זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
רכיבים
8-9 חתיכות כבד עוף
בצל גדול חתוך לפרוסות עגולות
תיבול: שליש כוס סילאן, כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
לשומרי כשרות- יש לצלות את הכבד לפני על אש גלויה.
-מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מזיזים את הבצל לצידי המחבת, מוסיפים את הכבדים ומטגנים כחצי דקה מכל צד.
-מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מבשלים במשך 4-5 דקות, עד למידת העשייה הרצויה, ומסירים מהאש.
*מומלץ להגיש עם פירה.
כמה גרם זה 8-9 חתיכות?
יש לי 200 גרם זה מתאים למתכון הזה?
כן. שימי רבע כוס סילאן
האם אפשר להוסיף למתכון יין מתוק? ישדרג?
כמה?
אפשר להוסיף קצת.
אפרת שלום,
לא הבנתי: צריך לטגן את הכבד פעמיים? פעם ראשונה במחבת בלי כלום ופעם שנייה עם הבצל?
אין צורך. עדכנתי את אופן ההכנה.
היי אפרת,
המתכון הזה מתאים להגשה בשבת בבוקר על מצע ביצים (במקום פירה)?
אגב התאהבתי באתר שלך וכבר כמה שבועות כל פעם שאני מחפשת מתכון חדש אני יודעת לאן לפנות! פתאום אני נוחלת הרבה יותר הצלחה במטבח ויש לי יותר חשק לנסות מתכונים חדשים 🙂
אני חושבת שכן.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️
יכול להיות ששכחת לרשום שצריך שמן לצריבת הכבד וטיגון הבצל ?
תמיד מוסיפים שמן לטיגון…
כף-שתיים יספיקו🙂
תודה רבה. הכנתי פעם ראשונה אתמול על מצע פירה בטטה (גם מהאתר שלך) וליקקו את האצבעות.
איזה כיף לשמוע🙂
כמה זמן צריך להפשיר את הכבד מראש
אם הוא כבר צלוי וקפוא
היי,
אם הכבד קפוא יש להפשיר אותו לפחות 5 שעות לפני ההכנה.
היי אפרת
זה יהיה טעים עם פירה בטטה ועדשים כתומות?
היי,
כן אמור להשתלב מצוין.
נראה טוב, אפשר עם חזה עוף ברוטב?
היי,
אפשר. מצרפת לך מתכון לחזה עוף בסילאן.
היי אני רוצה להוסיף גם לבבות, האם גם אותם לצלות עם הכבד?
ולהוסיף גם קצת רצועות חזה עוף..מתי אני משלבת אותם? האם כמויות הרוטב משתנים?
לא הייתי מוסיפה גם חזה משום שאז יהיו 3 סוגי בשר דומיננטיים שונים…
אם את בכל זאת מעוניינת- אפשר לטגן לאחר הוספת הכבד. כמובן שכמויות הרוטב משתנות בהתאם לכמות העוף שתוסיפי(:
היי,
כן, יש לצלות בדומה לכבד (אם לא עבר הכשרה לפני כן).
תודה רבה
היי, יצא טעים מאד🙂תודה
שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת,
יש אפשרות להחליף את הסילאן בדבש או במשהו אחר? פשוט נגמר לי הסילאן והייתי מאד רוצה להכין את המתכון הזה..
היי מירב,
אפשר להחליף את הסילאן בדבש(:
תודה רבה!!! איזו זריזות!!!!
שלום
זה יהיה טעים גם מוגש בטמפרטורת החדר או קר?
אני רוצה להגיש בשבת בבוקר ואין לי איך לחמם
הכי טעים לאכול את המנה חמה, אבל אפשר להגיש בטמפ’ החדר (לא ישר מהמקרר).
אלפי תודות!
אני כבר לא צריכה לשוטט בגוגל כדי למצוא מתכונים
לכל מאכל שארצה יש מתכון מנצח פה!
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר🌺
יצא מדהים וטעים. תודה!
נראה מעולה! 🙂
תודה אורן
מתכון מעולה
כל פעם שאני מכינה אני מקבלת בלי סוף מחמאות
תודה רבה♥️♥️
תודה הדס 💗
הי לא ראיתי במתכון שמן לא צריך להוסיף שמן בצלייה ובטיגון הבצל?
כן, צריך להוסיף שמן. 1-2 כפות.
מתכון מעולה. תודה רבה
תודה כנרת 🙂
שלום
האם אריזה של 500 גרם כבד עוף מתאימה לכמויות במתכון?
