זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 4 דקות
מס’ מנות: 12-15 לביבות
סוג: חלבי
מצרכים:
250 גרם גבינה לבנה
1 ביצה גדולה
2 כפות מלאות סוכר
חצי כפית תמצית וניל
כפית מלאה קליפת לימון מגורדת (או כל פרי הדר אחר)
4 כפות גדושות קמח תופח (70 גרם)
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה (התערובת אמורה להיות לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי, בין ממרח חומוס לטחינה).
-מחממים מחבת רחבה עם שמן (יש לשים שמן בנדיבות). כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כף מהתערובת למחבת (מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל פעם). מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך כדקה וחצי. בעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד ומטגנים כדקה וחצי נוספות. לאחר מכן, הופכים שוב צד ומטגנים עוד דקה נוספת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
*מומלץ להניח ללביבות לנוח כ-2 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות).
*אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
הערות חשובות להכנת לביבות גבינה מוצלחות:
-לביבות הגבינה עדינות ולכן לעיתים כשהופכים אותן צד, הבלילה הפנימית קצת נשפכת לצדדים. זה בסדר.
-לביבות גבינה נוטות להשחים בקלות לכן חשוב לטגן על אש בינונית ולהנמיך את האש במידת הצורך.
-יש להשתמש במחבת מסוג שאינו נדבק כמו מחבת ברזל יצוק או טפלון.
-יכול להיות שבין “נגלה” אחת לשניה יהיה צורך להוסיף שמן. במידה והשמן נשרף או שיש בו חתיכות שרופות, יש לנגב אותן בזהירות עם נייר מגבת ולשים שמן חדש.
קל להכנה וממש טעים מתכון מעולה
שמחה שיצא טעים❤️
יש לי קופסא גדולה של גבינה.
אשמח לדעת כמה כפות גבינה זה 250 גרם.
תודה רבה!
כף גבינה לבנה – 25 גרם
זה יוצא כ10 כפות לא גדושות (יחסית שטוחות)
תודה על המתכונים הנהדרים!
באיזה קמח אפשר להמיר שיהיה ללא גלוטן?
היי רות,
זה אמור לעבוד עם קמח תמי, כרגיל וכדו’.
יש לערבב 4 כפות קמח עם חצי כפית אבקת אפיה.
וואו, איזה קליל להכנה וטעיםםםם😋😋
הציל לי גבינה באלגנטיות שפג תוקפה היום…🤭
נראה מעולה❤️
תודה על השיתוף!
ואוו חיפשתי ארוחת בוקר טעימה ופשוטה, וזה יצא ממש מושלם וממש קל להכין. תודה רבה
שמחה שיצא טעים:)
תודה תמר
מעולה. מתכון מושלם וטעים מאוד .תודה לך.
חג חנוכה שמח
תודה לך שחזרת לעדכן.
חנוכה שמח💛
אפרת שלום,
רציתי להגיד שהכנתי את אותו מתכון עם אשל ויצא ממש אוורירי ועדין יותר מאשר עם גבינה לבנה. תודה על המתכונים הפשוטים והטעימים!
תודה שחזרת לשתף🙂
היי אני מכינה היום וצריכה את זה למחר איך כדאי לשמור, במקפיא או במקרר?
והאם כדאי לחמם לפני ההגשה, ואיך?
את יכולה לשמור במקרר מכוסה.
לחמם תנור.
היי אפרת
אפשר לשים במקום קמח תופח קמח רגיל?
וכן מה אפשר לשים במקום תמצית וניל כי אין לי
תודה תמיד אני ממש נהנת מהמכונים
בר
היי בר,
אפשר לערבב 4 כפות גדושות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
אפרת רציתי בבקשה לשאול,
אפשר מתכון ללביבות בימקום גבינה לבנה עם אשל? אני מכינה עם גבינה לבנה ויוצא ממש טעים הייתי רוצה לנסות עם אשל גם.
תודה.
את יכולה לנסות להכין את זה עם אשל. זה אמור לעבוד:)
היי אפרת אני רוצה להכין לביבות גבינה אפשר לוותר על קליפת לימון ופרי אחר?
אפשר לוותר.
באמת שניסיתי. יצא זוועה. הכל נוזלי מדי. הפנים לא אפוי. עשיתי לפי הכמויות. אכזבה..
היי
אם יצא נוזלי מדי כנראה שהיה חסר קמח. כתוב בהערות במתכון שהתערובת לא צריכה להיות נוזלית מאד. בנוסף חשוב לטגן על אש בינונית נמוכה כדי שהלביבות יתבשלו בפנים ולא יישרפו מבחוץ.
שלום אפרת.
האם ניתן להכין עם גבינת שמנת 25%?
תודה,
עינת
היי
אפשר, הן יצאו קצת יותר כבדות.
האם החביתיות נשמרות לאחר זמן במקרר?
או שטובות לאכילה רק מיד לאחר הטיגון?
היי,
הלביבות במיטבן סמוך להגשה.
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח תפו”א?
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח.
בכל מקרה המרקם ישתנה ויהיה יותר רך ופחות יציב.
דווקא ניסיתי ויצא ממש טעים!!!
הכל נחטף והמלצתי לאחיותי…
תודה על המתכונים המעולים!!
רכשתי גם את הספרים שלך ואני משתמשת איתם המון. תודה
מעולה, שמחה לשמוע!
תודה על הפרגון🌺
שלום אפרת, תודה על המתכון. האם אפשר לאפות את הלביבות ? ולשמן כמובן את התבנית. תודה!
היי,
לא ניסיתי לאפות אבל אני חושבת שאפשר. צריך לקחת בחשבון שהן יצאו פחות זהובות באפיה.
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס ולשמן את השקעים. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות.
אפיתי כמו ההוראות, לא יצא זהוב מאד אבל ממש טעים! קצת סגנון אחר. תודה רבה!!
שמחה שיצא מוצלח🙂
היי אפרת יקרה!
מתכון מעלףף יצאו טעימות בטירוף!
הכנתי עם יוגורט(2 גביעים של 100 מ”ל) כי לא הייתה לי גבינה…והכפלתי כמויות בהתאם. יאמייי 🙂
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
תודה על המתכונים המעולים באתר! מאמצת את המתכונים כאן וכולם נהנים מהטעמים המיוחדים!
האם אפשר להקפיא את הלביבות האפויות?
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים!
אפשר להקפיא, אבל המרקם מעט ישתנה.
מתכון פצצה
ממש מוצלח!!
חיפשתי הרבה זמן מתכון טעים וקליל…
תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מהמםם!!
תודה רבה!!
אגב, הולך מצוין עם כוסמין לבן ומלא (מעורב כ70/30)
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי ויצא מוששששששלם
שמתי קורנפלור לרגישה לגלוטן
יצא מוש
שמחה כל כך שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
כתוב שזה צריך להיות מרקם בים טחינה לחומוס.
ומה עושים כדי לשלוט על המרקם?
מה אפשר להוסיף \ להוריד כדי להגיע למרקם הרצוי?
היי,
אם מדייקים בכמויות לא אמורה להיות בעיה במרקם ואין צורך לשנות כלום.
אם במקרה יוצא נוזלי ממש אפשר להוסיף עוד כף קמח. ואם יוצא ממש מוצק- עוד קצת גבינה או מעט ביצה טרופה.
המרתי בקמח תפו”א והוספתי אבקת אפיה ויצא מעולה!!!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
הי, אפרת
יצא מדהים ונגמר ברגע… ממליצה להכפיל או לשלש כמויות 🙂
שמחה שיצא מוצלח והתחסל!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
תודה רבה על המתכון!
יצא ממש טעים ומוצלח ב”ה!!!
אין על ההסברים שלך אפרת הכל ברור ומובן עד לפרטים הקטנים..
חנוכה שמח, שבת שלום וחודש טוב:)
איזה כיף לשמוע(:
תודה על הפרגון🌺
הכנתי עכשיו למשפחתי יצא טעים במיוחד ממש קליל להכנה
תודה רבה על המתכון!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון(:
חנוכה שמח😊
תקשיבו!! טיגנתי את הלביבות בשמן קוקוס- ואו ואו ואו! יצא מטריף. מתכון מהמם שנהיה מנה קבועה אצלנו בבית.
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
תודה על המתכונים מידי שבוע הם מעולים!
אפשר לאפות כמו קציצות בתנור?
