זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס (110 ג’) שיבולת שועל עבה
רבע כוס (32 ג’) קמח מלא
שליש כוס (40 ג’) אגוזי מלך טחונים
ביצה גדולה
4 כפות סירופ מייפל טבעי (או 3 כפות מלאות דבש)
שליש כוס (66 ג’) שמן קנולה או שמן קוקוס מומס
כף חמאת בוטנים או ממרח שקדים או טחינה גולמית
1-2 כפות חמוציות או צימוקים (לא חובה)
לזילוף מעל: 50 גרם שוקולד מריר + חצי כפית שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
-מערבבים את החומרים בקערה (מלבד השוקולד) עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
-יוצקים 2 כפות מהתערובת לתבנית ובעזרת הידיים יוצרים מלבן בגודל 3X8 ס”מ.
-אופים במשך 18-20 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לחטיפים להתקרר.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר עם חצי כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מערבבים לתערובת אחידה. ממלאים בשקית זילוף או שקית אוכל גזורה מעט בקצה ומזלפים פסים מעל כל חטיף (השוקולד מתקשה לאחר קירור).
*מומלץ לשמור בקופסה אטומה במקפיא.
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- כריך פרח |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קונוס אבוקדו |
- קינוח ג’לי ללא סוכר |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום אגוזים?(לא שקדים))
נראה מעולה:)
האגוזים מוסיפים קראנצ’יות אבל אפשר להכין גם בלי.
אני עשיתי את זה תוך פחות מ- 24 שעות לא נשאר אפילו לא פירור….
אני אישית לא אוהבת חמוציות וצימוקים אז הוספתי שוקולד צ’יפס
זה יצא מושלם בטירוף…….
שמחה שיצא טעים🙂
תודה נחמה
אפשר לשים קמח כוסמין במקום קמח מלא ?
כן:)
היי אפרת ,
המתכון נראה מעולה!!! (כמו כל המכונים שלך:) )
אני רוצה להכין אותו ללא גלוטן
מה את ממליצה?
תודה ענקיתתת
אני מאד מאד נהנת מהמתכונים הנדירים שלך והיחס המדהים לכל אחת!
היי אפרת🙂
אני חושבת שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל (במקום הקמח המלא).
דבר ראשון הכנתי כבר את המתכון ויצא מושלםם
חוזרת ומכינה שוב כבר כמה פעמים
רציתי לשאול אם אפשר לשטוח את הכל על התבנית ואז לחתוך
או כשיוצא מהתנור לחתוך
יש דרך לחסוך את הכנת כל הצורות?
תודה רבה!!
אפשר לנסות. אני רק מקווה שזה יאפה כמו שצריך
היי אפרת
אשמח לשמוע האם ניתן להמיר את האגוזים בשקדים טחונים (לא מולבנים).
וגם את הקמח להמיר בקמח ללא גלוטן , למשל עוד שקדים טחונים /קמח תפוחי אדמה /קורנפלור?
לגבי השקדים אפשר.
לגבי הקמח- נראה שאפשר לשים כף קורנפלור והיתר שקדים טחונים.
אפרת שלום, המתכון הזה פשוט מדהים. הכנתי ביום חמישי והכל נגמר בשבת, כמות שנכנסתי פי 3..
רק שאלה לשיפור, קצת פחות אהבתי שזה יצא דחוס מידי לטעמי. יש לך רעיון איך לעשות את זה פחות דחוס? אולי אבקת אפיה?
היי הלל,
קודם כל שמחה לשמוע🙂
זה יוצא קצת דחוס בגלל המרכיבים שלו.
לא בטוחה אם יהיה שינוי משמעותי אבל אפשר לנסות להוסיף כרבע כפית אבקת אפיה.
ניתן להוסיף סילאן
היי אפרת, אפשר להשתמש בביצה מדיום?
כן.
היי
יש לי בבית גם חמאת בוטנים , ממרח שקדים וטחינה גולמית…
לא אכפת לי מה לשים
השאלה מה ייצא הכי טעים
חמאת בוטנים נותנת יותר טעם, אז אם אתם אוהבים חמאת בוטנים שימי אותה.
מתכון מעולה! הייתה לי כבר גרנולה מוכנה, משום מה הילדים לא אהבו אותה . עכשיו הם טורפים את זה! הכפלתי כמויות והוספתי צימוקים, יצא מעולה! לגמרי מאמצת , תודה!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת יקרה! כמה שהמתכונים שלך מגוונים ומוצלחים!!! ככה הסבלנות שלך לעל הגולשים והגולשות!!! את נדירה ומיוחדת
תודה רבה על המילים הטובות❤️
היי
רציתי לדעת אפשר להבין עם חלווה במקום הטחינה/ חמאת בוטנים ….
