זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 חצילים גדולים
חצי כוס טחינה גולמית (כ-10 כפות)
1 שן שום כתושה
6 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)
שליש כוס מים
מלח (*כרבע-שליש כפית)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
-מחוררים מעט את החציל עם מזלג במספר אזורים. מחממים תנור ל220 מעלות ומניחים את החציל בשלמותו (ללא שימון או תיבול) על רשת התנור באמצע (מומלץ לשים מתחת תבנית כדי לא לכלכך את התנור ממיצי חציל). צולים את שני החצילים במשך 40-45 דקות עד שהם נכרכים ומצטמקים (אם ניתן לנעוץ סכין בקלות בחציל זה אומר שהוא מוכן).
-בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה – טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים, מלח ופטרוזיליה.
-לאחר שהחציל מוכן, מוצאים אותו בזהירות מהתנור ומצננים מעט. חוצים את החציל לאורך, מוציאים בעזרת כף את בשר החציל ומעבירים לקערה או צלחת עמוקה (את הקליפה יש לזרוק). קוצצים בסכין ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את תערובת הטחינה ומערבבים (מומלץ להוסיף את הטחינה בהדרגה לפי הסמיכות והטעם הרצויים). טועמים ומתקנים תיבול לפני הצורך.
*שומרים בקופסה סגורה במקרר. מומלץ להגיש קר/ בטמפ’ בחדר.
*הערה: מי שרוצה טעם מעושן-שרוף יכול לקלות את החצילים ישירות על אש גלויה (במקום לצלות בתנור) – מניחים את החציל בשלמותו ישירות על הכיריים (מומלץ להניח רשת ועליה להניח את החציל), להבה בינונית- גבוהה, 7-8 דקות מכל צד, עד שהחציל נעשה רך מכל הכיוונים. מצננים וקולפים את החציל (החיסרון של שיטה זו היא לכלוך הכיריים אך היתרון הוא בטעם).
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
אפשר לגרד את הבשר של החצילים בבלנדר?
הכוונה לטחון בבלנדר? נראה לי שכן, רק לא יותר מידי
היי אפרת
אני רוצה לעשות את הסלט פיקנטי
יש לך רעיון איך?
היי תמר,
אפשר לצלות יחד עם החציל גם פלפל ירוק חריף.
היי אפרת האם אפשר עם חצילים קלויים מוכנים (של sara) ? ואם כן צנצנת שלמה לתיבול הזה?
היי,
אפשר, תשתמשי בכ-700 גרם.
יצא טעים ממש!!
שבת שלום
שמחה מאד שיצא טעים!
שבת שלום😊
אפר להכין ברביעי לשבת?
את המתכון הזה וגם כל שאר הסלטים שלך..?
כן אפשר.
לשמור בקופסה סגורה במקרר כמובן.
בוקר טוב אפרת:)
חג שמח אפרת:)
שאלה וזה באמת יהיה מעולה אם אפשרי
אפשר לבשל את החציל במים ?
ואז לערבב עם הטחינה וכולי(ובמידה וכן כמה זמן כי מנסיון קודם החציל משחיר ומתחמצן)
זה יחסוך לי המון עבודה
היי חיים,
הקלייה בתנור נותנת לסלט את הטעם המעט ‘מעושן’ והמיוחד שלו.
אפשר לבשל במים אבל הטעם ישתנה:
קולפים וחותכים את החציל לקוביות, מבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך מלא, מסננים וממשיכים במתכון כרגיל.
חג שמח(:
זה נהיה שחור במים כמה זמן לשים במים על מנת שלא ישחיר יש לזה טעם נוראי ולוק יותר נוראי אפילו
אין זמן מדויק. תבשל עד שלא נשאר הרבה מים והחצילים רכים, בערך 35 דקות.
הטעם והמראה של החציל כרגע לא משנה, כי בכל מקרה אתה תמעך אותו ותערבב עם הטחינה והתבלינים.
בוקר טוב אפרת:)
אני משתמש קבוע במתכונים שלך וזה מושלם בכל פעם
ראיתי ברשת בגיגול בגוגל ששמים את הטחינה הגולמית as is
זה אפשרי?
ואז אם כן לערבב את הטחינה המים והחציל יחד עם עם כל המרכיבים ולא בנפרד
היי,
שמחה לשמוע שאתה נהנה מהמתכונים(:
טחינה גולמית לכשעצמה מאד סמיכה וכבדה ולכן פחות מתאים להוסיף אותה ללא מרכיבים נוספים.
הכוונה שלי לא את הטחינה לבד
אלא עם החצילים המים וכל הרכיבים יחד ואז לתקן טעמים או תיבלון
אפשר לעשות כך, למרות שאני לא מבינה למה דרך זו עדיפה(:
כי החציל צריך לקבל תבלון גם אז כבר עדיף לעשות את הכל אומר מנסיון כי עשיתי בנפרד את הטחינה כולל תבלון וזה לא התמזג עם החציל:(
מוזר שהתיבול לא התערבב לך באופן אחיד, אבל בכל מקרה אפשר גם כך😊
הי אפרת
אתר כיפי מסודר ונעים
שאלתי,
תמיד שאני מכינה סלט חצילים בטחינה משום מה אחרי כמה שעות הסלט מקבל צבע שחור ולא יפה
האם את מכירה את זה? ויש מה לעשות עם זה?