אני לא מטגנת אף פעם מטעמי בריאות.
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
לא ניסיתי לאפות אבל אני חושבת שאפשר. צריך לקחת בחשבון שהן יצאו פחות זהובות באפיה.
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס ולשמן את השקעים. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות.
רק רציתי לומר שאני אופה כאלו לביבות כבר שנים בתבנית שקעים (כי לא אוהבת לטגן) וזה יוצא אדיר. הילדים מתים על זה. הם אוהבים לפזר למעלה סוכריות צבעוניות וזה יוצא חמוד. תודה אפרת!
מעולה, תודה על השיתוף❤
שלום אפרת היקרה, אני רוצה להכין את הלביבות האלה באפייה. ראיתי שהמלצת לאפות בתבנית מאפינס, אך אין לי תבנית כזו.
האם ניתן להניח על תבנית רגילה וכך לאפות?
כמה זמן צריך לאפות?
היי,
אפשר להניח עם כף עיגולים מהתערובת על נייר אפייה, אך הלביבות עלולות להתפזר ולהשתטח.
תאפי על 180 מעלות כ-15 דקות או עד שהלביבות אפויות מבפנים ומעט שחומות.
היי אפרת
יש לי גבינת טובורג תוכל להתאים? אם כן, חצי קילו יש לי, בכמה להכפיל את הקמח? הלביבות צריכות לצאת דקות? אתר מהמם חג חנוכה שמח
היי,
גבינת טובורג מתאימה, שימי 250 גרם ללא שינוי נוסף במתכון.
יתכן והתערובת תצא סמיכה יותר, זה בסדר.
הלביבות אמורות לצאת לא דקות מדי, מעט עבות.
נראה ומריח פצצה!
שמחה שאהבת את המתכון😊
האם אפשר במקום טיגון לשים בתנור? ניסיתי לטגן והתערובת נשפכה (נוזלי מדי)
היי,
התערובת לא אמורה לצאת נוזלית כל כך. האם דייקת בכמויות?
אני מניחה שאפשר לאפות בתבניות מאפינס, אך יצא שונה מעט.
שלום. מה כדאי להגיש עם זה?
היי,
את מתכוונת להגיש את זה כחלק מארוחה (צהריים או ערב) או סתם ככה כארוחה מתוקה קטנה?
אם זה מיועד לארוחה אפשר להכין מק אנד צ’יז או תפו”א מוקרם וכדומה.
אם סתם ככה- אפשר להגיש עם סלט פירות, פנקוטה, מוס שוקולד או מלבי.
מה אפשר במקום הקליפה?
האם התמצית וניל קריטית?
מה עןשים אם יש רק קמח רגיל?
היי,
אפשר להשתמש בגרידת תפוז או לוותר.
תמצית וניל לא קריטית אבל מוסיפה לטעם (אפשר להחליף כף סוכר בכף סוכר וניל).
אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל+ שליש כפית אבקת אפייה.
לא הבנתי מה אפשר לשים במקום התמצית וניל? וכמה?
כפי שכתבתי- ניתן לוותר על תמצית ווניל, או לשים רק כף גדושה סוכר רגיל (במקום 2 כפות) ולהוסיף כף גדושה סוכר ווניל.
ואם עושים ביצת מדיום כמה לשים?
שימי ביצה M אחת, ותוסיפי עוד חצי ביצה M (תטרפי את הביצה בקערית ותשתמשי רק בחצי מהכמות שלה).
מה העיניין להפוך 3 פעמים?
זה עוזר לטיגון טוב גם מבפנים ושומר על הלביבות שלא יישרפו.
תודה ענקית יצא מדהים ביותר
שמחה מאד לשמוע(:
שלום אפרת,
הכנתי שבוע שעבר את המתכון ויצא נורא טעים. רציתי להכין שיצאו קצת יותר לביבות כי יצא לי 11 והכל נאכל.
אני פשוט מכפילה הכל פי 2.
תודה.
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
עשיתי את המתכון עם התלמידים, והריח כ”כ גירה שעשיתי את זה בבית
יצא מושלם!!
טעים!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אם משתמשים בקמח שיבולת שועל במקום קמח תופח, עדיין זה לפי 4 כפות?
כן, שימי 4 כפות.
שלום אפרת,
הלביבות שלי יצאו מבפנים ממש רכות,
מה אפשר לעשות?
תודה רבה!
היי,
הלביבות אמורות להיות רכות מבפנים. האם הן רכות גם לאחר שנתת להן להתקרר?
חשוב להקפיד על דיוק בכמויות כדי שהמרקם יצא כמו שצריך.
בנוסף, בפעם הבאה ניתן לטגן קצת יותר זמן.
יצא מושלם!!
קל להכנה וטעיםםם
תודה רבה😍
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
שבוע טוב
מאד אהבו!
תודה!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
מתכון נהדר!! הוראות מדויקות. תודה!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌷
היי אפרת,
תודה על האתר המקסים!
ניסיתי אתמול לעשות את הלביבות בדיוק מירבי ע”פ ההוראות – והן יצאו ממש במרקם לא נעים.
כאילו יש יותר מידי קמח, נסיתי לדלל את הבלילה בחלב – ועדיין יצאו צמיגיות ובצקיות.
יד לך רעיון מה עשויה להיות הסיבה (עשיתי אותן ממש לא עבות)
היי,
שמחה ממש שאת נהנית מהאתר(:
כמה שאלות:
האם השתמשת בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)?
השתמשת בקמח לבן או בקמח אחר מלא/כוסמין?
שמת ביצה גדולה?
הקפדת לשמן את המחבת בנדיבות?
יכול להיות ששמת יותר מדי חלב? כי גם עודף חלב עלול לגרום למרקם צמיגי.
הי אני ממש נהנית מהנתונים שלך שתמיד מצליחים לי. עכשיו אני אבודה כי בא לי להכין גביניות ואיך באתר שלך… מה עושים?!
היי,
אין עדיין מתכון לגביניות באתר, אבל את יכולה להכין בצק כמו של עוגת שמרים ולמלא במילוי גבינה: לערבב 500 גרם גבינת ריקוטה או טוב טעם, ביצה, חצי כוס סוכר וכף אבקת פודינג וניל. אם אוהבים אפשר להוסיף צימוקים.
תודה רבה אני אנסה !
היי אפרת,
אני נהננית בטרוף מהמתכונים שלך!!
שאלה, האם ניתן להכין את הלביבות בגרסה מלוחה?
היי,
אפשר לותר על תמצית ווניל, לשים רק כף אחת סוכר, להוסיף רבע כפית מלח ופלפל שחור. רצוי להוסיף לתערובת גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית או פטה) וגם גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.
האם אפשר לאפות במקום לטגן? או לשים על מחבת טפלון ללא שמן או מעט ממש?
היי,
לא ניסיתי לאפות אבל אני חושבת שאפשר. צריך לקחת בחשבון שהן יצאו פחות זהובות באפיה.
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס ולשמן את השקעים. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות.
אפרת המקסימה!אפשר להכין את הבלילה מראש?להכין בערב ולטגן למחרת?
היי שרון,
היות ויש כאן קמח תופח לא ניתן להשהות את הבלילה המוכנה מעבר לשעה-שעתיים גג(:
אפרת המקסימה!הכנו אתמול כמות כפולה להדלקת נרות והכל חוסל!!!יצאו טעימות וממכרות בצורה קשה.תודה רבה!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
היי
יצא מושששששששלם!!!!!!!!
שמתי סוכרזית במקום סוכר……
תודה ענקית!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🙂
הכנתי כבר כמה פעמים ופעם אחת במקרוגל ויצא בכל הפעמים מושלללם!!!
נראה טעים ביותר(: תודה על השיתוף!
אפשר לוותר על הגרדת לימון
?
כן, אפשר(:
שבת שלום!
מתכון מעולה, הכנתי מספר פעמים.
במידה ואני רוצה להחליף את הסוכר בסילאן טבעי כמה כפות לשים?
ויתאים להחליף 2 כפות לקמח כוסמין מלא?
היי עינב,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר לשים 2 כפות סילאן במקום הסוכר. אפשר גם להשתמש בקמח כוסמין מלא (יתכן שינוי קל במרקם).
שלום יש לנו היום בערב ערב לביבות ואני רוצה להכין את הלביבות השאלה אם אני יכולה להכין את זה כבר עכשיו וזה ישאר טעים בערב או שעדיף להכין את זה יותר מאוחר?