אין לי פשוט
היי
אפשר להחליף את הטחינה בממרח אחר, חלווה אינה ממרח ולכן לא מתאימה(:
היי אפרת ,
אתר מדהים דבר ראשון כל מתכון טעים!
רציתי לשאול האם אפשר בלי אגוזי מלך
תודה
היי
אפשר לוותר על האגוזים.
תודה על הפרגון!
היי
אפשר ללא קמח כלל?
היי,
ללא קמח החטיפים יצאו פחות יציבים. אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל ואפשר לנסות לשים קוקוס טחון במקום.
הי אפשר להכין עם קמח רגיל?
היי,
אפשר(:
הינה התמונה
נראה מעולה!
הכנתי את החטיף משעשע. בריא. טעים. מזין. מרענן . משמח תודה מקרה לב בעזרת השם שאתחן אכין מהמתכונים שלך😝🥰🥰👏👏
שמחה שאהבת את המתכון, תודה נעה(:
היי,
ניתן להמיר בקואקר דק?
היי,
אפשר אבל אז יצא פחות פריך.
הי
אפשר להחליף את הביצה במשהו, כדי שיהיה טבעוני?
היי,
אפשר לוותר על הביצה אבל צריך לקחת בחשבון שאולי החטיף ייצא קצת יותר מתפורר.
במקום ביצה כדאי לשים 1-2 כפות נוספות של חמאת בוטנים או ממרח שקדים או טחינה גולמית.
היי אפרת הכנתי את חטיפי הגרנולה ויצא מדהים!
הילדים לא הפסיקו לאכול
הכפלתי את הכמות ויצא לי בערך 13 חטיפים עבים
תודה רבה תבורכי
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון❤
תודה שחזרת לשתף!
איזה כוסות את משתמשת שתיה קרה או שתיה חמה? אשמח לתשובה בהקדם
כוס מדידה בנפח 240 מ”ל. גם כוס חד פעמית לשתייה חמה מתאימה.
אפרת המקסימה!הכנתי לפעוט הבררן שלי בשישי ואכל אתמול 2 חטיפים וביקש…עוד!!!חיפשתי משהו טעים,מזין וגם משמין ואאמץ בכיף!תודה רבה ושבוע מקסים לכולנו!
שמחה מאד שאהבתם את המתכון ושהקטנצ’יק נהנה! תודה ששיתפת🌺
אפרת המקסימה!אם מכינה ציפוי משוקולד חלב במקום מריר לשנות כמויות?
היי,
שימי 60 גרם שוקולד במקום 50🙂
הי אפרת בוקר טוב,
אני מוענינת להוסיף אגוזי ברזיל ושקדים זה בסדר?
היי שרית,
אפשר להוסיף את האגוזים הנ”ל, כדאי לקצוץ אותם דק יחסית🙂
היי אפשר בלי האגוזים?
היי,
האגוזים מוסיפים קראנצ’יות אבל אפשר להכין גם בלי.
היי אפרת, אפשר להשתמש בגרנולה מוכנה עם שקדים, חמוציות וכד’? אשמח לתשובה מהירה!
היי,
אני מניחה שאפשר, אבל אז החטיפים יהיו כמובן הרבה פחות דיאטטיים:)
בנוסף, בשימוש בגרנולה מוכנה אפשר לוותר על הקמח, ולהפחית את כמות השמן לשתי כפות.
בהצלחה!
שלום! הכנתי ויצא טוב, מרקם נוח ,שמתי גרעיני חמנייה ועל החטיף גירדתי שוקולד מריר
נשמע מעולה, שמחה שיצא מוצלח😊
היי, הכנתי ככה :
מתכון :
כוס שיבולת שועל
רבע כוס קמח שקדים
שליש כוס שקדים פרוסים
4 כפות מייפל טבעי
שליש כוס שמן קוקוס
כף חמאת בוטנים
רבע כוס טחינה גולמית (במקום הביצה)
שליש כוס שוקולד צ’יפס (מריר)
כפית זרעי צ׳יה
ו2 כפות אבקת חלבון
יצא טעים אבל מאוד אבקתי/קמחי ומתפורר בטירוף.. המרקם לא משו
יש לך מושג מה מהרכיבים גרם לזה?אולי האבקת חלבון? או הקמח שקדים?
