זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8-10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
טורטיות מוכנות
אפשרויות מילוי:
מילוי פיצה: רוטב פיצה (או רסק עגבניות/קטשופ), גבינה צהובה מגורדת, זיתים, תבלין אורגנו
מילוי תרד וגבינות: עלי תרד קצוצים (יש לחלוט אותם כדקה במים רותחים), גבינה צהובה מגורדת, גבינת פטה/בולגרית מפוררת, פרמז’ן
מילוי פטריות וגבינות: בצל מטוגן, פטריות קצוצות (מומלץ לטגן מעט לפני), גבינה צהובה מגורדת, פרמז’ן
*ניתן לשלב עם הגבינות גם גרגירי תירס, טונה וכדומה.
אופן הכנה:
-מחממים את התנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את הנייר.
-מניחים את הטורטיה על משטח עבודה וחוצים לשניים. בקצה הטורטיה מניחים את המילוי (יש לשים ככפית מכל דבר, לדוג’ כפית רוטב פיצה, כפית גבינה צהובה מגורדת וכו’). מגלגלים לצורה של קונוס (כמו גביע של גלידה) כאשר הצד הישר הופך להיות שפיץ.
מניחים על נייר אפיה כאשר הצד הפתוח פונה כלפי מטה. מרססים או מברישים בשמן ואופים במשך 8-10 דקות, עד להזהבה קלה.
- קונוס אבוקדו |
- פסטה ברוטב בטטה |
- שבלולי השחר מטורטיה |
- קיש טורטיה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל
האם אפשר להשתמש בטורטיות מקמח מלא?
האם לדעתך זה יצא טעים
כן אפשר
הי אפרת.
המתכונים שלך מככבים אצלי בקביעות:)
אני רוצה להכין טורטיות ממולאות בטונה, סלמון מעושן וכו’ ללא אפייה.
האם יצא טוב ולא סמרטוטי אם אכין בלילה בשביל יום למחרת?
תודה:)
אם יש לך אפשרות למלא באותו יום אז עדיף אבל בכל מקרה אלו לא מליות רטובות אז נראה לי שזה יהיה בסדר.
אחד המתכונים האדירים. הכנתי בקלות, ויצא טעים ומשביע. בטוח אכין שוב.
תודה רבה!
תודה טל
שמחה שיצא טעים❤️
אפשר לקבל רעיון למילוי בשר טחון?
מצורף מתכון למילוי – טורטיה במילוי בשר טחון
אגב אפשר לוותר על הירקות.
היי אפרת.
ראשית, תודה על המתכונים המעולים והקלים, לפני שבת וחג אני תמיד מתחילה בחיפוש רעיונות באתר שלך❣️
שנית, שאלה לגבי המתכון עם הטורטייה, חשבתי על מנת פתיחה לחג השבועות.חשבתי אולי לאפות את הטורטייה מראש ואת מילוי הגבינות והתרד אני אבשל על הגז וממש לפני ההגשה אני אמלא את הטורטיות, אני מצד אחד לא רוצה להרטיב את הטורטייה,רוצה שתשאר קראנצ’ית ומצד שני שהמילוי לא יתייבש. הרעיון הוא טוב/ נכון? אם כן איך לבשל ,כמה זמן בישול?
היי:)
האמת שלא ניסיתי אבל אני חושבת שבכל מקרה התערובת קצת תתייבש לאחר קירור קל. גם אם תבשלי אותה.
תודה על מתכונים מושלמיםםם!
האם אפשר להקפיא לפני אפיה?
כן אפשר:)
היי, איזה קוטר טורטיה מומלץ?
אני השתמשתי בקוטר 20-25 אבל זה לא משנה:)
תודה!
יצא פשוט מושלם אין עליך
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
יצא טעיייים
אהבתי את הגיוון
תודה רבה!
