זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 15-18 לחמניות
סוג: חלבי
תבנית מאפינס
מצרכים:
2.5 כוסות (350 ג’) קמח תופח
3 ביצים
קופסת קוטג’ / קופסת גבינה לבנה (250 גרם)
200 גרם גבינה קשה מגורדת (לדוג’ בולגרית, פטה, גלעד)
גבינה צהובה מגורדת ו/ או גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)
שן שום כתושה
3/4 כוס שמן/ 150 גרם חמאה מומסת
לקישוט: קימל, שומשום או פרג.
אופן הכנה:
-לערבב הכל ולצקת לתבנית שקעים. ניתן לפזר מעל קימל, שומשום או פרג.
-להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 30 דקות או עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים חלביים
מישהו יכול לכתוב את המתכון בתגובות
לא נותן לי להכנס
מה את רואה שאת בעמוד? רק את התגובות? תוכלי לצרף לי צילום מסך?
2.5 כוסות (350 ג’) קמח תופח
3 ביצים
קופסת קוטג’ / קופסת גבינה לבנה (250 גרם)
200 גרם גבינה קשה מגורדת (לדוג’ בולגרית, פטה, גלעד)
גבינה צהובה מגורדת ו/ או גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)
שן שום כתושה
3/4 כוס שמן/ 150 גרם חמאה מומסת
לקישוט: קימל, שומשום או פרג.
-לערבב הכל ולצקת לתבנית שקעים. ניתן לפזר מעל קימל, שומשום או פרג.
-להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 30 דקות או עד להזהבה יפה.
היי
יש לי רק קמח לפיצה עם שמרים.
בעייתי להשתמש בזה?
אפשר.
בוקר טוב,
אם אפשר להשתמש בגבינה צפתית בתור הגבינה הקשה.
ובמה מומלץ להשתמש בשמן או בחמאה?
אפשר. תוסיפי חצי כפית מלח למתכון.
עם חמאה יותר טעים:)
האם אפשר להשתמש בגבינת חמד במקום?
כן אפשר (במקום הגבינה הקשה).
מה אפשר לשים במקום גבינה קשה?
אם אין לך גבינה קשה תכיני בלי.
מה אפשר לשים במקום ביצים?
הבת שלי רגישה לביצים ואתמול אובחנה עם ציליאק, אשמח ממש למתכון ללחמניות / לחם אם יש לך. המון המון תודה
היי אירית,
בדר”כ מוסיפים ביצים למאפים שהם ללא גלוטן כדי זה משפר את המרקם והטעם.
אם לא ניתן אז תוותרי על הביצים ועל כל ביצה תשימי כרבע כוס מים/חלב.
מצרפת לך לינק למאפים ללא גלוטן
אפשר להשתמש בקמח מלא? אם כן מה הכמויות?
לדעתי זה ייצא קצת כבד ודחוס עם קמח מלא בלבד.
הייתי משלבת חצי כמות עם קמח לבן רגיל ומוסיפה 2.5 כפיות אבקת אפיה.
היי אפרת תודה על המתכונים, באיזה כוס את משתמשת בדרך כלל במתכונים שלך?
היי
בכל המתכונים כוס מדידה= נפח 240 מל.
היי ,תודה על המתכון יצא סופר טעים רק שהלחמניות ללא תבניות מאפינס השתטחו לגמרי בתנור כמו פיתה . ראיתי פה בתגובות שהיו שעשו ללא תבניות מאפינס ויצא להן ממש כמו לחמניות. יכולה להגיד לי מה יכולה להיות הדרך שהן הצליחו לעשו. כלחמניות בתבנית התנור ??תודה מראש
היי מירב,
אם המאפינס הצליחו לשמור על צורתם ללא תבנית מאפינס אני מניחה שהתערובת יצאה להם יציבה.
אולי הם שמו פחות קוטג’/ גבינה לבנה.
המתכון יצא מעולה. עשיתי חצי חצי קוטג’ וגבינה לבנה, 100 גרם חמאה ורבע כוס שמן קנולה, הוספתי פרמז’ן.
