זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-22 דקות
מס’ מנות: 25-30 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח רגיל
חצי כפית (3 ג’) מלח
4 כפות (32 ג’) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) מים
לציפוי: גבינת פרמזן מגוררת, פפריקה מתוקה, שומשום/קצח
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן והמים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לנוח 10 דקות (אחרי מנוחה יותר נוח לעבוד איתו).
-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק דק מאוד (ככל שהבצק יהיה דק כך הקרקרים יהיו פריכים יותר).
-מפזרים מעל הבצק ובנדיבות גבינת פרמזן , פפריקה מתוקה ושומשום. מהדקים את הגבינה והתבלינים לבצק בעזרת המערוך (זה בסדר אם זה נדבק מעט למערוך 🙂 ).
-בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות (אחרת הוא מתנפח במהלך האפיה).
-חותכים את הבצק לריבועים בגודל 3-4 ס”מ ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה.
-מצננים ואוכלים.
- לבבות במילוי השחר |
- מרק קרם כרובית |
- חביתה מגולגלת |
- כרובית אפויה בתנור |
- מרק גזר ובטטה |
- מרק קרם ברוקולי
וואו, הכפלתי כמויות פי 4 ויצא ממש מושלם!
טיפ קטן- אני מפזרת את התוספות על הנייר אפיה ומרדדת את הבצק מעליהם, וישר לתנור. כך המערוך לא מתלכלך.
תודה על השיתוף❤️
קריספי וטעים
הכנתי כמות רגילה
והכל חוסל תוך 5 דקות
צריך להכפיל או לשלש כמויות
תודה אפרת!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🩷
יצא מושלם תודה רבה על המתכונים המעולים
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אמהלה איזה מתכון!!
יצא מעולהה
קרצתי עיגולים עם כוס יצא מהמםם
השתמשתי בקמח כוסמין וויתרתי על הגבינה..
כמובן שהכפלתי כמויות כפול 4..
והכנתי חצי זעתר שום וחצי ופפריקה ומלח גס
יצא טעים בטרוף!!
תודה אפרת, על המתכונים הקלילים והמהירים😘
נראה מעולה! איזה כיף שאהבת את המתכון😍
תודה על השיתוף(:
יש לך רעיונות למטבלים?
מצרפת לך מדריך למטבלים(:
הכנתי כמו שכתוב (כבר שלוש פעמים)
ויתרתי על מנוחת הבצק, ורידדתי דק דק
יצא מהמם! המרכז שהיה דק יותר טיפה נשרף…
תודה רבה !!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
הכנתי בלי גבינה, והוספתי גם גרעיני חמניה ודלעת.. יצט טעים ברמות!!! אבל אחרי רבע שעה כבר נשרף… כנראה עשיתי דק ממש
היי יהודית,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אם הקרקרים השחימו מהר זה יכול להיות באמת בגלל העובי הדק וזה יכול להיות גם בגלל חום אפיה חזק יותר או שפשוט התנור שלך חזק יחסית(:
שבת שלום😊
שלום,
אפשרי לוותר על הגבינה או שזה לא זה?
תודה.
אפשר בהחלט לוותר על הגבינה (היא רק בציפוי ולא בבצק עצמו).
היי אפרת
להניח על רשת באמצע התנור ?(אצלי 5 סורגים)
יצא לי בצק מאוד דביק ומכיין שרידדתי דק מאוד לא יודעת עד כמה יצא טוב
הכנתי משמן אבוקדו וקמח כוסמין לבן ומעל פפריקה מתוקה עם שומשום וזעתר השילוב של פפריקה מתוקה עם שומשום וזעתר עשוי להיות טעים (בלי גבינת הפרמזן) ?
בתודה מראש על התשובה.
להניח תמיד על רשת התנור המונחת במדף השני מלמטה.
כשמשתמשים בקמח כוסמין כדאי להוסיף את המים בהדרגה.
איך זה יצא?
מעולה כל כך טעים מכינה כמעט כל שבוע🥰 המון תודה על המתכון🙏💗
מהמם 🙂
תודה מלכה
היי אפשר גם אם גבינהבולגרית או צהובה ?
לא ניסיתי אבל אולי אפשר לפזר מעל גבינה בולגרית קשה מפוררת דק.
אפשר גם להכין בלי גבינה בכלל.
