זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 קילו דג “נסיכת הנילוס” פרוס לנתחים ללא עצמות ועור (טרי או קפוא- מופשר)
5 כפות שמן זית
1/2 בצל בינוני קצוץ
7-8 שיני שום פרוסות
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
2 כפות מלאות רסק (תרכיז) עגבניות
1 כוס מים רותחים
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול : 1/2 כפית שטוחה כורכום, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.
אופן הכנה:
–השריית הדג: מניחים את נתחי הדג בקערה, ממליחים מעט ומתבלים במיץ לימון טרי (רבע כפית מלח ומיץ מחצי לימון).
-מחממים מחבת רחבה עם 5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום, רצועות הגמבה והעגבניות הקצוצות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות עד שהירקות מעט מתרככים (יש לבשל עם מכסה על אש בינונית ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, מתבלים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (מי שאוהב יותר חריף שיוסיף פפריקה חריפה).
-מוסיפים למחבת עם הרוטב את נתחי הדג ומכסים מעט עם הרוטב, מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית כ-10 דקות.
-לאחר מכן הופכים את הנתחים צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות.
-מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות לפחות.
*לחצו כאן למתכון דג מרוקאי.
חריימה מתכון , דג ברוטב עגבניות, דג ברוטב אדום
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
שכחתי להשרות את הדג בתחילת התהליך,כמה זמן יש להשרות אותו?
לפחות 5 דקות
כבר עשיתי ויצא נהדר
ממש טעים
תודה רבה
❤️❤️
עוד מתכון אליפות מנצח!!! הכי טעים שיש וניסיתי המון מתכונים.
לבשל כל שבת!!!!
❤️❤️
האם אפשר לאפות את הדג בתנור אחרי בישול הרוטב?
כן
אמאלה, החריימה הכי טעים שיש!!
הכנתי את זה עם אמנון, וזה יצא נדירררר
תודה אפרת על כל המתכונים המושלמים שלך!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה חנה
אפשר להשתמש בפילה דג אמנון ?
כן
היי אפרת
שנים אני עם המתכונים שלך ואין עליך ואין על המתכונים הטעימים והמוסברים והסבלנות האין סופית
עם זאת תרשי לי קצת להתרעם כי אני טריפוליטאית והחריימה הוא שלנו ולא דומה למתכון הזה …אולי אפשר לקרוא לזה שם אחר..כי זה לא זה ממש:)
אבל כמו שאמרת כל אחד והריימה שלו😃
תודה על הכל !!!!!!
❤️❤️
בוקר טוב אפרת, שאני מבשלת דג נסיכה, אחרי 30 דק’ הוא עדיין קשה מעט. על מנת שהוא יתרכך ממש זה 90 דק’. שמת לב לענין? או שיש סוגים גם בנסיכה?
תודה על המתכונים הקלים והטעימים שלך
אביגיל
את משתמשת בדג קפוא? אם כן את מפשירה אותו לפני?
כן, קפוא וכמובן שמופשר, למיטב זכרוני.
בישול נסיכת הנילוס אמור לקחת כ-30 דקות. יכול להיות שהדג לא מופשר עד הסוף או שהנתח עבה ואז יש צורך לבשל יותר זמן.
האם אפשר להכניס דג סלמון כשהוא קפוא? או שהוא חייב להפשיר לפני?
מומלץ להפשיר אותו קודם.
האם אפשר להכין גם מסלומון
כן:)
בוקר טוב, האם להכין את אותה כמות רוטב לכמות של חצי קילו דגים? תודה
אם את אוהבת הרבה רוטב אז כן.
יש לי דג אמנון עם עור, יתאים למתכון הזה?
כן.
הנסיכה מאוד עבה, יש צורך לחתוך לדקק? או שזה טעים עבה?
אין צורך לדקק, זה טעים כמו שזה:)
יצא מושלם!!
זאת הזדמנות לאמר תודה על כל המתכונים יוםיום, לא זזה בלעדייך!!
❤️❤️
הכנתי מנה אישית עם דג מושט! יצא מעולה!!!
נראה טעים! שמחה שנהנית מהמתכון❤️
היי אפרת היקרה וחג-שמח,
רוצה להכין שוב את החריימה. הכנתי פעמיים יצא נהדר עם נסיכה ואמנון. עכשיו רוצה עם פילה והשאלה: מה עדיף – בורי / דניס / מוסר ? מבחינת טעם והתפרקות?
רוב תודות !!!
היי
שמחה שנהנית מהמתכון!
אני אוהבת להשתמש בדניס מבין הדגים שציינת, אבל זה עניין של טעם(:
הי אפרת
יש לי 3 פרוסות סלמון ואני רוצה להכין את המתכון. האם אני צריכה להוריד בכמויות של המים?
חשוב לי שלא יהיה מידי נוזלי.
תודה רבה
היי
תכיני חצי מהכמויות במתכון(:
היי,
אם אני קונה את דג הנילוס קפוא, איך אני פורסת אותו שיהיה דק יותר?
תודה
היי
תפשירי ותחתכי עם סכין חדה.
שלום,
אפשר לעשות עם סלומון?
ואם אפשר להוריד את הפלפל חריף שלא יהיה חריף מידי לילדים?
תודה!
כן לשתי השאלות:)
האם אפשר את אותו מתכון לדג אחר מושט למשל ?
כן, אפשר.
ואוווו, זה יצא טעים!!!!!
נראה לי שזה הדג נסיכה הכי טעים שטעמתי פעם!
כמעט כל השבת שלי היא מהמתכונים שלך, שהפכו למתכונים הקבועים שא”א לוותר עליהם!
תודה!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מושלםםם, כל כך טעים!! מתכון מעולה ופשוט גם למי שזו הפעם הראשונה שמכין דגים.
איזה כיף שיצא טעים ושאהבת את המתכון❤
תודה על השיתוף(:
האם אני יכולה לשים קצת סחוג במקום פפריקה חריפה?
היי,
אפשר לשים מעט אם את אוהבת סחוג(:
האם אפשר במקום עגבניות לשים עגבניות שרי?
היי,
פחות מומלץ להשתמש בשרי משום שהן קשות ויבשות יותר, אבל אפשר אם אין אפשרות לשים עגבניות רגילות.
מתכון מושלם!!!
החלפתי את הכוסברה בפרטוזיליה – יצא מעדן!
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
הכנתי עם סלמון, יצא מושששששששלם !
תודה על המתכונים המפורטים והמדויקים!
שבת שלום 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
הכנתי ויצא מושלם!!!
תודה רבה לך:)
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
יצא אששש!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
הכנו לשבת, יצא מעולה!
הוספנו טיפה סוכר כדי לשבור את החמיצות,
ושמנו פלפל חריף ירוק במקום פפריקה חריפה [לא היה לנו]
יצא ממש טוב – תודה!
שמחה שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
דחוף אם את פה… אני רוצה להכין עכשיו ואין לי גמבה,
עדיף לוותר על המתכון, או שיצא טוב גם בלי?
היי,
הגמבה מוסיפה מאד אבל אפשר לוותר עליה.
היי המתכון נראה מעולה, לגבי הסלמון רציתי לשאול כמה נתחים? והאם גם יש צורך בהשריה?
היי,
הכמות במתכון מתאימה בערך לקילו דג- לכן זה תלוי בגודל נתחי הסלמון שיש לך.
יש להשרות גם את הסלמון.
בהצלחה(:
אני רוצה שיהיה לי חם לסעודת שבת בלילה.
