שום דבר לא נמצא

מתכון לכבד עוף ברוטב יין אדום ודבש עם פטריות ופלפל צ'ילי. מומלץ להגיש עם פירה או אורז לבן. 

כבד עוף ביין אדום

מצרכים (כ-4 מנות):

1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגול דקים

500-600 גרם כבד עוף

סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות

שן שום שמנה קצוצה

חצי פלפל צ'ילי חריף קצוץ (לא חובה)

רבע כוס יין אדום יבש

2 כפות גדושות דבש

מלח (מומלץ להתחיל בחצי כפית שטוחה)

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את כבדי העוף על אש גבוהה כחצי דקה מכל צד ומעבירים לצלחת (הכבד אמור להיות צלוי בחלק החיצוני אך מבפנים עדיין רך).

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים ב1-2 כפות שמן. מטגנים את פרוסות הבצל על אש בינונית עד להזהבה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

-מוסיפים את הפטריות השום ופלפל צ'ילי, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מחזירים למחבת את הכבדים, מגבירים לאש גבוהה וכשהמחבת חמה מוזגים רבע כוס יין אדום ומתבלים בדבש, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים לרוטב להצטמצם מעט במשך כ-4 דקות, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.

*מומלץ להגיש על פירה תפו"א או אורז לבן.

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

ראו גם
קינוח ג'לי תותים וקרם גבינה
אורז אדום עם גזר

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אפרת (15:25 11.10.2019)

דבר ראשון תודה ענקית על מתקונים מוצלחים אחד- אחד טעימים ביותר
אם אני לא יטגן את הכבדים קודם גם יהיה טוב?
אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 11.10.2019)

כן אבל עדיף לטגן קודם.

Avatar
יעקב (14:41 20.03.2019)

שלום
אשמח למתכון לכבד וחזה עוף עם פטריות
בתיבול של יין וסילאן.
הכמויות הם :
כבד צלוי – 800 גרם
חזה עוף – 1000 גרם
תודה רבה רבה על הכל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 20.03.2019)

שלום יעקב,
2 בצלים בינוניים קצוצים
800 גרם כבד עוף
קילו חזה עוף חתוך לקוביות
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות
3 שיני שום קצוצות
פלפל צ'ילי חריף קצוץ (לא חובה)
כחצי כוס יין אדום יבש
6-7 כפות סילאן
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
תכין לפי המתכון. קודם תטגן את הכבד ותעביר לצלחת. אח"כ את קוביות חזה העוף 1-2 דקות מכל צד ותעביר לצלחת ותמשיך לפי המתכון.
מומלץ לטעום בסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
פורים שמח 🙂

Avatar
אליש (20:36 23.02.2019)

היי אפרת,

האם אפשר להכין את המנה ביום שישי ולאכול בראשון בערב או שזה יתקלקל??

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 23.02.2019)

כן אפשר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 23.09.2018)

כן אפשר.
חג שמח 🌺

Avatar
אביטל (14:46 23.09.2018)

מה אפשרלשים במקום יין יבש? יש אופציה ליין חצי יבש אדום?

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.