תודה
היי,
זה יכול לקרות גם בגלל החלפת הביצה בטחינה, גם בגלל הוספת אבקת חלבון, וגם בגלל השימוש בקמח שקדים. ככל הנראה השילוב של שלושתם הביא למרקם כזה…😊
היי אפרת
אין לי שום ממרח, במה אני יכולה להחליף את החמאת בוטנים\טחינה? או אני יכולה לוותר?
היי חני,
את יכולה לשים חמאת שקדים אם יש לך, ואם גם את זה אין- אפשר לשים ממרח שוקולד. (לא מומלץ לוותר על אחת מהאפשרויות הללו)
את אלופה!!!!!!
!!!
תודה רבה לך❤️
היי,אהבתי ואני רוצה להכין
יש לי שיבולת שועל להכנה מהירה (של מיה)
זה אותו דבר?
היי ספיר,
אפשר אבל אבל זה ייצא קצת רך ופחות פריך.
תודה,הכנתי ויצא טעים מאד!!
כמות קטנה מאד 8 יח’
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הכמות, באיזה כוס השתמשת ובאיזה גודל הכנת אותם?
שלום אפרת !
הכנתי את הגרנולה ולא יצא כל כך מתוק… מה להוסיף?
זה בעיקר עניין של טעם המתיקות, תוכלי להוסיף עוד מהשוקולד צ’יפס או מהמייפל 🙂
הכנתי, לאחר 14 דקות בתנור, נישרף לגמרי כך שהיה לזה טעם שרוף. שמתי כרגיל על 180 מעלות ולפי ההוראות..
אפית בחום עליון ותחתון או בטורבו?
התנור שלך חזק יחסית?
הכנת אותם בגודל 3X8 ס”מ או יותר קטנים?
חום עליון ותחתון, לא טורבו. כן בדיוק בגודל שרשמת..
לא יודעצ אם התנור חזק..איך אפשר לדעת..
אם אחרי 14 דקות בלבד זה נשרף (בתוכנית רגילה) אז התנור שלך חזק.
להבא כדאי לאפות ב170 מעלות.
היי אפרת.
א. האם אפשר לעשות רק עם קמח לבן?
ב. יכול להיות שזה יתפורר?🙄
תודה רבה רבה על כל המתכונים!!! תמיד יוצא מעולהה!!
1. כן.
2. לאחר האפיה זה מתייצב.
אם יש לי גרנולה מוכנה (קנויה) בבית
איך אני יכולה להפוך אותה לחטיף גרנולה? מה להוסיף לה?
במקום שיבולת שועל תשימי גרנולה.
אם אני לא שמה שוקולד עדיין לשמור במקפיא?
לא חובה (במקפיא פשוט זה נשמר פריך).
החטיף גרנולה הזה זה חטיף בריאות?כמה קלוריות ל100 גרם/ליחידה?
כן. זה יוצא כ-150 קלוריות ליחידה.
אפשר להוריד את האגוזים?
האגוזים מוסיפים קראנצ’יות אבל אפשר להכין גם בלי.
היי, במידה ואני רוצה להכין את הגרנולה כפירורים לשים ביוגורט ולא כחטיף-איך אפשר לעשות? יש שינויים שאצטרך לבצע?
תודה רבה!!
היי סיון,
פרסמתי היום מתכון לגרנולה ביתית.
הכנתי ואני ממליצה בחום!!
מהמם 😍
תודה יקרה
היי אפרת, אפשר לשטח על תבנית כדי שיצא כמו גרנולה, שאוכל פשוט להוסיף ליוגורט או משהו בסגנון?
היי שרית,
שלחתי לך מתכון למייל (עדיין לא פרסמתי באתר).
וואו
איזה אלופה את!!
בדיוק הרגע סיימתי להכין את מה ששלחת לי.
אני נורא אוהבת קוקוס, והריח שהתפשט בבית 🤦🏼♀️ ….. אני מתאפקת לא לאכול רק בגלל שזה עוד חם.
אגב, הוספתי את החמוציות רק אחרי שהוצאתי מהתנור, אני אוהבת את הטעם שלהם שהוא מורגש.
מהמם! 🙂
וואו!!! איזה מתכון מעולה!!! השתמשתי בדבש וטחינה מלאה, והוספתי גם כפית זרעי צ\’יה, כפית זרעי פשתן ו-2 כפות שוקולד צ\’יפס לתערובת במקום השוקולד למעלה. פעם הבאה אכין כמות כפולה או אפילו משולשת, יצאו לי רק 8 חטיפים. מומלץ מאוד מאוד! תודה על מתכון מהמם!
