שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

רכיבים

8-9 חתיכות כבד עוף

בצל גדול חתוך לפרוסות עגולות

תיבול: שליש כוס סילאן, כשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

לשומרי כשרות- יש לצלות את הכבד לפני על אש גלויה.

-מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מזיזים את הבצל לצידי המחבת, מוסיפים את הכבדים ומטגנים כחצי דקה מכל צד.

-מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מבשלים במשך 4-5 דקות, עד למידת העשייה הרצויה, ומסירים מהאש.

*מומלץ להגיש עם פירה.

ראו גם
חזה עוף בצ’יליחזה עוף בצ’ילי
פירה בטטה פירה בטטה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נחמי (10:10 10.06.2024)

כמה גרם זה 8-9 חתיכות?
יש לי 200 גרם זה מתאים למתכון הזה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:55 10.06.2024)

כן. שימי רבע כוס סילאן

avatar
מלכה (18:27 9.06.2024)

האם אפשר להוסיף למתכון יין מתוק? ישדרג?
כמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:24 9.06.2024)

אפשר להוסיף קצת.

avatar
תמרה (11:16 15.04.2024)

אפרת שלום,
לא הבנתי: צריך לטגן את הכבד פעמיים? פעם ראשונה במחבת בלי כלום ופעם שנייה עם הבצל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:09 15.04.2024)

אין צורך. עדכנתי את אופן ההכנה.

avatar
אסתר (13:10 28.07.2023)

היי אפרת,
המתכון הזה מתאים להגשה בשבת בבוקר על מצע ביצים (במקום פירה)?
אגב התאהבתי באתר שלך וכבר כמה שבועות כל פעם שאני מחפשת מתכון חדש אני יודעת לאן לפנות! פתאום אני נוחלת הרבה יותר הצלחה במטבח ויש לי יותר חשק לנסות מתכונים חדשים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 28.07.2023)

אני חושבת שכן.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤️

avatar
פיש (16:48 25.04.2023)

יכול להיות ששכחת לרשום שצריך שמן לצריבת הכבד וטיגון הבצל ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:04 25.04.2023)

תמיד מוסיפים שמן לטיגון…
כף-שתיים יספיקו🙂

avatar
פיש (10:29 26.04.2023)

תודה רבה. הכנתי פעם ראשונה אתמול על מצע פירה בטטה (גם מהאתר שלך) וליקקו את האצבעות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:55 26.04.2023)

איזה כיף לשמוע🙂

avatar
st (12:22 26.07.2022)

כמה זמן צריך להפשיר את הכבד מראש
אם הוא כבר צלוי וקפוא

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 26.07.2022)

היי,
אם הכבד קפוא יש להפשיר אותו לפחות 5 שעות לפני ההכנה.

avatar
שרית (13:35 20.07.2022)

היי אפרת
זה יהיה טעים עם פירה בטטה ועדשים כתומות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 20.07.2022)

היי,
כן אמור להשתלב מצוין.

avatar
חיותה (10:03 31.05.2022)

נראה טוב, אפשר עם חזה עוף ברוטב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:31 31.05.2022)

היי,
אפשר. מצרפת לך מתכון לחזה עוף בסילאן.

avatar
יפעת (21:33 5.01.2022)

היי אני רוצה להוסיף גם לבבות, האם גם אותם לצלות עם הכבד?

avatar
יפעת (21:42 5.01.2022)

ולהוסיף גם קצת רצועות חזה עוף..מתי אני משלבת אותם? האם כמויות הרוטב משתנים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:00 5.01.2022)

לא הייתי מוסיפה גם חזה משום שאז יהיו 3 סוגי בשר דומיננטיים שונים…
אם את בכל זאת מעוניינת- אפשר לטגן לאחר הוספת הכבד. כמובן שכמויות הרוטב משתנות בהתאם לכמות העוף שתוסיפי(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 5.01.2022)

היי,
כן, יש לצלות בדומה לכבד (אם לא עבר הכשרה לפני כן).

avatar
יפעת (07:27 6.01.2022)

