זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגול דקים
500-600 גרם כבד עוף
סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות
שן שום שמנה קצוצה
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)
רבע כוס יין אדום יבש
2 כפות גדושות דבש
מלח (מומלץ להתחיל בחצי כפית שטוחה)
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את כבדי העוף על אש גבוהה כחצי דקה מכל צד ומעבירים לצלחת (הכבד אמור להיות צלוי בחלק החיצוני אך מבפנים עדיין רך).
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים ב1-2 כפות שמן. מטגנים את פרוסות הבצל על אש בינונית עד להזהבה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
-מוסיפים את הפטריות השום ופלפל צ’ילי, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).
-מחזירים למחבת את הכבדים, מגבירים לאש גבוהה וכשהמחבת חמה מוזגים רבע כוס יין אדום ומתבלים בדבש, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים לרוטב להצטמצם מעט במשך כ-4 דקות, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
*מומלץ להגיש על פירה תפו”א או אורז לבן.
*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- מתכון לשווארמה |
- סינייה |
- סלמון במרינדה
היי במה אפשר להחליף את היין
אפשר לשים 3-4 כפות מים.
מתכון מעולה, קיבלתי בזכותך מלא מחמאות 🥰
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
היי
אפשר יין אדום מתוק במקום יבש?
היי,
אם אין לך יין יבש אפשר(:
הכנתי ויצא ממש ממש טעים, מטורףף.
מוסיפה לכן תמונה שתתגרו ותכינו😉
נראה טעים ומזמין! תודה על השיתוף❤
אני משתמשת בכבד צלוי כמובן,
האם גם אז אני צריכה לעשות את השלב הראשון (של הצליה)?
תודה!
היי,
ממליצה שלא לוותר, הטיגון המקדים (ללא קשר לכשרות) משפר את מרקם הכבד(:
היי,
אפשר יין לבן במקום אדום?
ותודה על המתכונים ,מוצלחים אחד אחד!
היי רחל,
אפשר גם יין לבן(:
אפרת הי, וואוו איזה טעים יצא לי !!! הכנתי בלי פטריות ובלי צ’ילי חריף ועדיין יצא ממש ממש טעים, איזה רוטב מעולה ! תמיד אכלתי את המנה הזאת במסעדות ולא האמנתי שאי פעם אכין בבית ושייצא לי מושלם. מאחר וניסיתי הרבה מהמתכונים שבאתר שלך וכולם הצליחו , החלטתי לנסות את הכבד שתמיד היה נשמע לי מסובך להכנה ולא העזתי לנסות ולשמחתי, הצלחתי 🙂 המון תודות על מתכונים מדויקים ומוסברים היטב !!!
איזה כיף לשמוע! שמחתי לקרוא😊
תודה על השיתוף ושבוע מקסים:)
האם אפשר להכין בלי פטריות?
כן.
דבר ראשון תודה ענקית על מתקונים מוצלחים אחד- אחד טעימים ביותר
אם אני לא יטגן את הכבדים קודם גם יהיה טוב?
אפרת
כן אבל עדיף לטגן קודם.
שלום
אשמח למתכון לכבד וחזה עוף עם פטריות
בתיבול של יין וסילאן.
הכמויות הם :
כבד צלוי – 800 גרם
חזה עוף – 1000 גרם
תודה רבה רבה על הכל 🙂
שלום יעקב,
2 בצלים בינוניים קצוצים
800 גרם כבד עוף
קילו חזה עוף חתוך לקוביות
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות
3 שיני שום קצוצות
פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)
כחצי כוס יין אדום יבש
6-7 כפות סילאן
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
תכין לפי המתכון. קודם תטגן את הכבד ותעביר לצלחת. אח”כ את קוביות חזה העוף 1-2 דקות מכל צד ותעביר לצלחת ותמשיך לפי המתכון.
מומלץ לטעום בסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
פורים שמח 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להכין את המנה ביום שישי ולאכול בראשון בערב או שזה יתקלקל??
תודה רבה!
כן אפשר.
כן אפשר.
חג שמח 🌺
מה אפשרלשים במקום יין יבש? יש אופציה ליין חצי יבש אדום?