זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

רבע כרוב חתוך גס

200 גרם פרחי כרובית

מלפפון  חתוך לפרוסות עגולות

גזר חתוך לפרוסות עגולות

רוטב החמצה:

3 כוסות מים

כוס חומץ רגיל

5 כפות סוכר

2 כפות שטוחות מלח

כף שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ (או שן שום קצוצה)




אופן הכנה:

-מחממים בסיר את כל מרכיבי הרוטב (מים, חומץ, סוכר, מלח וג’ינג’ר) ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.

-דוחסים את הירקות בצנצנת זכוכית גדולה ושופכים מעל את מי ההחמצה החמים. סוגרים את הצנצנת (חשוב שהנוזלים יכסו את הירקות לגמרי ושהכיסוי יהיה אטום). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר ומעבירים למקרר. לאחר 3-4 שעות במקרר התערובת מוכנה לאכילה.

*לפני ההגשה – מומלץ לשפוך מעל הירקות המוחמצים מעט רוטב צ’ילי מתוק ולערבב.

חמוצים יפניים

קימצ’י, מתכון לחמוצים, חמוצים יפנים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חציל בטחינהחציל בטחינה
דג סלמון בתנור דג סלמון בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שירה (09:25 24.12.2021)

אחד הפינוקים שלנו לכבוד שבת
אני מכינה כמות כפולה, ומנשנשים כל השבוע
כיף!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 24.12.2021)

.איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺

avatar
אפרת (13:02 30.08.2021)

הי אפרת
נראה מאוד טוב
אבל אני ממש לא אוהבת טעם של חומץ, אפשר להחליף במשהו? אולי בלימון?
וכן האם זה יוצא מתוק? אני רוצה את זה חמוץ או מלוח… אפשר לוותר על הסוכר?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 30.08.2021)

היי אפרת,
כדאי להמיר רק מחצית מכמות החומץ במיץ לימון.
החמוצים יוצאים בטעם חמוץ עם מתיקות כמעט בלתי מורגשת.
הסוכר משמש סוג של חומר משמר וגם מאזן את החמיצות, אבל אפשר להפחית מכמותו ולשים רק כף-שתיים סוכר.
בהצלחה!

avatar
דבי (12:29 23.04.2021)

שלום אפרת,
אפשר חומץ תפוחים?
תודה ושבת שלום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:29 23.04.2021)

היי דבי,
אני חושבת שכן (יתכן שהטעם יהיה מעט יותר מתקתק)
שבת שלום😊

avatar
דבי (13:51 23.04.2021)

אני רוצה להסב את תשומת לבך, לכך שבגלל שהתשובות שלך לשואלים, מוכמנות,
חיפוש לא מגיע לשם וכך מחמיצים תשובות שכבר ענית כשיכולת אולי לחסוך שאלות חוזרות.
מקווה שהייתי ברורה.
תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 23.04.2021)

לא בדיוק הבנתי האמת😊 התשובות שלי גם מופיעות בחיפוש, פשוט צריך ללחוץ על החץ כדי לפתוח את התשובה…

avatar
דבי (15:24 23.04.2021)

נכון אבל אני משתדלת לבדוק אם כבר שאלו את השאלה שלי.
וכשעושים חיפוש לפי מילה או משפט כדי למצוא, זה כנראה לא יכול לחפש בתשובות
כי הן מוסתרות.
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 23.04.2021)

מעניין, כי אצלי אפשר לראות את התשובות אם לוחצים על החץ שבתחתית השאלה. בכל אופן, תודה דבי ושבת שלום😊

avatar
דבי (17:20 23.04.2021)

רק כדי שתביני:
גם אני רואה.
אבל אם אני רוצה לעשות חיפוש בקונטרול F לפי מילה,
הוא לא יכול לחפש בתשובות.
לא משנה…
שתהיה שבת שלם ומבורך!

avatar
אופה חדשה (22:39 18.04.2021)

תודה רבה רבה אפרת על שלל המתכונים המוצלחים!!! תגידי באיזה נפח צנצנת את ממליצה להשתמש לכמות הזאת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:28 19.04.2021)

