זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 8 חצאים
סוג: בשרי
מצרכים:
4 טורטיות (ניתן לרכוש בכל סופר)
2 פרוסות חזה עוף חתוכות לקוביות קטנטנות
1 בצל קצוץ
חצי קופסה שעועית לבנה מסוננת מנוזלים (קופסת שימורים) סה”כ כ- 250 גרם
תיבול: 4-5 כפות רוטב צ’ילי מתוק, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן עד להזהבה (כ-4 דקות).
-מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שהעוף מתבשל (משנה צבעו ללבן).
-מוסיפים את השעועית ומתבלים. מערבבים כ-2 דקות ומסירים מהאש.
-מניחים טורטיה על צלחת, שמים מהמילוי בחצי אחד של הטורטיה, מגלגלים וחותכים לחצי.
הערות:
*במידה והטורטיה אינה גמישה בזמן הקיפול, ניתן לחמם אותה במיקרוגל כ-5 שניות לפני שמניחים את המילוי.
*ניתן להוסיף ירקות טריים ו/או עלים לסלט.
מתכונים נוספים של טורטיות ממולאות:
– בשר טחון
מילוי לטורטיה, טורטיה עוף, טורטיות ממולאות, טורטיה ממולאת, מתכון למילוי טורטיה
יש אפשרות לוותר על הטורטיה ולאכול את זה כתבשיל חם? (מנסים להפחית בפחמימות ולהתמקד בחלבונים).
כן, בטח(:
אפשר לעשות בלי שעועית??
היי,
אפשר לוותר על שעועית.
מה אפשר להשים במקום הצילי מתוק? אולי סילאן?
היי,
אפשר לשים 2 כפות סילאן במקום הצ’ילי.
אם משתמשים בשעועית ברוטב עגבניות, צריך לשטוף אות מהרוטב או שמספיק לסנן?
אני רוצה להכין עם עוף טחון כמות של 10 טורטיות, מה הכמויות?
אם רוצים שהטורטיה תהיה קריספית, מה עושים? את ממליצה?
אין מילים על האתר המדהים!!!
היי,
מספיק לסנן היטב את השעועית.
לכמות של 10 טורטיות: 6 פרוסות חזה עוף, 2 בצלים גדולים, 1/4 2 קופסאות שימורי שעועית. תיבול: 10 כפות רוטב צ’ילי מתוק, כפית גדושה פפריקה, מלח ופלפל.
לטורטיות קריספיות אפשר לסנן את תערובת המילוי מנוזלים, ואפשר גם לאפות כמה דקות על 190 מעלות.
אפשר גם להכין עם בשר עוף טחון במקום חזה עוף ואם כן כמה זמן לבשל אותו?
בטח אין בעיה,
הבשר מתבשל מהר אז ככה שכ-5 דק’ יספיקו 🙂
תודה רבה מתכונים מעולים!!!
שלום אפרת,
שעועית משימורים הכוונה לשעועית ברוטב עגבניות?
מה לגבי שעועית יבשה משקית?
תודה!
יש קופסת שימורים של שעועית לבנה ברוטב עגבניות ויש שעועית לבנה רגילה. לא משנה, מה שיש לך.
שעועית לבנה יבשה משקית צריך להשרות במים לפחות 12 שעות לפני ואז לבשל כמה שעות עד שהיא מתרככת לגמרי. לכן כדאי לקצר את כל התהליך ולהשתמש בשעועית מקופסת שימורים.
לא צריך להוסיף משהו במקום הרוטב עגבניות אם אני משתמש בשעועית רגילה?
לא כי הרוטב עצמו הוא התיבול – 4-5 כפות רוטב צ’ילי מתוק, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור.
אפשר להשתמש גם בשעועית קפואה?
היי מרים,
שעועית קפואה היא מבושלת חלקית ולכן יש לבשל אותה קודם בנפרד במים רותחים עד לריכוך מוחלט ואז להשתמש בה למתכון.
יצא מדהים
הגשתי על אורז לבן
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה מלכי
[…] – עוף עם שעועית לבנה […]