תודה רבה

avatar
יפעת (22:42 6.01.2022)

היי, יצא טעים מאד🙂תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:10 7.01.2022)

שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
מירב לוי (20:37 17.08.2021)

היי אפרת,
יש אפשרות להחליף את הסילאן בדבש או במשהו אחר? פשוט נגמר לי הסילאן והייתי מאד רוצה להכין את המתכון הזה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 17.08.2021)

היי מירב,
אפשר להחליף את הסילאן בדבש(:

avatar
מירב לוי (20:51 17.08.2021)

תודה רבה!!! איזו זריזות!!!!

avatar
חיה (00:17 16.07.2021)

שלום
זה יהיה טעים גם מוגש בטמפרטורת החדר או קר?
אני רוצה להגיש בשבת בבוקר ואין לי איך לחמם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:30 16.07.2021)

הכי טעים לאכול את המנה חמה, אבל אפשר להגיש בטמפ’ החדר (לא ישר מהמקרר).

avatar
חיה (09:42 16.07.2021)

אלפי תודות!
אני כבר לא צריכה לשוטט בגוגל כדי למצוא מתכונים
לכל מאכל שארצה יש מתכון מנצח פה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:39 16.07.2021)

שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר🌺

avatar
אורן (07:07 9.09.2020)

יצא מדהים וטעים. תודה!

כבד עוף בסילאן
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 9.09.2020)

נראה מעולה! 🙂
תודה אורן

avatar
הדס (23:40 17.08.2020)

מתכון מעולה
כל פעם שאני מכינה אני מקבלת בלי סוף מחמאות
תודה רבה♥️♥️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:09 18.08.2020)

תודה הדס 💗

avatar
רינת (16:08 4.04.2020)

הי לא ראיתי במתכון שמן לא צריך להוסיף שמן בצלייה ובטיגון הבצל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:39 4.04.2020)

כן, צריך להוסיף שמן. 1-2 כפות.

avatar
כנרת (15:06 24.05.2018)

מתכון מעולה. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 24.05.2018)

תודה כנרת 🙂

avatar
אירה (16:43 23.10.2017)

שלום
האם אריזה של 500 גרם כבד עוף מתאימה לכמויות במתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:57 23.10.2017)

כן אירה.

avatar
אירה (20:28 23.10.2017)

תודה 🙂

avatar
אפרת (19:19 23.08.2017)

היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים טעימים..
אני כל פעם נהנית מחדש????
אני רוצה להכין את הכבד.. אבל אין לי סילאן..
יש לי רוטב ברביקיו,צ’ילי או סויה..
מה כדאי לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:34 23.08.2017)

היי אפרת,
את יכולה להכין כבד ברוטב סויה ודבש ולשים 3 כפות סויה + 3 כפות דבש. ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפי הצורך והטעם.
אפשר להכין גם עם רוטב ברביקיו אם את אוהבת את השילוב של כבד עם הרוטב.

avatar
אפרת (21:17 22.10.2017)

יצא ממש טעים!!
שהכנתי שוב..
תודה רבה על האתר המדהים הזה!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 22.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אפרת

avatar
קריסטינה (11:42 27.03.2017)

היי 🙂
ניקיתי בסביבות 800גר׳ כבד.
מה הכמויות למשקל זה של הכבד?
תודה יקירה….עם האתר שלך, כל יום הוא חגיגה!!!
כל המתכונים לפסח(שאני מתכננת ) הם שלך! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 27.03.2017)

היי,
ממליצה לטגן בצל וחצי גדולים.
לגבי התיבול אני חושבת שכדאי להשאיר שליש כוס סילאן ולשים כחצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
יום מקסים 🙂

avatar
איתי (10:53 12.11.2016)

מדהים, אין עוד מה להוסיף (:

avatar
איתי (10:54 12.11.2016)

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 12.11.2016)

תודה איתי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מזל (09:35 7.10.2016)

היי אפרת הכבדים יצאו סוף הדרך
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:52 7.10.2016)