היי,
מומלץ להשתמש בצנצנת בנפח של לפחות 2 ליטר.
בהצלחה😊

avatar
רחל (12:11 16.03.2021)

אין על המתכונים שלך !!!!!!!!!!! אני סומכת עליהם בעיניים עצומות, מכינה גם לאורחים אפילו בלי לבדוק קודם…
יש לך אולי מתכון למלפפון חמוץ (קניתי מלפפונים קטנים שאני רוצה להכין מהם)
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:10 16.03.2021)

היי רחל,
תודה לך על הפרגון:)
מצרפת מתכון לחמוצים יפניים שתוכלי להיעזר בו.

avatar
מורן (11:22 11.03.2021)

המתכון נראה מדהים!! ואני ממש רוצה להכין אותו אבל יש לי 2 שאלות:

1- האם זה לא מסוכן לשפוך מי החמצה חמים לתוך צנצנת זכוכית? היא לא יכולה להתנפץ מהחום? אפשר לשפוך את מי החמצה כשהם פושרים/קרים?

2- אני אמורה לקנות צנצנת כזו בימים הקרובים כי אין לי בבית, בינתיים עד שאלך לקנות אותה באיזה כלי אחר אפשר להשתמש?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:43 11.03.2021)

היי מורן,
1. את יכולה לחכות שהמים יתקררו מעט, רוב צנצנות הזכוכית עמידות לחום.
2. את יכולה להשתמש בכל כלי עם מכסה שאוטם לחלוטין.
בהצלחה!

avatar
ענת (12:46 2.03.2021)

היי אפרת. ניתן להפחית בכמות הסוכר ?זה לא יפגע בטעם??תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 2.03.2021)

היי ענת,
ממליצה להפחית מכמות הסוכר כל פעם כף אחת עד שתגיעי למינימום של סוכר מבלי שזה יהיה חמוץ מידי…
את יכולה גם לנסות להחליף חלק מהסוכר בתחליף “כמו סוכר”.

avatar
הילה עמר (17:13 28.01.2021)

היי אפרת
אפשר לשים קולורבי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 28.01.2021)

כן 🙂

avatar
nina (10:08 23.11.2020)

כמה זמן אפשר לשמור חמוצים במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 23.11.2020)

כ-3 שבועות לפחות.

avatar
אפרת מ (13:19 18.11.2020)

אפשר לשים כרובית קפואה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 18.11.2020)

פחות מומלץ כי זה לא ייצא נגיס.

avatar
מירה (12:39 10.08.2020)

אפרת יקרה, אנא דייקי: קימצ׳י הוא מתכון קוריאני של כרוב מותסס עם תבלינים. חמוצים סיניים/יפנים אינם יכולים להיקרא קימצ׳י! המתכון מעולה, ללא קשר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:24 10.08.2020)

היי מירה,
מדובר בחמוצים יפניים (זה גם כותרת המתכון) אבל גם ציינתי שבמסעדות זה לפעמים מופיע בתפריט תחת השם “קימצ’י” לטובת גולשים שמחפשים את המתכון.
(אני אישית מכירה לפחות 3 מסעדות שאותו מתכון רשום בתפריט כ”קימצ’י” למרות שלא מדובר בקימצ’י הידוע).
תודה 🙂

avatar
נתן גל (17:58 7.08.2020)

אל שכחו להוסיף שום(אפשר גם להחליף באבקת שום) כף וחצי ומומלץ.מאוד גם כפית שמן שומשום. העוקץ בכל הסיפור הזה !?

avatar
שרי (17:10 18.07.2020)

כמה חומץ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 18.07.2020)

כוס חומץ

avatar
galitea (12:57 2.05.2020)

מתכון מעולה ופשוט! אני מוספיה גם גמבה בשלל צבעים. לי אין צנצנת יעודית לכן אני מכינה בסיר גדול ויוצא פשוט מצוין!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 2.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
נטלי לי (19:45 12.04.2020)

קצת סדר בבלאגן – קימצ׳י הם חמוצים מותססים קוריאנים שמכינים עם מחית צ׳ילי קוריאני, מחית סויה מותסס ועוד כמה מרכיבים ובדרך כלל כוללים כרוב סיני, מלפפון, דאיקון ועוד כמה ירקות.

