זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
רבע כרוב חתוך גס
200 גרם פרחי כרובית
מלפפון חתוך לפרוסות עגולות
גזר חתוך לפרוסות עגולות
רוטב החמצה:
3 כוסות מים
כוס חומץ רגיל
5 כפות סוכר
2 כפות שטוחות מלח
כף שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ (או שן שום קצוצה)
אופן הכנה:
-מחממים בסיר את כל מרכיבי הרוטב (מים, חומץ, סוכר, מלח וג’ינג’ר) ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.
-דוחסים את הירקות בצנצנת זכוכית גדולה ושופכים מעל את מי ההחמצה החמים. סוגרים את הצנצנת (חשוב שהנוזלים יכסו את הירקות לגמרי ושהכיסוי יהיה אטום). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ’ החדר ומעבירים למקרר. לאחר 3-4 שעות במקרר התערובת מוכנה לאכילה.
*לפני ההגשה – מומלץ לשפוך מעל הירקות המוחמצים מעט רוטב צ’ילי מתוק ולערבב.
קימצ’י, מתכון לחמוצים, חמוצים יפנים
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
עשיתי יצא פצצה
שמחה שיצא טעים🙂
הכנתי עם מחצית מכמות הסוכר ויוצא נהדר!! גם הילדים אהבו 🙂
רציתי לשאול- אחרי שאכלנו מהחמוצים נותרו הרבה מי החמצה עם קצת ירקות (כמו שרואים בתמונה). האם ניתן וכדאי להוסיף לאחר כמה ימים ירקות חדשים למי ההחמצה הקיימים (במקום להכין מחדש)? תודה!
היי מיכל,
שאלה טובה. האמת שאני לא יודעת אבל נראה לי שכן.
אם את מנסה תעדכני. מסקרן אותי:)
יוצא נהדר! במינימום עבודה!
אשמח מאוד אם תוכלי להעלות/לכתוב פה גם מתכון של כרוב כבוש. תודה!!
שמחה שיצא טעים:)
אעלה בהמשך.
אם אין לי צנצנת זכוכית בשום גודל במה אפשר לשים? לקופסה של סלטים הולך?
כן אפשר.
שלום אפרת יקרה,
רק רציתי לומר לך תודה, מתכון מהמם
שבת שאני מספיקה להכין את המתכון הזה היא שבת של פינוק לכל המשפחה, אני אישית שמה כרוב, פלפל אדום וצהוב מלפפון וגזר וגם דוחפת שיני שום שלמות סתם בשביל האקססוריז, ויוצא פשוט שלמות…. לא נשאר זכר עד מוצ”ש
תודה שירה❤️
היי,תודה על המתכון:)
אפשר להוסיף גמבה,כרובית וסלרי?
אם כן,להכפיל כמות של המי החמצה?
כן אפשר.
כל עוד זה נכנס בצנצנת אחת אין צורך להכפיל.
לכמה זמן הם טובים לאכילה? ו אםלשמור בקירור? תודה על המתכון
היי מורן,
הם נשמרים במקרר כ-3 שבועות לפחות.
יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם מלפפונים שקפאו – היו בעומק המקרר…
לא עושה רושם שהם טעימים לסלט… מה כדאי לעשות?
אולי חמוצים יכול להיות פתרון.
בכל מקרה תטעמי אותם, אולי הם בסדר (לפעמים גם בסופר הם מקפיאים את הירקות מבלי שנדע).
המתכון הכי טוב שיש ברשת לחמוציים יפניים , פשוט קל מוכן מהר ויוצא ממש מעולה – ממש כמו במסעדות . אליפות
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם אפשר להשתמש בתחליפי סוכר סוכרלוז או אבקת סוכרזית?
אני חושבת שכן.
היי, ברוטב, איזה כוס מדובר – שקופה או שתיה חמה?