האם לבשל כמו שכתבת ולהניח על הפלטה בערב שבת או להניח לא מבושל/חצי בישול?
היי,
יש לבשל בישול מלא לפני שמניחים על הפלטה. החימום על הפלטה אמור להיות יחסית קצר(:
אפשר להשתמש בסלמון?
היי,
אפשר(:
היי אפרת, תודה על מתכונים נפלאים!
שאלתי היא: אם הדג שקוע בתוך הרוטב, לגמרי, למשך כל זמן הבישול, האם יש צורך להפוך את הנתחים? או שאפשר פשוט להשאיר 20 דקות רצוף במקום 10 ועוד 10? תודה!
היי,
בכל מקרה מומלץ להפוך צד, אך במקרה שהדג מכוסה ברוטב זה פחות הכרחי.
חג שמח(:
הי אפרת.. לכמה מנות מתאים המכון? איך אני מוסיפה חומוס? תודה
היי,
המתכון מתאים לכ-5-7 מנות (תלוי בגודל ומספר החתיכות שתשימי).
כדי להוסיף חומוס:
אם אלה גרגירים מקופסת שימורים אז כדאי להוסיף לאחר שהופכים את הנתחים צד. יש לשטוף היטב מנוזלי השימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
אם אלה גרגירי חומוס משקית קפואה כדאי להוסיפם לתבשיל כבר בהתחלה יחד עם הגמבה והעגבניות הקצוצות.
היי אפרת 🙂
מתכון נפלא.
הוספתי פטרוזיליה במקום כוסרברה – זה מה שהיה במקרר.. גם טעים, עדין יותר מאשר עם כוסברה.
תודה לך😊
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
התכון הזה ממש מעולה,פשוט מתכון מנצח,תודה רבה
אני מוסיפה כם גזר ותפ”א ויוצא מעולה
המון תודה על המתכונים המהממים שלך.
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ועל הפרגון😊
היי מה אני עושה עם לחריימה יש טעם של דגים כנראה של העור שלו וגם לרוטב איך אפשר שלא ירגישו בכך טעם מוזר
היי סיגל,
כדי להיפטר מהטעם של הדג חשוב להשאיר את נתחי הדג לפני ההכנה במלח ולימון.
השארתי במלח ולימון עד 20 דקות אבל אחרי זה שראיתי שזה ככה על הגז עם טעם וריח העברתי לתנור .
עוד שאלה למחבת איך את הופכת אותם בגז בלי שיחתכו כי פעם אחת עשיתי בתנור והם לא נחתכו לי גם שהגשתי אותם
את משתמשת בדגים טריים? לפעמים הריח בדג טרי חזק יותר מאשר בדג קפוא…
כשמבשלים במחבת דגים הם נוטים להתפרק מאשר באפייה, כדי להפחית את ההתפרקות שלהם אפשר להפוך אותם עם תרווד בזהירות.
וגם סליחה על החפירה עם כבר קרה דבר כזה איך אני משנה את זה עם הדג עם הריח והטעם כי כמו שאמרתי שמתי בתנור הריח נעלם חה אבל הטעם נשאר קצת שוב סליחה על ההצקה
אם כבר הכנת את המנה אני לא חושבת שיש דרך לשפר את הטעם, אבל אולי אפשר לנסות להוסיף 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה מעורבבת עם כף מים וחצי כפית דבש. זה עשוי לעזור לנטרל את הטעם…
תודה רבה את מושלמת שוב סליחה ככה לומדים חח דרך אגב הכל אני מכינה רק דרכך בעלי מבסוט מהכל כל פעם חדש🤩😆
בשמחה רבה, מוזמנת לשאול שוב אם תצטרכי…
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים❤
אפשר גם לעשות טונה שימורים?
שימורים לא מומלץ, הטעם יהיה של טונה משימורים ולא כמו חריימה אמיתי(:
הכנתי את החריימה לפי המתכון שלך פעם ראשונה אפרת ויצא אמאלה ואבאלה איזה טעם גן עדן פשוט שלמות התענגנו שינוי של מתכון ויצא קטלני אחלה מתכון לשבת את גדולה תודה רבה על המתכון
היי צחי,
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אין לי כוסברה עלים כדי להשים קצוצה מה אפשר להשים במקום יש לי כוסברה יבשה האם א פשר להשים במקום
היי,
אפשר לשים כוסברה יבשה. תתחילי בכמות של כפית ותוסיפי לפי הצורך.
יצא מעולה, פעם ראשונה שאני עושה אז השתמשתי באמנון (פחות נזק לכיס אם יוצא לא טוב).
פעם הבאה אעשה עם נסיכת הנילוס.
תודה על המתכון המאוד פשוט וטעים.
וואו נראה סוף הדרך! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
רציתי לשתף עוד תמונה מהיום, שנה אחרי ואני עדיין עושה את המתכון הזה שתמיד יוצא לי טוב.
הדג הפעם יצא ממש מעדן, אכלנו 3 חתיכות כל אחד ומחר נריב על השאריות חח.
מה שכן אני כמעט תמיד שוכח לקנות חלה לרוטב 🙁
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכון, נראה מעולה!
נ.ב- חריימה בלי חלה?? מאתגרת אותך להכין חלה ביתית בפעם הבאה שתשכחו לקנות😊
מתכון נפלא,יוצא ממש טעים,עושה את המתכון הזה לעיתים קרובות.
תודה רבה אפרת יקרה 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה לך ושבת שלום😍
שלום אפרת, האם ניתן להכין את אותו המתכון גם עם נתחי בורי (לא פילה)? האם זמן הבישול משתנה?
היי חגית,
אפשר, אין שינוי במתכון🙂
אם אני מכינה עם סלמון,יש שינוי הכמויות או באופן ההכנה?
היי מזל,
אין שינוי במתכון:)
יצא ממש טעים. מאוד נהננו אפרת היקרה..מתכון שאעשה אותו בהחלט עוד הרבה פעמים. כל כך קל להכנה והתוצאה מושלמת.תודה
שמחה שאהבתם, תודה ענת:)
האם אפשר גם בסלומון
היי סימה,
אפשר:)
היי אפרת -מתכננת להכין היום בערב עם פילה מושט.
מתי כדאי להוריד את הדג המושט הקפוא שבאים כל אחת בשקית – להפשרה?
ראיתי שלא צריך לשטוףאחרי שמשרים בלימוןן ומלח. ברדך כלל משרה חצי שעה ושוטפת
את הדג ואז מתחילה בבישול הדג.אשמח לתשובה .תודה רבה יקירה
היי ענת,
אפשר להפשיר כל הלילה במקרר או לשים את הדג בתוך קערה עם מי ברז (עם האריזה שלו) עד שהדג מופשר לגמרי. לא שוטפים את הדג אחרי ההשרייה🙂
תודה רבה. סלט הפלפלים שהכנתי אתמול יצא מושלםם. תודה יקירה על מתכונים נפלאים.ודרך אגב רק שלשום שמתי לב שיש סרטי וידאו שלך בצד. מהממת
תודה לך ענת:) שמחה שיצא טוב🌺
הסיר חוסל!
איזה כיף לשמוע ❤️
שכחתי להשרות בלימון וכבר הכנסתי לרוטב. זה נורא? מה מטרת ההשרייה? תודה
היי טיבי, זה לא נורא 🙂
מטרת ההשרייה היא להוציא ריח חזק של דגים מהדג וניקוי.
תעדכני איך יצא!
שבת שלום❤️
יצא מעולה, תודה רבה 🙂
האתר שלכם מצויין, אני משתמשת בו מלא וכל פעם יוצאת מרוצה 🙂
שבת שלום
תודה רבה לך! 🙏❤️
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
המתכון יכול להתאים עם פילה דג באס?
