זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
9-10 כנפיים (1 קילו)
תיבול לכנפיים: 2 כפות קורנפלור (מומלץ אבל לא חובה), חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח
חומרים לרוטב (יש לערבב בקערית): 5 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 2 כפות סילאן, כף רוטב סויה, 2-3 שיני שום כתושות, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור, רבע כוס מים.
-חוצים את הכנפיים לשני חלקים ומתבלים בכף קורנפלור, פפריקה מתוקה ומלח.
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הכנפיים כ-2 דקות מכל צד על אש בינונית (יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים את הרוטב ומערבבים. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 50 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מסירים את המכסה ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך כ-5 דקות, עד שהנוזלים מעט מצטמצמים.
*לכנפיים קריספיות ומקורמלות – מומלץ להעביר את הכנפיים לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות (במצב גריל) במשך 5-10 דקות.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- עוף שלם בנינג’ה |
- עוף בזעתר |
- עוף ביין לבן ושום |
- עוף בתיבול פיקנטי |
- שוקיים בסיר
ערב טוב,
האם אפשר לוותר על השום במתכון?
כן
האם אפשר לשים במקום קורנפלור קמח?
ןאם אני לא שמה בכלל האם זה משנה???
אפשר להכין בלי
היי אפרת,
לא צריך להוסיף מים לסיר? הנוזלים של הרוטב מספיקים?
אין צורך
זה מתכון מנצח!!!!!…. הוא כל כך טעים שהילדים דוחפים ודוחפים עוד ומתפוצצים מרוב אכילה ….ממש טעים!!!!… כדאי
איזה כיף לשמוע❤️
בטעות שמתי את הרוטב בקערה עם הכנפיים לפני שטיגנתי קודם 2 דקות את הכנפיים
מה לעשות?
לנסות להפריד אותם?
סורי ראיתי עכשיו.
אפשר פשוט לטגן ככה.
אפשר להוסיף לסיר תפוחי אדמה ובטטות?
כן אפשר. מומלץ לחתוך לקוביות לא גדולות.
תודה רבה!!
הוספתי תפוחי אדמה לאחר הטיגון וזה יצא מעדן!
היי רציתי לשאול אם אני מקפיא לשים בתנור לפני ההקפאה או כשאני מוציאה את זה?
עדיף אחרי ההקפאה (לאחר הפשרה כמובן).
היי אפשר לשים צילי חריף במקום צילי מתוק?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שזה יהיה חריף:)
איזו תוספת מתאימה להגיש יחד עם הכנפיים?
אורז לבן, פירה תפו”א, פתיתים, הום פרייז.
ממש טעים!!
תודה
שמחה שיצא טעים🙂
יצא מעולה!!!
מאמצת את המתכון!
לא היה לי צ’ילי אז שמתי ברביקיו
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף!
מה אפשר לשים במקום צ’ילי?
במקרה הזה הצ’ילי הוא מרכיב חשוב ולא מומלץ לוותר עליו.
אם אין לך תכין את הרוטב במתכון הזה- כנפיים בתנור
בוקר טוב אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון לשבת, עם שוקיים/כרעיים.
האם כדאי להכפיל את כמות הרוטב כדי שלא יתייבש על הפלטה? או שזה יצא מלוח מדי?
תודה,
גילת
בוקר אור גילת,
אפשר להכפיל כמויות. אם את שומרת על היחס ומכפילה את כל הכמויות, זה לא ייצא מלוח מידי.
הכנתי עם ירכיים ושוקיים
מאוד מאוד טעיםםםם
שמחה מאד לשמוע🩷
אפשרי לעשות את המתכון עם חזה עוף?
כן(:
יצא מצוין!
שמחה לשמוע!
יצא פשוט טעים! תודה על מתכון מהיר ומעולה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
טעיםםםםםםםםם!!!
לא נשאר כלום!!👌👍🍽️
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת. אם ארצה להכין בתנור, גם אז לטגן אותן קודם או שאפשר לוותר על הטיגון? תודה מראש.
שבת שלום וסופ”ש נעים
היי,
אין צורך לטגן את הכנפיים לפני האפייה.
שבת שלום❤
תמיד נרתעתי מכנפי עוף בגלל הטרחה הכרוכה בניקיונן. אבל מצאתי מקום שמוכר כנפיים ממש, אבל ממש נקיות, תענוג. הכנתי בתנור כמות כפולה (30 דק’ + 30 דק’). הורדתי רק את השפיץ ולא חתכתי לשני חלקים. הנכדות (6 ו-3) טרפו. מוצלח ביותר וממליצה בחום.