היי
בכל המתכונים שלי יש להשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
הי אפרת
נהנית מאד מאד מהאתר שלך, ומהתגובות הנעימות והסבלניות שלך לגולשים
שאלתי- האם אפשר לשים כרוב קצוץ? (שקונים בחנות שהוא כבר חתוך)
תודה
היי
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר❤️
בד”כ כרוב קנוי מגיע חתוך דק, לכן הוא פחות מתאים. בנוסף עדיף להשתמש בכרוב טרי שהוא ללא כל החומרים שמוסיפים לכרוב הקנוי.
הי אפרת, אני משוגעת על המתכונים שלך!!! פשוטים קלילים ויוצאים כמו במסעדות!!
שאלה-
כרובית עם כשרות מגיעה רק – קפואה- האם זה יכול להתאים לחמוצים?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
כרובית קפואה פחות מתאימה לחמוצים.
יצא מעולה !
איזה כיף לשמוע(:
היי. כמה גרם בערך הכרוב?
היי,
כ-400 גרם.
תודה
האם צריך לעקר את הצנצנת לפני הכנת החמוצים?
היי,
לא חייב לעקר(:
הי, אתר נפלא פשוט, כבר חצי שנה מכין ממנו המון דברים אז ראשית תודה.
שתי שאלות לי, אחת, האם את הנוזל שופכים כשהוא חם או לחכות שיתקרר ?
מניח שהכמות של 4 כוסות (3 מים ואחת חומץ) לא מספיקה לצנצנת גדולה, האם בכל זאת כן ? 🙂 או לעשות יותר באותם יחסים ?
תודה גדולה
היי,
שמחה ממש לשמוע שאתה נהנה מהמתכונים!
את מי ההחמצה שופכים כשהם חמים (לא ממש רותחים).
אפשר להכין כמות כפולה פי 2 על מנת לשמור על היחסים הדרושים להצלחת החמוצים(:
הכנתי את המתכון ויצא מעולה! האם אפשר להוציא את הירקות לאחר ההכנה מהמי החמצה ולשמור בקופסה סגורה? צריך לטיול והשאלה אם אפשר פשוט לקחת בלי הנוזלים ואם זה לא יאבד את הטעם מהר…
היי,
אפשר להוציא את החמוצים לקופסה נפרדת ללא הנוזלים, אך זה לא יישמר טוב למשך יותר מיומיים.
שמחה שאהבת את המתכון(:
תודה רבה!
אחד הפינוקים שלנו לכבוד שבת
אני מכינה כמות כפולה, ומנשנשים כל השבוע
כיף!!!
.איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
הי אפרת
נראה מאוד טוב
אבל אני ממש לא אוהבת טעם של חומץ, אפשר להחליף במשהו? אולי בלימון?
וכן האם זה יוצא מתוק? אני רוצה את זה חמוץ או מלוח… אפשר לוותר על הסוכר?
תודה רבה
היי אפרת,
כדאי להמיר רק מחצית מכמות החומץ במיץ לימון.
החמוצים יוצאים בטעם חמוץ עם מתיקות כמעט בלתי מורגשת.
הסוכר משמש סוג של חומר משמר וגם מאזן את החמיצות, אבל אפשר להפחית מכמותו ולשים רק כף-שתיים סוכר.
בהצלחה!
שלום אפרת,
אפשר חומץ תפוחים?
תודה ושבת שלום!
היי דבי,
אני חושבת שכן (יתכן שהטעם יהיה מעט יותר מתקתק)
שבת שלום😊
אני רוצה להסב את תשומת לבך, לכך שבגלל שהתשובות שלך לשואלים, מוכמנות,
חיפוש לא מגיע לשם וכך מחמיצים תשובות שכבר ענית כשיכולת אולי לחסוך שאלות חוזרות.
מקווה שהייתי ברורה.
תודה !
לא בדיוק הבנתי האמת😊 התשובות שלי גם מופיעות בחיפוש, פשוט צריך ללחוץ על החץ כדי לפתוח את התשובה…
נכון אבל אני משתדלת לבדוק אם כבר שאלו את השאלה שלי.
