שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-22 דקות

מס’ מנות: 25-30 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

כוס (140 ג’) קמח רגיל

חצי כפית (3 ג’) מלח

4 כפות (32 ג’) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) מים

לציפוי: גבינת פרמזן מגוררת, פפריקה מתוקה, שומשום/קצח




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן והמים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לנוח 10 דקות (אחרי מנוחה יותר נוח לעבוד איתו).

-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק דק מאוד (ככל שהבצק יהיה דק כך הקרקרים יהיו פריכים יותר).

-מפזרים מעל הבצק ובנדיבות גבינת פרמזן , פפריקה מתוקה ושומשום. מהדקים את הגבינה והתבלינים לבצק בעזרת המערוך (זה בסדר אם זה נדבק מעט למערוך 🙂 ).

-בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות (אחרת הוא מתנפח במהלך האפיה).

-חותכים את הבצק לריבועים בגודל 3-4 ס”מ ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מצננים ואוכלים.

חטיפים מלוחים

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לפיצה טורטיהמתכון לפיצה טורטיה
סלט עגבניות חריף סלט עגבניות חריף
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
א. מהצפון (17:53 8.05.2024)

וואו, הכפלתי כמויות פי 4 ויצא ממש מושלם!
טיפ קטן- אני מפזרת את התוספות על הנייר אפיה ומרדדת את הבצק מעליהם, וישר לתנור. כך המערוך לא מתלכלך.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 9.05.2024)

תודה על השיתוף❤️

avatar
ברכה (15:35 24.10.2023)

קריספי וטעים

הכנתי כמות רגילה
והכל חוסל תוך 5 דקות
צריך להכפיל או לשלש כמויות

תודה אפרת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:57 24.10.2023)

שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🩷

avatar
א (13:26 13.09.2023)

יצא מושלם תודה רבה על המתכונים המעולים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 13.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
שרי (14:09 9.05.2023)

אמהלה איזה מתכון!!
יצא מעולהה
קרצתי עיגולים עם כוס יצא מהמםם
השתמשתי בקמח כוסמין וויתרתי על הגבינה..
כמובן שהכפלתי כמויות כפול 4..
והכנתי חצי זעתר שום וחצי ופפריקה ומלח גס
יצא טעים בטרוף!!
תודה אפרת, על המתכונים הקלילים והמהירים😘

חטיפים מלוחים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:20 9.05.2023)

נראה מעולה! איזה כיף שאהבת את המתכון😍
תודה על השיתוף(:

avatar
הודיה (21:23 12.01.2023)

יש לך רעיונות למטבלים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:00 12.01.2023)

מצרפת לך מדריך למטבלים(:

avatar
יסמין (15:27 2.01.2022)

הכנתי כמו שכתוב (כבר שלוש פעמים)
ויתרתי על מנוחת הבצק, ורידדתי דק דק
יצא מהמם! המרכז שהיה דק יותר טיפה נשרף…
תודה רבה !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 2.01.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤

avatar
יהודית (16:26 1.10.2021)

הכנתי בלי גבינה, והוספתי גם גרעיני חמניה ודלעת.. יצט טעים ברמות!!! אבל אחרי רבע שעה כבר נשרף… כנראה עשיתי דק ממש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 1.10.2021)

היי יהודית,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אם הקרקרים השחימו מהר זה יכול להיות באמת בגלל העובי הדק וזה יכול להיות גם בגלל חום אפיה חזק יותר או שפשוט התנור שלך חזק יחסית(:
שבת שלום😊

avatar
יסכה (20:36 14.07.2021)

שלום,
אפשרי לוותר על הגבינה או שזה לא זה?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:18 15.07.2021)

אפשר בהחלט לוותר על הגבינה (היא רק בציפוי ולא בבצק עצמו).

avatar
עינת (12:59 17.02.2021)

