זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
סוג: פרווה/חלבי
רכיבים
4 לחמניות מכל סוג שאוהבים
רוטב לשקשוקה קנוי או ביתי (ראו- מתכון לשקשוקה)
4 ביצים
תוספות (לא חובה): קוביות גבינה בולגרית, פטה, מוצרלה, גבינה צהובה.
עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-חותכים עיגול רחב בחלק העליון של הלחמניות כך שישאר דופן של כ-2 ס”מ מסביב.
-מניחים בכל שקע של לחמניה 2-3 כפות גדושות רוטב שקשוקה ומוסיפים מעל ביצה. מפזרים תוספות שאוהבים ומעט פטרוזיליה קצוצה.
-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-20 דקות (לפי מידת העשיה של הביצים שאתם אוהבים).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
*אפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.
*את כיפות הלחמנייה שחתכתם ניתן גם לאפות בתנור ולטבול אותן בביצה.
לחם שקשוקה, מאפה שקשוקה
ראו גם
- מניפת פילו ובולגרית |
- שבלולי פיצה מטורטיה |
- בורקס השחר |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל |
- לחמניות על שיפוד
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
היי, מה הכוונה ‘רוטב שקשוקה’? הסתכלתי בקישור ששמת לשקשוקה, אבל אין שם שום זכר לרוטב… את מתכוונת לכל השקשוקה עצמה (עם הבצל, עגבניות וכו’ ורק לפני היבצים)?
כן, הכוונה לרוטב עצמו לפני שמוסיפים את הביצים.
תודה על המענה המהיר:) חייב לבשל את זה לפני, או שאפשר לשים המצרכים בתוך הלחמניה, ויתבשל בתנור יחד עם הביצה?
כדאי לבשל לפני.
אם רוצים חיים קלים יותר אפשר לקנות “רוטב לשקשוקה” מוכן.
היי מה לגבי לחמניות ארוכות? אצבע כאלה? זה יכול ללכת? פשוט נתקעתי בלי מוצרים לארוחת ערב כמעט וזה מה יש… (עברנו דירה ככה שגם גז כרגע עוד אין לנו וביצה בתנור זה בול בשבילי…)
תודה על כל המתכונים המדהימים שיש באתר הזה!
כן הולך, למה לא?🙂
תודה רבה!!! יצא טעים ממש מוצלח!!
תדעי שיש לך זכויות בשלום בית שלנו
כי התחתנתי ולא ידעתי לבשל כלוםםם ומאז ששמעתי מחברה על האתר שלך
אני מכינה כל יום ארוחות מהאתר והכל יוצא מושלםםםם!!!! ולבעלי יש אוכל טעים:)
תודה יקרה💜
כיף לשמוע!
וואוווו הכנתי ויצא טעיםםםםםם!!!
ממליצה ממש!!!
תודה רבה!!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף:)
היי, נראה ממש טעים… רק שאלה – האם צריך לכסות בנייר כסף כשזה בתנור?
אין צורך לכסות:)