שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-22 דקות

מס’ מנות: 25-30 יחידות

סוג: חלבי

מצרכים:

כוס (140 ג’) קמח רגיל

חצי כפית (3 ג’) מלח

4 כפות (32 ג’) שמן

רבע כוס (60 מ”ל) מים

לציפוי: גבינת פרמזן מגוררת, פפריקה מתוקה, שומשום/קצח

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן והמים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לנוח 10 דקות (אחרי מנוחה יותר נוח לעבוד איתו).

-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.

-פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק דק מאוד (ככל שהבצק יהיה דק כך הקרקרים יהיו פריכים יותר).

-מפזרים מעל הבצק ובנדיבות גבינת פרמזן , פפריקה מתוקה ושומשום. מהדקים את הגבינה והתבלינים לבצק בעזרת המערוך (זה בסדר אם זה נדבק מעט למערוך 🙂 ).

-בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות (אחרת הוא מתנפח במהלך האפיה).

-חותכים את הבצק לריבועים בגודל 3-4 ס”מ ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מצננים ואוכלים.

חטיפים מלוחים

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לפיצה טורטיהמתכון לפיצה טורטיה
סלט עגבניות חריף סלט עגבניות חריף

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יהודית (16:26 1.10.2021)

הכנתי בלי גבינה, והוספתי גם גרעיני חמניה ודלעת.. יצט טעים ברמות!!! אבל אחרי רבע שעה כבר נשרף… כנראה עשיתי דק ממש

מתכונים ב-10 דקות (17:11 1.10.2021)

היי יהודית,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אם הקרקרים השחימו מהר זה יכול להיות באמת בגלל העובי הדק וזה יכול להיות גם בגלל חום אפיה חזק יותר או שפשוט התנור שלך חזק יחסית(:
שבת שלום😊

יסכה (20:36 14.07.2021)

שלום,
אפשרי לוותר על הגבינה או שזה לא זה?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (00:18 15.07.2021)

אפשר בהחלט לוותר על הגבינה (היא רק בציפוי ולא בבצק עצמו).

עינת (12:59 17.02.2021)

היי אפרת
להניח על רשת באמצע התנור ?(אצלי 5 סורגים)
יצא לי בצק מאוד דביק ומכיין שרידדתי דק מאוד לא יודעת עד כמה יצא טוב
הכנתי משמן אבוקדו וקמח כוסמין לבן ומעל פפריקה מתוקה עם שומשום וזעתר השילוב של פפריקה מתוקה עם שומשום וזעתר עשוי להיות טעים (בלי גבינת הפרמזן) ?
בתודה מראש על התשובה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:33 17.02.2021)

להניח תמיד על רשת התנור המונחת במדף השני מלמטה.
כשמשתמשים בקמח כוסמין כדאי להוסיף את המים בהדרגה.
איך זה יצא?

מלכה (13:28 28.04.2020)

מעולה כל כך טעים מכינה כמעט כל שבוע🥰 המון תודה על המתכון🙏💗

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:35 28.04.2020)

מהמם 🙂
תודה מלכה

לאה (19:45 17.03.2020)

היי אפשר גם אם גבינהבולגרית או צהובה ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:08 17.03.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר לפזר מעל גבינה בולגרית קשה מפוררת דק.
אפשר גם להכין בלי גבינה בכלל.

לינור (13:48 21.11.2018)

מתכון כל כך קל וכל כך נחמד!!
מכינה את הקרקרים תמיד כליווי למרק הפטריות שלך שאני גם לא מפסיקה להכין 🙂
תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 21.11.2018)

שמחה לשמוע!
תודה לינוי 🌷

לימור זקן (17:54 25.09.2018)

היי אלופה….
אני לא מפסיקה לאפות בגללך 😙
הכל מוצלח
שאלה : אני רוצה לעשות חטיפים מלוחים רק עם שומשום +קצח האם לפזר שוב מלח גס למעלה או שזה מספיק מלוח ?
המלח בבצק זה מלח שולחן או גס ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:35 25.09.2018)

היי לימור,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
המלח בבצק הוא מלח שולחן. החטיפים מלוחים אבל לא מאוד. אפשר לפזר מעל מעט מלח גס (אבל ממש מעט).

צופיה (14:01 21.08.2018)

מתכון מושלם!
אחים שלי התלהבו ולא יכלו להפסיק לנשנש ולנשנש ולנשנש…
תודה רבה מעומק הלב על עוד מתכון מצוין!

שלי (15:45 7.03.2018)

מתכון מצוין! קל להכנה. אני מאוד אוהבת להכין עם פרמזן, פפריקה מתוקה,קצח וצילי וגם עם זעתר זה מאוד נחמד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 7.03.2018)

תודה שלי 🙂

ספיר (17:39 12.10.2017)

היי, יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן במתכון זה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 12.10.2017)

אם זו תערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי, כרגיל וכו’) אז נראה לי שכן.