שמחה שיצא מוצלח!
היי האם אפשר לוותר על הביצים ?
היי
אפשר להחליף את הביצים בכשליש כוס חלב.
אפשר להקפיא לפני האפיה?
פחות מומלץ(:
יצא מושלם!!!
ממש סוגר את הפינה של ארוחת ערב.
תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
חייבים תבנית שקעים? או ניתן להכין צורה עגולה ביד ולתנור
יש צורך בתבניות כי הבצק דליל יחסית ולא יחזיק ללא תבנית.
הכנתי את הלחמניות המדהימות הללו מקמח כוסמין 80% והן יצאו מאלפות. רכות וטעימות.
הריח שלהן הריץ את כל סרבני האכילה שלי הישר לתנור…
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
היי, תודה על המתכונים 🙂 הכנתי עם קמח רגיל ואבקת אפייה. אפשר לשמור חצי מהתערובת במקרר ולהכין מחר בבוקר?
היי,
לא מומלץ לשמור את התערובת למשך יתר מכמה שעות, זה פוגע במרקם.
היי אפרת, המתכון מאד מזכיר לי את המאפינס גבינה המאד אהובות עלי – אלה: https://www.10dakot.co.il/recipe/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94/
אבל שם יש 1/4 כוס שמן ופה פי 3, על כמעט אותה כמות קמח. ו-1 ביצה במקום 3 פה. מה ההסבר? תודה.
היי דינה,
במתכון השני יש יותר קמח, ויש גם הבדל בינו ובין המתכון הנוכחי מבחינת המרקם וקצת בטעם(:
שבוע מקסים🌺
מזה. המתכון. המושלם. הזה??
איך לא ראיתי אותו קודם! נחטף כמו גרעינים את צריכה להזהיר להכין כפול, כמעט לא נשאר מה לאכול בשבת! אין עליך אפרת!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן(:
איזה ברכה הלחמניות האלו?
היי,
למיטב ידיעתי הברכה היא מזונות.
היי אפרת אם שני ביצים אפשר להכין את הלחמניות ? אם כן אפשר את הכמויות ?
היי,
את יכולה להכין את הכמות המקורית במתכון רק עם 2 ביצים ולהוסיף כף חלב.
מה ההבדל בין לחמניות גבינה למאפינס גבינה? מתלבטת בין שניהם לארוחת ערב למחר..
האם אפשר להוסיף זיתים לחלק מהלחמניות?
היי,
שני המתכונים מעולים ומתאימים לארוחת ערב, יש הבדל קטן במרקם שלהם.
אפשר בהחלט להוסיף להן זיתים.
מה היחס של אבקת אפיה עם קמח רגיל כשאין קמח תופח?
היי,
במקום קמח תופח אפשר לשים כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח רגיל.
היי אפרת,לדעתך אפשר להכין ללא קמח?
היי אפרת,
אני חושבת שאפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן כמו תמי או כרגיל, אבל לא ניסיתי בעצמי(:
איך לחמניות ללא קמח ??
תודה רבה על המתכונים!
האם אפשר לוותר על השום??
היי שנאור,
כן, אפשר(:
ראשית תודה רבה
אפשר בבקשה כמויות לקילו
היי מוריה,
לכמות של קילו יש לשים קילו קמח ולהכפיל את כל כמויות המרכיבים פי 3.
בהצלחה(:
תודה רבה! יש אפשרות להכין את הבלילה כמה שעות מראש או שעדיף להכין ישר לפני האפייה?
היי ניצן,
מומלץ להכין סמוך לזמן האפיה בגלל השימוש בקמח תופח.
אם זה עניין של שעה שעתיים חושבת שזה יהיה בסדר לשמור במקרר עד האפייה.
וואי! להיט! טעים ממש! פתרון מעולה לארוחת ערב זריזה! הורדתי קצת מכמות השמן והכנתי כמו לחמניות (בצורות מעניינות כדי שיהיה ניכר שזה חלבי, צריך ככה לפי ההלכה)
נראה ממש טעים רינה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת,
ערב נפלא🌸
יצא מעולה , קל וטעים!הוספתי שומשום וזעתר.