היי אפרת
להניח על רשת באמצע התנור ?(אצלי 5 סורגים)
יצא לי בצק מאוד דביק ומכיין שרידדתי דק מאוד לא יודעת עד כמה יצא טוב
הכנתי משמן אבוקדו וקמח כוסמין לבן ומעל פפריקה מתוקה עם שומשום וזעתר השילוב של פפריקה מתוקה עם שומשום וזעתר עשוי להיות טעים (בלי גבינת הפרמזן) ?
בתודה מראש על התשובה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:33 17.02.2021)

להניח תמיד על רשת התנור המונחת במדף השני מלמטה.
כשמשתמשים בקמח כוסמין כדאי להוסיף את המים בהדרגה.
איך זה יצא?

avatar
מלכה (13:28 28.04.2020)

מעולה כל כך טעים מכינה כמעט כל שבוע🥰 המון תודה על המתכון🙏💗

חטיפים מלוחים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:35 28.04.2020)

מהמם 🙂
תודה מלכה

avatar
לאה (19:45 17.03.2020)

היי אפשר גם אם גבינהבולגרית או צהובה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 17.03.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר לפזר מעל גבינה בולגרית קשה מפוררת דק.
אפשר גם להכין בלי גבינה בכלל.

avatar
לינור (13:48 21.11.2018)

מתכון כל כך קל וכל כך נחמד!!
מכינה את הקרקרים תמיד כליווי למרק הפטריות שלך שאני גם לא מפסיקה להכין 🙂
תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 21.11.2018)

שמחה לשמוע!
תודה לינוי 🌷

avatar
לימור זקן (17:54 25.09.2018)

היי אלופה….
אני לא מפסיקה לאפות בגללך 😙
הכל מוצלח
שאלה : אני רוצה לעשות חטיפים מלוחים רק עם שומשום +קצח האם לפזר שוב מלח גס למעלה או שזה מספיק מלוח ?
המלח בבצק זה מלח שולחן או גס ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 25.09.2018)

היי לימור,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
המלח בבצק הוא מלח שולחן. החטיפים מלוחים אבל לא מאוד. אפשר לפזר מעל מעט מלח גס (אבל ממש מעט).

avatar
צופיה (14:01 21.08.2018)

מתכון מושלם!
אחים שלי התלהבו ולא יכלו להפסיק לנשנש ולנשנש ולנשנש…
תודה רבה מעומק הלב על עוד מתכון מצוין!

avatar
שלי (15:45 7.03.2018)

מתכון מצוין! קל להכנה. אני מאוד אוהבת להכין עם פרמזן, פפריקה מתוקה,קצח וצילי וגם עם זעתר זה מאוד נחמד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 7.03.2018)

תודה שלי 🙂

avatar
ספיר (17:39 12.10.2017)

היי, יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן במתכון זה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 12.10.2017)

אם זו תערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי, כרגיל וכו’) אז נראה לי שכן.

avatar
ספיר (21:03 12.10.2017)

האם כוס קמח אורז לבן ללא גלוטן יכול להתאים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 12.10.2017)

הייתי מנסה לשלב את זה עם 2/3 כוס קמח קונדיטור + 1/3 כוס קמח אורז לבן.

avatar
ר (20:08 22.05.2017)

תודה רבה

avatar
ר (18:00 17.05.2017)

זה טוב בהקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:39 17.05.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
נועה (10:23 20.08.2017)

להקפיא אחרי אפיה או לפני? או שלא משנה? תודה רבה מראש!! עשיתי מספר פעמים בלי גבינה ויצא מושלם כל פעם..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 20.08.2017)

היי נועה,
לא חושבת שמשנה.
שבוע מקסים 🙂

avatar
מוריה (19:00 25.01.2017)

למעלה חוץ מהשומשום והפפריקה חריפה פיזרתי גם זיתים קצוצים דק וסחוטים מנוזלים כמה שאפשר וכמון, יצא טעיייים 🙂
תודה על עוד מתכון מעולה..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:15 25.01.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה מוריה

avatar
נעה (14:49 3.01.2017)

אפשר לשים גבינה אחרת במקום גבינת פרמזן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:07 3.01.2017)