שאלה – כמה זמן החטיפים מחזיקים בחוץ נגיד בקופסא על השיש?
ואם אני מכינה כמות ושומרת במקפיא – מספיק להוציא יום לפני?
נראה מעולה! 🙂
זה יכול להחזיק 3-5 ימים בקופסה אטומה (הבעיה שככל והזמן עובר הפריכות נפגעת).
אם את מקפיאה אפשר להוציא כמה שעות לפני או יום לפני.
איזו אלופה תודה רבה על המענה המהיר! שאלה אחרונה, אם אני מכפילה או משלשת כמויות, לשים בהתאם 2 או 3 ביצים? נשמע לי הרבה.
הביצים למעשה מדביקות את החומרים אבל אם את משלשת אני חושבת שאת יכולה לשים רק 2 ביצים גדולות ולהוסיף עוד 2 כפות כף חמאת בוטנים/ממרח שקדים/טחינה גולמית.
האם ניתן לוותר על השוקולד? תודה!
אפשר לוותר בכלל או שאפשר להוסיף שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ לתערובת עצמה.
האם אפשר להשתמש בקוואקר (שיבולש שועל דקה)?
אפשר אבל זה ייצא פחות פריך.
תתחדשי על האתר החדש!
נעים לעין ותמיד כיף לדפדף בו…
תודה אפרת ❤️
הי
אני רוצה להכין, אבל אין לי כוח לקרוץ עוגיות האם אפשרו לאפות בתבנית תנור ואז לחתוך?
היי הדס,
אין כאן קריצה של עוגיות. פשוט יוצקים 2 כפות מהתערובת לתבנית ובעזרת הידיים יוצרים מלבן בגודל 3X8 ס”מ.
לדעתי פחות מומלץ לשטח הכל בתבנית ובסוף לחתוך מהסיבה שהמרקם ייצא רך.
תודה על האתר פשוט פצצה!!! אפשר לשים מייפל טבעי לא המתוק? המייפל שמגיע בבקבוק זכוכית ? כי בעוגיות אחרות עם מייפל שאני משתמשת עם זה לא יוצא לי ככ טוב
כן אפשר.
הי אפרת
אפשר לשים קמח רגיל ופצפוצי אורז במקום שיבולת שועל?
היי הדס,
אפשר לשים קמח רגיל.
לגבי פצפוצי אורז במקום שיבולת השועל, אני לא בטוחה.
אין לי שיבולת שועל אפשר לוותר??
ממליצה להכין מתכון אחר.
יצא ממש טעים!! 🙂 רציתי לשאול, האם אפשר לשים חמאה במקום שמן?
תודה רבה
כן, אפשר לשים 65 גרם חמאה.
מה אפשר לשים במקום דבש? אפשר סילאן??
אפשר לשים סילאן אבל הטעם שלו דומיננטי וזה ייצא פחות טעים.
נדיר!! שמתי במקום ביצה חצי בננה ובמקום 4 כפות דבש 2 כפות סילאן טבעי ו2 כפות דבש, יצא מושלם!! אה והוספתי שוקולד ציפ’ במקום לזלף מעל (התעצלתי חחח)! בכל אופו יצא מושלםםם
מעולה 🙂
תודה עדן ושבוע נפלא!
וואי מתכון מצויין! תודה
שמחה שאהבת 🙂
הי.
אפשר בלי אגוזים טחונים?
אין לי,גם לא שקדים טחונים.
מה לשים במקום?
האגוזים מוסיפים קראנצ’יות אבל אפשר להכין גם בלי.
תודה..!! הולכת לנסות…🙂
לגבי הסודה לשתיה- סליחה התבלבלתי עם מתכון אחר שלך..😂
היי..🥰
החטיפים נראים ממש ממש לא אחידים וממש ממש מתפוררים זאת אומרת כל השיבולת שועל ממש מופרדת כאילו גרגיר גרגיר..
זה ככה או שזה יותר נח לעבודה??
אפשר להחליף את הסודה לשתיה באבקת אפיה?
ועוד משהו אחרון😊
בהמון מתכונים כתוב שזה מתקשה לאחר האפיה ובהרבה מתכונים זה ממש לא נכון! השאלה אם פה זה אחרת?
