שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

רבע כרוב חתוך גס

200 גרם פרחי כרובית

מלפפון  חתוך לפרוסות עגולות

גזר חתוך לפרוסות עגולות

רוטב החמצה:

3 כוסות מים

כוס חומץ רגיל

5 כפות סוכר

2 כפות שטוחות מלח

כף שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ (או שן שום קצוצה)

אופן הכנה:

-מחממים בסיר את כל מרכיבי הרוטב (מים, חומץ, סוכר, מלח וג’ינג’ר) ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.

-דוחסים את הירקות בצנצנת זכוכית גדולה ושופכים מעל את מי ההחמצה החמים. סוגרים את הצנצנת (חשוב שהנוזלים יכסו את הירקות לגמרי ושהכיסוי יהיה אטום). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר ומעבירים למקרר. לאחר 3-4 שעות במקרר התערובת מוכנה לאכילה.

*לפני ההגשה – מומלץ לשפוך מעל הירקות המוחמצים מעט רוטב צ’ילי מתוק ולערבב.

חמוצים יפניים

קימצ’י, מתכון לחמוצים, חמוצים יפנים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חציל בטחינה
דג סלמון בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אפרת (13:02 30.08.2021)

הי אפרת
נראה מאוד טוב
אבל אני ממש לא אוהבת טעם של חומץ, אפשר להחליף במשהו? אולי בלימון?
וכן האם זה יוצא מתוק? אני רוצה את זה חמוץ או מלוח… אפשר לוותר על הסוכר?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:41 30.08.2021)

היי אפרת,
כדאי להמיר רק מחצית מכמות החומץ במיץ לימון.
החמוצים יוצאים בטעם חמוץ עם מתיקות כמעט בלתי מורגשת.
הסוכר משמש סוג של חומר משמר וגם מאזן את החמיצות, אבל אפשר להפחית מכמותו ולשים רק כף-שתיים סוכר.
בהצלחה!

דבי (12:29 23.04.2021)

שלום אפרת,
אפשר חומץ תפוחים?
תודה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (13:29 23.04.2021)

היי דבי,
אני חושבת שכן (יתכן שהטעם יהיה מעט יותר מתקתק)
שבת שלום😊

דבי (13:51 23.04.2021)

אני רוצה להסב את תשומת לבך, לכך שבגלל שהתשובות שלך לשואלים, מוכמנות,
חיפוש לא מגיע לשם וכך מחמיצים תשובות שכבר ענית כשיכולת אולי לחסוך שאלות חוזרות.
מקווה שהייתי ברורה.
תודה !

מתכונים ב-10 דקות (14:45 23.04.2021)

לא בדיוק הבנתי האמת😊 התשובות שלי גם מופיעות בחיפוש, פשוט צריך ללחוץ על החץ כדי לפתוח את התשובה…

דבי (15:24 23.04.2021)

נכון אבל אני משתדלת לבדוק אם כבר שאלו את השאלה שלי.
וכשעושים חיפוש לפי מילה או משפט כדי למצוא, זה כנראה לא יכול לחפש בתשובות
כי הן מוסתרות.
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (16:22 23.04.2021)

מעניין, כי אצלי אפשר לראות את התשובות אם לוחצים על החץ שבתחתית השאלה. בכל אופן, תודה דבי ושבת שלום😊

דבי (17:20 23.04.2021)

רק כדי שתביני:
גם אני רואה.
אבל אם אני רוצה לעשות חיפוש בקונטרול F לפי מילה,
הוא לא יכול לחפש בתשובות.
לא משנה…
שתהיה שבת שלם ומבורך!

אופה חדשה (22:39 18.04.2021)

תודה רבה רבה אפרת על שלל המתכונים המוצלחים!!! תגידי באיזה נפח צנצנת את ממליצה להשתמש לכמות הזאת?