וכשעושים חיפוש לפי מילה או משפט כדי למצוא, זה כנראה לא יכול לחפש בתשובות
כי הן מוסתרות.
תודה!
מעניין, כי אצלי אפשר לראות את התשובות אם לוחצים על החץ שבתחתית השאלה. בכל אופן, תודה דבי ושבת שלום😊
רק כדי שתביני:
גם אני רואה.
אבל אם אני רוצה לעשות חיפוש בקונטרול F לפי מילה,
הוא לא יכול לחפש בתשובות.
לא משנה…
שתהיה שבת שלם ומבורך!
תודה רבה רבה אפרת על שלל המתכונים המוצלחים!!! תגידי באיזה נפח צנצנת את ממליצה להשתמש לכמות הזאת?
היי,
מומלץ להשתמש בצנצנת בנפח של לפחות 2 ליטר.
בהצלחה😊
אין על המתכונים שלך !!!!!!!!!!! אני סומכת עליהם בעיניים עצומות, מכינה גם לאורחים אפילו בלי לבדוק קודם…
יש לך אולי מתכון למלפפון חמוץ (קניתי מלפפונים קטנים שאני רוצה להכין מהם)
תודה
היי רחל,
תודה לך על הפרגון:)
מצרפת מתכון לחמוצים יפניים שתוכלי להיעזר בו.
המתכון נראה מדהים!! ואני ממש רוצה להכין אותו אבל יש לי 2 שאלות:
1- האם זה לא מסוכן לשפוך מי החמצה חמים לתוך צנצנת זכוכית? היא לא יכולה להתנפץ מהחום? אפשר לשפוך את מי החמצה כשהם פושרים/קרים?
2- אני אמורה לקנות צנצנת כזו בימים הקרובים כי אין לי בבית, בינתיים עד שאלך לקנות אותה באיזה כלי אחר אפשר להשתמש?
תודה!
היי מורן,
1. את יכולה לחכות שהמים יתקררו מעט, רוב צנצנות הזכוכית עמידות לחום.
2. את יכולה להשתמש בכל כלי עם מכסה שאוטם לחלוטין.
בהצלחה!
היי אפרת. ניתן להפחית בכמות הסוכר ?זה לא יפגע בטעם??תודה
היי ענת,
ממליצה להפחית מכמות הסוכר כל פעם כף אחת עד שתגיעי למינימום של סוכר מבלי שזה יהיה חמוץ מידי…
את יכולה גם לנסות להחליף חלק מהסוכר בתחליף “כמו סוכר”.
היי אפרת
אפשר לשים קולורבי?
כן 🙂
כמה זמן אפשר לשמור חמוצים במקרר?
כ-3 שבועות לפחות.
אפשר לשים כרובית קפואה?
פחות מומלץ כי זה לא ייצא נגיס.
אפרת יקרה, אנא דייקי: קימצ׳י הוא מתכון קוריאני של כרוב מותסס עם תבלינים. חמוצים סיניים/יפנים אינם יכולים להיקרא קימצ׳י! המתכון מעולה, ללא קשר.
היי מירה,
מדובר בחמוצים יפניים (זה גם כותרת המתכון) אבל גם ציינתי שבמסעדות זה לפעמים מופיע בתפריט תחת השם “קימצ’י” לטובת גולשים שמחפשים את המתכון.
(אני אישית מכירה לפחות 3 מסעדות שאותו מתכון רשום בתפריט כ”קימצ’י” למרות שלא מדובר בקימצ’י הידוע).
תודה 🙂
אל שכחו להוסיף שום(אפשר גם להחליף באבקת שום) כף וחצי ומומלץ.מאוד גם כפית שמן שומשום. העוקץ בכל הסיפור הזה !?
כמה חומץ?
