זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 בצלים גדולים
ביצה טרופה
כוס קמח תופח
חצי כוס בירה לבנה/ סודה
פירורי לחם
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
חותכים בצל לטבעות עבות (כחצי ס”מ) ומפרידים את הטבעות.
מערבבים בקערה ביצה, קמח תופח, בירה לבנה או סודה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
טובלים את טבעות הבצל בתוך הקערה ומצפים בפירורי הלחם עד לכיסוי מלא.
מטגנים בשמן עמוק (180 מעלות) עד להזהבה.
ראו גם
אפשר לשתמש בקמח מלא רגיל?
לא בטוחה איך ייצא (לא ניסיתי).
סודה מבקבוק או סודה לשתייה אבקה?
מבקבוק (מים מוגזים)
יצא טעים תודה רבה!
הוספתי אבקת שום וקצת תבלין פילדלפיה הוסיף מאוד לטעם
נראה מעולה🙂
אפשר לאפות את הטבעות בצל במקום לטגן?
הבלילה פחות מתאימה לאפיה.
היי
כמה טבעות יוצא מהמתכון הזה?
יוצאת כמות של 3-4 מנות פחות או יותר.
תלוי כמובן בגודל של הבצלים.
צהריים טובים
שאלה ראשונה : הבצל נמס בטיגון?
שאלה שנייה : אפשר לחמם על פלטה?
הבצל לא נמס רק מתרכך קצת.
זה ייצא פחות קריספי אבל אפשר לחמם.
אפשר להשתמש במים?
עם משקאות מוגזים כמו בירה וסודה טבעות הבצל יוצאות יותר פריכות אבל אפשר גם להשתמש במים.
אפשר לטגן בנינגה פודי?
אני חושבת שכן.
לא ניסיתי אבל אפשר גם לנסות להכין בתוכנית “טיגון באוויר חם” 200 מעלות 10-15 דקות.
חשוב רק להבריש היטב בשמן לפני.
טבעות בצל ממשש טעימות
מתכון מעולה 😋
נראה מעולה!
תודה לך על השיתוף🙂
חייבים סודה או בירה
היי
זה חשוב כדי שיצא כמו שצריך(:
אפשר לאפות בתנור?
אפשר אבל יוצא פחות מוצלח.
היי אפרת.
כל טבעת בצל מצפים בפירורי לחם?
או מס טבעות בצל?
רצוי כל טבעת בנפרד.
זה טוב בהקפאה?
תודה על המתכונים
היי
אפשר להקפיא לפני הטיגון, לאחר מכן לא מומלץ.
היי אפרת, תוכלי בבקשה להסביר לי את חותכים את הבצל לעיגולים? אני מאד אשמח, ממש רוצה להכין את זה וזאת הבעיה שלי.
היי,
יש לקלף את הבצל, לחתוך רצועות בעובי של כחצי ס”מ לאורך הבצל ואת העיגולים שחתכת להפריד בעדינות לטבעות של שכבות הבצל.
היי, מתאים לאייר פרייר לדעתך? 😃 כמובן עם ריסוס שמן קל
היי,
לדעתי אמור להתאים(: יצא שונה מעט.
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל או בקמח תפו”א במקום פירורי לחם?
אם לא במה ניתן להחליף את פירורי לחם?
תודה רבה!
היי,
לצערי לא ידוע לי על תחליף טוב לפירורי לחם במתכון זה.
היי אפרת,
יש אפשרות לטבעות בצל בפחות שמן?
היי חביבה,
דווקא בשמן עמוק המזון סופג הכי פחות שמן, אבל אפשר גם בטיגון בשמן רגיל אם שמים מספיק שמן.
האם יש תחליף לקמח תופח?
היי גדעון,
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
היי, אפשרי לטגן בשמן חצי עמוק כמו שניצל?
היי נעמה,
הטיגון העמוק נותן את המרקם הפריך, אבל אפשר גם בטיגון בשמן רגיל אם שמים מספיק שמן.
הי, מה אפשר לשים במקום הסודה?
אפשר בירה לבנה. אם אין ברירה אפשר גם מים באותה כמות.
אפשר בירה
אפשר לשים בתנור?
היי חיה,
הבלילה פחות מתאימה לאפיה.
יום מקסים 🙂
איזה מטבלים מתאימים עם הטבעות בצל???
תוכלי לערבב מיונז עם צ’ילי מתוק
או להשתמש באלף האיים
או אפילו קטשופ 🙂
כל מטבל ילך עם טבעות בצל
מה הכוונה סודה???
סודה לשתיה או סודה בבקבוק עם גזים??
הכוונה במתכון היא חצי כוס מי סודה ( מבקבוק לדוג’ )
ייאוווו איזה באסה הכנתי את הטבעות בצל עם אבקת סודה ויצא פשוט זוועה אם אפשר בבקשה לשנות במתכון ל:חצי כוס סודה לשתייה!
היי,
במתכון אכן רשום חצי כוס סודה (או בירה).
דרך הגב
אני ממליצה להכין מהמטבל כמות כפולה , כי לא היה לי מספיק.
פשוט מושללללם זה טעים בטרוף!!!