מתכונים ב-10 דקות (00:28 19.04.2021)

היי,
מומלץ להשתמש בצנצנת בנפח של לפחות 2 ליטר.
בהצלחה😊

רחל (12:11 16.03.2021)

אין על המתכונים שלך !!!!!!!!!!! אני סומכת עליהם בעיניים עצומות, מכינה גם לאורחים אפילו בלי לבדוק קודם…
יש לך אולי מתכון למלפפון חמוץ (קניתי מלפפונים קטנים שאני רוצה להכין מהם)
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:10 16.03.2021)

היי רחל,
תודה לך על הפרגון:)
מצרפת מתכון לחמוצים יפניים שתוכלי להיעזר בו.

מורן (11:22 11.03.2021)

המתכון נראה מדהים!! ואני ממש רוצה להכין אותו אבל יש לי 2 שאלות:

1- האם זה לא מסוכן לשפוך מי החמצה חמים לתוך צנצנת זכוכית? היא לא יכולה להתנפץ מהחום? אפשר לשפוך את מי החמצה כשהם פושרים/קרים?

2- אני אמורה לקנות צנצנת כזו בימים הקרובים כי אין לי בבית, בינתיים עד שאלך לקנות אותה באיזה כלי אחר אפשר להשתמש?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות (11:43 11.03.2021)

היי מורן,
1. את יכולה לחכות שהמים יתקררו מעט, רוב צנצנות הזכוכית עמידות לחום.
2. את יכולה להשתמש בכל כלי עם מכסה שאוטם לחלוטין.
בהצלחה!

ענת (12:46 2.03.2021)

היי אפרת. ניתן להפחית בכמות הסוכר ?זה לא יפגע בטעם??תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:45 2.03.2021)

היי ענת,
ממליצה להפחית מכמות הסוכר כל פעם כף אחת עד שתגיעי למינימום של סוכר מבלי שזה יהיה חמוץ מידי…
את יכולה גם לנסות להחליף חלק מהסוכר בתחליף “כמו סוכר”.

הילה עמר (17:13 28.01.2021)

היי אפרת
אפשר לשים קולורבי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 28.01.2021)

כן 🙂

nina (10:08 23.11.2020)

כמה זמן אפשר לשמור חמוצים במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (10:11 23.11.2020)

כ-3 שבועות לפחות.

אפרת מ (13:19 18.11.2020)

אפשר לשים כרובית קפואה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:30 18.11.2020)

פחות מומלץ כי זה לא ייצא נגיס.

מירה (12:39 10.08.2020)

אפרת יקרה, אנא דייקי: קימצ׳י הוא מתכון קוריאני של כרוב מותסס עם תבלינים. חמוצים סיניים/יפנים אינם יכולים להיקרא קימצ׳י! המתכון מעולה, ללא קשר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:24 10.08.2020)

היי מירה,
מדובר בחמוצים יפניים (זה גם כותרת המתכון) אבל גם ציינתי שבמסעדות זה לפעמים מופיע בתפריט תחת השם “קימצ’י” לטובת גולשים שמחפשים את המתכון.
(אני אישית מכירה לפחות 3 מסעדות שאותו מתכון רשום בתפריט כ”קימצ’י” למרות שלא מדובר בקימצ’י הידוע).
תודה 🙂

נתן גל (17:58 7.08.2020)

אל שכחו להוסיף שום(אפשר גם להחליף באבקת שום) כף וחצי ומומלץ.מאוד גם כפית שמן שומשום. העוקץ בכל הסיפור הזה !?

שרי (17:10 18.07.2020)

כמה חומץ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 18.07.2020)

כוס חומץ

galitea (12:57 2.05.2020)

מתכון מעולה ופשוט! אני מוספיה גם גמבה בשלל צבעים. לי אין צנצנת יעודית לכן אני מכינה בסיר גדול ויוצא פשוט מצוין!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 2.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

נטלי לי (19:45 12.04.2020)

קצת סדר בבלאגן – קימצ׳י הם חמוצים מותססים קוריאנים שמכינים עם מחית צ׳ילי קוריאני, מחית סויה מותסס ועוד כמה מרכיבים ובדרך כלל כוללים כרוב סיני, מלפפון, דאיקון ועוד כמה ירקות.

