זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 20-24 כדורים קטנים
סוג: פרווה
מצרכים:
12 תמרים מסוג מג’הול מגולענים (250 ג’)
2 כוסות שקדים או אגוזי מלך טבעיים (180 ג’) *מומלץ לשלב
2 כפיות אבקת קקאו
2 כפות שמן קוקוס מומס
שליש כפית אבקת קינמון (לא חובה)
*קוקוס לציפוי
אופן הכנה:
-מניחים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים בקוטר 2-2.5 ס”מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים).
-מגלגלים כל כדור בקוקוס ומניחים בצלחת. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
האם אפשר פקאן במקום האגוזים??
כן
היי אפרת, הייתי רוצה לשלב במתכון גם חמאת אגוזי לוז. איך יכולה לעשות את זה?
את יכולה לשים 2 כפות במקום שמן קוקוס.
האם יש אפשרות לשטוח את התערובת בתבנית ולחתוך לריבועים?
נראה לי שכן.
שלום אפרת !
האם אפשר להשתמש בתמרים ואקום במקום תמרים מגולענים?אם כן כמה כמות?תודה
כן אפשר. באותה כמות -250 ג’
שקדים ואגוזים טחונים?
במה אפשר להמיר את 2 כפות שמן קוקוס?
תודה רבה
כן.
ניתן לשים 2 כפות חמאה (או מחמאה/מרגרינה) מומסת.
מישהי בתגובות שיתפה שהיא שמה טחינה גולמית במקום שמן קוקוס.
קודם כל תודה אפרת כרגיל על עוד מתכון נהדר:)
נראה לך שבמקום אגוזים או שקדים או קוואקר או ביקסוויטים,יהיה אפשרי לשים פיצפוצי אורז?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן:)
היי אפרת קבילתי במייל מקודם חוברת מתכונים שלך לפסח והיא פשוט נעלמה לי לפני שהספקתי להדפיס אולי מחקתי בטעות תוכלי לשלוח שוב פליזזזזזזזז? 9762840@gmail.com
היי עופרה,
לחצי כאן להורדת החוברת.
*אם במקרה זה לא עובד תרשמי לי ואשלח לך למייל
עובד גם עובד!
תודה רבה אפרת שיהיה לך פסח כשר ושמח!
צריך לכתוב בכניסה למטבח שלי “המטבח של אפרת”…
חג שמח יקרה❤️❤️
היי, אני רואה שרשמת שאפשר לשים קוואקר במקום שקדים.. הרגיל עם המכסה הצהוב? ככה כמו שהוא בלי לבשל?
כן. אין צורך לבשל.
היי,
יש לי שקדים קלויים, זה ילך?
ממש רוצה לנסות!
כן אפשר אבל שלא יהיו מלוחים מידי.
היי רציתי לשאול , אם אין לי שמן קוקוס מה אפשר במקום?
היי נועה,
ניתן לשים 2 כפות חמאה (או מחמאה/מרגרינה) מומסת.
מישהי בתגובות שיתפה שהיא שמה טחינה גולמית במקום שמן קוקוס.
תודה רבה אפרת!
הכנתי ויצא נדיר!!
❤️❤️
טעים טעים! שמתי שקדים וקשיו קלויים, במקום שמן, טחינה גולמית מלאה.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת, תודה רבה רבה על המתכון הבריא והטעים מאוד! 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מה זה המתכון הנדיר הזהה אמאלהה אחד המתכונים הכי טעימים פה חובה לשלש מראש את המרכיבים זה פשוט מתחסללל
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מכינה בפעם השניה את המתכון הנדירר הזה
פשוט הייתי חייבת לצרף תמונה:)
איזה כיף לשמוע, נראה מעולה!
כרגיל יצא מושלם! ממש טעם של כדורי שוקולד! אין על המתכונים שלך!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
המתכונים שלך תמיד מעולים!!!!
אין לי שמן קוקוס 🙁 מה אני יכולה לשים במקום?
היי
ניתן לשים 2 כפות חמאה או מחמאה מומסת.
הי אפרת,
האם אפשר להקפיא את הכדורים? אם כן, לכמה זמן?
היי
אפשר למשך כ-3 שבועות.
אפשר להשתמש במחית שמוכרים בקופסאות טני שואלת כי קניתי למגולגלות אבל כרגע בדייאטה וחבל לזרוק
תודה מראש
היי,
אפשר להשתמש בתמרים בוואקום.
את התמרים בוואקום, שמים במעבד מזון עם הקליפה נכון?
נכון(:
היי אפרת
הכנתי את הכדורים עם טחינה ויצא טעים ברמות!
כל פעם כיף מחדש לקחת מתכונים מהאתר שלך, אליפות של ממש ובעיקר קל..