כוס חומץ
מתכון מעולה ופשוט! אני מוספיה גם גמבה בשלל צבעים. לי אין צנצנת יעודית לכן אני מכינה בסיר גדול ויוצא פשוט מצוין!
שמחה לשמוע ❤️
קצת סדר בבלאגן – קימצ׳י הם חמוצים מותססים קוריאנים שמכינים עם מחית צ׳ילי קוריאני, מחית סויה מותסס ועוד כמה מרכיבים ובדרך כלל כוללים כרוב סיני, מלפפון, דאיקון ועוד כמה ירקות.
חמוצים יפנים נקראים צוקמונו והם בדרך כלל כוללים – כרוב סיני, מלפפון, דאיקון, חצילים ועוד. הם בדרך כלל מוחמצים דווקא במלח ולא בחומץ.
החמוצים במתכון הזה הם יותר בהשראת המטבח האסייתי מאשר יפני או קוריאני כפי שמרמז השם
קודם כל תודה ענקית על הכל:)
אפשר לחמם את הנוזל ולהכין שוב את החמוצים?
האמת שאין לי מושג. לא ניסיתי.
אני מכינה את המתכון הזה בקביעות כבר כשנתיים. ממליצה עליו מאוד. אפילו שני ילדים מהשלושה אוהבים אותו. מכפילה כמויות של הרוטב, מוסיפה גם קולורבי ולא מוסיפה ג\’ינג\’ר.
מהמם 🙂
תודה גורית
כמה זמן זה מחזיק במקרר?
כ-3 שבועות לפחות.
היי יקירה נתקעתי בלי חומץ רגיל אפשר עם חומץ תפוחים שיש לי ?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
מתכון פשוט ומעולה! לא מפסיק להכין.
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת ,
בראש ובראשונה אתר מדהים !! את עושה עבודה מדהימה !! עלי והצליחי !!
לעניינינו..
יצא לי טעים אך לא מספיק חמוץ :), הורדתי את הסוכר ל 3 כפיות במקום 5
והוספתי שתי כפיות ״תבלין לחמוצים״ (טעים אך להערכתי יותר מדי תבלין)..
אשמח אם תוכלי לעזור לי איך להפוך את זה ליותר חמוץ ואולי ״להעלים״ קצת את התבלין
תודה אפרתתתתת
היי גיא,
השתמשת בחומץ רגיל 5%?
אני ממליצה לחמם בסיר כוס וחצי מים עם חצי כוס חומץ וכפית מלאה מלח. לצנן את המים ולהוסיף לצנצנת (לאחר ששפכת חצי מכמות הנוזלים בצנצנת).
יצא מעולה!! תודה
שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה והתחסל! 🙂 תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה טוהר
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
כ-3 שבועות לפחות.
שלום אפרת ,רציתי לשאול אם אפשר להוסיף -גפרורי קולורבי [הבן שלי אוהב ]
תודה על האתר המקסים והמתכונים הטיעימים
כן אפשר.
לאיזה מלפפון הכוונה? ירוק?
כן. מלפפון רגיל ירוק.
שלום אפרת
יש לי צנצנת גדולה עם מכסה פלסטיק
זה גם מתאים? או שצריך צנצנת כמו בתמונה שלך.
כן זה בסדר.
אפרת שלום,
אני מאד לא אוהבת חומץ מכל סוג שהוא (הריח הריח…), אבל… קימצ’י כן, כי איכשהו לפחות בקנויים שאכלתי עד עתה לא הרחתי אפילו שביב חומץ (-:
האם גם במתכון הזה זה מה שצפוי לקרות (-: יודעת שאנשים שאוהבים/לא מפריע להם חומץ אולי לא מבינים על מה אני מדברת ובכל זאת (-:
שאלה קשה 🙂
החומץ כאן מהול במים אבל אני לא יכולה להגיד שהוא לגמרי לא מורגש.
אם את אוהבת קימצ’י אז רוב הסיכויים שהכינו אותו עם חומץ אז אולי לא תרגישי..