חמוצים יפנים נקראים צוקמונו והם בדרך כלל כוללים – כרוב סיני, מלפפון, דאיקון, חצילים ועוד. הם בדרך כלל מוחמצים דווקא במלח ולא בחומץ.

החמוצים במתכון הזה הם יותר בהשראת המטבח האסייתי מאשר יפני או קוריאני כפי שמרמז השם

דנה ברכה אמסלם (14:05 7.02.2020)

קודם כל תודה ענקית על הכל:)
אפשר לחמם את הנוזל ולהכין שוב את החמוצים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:05 7.02.2020)

האמת שאין לי מושג. לא ניסיתי.

גורית (15:16 18.01.2020)

אני מכינה את המתכון הזה בקביעות כבר כשנתיים. ממליצה עליו מאוד. אפילו שני ילדים מהשלושה אוהבים אותו. מכפילה כמויות של הרוטב, מוסיפה גם קולורבי ולא מוסיפה ג\’ינג\’ר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:49 18.01.2020)

מהמם 🙂
תודה גורית

דשא (22:09 23.12.2019)

כמה זמן זה מחזיק במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 23.12.2019)

כ-3 שבועות לפחות.

תמי M (10:13 19.12.2019)

היי יקירה נתקעתי בלי חומץ רגיל אפשר עם חומץ תפוחים שיש לי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 19.12.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

איגור (11:35 16.12.2019)

מתכון פשוט ומעולה! לא מפסיק להכין.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 16.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂

גיא (21:20 1.12.2019)

היי אפרת ,
בראש ובראשונה אתר מדהים !! את עושה עבודה מדהימה !! עלי והצליחי !!
לעניינינו..
יצא לי טעים אך לא מספיק חמוץ :), הורדתי את הסוכר ל 3 כפיות במקום 5
והוספתי שתי כפיות ״תבלין לחמוצים״ (טעים אך להערכתי יותר מדי תבלין)..

אשמח אם תוכלי לעזור לי איך להפוך את זה ליותר חמוץ ואולי ״להעלים״ קצת את התבלין

תודה אפרתתתתת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 2.12.2019)

היי גיא,
השתמשת בחומץ רגיל 5%?
אני ממליצה לחמם בסיר כוס וחצי מים עם חצי כוס חומץ וכפית מלאה מלח. לצנן את המים ולהוסיף לצנצנת (לאחר ששפכת חצי מכמות הנוזלים בצנצנת).

רעות (21:57 22.10.2019)

יצא מעולה!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 23.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

טוהר (17:36 13.09.2019)

יצא מעולה והתחסל! 🙂 תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 16.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה טוהר

רן (22:25 9.09.2019)

כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:44 9.09.2019)

כ-3 שבועות לפחות.

בתיה (11:28 5.09.2019)

שלום אפרת ,רציתי לשאול אם אפשר להוסיף -גפרורי קולורבי [הבן שלי אוהב ]
תודה על האתר המקסים והמתכונים הטיעימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 5.09.2019)

כן אפשר.

ציפי (09:11 5.09.2019)

לאיזה מלפפון הכוונה? ירוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 5.09.2019)

כן. מלפפון רגיל ירוק.

רינת (21:33 3.09.2019)

שלום אפרת
יש לי צנצנת גדולה עם מכסה פלסטיק
זה גם מתאים? או שצריך צנצנת כמו בתמונה שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 3.09.2019)

כן זה בסדר.

מיכל (13:58 8.08.2019)

אפרת שלום,

אני מאד לא אוהבת חומץ מכל סוג שהוא (הריח הריח…), אבל… קימצ’י כן, כי איכשהו לפחות בקנויים שאכלתי עד עתה לא הרחתי אפילו שביב חומץ (-:

האם גם במתכון הזה זה מה שצפוי לקרות (-: יודעת שאנשים שאוהבים/לא מפריע להם חומץ אולי לא מבינים על מה אני מדברת ובכל זאת (-:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 8.08.2019)

שאלה קשה 🙂
החומץ כאן מהול במים אבל אני לא יכולה להגיד שהוא לגמרי לא מורגש.
אם את אוהבת קימצ’י אז רוב הסיכויים שהכינו אותו עם חומץ אז אולי לא תרגישי..