אשמח לתשובה תודה רבה וחנוכה שמח
ושתדעי שאני מאד נהנית מהאתר אני לוקחת מכאן הרבה מתכונים תודה רבה רבה
היי,
אם את מכינה מעכשיו אפשר לשמור על השיש ולחמם בשנית לפני ההגשה.
אם יש לך אפשרות- הכי טעים להכין סמוך להגשה ולחסוך את החימום החוזר(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
היי אפרת,
עברתי על התגובות, בחלקן כתבת רבע כפית א. אפיה במקום קמח תופח, בחלק כתבת שליש כפית ובחלק חצי, אז מה תכלס’?🤷♂️
היי,
היחס נע בין רבע לחצי כפית אבקת אפייה. (הדיוק במיליגרמים של אבקת אפייה פחות משנה כאן…)
יצא מושלם!
עשיתי כמות כפולה והתחסל ברגע!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
נראה טוב, אני רוצה להכין את זה היום לצהריים, סוג של ארוחה קלה. מה אפשר לשים ליד? סוג של פחמימה או ירק. (לא לחם או לחמניה, משהו יותר כמו פסטה/אורז- אבל שיתאים…)
תודה על כל המתכונים. אלופה!
היי יעל,
ראשית אם מדובר בארוחת צהריים אולי כדאי להכין אותן בגרסה לא מתוקה ולשים רק כף סוכר אחת ללא תמצית וניל.
הייתי מכינה סלט עשיר, וכתוספת אפשר להכין תפוח אדמה מוקרם, או פסטה ברוטב שמנת גבינות.
אני לא בטוחה אם התכוונת לסגנון כזה אז אם רצית משהו שונה תכווני אותי(:
יצאו מושלמים.. טעימים.. קלי הכנה.. הערה קטנה הוספתי לבלילה שמנת מתוקה על מנת לדלל הבלילה.תודה 🥰וחג אורים שמח.
שמחה מאד שיצא מוצלח ותודה על השיתוף🌺
יצא ממש טעים
תודה רבה.
שמחה מאד לשמוע❤
המתכון נראה מעולה!!
אני רוצה להכין לערב לביבות ל30 איש בכמה להכפיל?
תודה רבה!!
היי רבקה,
אם את מחשבת כך שכל אחד אוכל 3 לביבות יש להכפיל כמויות פי 6.
ואם את מחשבת שכל אחד אוכל 2 לביבות- פי 4.
חנוכה שמח!
היי.
אם אני משתמשת בביצה M, האם צריך 2 ביצים?
עדיף להשתמש בביצה M שלימה+ לטרוף ביצה M נוספת ולהשתמש בכחצי מהכמות שלה(:
אמממממ, קצת מורכב.
🙂
בכלל לא(:
אם אין אפשרות אפשר פשוט להשתמש ב-2 ביצים M, אבל המרקם עשוי טיפה להשתנות…
יצא פשוט מדהים!
שמחה מאד לשמוע❤
איזה קמח להחליף ללא גלוטן?
היי הדס,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן רב תכליתי כמו קמח תמי/כרגיל+ רבע כפית אבקת אפייה. קחי בחשבון שהמרקם עשוי להשתנות(:
בתור אחת שתמיד משחקת עם מתכונים.. פשוט תסביך😂
חייבת לומר שעשיתי את המתכון הזה בגרסה מלוחה- פשוט בלי סוכר וגרידה ועם מלח
ויצא טעים ברמות!!
כמו כן עשיתי פעם אחת עם קמח חיטה מלא ויצא נהדר!
ולמי ששאלה אם סוכר חום אפשרי,
אולי כדאי לערבב את הגבינה עם הסוכר ולתת לה לשבת כמה דק’ ואז הסוכר ימס ולא יהיה גרגירי
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף שרה🌺
בוקר טוב אפרת
תודה על כל המתכונים המוצלחים!!!
האם אפשר לאפות בתנור ולחסוך טיגון ?
היי רחלי,
לא ניסיתי לאפות אבל אני חושבת שכן. צריך לקחת בחשבון שהן יצאו פחות זהובות באפיה.
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס ולשמן את השקעים. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות.
יצא מעדן!!!!!
תודה😍
לא שמתי גרידת לימון ולא היה חסר
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
במקום קמח תופח קמה קמח רגיל ואבקת אפיה צריך?
היי שושנה,
במקום קמח תופח יש לשים 4 כפות קמח+ רבע כפית אבקת אפייה.
אפרת היי
כל מתכון שאני מחפשת זה קודם כל כאן! והאם אפשר לטגן בחמאה?
היי מיכל,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לטגן בחמאה(:
היי הכנתי יצא טעים מאודד.תודה רבה על האתר אני משתמשת בו מלא!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף אושרית❤
הכנתי. יצא מעולה הילדים טרפו. שמתי על כל בלילה חתיכות תפוח עץ מקולף ממש שידרג
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
מגניבבבבבבב
עשירררררררר
שאלה: יש את המתכון בסגנון מלוח?
היי שולמית,
שמחה שאהבת את המתכון!
אין כרגע מתכון זהה מלוח, אבל את יכולה לוותר על הסוכר ותמצית וניל, ולהוסיף קצת מלח ופלפל שחור. רצוי להוסיף לתערובת גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית או פטה) וגם גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.
יצא מושלםםםם וקליל ומהיר הכנה
שמחה ממש לשמוע🌷
הי
אפשרי להכין את הבלילה עכשיו ולשמור אותה בקירור עד מחר בערב?
אני רוצה שזה יהיה טרי..
היי,
פחות כדאי כי הקמח התופח יאבד את התכונות שלו ולא יתן את המרקם הרצוי😊
הי אפרת
אני רוצה להכין כמות גדולה יותר. פשוט להכפיל את כל המוצרים?
תודה
כלנית
כן, תכפילי כמויות ב-2.
חג שמח 💖
הכנתי מקמח מלא ואבקת אפיה ואפילו מה שנשרף היה טעים מאוד תודה רבה על המתכון
שמחה שיצא מוצלח! תודה וערב מקסים:)
תודה על המתכונים המושלמים! אני נעזרת באתר שלך המון! אתמול עשיתי לארוחת ערב את הלביבות המוצלחות האלה -עשיתי מראש כמות כפולה והכל התחסל ונאכל עד הפרור- לביבה האחרונה
אגב- עשיתי עם קמח מלא ויצא מקסים
שוב תודה! תמשיכי להצליח ולעשות חיל! תבורכי משמים!
שמחה שאת נהנית מהאתר! איזה כיף שיצא מוצלח, תודה😊
היי אפרת!
אנחנו לפעמים מכינים את המתכונים שלך והם יוצאים מעולה
נגמר לנו אחרי שבת הקמח אפשר להשתמש גם בקמח תפו”א?
תודה מראש
היי רביטל,
שמחה שאתם אוהבים את המתכונים באתר:)
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שפחות מומלץ להשתמש בקמח תפו”א, המרקם עלול לצאת לא מוצלח…
היי אפרת!
הכנתי עם הבן שלי ויצא מעולה!!!
כנראה ששמנו יותר מידי קמח אז הוספתי ביצה ואז הבלילה הייתה מצוינת.
שאלה: האם אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין ואת הסוכר בסוכר חום?
תודה מראש 🙂
היי לירן,
שמחה מאוד שאהבתם🙂
אם יש לך קמח כוסמין לבן אין בעיה להמיר את הקמח בו.
לגבי הסוכר- סוכר חום יותר גרגירי מסוכר לבן כך שיתכן שהוא יורגש בלביבות, אבל את יכולה לנסות…
תודה על המענה ☺️
קמח כוסמין מלא לא טוב במתכון הזה?
והיחס זהה? גם כן 4 כפות?
קמח כוסמין מלא יוצר מרקם קצת דחוס ולכן פחות הייתי ממליצה להשתמש בו. במתכון הזה יש רק 4 כפות קמח, אז את יכולה בכל זאת לנסות…
היחס זהה- שימי 4 כפות:)
בהצלחה!
מכינים המון המון זה טעים ברמות….