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
השקדים – עם הקליפה? או להוריד?
לא חייב להסיר את הקליפה אבל אפשר.
המתכונים מיוחדים!!!
במה אפשר להשתמש במקום שמן קוקוס?
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
במקום שמן קוקוס אפשר לשים 2 כפות חמאה/מזולה מומסת ואם אין אפשרות- שמן רגיל או טחינה.
תודה רבה ,
מאוד טעים ילדים מאוד אוהבו ומבקשים להכין עוד .
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי יצא טעיםםםם.. תודה
עכשיו אני רוצה להכין לגיסה שאסור לה קקאו וגם לא לשלב שמנים ביחד עם השקדים, יש לך רעיון לתחליפים?
שמחה מאד שיצא מוצלח(:
אפשר לוותר על קקאו, ואפשר לנסות להחליף את השמן בכף טחינה. אם התערובת לא תתאחד מספיק ניתן להוסיף מעט דבש.
יצא מעולה!
אחלה חטיף אנרגיה .
במיוחד לפני אימון .
תודה רבה 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
הי
אני ממש רוצה להכין את כדורי התמרים
זה נקרא דיאטטי?
אם אין לי מעבד מזון אני יכולה לרסק בתוך סלייסר עגול?זה יעשה לי את העבודה?
היי,
המתכון בריא יותר מאשר כדורי שוקולד רגילים. בנוסף אין כאן סוכר לבן או שמן קנולה שהם מרכיבים פחות מומלצים לדיאטה.
אני לא בטוחה שיהיה מוצלח להשתמש בסלייסר, אולי הוא יעזור רק לחיתוך התמרים.
אז איזה מתכון דיאטטי את ממליצה לליד הקפה?
המתכון הנוכחי עשוי להתאים. מצרפת לך קישור לעוגיות ללא סוכר:
https://www.10dakot.co.il/tag/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%a8/
יצא מעולה 🙂 תודה
שמחה שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין(:
תודה על השיתוף❤
אפשר לוותר על האגוזים והשקדים (אנחנו לא אוהבים) ולשים משהו חילופי?
השקדים חשובים ליציבות הכדורים. אפשר להמיר אותם בקוואקר או בביסקוויטים טחונים (כוס-כוס וחצי אמור להספיק).
היי אני רוצה להכין אבל לא הבנתי
שקדים טחונים או קמח שקדים או שביכלל לא טחונים?(הכוונה שלמים)
היי,
אין צורך בשקדים טחונים משום שטוחנים הכל לאחר מכן במעבד מזון… בכל מקרה אם יש לך שקדים טחונים את יכולה להשתמש בהם ולהוסיף אותם לקראת סוף הטחינה במעבד המזון.
מה אפשר במקום הקוקוס
היי,
אפשר לצפות בשקדים גרוסים או צנוברים אם אוהבים(:
התכוונתי במתכוןשמן קוקוס תודה . במה אפשר להחליף
במקום שמן קוקוס אפשר לשים 2 כפות חמאה/מזולה מומסת ואם אין אפשרות- שמן רגיל או טחינה.
שלום זאת שוב נעה
יש לי שאלה קטנה.
כמה קלוריות בערך על כל כדור?
תודה מראש❤
היי,
כל כדור= כ-80 קלוריות.
תודה אן עלייך בעולם💖
אפרת היקרה והחשובה!!
תקשיבי קודם כל אן לי למה להיכנס למטבח כל עוד לא פתחתי את האתר שלך❤
את אלפוההה !!!
את מרגיעה אותי כל רגע מחדש שאן לי מה להכין ויש את המתכונים שלך .
טעימים בריאים וקלים להכנה.
תודה ענקית מכל הלב.
דבר שני, הכנתי ונהנתי מאוד הינה תמונה:
נראה מעולה!
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים באתר.
התרגשתי לקרוא, תודה על הפרגון🌺
הי אפרת,
אני ממש אוהבת את האתר שלך!!! כל מתכון שניסיתי – פשוט טעים ומעולה!!!
שאלה- האם אפשרי להשתמש בתמרים ש בואקום?
היי מיטל,
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בתמרים בוואקום, אבל יתכן ותצטרכי להוסיף עוד קצת אגוזים.
חג שמח!
הי אפרת!
תודה על עוד מתכון פשוט וגאוני!! לא נכנסת למטבח בלי להכנס לאתר שלך!
רציתי לשאול אם יש לך רעיון לעוד משהו שאני יכולה לצפות איתו את הכדורים? אנחנו פשוט פחות אוהבים את הטעם של הקוקוס, אבל לא רוצים לוותר על היופי…
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים!