ש (20:01 31.07.2019)

יצא מעולה! מעולה!
תודה רבה על המתכון!
במקום לנשנש שטויות
מנשנשים ירקות בזכותך !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 31.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

נטלי (20:50 30.05.2019)

אפרת ערב טוב יקרה,
האם כרוב סגול מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 30.05.2019)

כן, רק קחי בחשבון שזה לפעמים יכול להשפיע על הצבע של המים/יתר הירקות.

נטלי (21:55 30.05.2019)

הכנתי כמות גדולה יותר כנראה של ירקות להכין עוד רוטב או רק להוסיף עוד מים חמים/קרים?
תודה על המענה המהיר אין כמוך תבוקכי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 31.05.2019)

סורי ראיתי עכשיו. כדאי להכין עוד רוטב.

דיגי (13:59 4.05.2019)

שלום איזה כמות זה כוס חומץ או מים כמה מיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:59 4.05.2019)

240 מ”ל. כוס זכוכית רגילה עם ידית.

מישל (00:10 25.02.2019)

בפעם הראשונה שהכנתי אני ובן זוגי סיימנו את הצנצנת ביומיים, למרות שיצא חמוץ לטעמנו. הפעם אני רוצה לנסות עם חומץ אורז. להשתמש באותה כמות כמו עם חומץ רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:14 25.02.2019)

כן אותה כמות.

רוקסנה (20:17 21.02.2019)

יצא ממש ממש טעים. בהתחלה טעמתי והיה טעם חזק מדיי של חומץ והייתי בטוחה שהמתכון כשל. אך לאחר יממה זה נהיה ממש ממש טעים. השתמשתי בירקות אחרים. שמתי קולורבי מלפפון גזר וגמבה ויצא מעולה. בדיוק מכינה את הצנצנת השנייה!!! תודה על המתכון הנפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 21.02.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אורית (22:05 11.02.2019)

הכנתי היום, יצא ממש ממש טעים!!!! תודה רבה על המתכון המושלם!!!!יותר טעים מהמסעדות 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:07 11.02.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אורית

גלי (13:17 31.12.2018)

היי אפרת, אני מתה על המתכון הזה!
הייתי עם בעלי בג’פניקה ואכלנו מהחמוצים שלהם והוא אמר ששלהם יותר טעימים ממה שאני הכנתי 🙁
את חושבת שהם שמים משהו נוסף/אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 31.12.2018)

בדר”כ במסעדות יותר טעים, גם בגלל האווירה 🙂
אין לי את המתכון המדויק שלהם אבל זה פחות או יותר דומה. הכנת בדיוק לפי המתכון? שמת ג’ינג’ר?

גלי (19:05 3.01.2019)

אני לא אוהבת ג’ינג’ר ):

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 3.01.2019)

לכן שאלתי כי בדר”כ במסעדות הם שמים ג’ינג’ר.

תהילה כהו (18:58 25.12.2018)

הכנתי את זה והחומצה לא כיסתה לי את כול הכלי ונשאר רבח מאוד גדול .האם זה בסדר או להוסיףלזה משהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 25.12.2018)

תוסיפי מים.

נועם (23:06 26.11.2018)

היי האם צריך לאחר ה4 שעות להשאיר את הקימצי יחד עם התחמוצת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:55 27.11.2018)

כן.