תודה מזל, שמחה לשמוע!
שבת שלום 🙂

avatar
מתן (12:27 25.09.2016)

על איזה חום לצלות?
ועל איזה חום לבשל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:40 25.09.2016)

היי מתן,
צליה על אש גבוהה.
בישול על אש בינונית.
בהצלחה 🙂

avatar
מירב (23:06 25.08.2016)

הכבד עם הסילאן יצא פשוט טעים.
אני אחת שלא אוהבת בכלל כבד,
הכנתי לבעלי, טעמתי ומהיום אני אוהבת כבד (אבל עם סילאן…)
תודה רבה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 25.08.2016)

איזה כיף לשמוע! תודה מירב 🙂

avatar
מרינה (09:47 20.05.2016)

בוקר טוב,
מעוניינת להכין את הכבד לפי המתכון שלך וכתוספת פירה יש לך אולי מתכון טוב?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:06 20.05.2016)

היי מרינה,
יש לי מתכון לפירה שמשלב תפוחי אדמה עם בטטה – פירה בטטה.
את יכולה להכין באותו אופן רק עם תפוחי אדמה.
בהצלחה 🙂

avatar
ציפי (14:07 22.03.2016)

וואהו זה פשוט מעדן!! מומלץ

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:20 22.03.2016)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אולגה (12:40 28.01.2016)

אני נורא אוהבת את האתר שלך!
במקום בילאן אני יכולה להוביף דבש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 28.01.2016)

תודה אולגה 🙂
אפשר אבל קחי בחשבון שהמנה תצא יותר מתוקה כי הדבש הוא יותר מתוק מהסילאן. כדאי גם לשים כמות קטנה יותר, בסביבות 2-3 כפות דבש.

avatar
רעות (14:57 21.01.2016)

היי
אוהבת את המתכון הזה מאוד… אבל נגמר לי הסילאן (יש לי סילאן בטעם שום-צ’ילי, לא יודעת אם זה מתאים) מה כדאי לעשות??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:03 21.01.2016)

היי רעות,
נשמע לי מתאים 🙂

avatar
Reut (23:09 17.11.2015)

הצלייה הראשונה היא בלי כלום או לשים קצת שמן במחבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:42 17.11.2015)

היי,
רצוי לשים כף שמן ואז לצלות את הכבדים.

avatar
אושרת (15:23 6.10.2015)

יצא טעים מאוד. תודה לך. אוהבת כל כך את האתר שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 6.10.2015)

תודה אושרת! שמחה לשמוע 🙂

avatar
שרית (09:17 3.07.2015)

יצא מדהים.הוספתי גם צילי.פשוט מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 3.07.2015)

שמחה לשמוע שרית! שבת שלום 🙂

avatar
נופר (15:21 2.05.2015)

בתור אחת שלא אוהבת כבד בכלל- הכנתי לפי המתכון ויצא פשוט טעים מאודדד!!!! נטרף בשניות 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 2.05.2015)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה נופר שחזרת לעדכן 🙂

avatar
גילת (11:31 24.10.2014)

למי שאסור סוכרים: אפשר להחליף את הסילן עם משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 24.10.2014)

היי גילת,
אפשר לוותר בכלל על הסילאן ולתבל רק במלח, פלפל ומעט אבקת מרק בטעם עוף (זה יוצא פשוט וטעים).
אם את רוצה את זה מתוק, אפשר להוסיף קצת ממתיק וכמה כפות של מיץ תפוזים דיאט ללא סוכר.
שבת שלום 🙂

avatar
אורית (12:42 26.05.2015)

יש סילאן טבעי ללא טיפת סוכר. אלי זו גם אפשרות לאלו שאינם אכלים סוכר.

avatar
אליק (11:02 31.05.2014)

מתי מוסיפים את הסילאן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 31.05.2014)

הי אליק,
לאחר שמחזירים את הכבד למחבת עם הבצל המטוגן מוסיפים סילאן, מלח ופלפל ומבשלים 4-5 דקות.

לקריאת כל התגובות