זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגול דקים
500-600 גרם כבד עוף
סלסלת פטריות טריות חתוכות לפרוסות
שן שום שמנה קצוצה
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)
רבע כוס יין אדום יבש
2 כפות גדושות דבש
מלח (מומלץ להתחיל בחצי כפית שטוחה)
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את כבדי העוף על אש גבוהה כחצי דקה מכל צד ומעבירים לצלחת (הכבד אמור להיות צלוי בחלק החיצוני אך מבפנים עדיין רך).
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים ב1-2 כפות שמן. מטגנים את פרוסות הבצל על אש בינונית עד להזהבה, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
-מוסיפים את הפטריות השום ופלפל צ’ילי, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים עם מכסה במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם).
-מחזירים למחבת את הכבדים, מגבירים לאש גבוהה וכשהמחבת חמה מוזגים רבע כוס יין אדום ומתבלים בדבש, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ומניחים לרוטב להצטמצם מעט במשך כ-4 דקות, טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
*מומלץ להגיש על פירה תפו”א או אורז לבן.
*מטעמי כשרות יש לצלות את הכבד לפני הבישול על אש גלויה.
- עוף בתיבול פיקנטי |
- תבשיל ירקות אסייתי |
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- פרגיות בצ’ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- מרק ערמונים ופטריות
תגובות
האם אפשר להכין בלי פטריות?
כן.
דבר ראשון תודה ענקית על מתקונים מוצלחים אחד- אחד טעימים ביותר
אם אני לא יטגן את הכבדים קודם גם יהיה טוב?
אפרת
כן אבל עדיף לטגן קודם.
שלום
אשמח למתכון לכבד וחזה עוף עם פטריות
בתיבול של יין וסילאן.
הכמויות הם :
כבד צלוי – 800 גרם
חזה עוף – 1000 גרם
תודה רבה רבה על הכל 🙂
שלום יעקב,
2 בצלים בינוניים קצוצים
800 גרם כבד עוף
קילו חזה עוף חתוך לקוביות
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות
3 שיני שום קצוצות
פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)
כחצי כוס יין אדום יבש
6-7 כפות סילאן
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
תכין לפי המתכון. קודם תטגן את הכבד ותעביר לצלחת. אח”כ את קוביות חזה העוף 1-2 דקות מכל צד ותעביר לצלחת ותמשיך לפי המתכון.
מומלץ לטעום בסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
פורים שמח 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להכין את המנה ביום שישי ולאכול בראשון בערב או שזה יתקלקל??
תודה רבה!
כן אפשר.
כן אפשר.
חג שמח 🌺
מה אפשרלשים במקום יין יבש? יש אופציה ליין חצי יבש אדום?