שווה להוסיף לניגוב מיפל …. וליד סלט פרות טרי וטעים מושלם ברמות ערב מהנה
איזה כיף לשמוע!נראה מצויין😁
הכנתי עם קמח כוסמין והוספתי מעט חלב כדי להגיע למרקם הנכון. יצא טעים מאוד. תודה על המתכונים וההסברים המפורטים. שבוע טוב
תודה שחזרת לעדכן אביגיל 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנת🌸
בסד
ההערה שלנו ממש יוצאת דופן כאן , אנו בטוחים שאף אחד לא הגיב….
ובכן, אפרת, אנו למשל ל א אוהבים סרטוני מתכונים. סה”כ
נוכחנו שאם ההוראות ברורות ומפורטות – זה מספיק.. דווקא נחמד ורגוע לנו פשוט לקרוא את המתכון. גם התגובות עוזרות מאוד וגם מראות עד כמה כולנו דומים: חוששים, מקווים, מתלבטים… מאוד אנושי.
יש כל כך הרבה “נראות” בתקופה הזו, הכל צריך להראות, להצטלם, כבר
שכחנו כמעט איך קוראים….
אז אם זה לא חצוף – אנא השאירי את המדור הזה כפי שהוא והסרטונים (אם אפשר) במקום אחר.
תודה!
היי דיתה,
מחמיא לי מאוד שאת נהנית מהאתר ומוצאת אותו שימושי.
הסרטונים מיועדים למי שמתקשה בהכנת מתכון לפי הוראות ונועד להמחיש את המתכון ואת אופן הכנתו. מקווה שעניתי לשאלתך ושתמשיכי ליהנות מהמתכונים באתר.
ערב נעים 🙂
אני בדרך כלל לא מגיבה לתגובות של אחרים אבל הפעם הייתי חייבת. מה זאת התגובה הזאת??? למה את חושבת שאת מנהלת את הבלוג? אפרת יקירה המתכונים שלך מושלמים וגם הספרים. תמשיכי להעלות מתכונים קלים וטעימים שאנחנו מאוד אוהבים וגם סרטונים זה מקל לנו מאוד על החיים וחוסך המון שאלות . מי שיש לו בעיה עם סרטונים שלא יצפה בהם וישאיר לנו להינות מהם..😁מהסברים מדויקים וטעימים. מתה על האתר שלך ומאוד מעריכה שאת עונה לכולם ,מהר ובהמון סבלנות . את אלופה!!
תודה יקרה ❤️
אפשר לשים במקום קמח תופח קמח רגי ואבקת אפיה? אם כן,
כמה אבקת אפיה אצטרך?
אפשר לערבב 4 כפות גדושות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
היי,
דבר ראשון- האתר שלך מטורףףף
לוקחת מפה תמיד מתכונים וכולם ב”ה פצצה!!!
דבר שני-הכנתי הרגע את הלביבות ולא היה לי גרידת לימון אז היה כתוב שאפשר כל פרי הדר אז שמתי קלמנטינה(ועוד שמתי פחות ממה שהיה צריך….)ויצא לא משהו……
בכלל לא טעים…..
כאילו הרגישו שהמתכון מטורף והקלמנטינה הרסה
אז מנסיון לא מומלץ לשים פרי הדר אחר……
תודה רבה!
וחנוכה שמח לכולן!!!!
היי תמר, חנוכה שמח 🙂
גירדת את הקליפה של הקלמנטינה?
כן
לדעתי לא צריך בכלל גרידה של שום פרי הכנתי המון מתכונים וברוב המתכונים הגרידת לימון הרסה את המתכון יש מתכונים מאוד מסוימים שהגרידה מתאימה להם לדעתי לא צריך בבלילה שום גרידה
וואו כמה שזה טעים. הבלילה יצאה עיסתית ממש אז הוספתי קצת שמנת לבישול. חבל רק שצורך מלא שמן.
אבל אין מה לומר- זה מעולה.
היי נעה
הכי חשוב שיצא טעים 🙂
לפעם הבאה- אם תשתמשי במחבת בציפוי נונסטיק לא תצטרכי כמעט שמן, ממש מעט.
האם אפשר לעשות את זה עם קמח קונדיטור או קמח אחר ללא גלוטן?
היי הדסה, לדעתי זה אמור לעבוד גם עם קמח ללא גלוטן (קונדיטור, תמי, כרגיל וכו’). אם זה קונדיטור אולי אפילו הייתי משלבת 3 כפות גדושות קונדיטור + כף גדושה קמח אורז.
בכל מקרה, יש להוסיף לקמח חצי כפית אבקת אפיה.
היי הכנתי אתמול את הלביבות והם חוסלו בהתלהבות! הרבה זמן אני מנסה להכין לביבות גבינה שיצאו כאלה טעימות ובמרקם כזה ולא הצלחתי סוף סוף מצאתי את המתכון הזה❤️
נראה ממש טוב נחמי! שמחה לקרוא שאהבת 🙂
חג שמח❤️
וואו!!! יצאו מושלמות!!! הילדים בלעו בכמה דקות….
נראה מעולהההה צופית 🙂
תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת
אפשרי לשים גרידה קליפה של קלמנטינה?
אין לי לימון…
אפשר 🙂
יצא לנו מטורף אחרי כמה נסיונות של מתכונים אחרים
את אלופה אוהבות אותך !!
אין על המתכונים שלך
תודה רבה מיכל!
כיף לקרוא שאת נהנת ❤️
היי סליחה על הבורות, מה זה גרידת לימון ואיך עושים את זה?
היי מירב 🙂
גרידת לימון זה בעצם לגרד לימון ( עם הקליפה ) בפומפייה
גרידת לימון זה קליפת לימון מגורדת בפומפיה
השתמשתי בגבינת ריקוטה, ושמתי תמצית בטעם שקדים כי לא היה לי וניל, וקיבלתי לביבה בטעם טורטית… מוזר אבל טעים.
חחח נשמע נחמד דווקא, אבל כן- לתמצית שקדים יש טעם חזק של שקדים וכך גם לטורטית 🙂
העיקר שנהנת ❤️
ניסיתי כמה מתכונים ללביבות גבינה מתוקות, ושלך באופן חד משמעי הכי טעימות!
חג חנוכה שמח 🙂
תודה שירה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח
שבת שלום וחג שמח ❤️
היי,
מה אפשר להשים במקום קמח תופח?
היי בתיה,
אפשר לערבב 4 כפות גדושות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
שדרגתי קצת כי הילדים שלי בררנים.
הוספתי 2 כפות שמנת מתוקה בגלל שהבצק יצא קצת צמיגי והוספתי עוד כפית סוכר ושוקולד צ’יפס לבן.
הגשתי עם פירות יער ובננה ויצא פשוט מושלם!!! חוסל בדקות ספורות…
תודה רבה על עוד מתכון מעולה
נשמע מעולה 🙂
תודה רונית ושבוע טוב!
הי אפרת, לכמה זמן טובה הבלילה במקרר? אני רוצה להכין כמות וכל יום לטגן קצת 🙂
בגדול אפשר להכין מראש אבל אני חושבת שככל והבלילה תעמוד במקרר אז הלביבות יתפחו פחות כי האפקט של חומרי ההתפחה נפגע ככל והבלילה עומדת.
את יכולה לנסות להכין את הבלילה ולטגן יום למחרת ולראות אם יש הבדל בנפח הלביבות.
היי,
עשיתי כמה פעמים בשנים קודמות כאלו להיבות (לא מהמתכון שלך, ממתכון דומה) ויצא בסדר, אני רוצה השנה לנסות את שלך לחנוכה אבל כתוב שצריך להשתמש במחבת מיוחדת, בשאר השנים עשיתי מתכון ממש דומה במחבת רגילה (למיטב ידיעתי..) ויצא בסדר, לא נדבק.
האם חובה להשתמש במחבת כזו ואם כן למה? זה משהו במרכיבים או בסוג הבלילה בכלל?
תודה רבה😊
התכוונתי לעשות סמיילי כזה:☺
אני כל הזמן מתבלבלת…
בכל מקרה אוהבת❤
היי רבקה,
מומלץ להשתמש במחבת זו משום שהיא נון סטיק- לא נדבק בה שאריות
כמובן שאם אין ברירה אז אפשרי לטגן במחבת רגילה
אבל שימי לב לא לטגן באש גבוהה מדי כדי שלא ישרפו וידבקו לתחתית המחבת
ממש תודה על התגובה המהירה❤
זה ככה בקשר לכל המתכונים שבהם כתוב להשתמש בכזו מחבת?
