שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

מצרכים:

1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגול דקים

500-600 גרם כבד עוף

סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות

שן שום שמנה קצוצה

חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)

רבע כוס יין אדום יבש

2 כפות גדושות דבש

מלח (מומלץ להתחיל בחצי כפית שטוחה)

קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את כבדי העוף על אש גבוהה כחצי דקה מכל צד ומעבירים לצלחת (הכבד אמור להיות צלוי בחלק החיצוני אך מבפנים עדיין רך).

-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים ב1-2 כפות שמן. מטגנים את פרוסות הבצל על אש בינונית עד להזהבה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

-מוסיפים את הפטריות השום ופלפל צ’ילי, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).

-מחזירים למחבת את הכבדים, מגבירים לאש גבוהה וכשהמחבת חמה מוזגים רבע כוס יין אדום ומתבלים בדבש, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים לרוטב להצטמצם מעט במשך כ-4 דקות, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.

*מומלץ להגיש על פירה תפו”א או אורז לבן.

*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינוח ג’לי תותים וקרם גבינה
אורז אדום עם גזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רחל (12:03 13.08.2021)

היי,
אפשר יין לבן במקום אדום?
ותודה על המתכונים ,מוצלחים אחד אחד!

מתכונים ב-10 דקות (12:55 13.08.2021)

היי רחל,
אפשר גם יין לבן(:

סיגי (15:30 5.06.2021)

אפרת הי, וואוו איזה טעים יצא לי !!! הכנתי בלי פטריות ובלי צ’ילי חריף ועדיין יצא ממש ממש טעים, איזה רוטב מעולה ! תמיד אכלתי את המנה הזאת במסעדות ולא האמנתי שאי פעם אכין בבית ושייצא לי מושלם. מאחר וניסיתי הרבה מהמתכונים שבאתר שלך וכולם הצליחו , החלטתי לנסות את הכבד שתמיד היה נשמע לי מסובך להכנה ולא העזתי לנסות ולשמחתי, הצלחתי 🙂 המון תודות על מתכונים מדויקים ומוסברים היטב !!!

מתכונים ב-10 דקות (20:36 5.06.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחתי לקרוא😊
תודה על השיתוף ושבוע מקסים:)

חוי (13:39 13.04.2020)

האם אפשר להכין בלי פטריות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 13.04.2020)

כן.

אפרת (15:25 11.10.2019)

דבר ראשון תודה ענקית על מתקונים מוצלחים אחד- אחד טעימים ביותר
אם אני לא יטגן את הכבדים קודם גם יהיה טוב?
אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:20 11.10.2019)

כן אבל עדיף לטגן קודם.

יעקב (14:41 20.03.2019)

שלום
אשמח למתכון לכבד וחזה עוף עם פטריות
בתיבול של יין וסילאן.
הכמויות הם :
כבד צלוי – 800 גרם
חזה עוף – 1000 גרם
תודה רבה רבה על הכל 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 20.03.2019)

שלום יעקב,
2 בצלים בינוניים קצוצים
800 גרם כבד עוף
קילו חזה עוף חתוך לקוביות
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות
3 שיני שום קצוצות
פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)
כחצי כוס יין אדום יבש
6-7 כפות סילאן
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
תכין לפי המתכון. קודם תטגן את הכבד ותעביר לצלחת. אח”כ את קוביות חזה העוף 1-2 דקות מכל צד ותעביר לצלחת ותמשיך לפי המתכון.
מומלץ לטעום בסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
פורים שמח 🙂

אליש (20:36 23.02.2019)

היי אפרת,

האם אפשר להכין את המנה ביום שישי ולאכול בראשון בערב או שזה יתקלקל??

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:44 23.02.2019)

כן אפשר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 23.09.2018)

כן אפשר.
חג שמח 🌺

אביטל (14:46 23.09.2018)

מה אפשרלשים במקום יין יבש? יש אופציה ליין חצי יבש אדום?

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.