גלי (22:38 10.11.2018)

אפרת האם יש לך מתכון לחמוצים פחות מתוקים?
(ד”א את זה הכנתי מספר פעמים ויצא מעולה!)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 11.11.2018)

היי גלי,
אין לי מתכון אבל אפשר להכין את המתכון הזה ולהפחית מכמות הסוכר. את יכולה לשים רק 1-2 כפות סוכר.
שבוע מקסים 🙂

מימי (11:09 7.10.2018)

לא יודעת איפה לכתוב לך- כאן נראה לי הכי מתאים.
בשבת אכלתי ירקות בשם ” טרעש” ( מקווה שמאייתת נכון) והיה לי מאוד טעים.
יד לך מתכון כזה אולי? אשמח מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 7.10.2018)

היי מימי,
את אולי מתכוונת לחמוצים טרשי? עם כורכום?
אם כן, אין לי מתכון אבל אשתדל לפרסם בהמשך.

לירז ביטון (17:03 5.10.2018)

האם יש אופציה לשים את החמוצים בקופסא שהיא לא זכוכית ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 5.10.2018)

כן.

אורנה (00:10 18.07.2018)

מה גודל הצנצנת המתאימה פה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:16 18.07.2018)

בסביבות 2 ליטר.

רחלי (16:37 12.07.2018)

היי יש לך רעיון מה אפשר לשים ללא סוכר?
איזה ממתיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 12.07.2018)

אפשר לשים אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.

יהודית (13:04 8.07.2018)

יצא לי טעים מאוד!
פעם ראשונה שהכנתי את זה וזה ממש מוצלח.
תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 8.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יהודית ושבוע נפלא 🌷

טליה קמסקי (13:10 11.06.2018)

קימצ’י קוריאני זה לא!במקור זהו כרוב
מאוד מאוד חריף.הרבה יותר מסחוג
וחלפיניו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 11.06.2018)

היי טליה,
אלה חמוצים יפניים ולא קימצ’י קוריאני. ציינתי רק שבמסעדות זה מופיע תחת השם “קימצ’י” וזה אכן כך.

גורית (08:54 20.01.2020)

למה זה חשוב?! העיקר שקל להכנה וטעים מאוד.

דניאלה (17:29 9.05.2018)

שכחתי לצערי להרתיח את המים! שמתי מים הטמפרטורה חדר אבל כל השאר לפי ההוראות.. האם עדיין ייצא בסדר? צריך יותר זמן להחמצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 9.05.2018)

נראה לי שייצא בסדר רק חשוב שהמלח והסוכר יימסו ולא יישארו בתחתית.

isi (17:46 19.04.2018)

האם אפשר דבש במקום סוכר?
עד כמה זמן אפשר להשאיר בלי מקרר??
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 19.04.2018)

לגבי הדבש, אני לא בטוחה (לא ניסיתי).
אפשר להשאיר בחוץ ב-12 שעות. אח”כ מומלץ להעביר למקרר.

הריונית (10:54 13.04.2018)

תודה רבה על עוד מתכון מנצח! אני בהריון ומתה על קימצ’י אבל כל המשכורת הלכה לי על זה, עכשו יש לי צנצנת ענקית לגמרי בשבילי!!! רק שאלה קטנה של עצלנית… אני ובעלי פירקנו את כל הכמות ביומיים. אפשר למחזר את המיץ לנגלה נוספת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 13.04.2018)

שמחה שנהניתם! 🙂
אני ממליצה להכין מחדש כי אני לא בטוחה שהאפקט על הירקות יהיה אותו הדבר.

קרן (13:12 1.04.2018)

שכחתי להכניס את הכלי למקרר.. נשאר בחוץ כיממה.. האם ניתן לאכול או שצריך לזרוק??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:22 1.04.2018)

אין בעיה. אפשר לאכול.