איזה כיף שמצאת כנפיים נקיות בלי לטרוח לנקות(:
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!
שתפי!!! אני שונאת עוף שנראה כמו רעמת אריה.
קשת טעמים בנתניה. ארוזות, לא בתפזורת. המקום היחיד שמצאתי נקיות. לא ברשתות ולא אצל קצבים. ובדקתי המון. אני קונה בבד אחת הרבה, לפעמים גם כל מה שיש ארוז. מחלקת למנות ומקפיאה.
אין על המתכונים שלך, תמיד טעים!
לא הבנתי מהמתכון אם מוציאים את הכנפיים מהסיר כשמוסיפים את דברי הרוטב ובמהלך ה50 דק זה רק הרוטב או גם העוף, וגם לגבי ההערה עם התנור, זה לאחרי הבישול של ה50 דק או כתחליף? ואם בתהור עב וחצי אז עם כיסוי? חח יצא הרבה שאלות, סליחה ותודה ❤️
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים❤️
לא מוציאים את הכנפיים, רק מוסיפים את מרכיבי הרוטב לסיר ומבשלים.
את האפייה עושים לאחר הבישול, ללא כיסוי.
ווהו, יצא מושלם
זללנו…
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
טעים ברמות
פשוט התחסל תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח, נראה טעים!
תודה שחזרת לשתף וחנוכה שמח❤
אפרת היי
האם גם כאן צריך לחלוט את הכנפיים כדי להוציא את הנוצות?
אני יכולה להוריד את העור לפני?
תודה רבה
היי,
אין צורך לחלוט את הכנפיים לפני כן, רק לנקות אותן היטב (מנוצות, לכלוך וכו’).
אפשר להוריד עור לפני כן, זמן הבישול יתקצר.
מתכון מנצח ובגדול
גם המתכון המקורי מוצלח מאוד
אנחנו ניסינו עם כנפיים מבושלות שהיו מיועדות למתכון אחר …אותם הוראות ..ציפנו בקורנפלור.. טיגנו.. ושמנו את הרוטב 10 דקות..יצא מדהים
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף🌺
הוספתי גם טריאקי והמשפחה שלי חיסלה הכל !
מתכון מעולה😋
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
היי האם אפשר לוותר על הסילאן?
היי,
הסילאן מוסיף אבל אפשר לוותר עליו.
היי אפרת אפשר להחליף את הסילאן בדבש?
היי,
אפשר לשים כף דבש במקום הסילאן.
הי,
אולי את יכולה לעזור לי. אני רוצה להכין מנה לסבא שלי שמאוד אוהב כנפיים, בלי הרבה רוטב כבד אלא בעיקר תבלינים ושום. יש לך מתכון בשבילי בסגנון הזה. כמובן עם הוראות בישול/אפייה. אשמח מאוד.
תודה רבה.
היי,
מצרפת לך מתכון לכנפיים בתנור.
אפשר להכין את הרוטב הביתי שבמתכון עם שינויים בהתאם להעדפותיכם- למשל פחות חרדל/רוטב סויה ויותר מלח/פפריקה/פלפל שחור.
אני יכולה להתחיל בהכנה גם אם הכנפיים עדיין קפואים?
היי,
יש להפשיר את הכנפיים לפחות 4-5 שעות לפני שמתחילים בהכנתם.
היי אפרת.
אפשר להוסיף תפו”א ובטטה לסיר לבישול יחד?
היי,
כדי לבשל יחד את הכנפיים עם תפוחי אדמה יש לטגן קוביות תפו”א ובטטה בנפרד במעט שמן לפני בישול הכנפיים.
לאחר 50 דקות בישול הכנפיים ניתן להוסיף את הבטטה ותפו”א לסיר ולבשל עוד קצת עד לריכוך מלא.
היי אפרת,
תודה על המתכונים!
האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח?
היי,
פחות מומלץ להשתמש בקמח אבל אפשר.
מתכון פצצה, קל וטעים ביותר
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון😊
מאוד טעים וקל תודה רבה
נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף❤
יש אפשרות להחליף את הכנפיים בכנפיים של הודו?
היי יפית,
כן, אפשר(:
היי
אם אין סויה אפשר להוסיף עוד כף סילאן במקום?
היי רחלי,
אפשר להמיר את הסויה בטריאקי או לוותר עליו.