שמחה שיצא מוצלח! תודה שושי❤
אפרת הי, הכנתי חצי עם מילוי פיצה וחצי עם מילוי תרד וגבינות- שניהם יצאו ממש טעימים. אהבנו גם כי יצא קצת קראנצ’י וגם כי היה נראה טוב בעין. תודה על אתר מושלם. האתר שלך פתוח באופן קבע במחשב שלי 🙂
היי סיגי,
איזה כיף שאהבתם! תודה יקירה😊
אין עליך יצא כל כך טעיםםםםם
😍
תודה על השיתוף ❤️
וואו ממש טעיםם
שמחה לקרוא שאהבת הדר 🙂
ווווואוווו!!!!!
הכנתי למשפחה, יצא פשוט מושששש (כמו כל מתכון שלך♥♥♥)
פשוט טעיםםםםם♥♥♥
זה אחד המתכונים!!!
תודה רבה רבה רבה♥
תוך כמה דקות כבר לא נשאר 🙂
תודה רבה לך!!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️🙏
היי אפרת חובה לטגן או לשים בתנור את טורטיות ?
יש אפשרות לאכול את טורטיה ככה
אפשר לאכול את הטורטיה כמו שהיא, פשוט היא לא תהיה פריכה.
היי אפרת
אפשר לטגן את הטורטיות במקום לאפות?
אם כן, כמה זמן לטגן אותן?
תודה
אפשר לטגן 2-3 דקות מכל צד. מומלץ להתחיל קודם מהצד שבו מסתיים הקיפול, כדי שלא יפתח.
לא להאמין כמה זה מהיר קל וטעים!
שמחה שאהבת 🙂
שטעמתי פשוט התעלפתי כאילו ממש אין מילים
שמחה שאהבת 🙂
מטריף!!!
שמחה שאהבת 🙂
היי,
נראה מצוין!
האם אפשר לחמם יום למחרת ההכנה על פלטה?
היי רננה,
הכי טעים לאכול מיד לאחר ההכנה אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם על הפלטה.
שבוע טוב אפרת.
כמו כל ערב חג..אני דבר ראשון על האתר שלך…הוא נפלא!!
אני רוצה להכין את המתכון הזה לליל שבועות (מוצ”ש הבא). כמה זמן מראש אפשר להכין? על מה להקפיד? מה לשנות?
לא רוצה שישאר לי ברגע האחרון מידי הרבה להכין…
תודה
היי חני,
אני חושבת שאפשר להכין את הקונוסים יום-יומיים לפני. לצנן היטב ואז לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
להכין מליות מראש ולמלא לפני ההגשה (כמו מלית טונה, פטריות ובצל וכו’).
אפשר גם לאפות עם המלית ולשמור במקרר אבל קחי בחשבון שהמלית קצת תתייבש.
שבוע טוב ומבורך🌷
היי, האם אפשר לשעשות את המתכון הזה עם מצה?
תודה
נראה לי שכן. להרטיב את המצה ולגלגל.
חג שמח 💗
שלום,
רוצה להכין עם מילוי של טונה.
האם למלא לפני האפיה או אחרי?
תודה רבה
נראה לי שעדיף למלא אחרי האפיה.
תודה על התכונים המעולים.
האם אפשר למלא טורטיות היום (חמישי) כדי לאכול אותן בשבת בבוקר?
אני מעדיפה לטגן, ואולי לשים מילוי בשרי…
תודה רבה
היי רותי,
את יכולה לטגן את הטורטיות היום בצורה של גביע ולהכין את מלית הבשר. ביום שבת בבוקר רק למלא.
תודה רבה, יצא טעים.
הכנתי פרווה (כי היינו בשריים) גרדתי קישוא.
משארית הטוריות, שעיתי מעיין ממתק דוריטוס עם תבלינים.
רציתי לצלם.
אבל האוכל חוסל לפני שהיתה אפשרות לדמן אותו.
אינספור תודות וברכות על האתר ועליך…
נשמע מעולה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
שלום לחנוכה שמח
אני רוצה ל לא טורטיה כמו בלינצ’ס,עם גבינה וצימוקים…האם צריך/כדאי לאפות עם המלית?
אשמח לקבל תשובה למייל אם אפשר..תודה
היי רחל,
שלחתי לך תשובה למייל.
מכינה מלא!! מתכון פצצה!! תודה רבה!!
