שיפה במתכון הזה הוא שלא חייב לשקול הכול בדייקנות, אלא רק להקפיד שכל הפרוסות יהיו מצופות היטב בתערובת התיבול.
אפשר להפוך את המתכון לטבעוני/פרווה ע”י שימוש בחלב סויה, ובגבינה טבעונית.
שבת שלום!
תודה רבה!
צריך לשים לב שהחלה לא נגעה במשהו בשרי מסעודות השבת, כי אז גם היא נעשית בשרית
נקודה חשובה, תודה😊