שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 חצילים גדולים

חצי כוס טחינה גולמית (כ-10 כפות)

1 שן שום כתושה

6 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)

שליש כוס מים

מלח (*כרבע-שליש כפית)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

-מחוררים מעט את החציל עם מזלג במספר אזורים. מחממים תנור ל220 מעלות ומניחים את החציל בשלמותו (ללא שימון או תיבול) על רשת התנור באמצע (מומלץ לשים מתחת תבנית כדי לא לכלכך את התנור ממיצי חציל). צולים את שני החצילים במשך 40-45 דקות עד שהם נכרכים ומצטמקים (אם ניתן לנעוץ סכין בקלות בחציל זה אומר שהוא מוכן).

הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

-בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה – טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים, מלח ופטרוזיליה.

-לאחר שהחציל מוכן, מוצאים אותו בזהירות מהתנור ומצננים מעט. חוצים את החציל לאורך, מוציאים בעזרת כף את בשר החציל ומעבירים לקערה או צלחת עמוקה (את הקליפה יש לזרוק). קוצצים בסכין ומועכים בעזרת מזלג. מוסיפים את תערובת הטחינה ומערבבים (מומלץ להוסיף את הטחינה בהדרגה לפי הסמיכות והטעם הרצויים). טועמים ומתקנים תיבול לפני הצורך.

*שומרים בקופסה סגורה במקרר. מומלץ להגיש קר/ בטמפ’ בחדר.

*הערה: מי שרוצה טעם מעושן-שרוף יכול לקלות את החצילים ישירות על אש גלויה (במקום לצלות בתנור) – מניחים את החציל בשלמותו ישירות על הכיריים (מומלץ להניח רשת ועליה להניח את החציל), להבה בינונית- גבוהה, 7-8 דקות מכל צד, עד שהחציל נעשה רך מכל הכיוונים. מצננים וקולפים את החציל (החיסרון של שיטה זו היא לכלוך הכיריים אך היתרון הוא בטעם).

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קציצות עדשים כתומותקציצות עדשים כתומות
עוגת שוקולד לבן עוגת שוקולד לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אביטל (23:13 5.02.2025)

אפשר לגרד את הבשר של החצילים בבלנדר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 6.02.2025)

הכוונה לטחון בבלנדר? נראה לי שכן, רק לא יותר מידי

avatar
תמר (19:15 27.09.2023)

היי אפרת
אני רוצה לעשות את הסלט פיקנטי
יש לך רעיון איך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:53 28.09.2023)

היי תמר,
אפשר לצלות יחד עם החציל גם פלפל ירוק חריף.

avatar
אירית (18:18 22.04.2023)

היי אפרת האם אפשר עם חצילים קלויים מוכנים (של sara) ? ואם כן צנצנת שלמה לתיבול הזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:04 22.04.2023)

היי,
אפשר, תשתמשי בכ-700 גרם.

avatar
הדס (14:41 27.01.2023)

יצא טעים ממש!!
שבת שלום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 27.01.2023)

שמחה מאד שיצא טעים!
שבת שלום😊

avatar
ש (19:10 20.12.2022)

אפר להכין ברביעי לשבת?
את המתכון הזה וגם כל שאר הסלטים שלך..?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 20.12.2022)

כן אפשר.
לשמור בקופסה סגורה במקרר כמובן.

avatar
‪haim (07:52 12.10.2022)

בוקר טוב אפרת:)
חג שמח אפרת:)
שאלה וזה באמת יהיה מעולה אם אפשרי
אפשר לבשל את החציל במים ?
ואז לערבב עם הטחינה וכולי(ובמידה וכן כמה זמן כי מנסיון קודם החציל משחיר ומתחמצן)
זה יחסוך לי המון עבודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:06 12.10.2022)

היי חיים,
הקלייה בתנור נותנת לסלט את הטעם המעט ‘מעושן’ והמיוחד שלו.
אפשר לבשל במים אבל הטעם ישתנה:
קולפים וחותכים את החציל לקוביות, מבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך מלא, מסננים וממשיכים במתכון כרגיל.
חג שמח(:

avatar
‪haim (10:24 12.10.2022)