שמחה לשמוע! 🙂
היי,אני מחפשת כבר תקופה ארוכה בחנויות עלי תרד וגבינת פרמזן. אלו מוצרים נדירים? העלי תרד אמורים להיות בירוקים כמו פטרוזיליה וכו’?.
תודה.
ממש לא 🙂 עלי תרד אפשר למצוא ליד הירוקים (פטרוזיליה, כוסברה וכו’).
גבינת פרמזן אפשר למצוא במחלקת השירות של הגבינות (במשקל).
שמתי את הטורטיות בערך 5 דק’ ב200 מעלות והן ממש נשרפו…
אולי כדאי 150 מעלות?
תודה רבה לך, מעריכה מאוד!
אולי שמת על תוכנית טורבו? צריך לאפות בתוכנית של קו עליון וקו תחתון.
או שהתנור שלך ממש חזק ואז כדאי לאפות ב-180 מעלות ולעקוב אחרי האפיה.
מה המטרה בשימון של הנייר אפיה?
המטרה בשימון היא לפריכות של הטורטיה.
היי אפרת,
הפטריות הן פטריות חיות או בקופסת שימורים?
תודה רבה ושבת שלום!
לא משנה.
שבת שלום 🙂
הי
מאד אוהבת את המתכונים באתר…
רציתי לשאול האם אפשר למלא בבשר טחון שטוגן עם בצל כוסברה ותבלינים לדעתך?
בדרך כלל משתמשת במלוואח אבל בגלל בעיות דיאטה רוצה לשנות.
תודה!
אמור לצאת טעים 🙂
המשך יום מקסים
אני רוצה להכין טורטיה במילוי מתוק.מה את ממליצה,על איזה חום וכמה זמן? והאם זה יהיה בסדר אם נאכל את זה רק עוד כמה שעות? לחמם זאת שוב?
היי מור,
אפשר להכין עם מילוי תפוחים כמו במתכון הזה- סלסלות פילו במילוי תפוחים. יש לבשל לפני את המלית ואז למלא בטורטיה ולאפות.
אפשר גם להכין מלית משוקולד כמו במתכון של השוקו פאי אבל חשוב להניח את הטורטיות בצורה כזו שהמלית לא תנזל החוצה בזמן האפיה.
אפשר להגיש עוד כמה שעות. לפני ההגשה לחמם ממש מעט.
הי, מה אפשר להוסיף לפטריות במקום גבינה כדי שיהיה פרווה? תודה
אפשר לבשל תפו”א, למעוך אותו לפירה ולערבב עם הפטריות והבצל המטוגן.
יצא מושלם, קצת גיוונתי , אבל נתת לי עוד מנת גיוון לארוחת טבעונים , תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
כמה זמן זה נשמר במקרר?
כיומיים. אחר כך כבר הטעם נפגע.
שלום רציתי לדעת כמויות למילוי תרד וגבינה 6 טורטיות בנוניות
היי עליזה,
זה יוצא בסביבות רבע כוס עלי תרד, חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, 2-3 כפות גבינה בולגרית מפוררת ו1-2 כפות פרמז’ן.
שלום,
אני רוצה להכין לסעודת שבועות (יומיים לפני)
איך אפשר לשמור על זה שיהיה מוצלח?
היי דינה,
זה הכי טעים כשזה טרי אבל כשאין אפשרות להכין באותו רגע אז אני מניחה שהאפשרות הכי טובה היא לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
הי אפרת,
אני רואה שרק לי חסרות הכמויות 😊
אשמח אם תפרטי לי כמויות של המילוי בצל ופטריות עבור 6 טורטיות (כלומר 12 קונוסים).
במוסף, איזו גבינה תתאים במקום פרמזן (לא אוהבים אצלי).
תודה
היי לימור,
כעקרון זה תלוי אם זו טורטיה גדולה או קטנה. כמות מומלצת (בערך): 1 בצל בינוני, סלסלת פטריות אחת קצוצה, שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת. אפשר לוותר על הפרמזן. כמובן שיש לטגן את הבצל ואח”כ להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן 5-7 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים. לתבל במלח לפי הטעם ומעט פלפל שחור. לסנן מעודפי נוזלים ולמלא בערך כפית מהתערובת בכל חצי טורטיה, כפית גבינה צהובה מגורדת ולגלגל.