מתכון כל כך קל וכל כך נחמד!!
מכינה את הקרקרים תמיד כליווי למרק הפטריות שלך שאני גם לא מפסיקה להכין 🙂
תודה לך!
שמחה לשמוע!
תודה לינוי 🌷
היי אלופה….
אני לא מפסיקה לאפות בגללך 😙
הכל מוצלח
שאלה : אני רוצה לעשות חטיפים מלוחים רק עם שומשום +קצח האם לפזר שוב מלח גס למעלה או שזה מספיק מלוח ?
המלח בבצק זה מלח שולחן או גס ?
היי לימור,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
המלח בבצק הוא מלח שולחן. החטיפים מלוחים אבל לא מאוד. אפשר לפזר מעל מעט מלח גס (אבל ממש מעט).
מתכון מושלם!
אחים שלי התלהבו ולא יכלו להפסיק לנשנש ולנשנש ולנשנש…
תודה רבה מעומק הלב על עוד מתכון מצוין!
מתכון מצוין! קל להכנה. אני מאוד אוהבת להכין עם פרמזן, פפריקה מתוקה,קצח וצילי וגם עם זעתר זה מאוד נחמד
תודה שלי 🙂
היי, יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן במתכון זה ?
אם זו תערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי, כרגיל וכו’) אז נראה לי שכן.
האם כוס קמח אורז לבן ללא גלוטן יכול להתאים ?
הייתי מנסה לשלב את זה עם 2/3 כוס קמח קונדיטור + 1/3 כוס קמח אורז לבן.
תודה רבה
זה טוב בהקפאה?
אני חושבת שכן.
להקפיא אחרי אפיה או לפני? או שלא משנה? תודה רבה מראש!! עשיתי מספר פעמים בלי גבינה ויצא מושלם כל פעם..
היי נועה,
לא חושבת שמשנה.
שבוע מקסים 🙂
למעלה חוץ מהשומשום והפפריקה חריפה פיזרתי גם זיתים קצוצים דק וסחוטים מנוזלים כמה שאפשר וכמון, יצא טעיייים 🙂
תודה על עוד מתכון מעולה..
נשמע מעולה 🙂
תודה מוריה
אפשר לשים גבינה אחרת במקום גבינת פרמזן?
אולי בולגרית קשה אם יש לך. גבינות אחרות עלולות לרכך את הקרקרים.
אפשר לעשות גם בלי גבינת פרמזן?
כן נעה, אפשר.
פשוט להכנה וטעים ממש
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
היי אפשר לשים במקום פרמזן גבינה צפתית?
היי אליאן,
פחות מומלץ כי לגבינה צפתית אין כל כך טעם לעומת הפרמזן שנותן טעם חזק. גם המרקם הוא לא דומה.
היי
אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח
היי,
פחות מומלץ להשתמש בקמח תופח מאחר ויכול להיות שהקרקרים יתפחו ויהיו רכים יותר.
אפשר לעשות עם מלח גס + שומשום? אין לי פרמזן..
כן נועה, אפשר.
יצא מושלםםםםםםםם!!שמתי זעתר ושומשום תודה לך1!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי יש אפשרות להפוך את המתכון לדיאטטי?
היי אסתי,
לדיאטטי ממש מבחינת קלוריות אני לא יודעת אבל אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח מלא ועדיף קמח כוסמין מלא.
הי,
אני תמיד לוקחת את המתכונים שלך ומשנה בהתאם למה שיש לי בבית. את הקרקרים האלה הכנתי עם קמח כוסמין מלא, כף שמן קוקוס ושלוש כפות שמן זית. מעל גיררתי גבינת עיזים קשה ושומשום. הקרקרים יצאו נפלאים!!! מאוד מאוד! תודה רבה!! 🙂
נשמע מעולה!
תודה נאוה 🙂
אפשר להמיר חצי מהקמח לקמח מלא?
כן מיקה, אפשר.
יום מקסים 🙂
היי,
אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום?
תודה
היי מיכאלה,
לא ניסיתי אבל אם כן אז לא כדאי לשים הרבה כדי שזה לא ירטיב את הבצק ויפגע בפריכות. ממליצה להקפיד לרדד דק-דק.
המתכונים פשוט מווווווווצלחים!!!
תוכלי לשלוח לי גם הסבר איך לשמור את כל המתכונים שלך בתקיה נפרדת שכל קובץ שיתקבל יישלח ישר אל התקיה??