סוזן (09:20 15.02.2018)

WOW!!! מתכון נפלא!!!
צנצנת קבועה במקרר, נגמר? עושים מיד עוד צנצנת 🙂
תודה רבה.
(רק מתלבטים קצת לגבי כמויות הסוכר. משתדלים לא להשתמש ממתיקים מלאכותיים, יש איזה תחליף/פטנט בריא יותר לסוכר?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:55 15.02.2018)

היי סוזן,
שמחה שאהבתם את המתכון.
לגבי הסוכר – למעשה שמים 5 כפות סוכר אבל לא הכל נספג בירקות. הסוכר משמש גם סוג של חומר משמר וגם מאזן את החמיצות. אני ממליצה פשוט להפחית מכמות הסוכר כל פעם כף אחת עד שתגיעו למינימום של סוכר מבלי שזה יהיה חמוץ מידי.
יום מקסים 🙂

ריקי (20:22 28.03.2018)

אפשר בלי סוכר בכלל? זה גם יעבוד? אני באתגר ללא סוכר ולא משתמשת לא בסוכרים ולא בממתיקים תחליפיים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 28.03.2018)

היי ריקי,
תכיני בלי סוכר.
חג שמח 🙂

בטי (14:59 2.02.2018)

תודה על המתכון רק תיקון קטן אך מהותי!
קימצ’י הוא מאכל קוריאני !!! ולו יפני. עשוי בד”כ מכרוב ובדרך שונה לגמרי מחמוצים בכלל ויומיים בפרט

הילה (12:58 16.01.2018)

תודה רבה לך על מתכונים נפלאים!
האם ניתן להשתמש בכרוב סגול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 16.01.2018)

אפשר אבל עדיף כרוב לבן.

ניר (11:09 15.12.2017)

זה לא קשור אפילו קצת לקימצ’י. קימצ’י אלו חמוצים קוריאניים והיפנים אימצו את השיטה עם התאמות. התיבול של קימצ’י שונה לחלוטין מהמתכון כאן וההכנה כוללת גם תהליך התססה ארוך.

אין לי בעיה עם המתכון, בטוח שהתוצאה טעימה זה פשוט לא קשור לקימצ’י.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 15.12.2017)

היי ניר,
המתכון הוא של חמוצים יפניים. ציינתי שבמסעדות זה מופיע בתפריט תחת השם “קימצ’י” לאחר שנתקלתי בזה כמה וכמה פעמים.
חנוכה שמח 🙂

אפרת (13:52 14.12.2017)

היי
האם אפשר לשים חומץ תפוחים במקום חומץ רגיל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 14.12.2017)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.

תלי (18:01 18.12.2017)

לא מומלץ. עדיף חומץ אורז או חצי חומץ אורז וחצי רגיל.

נארי (15:13 22.10.2017)

קוריאינים.*

ענבל (20:22 19.09.2017)

היי
אני רוצה להכין את החמוצים אך חוששת שלא ייצא לי טוב…האם אפשר להקטין כמויות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 19.09.2017)

למה שלא ייצא לך טוב? 🙂
בכל מקרה את יכולה להפחית כמויות בחצי ולהכין בצנצנת קטנה יותר.
שנה טובה!

לבי (21:37 2.08.2017)

אפשר להוסיף פלפל חריף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 2.08.2017)

כן, אפשר.

סיגלית (16:31 25.06.2017)

היי.
יצא מאוד טעים. תודה
האם ניתן להשאיר בחוץ . בטמפרטורת החדר?

מתכונים ב-10 דקות (19:14 25.06.2017)

היי סיגלית,
רצוי לשמור במקרר.

ליאת (12:26 5.06.2017)

הי
השבוע הזמנתי טאק וואי הביתה בין היתר הזמנתי את החמוצים היפנים הם היו ממש טעים אך לא הרגשתי את החומץ ,הרגשתי טעם אחר ,יכול להיות שזה היה מרין ??
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:21 5.06.2017)

היי ליאת,
יכול להיות שבגלל שהם מכינים כמות מאוד גדולה אז הם שמים פחות חומץ ויותר מים. גם יכול להיות שהם משתמשים בחומץ בטעם מסוים.

שוקי (21:28 28.05.2017)

היי. האם אין צורך לעקר את הצנצנת? ומה דעתך לגבי החמצה של כל מיני פירות בנוסף? יתפוס?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (23:27 28.05.2017)

היי שוקי,
לא חובה אבל תמיד מומלץ לעקר.
לגבי החמצה של פירות, לא ניסיתי אבל אני חושבת שניתן להחמיץ באותו אופן.