כן.
אף פעם לא הבנתי מה ההבדל בין חריימה לדג מרוקאי. זה באמת לא אותו דבר?
דג מרוקאי אינו מכיל רסק עגבניות אלא עגבניות טריות בלבד (מה שגורם לרוטב להיות פחות סמיך). בנוסף, דג מרוקאי מבוסס בעיקר על פלפלים אדומים (מתוקים וחריפים) ויש בו יותר שמן.
חריימה הוא דג טריפוליטאי מבוסס עגבניות בעיקר, לא פלפלים, ואין בו כוסברה.
דג מרוקאי לא אמור להכיל רסק עגבניות.
המתכון הזה הוא סוג של שילוב של שניהם.
היי אפרת, אני עושה את המתכון עם דג טונה, כמה זמן בישול של כל צד ?
אפשר להכין עם דג טונה באותו אופן.
מתכון מעולה!!! הילדים עפו על זה. תודה רבה לך!
תודה כפיר 🙂
יוצא חריף? מה אפשר להחליף כדי שיהיה כמה שפחות?
אפשר לוותר על הפפריקה החריפה.
האם יתאים עם דג אמנון?
כן.
הכי טעים בעולם! בעלי מתאכזב שאני לא מכינה בשישי את הדג הזה
אלופה אפרת!
תודה מורן 🙂
אפשר גם עם פילה טונה?צריך להשרות אותו?
אני חושבת שכן. רצוי להשרות.
כמה זמן להשרות?
ותודה שאת עונה ככ מהר .אין עליך!!
מספיק 10 דקות.
מתכון מעולההה
הילדים מבקשים אותו שוב ושוב
שמחה לשמוע 🙂
אין לי כוסברה ולא פטרוזיליה.
אפשר עלי סלרי?
או פטרוזיליה/שמיר מיובשים?
תודה רבה!
שימי עלי סלרי.
חוזרת לעדכן, הדג היה מלא ברוטב ובטעם! מושלם לניגוב עם החלה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יש לי רק 2 עגבניות במקום שלוש,
ובמקום רסק עגבניות יש לי עגבניות מרוסקות,
איך אפשר להסמיך את הרוטב? מה ניתן לעשות?
תודה רבה ומאוד נהנית מהמתכונים שלך!
כדאי להוסיף חצי כוס עגבניות מרוסקות.
תבשלי כמה דקות על אש גבוהה בלי מכסה, עד שהנוזלים יתאדו והרוטב יסמיך.
היוש. עשיתי מישמש בין המתכון הזה, למתכון של הדג המרוקאי. השתמשתי במושטים ויצא מעולה, ללקק את האצבעות. אני אשמח לטיפ לפעם הבאה, איך להסמיך מעט את הרוטב, כי הוא יצא קמעה “מרקי”, כנראה בשל הנוזלים בירקות :-).
היי שרון,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להסמיך את הרוטב על ידי הוספה של רסק עגבניות.
היי אפרת.
האם אפשר להכין גם מדג סול?
כן.
היי אפרת!!!
את מדהימה
אם אני רוצה להכין רק 2 דגים, לשנות את הכמויות?
היי שקד 🙂
כדאי להכין את הכמויות האלה:
חצי בצל קטן קצוץ
5 שיני שום פרוסות
חצי גמבה חתוכה לרצועות
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
כף וחצי רסק עגבניות
3/4 כוס מים
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: רבע כפית כורכום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
יש לי פילה אמנון עם עור אפשר להכין אותו לפי המתכון הזה?
תודה מראש
כן.
קודם כל תודה על מתכונים נהדרים.
אף פעם לא הכנתי דגים ואני רוצה להכין את המתכון הזה עם פילה אמנון קפוא, כמה זמן מראש צריך להפשיר אותו ואיך, האם במקרר או מחוץ למקרר? תודה מראש
היי אורה,
אפשר להפשיר כל הלילה במקרר או לשים את הדג בתוך קערה עם מי ברז (עם האריזה שלו) עד שהדג מופשר לגמרי.
לאפרת שלום וברכה
עוד מתכון נהדר מבית היוצר של 10 דקות תודה רבה
הערה הדג המרוקאי אינו חריימה אלא הדג הטריפולטאי הוא חריימה והוא לא מורכב מירקות טריים כמו חברו המרוקאי אלא רק משום טרי רסק ותבלינים
במרוקו היו מצויים ירקות טריים כמו עגבניות פלפלים אך בטריפולי לא
תודה 🙂
ברכות על האתר החדש. מקסים.
אפשר פילה לברק או דניס? אפילו את שניהם באותו סיר
כן אפשר גם לשלב 🙂
רציתי להגיד תודה על מתכונים מאוד טעימים ונוחים להכנה
אני נהנה להכין הרבה מתכונים מהאתר
שמחה לשמוע 🙂
תודה ברק
הי אפשר להכין עם סלומון
כן.
היי
כמה זמן צריך להשרות את הדג בלימון?
כ-15 דקות לפחות.
הכנתי את הדג לפי המתכון הוספתי פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים כולם ליקקו את האצבעות. תודה רבה על המתכון .
ועוד הרבה מתכונים מוצלחים שלך.
שבת שלום
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
חג שמח,
האם ניתן להכין גם עם פרוסות קרפיון????
תודה לעונים
כן.
יצא מעולה
שמחה לשמוע 🙂
מושט הוא דג לא בשרי ולכן מתפרק. חייבים דג בשרי עבה. מוסיפה הרבה כורכום, הרבה תבלין מעורב לחראימה יותר מלח עוד עגבניה לפחות קצת סלרי חתוך קטן וחשוב מכל זיתים ירוקים חתוכים או שלמים לפחות קופסא.
היי, האם ראש של דג מושט זה משהו אכיל?? אפשר לבשל אותו במתכון הזה??? (זה מה שנשאר בחנות)
אפשר לבשל ראש של דג במתכון הזה. זה יותר סימלי לברכות.
למה לא לשים כפית אריסה מתוצרת טובה במקום הפפריקה החריפה והפלל החריף?
אפשר בהחלט 🙂
הדגים קצת יתפרקו , אך הטעם יצא מושלםםםםםם !!!!
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום 🙂
מתכון טעים בטירוף אני מכין אותו עם מושט ויוצא מצוין
שמחה לשמוע 🙂
תודה יוחנן
מתכון מדהים וטעים
אבל שאלה
איך אני מונע מהדג להתפורר?
הדג מתייצב בקירור לכן אפשר להכין את החריימה יום לפני ההגשה ולשמור במקרר.
לפני ההגשה אפשר לחמם.
מתכון מדהים!!! תודה , אני מכינה כמעט כל שבת ויוצא מעולה
איך אני עושה אותו חריף?! חריף ממש לא פיקנטי…
היי מלה,
אפשר להוסיף פלפל חריף. לקצוץ אותו ולהוסיף יחד עם הגמבה והעגבניות.
מתכון פשוט נדיר אני מכין אותו כל ערב שבת ואנשים עפים עליו תודה רבה לך
כיף לשמוע 🙂
תודה מוטי ושבת שלום
אני תמיד מכינה עם כוסברה וזה מוסיף טעם.
רוצה להכין לאורחים שלא אוהבים כוסברה. אפשר בלי? או יש תחליף?
אפשר לשים פטרוזיליה. אם הם לא אוהבים תכיני בלי.