כן 🙂
היי אפרת אשמח שתעשי עוד סרטונים לערוץ היו – טיוב שלך,לי באופן אישי יותר נוח לעבוד מסרטונים כמו שהיית עושה ולפעמים אני עושה מסטונים של ניקי(מתכון שאני עושה אני מחפש אצלך ואם אני לא מוצא אז אני הולך לניקי) 🙂
היי נהוראי
אני עובדת על זה 🙂
בקרוב תוכל למצוא בפייסבוק ובאינסטגרם שלנו סרטונים למתכונים טעימים ומהירים
https://www.facebook.com/10dakot
ץודההההההההההההההההההה
*תודה
עשיתי אתמול את הלביבות לארוחת ערב -יצא מדהים!!!
בעלי והילדים התענגו ונהנו!
(והם לא אוהבים גבינה בכלל!)
איזה כיף לקרוא שורי!
שמחה שנהנתם ♥
סופ”ש נעים
——
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
אני עושה לביבות גבינה ככה:
250 גר’ גבינה 5 אחוז
4 כפות גדושות קמח
2 ביצים
מלח לפי הטעם
מערבבים לבלילה חלקה ואז מטגנים כמו בתמונות שלך אבל בשמן עמוק
יוצא טעיםםםםםםםםם בהבטחה שלא נשאר כלום אחרי שתי דקות
אפשר בלי גרודת לימון?
כן.
שלום! יש אפשרות להוסיף בננה או פרי אחר לבלילה?
היי נורית,
יש מתכון ללביבות בננה ויוגורט.
אפשר לעשות עם שמנת במקום גבינה?
אם זו גבינת שמנת או שמנת חמוצה אז אפשר.
למה הגביניות נופלות לי ונהיות שטוחות איך שאני מעבירה אותם המחבת לצלחת?
מטבעם הם מאבדים מנפחם לאחר שמעבירים אותם מהמחבת החמה.
בפעם הבאה אל תשתמשי מסכין
היי, בכמה שמן לטגן?
אם זו מחבת גדולה שימי 4-5 כפות שמן. אם זו מחבת בינונית שימי 3-4 כפות שמן.
מתכון מעולה, הילדים ממש אוהבים, משלשת כמויות..
יש אפשרות להכין את הבלילה ערב קודם ורק בבוקר לטגן אותה? או שלא כדאי?
היי מירב,
יכול להיות שהלביבות פחות יתפחו כי ככל והבלילה עומדת אפקט ההתפחה נפגע.
את יכולה לנסות ולהכין כמות קטנה ולראות איך יוצא.
בוקר טוב.את יודעת אולי כמה זה בכפות 250 גרם גבינה?יש לי חצי קילו בבית..
כ- 10 כפות רגילות או 8 כפות מלאות (עם בטן).
האם אפשר לאפות את הלביבות בתנור?
לא ניסיתי לאפות אבל אני חושבת שכן. צריך לקחת בחשבון שהן יצאו פחות זהובות באפיה.
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס ולשמן את השקעים. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות.
אין לי קמח תופח אפשר רגיל עם אבקת אפיה? ואם כן מה הכמויות?
אפשר לערבב 4 כפות גדושות קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.
מתכון זה רץ אצלי כבר שנים בוקר/ערב לילדים שלי שמתים על זה,פשוט וקל בלי גרידה של כלום
שמחה לשמוע 🙂
מתכון כיפי וקליל. הכנתי עם בן ה 4.5, בלי הגרידת לימון וטרפנו!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה דנה וחנוכה שמח!
מווווווווושלם!!!!!
התחסל ברגעים אחדים…
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל
מתכון מצויין תודה רבה וחג שמח!
נראה מעולה!
תודה יניב וחנוכה שמח 🙂
יצא ממש טעים
האם אפשר לוותר על הגרידת לימון?
האתר ממש מושלם עוזר לי המון אין מילים
כן, אפשר.
חנוכה שמח 🙂
אפרת!
הן מושלמות ונהדרות
בן השלוש שלי מאוד אוהב אותן בשבת בבוקר 🙂 המתכון כל כך קל ומהיר שזה תמיד מדהים.
חייבת לומר שניסיתי להפוך אותן ל”בריאות” יותר, אבל הן לא יוצאות אותו דבר. לכן המלצה חמה לכולן/ם, אם כבר החלטתם/ן לעשות את הלביבות האלה, תעקבו אחרי ההוראות!
נראה מעולה 🙂
תודה מוניקה וחג חנוכה שמח 💖
כמו תמיד מתכונייך נפלאים ומוצלחים אחד אחד .🍜 הבחישה נעשית בכף או במיקסר??חג אורים מלא באור ושמחה🥂🍩🍩
תודה יקרה 💖
אפשר לערבב ידנית במטרפה או בכף.
חג חנוכה שמח!
חייבת לומר לך שכל פעם שאני צריכה מתכון למשהו חדש אני ישירות מגיעה לאתר שלך!!! לגבי הלביבות גבינה, נראה לך שניתן לאפות ?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר (הן יצאו פחות זהובות).
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס ולשמן את השקעים לפני. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות.
יש אפשרות להכין כל מכשיר של פנקייקס חשמלי עם “ניגוב” של שמן?
לדעתי כן.
אני מעונינת לעשות את הלביבות גבינה טבעוניות. במה ניתן להחליף את הביצה?
אולי אפשר להכין בלי ביצה (לא ניסיתי).
אפרת, המתכונים שלך מדהימים, באמת. אני תמיש חוזרת לאתר שלך בסופו של דבר ופעם אחר פעם. תודה רבה לך!
שמחה לשמוע ❤️
הי אפרת,
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום הרגיל?
לא יודעת, לא ניסיתי.
לילה טוב!
אפשר להכין מזה לביבה גדולה בגודל המחבת?
תודה!
נראה לי שכן.
מתכון מעולה! קל וטעים מאד!
שמחה שאהבת 🙂
היי,
אפשר להוסיף חלב ? אם כן כמה? והאם אפשר לוותר על הגרידת לימון
אין צורך להוסיף חלב, זה ידלל את התערובת.
אפשר לוותר על גרידת הלימון.
אפרת פעם ראשונה או שנייה שאני מגיבה היות ואת כבר עונה על כל השאלות ואין צורך לשאול שוב תמיד בכזו חביבות. כל הכבוד לך על כל המתכונים!!!
שאלונת, במתכון הזה ועוגת הגבינה אפשר להמיר את הסוכר לסילאן טבעי..?
היי 🙂
המתכון הזה אפשר. בעוגה הגבינה פחות מומלץ.
האם אפשר להמיר את הסוכר לסוכרזית ולוותר על התמצית וניל?
כן.
רוצה להכין לשבועות, האם אפשר להקפיא?
אני חושבת שכן.
האם אפשר לשים במקום קמח תופח, קמח תפו”א?
יש מתכון ללביבות לפסח.
אני רוצה להכין את זה בתבנית מאפינס כמה מאפינסים יוצא מהכמות הזאת
תודה והמשך יום קסום
בסביבות 10. תלוי בקוטר המאפינס.
לביבות מצוינות ונשארות מעולות גם לאחר יום.
(הפעם טיגנתי).
שלום אפרת!
תגידי בבקשה האם אפשר להשתמש בסוכר חום?
תודה מראש.
אפשר. בגלל שסוכר חום יותר גרגירי יש לערבב את הסוכר היטב עם החומרים כדי שיימס.
היי , אני רוצה להכין את המתכון ואין לי קמח תופח .
ישנה טפשרות להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת טפיה , ואם כן אז כמה ?
תודה מראש
במקום קמח תופח אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.
שלום אפרת האם אפשר להכין עם קוטגי
תודה מראש
כן אפשר.
היי אפרת אני רוצה להפוך את זה ללביבה מלוחה ולהוסיף חתיכות ברוקולי וקישוא מכוון שהמרקם מתאים לילדה שלי בת שנה…רק לשנות לסגנון מלוח..מה דעתך? ואיך לעשות זאת?
היי דנה,
לגרסה מלוחה אפשר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולהוסיף קצת מלח.
הי,
מה אפשר לשם במקום ביצה?
תודה
לא ניסיתי אני חושבת שאפשר להכין גם בלי הביצה ולהוסיף כמה כפות חלב לפי הצורך (כדי שהתערובת לא תהיה סמיכה מידי).
הא יש מצב תודה בכל אופן!