אודל (09:46 19.05.2017)

אם הנוזלים לא מספיקים בכדי לכסות את הירקות,מה עושים ?

מתכונים ב-10 דקות (10:36 19.05.2017)

אפשר להוסיף קצת מים.

מרינה (19:22 14.04.2017)

ערב טוב,
האם ניתן להחליף חומץ רגיל בחומץ בלסמי?
תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (20:16 14.04.2017)

לא, זה לא מתאים במתכון הזה.

חן (11:49 13.04.2017)

חג שמח
הכנתי את החמוצים בערב החג והיה מעולה, נשאר לי מלא מהרוטב האם אפשר להכניס לתוכו שוב ירקות או שצריך להכין רוטב חדש?

מתכונים ב-10 דקות (17:06 13.04.2017)

היי חן, חג שמח 🙂
אני חושבת שכדאי להכין רוטב חדש.

אלה (16:45 31.03.2017)

יש לי שאלה האם אפשר להכניס גם עגבניות שלמות , אדומות או ירוקות? כי אני מאד אוהבת חמוצים עם עגבניות .

מתכונים ב-10 דקות (17:17 31.03.2017)

היי אלה,
אני מניחה שאפשר (זה עניין של טעם אישי). אני חושבת שעדיף להשתמש בעגבניות שרי אדומות.
שבת שלום 🙂

מאיה (10:57 24.02.2017)

היי ותודה על מתכונים נפלאים!!! רציתי לשאול עד כמה זמן אפשר לשמור את החמוצים במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (11:09 24.02.2017)

היי מאיה,
הם נשמרים במקרר לפחות 3 שבועות.

יפאת (11:11 4.02.2017)

אני חייבת לתקן אותך. חמוצים יפניים הם חמוצים יפניים. קימצ’י זה קימצ’י. קימצ’י הוא כרוב מותסס כבוש קוריאני ולא יפני. גם את וגם כל המסעדות האסייתיות בישראל עושים טעות חמורה. אפשר להיכנס לגוגל ולראות בדיוק מה זה קימצ’י. אני בתור מכינה של קימצ’י באופן קבוע מתגלגלת מצחוק בכל פעם שאני רואה את הטעות הזו. עם כל הכבוד ויש לך אתר מדהים שאני מכינה ממנו המון מתכונים, יש לתקן את הטעות. אלו הם חמוצים יפניים ולא קימצ’י. תודה וסליחה

רפאל (23:57 30.03.2017)

רעיון שלי תעבירי מתכון של קימצ”י כדי שיהיה באתר וגם ננסה אותו
אגב תודה על האתר הנפלא

מירב (09:18 1.12.2016)

מתכון פשוט ומשובח. הפך להיות קבוע אצלנו במקרר. תודה !

מתכונים ב-10 דקות (09:23 1.12.2016)

תודה מירב ויום מקסים 🙂

טלי (15:01 8.11.2016)

שמתי 5 כדורים ויצא טעים מאוד ושוב תודה על המתכונים הנפלאים

מתכונים ב-10 דקות (15:12 8.11.2016)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

טלי (11:14 8.11.2016)

שלום
האם אפשר לשים כדורי סוכרזית וכמה על הכמות הזו
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (14:33 8.11.2016)

היי טלי,
האמת שלא ניסיתי.
אם כל כדור זה בסביבות כפית אז אני מניחה שיהיה כדאי לשים 10 כדורים.

הדר (10:35 27.10.2016)

היי,
כמה זמן לפני האכילה מומלץ להכין כדי שהירקות יוחמצו כמו שצריך? ראיתי שרשמת לפחות 4 שעות.. האם יומיים לפני כדאי?