שמחה שאהבת יקירה 🙂
יום נפלא❤️
מה הכמות?
היי שירה,
יוצאת כמות של 3-4 מנות פחות או יותר.
תלוי כמובן בגודל של הבצלים
יום מקסים ♥
שלום הבלילה של הביצה וכו’ יצא לי במרקם כזה של תחינה זה בסדר?
כן.
מה אפשר לשים במקום קמח תופח
כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
האם אפשר קמח אורז?
לא יודעת, לא ניסיתי.
אני חושבת שעדיף קמח ללא גלוטן אם יש לך כמו קמח תמי או כרגיל וכדאי להוסיף כפית אבקת אפיה.
אפרת שלום, האם הבלילה יכולה לשמש גם בשביל פילה דג מטוגן? תודה
כן
יצא מעולה!! נחטף עוד מהמחבת!! קריספי ופריך!!
תודה על המתכון המצוין והטעים!!
אם איזה רוטב אפשר להגיש אותם? אשמח אם תתני לי רעיון.
שמחה שיצא טעים 🙂
אני חושבת שזה טעים עם מטבל של אלף האיים: מערבבים 2 כפות מיונז עם כף שטוחה קטשופ. אפשר גם להוסיף חצי כפית צ’ילי מתוק אם רוצים את זה פיקנטי.
היי, פנקו במקום פירורי לחם – אפשרי ?
נראה לי שכן.
היי,ניסיתי כמה פעמים להתפיס את הפירורי לחם בטבעת ולא הצלחתי, העצה :לקנות פירורי לחם דקים{נראים כמו אבקה ,עדיף של מיה}ונתפס מיד.
תודה תהילה 🙂
האם יש עדיפות לפירורי לחם מסויימים?
עדיף מוזהבים אבל אפשר להכין עם כל סוג.
היי שלום הפירורי לחם לא נתפסים לי בטבעת אשמח לתשובה
אולי התערובת של הקמח והביצה יצאה דלילה מידי?
גם לי לא נתפס יצא טעים אך לא אסתטי בעליל פחות ממליצה
התערובת יצאה מוצקה ולא דלילה
אפשר להכין את זה בלי הסודה/הבירה לבנה?
הבירה והסודה תורמים למרקם פריך אבל אם אין אפשר לשים מים.
אם אני רוצה עם מים מה הכמות?
אותה הכמות, חצי כוס 🙂
יצא פשוט נהדר.תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה נתי
יצא טעים בטרוף וזה ממכר, אני לא מצליחה להשאיר כמות בצלחת מיד שיוצא לצלחת זה נחטף, שלחתי קישור כבר לכל המשפחה, ממליצה מאוד, נשאר לי כמות של בלילה אפשר לשמור במקרר ומחר להשתמש לנגלה נוספת של בצל? תודה על הכל
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, אפשר לשמור במקרר להשתמש למחרת.
זה פשוט טעים אבל לא יצא לי כמו בתמונה קצת מבאס
העיקר שיצא טעים, זה הכי חשוב 😉
טעייייים
זללנו בהנאה גדולה!
שמחה שנהניתם 🙂
היי אפרת
את יכולה בבקשה לפרט את כמויות התיבול בבקשה?
הוספתי במתכון.
יום נפלא 🙂
הכנתי לפי המתכון בדיוק יצא מעולה וקריספי.
העצה לא לעשות עיסה דלילה אלא לעשות עיסה סמיכה טבלתי את הבצל העיסה נדבקה היטב שמתי בפירורים ולא נרטבו טיגנתי והקריספיות יצאה מעולה.
אני הוספתי לעיסה גם תבלינים כמו לבצלים כדי שיהיה להם גם טעם טוב.
יצא טעים וקריספי מאוד עד כדי שכעבור שעה פלוס אכלתי עוד 2 ועדיין היה קריספי בהצלחה
חשוב להניח בצלחת רחבה עם נייר סופג ושהמוכנים לא יהיו בערמה אחת. אלא מפוזרים בצלחת.
תודה על השיתוף 🙂
יום מקסים
שלום אפרת
שאלה לי אלייך.
האם אפשר להגין את כל הבלילה, כולל פירורי הלחם, יחד עם הבצל? להשאיר במקרר ולהשתמש למחרת?
היי שביט,
לא מומלץ במקרה הזה.
חייבים לטגן בשמן עמוק? זה לא הכי בריא…
כן. דווקא בשמן עמוק המזון סופג הכי פחות שמן.
יש לי קמח 80% זה טוב?
נראה לי שכן אבל יש להוסיף לו כפית אבקת אפיה.
יצא מושלםםםםםם וזה אחרי כמה מתכונים גרועים שניסיתי להכין בעבר.
תודה מעיין, שמחה שיצא טעים 🙂
יום נפלא
שלום אפרת,
אני מנסה כעת להכין את הטבעות בצל וכעבור כמה טבילות, הפרורי לחם נהיו דביקים ומעין עיסה אחת, כך שהם כבר לא נדבקים לבצל.
נגלה ראשונה זרקתי ופתחתי שקית חדשה, אך כעבור כמה טבילות זה שוב קרה.