מתכון מעולה אנחנו מתים על זה❤️
שמחה לשמוע 🙂
לפני שבוע בערך ראיתי את המתכון והיה בו גבינת ריקוטה ונראה לי שמשהו נמחק או השתנה, את יודעת על מה מדובר???
היי שיר,
זה תמיד היה המתכון. אולי ראית את זה בתגובות? כי יש שרשמו שהכינו עם ריקוטה ויצא טעים.
הכנתי את הלביבות למסיבה וקצרתי מחמאות
מתכון מוצלח וטעים!!!
(הוספתי קצת קינמון בחלק מהעיסה ושידרג קצת למי שאוהב)
תודה רבה רבה
תודה קובי, שמחה לשמוע 🙂
יצא ממש מוצלח, כולם אהבו.
תודה רבה
שמחה לשמוע!
תודה שירה ❤️
יצא ממש טעים!!
מומלץ בחום!
תודה אביגיל 🙂
תודה רבה רבה!!!
זה יצא פשוט מושלם, עשיתי נגלה אחת וגמרו אותה כ”כ מהר ששלחתי את הילדים שוב למכולת בשביל נגלה נוספת….
חנוכה שמח!!
שמחה לשמוע!
תודה גילה וחג שמח ❤️
יצא ממש טעים הכנתי ללא גלוטן תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחג שמח 🌷
יצא מהמם
תודות !
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
איזה כיף פשוט כיף ! הכנתי לבת שלי לערב והיא ביקשה עוד.הכל קל וטעים.. אולי הלביבות יצאו קצת ״שחומות״ אבל טעים מאוד 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכון והתמונה 🙂
חג שמח ❤️
הכנתי גרסה ללא גלוטן, הוספתי ביצה 1 ויותר גבינה (כי הקמח ללא גלוטן זקוק להרבה יותר נוזלים) יצא מעולה !! טעים טעים
מעולה 🙂
תודה שרון וחג שמח 💕
הי אפרת,טעמתי כרגע את הבלילה לפני הטיגון ומרגישים את הטעם של הקמח קצת.האם זה תקין ואחרי הטיגון יש טעם של לביבת גבינה טעימה ומתוקה או שיש צורך להוסיף משהו לתערובת לפני הטיגון?
היי אסתי,
לא אמורים להרגיש את הטעם של הקמח לאחר הטיגון.
חג שמח 🙂
הי אפרת,
מתכון מעולה, יצא נפלא וטעים.
השתמשתי בגרידת תפוז וכולם אהבו.
תודה לך
שמחה לשמוע 🙂
תודה ענת
היי האם אפשר להוסיף לבלילה זייתים או בצל ירוק??
ותודה על כל המתכונים המדהימים!!
אפשר אבל כדי שזה יתאים כדאי להפוך את הלביבות למלוחות: לוותר על הסוכר ותמצית הוניל, להוסיף קצת מלח ופלפל שחור. להוסיף לתערובת גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית או פטה) וגם גבינה צהובה מגורדת.
לא כל כך מצליחה לעשות אותם’ זה יוצא חי בפנים- אני ממש מרגישה שאני אוכלת בצק,אבל בחוץ זה כבר זהוב ושמה על אש נמוכה כמובן. ניסיתי לשטח אותן שיצאו דקות אבל זה לא טעים, זה אמור להיות עבה בפנים או שטוח? איך הכי טוב לעשות אותם?
היי מירב,
המרקם מבפנים מזכיר קצת את זה של הפנקייק. זה לא אמור להיות עבה מידי אבל גם לא דק מידי.
את מניחה להן להתקרר כמה דקות לפני שאת טועמת אותן? כי הן מתייצבות לאחר קירור.
באיזה סוג מחבת את משתמשת?
נסי לכסות את המחבת בזמן הטיגון. זה אמור לסייע לבישול הפנימי של הלביבות.
מחפשת המון זמן מתכון מוצלח.סוף סוף מצאנו.הילדים טרפו וגם אני.מעולה לגמרי.תודה
שמחה שנהניתם 🙂
תודה יעל
מחפשת מתכונים, לקראת הצום, לסעודה מפסקת, ובאתר כזה, לא יכול להיות שלא אמצע!!
מתכונים, מעולים, קלילים, וטעימים!!
ממש תודה על הכל!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
תודה לאה יקרה! 💜
בוקר אור אפרת,
מתאים לחמם אותם על פלטה לשבת?
אפשר לאפות אותם?
אגב, מה מיוחד בגבינת ריקוטה? הטעם “חסר טעם”! יש לה שימוש מיוחד?
טנק יו וורי מאץ’ לך!
אין צורך לענות על נושא האפיה כי מצאתי תשובה בתגובות.
גם על הפלטה מצאתי!
להפוך את הלביבות באפיה?
ומה עם הריקוטה?
בוקר טוב ☀️
אין צורך להפוך באפיה. אני ממליצה בכל זאת שתנסי גם לטגן כמה לביבות בודדות כדי שתראי את ההבדל בין אפוי למטוגן.
גבינת ריקוטה היא אכן קצת חסרת טעם כי יש לה טעם נייטרלי. אני משתמשת בה בעיקר למילויים (בבורקסים וכו’) כי היא מסמיכה את המרקם ומעשירה את הטעם כשהיא בשילוב עם גבינות אחרות.
היי שלום הלביבות יצאו טעימות אך ספוגות בהמווןן שמן גם בגז נצוך וגם גבוה מה עושם??
היי קורל,
כמה שמן שמת?
אם הלביבות יצאו ספוגות זה אומר ששמת את הבלילה במחבת לפני שהשמן הספיק להתחמם כמו שצריך.
יצאה מעולה !! תודה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלכס.
אפשר לעשות במכשיר של פנקיקס?
כן, זה אמור להתאים.
הי אפרת,
תודה על אתר נפלא..
אפשר להקפיא את הלביבות לשבועות?
אני חושבת שכן.
שלום אפרת.
הכנתי את הלביבות בטיגון ויצא טעים מאוד.
הפעם אני רוצה לאפות. איך את מציעה לעשות זאת?
האם להשתמש בתבנית רגילה או בתבנית מאפינס?
מה החום הרצוי (180 מעלות)? ולכמה זמן לדעתך?
מודה לך מראש על תשובתך.
יום נעים,
עינת
היי עינת,
כדאי להשתמש בתבנית מאפינס ולשמן את השקעים לפני.
לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 10-15 דקות.
וואוי ממש לא אהבתי,כי עשיתי עם קמח 70 אחוז מלא,התמונות היו ממש מגרות. אבל זה פשוט יצא ספוג בשמן ויותר מידי מתוק..ממש לא אהבתי. זה באמת קשור לסוג הקמח? כי אני לא רואה סיבה אחרת אם כולם ממש אהבו פה באתר
כן. קמח מלא יכול לעשות את ההבדל (אגב, הוספת אבקת אפיה?) אני ממליצה לך לנסות עם קמח תופח 🙂
ולגבי המתיקות, אם זה מתוק לך כדאי להפחית לכף וחצי סוכר.
היי אפרת, אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה לפני ההגשה? תודה, אתר מדהים!!
כן אפשר.
המשך יום נפלא 🌷
היה ממש טעים. ממש מוש………………
שמחה שנהנית 🙂
חיפשתי משהו חם ומתוק לילדים שחזרו רטובים מבחוץ, בכזה מזג אויר סוער.
הלביבות מושלמות, ימות, מתוקות וכלכך קלות להכנה!
תודה
שמחה שנהניתם מהלביבות 🙂
תודה מלכי.
עשיתי עם שמנת 9%
הוספתי צימוקים שהושרו ברום
קל, מהיר וטעים
היישר כוח
נשמע מעולה 🙂
תודה סילביה ושבוע נפלא
מעולה ופשוט
תודה רבה
תודה גיא 🙂
איך זה יוצא?
דומה לפנקייק?
אתר נפלא..!! חג שמח!
יש דמיון לפנקייק 🙂
חג שמח!
הי
הגרידת לימון הכרחית ? מפחדת שהקטנים לא יאהבו..
היי שני,
גרידת הלימון מענקה ניחוח עדין אבל אפשר לוותר.
יום מקסים 🙂
יצאו ממש טעימות!! תודה רבה וחודש טוב ומבורך 🙂
נראה מעולה!
תודה אודליה וחודש טוב 🙂
תודה על המתכון !