אגב, קראתי את מה שכתבת לגבי החופשה… מקווה בשבילך שנהנית וצברת אנרגיה וכוחות..😜
אז בלי לחץ, מתי שתוכלי אשמח אם תעני לי…
תודה❣
לפני אפיה זה קצת מתפורר אבל לאחר אפיה זה יוצא אחיד.
אין סודה לשתיה במתכון.
המרקם אמור להתייצב ולהתקשות לאחר קירור.
יום מקסים 🙂
כן השתמשתי בכוס הרגילה
מבחינת הגודל יצא לי טוב. מבחינת העובי, יצא יותר מדיי עבה.
למה הכוונה שכתוב 3×8? רק לאורך ולרוחב לא?
קיצור ממש באלי לנסות שוב, מה צריך לתקן?
8 ס”מ אורך ו-3 ס”מ רוחב.
מוזר שיצא כ”כ מעט. אולי בגלל שהכנת אותם עבים? הם אמורים להיות בעובי של פחות מ1 ס”מ.
בס”ד לק”י
היי, יצא לי ממש מעט חתיכות… 5 מלבנים בלחץ…
למה..?וגם לי יצא קצת דביק אבל כן הצלחתי ליצור צורה. כך צריך להיות? השתמשתי בכוס הרגילה שאת משתמשת בדרכ.
היי שריאל,
הכנת אותם בגודל 3X8 ס”מ?
השתמשת בכוס כזאת?
היי תחליף לטחינה או חמאת בוטנים יש?
איזה ממרח אחר יש לך? עדיף בהיר ולא ממרח שוקולד
היי אני מחפשת מתכון שמזכיר את חטיפי הבריאות הקנויים מהגרנולה.
האם זה מה שיתאים לי?
כן.
היי אפרת,
אני מכינה הרבה דברים שלך אבל הכל יוצה לי דביק מה לעשות?
באיזה כוס את משתמשת?
היי אפרת אם אשים קמח כוסמין זה ייצא טוב? ואם כן האם הכמות זהה?
תודה
כן, אותה כמות.
וואו… יצא פצצה מתכון של אלופים גם בריא וגם טעים
גמרתי הכל מהרגע שהיה מוכן…
נ.ב והכי אהבתי איך שאת עונה לכל שאלה בתגובות.😉
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!
מתכון אלוף אלוף יצא לי מדהים וטעים מאוד הכנתי אותו פעמיים ולא הפסקנו לאכול ממנו כל היום
תודה רבה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה
יצא מדהים!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
למה זה לא יצאה לי קרנצ’י?
זה נשאר קצת רך
היי נוי,
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? ובשיבולת שועל עבה?
כמה זמן אפית את זה?
זה הספיק להתקרר לגמרי?
אפשר להשתמש בקוואקר להכנה מהירה?
אפשר אבל זה ייצא פחות פריך.
אפשר קמח לבן רגיל במקום קמח מלא?
כן.
שלום רציתי לדעת אם אפשר לשים קמח ללא גלוטן?
(קמח קונדיטור או קמח אורז)
נראה לי שאפשר לשים קמח קונדיטור.
אפשרי עם שיבולת שועל לא שלמה? הכוונה לקוואקר
אפשר אבל זה ייצא פחות פריך.
הי,
האם יש תחליף לקמח?
היי בת-שבע,
תחליף ללא גלוטן? על מה חשבת?
האם אפשר להשתמש בתערובת גרנולה קנוייה עם פירות יבשים?
אני חושבת שכן.
אנסה (:
היי,
יצא מעולה, תודה רבה!
רק שאלה קטנה – אחרי שזה בקירור, כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר? וכמה זמן מחוץ למקרר?
היי גיא,
מחוץ למקרר זה יכול להחזיק 3-5 ימים בקופסה אטומה (הבעיה שככל והזמן עובר הפריכות נפגעת).
במקרר – 5-7 ימים.
במקפיא כ-3 שבועות.
תודה רבה!
את ידעת להגיד לי כמה קלורת בערך יצא לחטיף?תודה!
כ-150 קלוריות.
היי, אפשר לשים שקדים במקום אגוזי מלך?
כן. רצוי שיהיו טחונים.
גמר חתימה טובה 🌺
היי אני טבעונית. האם אפשר לוותר על הביצה?
אפשר לוותר על הביצה אבל צריך לקחת בחשבון שאולי החטיף ייצא קצת יותר מתפורר.
