זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 18-20 ריבועים
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק חד”פ
150 ג’ ביסקוויטים מפוררים (*אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
כוס (100 ג’) קמח שקדים
חצי כוס (120 מ”ל) חמאת בוטנים
רבע כוס (60 מ”ל) מייפל
כף קצפת צמחית
לציפוי:
50 ג’ שוקולד מריר
4 כפות קצפת צמחית
2 כפות חמאת בוטנים
-מניחים בקערה ביסקוויטים מפוררים וקמח שקדים.
-בקערית נפרדת מערבבים חצי כוס חמאת בוטנים עם רבע כוס מייפל עד לתערובת רכה ואחידה. מערבבים עם תערובת הביסקוויטים עד לקבלת תערובת אחידה, דביקה ומעט פירורית. מוסיפים כף קצפת צמחית ומערבבים היטב (הערה: אם התערובת יבשה ומתפוררת, יש להוסיף 1-3 כפות קצפת צמחית בהדרגה ולפי הצורך).
-מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק חד”פ ומשטחים באופן אחיד בתבנית. מהדקים היטב.
-מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל קוביות שוקולד מריר עם 4 כפות קצפת צמחית. מערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי לתבנית.
-שמים בשקית אוכל 2 כפות חמאת בוטנים (הערה: אם חמאת הבוטנים מוצקה מידי אפשר לדלל אותה עם 1-2 כפות קצפת צמחית). גוזרים את הקצה ומזלפים פסים לאורך ולרוחב מעל שכבת השוקולד. בעזרת קיסם יוצרים דוגמאות.
-מכסים את התבנית ומכניסים למקפיא לשעתיים.
-מחלצים מהתבנית (ניתן לחתוך את התבנית עם סכין) וחותכים לריבועים.
לצפייה בסרטון ההכנה באינסטגרם לחצו כאן – https://www.instagram.com/p/Ckyl0ziooR8/
כמה כוסות זה 240 גרם חמאת בוטים טבעית?
זה יוצא בערך כוס.
וואי יצא אחחד הטובים כולם בלעו!!
שמחה לשמוע💜
תודה תהילה
אני לא מבינה למה דווקא עם הדברים הכי פשוטים אני לא מסתדרת
* כל הביסקויטים לא התאחו לגוש אחיד – הוספתי עוד ועוד קצפת
*השוקולד לא התנמס נורמלי ונמרח באופן לא חינני מהעל הביסקוויטים
*החמאה הפכה לגוש והוספתי לה קצפת וגם לא הצליחה להימרח נורמלי
מאמינה שיצא טעים – אבל אני לא מעזה להגיש את זה ליד אורחים…
זה נראה נורא > _ <
היי שני,
הביסקוויטים היו מפוררים מספיק דק? זה טוב שהוספת קצפת
איך המסת את הציפוי? הוא לא היה במרקם נוזלי?
המסתי במיקרו, והוא היה נוזלי, אבל כשהתחלתי לשפוך אותו על הביסקוויטים הוא התקשה ונמרח לי מוזר
והחמאה היתה גם מאוד קשה – איך מרככים אותה?
תודה!
מוזר שהשוקולד יתקשה כל כך מהר.
את החמאת בוטנים אפשר לחמם במיקרו אם היא קשה.
אני השתמשתי בחמאת בוטנים טבעית של B&D, היא נוזלית וזה יצא ממש נח.
האם חיממת את השוקולד ביחד עם הקצפת בפולסים? כלומר, 30 שניות, לערבב טוב טוב טוב, ואם צריך עוד 30 שניות וכו
אפשר להמיר את הקמח שקדים לקמח רגיל?
היי טובה,
קמח רגיל לא מתאים.
אפשר להמיר בעוד פירורי ביסקוויטים.
מה יכול להיות שהעיסה הפשוטה של הבסקוויטים עם החמאת בוטנים לא נהיית דביקה
אני מוסיפה עוד ועוד חמאה וזה לא ”תופס” את זה
תוסיפי עוד קצפת צמחית.
אפרת את אלופה והמתכונים שלך יוצאים טעימים ברמות.
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הביסקוויטים בפצפוצי אורז
היי שרה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
חנוכה שמח❤️
הכנתי ויצא ממש טעים אני אוהבת את המתקונים שלך
אין עליהם בעולם(:
שמחה לשמוע❤️
אין לי סירופ מייפל,
במה אפשר להחליף?
אפשר לשים דבש.
תודה
האם שמנת להקצפה חלבי זה גם טוב?
