שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 גזרים בינוניים

1 בטטה קטנה

1 תפו”א בינוני

1 קישוא בינוני

1 סלק בינוני

2 ענפי רוזמרין

תיבול: 3 כפות שמן זית, כפית סילאן, 2 שיני שום כתושות, כפית תבלין פטרוזליה/כוסברה,  חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מקלפים את הירקות וחותכים למקלות בעובי כס”מ.

-מניחים את הירקות בקערה. את הסלק מניחים בקערה נפרדת (כדי שלא יצבע את הירקות). מערבבים בקערית את חומרי התיבול ומתבלים את הירקות והסלק היטב.

-מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל רוזמרין ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ- 45 דקות, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

ירקות צלויים בתנור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פרגיות ממולאות בשרפרגיות ממולאות בשר
עוגיות לימון עוגיות לימון
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ורד (00:27 23.08.2024)

היי אפרת, במה אפשר להמיר את הקישוא? אין לי בבית. אפשר להמיר באחד מהירקות האחרים שרשומים? אם כן, באיזו כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 23.08.2024)

כן אפשר לשים במקום תפו”א בינוני.

avatar
אסתי (13:29 16.03.2022)

היי אפרת,
יש לי שאלה, הכנתי ירקות צלויים בתנור הוצאתי אותם לפני שעה והם כבר הספיקו להתקרר.
עכשיו אני רואה שרק הלמעלה היה מוכן והלמטה עדיין קשה, האם יש מה להחזיר את זה לתנור או שכבר לא יעזור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 16.03.2022)

היי,
אין בעיה להכניס שוב לתנור ולאפות על חום נמוך יותר ב-10 מעלות עד לריכוך.

avatar
Elinor Eliyahu (17:37 22.10.2020)

היי אפרת,
יש לי סלק מבושל, אפשר להשתמש בו לצלייה בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:27 22.10.2020)

כן.

avatar
אורה (12:45 12.11.2019)

היי אפרת, שומר יתאים למתכון הזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:03 12.11.2019)

כן.

avatar
חניתה (12:23 11.12.2018)

היי אפרת לא צריך לבשל את הסלק לפני….ועוד שאלה האם לשים בתנור על פונקציית אפייה קו עליון וקו תחתון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 11.12.2018)

אין צורך לבשל את הסלק לפני.
כן, חום עליון + תחתון.

avatar
גיל (10:10 20.09.2018)

מתכון מעולה!
כל פעם שאני מכינה מצטברים נוזלים רבים בתבנית והירקות ממש “שוחים”.
יש לזה פתרון או שזה אמור להיות ככה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 20.09.2018)

היי גיל,
האפיה היא עם כיסוי או בלי?
זה בדר”כ קורה רק אם מכסים את התבנית.

avatar
אורה (21:35 5.06.2018)

יצא ממש טעים, השתמשתי בזוקיני. תודה אפרת!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 6.06.2018)

תודה אורה 🙂
יום מקסים

avatar
עידית (16:48 28.09.2017)

הי, יצא נפלא, עשיתי מגש תנור אחד וכמעט מיד חוסל, עשיתי עכשיו עוד אחד. תודה, באמת מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 28.09.2017)

תודה עידית, שמחה לשמוע 🙂

avatar
דבי (21:03 21.05.2016)

שבוע טוב אפרת!

עשיתי (רצועות פלפל בצבעים שונים ופרוסות קישוא) ויצא טוב אך קצת מדי מבושל.
האם מתאים באפיה גם חצי אפוי שיצא פריך כמו במחבת?

תודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:17 21.05.2016)

היי דבי ושבוע טוב 🙂
יכול להיות שהם נאפו יותר מידי זמן או שהשארת אותם בתנור לאחר האפיה ולא הוצאת מיד ואז האדים ריככו אותם?
אם את רוצה שהירקות יהיו פריכים, את צריכה לאפות אותם פחות זמן ולהוציא אותם מיד מהתנור בתום האפיה.

avatar
אתי (10:32 2.10.2015)

היי , ומה עם הרוזמרין ?? מתי לשים ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 2.10.2015)

היי אתי,
את הרוזמרין יש לפזר על הירקות.
תיקנתי במתכון שיהיה יותר ברור 🙂
שבת שלום

avatar
דורית (18:28 29.09.2015)

היי אפרת
הכמות נראית לי מאד קטנה.
לכמה מנות זה מספיק?
דורית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 29.09.2015)

היי דורית,
נכון, הכמות מספיקה לכ-2 מנות אבל אין שום בעיה להכפיל כמויות אם רוצים.

avatar
רויטל (18:11 2.10.2015)

אני רק ילדה בת 13 ועשיתי את זה וזה יצא טעים אבל שמתי גם אורגנו וזה יצא ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 2.10.2015)

כל הכבוד רויטל! אני ממש שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות