שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה/חלבי

רכיבים

מתכון לתינוקות מגיל חצי שנה

תפוח אדמה גדול מבושל
חצי ראש ברוקולי מאודה
ביצה ‏
3 כפות גבינה קשה מגורדת (השתמשתי במוצרלה) *אפשר לוותר
2 כפות קמח לבן רגיל  (אפשר גם כוסמין)
**אם העיסה רטובה מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

– בעזרת מזלג מועכים את תפוח האדמה והברוקולי. מוסיפים ביצה, גבינה וקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
– ‏בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על מחבת המחוממת לחום בינוני, משומנת עם כפית שמן זית.
– הופכים כשצבע הופך לחום-מוזהב.

-ניתן גם לאפות: לשמן מעט נייר אפיה בשמן זית, להניח את הקציצות ולשמן אותן קצת בחלק העליון. להכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-20 דקות.

 

המתכון באדיבות אופיר בורגר | תזונאית קלינית B.Sc, MAN | תזונת תינוקות וילדים.

ראו גם
ביסוני בטטה וברוקוליביסוני בטטה וברוקולי
מאפינס תפוח גזר מאפינס תפוח גזר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
דינה (16:26 12.01.2025)

הכנתי לקטנה שלי יצא מושלם, ואהבה מאד!
האם אפשר להקפיא את הבלילה ולהכין חצי ממנה בפעם אחרת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:01 12.01.2025)

שמחה שהיא אהבה:)
לגבי ההקפאה, מאחר ויש תפו”א בתערובת אני לא בטוחה אם כדאי.

avatar
מיכל (17:44 27.08.2024)

הי, איזה ירק יכול להתאים פה במקום תפוחים האדמה (יש לי קישוא/בטטה/גזר)?
וגם- יש לי שקית של פרחי ברוקולי. כמה גרם בערך לבשל?
תודה רבה מראש!! מיכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:44 27.08.2024)

הייתי הולכת על קישוא למרות שהוא יותר מימי מתפו”א לכן אם במקרה התערובת יוצאת דלילה תוסיפי עוד קצת קמח.
בערך חצי שקית.

avatar
נעה בן יוסף (20:03 8.08.2024)

היי, קודם כל תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך!
האם אפשר לאפות את הלביבות? אם כן על איזה חום?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:06 9.08.2024)

כן, כדאי לשמן מעט נייר אפיה, להניח את הקציצות ולשמן אותן קצת בחלק העליון. להכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-20 דקות.