נראה מהמם עדי! 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸
היי נשארו לי הרבה גמדים וחשבתי לשלב אותם במאפינס במקום גבינה לבנה, זה אפשרי?
היי סיון,
האמת שלא ניסיתי אך אני מניחה שזה אפשרי 🙂
היי אפרת, הכנתי בדיוק לפי ההוראות ומש כשיצאו מהתנור חטפתי אחת והייתה ממש טעימה, אבל גמה שעות לאחר מכן, הלחמניות ממש התקשו ונהפכו להיות במרקם אחר! איך זה יכול להיות? ידוע לך ממה זה יכול להיגרם אולי?
היי ליאב,
כיסית את הלחמניות או שמרת אותן בקופסה סגורה?
לא, השארתי בתוך קופסא לא סגורה
אז כנראה שהלחמניות התייבשו.
בכל מקרה אפשר לשים אותן עכשיו בקופסה סגורה ומומלץ לחמם לפני שאוכלים.
הוספתי בצל מטוגן ויצא מעולה !! תודה
נראה מעולה! 🙂
תודה רלי
היי אפרת,
כמה גבינה צהובה מגורדת ניתן להוסיף לא רשמת כמויות?
במידה ואני רוצה להכין בתפנית מאפינס סיליקון האם עטרות מנייר ניתן לשים או שעדיף לשמן אם בכלל?
במידה ואני מכינה היום זה יכול להשמר במקרר למחר ויהיה טעים עדין יהיה צורך בחימום?
תודה מראש וחג שמח🤗
בין חצי כוס לכוס.
יש לשמן אבל אם את שמה עטרות נייר אין צורך לשמן.
כן.
חג שמח 🌺
הי אפרת!
מתה על המתכונים המהממים שלך! כל אחד יותר מוצלח מהשני!
אני רק שאלה, אם אין לי קמח תופח, רק קמח רגיל ושמרים, איך זה עובד?
היי לאה 🙂
אפשר לערבב 2.5 כוסות קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפיה.
אין צורך בהתפחה בכלל?
אין צורך.
אם אין גבינה צהובה- רק גבינה לבנה וצפתית ..יש גם שמנת חמוצה- אפשר להכין? אם כן,מה הכמויות?
היי שרית,
אפשר להכין עם 250 גרם גבינה לבנה ובערך כוס צפתית מפוררת.
אמורה לצאת תערובת רכה ודביקה. אם התערובת קצת יבשה יש להוסיף כמה כפות שמנת חמוצה או גבינה לבנה לפי הצורך.
מדהים!!
ואו 😍
תודה על השיתוף!
מתכון מעולה. פשוט להכנה וטעים. שדרג את ארוחת הבוקר. תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אם אין לי גבינה קשה מה עדיף: לשים גם גבינה לבנה גם קוטג\’ וגם גבנצ, או לשים במקום הקשה עוד גבנצ, או לוותר פשוט על הגבינה הקשה?
שימי קצת יותר גבינה צהובה.
הבלילה אמורה להיות דלילה או בצקית?
בצקית רכה.
הייי:) האם זה יסתדר גם עם התחתיות קאפקייקס מנייר ?
הכוונה לקוקטים (מנייר קשיח)? אפשר.
היי, רציתי לשאול איך אפשר להמיר את הקמח תופח לקמח כוסמין ? האם זו אותה כמות?
תודה הדר
אם זה קמח כוסמין לבן אפשר לשים 2.5 כוסות + 2.5 כפיות אבקת אפיה.
אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשים עד מחצית מהכמות אחרת זה יוצא דחוס ופחות טעים (הכוונה לכוס ורבע קמח כוסמין מלא + כוס ורבע קמח לבן + 2.5 כפיות אבקת אפיה).
ואם אין לי קמח לבן? אפשר להוסיף לקמח כוסמין כוס קמח תופח?
בוודאי😊
מתכון מעולה!תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
האם אפשרי להחליף את הקוטג’/גבינה לבנה בשמנת לבישול/גבינת שמנת?