זה נהיה שחור במים כמה זמן לשים במים על מנת שלא ישחיר יש לזה טעם נוראי ולוק יותר נוראי אפילו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:41 12.10.2022)

אין זמן מדויק. תבשל עד שלא נשאר הרבה מים והחצילים רכים, בערך 35 דקות.
הטעם והמראה של החציל כרגע לא משנה, כי בכל מקרה אתה תמעך אותו ותערבב עם הטחינה והתבלינים.

avatar
‪haim (05:27 7.10.2022)

בוקר טוב אפרת:)
אני משתמש קבוע במתכונים שלך וזה מושלם בכל פעם
ראיתי ברשת בגיגול בגוגל ששמים את הטחינה הגולמית as is
זה אפשרי?
ואז אם כן לערבב את הטחינה המים והחציל יחד עם עם כל המרכיבים ולא בנפרד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:03 7.10.2022)

היי,
שמחה לשמוע שאתה נהנה מהמתכונים(:
טחינה גולמית לכשעצמה מאד סמיכה וכבדה ולכן פחות מתאים להוסיף אותה ללא מרכיבים נוספים.

avatar
חיים לביא (10:57 7.10.2022)

הכוונה שלי לא את הטחינה לבד
אלא עם החצילים המים וכל הרכיבים יחד ואז לתקן טעמים או תיבלון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:48 7.10.2022)

אפשר לעשות כך, למרות שאני לא מבינה למה דרך זו עדיפה(:

avatar
חיים לביא (16:24 7.10.2022)

כי החציל צריך לקבל תבלון גם אז כבר עדיף לעשות את הכל אומר מנסיון כי עשיתי בנפרד את הטחינה כולל תבלון וזה לא התמזג עם החציל:(

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:40 7.10.2022)

מוזר שהתיבול לא התערבב לך באופן אחיד, אבל בכל מקרה אפשר גם כך😊

avatar
אביגיל (15:08 9.12.2021)

הי אפרת
אתר כיפי מסודר ונעים
שאלתי,
תמיד שאני מכינה סלט חצילים בטחינה משום מה אחרי כמה שעות הסלט מקבל צבע שחור ולא יפה
האם את מכירה את זה? ויש מה לעשות עם זה?
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 9.12.2021)

היי אביגיל,
את מתכוונת שממש כל הסלט משנה את צבעו לשחור ולא שנהיים כתמים שחורים פה ושם מהחציל?
אני לא נתקלתי בתופעה הזו אישית, אבל שמעתי שזה עשוי להיגרם מבישול/אפייה לא מספיקים של החצילים.
לכן הייתי אופה כ-5-8 דקות יותר את החצילים.

avatar
נטלי (12:39 6.07.2021)

האם ניתן לעשות את הסלט מראש ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 6.07.2021)

פחות מומלץ אבל אפשר

avatar
דניאל (09:46 10.11.2020)

היי אפרת, רציתי לדעת האם מפאת מחסור בזמן, אני יכול לאפות את החצילים בלילה לדוגמא, להשאיר במקרר, ולהוציא את תוכנם ולתבל אותם בבוקר שלאחר מכן.
בנוסף, אשמח לדעת האם יש לך מתכון לסלט זיתים? כי לא מצאתי באתר. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:57 10.11.2020)

היי דניאל,
אין בעיה לאפות אצל החצילים בלילה ורק למחרת לתבל
יש לי מתכון לזיתים מבושלים אם לזה התכוונת 🙂
בהצלחה ♥

avatar
אורי (08:53 1.05.2020)

היי אפרת,
אין ספק שחציל קלוי על אש גלויה הוא הטוב ביותר. כדי להימנע מלכלוך הכיריים, ניתן לפרוס נייר כסף מסביב למבער (עושים חור בריבוע נייר, כך שהמבער נכנס לתוך הנייר) וכך נמנע את מירב הלכלוך. דרך אחרת היא פשוט לגלגל את החציל בתוך 2 מלבנים של נייר כסף.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:02 1.05.2020)