היי אפרת אני לומדת לאט לאט לבשל ולאפות אני בת 17 והתחום הזה מאוד כיף לי לרוב האוכל לא יוצא טעים אבל לא מתייאשת , אפשר להוסיף חומוס למתכון ? והאם אפשר גם להוסיף טיפה חריף ? אם כן אשמח לדעת איך
תודה רבה
היי תהילה,
אם אלה גרגירים מקופסת שימורים אז כדאי להוסיף לאחר שהופכים את הנתחים צד. יש לשטוף היטב מנוזלי השימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
אם אלה גרגירי חומוס משקית קפואה כדאי להוסיפם לתבשיל כבר בהתחלה יחד עם הגמבה והעגבניות הקצוצות.
אם הכוונה לפלפל חריף יש לקצוץ אותו לחתיכות קטנות ולהוסיף בזמן שמוסיפים את הגמבה.
בהצלחה ❤️
תודה רבה על המתכון , יצא טעים מאוד, כל בני משפחתי אהבו !
שמחה שנהניתם 🙂
תודה נאווה
מתכון מעולה. מאז החורף אני מכין אותו בימי שישי, רק שאני מוסיף צ’ילי טחון, וגם כמון. בני המשפחה רוטנים תמיד “חריף”, אבל בסוף מלקקים את האצבעות. חצי קילו נסיכת הנילוס מספיקים לשלושה סועדים בוגרים, ואני מוסיף לרוטב איטריות מבושלות לפני ההגשה. לא נשאר כלום, רק סיר לרחוץ…
מעולה 🙂
תודה גדעון
יצא מדהים תודה תודה תודה💕💕💕💕
נראה מעולה!
תודה לך על השיתוף 🌷
הי אפרת
לאיזו כמות המתכון? לכמה דגים?
תודה רבה !!!
בסביבות 6, תלוי בגודל הנתחים.
מכינה כל הזמן את המתכון הזה עם פילה אמנון ויוצא מושלם!! מתכון קל, טעים ומדויק!
תודה על כל המתכונים הקלילים והטעימים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה 🌷
שלום אפרת!
רציתי להודות לך על המתכון הנהדר ,יצא לי מאד מוצלח אפילו בלי פלפל שחור שבדיוק היה חסר לי!המתכונים שלך ברמה !!!
אגב,לגבי כמות המלח נראה לי מעט מדי ,כלומר עשיתי כפי שכתוב והיה חסר בטעם, הוספתי הרבה יותר ממה שכתוב, ודווקא לא יצא מלוח מעניין… האם זה קשור לפלפל שחור שבדיוק היה חסר לי?
שאלה נוספת ,האם אפשר גם להשתמש עם פלפל לבן?או שזה יעשה לי טעם לוואי? המון תודה.
היי ליבי,
שמחה שיצא טעים 🙂
מלח זה תמיד עניין של טעם לכן אני מציינת את המינימום. כל אחד יכול לשפר ולהוסיף יותר לפי הטעם (מומלץ לטעום את הרוטב לפני שמוסיפים את הדגים).
אפשר להשתמש בפלפל לבן.
היי אפרת,
2 שאלות בבקשה:
1. במקום 3 עגבניות, ניתן להשתמש העגבניות מרוסקות? אם כן, מה הכמות?
2. רשמת שצריך להפוך את הדג, איך מתחילים? קודם עם העור למטה ואז להפוך (סוף הבישול העור יהיה כלפי מעלה) או הפוך?
תודה רבה 🙂
מיה
היי מיה,
1. אפשר לשים כ3/4 כוס עגבניות מרוסקות. אם יש לך לפחות עגבניה אחת לשלב זה יהיה טוב (ואז תשימי עגבניה קצוצה + חצי כוס עגבניות מרוסקות).
2. אם לדג יש עור אז תתחילי קודם עם העור למעלה כדי שבסוף הבישול העור יהיה כלפי מטה.
היי אפרת.
ראשית רצינו להגיד לך שאנחנו עושים בד״כ את המתכון ככתבו וכלשונו אבל עם פילה אמנון ויוצא נהדר.
רצינו לשאול אם יש לנו כמות של דגים האם ניתן לעשות זאת בתנור ואם כן כמה זמן ועל כמה מעלות.
תודה רבה🙏🏻
היי משה,
אפשר לאפות בתנור אבל יש קודם לבשל את הרוטב.
אם כמות הדגים גדולה כדאי להגדיל את כמות הרוטב: חצי בצל בינוני, 9 שיני שום, גמבה וחצי, 4 עגבניות, 4 כפות רסק, כוס וחצי עד 2 כוסות מים, 3/4 כוס עלי כוסברה, חצי כפית כורכום, כפית וחצי פפריקה, 3/4 כפית פפריקה חריפה, ככפית מלח, רבע כפית פלפל שחור. אני מציעה לטעום ולתקן תיבול בהתאם.
לאחר שהרוטב מוכן יש לשפוך לתבנית מחצית ממנו, להוסיף את הדגים ומעל לשים את המחצית השניה של הרוטב.
לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך כ10 דקות. לאחר מכן לכבות את התנור ולהשאיר את הדגים בפנים במשך 15-20 דקות כדי שימשיכו להתבשל לאט.
היי, המתכון נראה טוב.
אין לי עגבניות, יש תחליף? מספיק רק רסק?
חבל כי העגבניות מוסיפות טעם. גם לא עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים?
אם אין ואת בכל זאת רוצה להכין אז תוסיפי עוד גמבה וכף רסק.
נראה מדהים!! האם אפשר להפחית בשמן? לא אוהבת שזה יוצא שמנוני
כן אפשר. שימי 2-3 כפות.
שבוע נפלא 🌷
הי אין לי רסק עגבניות והירקות כבר על האש… אין לי מאיפה להשיג.
השאלה האם ניתן להכין עם עגבניות מרוסקות במקום רסק..? ואולי להוסיף להן איזה תבלינים שישלימו את הטעם החסר🙏
הרסק מסמיך את הרוטב אבל אם אין לך אפשר לשים כחצי כוס עגבניות מרוסקות.
הי אפרת,
אני מכינה את המתכון עם דג מושט ובאופן קבוע כולם מתלהבים. טעים מאוד, תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ג’ני
וואו אפרת יצא מדהים!! פעם ראשונה שיוצא לי כזה דג טעים…
שמחה לשמוע!
תודה אביגיל 🙂
האם אפשר גם לאפות את הנסיכה חריימה התנור ולא לאפות?
כמו כן האם המתכון מתאים כם למושט וגם לדג סלומון?
ושוב תודה רבה.
היי חיה,
לא הבנתי את השאלה הראשונה.
כן, המתכון מתאים גם למושט וגם לסלמון.
קניתי פרוסות של דג טונה
האם המתכון הזה מתאים לדג הזה?
במידה וכן איך לטפל בדג?
אם זה לא מתאים
תוכלי להפנות אותי למתכון חריף לדג טונה.
תודה!
היי חיים,
אפשר להכין עם דג טונה באותו אופן.
אפרת יש לך מתכונים מדהימים, תודה! תנסי לאוסיף כף קימל תחון
תודה! אנסה 🙂
היי אני רוצה להכין כמות לכ-20 סועדים, אפשר להכין את הרוטב במחבת ואז להכין את הדגים בתנור? עם הרוטב כמובן
כן אפשר.
אין על המתכונים שלך!! יצא מוצלח
תודה ענת ❤️
הי אפרת .
המתגונים שלך מעולים. כל דבר שרוצה להכין מכל קטגוריה קודם מחפשת באתר שלך ולא מתאכזבת .