אפשר להמיר בגבינת שמנת, יוגורט או בשמנת חמוצה.
האם אפשר במקום גבינה לבנה לשים שמנת חמוצה?
כן.
כתמיד- יצא טעים ומעולה!
תודה על המתכון המצויין 🙂
נראה מעולה 😍
תודה ליאור
תמיד מכינה משהו דומה עם שאריות קוטג’. יוצא טעים .
בדיוק שמתי מגש בתנור 🙂
תודה
מעולה 🙂
תודה ג’ן ושבוע נפלא
היי אפרת, להוסיף לתערובת קטשופ יצא טעים? ואם כן כמה לדעתך? רוצה שיצא כמו פיצה…תודה! אתר נפלא!
היי שרון,
לא בטוחה שכדאי במתכון הזה אבל אפשר להכין את המאפינס פיצה.
שלום, האם אני יכולה להכין את הבצק יומיים מראש ולשים במקרר ובבוקר האירוח לשים לאפות אותן?
תודה
סיגל
היי סיגל,
אני מניחה שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהלחמניות לא יתפחו יותר מידי כי חומרי ההתפחה פועלים מיד וככל והתערובת עומדת ללא אפיה האפקט נפגע. הן ייצאו טעימות אבל קצת דחוסות יותר במרקם שלהן.
תודה רבה על התשובה, אחלה אתר, מתכונים תמיד מוצלחים וטעימים!
שמתי כוס קואקר וכוס וחצי קמח הוספתי טימין וריחן יבש יצא מעולה. ולא חיב בתבנית שקעים. אוהבת מאוד את המתכונים שלך
תודה.
מהמם!
תודה אילנה.
שבת שלום 🌺
מתכון מצויין !!
מכינה את הלחמניות בעזרת כף בצורה עגולה על תבנית רגילה של תנור
זה פשוט נטרף!👌👌
מעולה 🙂
תודה אדווה.
בוקר טוב
במה אפשר להחליף את הגבינה הקשה האם אפשר לוותר?
אם אין לך תכיני בלי.
היי,
היום השתמשתי במתכון כבצק לפיצה. השתמשתי בגבינה לבנה ובמקום חלק מהשמן השתמשתי בשמנת 38%. הקמח היה כוסמין מלא ואפיתי את הבצק בתבנית תנור כ-15 דקות, ואז שפכתי רוטב עגבניות לפיצה, וגבינה צהובה ואפיתי עוד כמה דקות עד להמסת הגבינה.
יצא סוף הדרך.
תודה על המתכון.
רעיון מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
יאמי… יצא טעים…
תודה אפרת…
וואו נראה מעולה!
תודה רוית ויום מקסים 🙂
בוקר טוב, אפשר במקום חמאה מומסת, שמן קוקוס וכמה?
אין לי תבנית עם שקעים, טרם קניתי, מה אפשרי במקום? אפשרי להמיס לתבנית שלמה?
היי אלה,
אפשר לשים 2/3 כוס שמן קוקוס מומס במקום.
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה 35-40 דקות.
יום מקסים 🙂
היי, האם ניתן להחליף את הביצים במשהו אחר( אלרגיה לביצים ושומשום)?
היי יסמין,
אפשר לשים במקום כשליש כוס חלב.
שלום, האם תבנית מאפינס תתאים?
כן. מומלץ לשמן אותה לפני.
יצא טעים מאוד ונטרף. תודה רבה.
תודה ענת 🙂
בוקר טוב אפרת הכנתי עם 100 גר’ חמאה ו-120 גר’ חמאה ויצא טעים מאוד אבל המרקם היה כבד קצת ולא פריך ואוורירי.מה כדאי לי לשנות?
בוקר טוב שרון,
לחמניות הגבינה אכן יוצאות פריכות ופחות אווריריות, במיוחד אם מכינים עם חמאה ולא שמן.
אם את רוצה לחמניות יותר אווריריות אני ממליצה שתכיני את המתכון של לחמניות ללא שמרים ותוסיפי בתוך התערובת גבינות כמו צהובה, בולגרית ואפילו שן שום כתושה שתוסיף טעם.