תודה על כל המתכונים המדהימים שאנחנו לא מפסיקים להשתמש בהם!
היי
זה מצוין.
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים🩷
אפשר לוותר לגמרי מהקצפת? ולא להחליף בתחליף אחר ??
לא,זה מרכיב חיוני.
במה אפשר להחליף את הקמח שקדים1.
בעוד ביסקוויטים.
בכמה עוד? 100 גר’?
כן.
אין לי קצפת/קרם קוקס/חלב סויה
מה כן אפשר במקום?
אפשר לנסות לשים חלב, יתכן והתערובת תצא פחות אחידה ויותר פירורית.
היי, אפשר להחליף את הקצפת הצמחית בשמנת לבישול?
היי
אפשר, יתכן ויהיה מעט שינוי בטעם.
האם חמאת בוטנים מתוקה או טבעית?
היי
טבעית.
האם ניתן לצפות בקרם נוגט?
כן אפשר:)
במה אפשר להחליף את הקמח שקדים ?
בקמח רגיל ?
או יותר ביסקוויטים ?
אפשר להשתמש באגוזים טחונים או לשים ביסקוויטים.
הכנתי
יצא ממש טעים
תודה
שמחה מאד לשמוע🙂
האם אפשר להשתמש בשקדים טחונים ולא קמח שקדים?
אם השקדים טחונים דק אפשר.
אפשר לשים קוקוס במקום הקמח שקדים? (מרגיש לי נכון אבל לא בטוחה…)
ואפשר לוותר לגמרי על הקצפת הצמחית?
היי,
אפשר להמיר שליש עד חצי מכמות השקדים בקוקוס (אחרת יצא מתפורר מדי).
במקום קצפת ניתן לשים קרם קוקוס או חלב סויה.
הכמות היא שיוצאת היא בגודל של התמונה?
יוצאת כמות של תבנית אינגליש קייק.
האם יש מה לשים במקום מייפל, כי פשוט אין לי, תודה
היי,
אפשר לשים דבש במקום.
היי אפרת אני מעוניינת להוסיף את המתכון למחברת מתכונים אך איני מצליחה להתחבר
מה אפשר לעשות?
היי שושי,
שלחתי לך למייל קישור לאיפוס סיסמה. תעקבי אחרי ההוראות ותיצרי סיסמה חדשה על מנת שתוכלי להתחבר(:
התחברתי. תודה.
תודה על המתכונים הטעימים. אפשר לדעת מה אפשר במקום קמח שקדים פשוט אין לי?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
במקום קמח שקדים אפשר לשים אגוזים טחונים דק. לחלופין אפשר להגדיל את כמות הביסקוויטים ולשים 200 גרם (או קצת יותר- לפי הצורך).
אשמח לטיפ איך לחתוך את זה בקלות ובצורה יפה בלי שישבר…
ואם יש לך מתכון שיכול להתאים לבר בארוע קטן משהו יפה וקליל
תודה על המתכונים המיוחדים!
היי,
כדי לחתוך במדויק חשוב להקפיד על הקפאה של שעתיים, שימוש בסכין חדה ואחיזה של הריבועים בזמן החיתוך כדי למנוע התפרקות.
למרות זאת, הריבועים עשויים עדיין מעט להתפורר בחיתוך וזה בסדר(:
הנה כמה מתכונים שיכולים להתאים לך:
–ריבועי קוקוס
–סלסלות פילו במילוי תפוחים
–ריבועי שוקולד ופיצוחים.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
מותר לאכול קצפת צמחית בלי שזה עבר חימום אן הקצפה?
ואגב אני מאד אוהבת את המתכונים שלך!!
היי,
השמנת הצמחית ראויה למאכל גם ללא הקצפה, אבל פחות מתאימה לשתייה/אכילה סתם כך(:
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
שלום! בנוגע לקצפת צמחית שבמתכון אפשר להמיר בחלב סויה או שיבולת שועל וזה יוצא מעולה. וגם אני עצמי הכנתי כך את המתכון ויצא מצוין!.
ואגב, תודה רבה אפרת על כל המתכונים באתר!!! עוקבת ומשתמשת כל הזמן ובזכותם יש לי
את הביטחון במטבח! יש לך הרבה זכויות! המון הצלחה!!
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח גם עם השינויים!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן😊
תודה ענקית על המתכונים המוצלחים!!!
אין מילים!!!!!
איזה חמאת בוטנים מתוקה או טבעי?
תודה רבה מראש!!!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
עדיף חמאת בוטנים טבעית, אבל אפשר כל סוג אחר.
שבת שלום🌺
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום מייפל?
היי,
אפשר לשים דבש (או פחות מומלץ- סילאן).
שלום ותודה על הכל
מה אפשר לשים במקום קמח שקדים?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
במקום קמח שקדים אפשר לשים אגוזים טחונים דק. לחלופין אפשר להגדיל את כמות הביסקוויטים ולשים 200 גרם (או קצת יותר- לפי הצורך).
תודה על המתכונים המעולים…
מה אפשר לשים במקום קצפת צמחי, או שאפשר להריד?
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר לשים שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
מדהים! כמו הכל!
אפשר לשים שקדים מרוסקים דק ממש במקום הקמח?
ואיך זה מחזיק מחוץ למקרר אח”כ? לשמחה וכו?
תודה מראש
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
אפשר לשים שקדים טחונים דק. ניתן לאחסן בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך כיומיים או במקרר כ-4-5 ימים.
אפשר גם להקפיא אם זה מיועד לטווח ארוך יותר (המרקם טיפה ישתנה).
מה אפשר במקום שמנת צמחית?
קרם קוקוס או שמנת מתוקה(:
תחליף לקצפת?
קרם קוקוס או שמנת מתוקה.
מה אפשר במקום שמנת צמחית?
אפשר להשתמש בקרם קוקוס או שמנת מתוקה.
היי אפרת תודה על המתכונים הטעימים!!! רציתי לשאול מה זה אומר קצפת ? שהיא מוכנה כבר או
ישר מהחבילה ?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
קצפת צמחית זה מוצר שנראה כמו שמנת מתוקה רק שהוא צמחי ולא חלבי. לא צריך להקציף אותה לפני כן.
האם אפשר להחליף את כל הביסקויטים בקמח שקדים ?
האם אפשר להחליף את המייפל בדבש ?
ואת הקצפת בשמן?
עם קמח שקדים בלבד יצא שונה, לא יודעת עד כמה זה יהיה מוצלח…
אפשר לשים דבש במקום מייפל.
בציפוי אפשר להחליף את הקצפת בכף חלב+כפית שמן. בתערובת עצמה פחות מומלץ להמיר את הקצפת בשמן.
אין לי מייפל, איזה תחליפים מומלצים.
תודה על המתכונים הם תמידדדדדדדד מוצלחים ומכבדים מאוד את השבתות והחגים.
אשרייך ואשרינו שזכינו 🥰😍
שמחה כל כך שאתם נהנים מהמתכונים🌺
אפשר לשים דבש
היי אפרת האלופה!!! אני ומשפחתי מאוווווווווד נהנים מהמתכונים המוצלחים והמהירים שלך… תמשיכי לעשות לנו טוב וטעים…
אני רוצה לקנות 3 ספרים: את הדיאטטי אני רוצה, אבל אני ממש מתלבטת על ה-2 הנוספים, ההחלטה קשה לי מידי, על מה את ממליצה?? והאם עדיין יש את המבצע של 150 ש”ח??
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים❤️
ממליצה לבחור ספרים לפי הצורך והשימוש השכיח יותר אצלכם (למשל, אם יש אצלכם נמנעים מגלוטן- ממליצה על הספר ללא גלוטן).
עדיין קיים המבצע של 3 ספרים ב149😊
אין על הספרים שלךךךךךךךךך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
וואו וואו! כבר שנים שאני מכינה חיתוכיות חמאת בוטנים, אבל הן לא מתקרבות למתכון שלך! פעם הבאה, הולכת על זה בע”ה, הן נראות כל כך יפות וטעימות 🙂 תודה רבה על המתכון!
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף ועל המילים הטובות🌷
מה אפשר לשים במקום קמח שקדים?
אפשר להגדיל את כמות הביסקוויטים ולשים 200 גרם (או קצת יותר- לפי הצורך).
אפשר שקדים מרוסקים במקום קמח שקדים?
וגם אין לי מייפל, מה יכול להוות תחליף?
אפשר להשתמש בשקדים מרוסקים דק, ואפשר לשים דבש או סילאן במקום מייפל.
אם אין לי מייפל קמח שקדים וקצפת .. מה אני ישים במקום אלו?
אלו הרבה שינויים, כך שיתכן ויצא פחות מוצלח. במקום מייפל אפשר לשים דבש, במקום קמח שקדים- אגוזים טחונים או עוד ביסקוויטים, במקום קצפת- חלב מרוכז (או פחות מומלץ- חלב רגיל).