לגבי חריימה עושה דומה אך לא מעט פעמים הרוטב לא יוצא אגום בוהק אלא קצת עכור.
אשמח אם תדעי להגיד מה הבעיה
היי מרגלית,
הרוטב אמור לצאת אדום אבל לא ממש בוהק וזאת מהסיבה שמוסיפים לו מרכיבים נוספים.
כדאי להשתמש בעגבניות אדומות וברסק עגבניות 28%-30%.
חג שמח ❤️
שאלה- אני לא כל כך מבינה את עניין ההשרייה, הרי מיץ מחצי לימון לא מכנה קילו של נסיכה? האם לא חשוב שכל הדג יושרה הלימון ומלח?
אין צורך לשים כמות גדולה יותר. מספיק לערבב עם נתחי הדג בצורה אחידה.
חג שמח 🌺
היי האם יש אפשרות להשתמש עם סלמון או פילה דניס?
תודה מראש 🙂
כן אפשר.
כרגיל- מתכון מנצח!
הבן שלי ביקש וקיבל בזכותך.
תודה
נראה מעולה!
תודה מירב 🙂
חייבת לשתף: הכנתי את הבסיס של הירקות לחריימה ומישהו עירבב לי עם כף שהיתה מלוכלכת בבשר, כיון שלא אוכלים דג עם בשר הכנסתי לתערובת הזו חזה חתוך לקוביות במקום הדגים, לא שמתי כוסברה, יצא מעדןןןןןןןןןן, הגשתי ע פסטה והילדים והמבוגרים ליקקו אצבעות – תודה!
לפעמים ממקרים כאלה יוצאים בסוף המתכונים הכי טעימים, אהבתי 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
נהדר. מנסה כעת. לא יודעת אם לשטוף את נתחי הדג לאחר ההשרייה וכן לא צויין ז מ ן ההשרייה…
היי ענת,
את הדג משרים עד הרגע ששמים ברוטב. אין לשטוף את הדג לאחר ההשרייה.
פצצה של מתכון רציתי לדעת במקרה שהחומוס לא מבושל איך ומתי להוסיף ראיתי שכתבת על חומוס משימורים אבל על רגיל לא כתבת
היי נחמה,
חומוס יבש יש להשרות במי ברז לפחות לילה לפני. לאחר מכן לבשל אותו במים רותחים עד שהוא מתרכך ורק אז ניתן להשתמש בו למתכון.
תודה על המתכון.האם אפשר להכין בסיר לדגים במקום מחבת?
כן, אפשר בהחלט.
היי, המון תודה על המתכונים הנפלאים! רציתי לשאול בבקשה איך אני הופכת את המתכון לחריף? יש לי פלפלים ירוקים חריפים, מתי להוסיף אותם במהלך הבישול?
היי עדי,
את יכולה לקצוץ 1-3 פלפלים חריפים (לפי רמת החריפות שאת אוהבת) והוסיף יחד עם הגמבה והעגבניות.
חג שמח 🙂
היום אני מתכנן על החריימה הזה ורעיון תפוא נשמע מעולה (פרוסות) האם הזמן מספיק ?
תודה
היי צביקה,
אני ממליצה לרכך את פרוסות תפו”א על ידי בישול במים או ריכוך במיקרוגל לפני שמוסיפים לחריימה.
כדאי להוסיף אותם לפני שמוסיפים את הדג.
תודה
מתה מתה מתה על המתכון הזה
האם אפשר להוסיף למתכון לגרגרי חומוס?אם כן באיזה שלב?(במידה והם מקופסת שימורים)
בטח 🙂 אם אלה גרגירים מקופסת שימורים אז כדאי להוסיף לאחר שהופכים את הנתחים צד.
יש לשטוף היטב מנוזלי השימורים ולסנן כדי למנוע טעם לוואי.
יום מקסים!
מה השם של נסיכת הנילוס באנגלית? ואם אפשר עוד סוגי דגים אפשריים למתכון זה באנגלית. תודה
היי,
אני חושבת שזה נקרא perch. בכל מקרה אפשר להשתמש גם בפילה דניס (Sea Bream) או דג אמנון (tilapia)
היי מתכון מעולה האם אפשר גם דג בקאלה צעיר עם מתכון זה ?
היי שירלי,
כן, אפשר😊
יצא פצצה. להלן מספר שינווים שעשיתי: במקום כוסברה הוספתי גרעיני כוסברה מתוקניקלות ובמקום מלח החלפתי במרק עוף. אפשר גם להוסיף תפוחי אדמה חתוכות בפרוסות. טעים, קל ומהיר. תודה רבה!!!
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום!
באיזה שלב הוספת את תפוא ?
תודה על המתכון, יצא מ ע ו ל ה
עשיתי עם בורי, השתמשתי בכ 2 כפות שמן, לא הרגשתי בטעם מחסור…טעים להפליא
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אליזבט.
טעים בטירוף!
מי ידע שזה יכול להיות כלכך פשוט…
תודה!
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
מה קורה אם מוותרים על שום?
יצא לי יחסית דליל אפשר להסמיך עם עוד רסק או שזה יפגע בטעם
אני מכניסה את הדגים לתנור כמה זמן צריך לבשל את הרוטב לפני כן? ואם אפשר להוסיף פטרוזילה במקום כוסברה ואם כן מתי כיון שזה
עובר גם תנור
האם אפשר להכין את ברוטב מראש כמה ימים קודם ולשמור במקרר?
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!!!
היי מילכה,
השום מוסיף המון טעם, חבל לוותר עליו.
אפשר להוסיף קצת רסק.
את הרוטב כדאי לבשל לפי הזמן שרשום במתכון. לאחר שאת מוסיפה את הדגים את יכולה להכניס לתנור.
אפשר אבל עם כוסברה יותר טעים, לטעמי.
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
המשך יום מקסים 🙂
כמה זמן אמורים להשרות אותו?
בסביבות 15-30 דקות.
הכוונה לדג נסיכת הנילוס?
ואם כן איך מוציאים לו את כל הטעם הרע שיש לו?
תודה רבה מראש.
כן רבקה.
עצם ההשרייה במלח ולימון אמורה לנטרל את הריח שלו.
אפרת היקרה,
המתכון נראה מאוד מעניין רק רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הכוסברה (אני נמנעת מלאכול את כל העלים הללו ממורכבות הבדיקה מתולעים)
ושנית האם אפשר להוסיף עוד עגבניות טריות במקום הרסק עגבניות שבמתכון? ואם כן אז מה הכמות?
מכינה הרבה מהאתר שלך! תודה על האתר המעולה!
היי מלכה,
אני לגמרי מבינה אבל קחי בחשבון שהכוסברה מאוד מוסיפה במקרה הזה. זה ייצא טעים גם בלי אבל יותר טעים עם.
אפשר להוסיף עוד כ-2 עגבניות. הרסק למעשה מסמיך את הרוטב וממתיק אותו מעט. את יכולה להפחית את הכמות לכפית מלאה רסק או שאם את רוצה להמנע לגמרי אז גם אפשר.
ערב נעים 🙂
אפרת את כל סוגי העלים ניתן לנקות על ידי השרייה בפה זה גם לפי ההלכה שלבמועדף.בשיטה הזאת מנקים חסה פטרוזיליה שמיר פטרוזיליה שמיר ..כל ירק
להשרות במלח!
אפשר לקנות קוביות קפואות של “דורות” שכתוב עליהן שנקי מחרקים..
משתמשת המון ויוצא סופר מוצלח.
