זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה/חלבי
רכיבים
מתכון לתינוקות מגיל חצי שנה
תפוח אדמה גדול מבושל
חצי ראש ברוקולי מאודה
ביצה
3 כפות גבינה קשה מגורדת (השתמשתי במוצרלה) *אפשר לוותר
2 כפות קמח לבן רגיל (אפשר גם כוסמין)
**אם העיסה רטובה מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח
אופן ההכנה
– בעזרת מזלג מועכים את תפוח האדמה והברוקולי. מוסיפים ביצה, גבינה וקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על מחבת המחוממת לחום בינוני, משומנת עם כפית שמן זית.
– הופכים כשצבע הופך לחום-מוזהב.
-ניתן גם לאפות: לשמן מעט נייר אפיה בשמן זית, להניח את הקציצות ולשמן אותן קצת בחלק העליון. להכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-20 דקות.
המתכון באדיבות אופיר בורגר | תזונאית קלינית B.Sc, MAN | תזונת תינוקות וילדים.
הכנתי לקטנה שלי יצא מושלם, ואהבה מאד!
האם אפשר להקפיא את הבלילה ולהכין חצי ממנה בפעם אחרת?
שמחה שהיא אהבה:)
לגבי ההקפאה, מאחר ויש תפו”א בתערובת אני לא בטוחה אם כדאי.
הי, איזה ירק יכול להתאים פה במקום תפוחים האדמה (יש לי קישוא/בטטה/גזר)?
וגם- יש לי שקית של פרחי ברוקולי. כמה גרם בערך לבשל?
תודה רבה מראש!! מיכל
הייתי הולכת על קישוא למרות שהוא יותר מימי מתפו”א לכן אם במקרה התערובת יוצאת דלילה תוסיפי עוד קצת קמח.
בערך חצי שקית.
היי, קודם כל תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך!
האם אפשר לאפות את הלביבות? אם כן על איזה חום?
תודה!
כן, כדאי לשמן מעט נייר אפיה, להניח את הקציצות ולשמן אותן קצת בחלק העליון. להכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך כ-20 דקות.