יום נפלא 🙂
יצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון הקליל והטעים!!!
תודה שירי, שמחה שאהבת 🙂
כמה זמן לפני חימום בתנור למס’ דקות מוציאים מהמקרר?מכינה למחר בערב
מומלץ להוציא כמה שיותר זמן לפני כדי שהחימום יתקצר. נניח שעה לפני.
חממי את התנור כ-5 דקות ואז תכניסי את הלחמניות.
אפרת המקסימה!רוצה להפחית קצת מכמות החמאה (ראיתי בתגובות שיוצא שומני מאוד) ורציתי לדעת מה היחס בין שמן לחמאה-חשבתי לשים 100 גר’ חמאה?כמה גר’ גבינה צהובה לשים?
את יכולה לשים 100 גרם חמאה מומסת.
גבינה צהובה שימי בסביבות חצי כוס (100 גרם).
שבוע טוב אפרת,אני רוצה להכין עכשיו תמתכון אבל בכמות יותר קטנה משהו כמו 6 מאפינס..
אין לי קצח תופח רק רגיל ולא גבינה קשה רק צהובה.אשמח לעזרתך.
היי שירן, שבוע טוב 🙂
כמויות מומלצות:
כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה (לערבב)
1 ביצה
100 גרם גבינה לבנה
כשליש כוס גבינה צהובה מגורדת
שן שום קטנה כתושה
רבע כוס שמן
הלחמניות ממש נחטפו עשיתי כבר פעמיים מעדן
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המתכון נראה מצויין רק רציתי לדעת האם אפשר להוסיף גם פטריות טריות קצוצות?
תודה ויום טוב
היי מיכל,
לדעתי אפשר.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, אומנם הכנתי את המתכון דיי מזמן אבל עדיין היה חשוב לי לומר לך כמה הוא היה מוצלח וטעים! ממש פתר לי את הדילמה מה לעשות עם כל הגבינות שצריך לסיים.. 🙂
הכנתי כלחם בתבנית אינגליש קייק ויצא נהדר!
שמתי חצי כוס שמן ולדעתי לא צריך יותר מזה..
תודה על עוד מתכון מעולח 🙂
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן 🙂
הגבינה קשה זה רק בשביל הטעם? או שזה גם מייצב את הבלילה? אין לי כרגע שום גבינה קשה למעט גבינה צהובה… אפשר להכין בלי?
היי דנה,
הגבינה הקשה היא רק בשביל הטעם. אפשר לשים יותר גבינה צהובה (בין חצי 3/4 כוס לכוס גבנ”צ מגורדת) ולהוסיף לתערובת כחצי כפית מלח.
מעולההה.. הולכת להכין לבייביז 🙂 תודה
מתכון פשוט וטעים בטירוף!!!
החיסרון – אכלתי 3 לחמניות בבת אחת 🙁 תחליף לארוחת צהריים 🙂
אתר מקסים כל הכבוד!!!
תודה! העיקר שנהנית, זה מה שחשוב 😉
האם ניתן להוסיף בצל חתוך לתערובת?
היי אילנית,
אפשר אבל מומלץ לטגן אותו לפני.
מתכון מעולה שמתי שמן זית והוספתי למתכון זיתים קצוצים.
לחמנית שאי אפשר להפסיק לאכול
תודה סמדר, שמחה שיצא טעים 🙂
האם אפשר לאפות במכשיר הקאפקיקס
היי סיגל,
אני מניחה שכן.
יום מקסים 🙂
תודה
יצא מדהים אגב איך אפשר להכין מהבלילה הזאת ללא גבינה פשוט פרווה ניתן להכין זאת?
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הפיכת המתכון לפרווה אני בספק כי הגבינות תורמות למרקם ולטעם של הלחמניות.
שבת שלום!
תודה. בקר נפלא יצא מעולה וטעים במיוחד.!! האם ניתן להקפיא ? ואם כן מהי הדרך המומלצת להפשרה?