אפשר לצפות בשקדים גרוסים או צנוברים אם אוהבים(:
מתכון מדהים! כל המתכונים של הכדורי תמרים שהכנתי עד היום היו יותר יקרים ויותר מסובכים, ואלו יצאו לי מעולה! ( החלפתי את השמן קוקוס בשמן קנולה) ממש תודה רבה על האתר הנפלא הזה שעוזר לי פחות לחשוב בבישולים, יותר לבצע…והתוצאות – מושלמות ב”ה
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ועל הפרגון😊
אין לי שמן קוקוס
וגם לא חמאה
יש רק מרגרינה או שמן קנולה
במה עדיף?
את התמרים לטחון עם הקליפה?
כן, עם הקליפה. את יכולה להשרות אותם 10 דקות במים רגילים, לסנן ולטחון (על מנת לרכך את הקליפה).
היי,
אפשר להשתמש במרגרינה מומסת.
היי אפרת יקרה
לא הבנתי במתכון (משהו בחשיבה שלי הבוקר..)
האם 180 גרם שקדים ואגוזים, זה הסה”כ של שתי הכוסות, או שזה משקל של כוס אחת? (כששקלתי יצאה לי כוס 120 גרם, שזה איפשהו באמצע…)
תודה!
החלטתי בסוף לנסות, ולראות.
אז סליחה על ההטרחה,
יצא מהמם!!
הכפלתי כמויות מראש לאור ההמלצות כאן 🙂
הוספתי טיפונת מים (2-3 כפות) כי ראיתי שזה נדרש לי, והוספתי חצי כוס חמוציות בערך, כדי להוסיף גוון טעם שחסר לי (לא השתמשתי בקינמון)
פעם הבאה לדעתי אני אוסיף עוד כפית קקאו, הוא לא מספיק היה מורגש לי, אבל אני אחת שאוהבת מר יותר ממתוק 😉
בקיצור, תודה ענקית על המתכון הפשוט והחכם הזה!!
מעולה! שמחה שיצא מוצלח ותודה על השיתוף🌺
היי,
2 כוסות= כ-180 גרם (המשקל עשוי להשתנות מעט לפי גודל האגוזים/שקדים אבל זה לא קריטי).
שלום וברכה
רציתי לשאול אין לי שקדים ואגוזים האם אני יכולה להחליף את זה בקוואקר?
תודה על הכל
היי יעל,
אני מניחה שגם קוואקר יעבוד, כדאי להוסיף עוד כף שמן קוקוס.
בהצלחה(:
היי אפרת,
תודה על על המתכונים הנפלאים!
האם אפשר להשתמש בתמרים מואקום?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בתמרים בוואקום, אבל יתכן ותצטרכי להוסיף עוד קצת אגוזים.
מתכון קל להכנה פשוט וטעים ישר כח על מתכונים טובים קלי הכנה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🙂
מתכון פצצה כמו כל שאר המתכונים באתר!
תודה!!!
איזה כיף שאהבת!
תודה ושבת שלום🌺
היי אפרת
האם מתאים להכין במיני מעבד מזון |(של תינוקות|) עם להב אחת?
תודה מראש.
וחג שמח .
היי עינת,
אני חושבת שאפשר(:
גמר חתימה טובה!
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בסילאן במקום התמרים מגולענים? ואם כן אז כמה?
תודה!
היי מרים,
במתכון הזה אין אפשרות להמיר את התמרים בסילאן היות והוא הרבה יותר נוזלי.
יצא מעולה! הוספתי קצת מלח והשתמשתי בשמן זית (לא מרגישים הבדל).
נראה ממש מעולה! תודה על השיתוף שני❤
השתמשתי בשמן קנולה, ויתרתי על קוקוס וקינמון ויצא מדהים!! (אומרת בתור אחת שבאופן כללי לא אוכלת תמרים)
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף אור❤
היי ותודה על המתכונים המיוחדים
1. ניתן להכין בנינגה להכנת שייקים עם קרח?
2. יש לי שמן קוקוס בצנצנת – איך ממיסים לא במיקרוגל?
תודה רבה
היי עליזה,
1. אפשר.
2. אפשר להמיס על אש נמוכה בגז.
בהצלחה ושבוע טוב:)
פעם עשירית בערך שאני מכינה את הכדורים האלה וכל פעם זה לא מחזיק מעמד יותר מיום מקסימום יומיים
טעים בטירוף אני מכינה משקדים ואגוזים טחונים זה יוצא מרקם יותר רך וטעים הילדים שלי בטוחים שזה כדורי שוקולד ואני מבסוטה לתת להם משהו הרבה יותר בריא ולא נופל בטעם
רציתי להעלות תמונה אבל לא נשאר בשביל לצלם:)
אין עליך עם המתכונים, האתר הזה הוא אוצר
איזה כיף לשמוע! תודה צופיה😊
אם אני שמה שקד או אגוז טחון, כמה לשים?