עשיתי עם גבינת ריקוטה , כי זה מה שהיה .
מהיר וטעים .
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדה וחנוכה שמח!
הכנתי עם קמח כוסמין ואבקת אפיה. לא ויתרנו על גרידת הלימון למרות שתהינו איך יגיב דורצעיר. יצא מעולה!!!!
כולם נהנו מאוד.
תודה וחנוכה שמח
מצוין 🙂
תודה גילי וחנוכה שמח!
יוהוווווווווווו
זה טעיםםםםםםם
הכנתי כבר פעמיים
טגנתי עם ספרי שמן
ותוספות דבש גנש וסוכריות ונחטף
קל וטעים בטירוף
תודה אתי, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי אותן אתמול ויצא מצוין. תודה על הכל! בזכותך נהיתי ‘שפית’….
שמחה לשמוע!
תודה נעמה 🙂
היי,הכנתי את הלביבות הגבינה יצא מעולה יישר כח וחנוכה שמח(-:
תודה רז, חנוכה שמח!
זה לביבות של סבתה שלי ואני מכינה אותם כבר 40 שנה
חחחח פרידה. פירסמת את המתכון פעם כאן. כי נדמה לי שהכנתי אותן ממך
היי,
אם אני רוצה להכין עם קמח רגיל? להוסיף אבקת אפייה?
היי אסתר,
במקום קמח תופח אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.
היי אפרת,
אפשר להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר כמה שעות עד ההכנה?
נראה לי שכן.
חנוכה שמח 💛
תודה על התגובה המהירה!
הספינג’ והמאפינס ריבה יצאו מעולים, בערב אכין את הלביבות 🙂
חג שמח!
תודה על המתכון. קל ופשוט. ישברתי את מחסום החביתה והסלט! צאו לי לביבות טעימות מאד.
שמחה לשמוע!
תודה דרור וחנוכה שמח 🙂
שנה שעברה נסיתי והכנתי פעם אחת וכולם התלהבו ויצא לי להכין כמעט כל יום מימי החנוכה…
השנה כבר כל המשפחה הכינה אותי שהם מחכים ללביבות המדהימות…
אז תודה גדולה לך…
על המתכון הזה ועל עוד מלא מתכונים מדהימים וטעימים בזכותך…
חנוכה שמח מלא אור ושמחת הלב 🙂
שמחה לשמוע!
חנוכה שמח 💛
שלום וברכה!
האם במקום גבינה אפשר להשתמש באשל או שמנת?
כן, אפשר. עדיף שמנת חמוצה אם יש לך. אם לא, אז יוגורט.
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בגבינת פילדלפיה במקום גבינה לבנה?
אני חושבת שכן.
יום נפלא 🙂
היי הלביבות גבינה יצאו ממש טעימות, ניתן להוסיף 1 סוכר וניל למי שאוהב יותר מתוק. אתר מקסים ומתכונים מעולים.
הן נראות ממש טוב 🙂
תודה שרה.
העם אפשר לא לשים פרי אדר או גרידת לימון ?
כן, אפשר.
הי
האם אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן ?
תודה
נראה לי שכן אבל נראה לי שעדיף תערובת קמחים כמו קמח תמי או כרגיל. יש לערבב 4 כפות גדושות קמח עם שליש כפית אבקת אפיה ואז להוסיף לתערובת.
שנה טובה 🙂
אני השתמשתי בקמח כרגיל ללא גלוטן ואבקת אפיה שעירבבתי עם החלבון יוצא אורירי
תודה אמירה 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להכין עם תרסיס שמן?
כמו שאני מכינה את הפנקייק הטעימים שלך..
אני פשוט רוצה להכין את זה לבתי בת שנה וקצת..פחות בא לי מטוגן
תודה רבההה☺☺
היי דקלה,
לדעתי אפשר רק כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
תודה על תשובתך
והאם לדעתך אפשר לאפות?
תודה רבה
לא ניסיתי. אפשר לנסות לאפות בתבניות מאפינס משומנות (רצוי מסיליקון). רצוי רק לא להכין אותם עבים, למלא עד גובה כ-2 ס”מ מהתבנית כי זה עוד אמור לתפוח.
תודה רבה על תשובתך…
אנסה להכין
שנה טובה
🌺
בסוף טיגנתי עם מעט שמן
מאז דואגת שזה יהיה קבוע במקרר
היא ממש אוהבת את זה
תודה רבהההה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה!קל וכיף!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כולם פה התעלפו
איזה כיף!
תודה יקירה ויום מקסים 🙂
הי אפרת,
אם אין לי קמח תופח פיספסתי את המתכון ):
ותודה על האתר, נעזרת בו המון!!!!
היי חיה,
את יכולה לערבב 4 כפות גדושות קמח לבן רגיל עם שליש כפית אבקת אפיה.
הי אפרת
קודם כל מתכון קל פשוט וממש טעים!
דבר שני, יש ווריאצייה מלוחה למתכון הזה?
היי מוניקה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל, להוסיף קצת מלח ופלפל שחור. להוסיף לתערובת גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית או פטה) וגם גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.
פשוט נחטף. מדהים
תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂
היי.. המתכון מדהים יצא טעם בטירוף!!!
הכנתי את הלביבות בעבר ועכשיו התחלתי את הדיאטה של ה17 ימים ואסור קמח.. האם יש תחליף?
היי שחר,
האמת שאין לי מושג איך זה ייצא בלי קמח. מה עם קורנפלור? אם זה בא בחשבון אז הייתי ממליצה לנסות עם 2 כפות קורנפלור לפחות.
יצא מדהים !!! אף פעם לא מאכזבת.
תודה מור, שמחה לשמוע 🙂
קצת לא נעים… הלביבות לא הספיקו להגיע לשולחן.נחטפו כל כך מהר! טעים מאוד. תודה!
שמחה לשמוע!
תודה חיה ושבת שלום 🙂
היי אפרת, ניסיתי להכין את המתכון פעמיים ופשוט לא הולך לי 🙁 זרקתי פעמיים הכל לפח מה אני עושה לא טוב? זה לא מתבשל לי מבפנים ניסיתי עם אש גבוהה, נמוכה,ז בינונית הכל….
היי נעמה,
באיזה סוג מחבת את מכינה?
נסי לכסות את המחבת עם מכסה (על אש נמוכה) ולהפוך אותן פעם נוספת, זאת אומרת לאחר שהפכת אותן צד, תהפכי שוב צד ותשאירי דקה נוספת.
בשביל כמות כפולה? להכפיל פשוט את הכמויות או שאת מציעה משהו אחר?
כן להכפיל את כל הכמויות ב2.
חג שמח
יצא טעים, הכל ישר נחטף, האם אפשר להקפיא? רוצה להכין לחג מראש כמות גדולה
שמחה שיצא טעים.
לגבי הקפאה, לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
הי
אשמח לדעת האם ניתן למצוא תחליף לביצה במתכון זה ? בני אלרגי לביצה.
תודה והמשך יום טוב
היי יעל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם בלי הביצה. אם התערובת יוצאת סמיכה מידי יש להוסיף כמה כפות חלב לפי הצורך.
שלום אפשר גם עם קמח תפוחי אדמה?
היי תמר,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת מה התוצאה.
וואו! יצא טעים בטירוף!! הכנתי לילדים וקיוותי שהם ישאירו משהו כדי שאוכל לטעום.. זה לא קרה!
אז… הכנתי נגלה נוספת ובפעם הזו גם אני זללתי 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשרלהחליף את הגבינה בקוטג???
אני חושבת שכן.
הבת שלי שאלה: זה גם מתכון של האישה הזו. אמרתי שכן, ואז אמרה לי למסור לך שאת אלופה, ושזה הכי טעים שאכלה.
תודה רבה. מסרי לה שהיא מקסימה ושאני שמחה שהיא נהנתה 🙂
שלום, האם ניתן לשלב עם זיתים?ואיך?
היי אלינור,
מבחינת הטעמים לדעתי זה לא מתאים.
אם בכל זאת את רוצה לנסות כדאי יהיה להפוך את הלביבות למלוחות ולוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולהוסיף לתערובת קצת מלח ופלפל שחור. אז יהיה אפשר להוסיף לבלילה זיתים קצוצים ואפילו קצת גבינה בולגרית מפוררת ו/או גבינה צהובה מגורדת.