חמוצים יפנים נקראים צוקמונו והם בדרך כלל כוללים – כרוב סיני, מלפפון, דאיקון, חצילים ועוד. הם בדרך כלל מוחמצים דווקא במלח ולא בחומץ.

החמוצים במתכון הזה הם יותר בהשראת המטבח האסייתי מאשר יפני או קוריאני כפי שמרמז השם

avatar
דנה ברכה אמסלם (14:05 7.02.2020)

קודם כל תודה ענקית על הכל:)
אפשר לחמם את הנוזל ולהכין שוב את החמוצים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 7.02.2020)

האמת שאין לי מושג. לא ניסיתי.

avatar
גורית (15:16 18.01.2020)

אני מכינה את המתכון הזה בקביעות כבר כשנתיים. ממליצה עליו מאוד. אפילו שני ילדים מהשלושה אוהבים אותו. מכפילה כמויות של הרוטב, מוסיפה גם קולורבי ולא מוסיפה ג\’ינג\’ר.

חמוצים יפניים
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 18.01.2020)

מהמם 🙂
תודה גורית

avatar
דשא (22:09 23.12.2019)

כמה זמן זה מחזיק במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 23.12.2019)

כ-3 שבועות לפחות.

avatar
תמי M (10:13 19.12.2019)

היי יקירה נתקעתי בלי חומץ רגיל אפשר עם חומץ תפוחים שיש לי ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 19.12.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

avatar
איגור (11:35 16.12.2019)

מתכון פשוט ומעולה! לא מפסיק להכין.
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 16.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
גיא (21:20 1.12.2019)

היי אפרת ,
בראש ובראשונה אתר מדהים !! את עושה עבודה מדהימה !! עלי והצליחי !!
לעניינינו..
יצא לי טעים אך לא מספיק חמוץ :), הורדתי את הסוכר ל 3 כפיות במקום 5
והוספתי שתי כפיות ״תבלין לחמוצים״ (טעים אך להערכתי יותר מדי תבלין)..

אשמח אם תוכלי לעזור לי איך להפוך את זה ליותר חמוץ ואולי ״להעלים״ קצת את התבלין

תודה אפרתתתתת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 2.12.2019)

היי גיא,
השתמשת בחומץ רגיל 5%?
אני ממליצה לחמם בסיר כוס וחצי מים עם חצי כוס חומץ וכפית מלאה מלח. לצנן את המים ולהוסיף לצנצנת (לאחר ששפכת חצי מכמות הנוזלים בצנצנת).

avatar
רעות (21:57 22.10.2019)

יצא מעולה!! תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 23.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
טוהר (17:36 13.09.2019)

יצא מעולה והתחסל! 🙂 תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 16.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טוהר

avatar
רן (22:25 9.09.2019)

כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:44 9.09.2019)

כ-3 שבועות לפחות.

avatar
בתיה (11:28 5.09.2019)

שלום אפרת ,רציתי לשאול אם אפשר להוסיף -גפרורי קולורבי [הבן שלי אוהב ]
תודה על האתר המקסים והמתכונים הטיעימים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 5.09.2019)

כן אפשר.

avatar
ציפי (09:11 5.09.2019)

לאיזה מלפפון הכוונה? ירוק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 5.09.2019)

כן. מלפפון רגיל ירוק.

avatar
רינת (21:33 3.09.2019)

שלום אפרת
יש לי צנצנת גדולה עם מכסה פלסטיק
זה גם מתאים? או שצריך צנצנת כמו בתמונה שלך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 3.09.2019)

כן זה בסדר.

avatar
מיכל (13:58 8.08.2019)

אפרת שלום,

אני מאד לא אוהבת חומץ מכל סוג שהוא (הריח הריח…), אבל… קימצ’י כן, כי איכשהו לפחות בקנויים שאכלתי עד עתה לא הרחתי אפילו שביב חומץ (-:

האם גם במתכון הזה זה מה שצפוי לקרות (-: יודעת שאנשים שאוהבים/לא מפריע להם חומץ אולי לא מבינים על מה אני מדברת ובכל זאת (-:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 8.08.2019)

שאלה קשה 🙂
החומץ כאן מהול במים אבל אני לא יכולה להגיד שהוא לגמרי לא מורגש.
אם את אוהבת קימצ’י אז רוב הסיכויים שהכינו אותו עם חומץ אז אולי לא תרגישי..

avatar
ש (20:01 31.07.2019)

יצא מעולה! מעולה!
תודה רבה על המתכון!
במקום לנשנש שטויות
מנשנשים ירקות בזכותך !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 31.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
נטלי (20:50 30.05.2019)

אפרת ערב טוב יקרה,
האם כרוב סגול מתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 30.05.2019)

כן, רק קחי בחשבון שזה לפעמים יכול להשפיע על הצבע של המים/יתר הירקות.

avatar
נטלי (21:55 30.05.2019)

הכנתי כמות גדולה יותר כנראה של ירקות להכין עוד רוטב או רק להוסיף עוד מים חמים/קרים?
תודה על המענה המהיר אין כמוך תבוקכי!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 31.05.2019)

סורי ראיתי עכשיו. כדאי להכין עוד רוטב.

avatar
דיגי (13:59 4.05.2019)

שלום איזה כמות זה כוס חומץ או מים כמה מיל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 4.05.2019)

240 מ”ל. כוס זכוכית רגילה עם ידית.

avatar
מישל (00:10 25.02.2019)

בפעם הראשונה שהכנתי אני ובן זוגי סיימנו את הצנצנת ביומיים, למרות שיצא חמוץ לטעמנו. הפעם אני רוצה לנסות עם חומץ אורז. להשתמש באותה כמות כמו עם חומץ רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 25.02.2019)

כן אותה כמות.

avatar
רוקסנה (20:17 21.02.2019)

יצא ממש ממש טעים. בהתחלה טעמתי והיה טעם חזק מדיי של חומץ והייתי בטוחה שהמתכון כשל. אך לאחר יממה זה נהיה ממש ממש טעים. השתמשתי בירקות אחרים. שמתי קולורבי מלפפון גזר וגמבה ויצא מעולה. בדיוק מכינה את הצנצנת השנייה!!! תודה על המתכון הנפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 21.02.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אורית (22:05 11.02.2019)

הכנתי היום, יצא ממש ממש טעים!!!! תודה רבה על המתכון המושלם!!!!יותר טעים מהמסעדות 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:07 11.02.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אורית

avatar
גלי (13:17 31.12.2018)

היי אפרת, אני מתה על המתכון הזה!
הייתי עם בעלי בג’פניקה ואכלנו מהחמוצים שלהם והוא אמר ששלהם יותר טעימים ממה שאני הכנתי 🙁
את חושבת שהם שמים משהו נוסף/אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 31.12.2018)

בדר”כ במסעדות יותר טעים, גם בגלל האווירה 🙂
אין לי את המתכון המדויק שלהם אבל זה פחות או יותר דומה. הכנת בדיוק לפי המתכון? שמת ג’ינג’ר?

avatar
גלי (19:05 3.01.2019)

אני לא אוהבת ג’ינג’ר ):

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 3.01.2019)

לכן שאלתי כי בדר”כ במסעדות הם שמים ג’ינג’ר.

avatar
תהילה כהו (18:58 25.12.2018)

הכנתי את זה והחומצה לא כיסתה לי את כול הכלי ונשאר רבח מאוד גדול .האם זה בסדר או להוסיףלזה משהו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 25.12.2018)

תוסיפי מים.

avatar
נועם (23:06 26.11.2018)

היי האם צריך לאחר ה4 שעות להשאיר את הקימצי יחד עם התחמוצת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:55 27.11.2018)

כן.