תודה רבה,
תודה אורה! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
אפשר לשמור את המתכונים במחברת המתכונים. מעל לכל מתכון ניתן ללחוץ על “הוסף מתכון למחברת המתכונים” וזה שומר את המתכון.
טעים מאוווווד!!
אלפי תודות!
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
שלום רב,
מרגע שגיליתי את האתר ונרשמתי לקבלת מתכונים אני בעננים.
מחכה לרגע שיגיע המייל עם המתכונים.
לצערי לא מצליחה להוריד את המתכונים עם תמונה כדי לשמור אותם זמינים.
האם אפשר לעשות זאת?
תודה וסוף שבוע נעים
היי מירי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
יש שתי אפשריות שמהן ניתן להדפיס או להעתיק את המתכון. מצרפת לינק הסבר:
https://www.10dakot.co.il/%D7%94%D7%93%D7%A4%D7%A1%D7%94/
שבת שלום!
היי אפרת
רק היום נכנסתי לאתר שלך וכבר הספקתי להכין את אחד המתכונים שלך
{חטיפים מלוחים} יצא ממש ממש טעים
אני אמשיך לעקוב באתר שלך.
שיהיה לך ערב טוב
תודה אורלי! אני שמחה לשמוע 🙂
ערב מצוין
מתה על המתכונים שלך. שמרתי וינוסה בקרוב עם קמחים נוספים.
תודה 🙂 שמחה לשמוע.
מחכה לעדכון איך יצא 😉
אני רוצה להדפיס את המתכונים בלי כל מה שמסביב
היי עינב,
יש לך 2 אופציות להדפסה. אחת -מעל תמונת המתכון מצד שמאל (רשום “הדפסה”).
השנייה- מתחת למתכון יש אייקונים של שיתוף (פייסבוק, ווצאפ וכו’). אחד האייקונים זה ציור של מדפסת.
האם אפשר במקום פרמזן להשים גבינת קשקבל?
כן רויטל, אפשר.
שלום רב,
מדוע אי אפשר לסמן את המתכונים ולהעתיק?
היי אורנה,
שלחתי לך תשובה למייל.
יום נעים 🙂
היי האם צריך לבצק שמרים?
לא יוסי, אין צורך להוסיף שמרים.
ערב טוב ושבוע טוב
האם אפשר לוותר על גבינת הפרמזן
לא רוצה שזה יהיה חלבי
תודה
היי אהובה,
אם את מוותרת על הפרמזן אני ממליצה לשים במקום תבלין נוסף שייתן טעם כמו קצח, זעתר או תערובת של עשבי תיבול יבשים (כמו רוזמרין, אורגנו וכו’). אם את אוהבת חריף/פיקנטי, אפשר גם לפזר אבקת שום או מעט פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס.
שבוע טוב 🙂
תודה על המתכונים. האם אפשר להקפיא? כמה זמן אפשר להכין מראש? אני מארחת הרבה אנשים ביום חמישי ורוצה להכין מראש ולא להיות בלחץ ביום של האירוע….
היי אור,
החטיפים נשמרים בקופסה סגורה היטב בטמפ’ החדר במשך 3-4 ימים, אבל הם הכי פריכים וטעימים ביום ההכנה ויום למחרת אם מאחסנים אותם היטב (חשוב שהקופסה תהיה אטומה) לכן אני ממליצה להכין אותם יום לפני.
היי אפרת,
גם אני מעוניינת לשמור את המתכונים הטעימים שלך עם צילום כמו שהיה ניתן בעבר.
אשמח אם אוכל לקבל גם כן הסבר כיצד לעשות זאת…
בתודה מראש
עינת
היי עינת,
שלחתי לך למייל 🙂
היי אפרת
אני עוקבת אחר המתכונים שלך וחלק מהם הכנתי, וזה יצא מצוין.
מאחר ואני מעוניינת לשמור את המתכונים שלך, קשה להוריד את התמונות שמופיעות במתכון,ולדעתי מתכון ללא תמונה מאבד את הרצון להכין.
לתשומת לבך לעניין.
בתודה מראש
אתי
היי אתי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
שלחתי לך תשובה מפורטת למייל (עם צילום מסך) כיצד ניתן להוריד מתכון עם התמונה.
המשך יום נפלא!