כנפיים ברוטב מושלם, חזרתי לפרגן כי מכינה את המתכון כבר לא מעט פעמים
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף חגית❤
עשיתי היום לארוח”צ בתנור בלבד לשעה וחצי וכולם ליקקו את האצבעות הי מוווש לם ברוך ה’
תודה לך!
שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה דיני😊
היי זאת אני מהתגובה מתחת 😉
ממש רוצה להכין שוב אבל כרגע מה שיש לי זה פרפר חזה עוף.
אם אחתוך אותו לחתיכות בגודל של חצאי כנפיים ואלך לפי המתכון זה יעבוד טוב לדעתך?
ואם כן – האם כולל את שלב האפייה?
תודה על כל הסבלנות והיעילות שלך💜
היי מילי🙂
אפשר בהחלט להכין את המתכון עם פרפר חזה עוף. אין שינוי במתכון.
בהצלחה!
בוקר טוב אפרת,
רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי 400 גרם כנפיים. בנוסף אני רוצה להוסיף בשלב מסויים פתיתים לסיר שיתבשלו גם הם ברוטב.
חשבתי להשתמש בכמויות שכתבת ולהוסיף כ-20 דק’ לפני סוף שלב הבישול הארוך כוס וחצי פתיתים ועוד כוס מים רותחים.
נראה לך יכול לעבוד?
מקווה שהייתי ברורה… תודה מראש 🙂
היי מילי,
כן זה אמור לצאת מעולה, רק הייתי מתחילה עם כוס מים אחת ובמידת הצורך מוסיפה עוד.
בהצלחה😊
היי חוזרת לעדכן שיצא סופר טעים!!!
בסוף היה לנו אורח והייתי צריכה להגדיל את כמות המנה הבשרית אז הוספתי חתיכות קטנות של נקניקיות לקראת סוף הבישול. כל הטעמים נספגו בכל המרכיבים וכשהסיר הגיע לכיור כמעט לא היה מה לשטוף…
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! שמחה שאהבתם ותודה על השיתוף❤
תחליף לסילאן?
דבש או כף מייפל טבעי.
טעים במיוחד!
❤️
אפשר להחליף את הסויה בטריאקי?
אפשר 🙂
ואווו אפרת,
את האמת הרבה זמן לא הגבתי- אבל רק לספר לך שאנחנו ממש מרוצים מהמתכונים
את המתכון הה ספציפית יצא לי להכין כמה פעמים,
אני משלבת עם עוד מתכון דומה שבו זה עם סוכר- שמבשלים אותו טיפה לקרמל ואח”כ מוסיפים את הכנפיים.
תודה:)
תודה רבה הדס 🙂
שמחה לקרוא שאתם נהנים❤️
סויה חובה?
אפשר לוותר.
אבל מאאד מוסיף!
הי אפרת, תודה על המתכונים המעולים 🙂
מה אפשר במקום הרוטב צילי? קטשופ?
תודה!
לא ניסיתי אבל אני חושבת שזה אמור לעבוד גם עם קטשופ.
עשיתי ויצא מושלם.
האם ניתן גם להקפיא?
שמחה שיצא טעים 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
האם ניתן להכין גם עם כרעיים?
אפשר. אם זה כרעיים (שוק וירך מחוברים) אז כמות התיבול תספיק לכ-5 כרעיים. זמן הבישול: שעה וחצי-שעתיים (ככל שמתבשל יותר העוף נעשה רך יותר).
תודה רבה יצא כל כך טעים שכל נגמר עוד לפני שהכנתי תוספת
שמחה לשמוע 🙂
תודה ברוריה
אפשר לוותר על הטיעון ולאפות הכל בתנור?
אפשר. כדאי לאפות ב190 מעלות במשך שעה-שעה ורבע.
לאפות מכוסה?
לא, אין צורך אבל אם במקרה את רואה שהכנפיים מתחילות להשרף תנמיכי ל180 מעלות.
הי אפרת,
האם אפשר עם שוקיים? אם כן, משהו משתנה מבחינת זמני בישול, כמויות?
תודה רבה,
גילת
היי גילת,
אפשר להכין עם 7-9 שוקיים באותו אופן. זמן הבישול: שעה ורבע-שעה וחצי (ככל שמתבשל יותר העוף נעשה רך יותר).
מושלם! ליקקנו את האצבעות! תודה רבה!
שמחה שנהניתם ❣️
אפרת ,
עבור מה הקורנפלור? מה הוא עושה?
תודה!
גורם לרוטב יותר להספג בכנפיים. כמובן שאפשר גם להכין בלי.