ספיר (21:03 12.10.2017)

האם כוס קמח אורז לבן ללא גלוטן יכול להתאים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 12.10.2017)

הייתי מנסה לשלב את זה עם 2/3 כוס קמח קונדיטור + 1/3 כוס קמח אורז לבן.

ר (20:08 22.05.2017)

תודה רבה

ר (18:00 17.05.2017)

זה טוב בהקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (20:39 17.05.2017)

אני חושבת שכן.

נועה (10:23 20.08.2017)

להקפיא אחרי אפיה או לפני? או שלא משנה? תודה רבה מראש!! עשיתי מספר פעמים בלי גבינה ויצא מושלם כל פעם..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:10 20.08.2017)

היי נועה,
לא חושבת שמשנה.
שבוע מקסים 🙂

מוריה (19:00 25.01.2017)

למעלה חוץ מהשומשום והפפריקה חריפה פיזרתי גם זיתים קצוצים דק וסחוטים מנוזלים כמה שאפשר וכמון, יצא טעיייים 🙂
תודה על עוד מתכון מעולה..

מתכונים ב-10 דקות (21:15 25.01.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה מוריה

נעה (14:49 3.01.2017)

אפשר לשים גבינה אחרת במקום גבינת פרמזן?

מתכונים ב-10 דקות (15:07 3.01.2017)

אולי בולגרית קשה אם יש לך. גבינות אחרות עלולות לרכך את הקרקרים.

נעה (13:03 3.01.2017)

אפשר לעשות גם בלי גבינת פרמזן?

מתכונים ב-10 דקות (13:08 3.01.2017)

כן נעה, אפשר.

שלי (11:15 20.12.2016)

פשוט להכנה וטעים ממש

מתכונים ב-10 דקות (11:48 20.12.2016)

תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

אליאן (14:45 14.09.2016)

היי אפשר לשים במקום פרמזן גבינה צפתית?

מתכונים ב-10 דקות (16:26 14.09.2016)

היי אליאן,
פחות מומלץ כי לגבינה צפתית אין כל כך טעם לעומת הפרמזן שנותן טעם חזק. גם המרקם הוא לא דומה.

אנונימי (11:42 8.08.2016)

היי
אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח

מתכונים ב-10 דקות (12:44 8.08.2016)

היי,
פחות מומלץ להשתמש בקמח תופח מאחר ויכול להיות שהקרקרים יתפחו ויהיו רכים יותר.

נועה (20:29 14.06.2016)

אפשר לעשות עם מלח גס + שומשום? אין לי פרמזן..

מתכונים ב-10 דקות (20:54 14.06.2016)

כן נועה, אפשר.

נעה (21:33 14.06.2016)

יצא מושלםםםםםםםם!!שמתי זעתר ושומשום תודה לך1!

מתכונים ב-10 דקות (21:41 14.06.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂

אסתי (14:50 18.05.2016)

היי יש אפשרות להפוך את המתכון לדיאטטי?

מתכונים ב-10 דקות (15:26 18.05.2016)

היי אסתי,
לדיאטטי ממש מבחינת קלוריות אני לא יודעת אבל אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח מלא ועדיף קמח כוסמין מלא.

נאוה (23:05 9.05.2016)

הי,
אני תמיד לוקחת את המתכונים שלך ומשנה בהתאם למה שיש לי בבית. את הקרקרים האלה הכנתי עם קמח כוסמין מלא, כף שמן קוקוס ושלוש כפות שמן זית. מעל גיררתי גבינת עיזים קשה ושומשום. הקרקרים יצאו נפלאים!!! מאוד מאוד! תודה רבה!! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:16 9.05.2016)

נשמע מעולה!
תודה נאוה 🙂

מיקה (09:01 3.05.2016)

אפשר להמיר חצי מהקמח לקמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (10:24 3.05.2016)

כן מיקה, אפשר.
יום מקסים 🙂

מיכאלה (16:15 10.03.2016)

היי,
אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בגבינה צהובה במקום?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:40 10.03.2016)

היי מיכאלה,
לא ניסיתי אבל אם כן אז לא כדאי לשים הרבה כדי שזה לא ירטיב את הבצק ויפגע בפריכות. ממליצה להקפיד לרדד דק-דק.

אורה (17:23 21.02.2016)

המתכונים פשוט מווווווווצלחים!!!
תוכלי לשלוח לי גם הסבר איך לשמור את כל המתכונים שלך בתקיה נפרדת שכל קובץ שיתקבל יישלח ישר אל התקיה??
תודה רבה,

מתכונים ב-10 דקות (19:55 21.02.2016)

תודה אורה! שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
אפשר לשמור את המתכונים במחברת המתכונים. מעל לכל מתכון ניתן ללחוץ על “הוסף מתכון למחברת המתכונים” וזה שומר את המתכון.

sara (23:54 11.02.2016)

טעים מאוווווד!!
אלפי תודות!

מתכונים ב-10 דקות (09:10 12.02.2016)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!