מתכונים ב-10 דקות (10:42 27.10.2016)

כן הדר, מומלץ להכין יום-יומיים לפני.
יום נפלא 🙂

רעות (06:55 11.09.2016)

מתכון מצויין, יצא ממש כמו בסושייות! מצוייןן הוספתי למתכוני הבית שלי
מאוד מומלץ להוסיף שומשום שחור או שומשום קלוי למעלה
ובדיעבד הייתי מוסיפה עוד קצת מלח

מתכונים ב-10 דקות (08:43 11.09.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות על העדכון ושבוע נפלא!

mor (11:19 8.09.2016)

האם ניתן לוותר על הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (11:24 8.09.2016)

היי מור,
אפשר אבל פחות מומלץ מבחינת הטעם.

רביד (14:18 22.08.2016)

היי אפרת, אני יכול לשים רבע כרוב, מלפפון בינוני, גזר בינוני, קולורבי בינוני וגמבה בינונית?

מתכונים ב-10 דקות (14:24 22.08.2016)

כן רביד, אין בעיה 🙂

הדר (12:31 14.08.2016)

אפשר להוריד את הכרובית?
ולהוסיף עוד ירקות שונים כגון קולרבי?

מתכונים ב-10 דקות (13:15 14.08.2016)

כן הדר, אפשר.

שירלי (17:06 7.08.2016)

עכשיו ניסיתי נראה איך ייצא שמתי חומץ תפוחיםבמקום חומץ רגיל זה טוב?

מתכונים ב-10 דקות (17:47 7.08.2016)

היי שירלי,
אני מניחה שזה בסדר.

אורלי (02:15 6.09.2016)

איך יצא לך עם החומץ תפוחים?

Miri (05:50 12.07.2016)

רק מילה אחת- מעדן!!!!
אני משתמשת באתר שלך המון והכל מעדן!!!!
באהבה מניו יורק ❤️

מתכונים ב-10 דקות (08:25 12.07.2016)

תודה מירי! שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא

רחל (19:36 3.07.2016)

שלום
האם חייבם לשים את הצנצנת במקרר? האם בחוץ מתקלקל?
הכנתי צנצנת גדולה ואין לי מקום במקרר.
תודה על המרשמים הקלים והטעימים

מתכונים ב-10 דקות (20:41 3.07.2016)

היי רחל,
אני מניחה שאפשר לשמור בחוץ במקום קריר ומוצל. יכול להיות שתווצר שכבת קרום בחלק העליון. אם כן, יש להסיר אותה בעזרת כף גדולה.

יעל (08:31 3.06.2016)

בוקר טוב!!
אני ובעלי שנים מנסים להגיע לקימצ׳ה עם טעם של מסעדה
ברוך השם זכינו סופסוף למתכון המנצח:):)
עם צ׳ילי מתוק מעל יוצא פצצה
ממליצה בחום להכפיל ואפילו לשלש כמויות
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (09:35 3.06.2016)

אני שמחה לשמוע יעל 🙂
תודה ושבת שלום!

גלית (07:03 26.05.2016)

שלום אפרת!
עד כמה הצנצנת חשובה? האם אפשר לשים הכל בקופסת פלסטיק רגילה? או שיש אלטרנטיבה נוספת? (אין לי צנצנת כלל והמדפים במקרר נמוכים יחסית)
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (08:21 26.05.2016)

היי גלית,
את יכולה לשים את הכל בקופסת פלסטיק רגילה רק חשוב שיהיה לה מכסה שנסגר היטב.

הדסה (11:44 16.05.2016)

שלום האם אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון סחוט טבעי.

מתכונים ב-10 דקות (11:59 16.05.2016)

היי הדסה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכדאי להמיר רק מחצית מכמות החומץ במיץ לימון סחוט.

מרים (19:05 12.05.2016)

ברצוני לשאול מה אוכל לשים בסלט במקום כרובית אשמח לקבל תשובה

מתכונים ב-10 דקות (20:03 12.05.2016)

היי מרים,
את יכולה לוותר על הכרובית ולשים יותר מהירקות האחרים או לשים קולורבי, גמבה, פלפל צהוב, צנון.

אדית (13:56 11.05.2016)

נפלא 🙂 אני מוסיפה גם פלפל אדום, ממליצה. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:58 11.05.2016)

תודה אדית 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.