אולי בולגרית קשה אם יש לך. גבינות אחרות עלולות לרכך את הקרקרים.

avatar
נעה (13:03 3.01.2017)

אפשר לעשות גם בלי גבינת פרמזן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:08 3.01.2017)

כן נעה, אפשר.

avatar
שלי (11:15 20.12.2016)

פשוט להכנה וטעים ממש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 20.12.2016)

תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
אליאן (14:45 14.09.2016)

היי אפשר לשים במקום פרמזן גבינה צפתית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 14.09.2016)

היי אליאן,
פחות מומלץ כי לגבינה צפתית אין כל כך טעם לעומת הפרמזן שנותן טעם חזק. גם המרקם הוא לא דומה.

avatar
אנונימי (11:42 8.08.2016)

היי
אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 8.08.2016)

היי,
פחות מומלץ להשתמש בקמח תופח מאחר ויכול להיות שהקרקרים יתפחו ויהיו רכים יותר.

avatar
נועה (20:29 14.06.2016)

אפשר לעשות עם מלח גס + שומשום? אין לי פרמזן..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 14.06.2016)

כן נועה, אפשר.

avatar
נעה (21:33 14.06.2016)

יצא מושלםםםםםםםם!!שמתי זעתר ושומשום תודה לך1!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 14.06.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אסתי (14:50 18.05.2016)

היי יש אפשרות להפוך את המתכון לדיאטטי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 18.05.2016)

היי אסתי,
לדיאטטי ממש מבחינת קלוריות אני לא יודעת אבל אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח מלא ועדיף קמח כוסמין מלא.

avatar
נאוה (23:05 9.05.2016)

הי,
אני תמיד לוקחת את המתכונים שלך ומשנה בהתאם למה שיש לי בבית. את הקרקרים האלה הכנתי עם קמח כוסמין מלא, כף שמן קוקוס ושלוש כפות שמן זית. מעל גיררתי גבינת עיזים קשה ושומשום. הקרקרים יצאו נפלאים!!! מאוד מאוד! תודה רבה!! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 9.05.2016)

נשמע מעולה!
תודה נאוה 🙂

avatar
מיקה (09:01 3.05.2016)

אפשר להמיר חצי מהקמח לקמח מלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 3.05.2016)

כן מיקה, אפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
מיכאלה (16:15 10.03.2016)

היי,
אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:40 10.03.2016)

היי מיכאלה,
לא ניסיתי אבל אם כן אז לא כדאי לשים הרבה כדי שזה לא ירטיב את הבצק ויפגע בפריכות. ממליצה להקפיד לרדד דק-דק.

avatar
אורה (17:23 21.02.2016)

המתכונים פשוט מווווווווצלחים!!!
תוכלי לשלוח לי גם הסבר איך לשמור את כל המתכונים שלך בתקיה נפרדת שכל קובץ שיתקבל יישלח ישר אל התקיה??
תודה רבה,

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:55 21.02.2016)

תודה אורה! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
אפשר לשמור את המתכונים במחברת המתכונים. מעל לכל מתכון ניתן ללחוץ על “הוסף מתכון למחברת המתכונים” וזה שומר את המתכון.

avatar
sara (23:54 11.02.2016)

טעים מאוווווד!!
אלפי תודות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:10 12.02.2016)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

avatar
מירי (15:45 8.01.2016)

שלום רב,
מרגע שגיליתי את האתר ונרשמתי לקבלת מתכונים אני בעננים.
מחכה לרגע שיגיע המייל עם המתכונים.
לצערי לא מצליחה להוריד את המתכונים עם תמונה כדי לשמור אותם זמינים.
האם אפשר לעשות זאת?
תודה וסוף שבוע נעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:25 8.01.2016)

היי מירי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
יש שתי אפשריות שמהן ניתן להדפיס או להעתיק את המתכון. מצרפת לינק הסבר:

איך להדפיס מתכון?