avatar
גלי (22:38 10.11.2018)

אפרת האם יש לך מתכון לחמוצים פחות מתוקים?
(ד”א את זה הכנתי מספר פעמים ויצא מעולה!)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 11.11.2018)

היי גלי,
אין לי מתכון אבל אפשר להכין את המתכון הזה ולהפחית מכמות הסוכר. את יכולה לשים רק 1-2 כפות סוכר.
שבוע מקסים 🙂

avatar
מימי (11:09 7.10.2018)

לא יודעת איפה לכתוב לך- כאן נראה לי הכי מתאים.
בשבת אכלתי ירקות בשם ” טרעש” ( מקווה שמאייתת נכון) והיה לי מאוד טעים.
יד לך מתכון כזה אולי? אשמח מאוד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 7.10.2018)

היי מימי,
את אולי מתכוונת לחמוצים טרשי? עם כורכום?
אם כן, אין לי מתכון אבל אשתדל לפרסם בהמשך.

avatar
לירז ביטון (17:03 5.10.2018)

האם יש אופציה לשים את החמוצים בקופסא שהיא לא זכוכית ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 5.10.2018)

כן.

avatar
אורנה (00:10 18.07.2018)

מה גודל הצנצנת המתאימה פה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 18.07.2018)

בסביבות 2 ליטר.

avatar
רחלי (16:37 12.07.2018)

היי יש לך רעיון מה אפשר לשים ללא סוכר?
איזה ממתיק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 12.07.2018)

אפשר לשים אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.

avatar
יהודית (13:04 8.07.2018)

יצא לי טעים מאוד!
פעם ראשונה שהכנתי את זה וזה ממש מוצלח.
תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 8.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יהודית ושבוע נפלא 🌷

avatar
טליה קמסקי (13:10 11.06.2018)

קימצ’י קוריאני זה לא!במקור זהו כרוב
מאוד מאוד חריף.הרבה יותר מסחוג
וחלפיניו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 11.06.2018)

היי טליה,
אלה חמוצים יפניים ולא קימצ’י קוריאני. ציינתי רק שבמסעדות זה מופיע תחת השם “קימצ’י” וזה אכן כך.

avatar
גורית (08:54 20.01.2020)

למה זה חשוב?! העיקר שקל להכנה וטעים מאוד.

avatar
דניאלה (17:29 9.05.2018)

שכחתי לצערי להרתיח את המים! שמתי מים הטמפרטורה חדר אבל כל השאר לפי ההוראות.. האם עדיין ייצא בסדר? צריך יותר זמן להחמצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 9.05.2018)

נראה לי שייצא בסדר רק חשוב שהמלח והסוכר יימסו ולא יישארו בתחתית.

avatar
isi (17:46 19.04.2018)

האם אפשר דבש במקום סוכר?
עד כמה זמן אפשר להשאיר בלי מקרר??
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 19.04.2018)

לגבי הדבש, אני לא בטוחה (לא ניסיתי).
אפשר להשאיר בחוץ ב-12 שעות. אח”כ מומלץ להעביר למקרר.

avatar
הריונית (10:54 13.04.2018)

תודה רבה על עוד מתכון מנצח! אני בהריון ומתה על קימצ’י אבל כל המשכורת הלכה לי על זה, עכשו יש לי צנצנת ענקית לגמרי בשבילי!!! רק שאלה קטנה של עצלנית… אני ובעלי פירקנו את כל הכמות ביומיים. אפשר למחזר את המיץ לנגלה נוספת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 13.04.2018)

שמחה שנהניתם! 🙂
אני ממליצה להכין מחדש כי אני לא בטוחה שהאפקט על הירקות יהיה אותו הדבר.

avatar
קרן (13:12 1.04.2018)

שכחתי להכניס את הכלי למקרר.. נשאר בחוץ כיממה.. האם ניתן לאכול או שצריך לזרוק??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 1.04.2018)

אין בעיה. אפשר לאכול.

avatar
סוזן (09:20 15.02.2018)