מתכננת להכין לערב החג. לכמה סועדים המתכון מיועד? אני צריכה ל-8
היי נירה,
המתכון מתאים ל5-7 סועדים, תלוי בכמות הפילטים שאת שמה ובגודלם. לכמות של 8 סועדים אני ממליצה לשים 8-10 פילטים בגודל סביר.
אפשר להכין עם פילה פורל עם עור?
כן אפשר.
כמה זמן הדג המוכן נשמר? ומהיהדרך מיטבית לשמור עליו?
היי איילה,
לאחר ההכנה (ולאחר שהדג התקרר) ניתן להעביר לקופסה אטומה ולשמור במקרר. הדג נשמר 3-4 ימים.
היי באים אליי המון אורחים לשבת. ורציתי להכין פילה אמנון איזה 9 חתיחות וראיתי את המתכון הזה שבתמונה.
מה את ממליצה יותר שיוצא יותר ואו וטעים ואם רוטב טוב? זה שכאן או זה שבתמונה?
היי לאה,
האמת ששני המתכונים יוצאים מצוין ומתאימים מאוד לאירוח. מתכון פילה אמנון ברוטב חריף הוא עם גרגירי חומוס וגזר. החריימה מבוסס יותר על עגבניות.
הכנתי את המתכון הזה עם אמנון, נסיכה, לברק, בורי, סלמון, והליבוט. כולם יצאו פגז מתכון מעולה תודה רבה
תודה אלעד, שמחה לשמוע 🙂
האם צריך לאחר ההשרייה של הדג לשטוף אותו ? או פשוט להכניס לסיר לאחר השרייה ?
תודה
לא לשטוף, לשים כמו שזה לסיר.
שלום, האם דג בורי בפרוסות מתאים למתכון זה?
נראה לי מתאים.
היי אפרת
שאלה חשובה קניתי אמול דכ פילה אמנון מהסופר . מהמקרר לא קפוא ועכשיו כשרציתי להכין אני רואה שהתאריך עד אתמול. האם אפשר להשתמש?איך אפשר לדעת שהדג בסדר?
היי אלינור,
אם זה רק יום אחד וזה היה בקירור זה אמור להיות בסדר.
אפשר לזהות אם דג מקולקל בעיקר לפי הריח. אם יש לו ריח חזק אז עדיף שלא להשתמש בו.
תודה רבה חשבתי פשוט שזה יתפרק לי אם אני יהפוך אבל הצלחתיי ויצא טעים מאוד
מצוין 🙂
היי רציתי לדעת אם חייב להפוך את הדגים בזמן הבישול
*אני עושה דג סלומון
ודרך אגב מתכונים פשוט טובים וכייף כול פעם לחזור ולעשות דברים אחרים
היי מוריה,
רצוי להפוך אבל לא חייב כי זה מתבשל עם מכסה.
היי[=
האם ניתן להשתמש במתכון הזה בדג סלומון?
תודה D:
כן, אפשר. זמן הבישול עשוי להתארך מעט ל 15 דקות מכל צד (במקום 10 דקות).
שבוע נפלא 🙂
היי… תודה על אתר מושלם
כמה קריטי אם אשתמש ברסק עגבניות לדג חריימה ולא בתרכיז
היי רוית,
אין בעיה.
יום מקסים 🙂
היי, רציתי להגיד תודה! המתכון מצוין וקל ממש, יוצא טעים. שתי הערות חשובות:
1. השתמשתי בדג אמנון, משמעותית יותר זול מנסיכת הנילוס (1.65 קילו עלה לי 51 ש”ח, מקפוא).
2. למי שאוהבת לשלב חריימה עם קוסקוס (שילוב מנצח), אני ממליצה לקנות קוסקוס אותנטי מרוקאי, קוראים לזה Dari. ניסיתי להכין את הקוסקוס של שופרסל ויצא בלתי אכיל.
בהצלחה לכולן! ☺
תודה נורית 🙂
שבת שלום!
לא יודעת אם תגובתי הגיע, אני רוצה להכין את המתכון אך כאן בארצות הברית אין את הדגים הנפלאים של ארצנו,,יש פורל האם מתאים להשתמש ואילו דגים אחרים לידיעתך. תודה. דליה
היי דליה,
דג פורל יכול להתאים למתכון.
דגים נוספים שיכולים להתאים הם לוקוס ונסיכת הנילוס.
שבוע מקסים 🙂
המתכונים שלך מעולים,נסעתי כמה מתכוני עוף ויצא מצוין.כיון שאני חיה בארהב אין כאן כדי אמנון ולא דניס איזה לידיעתך מתאימים לחריימה
הי דליה. גם אנחנו גרים בארהב. אנחנו משתמשים בדג סאווי שיש עכשיו בכל מקום , בעקר וולמארט. מתאים לכל מתכון שצריך דג לבן
דג אמנון בארה”ב נקרא tilapia fish
אפרת שלום!
האתר שלך פשוט מעולה! כל מתכון פה יותר מוצלח מהשני
תודה רבה!
תודה מירי! 🙂
אגב אני כל שבת מכינה את הסלט הטורקי שלך פשוט מעדן ובמקום עגבניות אני שמה עגבניות מרוסקות חבילה של 260גרם
האם גם פה אני יכולה עגבניות מרוסקות וכמה?
היי שלי,
אני חושבת שכן. רק הכוונה לעגבניות מרוסקות ולא לרסק עגבניות נכון?
לדעתי קופסה וחצי אמורה להספיק.
שבוע מבורך
אחרי שבת שרוב המאכלים מהאתר. מוצלחים ממש..
רציתי לדעת לגבי הדג אם אני מחליפה את הדג לאמנון קפוא4-5 אחדים האם משהו משתנה?
ושאלה נוספת האם אפשר להוסיף תפו”א ואם כן מתי ואיך?
תודה ושבוע טוב
היי שלי,
אם את רוצה להכין פילה אמנון עם תפו”א לדעתי המתכון הזה יותר יתאים – פילה אמנון מבושל בירקות (אפשר לוותר על הגמבה, הגזר והחומוס).
אם את רוצה יותר רוטב אפשר להוסיף יותר מים ואפילו 1-2 כפות רסק עגבניות.
אם בכל זאת את רוצה להכין את המתכון הזה אפשר להכין עם אמנון כרגיל ולהוסיף את קוביות תפו”א בהתחלה ורק לאחר שהם מתרככים ברוטב להוסיף את הדג.
שבוע טוב 🙂
פעם ראשונה אני מכינה דג חריף לשישי ויצא מעולה! עשה לי את היום, תודה רבה על המתכון
תודה הילה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי האם חייב להפוך את הדגים? ניראה לי הם יתפוררו לא? ורציתי לדעת אם יש לך מתכון לבשר עם פטריות ?
היי ספיר,
לא חובה להפוך אבל מומלץ. אם משתמשים בתרווד אז הדגים לא מתפרקים.
ואין לי מתכון..
המשך יום מקסים 🙂
תודה רבה יצאה טעים מאוד וזה קלללללל מאוד אהבו כולם
תודה ונסה, שמחה לשמוע 🙂
אני רוצה לשתף אותך שהכנתי את המתכון אחת לאחת כפי שלימדת ויצא נפלא, בהחלט אאמץ את המתכון , תודה
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה חיה ושבת שלום
היי אפרת. רציתי לשאול האם אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם לוקוס? והאם צריך לטפל בלוקוס בצורה שונה.
תודה! אחלה אתר 3>
כן אפשר, באותו אופן.
המשך יום נפלא 🙂
כמה זמן צריך להשרות פילה נסיכה??
היי אסתי,
בין 15 דקות ל 30 דקות.