יצא מעולה! מעולה!
תודה רבה על המתכון!
במקום לנשנש שטויות
מנשנשים ירקות בזכותך !
שמחה לשמוע 🙂
אפרת ערב טוב יקרה,
האם כרוב סגול מתאים?
כן, רק קחי בחשבון שזה לפעמים יכול להשפיע על הצבע של המים/יתר הירקות.
הכנתי כמות גדולה יותר כנראה של ירקות להכין עוד רוטב או רק להוסיף עוד מים חמים/קרים?
תודה על המענה המהיר אין כמוך תבוקכי!
סורי ראיתי עכשיו. כדאי להכין עוד רוטב.
שלום איזה כמות זה כוס חומץ או מים כמה מיל
240 מ”ל. כוס זכוכית רגילה עם ידית.
בפעם הראשונה שהכנתי אני ובן זוגי סיימנו את הצנצנת ביומיים, למרות שיצא חמוץ לטעמנו. הפעם אני רוצה לנסות עם חומץ אורז. להשתמש באותה כמות כמו עם חומץ רגיל?
כן אותה כמות.
יצא ממש ממש טעים. בהתחלה טעמתי והיה טעם חזק מדיי של חומץ והייתי בטוחה שהמתכון כשל. אך לאחר יממה זה נהיה ממש ממש טעים. השתמשתי בירקות אחרים. שמתי קולורבי מלפפון גזר וגמבה ויצא מעולה. בדיוק מכינה את הצנצנת השנייה!!! תודה על המתכון הנפלא
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי היום, יצא ממש ממש טעים!!!! תודה רבה על המתכון המושלם!!!!יותר טעים מהמסעדות 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה אורית
היי אפרת, אני מתה על המתכון הזה!
הייתי עם בעלי בג’פניקה ואכלנו מהחמוצים שלהם והוא אמר ששלהם יותר טעימים ממה שאני הכנתי 🙁
את חושבת שהם שמים משהו נוסף/אחר?
בדר”כ במסעדות יותר טעים, גם בגלל האווירה 🙂
אין לי את המתכון המדויק שלהם אבל זה פחות או יותר דומה. הכנת בדיוק לפי המתכון? שמת ג’ינג’ר?
אני לא אוהבת ג’ינג’ר ):
לכן שאלתי כי בדר”כ במסעדות הם שמים ג’ינג’ר.
הכנתי את זה והחומצה לא כיסתה לי את כול הכלי ונשאר רבח מאוד גדול .האם זה בסדר או להוסיףלזה משהו?
תוסיפי מים.
היי האם צריך לאחר ה4 שעות להשאיר את הקימצי יחד עם התחמוצת?
כן.
אפרת האם יש לך מתכון לחמוצים פחות מתוקים?
(ד”א את זה הכנתי מספר פעמים ויצא מעולה!)
היי גלי,
אין לי מתכון אבל אפשר להכין את המתכון הזה ולהפחית מכמות הסוכר. את יכולה לשים רק 1-2 כפות סוכר.
שבוע מקסים 🙂
לא יודעת איפה לכתוב לך- כאן נראה לי הכי מתאים.
בשבת אכלתי ירקות בשם ” טרעש” ( מקווה שמאייתת נכון) והיה לי מאוד טעים.
יד לך מתכון כזה אולי? אשמח מאוד!
היי מימי,
את אולי מתכוונת לחמוצים טרשי? עם כורכום?
אם כן, אין לי מתכון אבל אשתדל לפרסם בהמשך.
האם יש אופציה לשים את החמוצים בקופסא שהיא לא זכוכית ?
כן.
מה גודל הצנצנת המתאימה פה?
בסביבות 2 ליטר.
היי יש לך רעיון מה אפשר לשים ללא סוכר?
איזה ממתיק?
אפשר לשים אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
יצא לי טעים מאוד!