במקום ביצה כדאי לשים 1-2 כפות נוספות של חמאת בוטנים או ממרח שקדים או טחינה גולמית.
הי אפרת, אם אני רוצה במקום לזלף את השוקולד, לשים חתיכות שוקולד ציפס, באיזה שלב להוסיף את השוקולד ציפס? ביחד עם התערובת/באמצע האפיה או לאחר האפיה?
תודה רבה,
מיכל
ביחד עם התערובת.
היי, יש לי תבניות סיליקון בכל מיני צורות. אם אני אכניס בהן את התערובת זה גם בסדר, או שלא? זה משנה זמן אפייה או את התצורה הסופית של החטיף?
היי,
אני לא בטוחה אם זה ייצא מספיק פריך. אפשר להתחיל את האפיה בתבניות סיליקון ואחרי שהחטיפים מתייצבים, לחלץ אותם מהתבנית ולהניח ישירות על רשת התנור (שמונחת במרכז התנור) ולהמשיך לאפות.
שלום אפרת ותודה על הכל,
כדאי לאפות עם טורבו או שאין צורך?
תודה
עדיף לאפות על חום עליון וחום תחתון.
הכנתי. יצא טעים מאד מאד.
המון זמן חיפשתי מתכון כזה.
אני הוספתי פצפוצי אורז וכך התערובת יצאה יותר סמיכה וניתנת לעיצוב.
אחרי האפיה כיביתי את התנור והנחתי על כל יחידה קובית שוקולד לבן. החזרתי לתנור המכובה, ולאחר כמה דקות הוצאתי ומרחתי בעזרת מזלג את השוקולד הנמס.
יצא יותר טעים מחטיף שוגי קנוי. ובטוח יותר בריא.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף!
שבוע מקסים
היי,
יש אפשרות לשים פחות המתקה?
או שיש צורך בדבש כ”מדביק?”, בסדר לשים גם דבש כף 1 או 2, ולהשלים בטחינה נניח?
תודה 🙂
כן, אפשר להפחית בכמות הדבש ולהשלים בטחינה כמרכיב “מדביק”.
היי אפרת
רציתי לשאול האם אפשר לעשים שיבולת שועל דקה?
אפשר אבל זה ייצא פחות פריך.
היי אפרת,
החטיפים החמודים יצאו כל כך משביעים וטעימים!!
שלחתי את אחים שלי לבית הספר איתם והם סיפרו שזה יצא מווווושלם!
תוך יומיים כל הכמות נגמרה! בעז”ה אכין שוב…
תודה רבה על כללל המתכונים הנהדרים!
שמחה לשמוע!
תודה על כל העדכונים 🙂
היי אפרת,
החטיפים יצאו ממש טעימים!! ממכר מאוד!! תודההה!!
אני יודעת שהשאלה שלי תהיה מאוד מוזרה, אבל בכל זאת אשאל 😉
האם יש לך מתכוני קינוחים ועוגיות שהם ללא סוכר וללא שום ממתיק אחר כגון: דבש/סילאן/ סטיביה וכדומה? ((פשוט אסור לי סוכר וגם לא ממתיקים אחרים)
אשמח אם תשלחי לי מתכון (גם כשאת כותבת בו סוכר) אבל שאת חושבת שהוא יהיה טעים גם ללא סוכר וממתיקים..
היי רחלי,
שמחה שיצא טעים 🙂
כרגע לא עולה לי מתכון כזה אבל אם אזכר במשהו אשלח לך למייל. אם נוריד את הסוכר/ממתיק מהעוגה או הקינוח לא יהיה לו טעם. צריך למצוא תחליף טבעי שימתיק את אותו קינוח/עוגה.
תמרים רגילים מותר לך?
תמרים- זה עדיף
אז אני חושבת שאפשר לנסות להכין את חטיף הגרנולה בלי סירופ מייפל ובמקום זה להוסיף לתערובת כ-2 תמרים מגולענים קצוצים.
אם במקרה התערובת מתפרקת כדאי לשים 1-2 כפות נוספות של חמאת בוטנים או ממרח שקדים או טחינה גולמית.
יש שני מתכונים מעולים בכלל בלי סוכר או תחליפים, שניהם מאותו בצק ידוע – 4 כוסות קמח (מעולה גם מלא/כוסמין), קצת פחות מכוס שמן, כוס מים רותחים, כפית א. אפיה, קורט מלח. בצק נוח לעבודה. אפשרות אחת – מגלענים ובודקים תמרים, משרים במים רותחים שמכסים, לאחר חצי שעה או יותר שופכים את רוב המים וטוחנים לממרח תמרים, מכינים עוגיות תמרים מגולגלות – מומלץ לפזר על ממרח התמרים קינמון וחתיכות שקדים/אגוזים. מברישים את הרולדות בביצה ושומשום ואופים עד להזהבה, כחצי שעה.