היי רחל,
יש לשים 2 כוסות😊
ראיתי בתגובות תשובה לשאלה שלי…
אין על האתר הזה! תמשיכי לשלוח עוד מתכונים אלוווופים!!!!
ראיתי את התשובה אחרי שכתבתי…
בתשובה שלך לשאלה דומה ראיתי שכתבת 2/3 כוס מכל סוג. מה לשים?
הכוונה שאם הם כבר טחונים- יש לשים 2/3 כוס מכל סוג, ואם הם שלמים- כוס מכל סוג.
הי אפרת, אני רוצה להכין עם ממרח תמרים ללא סוכר, כמה כפות צריך לשים?
תודה מראש 🙂
הי אפרת, כמה כפות של ממרח תמרים ללא סוכר אפשר לשים? אשמח לעדכון 🙂
היי אירמה,
יש לשים 250 ג’, שזה בערך 8 כפות.
המון תודה יצא טעים 🙂
מעולה, שמחה לשמוע!
היי,שבוע טוב!!
מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס? אולי טחינה?וכמה?
תודה על המתכונים המהממים
שבוע טוב 🙂
אפשר לשים 2 כפות טחינה גולמית.
מתכון קל , פשוט, וטעים בטירוף!
כיף לשמוע תודה❤️
עשיתי מתמרים באריזת ואקום 😊 טעיםם, כמו החטיפים מחנויות טבע 🤭
בייחוד אם טובלים בחמאת בוטנים
נראה מעולה!
תודה אורטל 🙂
אפרת היקרה תודה רבה על האתר המדהים והמתכונים המעולים! בדיוק היום חיפשתי מתכון לכדורי תמרים ולא מצאתי משהו שהתחברתי… ועכשיו אני רואה את המתכון בתיבת המייל שלי!! רצה להכיןןןןןן!! שאלה: הכל בטחינה 1 לא צריך לטחון בנפרד קודם את האגוזים?
אז אני שמחה שבחרתי לשלוח את המתכון הזה 😉
כן, הכל בטחינה אחת. אין צורך לטחון את האגוזים בנפרד.
כדורי תמרים מושלמים!!!
תודה אלישבע ❤️
היי אפרת תודה
אגב הוספתי בבנות ויצא טעם טרופי טעים
ממש ממליצה ושוב תודה!
נשמע מדהים!
תודה יעל 🙂
סופ”ש נפלא🌸
היי אפרת!
תגידי אפשר לוותר על שמן קוקוס? ואם לא אז אפשר להחליף בשמן רגיל?
אפשר להמיר ב-2 כפות חמאה מומסת (עדיף) או שמן קנולה.
תודה!
הי אפרת, נראה טעים.
מתאים לשלב טחינה גולמית? אם כן, כמה?
אני חושבת שאפשר לשים 2 כפות במקום שמן הקוקוס.
שלום רב מה הכמות ל100 גרם ביסקוויטים? תודה
היי מיטל,
את רוצה לשים ביסקוויטים במקום האגוזים?
שלום רב אפרת מה הכמות ל100 גרם ביסקוויטים במקום האגוזים?
ומה הכמות של ממרח תמרים במקום התמרים?
תודה.
אני ממליצה בעיקרון על תמרים טבעיים כי יוצא יותר מוצלח.
ממרח תמרים הוא מתוק מידי כי לרוב מוסיפים לו סוכר.
תוכלי להשתמש באותה כמות או קצת פחות לפי טעמך.
אפשר במקום שמן קוקוס להדשתמש בחמאת שקדים?
היי הילה, לא ניסיתי אני מניחה שאפשרי 🙂
היי אפרת
מאוד רוצה להכין לילדי הם קטנים בשביל אגוזים ושקדים מה אפשר במקום
ואם אוותר עליהם?
תודה מראש.
ביסקוויטים או עוגיות שהכנת.
סוכות מתקרב, ולפני הכל – פותחים את האתר שלך. תמיד יש משהו חדש לעשות. משתמשת המון – תודה.
שאלה – מה אפשר לשים במקום שמן קוקוס?
מצאתי תשובה בתגובות, סליחה.
נשארו רק המחמאות על האתר….
❤️
יש לי בבית שקדים טחונים ואגוזים טחונים כמה אני ישים מכל דבר?
בערך ⅔ כוס מכל סוג.
יש לי רק 150 גרם תמרים, ניתן להוסיף שזו פעם מיובשים/חמוציות? יש לי משתיהם…
לא בטוחה איך זה ייצא אבל אפשר להפחית את יתר הכמויות בהתאם ולשים כוס ורבע אגוזים/שקדים, כפית אבקת קקאו, כף מלאה שמן קוקוס מומס ורבע כפית קינמון.