שבת שלום 🙂
אפרת יקרה, מועדים לשמחה!
תודה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים!
ניסינו כבר מגוון רחב של מתכונים – עיקריות,תוספות ואפילו קינוח שזה לא הצד החזק שלי.. וברוך ה’ היינו מרוצים!
אני רוצה בעזרת ה’ השבת לנסות ולהכין את הדג הזה שיש לי תחושב שייצא פיצוץ…
אבל עם – דג פילה אמנון..
ובכמות קטנה – של כשלוש דגים..
איך אוכל להפחית/לשנות כמויות ולא לפגוע באיכות המתכון ובטעמים?
תודה רבה ספיר.
היי ספיר,
קודם כל אני ממש שמחה לשמוע שאת נהנית מהאתר 🙂
לדגי המתכון, אין בעיה להכין עם פילה אמנון. אם אלה 3 דגים שלמים שפירקו אותם לפילטים אז כדאי להכין לפי המתכון ולהשאיר את כמויות הרוטב כפי שהן.
אם הכוונה ל-3 פילטים בלבד אז אפשר להכין לפי הכמויות הבאות:
חצי בצל קטן קצוץ
5 שיני שום פרוסות
חצי גמבה חתוכה לרצועות
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
כף וחצי רסק עגבניות
3/4 כוס מים
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול: רבע כפית כורכום, 3/4 כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
בהצלחה!
שלום,האם המתכון מתאים גם לקרפיון?
תודה
כן הלני, מתאים.
חג שמח 🙂
שלום אפרת, אם אני רוצה לעשות את זה עם אמנון קפוא, אני צריכה להפשיר את האמנון קודם נכון? ואחרי זה זמן הבישול שלו זה כמו במתכון או שיש משהו אחר? תודה ושנה טובה! ותמשיכי להוסיף מתכונים
היי יוכי,
צריך להפשיר את האמנון. אין צורך לשנות שום דבר, תכיני כרגיל לפני המתכון.
חג שמח ושנה טובה!
שלום רב אפשר להשתמש במתכון בדג דניס קפוא? חייבים בצל? תודה
כן מיטל אפשר להשתמש בדג דניס קפוא (עדיף פילה) ואפשר לוותר על הבצל.
הי אפרת!
יצא לי מעולה!
(עם תפוחי אדמה שבטעות בושלו עד הסוף לפני שבת אך התחמם חזק על הפלטה ולא הורגש כלום.)
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה דבי ויום נפלא 🙂
ממש טעים.תודה.הוספתי ג’ינג’ר חתוך קצת קליפת לימון חתוכה ומיץ לימון
תודה זוהר, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אפרת על כל העצות.
אם אני עושה חצי קילו דג להפחית מהרוטב?
אפשר פטרוזליה במקום כוסברה? (אפשר תבלין כוסברה – ז”א מיובשת המחנות
רסק או דוקא רכז?
מליון תודות!
היי דבי,
אם את אוהבת הרבה רוטב תשאירי את הכמויות כמו שהן, אם לא תפחיתי בחצי.
אם יש לך שימי גם קצת עלי פטרוזיליה וגם תבלין מיובש של כוסברה.
את יכולה לשים רסק עגבניות רגיל.
בהצלחה 🙂
אפשר להוסיף תפוחי אדמה?
נראה לך כדאי לבשל לפני שבת את תפוחי האדמה (כאן ובכלל) חלקית ובלילה של שבועות לגמור על הפלטה?
כמה היית מבשלת קודם?
שוב תודה!
יש מצב לעשות עם דג אחר? איזה (פילה!)?
סלמון מתאים לבישול?
תודה רבה!
היי דבי,
את יכולה להכין את המתכון עם פילה אמנון, פילה דניס וכו’.
אפשר גם להכין מסלמון (אני אישית חושבת שעדיף שזה יהיה דג לבן).
בדר”כ לא שמים תפו”א בחריימה למרות שמבחינת טעם זה כן יכול להשתלב עם הטעמים של הרוטב והדג. החלטה שלך 🙂
וכן, כדאי לבשל את תפוחי האדמה כמעט עד ריכוך מלא ולהמשיך על הפלטה במוצש. בשלי עד שאת מצליחה לנעוץ מזלג בתפוח האדמה.
יצא מעולה!תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה יוסי ושבוע טוב
היי.
ראשית. אני רוצה לציין את המתכונים הנהדרים שהם בד״כ מוצלחים וקלים ביותר וכמעט בכל שבוע אני מיישמת אחד מהם.
קבלי תיקון:
חריימה, הוא לא תבשיל מרוקאי. הוא תבשיל טריפוליטאי/תוניסאי.
תבשיל הדגים המסורתי של המרוקאים, הוא לא בעגבניות אלא עם פלפלים אדומים, המון שום, המון פפריקה, כמון וחריף למי שאוהב.
תודה.
היי גרסיה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים ותודה על ההערה 🙂
חזרתי להגיב – הדג היה מעולה! הרוטב היה סמיך וטוב והדג לא התייבש בכלל 🙂
תודה רבה על המתכון ועל העזרה! 🙂
קרן
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
שמחה שיצא טעים וחג שמח!
הי, מה הדין לגבי דניס? הוא נקנה טרי ומפולט ואין לי מושג כמה הטעם שלו חזק (הריח מאוד חזק…) וכמה זמן צריך להשרות.
מעבר לזה, הוא נראה לי די דק ולא הכי בשרני, כמה זמן הוא צריך כדי לא להתייבש?
תודה רבה על התשובה, את עונה לכולם בכזו סבלנות 🙂
חג שמח!
היי קרן,
אין בעיה להכין מדג דניס על אותו עקרון. את משרה את הדג ומתחילה להכין את הרוטב (מדובר בהשרייה של בסביבות 10-15 דקות).
לדעתי הזמן במתכון רלוונטי גם לדג הזה אולי יש להפחית ב-2 דקות (הכוונה שימי 8 דקות במקום 10 דקות).
חג שמח 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה!
האם זה בסדר להכין את הדג יום לפני ולחמם על האש לפני ההגשה ?
כן, אין בעיה עם זה.
היי, תודה רבה על כל המתכונים הטעימים. הייתי רוצה להוסיף גרגרי חומוס משקית קפואה. באיזה שלב ניתן?
היי גאלה,
בגלל שגרגירי חומוס משקית קפואה הם לא מבושלים לגמרי כדאי להוסיפם לתבשיל כבר בהתחלה יחד עם הגמבה והעגבניות הקצוצות.
המשך יום נפלא וחג שמח 🙂
היי, אם אני רוצה להכניס את הפלפל החריף, באיזה שלב להוסיף אותו למחבת? בהתחלה עם הבצל, או בסוף עם הדג? והאם כדאי לחתוך אותו לחתיכות קטנות או כמו גמבה?
תודה 🙂
היי נטליה,
כדאי לקצוץ את הפלפל החריף לחתיכות קטנות ולהוסיף בזמן שמוסיפים את הגמבה.
בהצלחה 😉
שלום רב. אני רוצה להכין מתכון זה מחר.אנחנו מעדיפים פילה סלמון.הבנתי שאפשר לעשותו במתכון זה אולם האם יש צורך להשרות? הרי זהו דג מאוד עדין וההשרייה עשויה לבשלו למחצה.לא ? אני רוצה שהדג ישאר עסיסי ולא יתייבש.. להצעת אודה.