יום מקסים 🙂
מקסימה את 😊
בניתי תפריט לשבועות שמורכב הרבה מהמתכונים שלך.
אעדכן אחרי החג איך יצא.
תודה
מעולה 🙂
תודה יקירה.
היי אשמח לדעת איזה רוטב את ממליצה לשים בטורטייה עם הבצל המטוגן?
היי בטי,
אם את מכינה טורטיה במילוי בצל מטוגן אז לא חייב רוטב. אפשר להוסיף לזה פטריות מטוגנות אם אוהבים.
שלום לכולם! אתר נפלא, רעיונות יפים!רק היום ”גיליתי” את טורטיה😉איפה לשמור את האריזה, צריך במקרר?
אשמח לדעת אם ניתן להכין מילוי טורטיה ללא אפיה…בתודה,ריבה
היי ריבה,
את האריזה אפשר לשמור במקרר או במקפיא (אם רוצים לשמור ליותר זמן). יש לחמם במיקרוגל לפני השימוש.
האפיה מעניקה לזה פריכות אבל אם את רוצה להכין מילויים ללא אפיה אז אפשר להכין סלט טונה, ממרח אבוקדו, בולגרית עם ירקות וכו’.
2 דקות עבודה וכל כך מוצלח!!! תודה אפרת יקרה על עוד מתכון מוצלח.
אני ׳דבוקה׳ לאתר שלך 🙂
שמחה לשמוע!
תודה מלכה ויום מקסים 🙂
הי!
אני מתכננת להכין את זה לארוע כמה שעות לפני
איך לשמור?
היי עילית,
אפשר לשמור בתבנית מכוסה אבל לאחר כמה שעות לדעתי המילוי קצת יתייבש. אם יש לך אפשרות להכין הכל ולאפות סמוך להגשה זה הכי טוב. זאת גם ככה אפיה קצרה של 8-10 דקות.
יצא מעולה וטעים! נחטפו מהתבנית תוך שניות..
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
היי, אתר נפלא!
רציתי לשאול, יש לך מתכון של הבצק טורטיה עצמו?
היי רחל,
אין לי מתכון לטורטיה.
נראה מאכל טעים ומרשים מאד. האם יש לך רעיון למילוי עם גבינה בולגרית?
כלומר ובלי גבינה צהובה
היי מיכל,
רעיונות:
גבינה בולגרית ועלי תרד.
גבינה בולגרית עם חציל קלוי או פלפלים קלויים.
גבינה בולגרית עם פסטו.
רוצה מילוי של טורטיה בגבינה מתוקה צמוקים ואגוזים. יש לכם רעיון איך?
היי דרורה,
את יכולה להכין את מילוי הגבינה של הבלינצ’ס. למילוי עצמו אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים קצוצים.
שבת שלום 🙂
הכנתי עם התרד ויצא טעים! תודה רבה האתר שלך מוצלח.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תמר ושבת שלום
היי חולה על האתר שלך…פשוט שינה את חיי
יש לי שאלה : מה הכוונה “עם הצד הפתוח כלפי מטה?”
היי נטלי,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
הכוונה לצד שבו מסתיים הגלגול – שהוא יהיה למטה (כדי שהטורטיה לא תפתח בזמן האפיה).
אפשר לאפות יום-יומיים מראש ורק לחמם מעט בתנור לפני ההגשה?
היי נורית,
אני מניחה שאפשר (למרות שיותר טעים כשזה טרי).
שבוע טוב 🙂
שלום, יש לי חבילת טורטיות בהקפאה, אף פעם לא השתמשתי אפשר להפשיר ולהשתמש?
בטח 🙂
אהלן. תודה על המתכונים המעולים.
אפשר למלא בפירה תפוא?
תודה.
כן רבקה, אפשר.
יום נפלא 🙂
אפשר עם המילוי של החזה עוף מוקפץ?
אחלה רעיון
כן דני, אפשר למלא בחזה עוף מוקפץ.