זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 גזרים בינוניים
1 בטטה קטנה
1 תפו”א בינוני
1 קישוא בינוני
1 סלק בינוני
2 ענפי רוזמרין
תיבול: 3 כפות שמן זית, כפית סילאן, 2 שיני שום כתושות, כפית תבלין פטרוזליה/כוסברה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מקלפים את הירקות וחותכים למקלות בעובי כס”מ.
-מניחים את הירקות בקערה. את הסלק מניחים בקערה נפרדת (כדי שלא יצבע את הירקות). מערבבים בקערית את חומרי התיבול ומתבלים את הירקות והסלק היטב.
-מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל רוזמרין ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ- 45 דקות, עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
היי אפרת, במה אפשר להמיר את הקישוא? אין לי בבית. אפשר להמיר באחד מהירקות האחרים שרשומים? אם כן, באיזו כמות?
כן אפשר לשים במקום תפו”א בינוני.
היי אפרת,
יש לי שאלה, הכנתי ירקות צלויים בתנור הוצאתי אותם לפני שעה והם כבר הספיקו להתקרר.
עכשיו אני רואה שרק הלמעלה היה מוכן והלמטה עדיין קשה, האם יש מה להחזיר את זה לתנור או שכבר לא יעזור?
היי,
אין בעיה להכניס שוב לתנור ולאפות על חום נמוך יותר ב-10 מעלות עד לריכוך.
היי אפרת,
יש לי סלק מבושל, אפשר להשתמש בו לצלייה בתנור?
כן.
היי אפרת, שומר יתאים למתכון הזה?
כן.
היי אפרת לא צריך לבשל את הסלק לפני….ועוד שאלה האם לשים בתנור על פונקציית אפייה קו עליון וקו תחתון?
אין צורך לבשל את הסלק לפני.
כן, חום עליון + תחתון.
מתכון מעולה!
כל פעם שאני מכינה מצטברים נוזלים רבים בתבנית והירקות ממש “שוחים”.
יש לזה פתרון או שזה אמור להיות ככה?
היי גיל,
האפיה היא עם כיסוי או בלי?
זה בדר”כ קורה רק אם מכסים את התבנית.
יצא ממש טעים, השתמשתי בזוקיני. תודה אפרת!!
תודה אורה 🙂
יום מקסים
הי, יצא נפלא, עשיתי מגש תנור אחד וכמעט מיד חוסל, עשיתי עכשיו עוד אחד. תודה, באמת מעולה
תודה עידית, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב אפרת!
עשיתי (רצועות פלפל בצבעים שונים ופרוסות קישוא) ויצא טוב אך קצת מדי מבושל.
האם מתאים באפיה גם חצי אפוי שיצא פריך כמו במחבת?
תודה לך!
היי דבי ושבוע טוב 🙂
יכול להיות שהם נאפו יותר מידי זמן או שהשארת אותם בתנור לאחר האפיה ולא הוצאת מיד ואז האדים ריככו אותם?
אם את רוצה שהירקות יהיו פריכים, את צריכה לאפות אותם פחות זמן ולהוציא אותם מיד מהתנור בתום האפיה.
היי , ומה עם הרוזמרין ?? מתי לשים ??
היי אתי,
את הרוזמרין יש לפזר על הירקות.
תיקנתי במתכון שיהיה יותר ברור 🙂
שבת שלום
היי אפרת
הכמות נראית לי מאד קטנה.
לכמה מנות זה מספיק?
דורית
היי דורית,
נכון, הכמות מספיקה לכ-2 מנות אבל אין שום בעיה להכפיל כמויות אם רוצים.
אני רק ילדה בת 13 ועשיתי את זה וזה יצא טעים אבל שמתי גם אורגנו וזה יצא ממש טעים
כל הכבוד רויטל! אני ממש שמחה לשמוע 🙂