בהחלט זה מה שאני תמיד עושה..
משדרגת ומוסיפה גבינות יוצא טעים מאוד.
יצא טעים מאוד
תודה שחזרת לעדכן 🙂
איך אני ממירה 4 כפות קמח תופח לקמח רגיל עם אבקת אפיה? מה הכמות?
היי חיה,
את מערבבת 4 כפות קמח רגיל עם שליש כפית אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂
מה אפשר להשים במקום קליפת פרי הדר ….
ובמקום תמצית וניל אם אין לי?….
תודה ענקית על המתכונים אני הרבה פעמים מסתכלת ומחברת מעצמי….
אין על המתכונים שלך…
היי חיה,
את יכולה לוותר על קליפת פרי.
במקום תמצית וניל שימי שקית סוכר וניל אם יש לך ותפחיתי כף אחת מכמות הסוכר שבמתכון.
יום נפלא 🙂
לביבות טעימות ומוצלחות! יצאו יפות וטעימות!
תודה רבה על המתכון המוצלח!
תודה שרה 🙂
הכנו הרגע אני והילד ויצא טעים טעים טעים…
אכלנו אותן ישר מהמחבת…
תודה מעיין, שמחה שנהניתם 🙂
יום מקסים
יצא מעולה!! מזל שהכנתי כמות כפולה… וגם לא נשאר 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה הילה ויום מקסים
הי אפרת,
הוספתי בננה מעוכה אחת ויצא מעולה!!! תודה על המתכון הזה ובכלל, על כל המתכונים שאת מעלה!
מרוב התלהבות שזה חוסל, בבוקר למחרת הכנתי שוב, אבל עם הלחץ של הבוקר שכחתי לשים סוכר. הבננה המתיקה וקצת סוכר מעל ויצא מצויין! ׳תודה!
רעיון מעולה להוסיף בננה 🙂
שמחה שיצא טעים.
תודה על השיתוף וחג שמח!
נראה טעים ואני עומדת להכין. האם ניתן יהיה להקפיא?
לדעתי כן.
תודה על המתכון המעולה! יצאו טעימות מאוד, רק קצת פחות יפות מבתמונה , פעם הבאה נשתפר….
חג שמח!!
העיקר שיצאו טעימות 😉
תודה מור וחג שמח
עשיתי עם קוטג’ (כי ירד גשם ולא יכלתי לקנות עם הילדים),
פספסתי את השורה של “קמח תופח” אז שמתי קמח רגיל בלי אבקת אפייה.
עדיין יצא טעים וקל להכנה והילדים והאבא טרפו את הכל.
תודה רבה. חנוכה שמח!!!!
שמחה שיצא טעים גם עם השינויים 🙂
תודה אורטל וחג שמח!
טעים וקל להכנה
תודה ליאת, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ויום נפלא
היי,
אפשר להכין עם שמנת חמוצה במקום הגבינה לבנה?
תודה,
עליזה
אני חושבת שכן.
חג שמח 🙂
יצא פצצה!!! תודה רבה!
תודה אסתי 🙂
חג שמח
בשביל ההשכלה הקולינרית שלי, קצת לימון יכול להחליף? אם לא אז יש משהו אחר?
תודה רבה לך!
קליפת הלימון בעצם נותנת נגיעות קטנות של טעם מרוכז.
אני מניחה שאפשר לשים כפית מיץ תפוזים או מיץ לימון בתערובת עצמה, זה ייתן טעם אבל קצת שונה מאשר שמים את הגרידה עצמה.
הי!
במה אפשר להחליף את הגרידה? אני רוצה להחליף ולא לוותר על התוספת.
תודה לך!
היי דבי,
את יכולה לגרד קליפה של כל פרי הדר שיש לך וגם אם אין לך זה טעים גם בלי.
חג שמח 🙂
שבוע טוב 🙂
אתמול הכנתי את הלביבות והן יצאו משגעות! נחטפו כשלא היו. גרידת הלימון מוסיפה טעם עדין ומיוחד. תודה על המתכון וחג שמח!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רות וחג שמח
עכשיו עשינו. יצא טעים מאד. ממש אהבתי.
תודה רבה
תודה הדר, שמחה לשמוע 🙂
הגזמתי עם הגרידת לימון. לא אהבובגלל זה.
היי גיא,
גרידת הלימון אמורה להוסיף טעם אבל חשוב לשים בכמות הנכונה. חשוב גם להקפיד לגרד את הקליפה עצמה (החלק הצהוב) ולא החלק הלבן היותר פנימי כי הטעם שלו יותר מר.
וואו מתכון מדהים! יצאו אווריריים וטעימים! אמא שלי ממש אהבה 🙂
תודה דריה, איזה כיף לשמוע 🙂
חייבים לשים את הקליפת לימון המגורדת?
היי אבישג,
לא חייב, זה פשוט מוסיף טעם.
התערובת יוצאת נוזלית או בצקית?
כי כתוב נוזלי ובתמונה זה ניראה ממש בצק כמעט כמו סופגניה.
ןחייבים קמח תופח? אפשר א”א במקום?
וגם אפשר לוותר עלהגרידת לימון?
אני רוצה להכין את זה ואני לא יודעת פשוט.
היי דבורי,
התערובת אמורה לצאת משהו באמצע, לא נוזלית מידי אבל גם לא סמיכה מידי.
במקום קמח תופח אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.
אפשר לוותר על גרידת הלימון.
בהצלחה 🙂
היי אפרת
יש אפשרות להכין יום מראש ולחמם?
אפשר אבל זה יוצא פחות טעים (מניסיון 🙂 )
שלום אפרת
הוצפתי הודותך בזכרונות ילדות
אלו לביבות הילדות שלי.אנחנו הכנו אותם על בסיס יוגורט או גבינה כמו אצלך ואכלנו אותם מתוקים וטבלנו אחד אחד בשמנת רגילה 15 %.אפשר גם למרוח עליהם את השמנת מעורבבת עם ריבה חמצמצה או פרות יער.יוצא מאכל חמצמץ מתוק מהים.
איזה כיף לשמוע!
תודה מאשה 🙂
אם אני משתמשת בקמח רגיל או 80 אחוז מלא שמתאים לאפיות, כמה אבקת אפיה אני צריכה להוסיף?
תודה מראש וחג שמח
היי שירן,
יש להוסיף לקמח חצי כפית אבקת אפיה.
חג שמח 🙂
ובמידה ואני משתמשת במולטיקייק , כמה זמן והאם צריך לשמן ?
תודה
היי אלייה,
צריך לשמן. אני מניחה שזה יהיה בסביבות 6-8 דקות (תלוי בגודל השקע).
תודה
היי אפרת, יש אולי גם גירסא מלוחה לזה?
היי מיטל,
אני מניחה שאפשר להכין לביבות מלוחות ולוותר על הסוכר ותמצית הוניל, להוסיף קצת מלח ופלפל שחור. אני ממליצה להוסיף לתערובת גבינה מלוחה מפוררת כמו בולגרית או פטה וגם גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.
לרגישים לגלוטן, במה ניתן להחליף את הקמח?
היי רעות,
לדעתי זה אמור לעבוד גם עם קמח ללא גלוטן (קונדיטור, תמי, כרגיל וכו’). אם זה קונדיטור אולי אפילו הייתי משלבת 3 כפות גדושות קונדיטור + כף גדושה קמח אורז.
בכל מקרה, יש להוסיף לקמח חצי כפית אבקת אפיה.
תודה רבה על המתכון!
שאלה קטנה, האם ניתן להחליף את הגבינה ביוגורט?
היוגורט הוא קצת יותר דליל מגבינה לבנה. יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד קצת קמח תופח (אולי עוד כחצי כף). תחליטי בסוף לפי המרקם שמתקבל.
היי אפרת, רציתי לשאול אם יש אפשרות לאפות את הלביבות בתנור בתבנית שקעים? אני לא כל כך אוהבת לטגן…
היי רויטל,
אני מניחה שאפשר גם לאפות. לדעתי הן יהיו פחות זהובות.
יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולהניח בעזרת כף תלוליות מהתערובת (בדומה לטיגון במחבת) ואז לאפות במשך כ-20 דקות. מומלץ להפוך צד באיזשהו שלב.
אם את אופה בתבנית מאפינס, יש לשמן היטב כל שקע ולמלא בגובה ס”מ וחצי- 2 ס”מ.
בהצלחה 🙂