היי אפרת
האם אפשר לשים לציפוי אגוזים או שקדים במקום קוקוס
ומה את מציעה
אפשר לשים כציפוי אגוזים טחונים דק.
היי אפרת,
ניתן להחליף את התמרים המגולענים במתכון בממרח תמרים באותה כמות?
אפשר אבל זה יותר מוצלח עם תמרים רגילים. ממרח תמרים הוא מתוק מידי כי לרוב מוסיפים לו סוכר.
האם אפשר לשלב קשיו?
תודה!
כן.
תודה אפרת!
יצא מעולה!! תודה!
מהמם 🙂
תודה הילה
נירה ממש טוב
היי אפרת , יש לי שמן קוקוס בצנצנת והוא לא מימי. האם לקחת ממנו 2 כפות ? מה הכוונה מומס ? בקיצור איך עליי להשתמש בו עבור המתכון ❤️
תמיסי על הגז או במיקרוגל.
אפשר שמן אחר במקום שמן קוקוס?
אפשר להמיר ב-2 כפות חמאה מומסת (עדיף) או שמן קנולה.
מדהים! בן השנתיים שלי בלע 5 ברצף וכמובן רצה עוד
שמחה שהוא אהב ❤️
אשמח לדעת מה הערך הקלורי של יחידה אחת
כ-80 קלוריות.
השילוב של התמרים עם הקקאו פשוט טעים ברמות!!!!
שמחה שאהבת 🙂
לאיזה גודל של תמרים את מתכוונת?
כי יש לי גדולים
גם אני משתמשת בגדולים מסוג מג’הול.
היי,
אין לי מעבד מזון, אפשר לחתוך ממש ממש דק את התמרים במקום?
וכמה זמן זה נשמר?
לא יודעת, לא ניסיתי.
הכדורים נשמרים במקרר בקופסה סגורה במשך כ-10 ימים.
הי
האם חייבים שמן קוקוס?
תודה
אפשר להמיר ב-2 כפות חמאה מומסת (עדיף) או שמן קנולה.
האם אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן רגיל?
כן אפשר.
הכנתי עם שמן רגיל, יצא פיצוץ! מומלץ מאוד (הוספתי גם כמה קוביות שוקולד מריר בשביל הילדים…)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
נפלא! מכינה עם הבנות בכל פעם, ויוצא נהדר. אני מוסיפה לתערובת שיבולת שועל אינסטנט, אחרי קליה קצרה על המחבת (ללא שמן), והפעם הוספתי 6 קוביות שוקולד מריר. יצא פשוט נהדר טעים.
תודה על כל המתכונים הנהדרים 🙂
אפרת
מעולה 🙂
תודה אפרת ושבוע נפלא
ממליצה בחום על המתכון הזה!
פשוט טעים!!
תודה אפרת😊😊
תודה מוריה 🌺
שכחתי לשאול,
אם האגוזים כבר טחונים, הכמות נשארת אותו הדבר?
במקרה שהאגוזים טחונים יש לשים כוס ורבע.
שלום אפרת
רציתי לשאול אם אפשר להכין עם סילאן טבעי. ואם יש צורך לשנות משהו
תודה על המתכונים. הם פשוט מדהימים!!!!!!!!
אני ממליצה להכין עם תמרים ולא עם סילאן. זה יוצא יותר מוצלח מבחינת טעם ומרקם.
היי אפרת.
האם ניתן לוותר על הקקאו ובמקום להוסיף טחינה גולמית?
אפשר לוותר על הקקאו ואין צורך לשים במקומו משהו.
היי אפרת.
לצערי נדרשת לבצע דיאטה מסיבות בריאותיות,
והמתכון שלך—
פשוט נותן כח להחזיק מעמד!!
אין כמוך אלופה..
כיף לשמוע ❤️
תודה אביגיל
היי אפרת 😊
תודה על מתכון אליפות!
הכנתי והמשפחה חיסלו הכל וממש אהבו..
💖🥇👏💖
שמחה לשמוע 🙂
תודה טליה ויום מקסים 🌺
היי כמה זמן אפשר לשמור את זה?
ניתן לשמור במקרר כ-10 ימים בקופסה סגורה.
אין לי מעבד מזון.
האם אפשר לעשות בשייקר (בלנדר-שייקר שכותש גם קרח)?
תודה וחג שמח!
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי
אם אין לי מעבד מזון? יש דרך אחרת להכין?
והאם אפשר לוותר על הקקאו?
יש לך מכשיר אחר שיכול לטחון?
אפשר לוותר על הקקאו.
לא אין לי..
אפשר לחתוך את התמרים ממש ממש דק? או שאני אקנה תמרים בוואקום אולי? מה יצא יותר טוב?