אני נהנית מאוד מהאתר שלך.! וכל פעם מופתעת מקלות הכנת המתכונים הנפלאים .
תודה.ויום טוב.
סימה
אני שמחה לשמוע סימה 🙂
אפשר להקפיא, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לשים בתוך קופסה אטומה. כשרוצים להפשיר פשוט להוציא החוצה. לפני שאוכלים, מומלץ להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למספר דקות כדי להחזיר ללחמניות את הפריכות.
יום מקסים!
שלום רב .
רציתי לדעת בבקשה מהו המרקם שהתערובת אמורה להיות? מוצקה או רכה מאוד ?
היי סימה,
התערובת אמורה לצאת דביקה ומוצקה אבל מעט רכה (לא נוזלית).
קצת שידרגתי 😉 חילקתי את הבצק ל-2, חצי שמתי בתחתית תבנית מלבנית קטנה, עליו שמתי שכבה של תירס שימורים ופרוסת גבינה צהובה ומעליו פרשתי את שאר הבצק, יצא ממממממש טעים! בטח אפשר לשים שם עוד כל מיני דברים טעימים, תודה!
היי אורה,
נשמע מעולה!!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
אפשר לשים גם גבינה לבנה וגם קוטג?
כן רבקה, אפשר לשלב בין הגבינות. העיקר שסה”כ הכמות תהיה 250 גרם.
תודה על מתכון קל וטעים.
כמה זמן ניתן לשמור את הלחמניות בחוץ? וכמה זמן במקרר?
אם אקפיא חלק יהיה ניתן לשמור ליותר זמן?
תודה
היי אריאל,
ניתן לשמור את הלחמניות בחוץ 1-2 ימים (במקום קריר ומוצל), לאחר מכן יש לשמור במקרר.
הלחמניות נשמרות במקרר כ-4 ימים ובמקפיא כשבועיים שלושה.
בכל מקרה, יש לשמור את הלחמניות בתוך קופסה או שקית אטומה היטב.
סופשבוע נעים 🙂
שלום,
אני מאוד נהנית להשתמש במתכונים מהאתר .
רציתי לדעת לגבי הלחמניות גבינה כמה לחמניות יוצא מהכמויות שבמתכון ?
תודה
היי יפעת,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
בסביבות 15-18 לחמניות.
יום נפלא!
נשמע מעולה אך שאלתי היא אם צריך לתת לבצק לנוח?
היי אילנה,
אין צורך. מערבבים את כל החומרים ומיד לאחר מכן יוצקים לתבנית שקעים.
ערב נעים 🙂
וואו הכנתי והם נחטפו בשניות !!!! מתכון מצויין ופשוט להכנה!!! בכלל מאוהבת באתר שלכם וכל מה שהכנתי מהמתכונים יצא מעולה! שאפו
מעולה!
תודה נופר, כיף גדול לשמוע 🙂
יצא מעולה ללקק את האצבעות!
מעולה!
תודה על העדכון 🙂
הי, אפשר במקום בתבנית שקעים לשים את הלחמניות בתבנית על נייר אפיה במרווחים?
היי אורית,
אני מניחה שאפשר (לפי מה שאני זוכרת הבצק לא אמור לצאת דליל מידי).
אם הבצק דביק ולא נוח לעבודה פשוט תרטיבי את הידיים.
*אם בסוף הבצק ממש דליל בצורה שאי אפשר להכין ממנו לחמניות קטנות אז אפשר לצקת לעטרות נייר שמיועדות לאפיה או לתבנית אינגליש קייק אחת.
אפשרות נוספת היא להוסיף עוד קצת קמח כדי לייצב את הבצק.
חג שמח 🙂
יצא מעולה!! הילדים התענגו על ארוחת ערב נטולת לחם, שינוי מרענן, והבלילה האפויה בתבנית אינגליש יצרה פרוסות לחם רך ומענג. תודה על המתכון
מצוין! שמחה לשמוע ותודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה על התגובה המהירה:)
אם אין לי תבנית שקעים, האם היתן לאפות בתבנית אינגליש קייק ולפרוס אח”כ? אם כן הכמות היא לשתיים או אחת?