פעם ראשונה שהכנתי את זה וזה ממש מוצלח.
תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע!
תודה יהודית ושבוע נפלא 🌷
קימצ’י קוריאני זה לא!במקור זהו כרוב
מאוד מאוד חריף.הרבה יותר מסחוג
וחלפיניו
היי טליה,
אלה חמוצים יפניים ולא קימצ’י קוריאני. ציינתי רק שבמסעדות זה מופיע תחת השם “קימצ’י” וזה אכן כך.
למה זה חשוב?! העיקר שקל להכנה וטעים מאוד.
שכחתי לצערי להרתיח את המים! שמתי מים הטמפרטורה חדר אבל כל השאר לפי ההוראות.. האם עדיין ייצא בסדר? צריך יותר זמן להחמצה?
נראה לי שייצא בסדר רק חשוב שהמלח והסוכר יימסו ולא יישארו בתחתית.
האם אפשר דבש במקום סוכר?
עד כמה זמן אפשר להשאיר בלי מקרר??
תודה מראש
לגבי הדבש, אני לא בטוחה (לא ניסיתי).
אפשר להשאיר בחוץ ב-12 שעות. אח”כ מומלץ להעביר למקרר.
תודה רבה על עוד מתכון מנצח! אני בהריון ומתה על קימצ’י אבל כל המשכורת הלכה לי על זה, עכשו יש לי צנצנת ענקית לגמרי בשבילי!!! רק שאלה קטנה של עצלנית… אני ובעלי פירקנו את כל הכמות ביומיים. אפשר למחזר את המיץ לנגלה נוספת?
שמחה שנהניתם! 🙂
אני ממליצה להכין מחדש כי אני לא בטוחה שהאפקט על הירקות יהיה אותו הדבר.
שכחתי להכניס את הכלי למקרר.. נשאר בחוץ כיממה.. האם ניתן לאכול או שצריך לזרוק??
אין בעיה. אפשר לאכול.
WOW!!! מתכון נפלא!!!
צנצנת קבועה במקרר, נגמר? עושים מיד עוד צנצנת 🙂
תודה רבה.
(רק מתלבטים קצת לגבי כמויות הסוכר. משתדלים לא להשתמש ממתיקים מלאכותיים, יש איזה תחליף/פטנט בריא יותר לסוכר?)
היי סוזן,
שמחה שאהבתם את המתכון.
לגבי הסוכר – למעשה שמים 5 כפות סוכר אבל לא הכל נספג בירקות. הסוכר משמש גם סוג של חומר משמר וגם מאזן את החמיצות. אני ממליצה פשוט להפחית מכמות הסוכר כל פעם כף אחת עד שתגיעו למינימום של סוכר מבלי שזה יהיה חמוץ מידי.
יום מקסים 🙂
אפשר בלי סוכר בכלל? זה גם יעבוד? אני באתגר ללא סוכר ולא משתמשת לא בסוכרים ולא בממתיקים תחליפיים.
היי ריקי,
תכיני בלי סוכר.
חג שמח 🙂
תודה על המתכון רק תיקון קטן אך מהותי!
קימצ’י הוא מאכל קוריאני !!! ולו יפני. עשוי בד”כ מכרוב ובדרך שונה לגמרי מחמוצים בכלל ויומיים בפרט
תודה רבה לך על מתכונים נפלאים!
האם ניתן להשתמש בכרוב סגול?
אפשר אבל עדיף כרוב לבן.
זה לא קשור אפילו קצת לקימצ’י. קימצ’י אלו חמוצים קוריאניים והיפנים אימצו את השיטה עם התאמות. התיבול של קימצ’י שונה לחלוטין מהמתכון כאן וההכנה כוללת גם תהליך התססה ארוך.
אין לי בעיה עם המתכון, בטוח שהתוצאה טעימה זה פשוט לא קשור לקימצ’י.