מירי (15:45 8.01.2016)

שלום רב,
מרגע שגיליתי את האתר ונרשמתי לקבלת מתכונים אני בעננים.
מחכה לרגע שיגיע המייל עם המתכונים.
לצערי לא מצליחה להוריד את המתכונים עם תמונה כדי לשמור אותם זמינים.
האם אפשר לעשות זאת?
תודה וסוף שבוע נעים

מתכונים ב-10 דקות (16:25 8.01.2016)

היי מירי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
יש שתי אפשריות שמהן ניתן להדפיס או להעתיק את המתכון. מצרפת לינק הסבר:

איך להדפיס מתכון?


שבת שלום!

אורלי (18:12 9.12.2015)

היי אפרת
רק היום נכנסתי לאתר שלך וכבר הספקתי להכין את אחד המתכונים שלך
{חטיפים מלוחים} יצא ממש ממש טעים
אני אמשיך לעקוב באתר שלך.
שיהיה לך ערב טוב

מתכונים ב-10 דקות (18:26 9.12.2015)

תודה אורלי! אני שמחה לשמוע 🙂
ערב מצוין

אמאשלדינו (16:43 7.11.2015)

מתה על המתכונים שלך. שמרתי וינוסה בקרוב עם קמחים נוספים.

מתכונים ב-10 דקות (17:04 7.11.2015)

תודה 🙂 שמחה לשמוע.
מחכה לעדכון איך יצא 😉

עינב (10:21 19.10.2015)

אני רוצה להדפיס את המתכונים בלי כל מה שמסביב

מתכונים ב-10 דקות (10:52 19.10.2015)

היי עינב,
יש לך 2 אופציות להדפסה. אחת -מעל תמונת המתכון מצד שמאל (רשום “הדפסה”).
השנייה- מתחת למתכון יש אייקונים של שיתוף (פייסבוק, ווצאפ וכו’). אחד האייקונים זה ציור של מדפסת.

רויטל (12:10 29.09.2015)

האם אפשר במקום פרמזן להשים גבינת קשקבל?

מתכונים ב-10 דקות (13:26 29.09.2015)

כן רויטל, אפשר.

אורנה (10:25 24.08.2015)

שלום רב,
מדוע אי אפשר לסמן את המתכונים ולהעתיק?

מתכונים ב-10 דקות (10:52 24.08.2015)

היי אורנה,
שלחתי לך תשובה למייל.
יום נעים 🙂

יוסי (16:09 23.08.2015)

היי האם צריך לבצק שמרים?

מתכונים ב-10 דקות (16:42 23.08.2015)

לא יוסי, אין צורך להוסיף שמרים.

אהובה (22:51 22.08.2015)

ערב טוב ושבוע טוב
האם אפשר לוותר על גבינת הפרמזן
לא רוצה שזה יהיה חלבי

תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:19 22.08.2015)

היי אהובה,
אם את מוותרת על הפרמזן אני ממליצה לשים במקום תבלין נוסף שייתן טעם כמו קצח, זעתר או תערובת של עשבי תיבול יבשים (כמו רוזמרין, אורגנו וכו’). אם את אוהבת חריף/פיקנטי, אפשר גם לפזר אבקת שום או מעט פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס.
שבוע טוב 🙂

אור (22:12 20.08.2015)

תודה על המתכונים. האם אפשר להקפיא? כמה זמן אפשר להכין מראש? אני מארחת הרבה אנשים ביום חמישי ורוצה להכין מראש ולא להיות בלחץ ביום של האירוע….

מתכונים ב-10 דקות (22:31 20.08.2015)

היי אור,
החטיפים נשמרים בקופסה סגורה היטב בטמפ’ החדר במשך 3-4 ימים, אבל הם הכי פריכים וטעימים ביום ההכנה ויום למחרת אם מאחסנים אותם היטב (חשוב שהקופסה תהיה אטומה) לכן אני ממליצה להכין אותם יום לפני.

עינת (21:06 20.08.2015)

היי אפרת,
גם אני מעוניינת לשמור את המתכונים הטעימים שלך עם צילום כמו שהיה ניתן בעבר.
אשמח אם אוכל לקבל גם כן הסבר כיצד לעשות זאת…
בתודה מראש
עינת

מתכונים ב-10 דקות (21:15 20.08.2015)

היי עינת,
שלחתי לך למייל 🙂

אתי (11:56 20.08.2015)

היי אפרת
אני עוקבת אחר המתכונים שלך וחלק מהם הכנתי, וזה יצא מצוין.
מאחר ואני מעוניינת לשמור את המתכונים שלך, קשה להוריד את התמונות שמופיעות במתכון,ולדעתי מתכון ללא תמונה מאבד את הרצון להכין.
לתשומת לבך לעניין.
בתודה מראש
אתי

מתכונים ב-10 דקות (12:55 20.08.2015)

היי אתי,
שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
שלחתי לך תשובה מפורטת למייל (עם צילום מסך) כיצד ניתן להוריד מתכון עם התמונה.
המשך יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.