תודה אורי 🙂

avatar
נתי (21:49 5.02.2020)

הוספתי כוסברה קצוצה זה מאד שידרג ,מתכון מעולה, תודה רבה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:22 6.02.2020)

מעולה 🙂
תודה נתי

avatar
נתי (21:45 2.01.2020)

הסלט הזה פשוט עונג שבת אמיתי!!
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 3.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
ענת לוי (20:28 19.02.2019)

הי איך אפשר להפוך את זה לסלט חצילים במיונז? תודה ענת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 19.02.2019)

היי ענת,
אפשר להוסיף לתערובת החצילים המוכנה בסביבות כף וחצי מיונז, כף וחצי מיץ לימון, מלח לפי הטעם וקמצוץ פלפל שחור.

avatar
שרון (08:29 29.12.2018)

הי, ראשית אני מכינה המון מתכונים מהאתר ותודה רבה לך😍
שאלה לי לגבי קליית החציל על הרשת בתנור, האם בזמן שהחציל מצטמצם ומצטמק לא יגלוש דרך הרשת לתבנית?
החציל כעת בתנור
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.12.2018)

זה לא אמור לקרות.

avatar
בלימי (10:54 2.05.2018)

להגשה מענינת אפשר לאפות את החציל בתנור,
לשים בצלחת מלבנית,
לחתוך את החציל באמצע ולמלאות בטחינה.
(באכילה מוצאים את החציל + הטחינה , ונשאר רק הקליפה)
בתאבון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 2.05.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה.

avatar
אירית (11:50 18.04.2018)

היי אפרת הטחינה יצאה לי מאוד סמיכה כי יש מעט מים כך זה אמור להיות. אגב אני עושה עם סלט חצילים קלויים מוכן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 18.04.2018)

שמת שליש כוס מים + 6 כפות מיץ לימון? אם כן וזה עדיין מאוד סמיך תוסיפי עוד קצת מים.

avatar
מלכי (13:47 9.03.2018)

במילה אחת-מושלם!
העונג שבת שלנו באחריותך…
תודה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 9.03.2018)

תודה יקירה!
שבת שלום 🙂

avatar
מורן (18:23 16.11.2017)

יש מצב לכמות קטנה ? זה רק בשבילי ☺ אגב כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 16.11.2017)

היי מורן,
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות. זה נשמר במקרר 3-4 ימים.

avatar
ענתי (14:34 15.11.2017)

תודה על המידע. האם צריך לסובב את החציל מידי פעם בתנור?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:43 15.11.2017)

אין צורך לסובב.

avatar
אלירן (09:22 4.11.2017)

היי אפרת שבת שלום.
איך אני מוציא תמרירות מהחצילים משהו כמו 3 חצילים.??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 4.11.2017)

היי אלירן,
כשמדובר בחצילים פרוסים או חתוכים נהוג לפזר מלח ולהניח לחצילים להגיר נוזלים במשך 20-30 דקות אבל כשמדובר בחצילים שלמים עצם הצלייה בתנור או על הגז גורמת להם להפריש נוזלים וזה בעצם מה שמסייע נגד המרירות.

avatar
מורן (04:30 29.10.2017)

לא ככ הבנתי כתוב 2 חצילים את שניהם שמים בתנור?
ואת פשוט טובה!
בדיוק בשבת בעלי אמר שהוא אוהב סלט חצילים ואמר שאפילו בטעם מעושן יותר טעים
אפתיע אותו ☺

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 29.10.2017)

היי מורן,
את שני החצילים שמים בתנור.
שבוע נפלא 🙂

avatar
חנן (23:18 26.10.2017)

גם אם בחרנו חצילים קלים ומבריקים שמרירותם מועטה רצוי לאחר הוצאת “בשרם” הקלוי לנגר כ20 דקות נוזלים עוד משהו אני לא מכין טחינה מראש אלא שם גלמית ומערבב היטב היטב בכלי צר וגבוה עם מזלג אוח כמה שאני אוהב חצילים
והמרשם מאוד מוצלח תודב ממני חנן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 27.10.2017)

מצוין 🙂
תודה חנן.

לקריאת כל התגובות