היי סימה,
ההשריה מעניקה טעם לדג ולכן מומלץ שלא לוותר עליה. אם את משתמשת בפילה סלמון כדאי להשרות לפחות 5-10 דקות לפני שאת מוסיפה את הנתחים למחבת.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂
בקר טוב
יצא מעולה עם פילה סלמון.אהבנו.
תודה
יישר כוח !
סימה
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
סלמון לא משרים עם לימון. שוטפים אותו היטב מספר פעמים ומשאירים מושרה במים. בינתיים מכינים את הרוטב ורק כשהרוטב מוכן מוסיפים את הדג לעוד 12-15 דקות בישול ומיד מכבים את הגז.
אני מציעה להחליף את הבצל במתכון זה בשיני שום חצויות. בסלומון מומלץ לשים רק מגיעות של רסק בארבע פינות בסיר או להכין את כל הרוטב מרסק אבל בעדינות ואר אחרי טיגון של שיני השום עם הגמבה.
וכמובן, המוןןןןן כוסברה (למי שאוהב). בתיאבון!
בוקר טוב.. נשמע מעולה, אכין מחר.. האם להשרות את הדג רק עם מלח ולימון? אין צורך להוסיף מים לקערה?
היי חגית,
נכון. ההשריה היא רק עם מלח ולימון, ללא מים.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת, השבת אני מכינה בעז”ה את הדג המדהים הזה למשפחתי המורחבת, אבל אין לי מספיק מקום במחבת ל10 דגים. אני יכולה להכין את הרוטב במחבת ואז העביר לתבנית תנור ולסדר על זה את הדגים? אם כן כמהזמן לאפות מכל צד?
היי תהילה,
לאחר שהרוטב מוכן שפכי כמחצית מהרוטב לתבנית, עליו הניחי את הדגים ומעליהם שפכי את יתרת הרוטב. אם כמות הדגים גדולה יכול להיות שתצטרכי להגדיל את כמות הרוטב: חצי בצל בינוני, 9 שיני שום, גמבה וחצי, 4 עגבניות, 4 כפות רסק, כוס וחצי עד 2 כוסות מים, 3/4 כוס עלי כוסברה, חצי כפית כורכום, כפית וחצי פפריקה, 3/4 כפית פפריקה חריפה, ככפית מלח, רבע כפית פלפל שחור. כמובן שאני מציעה בסוף לטעום לתקן תיבול בהתאם.
שימי בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ10 דקות. לאחר מכן תכבי את התנור ותשאירי את הדגים בפנים במשך כ-20 דקות כדי שימשיכו להתבשל לאט.
בהצלחה 😉
אלופה את, אלופה!
לגבי התנור (אני בדרך להכניס), האם לכסות את התבנית או שאין צורך? תודה רבה
אין צורך לכסות.
מניסיון רב עם חריימה מדניס והנסיכה,
את ראשי הדניס לבשל עם רוטב העגבניות כדי שהרוטב יצא סמיך יותר ובכלל אני מכינה כמות גדולה של רוטב עגבניות ומקפיאה בקופסאות קטנות כך שיש תמיד בשליף.
בכל אופן, על הבצל הייתי מוותרת כיוון שהוא מוסיף מרירות.
אבל כן הייתי מוסיפה לבישול רוטב העגבניות עם הראשים מעט ג’ינג’ר טרי חתוך לקוביות קטנות ופלפל שאטה. רצוי להשתמש בפלפל לבן.
שלום,
אני רוצה להכין את המתכון לשני אנשים (בעלי ואני…) מ3 פילה אמנון קפואים. האם זה מתאים ובכמה צריך להפחית כמויות, בחצי נניח?
תודה על האתר המקסים והתגובות המהירות!
כן תהילה, תכיני עם 3 פילטים שיש לך והפחיתי כמויות בחצי.
בהצלחה 😉
יצא פשוט מעולה! בעלי האשכנזי התענג על כל ביס… והרוטב.. אח הרוטב..
השבת אני מכינה את החריימה פעם שניה והוא מוכתר כרגע כהמתכון המנצח לדגים לכבוד שבת!
תודה לך!
מעולה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה תהילה ושבת שלום!
אגב, רעיון מעולה לניצול השאריות של הרוטב במוצאי שבת (אם נשאר משהו…)
להכין חביתת חריימה! להוסיף ביצים לרוטב שנשאר, לערבב ולטגן.
יוצא מעדן אמיתי!
אחלה רעיון!
תודה תהילה ושבוע טוב 🙂
שלום,
האם ניתן להקפיא?
לדעתי כן.
שבת שלום 🙂
היי נשמע מאד טעים. האם אפשר להכין עם פילה זהבון? יש לי בפריזר ולא יודעת מה לעשות עם זה…
כן אלינור, אפשר בהחלט 🙂
היי נשמע מאד טעים.
האם מתאים לחימום בתנור לכבוד ערב שבת? כוונתי-שנשאר רוטב בשביל החלה?תןדה
מתאים בהחלט.
יום מקסים 🙂
הי. האם לאחר ההשריה יש לשטוף את הדגים ?
לא לשטוף.
חג שמח 🙂
יצא מעולה שבת שלום
שמחה לשמוע בועז!
שבת שלום 🙂
התכוונתי דג 🙂
כן רינה, אפשר.
שבת שלום 🙂
אפשר להשתמש גם בסג סלומון?
הכנתי כבר פעמיים, יצא מצויין!!!
מתכון נהדר, תודה
שמחה לשמוע!
תודה אורית וערב נעים
מתכון מוצלח ופשוט מעין כמוהו שאפו ענק עשיתי כבר 3 פעמים והיד נטויה…
2 השבחות שאני ממליץ:
– קופסת רכז מלאה – במקום הכמות במתכון ובמקביל 1.5 כוסות מים – החריימה זה רק תירוץ לרדת על חלה שלמה – ובשביל זה צריך יותר רוטב 🙂
– המתכון הוא פיקנטי לייט – חריימה צריכה להיות יותר חריפה:
– לוותר על הפפריקה החריפה ולשים 2 פילפלים חריפים לאוהבי הפיקנטי ו-4 לאוהבי החריף
חוץ מזה המתכון נדיר – הכוסברה זה התבלין הסודי האמיתי של המנה
יישר כח !!!
יואב
תודה רבה יואב! 🙂
יצא פצצה שיחקתם אותה
שמחה לשמוע! תודה איתמר וחג שמח 🙂
לכמה מנות המתכון ?
הי שרה,
בסביבות 5-7 מנות. תלוי כמה חתיכות דג את שמה ובאיזה גודל.
דגים מעולים.תודה
תודה שרית 🙂
שלום רב, לפני הכל תודה רבה על מתכונים נפלאים. כמה זמן צריך להשרות את הדג בלימון?
בשמחה נלי 🙂
מומלץ להשרות את הדג בלימון כחצי שעה לפני ההכנה.
היי -קניתי היום נסיכה במיוחד למתכון הנ”ל: האםלא צריך להוסיף קצת סוכר להפחתת החמיצות של הרסק? לגבי הרסק עגבניות – כוונתך לרסק עגבניות רגיל ?תודה רבה
היי ענתי,
אין צורך להוסיף סוכר (אבל אם את בכל זאת רוצה אפשר להוסיף כפית סוכר) וכן, הכוונה לרסק עגבניות רגיל (ולא לעגבניות מרוסקות).
המשך יום נפלא 🙂
נראה מעולה. אפשרי להשתמש במתכון הזה בפילה מושט? ואם כן,כמה זמן בישול?תודה
הי ענתי,
כן אפשר להשתמש בפילה מושט וזמן הבישול אינו משתנה.
שבוע נפלא 🙂