היי ניר,
המתכון הוא של חמוצים יפניים. ציינתי שבמסעדות זה מופיע בתפריט תחת השם “קימצ’י” לאחר שנתקלתי בזה כמה וכמה פעמים.
חנוכה שמח 🙂
היי
האם אפשר לשים חומץ תפוחים במקום חומץ רגיל
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
לא מומלץ. עדיף חומץ אורז או חצי חומץ אורז וחצי רגיל.
קוריאינים.*
היי
אני רוצה להכין את החמוצים אך חוששת שלא ייצא לי טוב…האם אפשר להקטין כמויות?
למה שלא ייצא לך טוב? 🙂
בכל מקרה את יכולה להפחית כמויות בחצי ולהכין בצנצנת קטנה יותר.
שנה טובה!
אפשר להוסיף פלפל חריף?
כן, אפשר.
היי.
יצא מאוד טעים. תודה
האם ניתן להשאיר בחוץ . בטמפרטורת החדר?
היי סיגלית,
רצוי לשמור במקרר.
הי
השבוע הזמנתי טאק וואי הביתה בין היתר הזמנתי את החמוצים היפנים הם היו ממש טעים אך לא הרגשתי את החומץ ,הרגשתי טעם אחר ,יכול להיות שזה היה מרין ??
תודה
היי ליאת,
יכול להיות שבגלל שהם מכינים כמות מאוד גדולה אז הם שמים פחות חומץ ויותר מים. גם יכול להיות שהם משתמשים בחומץ בטעם מסוים.
היי. האם אין צורך לעקר את הצנצנת? ומה דעתך לגבי החמצה של כל מיני פירות בנוסף? יתפוס?
תודה מראש
היי שוקי,
לא חובה אבל תמיד מומלץ לעקר.
לגבי החמצה של פירות, לא ניסיתי אבל אני חושבת שניתן להחמיץ באותו אופן.
אם הנוזלים לא מספיקים בכדי לכסות את הירקות,מה עושים ?
אפשר להוסיף קצת מים.
ערב טוב,
האם ניתן להחליף חומץ רגיל בחומץ בלסמי?
תודה:)
לא, זה לא מתאים במתכון הזה.
חג שמח
הכנתי את החמוצים בערב החג והיה מעולה, נשאר לי מלא מהרוטב האם אפשר להכניס לתוכו שוב ירקות או שצריך להכין רוטב חדש?
היי חן, חג שמח 🙂
אני חושבת שכדאי להכין רוטב חדש.
יש לי שאלה האם אפשר להכניס גם עגבניות שלמות , אדומות או ירוקות? כי אני מאד אוהבת חמוצים עם עגבניות .
היי אלה,
אני מניחה שאפשר (זה עניין של טעם אישי). אני חושבת שעדיף להשתמש בעגבניות שרי אדומות.
שבת שלום 🙂
היי ותודה על מתכונים נפלאים!!! רציתי לשאול עד כמה זמן אפשר לשמור את החמוצים במקרר?
היי מאיה,
הם נשמרים במקרר לפחות 3 שבועות.
אני חייבת לתקן אותך. חמוצים יפניים הם חמוצים יפניים. קימצ’י זה קימצ’י. קימצ’י הוא כרוב מותסס כבוש קוריאני ולא יפני. גם את וגם כל המסעדות האסייתיות בישראל עושים טעות חמורה. אפשר להיכנס לגוגל ולראות בדיוק מה זה קימצ’י. אני בתור מכינה של קימצ’י באופן קבוע מתגלגלת מצחוק בכל פעם שאני רואה את הטעות הזו. עם כל הכבוד ויש לך אתר מדהים שאני מכינה ממנו המון מתכונים, יש לתקן את הטעות. אלו הם חמוצים יפניים ולא קימצ’י. תודה וסליחה
רעיון שלי תעבירי מתכון של קימצ”י כדי שיהיה באתר וגם ננסה אותו
אגב תודה על האתר הנפלא
מתכון פשוט ומשובח. הפך להיות קבוע אצלנו במקרר. תודה !