WOW!!! מתכון נפלא!!!
צנצנת קבועה במקרר, נגמר? עושים מיד עוד צנצנת 🙂
תודה רבה.
(רק מתלבטים קצת לגבי כמויות הסוכר. משתדלים לא להשתמש ממתיקים מלאכותיים, יש איזה תחליף/פטנט בריא יותר לסוכר?)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 15.02.2018)

היי סוזן,
שמחה שאהבתם את המתכון.
לגבי הסוכר – למעשה שמים 5 כפות סוכר אבל לא הכל נספג בירקות. הסוכר משמש גם סוג של חומר משמר וגם מאזן את החמיצות. אני ממליצה פשוט להפחית מכמות הסוכר כל פעם כף אחת עד שתגיעו למינימום של סוכר מבלי שזה יהיה חמוץ מידי.
יום מקסים 🙂

avatar
ריקי (20:22 28.03.2018)

אפשר בלי סוכר בכלל? זה גם יעבוד? אני באתגר ללא סוכר ולא משתמשת לא בסוכרים ולא בממתיקים תחליפיים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 28.03.2018)

היי ריקי,
תכיני בלי סוכר.
חג שמח 🙂

avatar
בטי (14:59 2.02.2018)

תודה על המתכון רק תיקון קטן אך מהותי!
קימצ’י הוא מאכל קוריאני !!! ולו יפני. עשוי בד”כ מכרוב ובדרך שונה לגמרי מחמוצים בכלל ויומיים בפרט

avatar
הילה (12:58 16.01.2018)

תודה רבה לך על מתכונים נפלאים!
האם ניתן להשתמש בכרוב סגול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 16.01.2018)

אפשר אבל עדיף כרוב לבן.

avatar
ניר (11:09 15.12.2017)

זה לא קשור אפילו קצת לקימצ’י. קימצ’י אלו חמוצים קוריאניים והיפנים אימצו את השיטה עם התאמות. התיבול של קימצ’י שונה לחלוטין מהמתכון כאן וההכנה כוללת גם תהליך התססה ארוך.

אין לי בעיה עם המתכון, בטוח שהתוצאה טעימה זה פשוט לא קשור לקימצ’י.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 15.12.2017)

היי ניר,
המתכון הוא של חמוצים יפניים. ציינתי שבמסעדות זה מופיע בתפריט תחת השם “קימצ’י” לאחר שנתקלתי בזה כמה וכמה פעמים.
חנוכה שמח 🙂

avatar
אפרת (13:52 14.12.2017)

היי
האם אפשר לשים חומץ תפוחים במקום חומץ רגיל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 14.12.2017)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.

avatar
תלי (18:01 18.12.2017)

לא מומלץ. עדיף חומץ אורז או חצי חומץ אורז וחצי רגיל.

avatar
נארי (15:13 22.10.2017)

קוריאינים.*

avatar
ענבל (20:22 19.09.2017)

היי
אני רוצה להכין את החמוצים אך חוששת שלא ייצא לי טוב…האם אפשר להקטין כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 19.09.2017)

למה שלא ייצא לך טוב? 🙂
בכל מקרה את יכולה להפחית כמויות בחצי ולהכין בצנצנת קטנה יותר.
שנה טובה!

avatar
לבי (21:37 2.08.2017)

אפשר להוסיף פלפל חריף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 2.08.2017)

כן, אפשר.

avatar
סיגלית (16:31 25.06.2017)

היי.
יצא מאוד טעים. תודה
האם ניתן להשאיר בחוץ . בטמפרטורת החדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:14 25.06.2017)

היי סיגלית,
רצוי לשמור במקרר.

avatar
ליאת (12:26 5.06.2017)

הי
השבוע הזמנתי טאק וואי הביתה בין היתר הזמנתי את החמוצים היפנים הם היו ממש טעים אך לא הרגשתי את החומץ ,הרגשתי טעם אחר ,יכול להיות שזה היה מרין ??
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:21 5.06.2017)

היי ליאת,
יכול להיות שבגלל שהם מכינים כמות מאוד גדולה אז הם שמים פחות חומץ ויותר מים. גם יכול להיות שהם משתמשים בחומץ בטעם מסוים.

