שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 חצילים גדולים

חצי כוס טחינה גולמית (כ-10 כפות)

1 שן שום כתושה

6 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)

שליש כוס מים

מלח (*כרבע-שליש כפית)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה




אופן הכנה:

-מחוררים מעט את החציל עם מזלג במספר אזורים. מחממים תנור ל220 מעלות ומניחים את החציל בשלמותו (ללא שימון או תיבול) על רשת התנור באמצע (מומלץ לשים מתחת תבנית כדי לא לכלכך את התנור ממיצי חציל). צולים את שני החצילים במשך 40-45 דקות עד שהם נכרכים ומצטמקים (אם ניתן לנעוץ סכין בקלות בחציל זה אומר שהוא מוכן).

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה – טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים, מלח ופטרוזיליה.

-לאחר שהחציל מוכן, מוצאים אותו בזהירות מהתנור ומצננים מעט. חוצים את החציל לאורך, מוציאים בעזרת כף את בשר החציל ומעבירים לקערה או צלחת עמוקה (את הקליפה יש לזרוק). קוצצים בסכין ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את תערובת הטחינה ומערבבים (מומלץ להוסיף את הטחינה בהדרגה לפי הסמיכות והטעם הרצויים). טועמים ומתקנים תיבול לפני הצורך.

*שומרים בקופסה סגורה במקרר. מומלץ להגיש קר/ בטמפ’ בחדר.

*הערה: מי שרוצה טעם מעושן-שרוף יכול לקלות את החצילים ישירות על אש גלויה (במקום לצלות בתנור) – מניחים את החציל בשלמותו ישירות על הכיריים (מומלץ להניח רשת ועליה להניח את החציל), להבה בינונית- גבוהה, 7-8 דקות מכל צד, עד שהחציל נעשה רך מכל הכיוונים. מצננים וקולפים את החציל (החיסרון של שיטה זו היא לכלוך הכיריים אך היתרון הוא בטעם).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות עדשים כתומות
עוגת שוקולד לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נטלי (12:39 6.07.2021)

האם ניתן לעשות את הסלט מראש ולהקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (18:21 6.07.2021)

פחות מומלץ אבל אפשר

דניאל (09:46 10.11.2020)

היי אפרת, רציתי לדעת האם מפאת מחסור בזמן, אני יכול לאפות את החצילים בלילה לדוגמא, להשאיר במקרר, ולהוציא את תוכנם ולתבל אותם בבוקר שלאחר מכן.
בנוסף, אשמח לדעת האם יש לך מתכון לסלט זיתים? כי לא מצאתי באתר. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:57 10.11.2020)

היי דניאל,
אין בעיה לאפות אצל החצילים בלילה ורק למחרת לתבל
יש לי מתכון לזיתים מבושלים אם לזה התכוונת 🙂
בהצלחה ♥

אורי (08:53 1.05.2020)

היי אפרת,
אין ספק שחציל קלוי על אש גלויה הוא הטוב ביותר. כדי להימנע מלכלוך הכיריים, ניתן לפרוס נייר כסף מסביב למבער (עושים חור בריבוע נייר, כך שהמבער נכנס לתוך הנייר) וכך נמנע את מירב הלכלוך. דרך אחרת היא פשוט לגלגל את החציל בתוך 2 מלבנים של נייר כסף.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:02 1.05.2020)

תודה אורי 🙂

נתי (21:49 5.02.2020)

הוספתי כוסברה קצוצה זה מאד שידרג ,מתכון מעולה, תודה רבה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 6.02.2020)

מעולה 🙂
תודה נתי

נתי (21:45 2.01.2020)

הסלט הזה פשוט עונג שבת אמיתי!!
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 3.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂

ענת לוי (20:28 19.02.2019)

הי איך אפשר להפוך את זה לסלט חצילים במיונז? תודה ענת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 19.02.2019)

היי ענת,
אפשר להוסיף לתערובת החצילים המוכנה בסביבות כף וחצי מיונז, כף וחצי מיץ לימון, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור.

שרון (08:29 29.12.2018)

הי, ראשית אני מכינה המון מתכונים מהאתר ותודה רבה לך😍
שאלה לי לגבי קליית החציל על הרשת בתנור, האם בזמן שהחציל מצטמצם ומצטמק לא יגלוש דרך הרשת לתבנית?
החציל כעת בתנור
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.12.2018)

זה לא אמור לקרות.

בלימי (10:54 2.05.2018)

להגשה מענינת אפשר לאפות את החציל בתנור,
לשים בצלחת מלבנית,
לחתוך את החציל באמצע ולמלאות בטחינה.
(באכילה מוצאים את החציל + הטחינה , ונשאר רק הקליפה)
בתאבון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 2.05.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה.

אירית (11:50 18.04.2018)

היי אפרת הטחינה יצאה לי מאוד סמיכה כי יש מעט מים כך זה אמור להיות. אגב אני עושה עם סלט חצילים קלויים מוכן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 18.04.2018)

שמת שליש כוס מים + 6 כפות מיץ לימון? אם כן וזה עדיין מאוד סמיך תוסיפי עוד קצת מים.

מלכי (13:47 9.03.2018)

במילה אחת-מושלם!
העונג שבת שלנו באחריותך…
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 9.03.2018)

תודה יקירה!
שבת שלום 🙂

מורן (18:23 16.11.2017)

יש מצב לכמות קטנה ? זה רק בשבילי ☺ אגב כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 16.11.2017)

היי מורן,
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות. זה נשמר במקרר 3-4 ימים.

ענתי (14:34 15.11.2017)

תודה על המידע. האם צריך לסובב את החציל מידי פעם בתנור?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 15.11.2017)

אין צורך לסובב.

אלירן (09:22 4.11.2017)

היי אפרת שבת שלום.
איך אני מוציא תמרירות מהחצילים משהו כמו 3 חצילים.??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 4.11.2017)

היי אלירן,
כשמדובר בחצילים פרוסים או חתוכים נהוג לפזר מלח ולהניח לחצילים להגיר נוזלים במשך 20-30 דקות אבל כשמדובר בחצילים שלמים עצם הצלייה בתנור או על הגז גורמת להם להפריש נוזלים וזה בעצם מה שמסייע נגד המרירות.

מורן (04:30 29.10.2017)

לא ככ הבנתי כתוב 2 חצילים את שניהם שמים בתנור?
ואת פשוט טובה!
בדיוק בשבת בעלי אמר שהוא אוהב סלט חצילים ואמר שאפילו בטעם מעושן יותר טעים
אפתיע אותו ☺

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 29.10.2017)

היי מורן,
את שני החצילים שמים בתנור.
שבוע נפלא 🙂

חנן (23:18 26.10.2017)

גם אם בחרנו חצילים קלים ומבריקים שמרירותם מועטה רצוי לאחר הוצאת “בשרם” הקלוי לנגר כ20 דקות נוזלים עוד משהו אני לא מכין טחינה מראש אלא שם גלמית ומערבב היטב היטב בכלי צר וגבוה עם מזלג אוח כמה שאני אוהב חצילים
והמרשם מאוד מוצלח תודב ממני חנן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 27.10.2017)

מצוין 🙂
תודה חנן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.