אני לא יודעת. אולי עם תמרים בוואקום זה ייצא יותר טוב.
בכל מקרה אגוזים יש לקנות טחונים.
והתמרים בוואקום אפשר ישר להכין איתם או לבשל אותם קודם?
סליחה על כל השאלות 🙏
אין צורך לבשל לפני.
שלום
האם אפשר להוסיף בננה לבלילה? אם כן איזו כמות והאם צריך לשנות משהו במצרכים?
תודה
אני מניחה שאפשר. כדאי לוותר על שמן הקוקוס.
היי אם אני רוצה להחליף שמן במים מה הכמות ?
2 כפות.
קניתי שמן קוקוס במיוחד כדי להכין את המתכון. יש לך אולי מושג איפה לשמור אותו אחרי הפתיחה? מקרר או מזווה?
המעבד מזון שלי כנראה לא חזק במיוחד ולא ממש מצליח לטחון את התמרים לעיסה? כמה זה נורא אם זה ירוסק לחתיכון ולא יטחן לממרח? יש לך אולי רעיון מה אפשר לעשות כדי שהמעבד מזון יסתדר עם התמרים? קרח הוא מצליח והכל ורק תמרים לא
אשמח אם תוכלי להמחיש לי באיזה גודל הכדורים צריכים להיות? כמו משמש? כמו מה? לא ממש מבינה בקוטר
במזווה.
אם התמרים מגולענים אז אני לא מבינה למה הוא לא מצליח לטחון אותם וקרח כן.
זה לא צריך לטחון לממרח. מספיק לחתיכות קטנות/ מרקם גרגירי.
את יכולה למדוד עם סרגל מה זה אורך של 2-2.5 ס”מ. משמש גדול מידי. אלה כדורים קטנים. אמורים לצאת מהכמות 20-24 כדורים, לפי זה תדעי אם הכנת בקוטר הנכון.
אפשר פשוט לשרות את התמרים במים רותחים לכמה זמן ואז לשפוך את המים ולטחון בקלות!
היי אפרת, תודה על המתכון
כמה שאלות
– שמן קוקוס הכוונה הזה בצנצנות זכוכית?
– אין ממיסים שמן קוקוס? איפה? כמה זמן?
– קוקוס לציפוי הכוונה קוקוס טחון?
– אבקת קינמון הכוונה לקינמון הטחון שנמכר איפה שכל התבלינים?
– קצת קשה לי להבין את גודל הכדורים בסנטימטרים אשמח להכוונה בכפות/כפיות. כמה כפות / כפיות מהתערובת לקחת לכל כדור?
– אפשר לשים את הכדורים בצלחת אחד עם השני או שחייב אחד ליד השני?
– כמה זמן הם צריכים להיות במקרר עד שניתן להגיש?
– בהמשך איפה וכמה זמן שומרים אותם?
תודה ☺
כן, בצנצנת זכוכית
ממיסים במיקרו כמה שניות, עד שזה נעשה נוזלי (בקיץ זה כבר נוזלי).
כן, קוקוס טחון
כן לגבי אבקת הקינמון
-בערך כמות של כפית
-עדיף אחד ליד השני שלא ימעכו.
-מומלץ שעה לפחות
-נשמרים במקרר במשך כ-10 ימים בקופסה סגורה.
יצא פשוט מעולה זה כבר נגלה שלישית שמכינה הילדים טורפים.. זווה להכפיל כמויות מראש! טעים ובריא!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת
טעים מאוד!! אפשר להמיר מים במקום השמן ויוצא טוב
תודה אפרת 🙂
טעים ברמות. דרך אגב, אפשר לשים את התערובת במקפיא למשהו כמו 20-30 דקות, ואז התערובת לא דביקה.ובמקום האגוזים עשיתי שילוב של קורנפלקס ואגוזים. תודה על המתכון😎
מעולה 🙂
תודה ניר
אוף, אני שיא רוצה להכין, אבל אין לי שמן קוקוס. במה אפשר להמיר?
אפשר להמיר ב-2 כפות חמאה מומסת (עדיף) או שמן קנולה.
תודה אחלה מתכון
שמחה שאהבת 🙂
אחד הטעימים
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
אפשר להחליף את התמרים שטוחנים בממרח תמרים?
תודה
אפשר אבל זה יותר מוצלח עם תמרים רגילים. ממרח תמרים הוא מתוק מידי כי לרוב מוסיפים לו סוכר.
זה משהו משוגע ,באמת אחי זה אחד הטעמים וגם זה בלי סוכר
הי. איך אני יכולה לשלב קרם קוקוס עם כדורי תמרים
תודה
אני חושבת שאפשר במקום שמן קוקוס.
אני עשיתי עם קרם קוקוס מחומם על הגז עם קקאו וטיפה סילאן והוספתי לתערובת
היי האם ניתן להקפיא את הכדורים? כמה זמן נשמר במקרר?