אפשרות שניה – קולפים וקוצצים תפוחים, עדיף מתוקים, שמים בסיר עם 2 כפות מים והרבה קינמון, מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך. משתדלים להיפטר מעודפי הנוזלים – אפשר להכניס אותם לבצק במקום חלק מהמים! ממלאים את הבצק בתפוחים בסגירת צמה (כמו בפשטידות בצק עלים), מברישים בביצה ושומשום ואופים.
שני מתכונים מושלמים!אפשר לפרסם באתר לתועלת הרבים…
תודה על השיתוף אלישבע! ❤️🙏
הא תודה רבה
היי אפרת
הכנתי את העוגיות וזה היה נראה נורא טעים אז הכפלתי את הכמויות וזה לא בדיוק יצא כל כך טעים הבצק היה ממש דביק והוספתי מלא קמח ואז היה אפשר פחות או יותר לעשות מזה משהו וכשהעוגיות יצאו זה היה ממש חסר טעם ושמתי מיפל ובתוכו בצקי ולא טעים וקראנצ’י כמו שרציתי בקיצור קצת התבאסתי, את יודעת אולי במה טעיתי??? אמרו לי שאם שמים בזה ביצה זה הורס לזה את הקראנצ’יות תודה רבה
היי נירית,
לפעמים כשמכינים בכמויות גדולות המרקם נפגע. זה קורה גם בעוגיות ובעוגות.
הבצק היה אמור לצאת דביק ולא מוצק ויציב. כנראה שהשילוב של הכפלת הכמויות בשלוש והוספת הקמח פגעה במתיקות ובפריכות.
ביצה לפעמים מרככת את הבצק אבל היא גם מדביקה את החומרים לכן היא נחוצה. במקרה הזה הביצה לא אמורה לפגוע בפריכות.
שלום אפרת
הכנתי את העוגיות ועל ההתחלה הכפלתי בשלוש
והעוגיות יצאו בצקיות בתוכו וגם הבצק לא היה נוח לעבודה ובכלל לא מתוקות ברמה שלא היה להם טעם אשמח לדעת במה טעיתי ותודה בכל מצב!
יצא מעולה!! איזה כיף שזה בריא..
אפשר להביא לילדים בלי יסורי מצפון 🙂
תודה רבה לך! 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה יהודית 🌷
המתכונים פשוטים וטעימים במיוחד.אי אפשר שלא להודות לך אפרת.יש לי קמח שיפון בבית.אפשר להשתמש בו לחטיף?
היי אסתר,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
לגבי שימוש בקמח שיפון- אפשר רק צריך לקחת בחשבון שבעוגיות לפעמים הטעם של הקמח קצת מורגש.
היי התערובת יצאה לי דביקה מדי והיה קצת מסובך לערוך אותם בתבנית, וגם יצאה כמות קטנה בערך 8 קטנות, אשתמש להבא בכוס גדולה יותר אבל מה את ממליצה לעשות כשזה דביק מדי?
היי אביגיל,
כנראה שזה בגלל שימוש בכוס קטנה. צריך להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה.
אם הצלחת לסדר אותם בתבנית תכניסי לתנור (זה לא נורא שזה דביק). אם את לא מצליחה לסדר בתבנית תוסיפי לתערובת עוד כרבע כוס שיבולת שועל וכף קמח.
למרות שהיה דביק מדי הצלחתי לערוך בתבנית להבא אשתמש בכלי ולא עם הידים ודווקא יצא טעים. שמתי גרעיני חמניה טחונים כי לא היה לי אגוזי מלך והוספתי קצת זרעי פשתן.
תודה על המתכונים בזכותך אני מחבבת את המטבח;)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
אני בדך כלל לא מגיבה באתרים וכאלה,
אבל אני מגישה שזה ממש עבירה לא להודות לך על את כזה מקסים,
ומתכונים נפלאים שכבר עשיתי המון מהם !! וכולם יצאו טעימים ומוצלחים…
אז תודה ! 🙂
אגב, במתכון הזה את ממליצה על תוספת שוקולד ציפס במקום חמוציות? מה אומרת, זה יצא טעים?