הי גיתית,
לא ניסיתי אבל אני מאמינה שלא צריכה להיות בעיה. הכמות היא לתבנית אינגליש קייק, אולי מעט יותר.
וואו פשוט מדהים !!
אין על האתר הזה תודה לך תבורכי !!
תודה מור!
שלום רב. הכנתי היום גם את מרק העגבניות וגם את הלחמניות. המרק יצא נהדר (הוספתי מלבד הגזר גם קישוא מגורד ושיבולת שועל). לגביי הלחמניות… יצא נחמד בסך הכל, אולם מאד מאד שמן!!! הכנסתי כוס שמן כפי שהמתכון מציין אך זה הרגיש מעל ומעבר. הבצק בטרם אפייתו נזל מרב שומן!!. האם ניתן להכניס פחות שמן?
הי הדס,
כן, את יכולה להוריד את כמות השמן ל 2/3 כוס.
מתכון מעולה!
תודה רוית 🙂
אתר מדהים, אני גרועה בבישול ואפיה , והמתכונים כאן תמיד מצליחים לי.
תודה רבה , מפרגנת לכם את כל המחמאות שאני מקבלת
תודה רבה אורית, איזה כיף לשמוע 🙂
כל מילה בסלע אין על האתר הזה תבורכי באמת כיף לעשות את המתכונים הקלים והמוצלחים
יבורכו ידייך
תודה רבה ריקה!
היי האם במקום גבינה צהובה מגורדת ו/ או גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)
ניתן לשים גבינה צפתית או גבינת פיראוס בולגרית ולחתוך אותן לקוביות?
הי עמית, אפשר. ממליצה לשלב את שני הסוגים (צפתית ובולגרית) במידה ויש לך כי ככל שמשלבים יותר גבינות כך זה יוצא יותר טעים 🙂
גבינה צפתית מתאימה?
היי דנה, מתאימה בהחלט 🙂
ובמידה ושמים חמאה, האם לשים חמאה רכה או בטמפרטורת החדר או קרה?
היי אלומה, מבחינת המרקם של הלחמניות תמיד טעים יותר כשזה על בסיס חמאה (למרות שגם עם שמן זה טעים). יש לשים חמאה רכה בטמפ’ החדר או חמאה מומסת. שבוע נפלא 🙂
היי,
מה עדיף לשים שמן או חמאה?
תודה רבה 🙂
היי מאז שהכרתי את האתר המהמם הזה התחלתי לאהוב לבשל ולאפות! אתם מדהימים!תמיד חשבתי שאוכל טעים לוקח המון זמן. ותודה שהוכחתם לי שלא…
רציתי לשאול האם אפשר להכין את המתכון הזה עם קמח רגיל,או שחייב קמח טופח?
תודה רבה לאה!
אפשר להכין את המתכון עם קמח רגיל אך מומלץ להוסיף לו שקית אבקת אפיה ולערבב היטב אחרת הלחמניות לא תתפחנה. שבת שלום:)
מעולה קל פשוט וטעים מאוד שמתי בתוך עטרות נייר וכף להגיש אגב אני שונאת לאפות ואוהבת לבשל
היי אילנה, שמחתי לשמוע שלמרות שאת לא אוהבת לאפות, הכנת את המתכון. ואגב, זה רעיון מעולה לשים בעטרות נייר:)
האם במקום הגבינה הקשה והצהובה לשים 300 גר’ קשקבל?
היי שרית, את יכולה להכין את המתכון מגבינת קשקבל אך הייתי ממליצה להוסיף מעט מלח לתערובת (אם מוותרים על הגבינות המלוחות).
טעים מאד
הולכת להכין שוב.
תודה על המתכון
מעולה, בשמחה:)
תודה על המתכון. יצא נהדר.
כמה מהגבינה הצהובה? אני כבר רוצה להכין!
היי פרידה, כ- 100 גרם גבינה צהובה.
מתכון פשוט מעולה! לחמניות שאי אפשר להפסיק לאכול.
איזה לחמניות טעימות!! יצא מדהים