כן אפשר להקפיא.
הכדורים נשמרים במקרר בקופסה סגורה במשך כ-10 ימים.
היי אפרת , שאלה
לא אוהבים אצלנו תמרים בכלל, במה ניתן להחליף אותם שיעשה אותו טעם?
תודה רבה!
היי עדי,
יש מתכוני כדורי שוקולד אחרים. זה צריך להיות עם אגוזים או שאפשר לשלב פירורי ביסקוויטים?
תודה על המענה 🙂
בעדיפות גבוהה לאגוזים
לכדורים שמורכבים מאגוזים בלבד אפשר במקום התמרים להוסיף כמה כפות של ממרח שוקולד לפי הצורך (ואז אפשר לוותר על הקקאו). אופציה בריאה יותר היא להשתמש בממרח שקדים טבעי ולהוסיף קקאו כמו שרשום במתכון.
אפשרות נוספת היא להכין את המתכון הזה- כדורי שוקולד ולשלב אגוזים טחונים עם פירורי ביסקוויטים. אני פשוט לא יודעת אם התערובת תהיה מספיק יציבה עם אגוזים בלבד. במקום חמאה אפשר לשים 2 כפות שמן קוקוס וכדאי להתחיל מרבע כוס חלב או מים ולהוסיף יותר רק אם התערובת יבשה.
היי אפרת
תודה על המתכונים המעולים
קניתי שמן קוקוס אבל אני לא מוצאת באיזה מתכונים להשתמש בו פרט לכדורי תמרים הטעימים…
בעיקר מתכונים לעוגיות אם יש
תודה
היי אילה,
את יכולה להשתמש בשמן קוקוס בכל מתכוני העוגיות. במקום שמן רגיל אפשר לשים שמן קוקוס מומס באותה כמות.
אני משתמשת בשמן קוקוס במקום חמאה ויוצא מדהים
אפילו סופלה הכנתי עם שמן קוקוס וליקקו:)
היי אפרת,
הכנתי כבר מספר פעמים וזה פשוט מעולה!!!
הבנות הקטנות שלי גם נהנות לזלול מהכדורים.
תודה,ענבל.
שמחה לשמוע!
תודה ענבל 🌷
הי אפרת,
האם ניתן להחליף את האגוזים והשקדים הטחונים בחמאות שקדים ואגוזים (טבעיות)? אם כן, מהי הכמות המומלצת לדעתך?
האם את שמן הקוקוס ניתן להחליף בשמן אגוזי מלך או בחמאת קקאו מומסת?
תודה,
יעל
היי יעל,
המרקם של חמאת השקדים והאגוזים שונה מזה של אגוזים טחונים כך שאני לא חושבת שזה יתאים. זה יהפוך את התערובת לרכה ופחות יציבה.
את שמן הקוקוס אני מניחה שאפשר להמיר בשמן אגוזי מלך או חמאת קקאו.
היי אפרת!
ניתן להכין את המתכון ללא מעבד מזון? אם כן, מה מחליף אותו?
יש לי חבילה שמורה בוואקום של תמרים מגולענים, זה טוב למתכון?
היי קלרי,
אפשר להשתמש בתמרים מגולענים בוואקום.
אני חושבת שאפשר למעוך את התמרים המגולענים עם מזלג או לקצוץ דק-דק עם סכין. אם התמרים קשים כדאי להשרות אותם קצת במים.
לגבי שקדים/אגוזים, אפשר לקנות אותם מראש טחונים או לשים בשקית כפולה ובעזרת מערוך או פטיש לרסק לחתיכות קטנות (עובד טוב יותר עם אגוזי מלך).
סליחה לשאלה ראיתי תשובה בהמשך…
תודה ל מתכון…אין לי שמן קוסקוס במה ניתן להחליף
לא ראיתי תשובה על השאלה הזאת… אשמח לתשובה
אפשר להמיר ב-2 כפות חמאה מומסת או 2 כפות שמן קנולה.
שמן זית איכותי.גיליתי לך סוד. נטרף מהר ובריא יוצר מכל שמן אחר.
היי אפרת,
יש לי שקדים טחונים.. יש צורך לשים כוס שלמה?
ובמה אפשר להחליף את אבקת הקקאו? או שניתן לוותר? תודה לך💖
אם הם כבר טחונים אז מספיק לשים כוס ורבע.
אפשר לשים כף שוקולית או כף ממרח שוקולד או לוותר.
שלום ותודה רבה על המתכונים המדהימים,
איך ממיסים את השמן קוקוס?
מחממים אותו במיקרוגל (כמה שניות) או על אש הכי נמוכה.