תודה אתי ❤️
וכן, זה ייצא טעים עם שוקולד צ’יפס.
רציתי לעדכן שעשיתי עם שוקולד ציפס ויצא פשוט מעולה
טעיםםםםם 🙂
תבורכי מפי עליון !!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ❤️
קודם כל תודה על יופי של מתכונים. אפשר סילן במקום הדבש?
היי אסתי,
אפשר לשים סילאן אבל בגלל שהטעם שלו דומיננטי מומלץ לשלב אותו עם דבש או מייפל.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא או שזה יהרוס?
כן אפשר.
הי אפרת האם הקוואקר הרגיל בקופסא שיש בסופר זה הכוונה בעבה?
ונאם אפשר קמח רגיל אם אין לי בבית מלא?
היי לילך,
אפשר להכין עם קמח רגיל.
לגבי הקוואקר, אמור להיות רשום על האריזה. אם רשום קוואקר זה הדק.
היי,
עשיתי את החטיפים, כל המצרכים היו לי בבית, יצא טעים ומשגע. אעשה את זה קבוע, קל להכנה ויש מה לנשנש.
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ציפי
היי אפרת. איך את ממליצה להמתיק את החטיף על מנת להתאימו לסוכרתיים? תודה ושבת שלום
אם מותר סירופ אגבה אז עדיף כי יש לו מרקם כמו מייפל. אם לא אז אפשר לשים כל תחליף סוכר מלאכותי אחר, כמו אבקת “כמו סוכר” וכדו’. אם במקרה התערובת מתפרקת כדאי לשים 1-2 כפות נוספות של חמאת בוטנים או ממרח שקדים או טחינה גולמית.
שבת שלום 🙂
הי
יש לי קמח מלא 100% זה בסדר או שכדאי להוסיף גם קצת קמח לבן?
אם רוצים שזה יהיה קצת יותר אוורירי אפשר להוסיף גם קצת קמח לבן אבל לא קריטי.
תמיד תמיד מתכונים מומלצים! תמיד שצריכה מרשם דבר ראשון מחפש באתר שלך!
כיף לשמוע!
תודה 🙂
יאמייי
יש משו אחר שהיית ממליצה עליו במקום ביצה ואגוזים?
תודה רבה 🙂
אפשר לוותר על הביצה אבל צריך לקחת בחשבון שאולי החטיף ייצא קצת יותר מתפורר.
האגוזים מוסיפים טעם וקראנצ’יות אבל אפשר לוותר עליהם.
אני שמתי במקום ביצה חצי בננה ויצא ממש טעים!
תודה על המתכון
האם אפשר להכין עם פצפוצי אורז במקום השיבולת שועל ? משיקולים של רגישות לשיבולת שועל
תודה
היי אוסנת,
אני לא בטוחה איך פצפוצי אורז מגיבים באפיה. בכל מקרה, מצרפת חטיפים המבוססים על פצפוצי אורז ללא אפיה:
חיתוכיות פצפוצי אורז
חטיף שוקולד מפצפוצי אורז
דווקא פצפוצי אורז יוצאים טוב באפיה, אין בעיה לשלבם בעוגיות, מניסיון
שלום אפרת,
ראשית תודה רבה על המתכונים המדהימים!
אני נהנית מהם בכל יום מחדש…
ישר כוח גדול עלי והצליחי 🙂
שאלתי: אפשר להכין במקום קוואקר, תערובת של גרנולה מוכנה עם שקדים?
והאם אפשר במקום דבש סילן?
תודה רבה 🙂
תודה אור ❤️
כן, אפשר לשים תערובת גרנולה מוכנה.
אפשר לשים סילאן אבל בגלל שהטעם שלו דומיננטי מומלץ לשלב עם דבש/מייפל.
אין מילים להגדיר את המתכון הנפלא הזה, הקישואים הם כוכב במטבח כמעט בכל ארוחה. קליל , נעים להכנה, ובעיקר טעים ,עם מרכיביו הפשוטים והזמינים
תודה רבה
תודה ציונה 🙂
יום מקסים
היי אפרת
האם אפשר עם קמח רגיל? פחות ממולץ לדעתך מבחינת הטעם? אם כן אקנה במיוחד
תודה רבה לך 🙂
כן, אפשר.
יום מקסים 🙂
לא הכנתי אבל נשמע טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!
הי אפרת,
אפשר גם קוואקר דק או חייב עבה?
אפשר להכין גם עם דק פשוט עם עבה זה יוצא יותר פריך.