שבת שלום!

avatar
אורלי (18:12 9.12.2015)

היי אפרת
רק היום נכנסתי לאתר שלך וכבר הספקתי להכין את אחד המתכונים שלך
{חטיפים מלוחים} יצא ממש ממש טעים
אני אמשיך לעקוב באתר שלך.
שיהיה לך ערב טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 9.12.2015)

תודה אורלי! אני שמחה לשמוע 🙂
ערב מצוין

avatar
אמאשלדינו (16:43 7.11.2015)

מתה על המתכונים שלך. שמרתי וינוסה בקרוב עם קמחים נוספים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:04 7.11.2015)

תודה 🙂 שמחה לשמוע.
מחכה לעדכון איך יצא 😉

avatar
עינב (10:21 19.10.2015)

אני רוצה להדפיס את המתכונים בלי כל מה שמסביב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 19.10.2015)

היי עינב,
יש לך 2 אופציות להדפסה. אחת -מעל תמונת המתכון מצד שמאל (רשום “הדפסה”).
השנייה- מתחת למתכון יש אייקונים של שיתוף (פייסבוק, ווצאפ וכו’). אחד האייקונים זה ציור של מדפסת.

avatar
רויטל (12:10 29.09.2015)

האם אפשר במקום פרמזן להשים גבינת קשקבל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 29.09.2015)

כן רויטל, אפשר.

avatar
אורנה (10:25 24.08.2015)

שלום רב,
מדוע אי אפשר לסמן את המתכונים ולהעתיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 24.08.2015)

היי אורנה,
שלחתי לך תשובה למייל.
יום נעים 🙂

avatar
יוסי (16:09 23.08.2015)

היי האם צריך לבצק שמרים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:42 23.08.2015)

לא יוסי, אין צורך להוסיף שמרים.

avatar
אהובה (22:51 22.08.2015)

ערב טוב ושבוע טוב
האם אפשר לוותר על גבינת הפרמזן
לא רוצה שזה יהיה חלבי

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 22.08.2015)

היי אהובה,
אם את מוותרת על הפרמזן אני ממליצה לשים במקום תבלין נוסף שייתן טעם כמו קצח, זעתר או תערובת של עשבי תיבול יבשים (כמו רוזמרין, אורגנו וכו’). אם את אוהבת חריף/פיקנטי, אפשר גם לפזר אבקת שום או מעט פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס.
שבוע טוב 🙂

avatar
אור (22:12 20.08.2015)

תודה על המתכונים. האם אפשר להקפיא? כמה זמן אפשר להכין מראש? אני מארחת הרבה אנשים ביום חמישי ורוצה להכין מראש ולא להיות בלחץ ביום של האירוע….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 20.08.2015)

היי אור,
החטיפים נשמרים בקופסה סגורה היטב בטמפ’ החדר במשך 3-4 ימים, אבל הם הכי פריכים וטעימים ביום ההכנה ויום למחרת אם מאחסנים אותם היטב (חשוב שהקופסה תהיה אטומה) לכן אני ממליצה להכין אותם יום לפני.

avatar
עינת (21:06 20.08.2015)

היי אפרת,
גם אני מעוניינת לשמור את המתכונים הטעימים שלך עם צילום כמו שהיה ניתן בעבר.
אשמח אם אוכל לקבל גם כן הסבר כיצד לעשות זאת…
בתודה מראש
עינת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:15 20.08.2015)

היי עינת,
שלחתי לך למייל 🙂

avatar
אתי (11:56 20.08.2015)

היי אפרת
אני עוקבת אחר המתכונים שלך וחלק מהם הכנתי, וזה יצא מצוין.
מאחר ואני מעוניינת לשמור את המתכונים שלך, קשה להוריד את התמונות שמופיעות במתכון,ולדעתי מתכון ללא תמונה מאבד את הרצון להכין.
לתשומת לבך לעניין.
בתודה מראש
אתי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:55 20.08.2015)

היי אתי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
שלחתי לך תשובה מפורטת למייל (עם צילום מסך) כיצד ניתן להוריד מתכון עם התמונה.
המשך יום נפלא!

לקריאת כל התגובות