יש לך מושג מה הבעיה? זה אף פעם לא קרה לי עם שניצל.
היי טובה,
מתנצלת ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
בכל מקרה, זה בסדר. מה שנדבק נדבק. ברגע שאת רואה שזה קורה רצוי לשטוף את הידיים, לייבש היטב ולהמשיך.
היי רציתי לשאול האם הטעם של הבירה הלבנה מורגשת אין איזושהיא מרירות או טעם לוואי?
בדר”כ לא.
הי אפרת,
אני משתדלת להימנע ממטוגן אך האם אוכל לאפות את הטבעות בצל? האם המרקם יהיה אותו מרקם גם באפיה?
תודה על המתכונים הטעימים כרגע הלחמניות ביס שלך בתנור 🙂
היי מלכה,
האמת שאין לי מושג, לא ניסיתי. אבל מה שבטוח זה שהמרקם לא יהיה אותו דבר כמו בטיגון.
מותר להמיר את הבירה או סודה
היי דפנה,
בגלל שהבירה והסודה מוגזים זה תורם למרקם פריך. אם אין אפשר להשתמש גם במים.
טוב תקשיבי מתכון מעולההה!!! אי אפשר להפסיק את
פשוט אלופה
תודה יסמין, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להקפיא את טבעות הבצל האלה?
היי דנה,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש על 180-190 מעלות.
היי, את הפירורי לחם ניצן להמיר במה?
היי רבקה,
אני לא בטוחה אם כדאי לוותר או להחליף את פירורי הלחם כי הם בעצם הציפוי.
שלום ,
האם אפשר לשים יין לבן מוגז במקום סודה/בירה?
היי ריטה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
תודה , נראה לי יצא מעניין ויתן את אותו האפק של הקריסמיות 🙂 תודה על המענה
צהריים טובים !
חייב לעשות את המתכון הזה עם בירה/סודה ?
היי אניטה,
עם משקאות מוגזים כמו בירה וסודה טבעות הבצל יוצאות יותר פריכות אבל אין בעיה גם להשתמש במים.
האם אפשר להשתמש בבירה כהה? גולדסטאר למשל?
תודה 🙂
אני מניחה שכן.
שבת שלום 🙂
האם אפשר לעשות את זה על מחבת?
היי יונתן,
אפשר רק חשוב לשים שמן בנדיבות.
יום מעולה 🙂
כרגיל יצא מעולה!!!!
תודה חלי, שמחה לשמוע!
חולה על טבעות בצל.
שאלה- יש לדעתך אפשרות להכין מקלות בצל?
יענו סטייל צ’יפס. נראה לי נוח יותר להגשה ונשנוש
היי נתנאל,
רעיון יפה אבל אני לא מוצאת דרך לחתוך את הבצל למקלות, רק לחצאי עיגול.
ערב נעים 🙂
ראיתי שהאתר מוצף בתגובות טובות מחר אנסה את טבעות הבצל שלכם
נראלי שהולך להיות טעייים !
מעולה! בהצלחה 😉
אפשר לעשות סודה מהמתקן של הסודה סטרים או חייב סודה מבקבוק רגיל?
כן אפשר 🙂
הכנתי את הבלילה והיא יצאה ממש סמיכה.. אין מצב לטבול מה משהו.. היא כמו בצק.. מדוע?
הי שמרית,
מתנצלת על העיכוב בתשובה. במקרה כזה הייתי מדלדלת מעט את הבלילה עם בירה או סודה.
כל הכבוד על האתר מאוד מאוד עוזר רק שאלה קטנה
כשכתבת בירה,סודה זה בירה או סודה או ששניהם ביחד??
תודה איציק, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להשתמש בחצי כוס בירה או חצי כוס סודה, מה שיש לך.
במקום לטגן אפשר גם לאפות בתנור?
היי מורן,
הבלילה פחות מתאימה לאפיה.
יום מקסים 🙂
היי ותודה רב שוב על המתכונים הטעימים הכוונה בסודה זה למי סודה או אבקת סודה? ואם אין מי סודה לשים אבקה? תודה.
היי מיטל,
הכוונה למי סודה מוגזים. האבקה זה משהו אחר לכן לא הייתי ממליצה לוותר על מי הסודה במקרה הזה.
שבוע מקסים 🙂
בסד
שלום
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח תופח?
תודה.
הי איריס, אפשר אבל מומלץ לערבב את הקמח עם כפית אבקת אפיה אם יש לך.
בסד
הכנתי היום את טבעות הבצל ויצא מאוד טעים! תודה רבה.
תודה איריס שחזרת לעדכן 😉
במתכון של טבעות בצל מטוגנות מה אפשר לשים במקום הבירה / סודה במתכון??? שיהיה גם פרווה , פשוט מצרך זה לא תמיד זמין במטבח תודה ויום טוב 🙂
מומלץ להשתמש בסודה ובבירה מאחר והם משקאות מוגזים ותוססים (שאינם ממותקים) מה שגורם לציפוי להיות פריך יותר. לא חובה להשתמש בהם וניתן להכין את המתכון גם ללא מצרכים אלה ועדיין המתכון ייצא טעים 🙂