אתר מדהים
אני רוצה להכין עכשיו ואין לי שקדים או אגוזים מה עדיף לוותר או לשים פתיבר?
היי אילה,
את יכולה לשים פירורי פתי בר (תתחילי מכמות של כוס- כוס וחצי, יכול להיות שזה יספיק).
בסוף קניתי שקדים
יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
כבר העליתי תגובה שהכנתי ויצא מדהים וטעים!
אני מוסיפה הערה שלא השתמשתי כלל במעבד מזון:
השתמשתי בממרח תמרים טבעי ללא סוכר (מצורפת תמונה יש גם של מותג רמי לוי),
בקמח שקדים ואת האגוזים פשוט גירדתי בפומפייה. ממש קל. והכי חשוב בריא וטעים 🙂
מעולה 🙂
תודה ענת
שלום, אפרת 😊
התמרים , הם בעלי קליפה קשה קצת. האם זה מפריע למרקם? רוצה להכין לילדודס
תודה!
היי אפרת,
את יכולה להשרות אותם 10 דקות במים רגילים, לסנן ולטחון.
בטוח טעים ….
ינוסה בקרוב ..👍👍
מעולה 🙂
יום מקסים
היי אפשר
ניתן לעטוף בנייר אפייה במקום ניילון נצמד שלא מעוניינת להשתמש בו?
ושמן מומס הכוונה שיהיה שמן נוזלי רק בטמרטורת החדר ולא מוצק כמו שמן קוקוס?
האם בבלנדר שעושים שייק ניתן לטחון הכל ןגם את האגוזים והשקדים ? או במטחנת קפה או בקוצץ ירקות?
ולבסוף האם לקלוף את הקליפה החומה של השקדים ? האם אפשר להשרות אותם ואת האגוזים או שזה יפריע?
תודה תודה תודה .
אפשר לעטוף בנייר אפיה.
שמן מומס הכוונה לשמן נוזלי ולא מוצק.
אם מכשיר השייק מספיק חזק אז זה אמור לעבוד.
אין צורך לקלוף את הקליפה של השקדים אלא אם זה מפריע לכם. אפשר להשרות קצת במים.
נשארו לנו מלא תמרים מאוד השנה 😃 אחותי אלרגית לקקאו, אז הכנתי עם אבקת חרובים ובציפוי אבקת חרובים. היה מדהים!
גם נראה ממש שוקולדי (האבקת חרובים מבחוץ נראית בדיוק כמו קקאו) וגם טעים ממש.
תודה על המתכון הנהדר!
שמחה שיצא טעים!
תודה מירי 🙂
האתר נפלא.
תודה חני 🙂
האם ממרח תמרים גם מתאים גאן?
אפשר אבל זה ייצא יותר טעים עם תמרים רגילים. ממרח תמרים הוא גם מתוק מידי כי לרוב מוסיפים לו סוכר.
שלום אפרת
כשאת כותבת 2 כוסות ,הכוונה לכוסות מדידה ?
הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.
במקום תמרים סילאן לעצלנים אבל להיזהר בכמות שלו אל מול הפיצוחים אותם אני טוחן עד דק
במקום שמן קוקוס מוסיף פשוט שבבי קוקוס
נכון מוסיף קקאו אבל גם קצת נס קפה ואבקת חרובים.. את נס קפה אבקת חרובים קקאו ממיס בתוספת זעירה של מים במיקרו למעין מממרח
כמובן את הכדורים מגלגל בשבבי קוקוס
חברל’ך נעלם כלא היה במהירות טיסת מטוס
הערה:–פלחי קוקוס הנמצאים בחנויות המתמחות
עדיפים על השבבים טעם אחר ואהוב פשוט לטחון בבית לפי הצורך מכל הכתיבה הארוכה שלי
זיכרו….סילאן איכותי לעצלנים… נס קפה……פלחי קוקוס ביו
תודה הנסי 🙂
הכנתי אתמול וכמובן יצא מעולה! תודה.
ציפוי הקוקוס והקקאו נותנים תחושה שאני אוכלת שוקולד, אהבתי!
תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂
שנה טובה אפרת, היום לא קיבלתי מייל שבועי עם המתכונים החדשים. כל יום חמישי אני מקבלת מייל כזה לדוא”ל. האם המייל נשלח לרשימת תפוצה?
נכון, היום לא נשלח ניוזלטר. יישלח שבוע הבא.
שלום רב במה אפשר להחליף שמן קוקוס?תודה רבה
אפשר להמיר ב-2 כפות חמאה מומסת או 2 כפות שמן קנולה.
לי לא היה שמן קוקוס אז שמתי שמן רגיל… יצא מאוד טעים. את האמת לא יודעת מה ההבדל בין שמן קוקוס לשמן קנולה- יכול להיות שזה יותר בריא???