תודה מירב ויום מקסים 🙂
שמתי 5 כדורים ויצא טעים מאוד ושוב תודה על המתכונים הנפלאים
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
שלום
האם אפשר לשים כדורי סוכרזית וכמה על הכמות הזו
תודה מראש
היי טלי,
האמת שלא ניסיתי.
אם כל כדור זה בסביבות כפית אז אני מניחה שיהיה כדאי לשים 10 כדורים.
היי,
כמה זמן לפני האכילה מומלץ להכין כדי שהירקות יוחמצו כמו שצריך? ראיתי שרשמת לפחות 4 שעות.. האם יומיים לפני כדאי?
כן הדר, מומלץ להכין יום-יומיים לפני.
יום נפלא 🙂
מתכון מצויין, יצא ממש כמו בסושייות! מצוייןן הוספתי למתכוני הבית שלי
מאוד מומלץ להוסיף שומשום שחור או שומשום קלוי למעלה
ובדיעבד הייתי מוסיפה עוד קצת מלח
שמחה לשמוע 🙂
תודה רעות על העדכון ושבוע נפלא!
האם ניתן לוותר על הסוכר?
היי מור,
אפשר אבל פחות מומלץ מבחינת הטעם.
היי אפרת, אני יכול לשים רבע כרוב, מלפפון בינוני, גזר בינוני, קולורבי בינוני וגמבה בינונית?
כן רביד, אין בעיה 🙂
אפשר להוריד את הכרובית?
ולהוסיף עוד ירקות שונים כגון קולרבי?
כן הדר, אפשר.
עכשיו ניסיתי נראה איך ייצא שמתי חומץ תפוחיםבמקום חומץ רגיל זה טוב?
היי שירלי,
אני מניחה שזה בסדר.
איך יצא לך עם החומץ תפוחים?
רק מילה אחת- מעדן!!!!
אני משתמשת באתר שלך המון והכל מעדן!!!!
באהבה מניו יורק ❤️
תודה מירי! שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא
שלום
האם חייבם לשים את הצנצנת במקרר? האם בחוץ מתקלקל?
הכנתי צנצנת גדולה ואין לי מקום במקרר.
תודה על המרשמים הקלים והטעימים
היי רחל,
אני מניחה שאפשר לשמור בחוץ במקום קריר ומוצל. יכול להיות שתווצר שכבת קרום בחלק העליון. אם כן, יש להסיר אותה בעזרת כף גדולה.
בוקר טוב!!
אני ובעלי שנים מנסים להגיע לקימצ׳ה עם טעם של מסעדה
ברוך השם זכינו סופסוף למתכון המנצח:):)
עם צ׳ילי מתוק מעל יוצא פצצה
ממליצה בחום להכפיל ואפילו לשלש כמויות
תודה רבה!!
אני שמחה לשמוע יעל 🙂
תודה ושבת שלום!
שלום אפרת!
עד כמה הצנצנת חשובה? האם אפשר לשים הכל בקופסת פלסטיק רגילה? או שיש אלטרנטיבה נוספת? (אין לי צנצנת כלל והמדפים במקרר נמוכים יחסית)
תודה מראש
היי גלית,
את יכולה לשים את הכל בקופסת פלסטיק רגילה רק חשוב שיהיה לה מכסה שנסגר היטב.
שלום האם אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון סחוט טבעי.
היי הדסה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכדאי להמיר רק מחצית מכמות החומץ במיץ לימון סחוט.
ברצוני לשאול מה אוכל לשים בסלט במקום כרובית אשמח לקבל תשובה
היי מרים,
את יכולה לוותר על הכרובית ולשים יותר מהירקות האחרים או לשים קולורבי, גמבה, פלפל צהוב, צנון.
נפלא 🙂 אני מוסיפה גם פלפל אדום, ממליצה. תודה!
תודה אדית 🙂