avatar
שוקי (21:28 28.05.2017)

היי. האם אין צורך לעקר את הצנצנת? ומה דעתך לגבי החמצה של כל מיני פירות בנוסף? יתפוס?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:27 28.05.2017)

היי שוקי,
לא חובה אבל תמיד מומלץ לעקר.
לגבי החמצה של פירות, לא ניסיתי אבל אני חושבת שניתן להחמיץ באותו אופן.

avatar
אודל (09:46 19.05.2017)

אם הנוזלים לא מספיקים בכדי לכסות את הירקות,מה עושים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 19.05.2017)

אפשר להוסיף קצת מים.

avatar
מרינה (19:22 14.04.2017)

ערב טוב,
האם ניתן להחליף חומץ רגיל בחומץ בלסמי?
תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:16 14.04.2017)

לא, זה לא מתאים במתכון הזה.

avatar
חן (11:49 13.04.2017)

חג שמח
הכנתי את החמוצים בערב החג והיה מעולה, נשאר לי מלא מהרוטב האם אפשר להכניס לתוכו שוב ירקות או שצריך להכין רוטב חדש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 13.04.2017)

היי חן, חג שמח 🙂
אני חושבת שכדאי להכין רוטב חדש.

avatar
אלה (16:45 31.03.2017)

יש לי שאלה האם אפשר להכניס גם עגבניות שלמות , אדומות או ירוקות? כי אני מאד אוהבת חמוצים עם עגבניות .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 31.03.2017)

היי אלה,
אני מניחה שאפשר (זה עניין של טעם אישי). אני חושבת שעדיף להשתמש בעגבניות שרי אדומות.
שבת שלום 🙂

avatar
מאיה (10:57 24.02.2017)

היי ותודה על מתכונים נפלאים!!! רציתי לשאול עד כמה זמן אפשר לשמור את החמוצים במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 24.02.2017)

היי מאיה,
הם נשמרים במקרר לפחות 3 שבועות.

avatar
יפאת (11:11 4.02.2017)

אני חייבת לתקן אותך. חמוצים יפניים הם חמוצים יפניים. קימצ’י זה קימצ’י. קימצ’י הוא כרוב מותסס כבוש קוריאני ולא יפני. גם את וגם כל המסעדות האסייתיות בישראל עושים טעות חמורה. אפשר להיכנס לגוגל ולראות בדיוק מה זה קימצ’י. אני בתור מכינה של קימצ’י באופן קבוע מתגלגלת מצחוק בכל פעם שאני רואה את הטעות הזו. עם כל הכבוד ויש לך אתר מדהים שאני מכינה ממנו המון מתכונים, יש לתקן את הטעות. אלו הם חמוצים יפניים ולא קימצ’י. תודה וסליחה

avatar
רפאל (23:57 30.03.2017)

רעיון שלי תעבירי מתכון של קימצ”י כדי שיהיה באתר וגם ננסה אותו
אגב תודה על האתר הנפלא

avatar
מירב (09:18 1.12.2016)

מתכון פשוט ומשובח. הפך להיות קבוע אצלנו במקרר. תודה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:23 1.12.2016)

תודה מירב ויום מקסים 🙂

avatar
טלי (15:01 8.11.2016)

שמתי 5 כדורים ויצא טעים מאוד ושוב תודה על המתכונים הנפלאים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 8.11.2016)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

avatar
טלי (11:14 8.11.2016)

שלום
האם אפשר לשים כדורי סוכרזית וכמה על הכמות הזו
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:33 8.11.2016)

היי טלי,
האמת שלא ניסיתי.
אם כל כדור זה בסביבות כפית אז אני מניחה שיהיה כדאי לשים 10 כדורים.

avatar
הדר (10:35 27.10.2016)

היי,
כמה זמן לפני האכילה מומלץ להכין כדי שהירקות יוחמצו כמו שצריך? ראיתי שרשמת לפחות 4 שעות.. האם יומיים לפני כדאי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 27.10.2016)