תודה רבה!!
היי אביגיל,
את מתכוונת שממש כל הסלט משנה את צבעו לשחור ולא שנהיים כתמים שחורים פה ושם מהחציל?
אני לא נתקלתי בתופעה הזו אישית, אבל שמעתי שזה עשוי להיגרם מבישול/אפייה לא מספיקים של החצילים.
לכן הייתי אופה כ-5-8 דקות יותר את החצילים.
האם ניתן לעשות את הסלט מראש ולהקפיא?
פחות מומלץ אבל אפשר
היי אפרת, רציתי לדעת האם מפאת מחסור בזמן, אני יכול לאפות את החצילים בלילה לדוגמא, להשאיר במקרר, ולהוציא את תוכנם ולתבל אותם בבוקר שלאחר מכן.
בנוסף, אשמח לדעת האם יש לך מתכון לסלט זיתים? כי לא מצאתי באתר. תודה רבה
היי דניאל,
אין בעיה לאפות אצל החצילים בלילה ורק למחרת לתבל
יש לי מתכון לזיתים מבושלים אם לזה התכוונת 🙂
בהצלחה ♥
היי אפרת,
אין ספק שחציל קלוי על אש גלויה הוא הטוב ביותר. כדי להימנע מלכלוך הכיריים, ניתן לפרוס נייר כסף מסביב למבער (עושים חור בריבוע נייר, כך שהמבער נכנס לתוך הנייר) וכך נמנע את מירב הלכלוך. דרך אחרת היא פשוט לגלגל את החציל בתוך 2 מלבנים של נייר כסף.
תודה אורי 🙂
הוספתי כוסברה קצוצה זה מאד שידרג ,מתכון מעולה, תודה רבה !
מעולה 🙂
תודה נתי
הסלט הזה פשוט עונג שבת אמיתי!!
תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
הי איך אפשר להפוך את זה לסלט חצילים במיונז? תודה ענת
היי ענת,
אפשר להוסיף לתערובת החצילים המוכנה בסביבות כף וחצי מיונז, כף וחצי מיץ לימון, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור.
הי, ראשית אני מכינה המון מתכונים מהאתר ותודה רבה לך😍
שאלה לי לגבי קליית החציל על הרשת בתנור, האם בזמן שהחציל מצטמצם ומצטמק לא יגלוש דרך הרשת לתבנית?
החציל כעת בתנור
תודה
זה לא אמור לקרות.
להגשה מענינת אפשר לאפות את החציל בתנור,
לשים בצלחת מלבנית,
לחתוך את החציל באמצע ולמלאות בטחינה.
(באכילה מוצאים את החציל + הטחינה , ונשאר רק הקליפה)
בתאבון
נשמע מעולה 🙂
תודה.
היי אפרת הטחינה יצאה לי מאוד סמיכה כי יש מעט מים כך זה אמור להיות. אגב אני עושה עם סלט חצילים קלויים מוכן
שמת שליש כוס מים + 6 כפות מיץ לימון? אם כן וזה עדיין מאוד סמיך תוסיפי עוד קצת מים.
במילה אחת-מושלם!
העונג שבת שלנו באחריותך…
תודה!!!
תודה יקירה!
שבת שלום 🙂
יש מצב לכמות קטנה ? זה רק בשבילי ☺ אגב כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
היי מורן,
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות. זה נשמר במקרר 3-4 ימים.
תודה על המידע. האם צריך לסובב את החציל מידי פעם בתנור?תודה
אין צורך לסובב.
היי אפרת שבת שלום.
איך אני מוציא תמרירות מהחצילים משהו כמו 3 חצילים.??
היי אלירן,
כשמדובר בחצילים פרוסים או חתוכים נהוג לפזר מלח ולהניח לחצילים להגיר נוזלים במשך 20-30 דקות אבל כשמדובר בחצילים שלמים עצם הצלייה בתנור או על הגז גורמת להם להפריש נוזלים וזה בעצם מה שמסייע נגד המרירות.
לא ככ הבנתי כתוב 2 חצילים את שניהם שמים בתנור?
ואת פשוט טובה!
בדיוק בשבת בעלי אמר שהוא אוהב סלט חצילים ואמר שאפילו בטעם מעושן יותר טעים
אפתיע אותו ☺
היי מורן,
את שני החצילים שמים בתנור.
שבוע נפלא 🙂
גם אם בחרנו חצילים קלים ומבריקים שמרירותם מועטה רצוי לאחר הוצאת “בשרם” הקלוי לנגר כ20 דקות נוזלים עוד משהו אני לא מכין טחינה מראש אלא שם גלמית ומערבב היטב היטב בכלי צר וגבוה עם מזלג אוח כמה שאני אוהב חצילים
והמרשם מאוד מוצלח תודב ממני חנן
מצוין 🙂
תודה חנן.