כן אירה.
תודה 🙂
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים טעימים..
אני כל פעם נהנית מחדש????
אני רוצה להכין את הכבד.. אבל אין לי סילאן..
יש לי רוטב ברביקיו,צ’ילי או סויה..
מה כדאי לשים?
היי אפרת,
את יכולה להכין כבד ברוטב סויה ודבש ולשים 3 כפות סויה + 3 כפות דבש. ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך והטעם.
אפשר להכין גם עם רוטב ברביקיו אם את אוהבת את השילוב של כבד עם הרוטב.
יצא ממש טעים!!
שהכנתי שוב..
תודה רבה על האתר המדהים הזה!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת
היי 🙂
ניקיתי בסביבות 800גר׳ כבד.
מה הכמויות למשקל זה של הכבד?
תודה יקירה….עם האתר שלך, כל יום הוא חגיגה!!!
כל המתכונים לפסח(שאני מתכננת ) הם שלך! תודה
היי,
ממליצה לטגן בצל וחצי גדולים.
לגבי התיבול אני חושבת שכדאי להשאיר שליש כוס סילאן ולשים כחצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
יום מקסים 🙂
מדהים, אין עוד מה להוסיף (:
תודה
תודה איתי, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת הכבדים יצאו סוף הדרך
תודה רבה
תודה מזל, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂
על איזה חום לצלות?
ועל איזה חום לבשל?
היי מתן,
צליה על אש גבוהה.
בישול על אש בינונית.
בהצלחה 🙂
הכבד עם הסילאן יצא פשוט טעים.
אני אחת שלא אוהבת בכלל כבד,
הכנתי לבעלי, טעמתי ומהיום אני אוהבת כבד (אבל עם סילאן…)
תודה רבה:)
איזה כיף לשמוע! תודה מירב 🙂
בוקר טוב,
מעוניינת להכין את הכבד לפי המתכון שלך וכתוספת פירה יש לך אולי מתכון טוב?
תודה
היי מרינה,
יש לי מתכון לפירה שמשלב תפוחי אדמה עם בטטה – פירה בטטה.
את יכולה להכין באותו אופן רק עם תפוחי אדמה.
בהצלחה 🙂
וואהו זה פשוט מעדן!! מומלץ
תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂
אני נורא אוהבת את האתר שלך!
במקום בילאן אני יכולה להוביף דבש?
תודה אולגה 🙂
אפשר אבל קחי בחשבון שהמנה תצא יותר מתוקה כי הדבש הוא יותר מתוק מהסילאן. כדאי גם לשים כמות קטנה יותר, בסביבות 2-3 כפות דבש.
היי
אוהבת את המתכון הזה מאוד… אבל נגמר לי הסילאן (יש לי סילאן בטעם שום-צ’ילי, לא יודעת אם זה מתאים) מה כדאי לעשות??
היי רעות,
נשמע לי מתאים 🙂
הצלייה הראשונה היא בלי כלום או לשים קצת שמן במחבת?
היי,
רצוי לשים כף שמן ואז לצלות את הכבדים.
יצא טעים מאוד. תודה לך. אוהבת כל כך את האתר שלך!
תודה אושרת! שמחה לשמוע 🙂
יצא מדהים.הוספתי גם צילי.פשוט מעולה
שמחה לשמוע שרית! שבת שלום 🙂
בתור אחת שלא אוהבת כבד בכלל- הכנתי לפי המתכון ויצא פשוט טעים מאודדד!!!! נטרף בשניות 🙂
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה נופר שחזרת לעדכן 🙂
למי שאסור סוכרים: אפשר להחליף את הסילן עם משהו אחר?
היי גילת,
אפשר לוותר בכלל על הסילאן ולתבל רק במלח, פלפל ומעט אבקת מרק בטעם עוף (זה יוצא פשוט וטעים).
אם את רוצה את זה מתוק, אפשר להוסיף קצת ממתיק וכמה כפות של מיץ תפוזים דיאט ללא סוכר.
שבת שלום 🙂
יש סילאן טבעי ללא טיפת סוכר. אלי זו גם אפשרות לאלו שאינם אכלים סוכר.
מתי מוסיפים את הסילאן?
הי אליק,
לאחר שמחזירים את הכבד למחבת עם הבצל המטוגן מוסיפים סילאן, מלח ופלפל ומבשלים 4-5 דקות.