כן הדר, מומלץ להכין יום-יומיים לפני.
יום נפלא 🙂

avatar
רעות (06:55 11.09.2016)

מתכון מצויין, יצא ממש כמו בסושייות! מצוייןן הוספתי למתכוני הבית שלי
מאוד מומלץ להוסיף שומשום שחור או שומשום קלוי למעלה
ובדיעבד הייתי מוסיפה עוד קצת מלח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:43 11.09.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות על העדכון ושבוע נפלא!

avatar
mor (11:19 8.09.2016)

האם ניתן לוותר על הסוכר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 8.09.2016)

היי מור,
אפשר אבל פחות מומלץ מבחינת הטעם.

avatar
רביד (14:18 22.08.2016)

היי אפרת, אני יכול לשים רבע כרוב, מלפפון בינוני, גזר בינוני, קולורבי בינוני וגמבה בינונית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 22.08.2016)

כן רביד, אין בעיה 🙂

avatar
הדר (12:31 14.08.2016)

אפשר להוריד את הכרובית?
ולהוסיף עוד ירקות שונים כגון קולרבי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 14.08.2016)

כן הדר, אפשר.

avatar
שירלי (17:06 7.08.2016)

עכשיו ניסיתי נראה איך ייצא שמתי חומץ תפוחיםבמקום חומץ רגיל זה טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 7.08.2016)

היי שירלי,
אני מניחה שזה בסדר.

avatar
אורלי (02:15 6.09.2016)

איך יצא לך עם החומץ תפוחים?

avatar
Miri (05:50 12.07.2016)

רק מילה אחת- מעדן!!!!
אני משתמשת באתר שלך המון והכל מעדן!!!!
באהבה מניו יורק ❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:25 12.07.2016)

תודה מירי! שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא

avatar
רחל (19:36 3.07.2016)

שלום
האם חייבם לשים את הצנצנת במקרר? האם בחוץ מתקלקל?
הכנתי צנצנת גדולה ואין לי מקום במקרר.
תודה על המרשמים הקלים והטעימים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 3.07.2016)

היי רחל,
אני מניחה שאפשר לשמור בחוץ במקום קריר ומוצל. יכול להיות שתווצר שכבת קרום בחלק העליון. אם כן, יש להסיר אותה בעזרת כף גדולה.

avatar
יעל (08:31 3.06.2016)

בוקר טוב!!
אני ובעלי שנים מנסים להגיע לקימצ׳ה עם טעם של מסעדה
ברוך השם זכינו סופסוף למתכון המנצח:):)
עם צ׳ילי מתוק מעל יוצא פצצה
ממליצה בחום להכפיל ואפילו לשלש כמויות
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 3.06.2016)

אני שמחה לשמוע יעל 🙂
תודה ושבת שלום!

avatar
גלית (07:03 26.05.2016)

שלום אפרת!
עד כמה הצנצנת חשובה? האם אפשר לשים הכל בקופסת פלסטיק רגילה? או שיש אלטרנטיבה נוספת? (אין לי צנצנת כלל והמדפים במקרר נמוכים יחסית)
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:21 26.05.2016)

היי גלית,
את יכולה לשים את הכל בקופסת פלסטיק רגילה רק חשוב שיהיה לה מכסה שנסגר היטב.

avatar
הדסה (11:44 16.05.2016)

שלום האם אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון סחוט טבעי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 16.05.2016)

היי הדסה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכדאי להמיר רק מחצית מכמות החומץ במיץ לימון סחוט.

avatar
מרים (19:05 12.05.2016)

ברצוני לשאול מה אוכל לשים בסלט במקום כרובית אשמח לקבל תשובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 12.05.2016)

היי מרים,
את יכולה לוותר על הכרובית ולשים יותר מהירקות האחרים או לשים קולורבי, גמבה, פלפל צהוב, צנון.

avatar
אדית (13:56 11.05.2016)

נפלא 🙂 אני מוסיפה גם פלפל אדום, ממליצה. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 11.05.2016)

תודה אדית 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות