זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 37-47 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
400-500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
גמבה קטנה חתוכה גס
2 תפוחי אדמה קלופים (בינוניים-גדולים) חתוכים לקוביות בגודל כ 1.5 ס"מ
2 גזרים קלופים (בינוניים-גדולים) חתוכים לעיגולים
חצי כוס מים
תיבול: שליש כפית כורכום, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית ורבע מלח, חצי כפית פטרוזיליה מיובשת, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר גדול (אש בינונית) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות. מוסיפים גמבה, תפוח אדמה וגזר ומתבלים בכורכום, פפריקה, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור.
-מוזגים חצי כוס מים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים. יש לערבב את התבשיל כל 10 דקות ולוודא שהוא אינו מתייבש. במידה וכן – יש להוסיף מים לפי הצורך.
*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
- שוקיים בסיר |
- פסטה בסיר אחד |
- אורז מוקפץ עם פרגית |
- ספגטי עם חזה עוף |
- פיתה עם חזה עוף |
- בורגול עם פרגיות
תגובות
תודה על כל המתכונים הטעימים 🙂
רציתי לשאול, אפשר להוסיף דלורית?
היי, אפשר:)
היי האם אפשר להשתמש בחזה הודו במקום בעוף,?
אפשר 🙂
הכנתי עם בצל לבן וסגול, קישואים ופלפל ויצא מהמם!
היה מוכן מאוד מהר כי הירקות ששמתי לא קשים מאוד כמו תפו"א.
רק התאכזבתי קצת שהעוף לא יצא כמו שאני אוהבת אבל הטעם והמהירות של המתכון בהחלט פיצו אותי ואני כנראה אכין שוב.
יש משהו שאפשר לעשות כדי שהעוף יצא ממש טוב?
היי טובה, מה כוונתך כמו שאת אוהבת?
מה הייתה הבעיה?
למי שלא בא לה מדי פיקנטי, כמו שקרה לי היום בגלל ההריון, אני ממליצה בחום על המתכון הזה!
תודה רבה אפרת האתר שלך הוא נדיררררררררררררר
תודה ❤️
יצא לי ממש טעים אבל אני חושבת שקצת הגזמתי עם ה "כפית גדושה פפריקה" חחח יש דרך לעדן את זה? אשמח מאודדד לדעת אם אפשר ואיך..
היי שירה,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר להוסיף קצת מים לתבשיל כדי לדלל את הטעם ולהמשיך לבשל ללא מכסה, עד שנוזלים קצת יצטמצמו.
היי אפרת,
1. הילדים שלי לא אוהבים פלפל וגזר, אפשר להכין רק עם תפוחי אדמה?
2. אם אני שמה הרבה (10) תפוחי אדמה זה מאריך את זמן הבישול?
תודה!
1. כן, אפשר להכין רק עם תפו"א. דרך אגב, יש מתכון כזה באתר – חזה עוף עם תפוחי אדמה.
2. כדאי להשתמש בסיר רחב וגדול מספיק כדי שזה לא יהפוך לעיסה (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק). זה לא אמור להשפיע הרבה על זמן הבישול אבל כן כדאי להכפיל את כמות המים והתבלינים. במהלך הבישול כדאי לוודא שיש מספיק נוזלים.
וואי תודה רבה!!!! אין עלייך!! בזכותך אני מבשלת!
לפני שהכרתי את האתר שלך בישלתי רק אורז..
❤️
אין לי פלפל
אולי בטטה?
כן, אפשר בטטה.
הי, תודה על המתכון.
יצא מעולה וטעים מאוד!
רציתי לשאול איך נרשמת לאתר. כשניסיתי היה כתוב שאקבל
סיסמה למייל אך לא קיבלתי.
תודה.
היי רבקה,
שלחתי לך פרטי התחברות למייל. תבדקי שקיבלת.
שלום אפרת.
האם אפשר להוסיף את הפטריות ובטטה?
תודה ושבת שלום.
כן אפשר.
שבת שלום 🌺
במה אפשר להחליף את הפפריקה? גריל עוף? רסק עגבניות? או רעיון אחר…. נגמר לי ואחדש כבר שבוע הבא לפסח.
שימי גריל עוף. תתחילי בכפית שטוחה ותטעמי.
הכנתי ויצאה מדהים !! ממש טעים ובייתי!!!, כבר עוד הספיקו להכין אחרי…
תודה על כל המתכונים המעולים שלך אפרת!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
היי אפרת, אפשר להוסיף אפונה?
תודה
כן. אפונה קפואה.
הוספתי גם עגבניה, יצא נהדר וכ"כ קליל להכנה!
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפעת
אחרי שמוסיפים את המים לא צריך להביא לרתיחה?
לא חובה.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום כורכום?
חג שמח,
חנה
אפשר לוותר על הכורכום.
חג שמח 🌷
היי אפרת,
מה יכול להחליף את התפוחי אדמה?
תודה מראש,
חנה.
אפשר לשים קישוא או קולורבי.
במקום תפו"א אדמה אחד שמתי בטטה קטנה..יצא טעים בטירוף!! תודה רבה אפרת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים הטעימים. הקטנה שלי מטורפת על המרק איטריות שלך. חייב להיות במקרר באופן קבוע.
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף אפונה ושעועית לתבשיל מאחר והילדה כרגע מעדיפה ירקות ירוקים.
תודה,
איילת 🙂
היי איילת,
שמחה לשמוע 🙂
וכן, אפשר להוסיף אפונה ושעועית.
היי אפרת, אין לי גמבה. מה את אומרת על ארטישוק? ( תחתיות ארטישוק שחותכים לרבעים)?
אפשר להכין בלי גמבה ואפשר להוסיף ארטישוק.
טעים מאוד
הוספתי 2 שיני שום וקישוא חתוך לטבעות
תודה!
מעולה 🙂
תודה דנה
איזה מתכונים של חזה עוף מומלצים להקפאה?
רצוי מתכונים שאינם מכילים תפוחי אדמה.
שנה טובה!
אפשר להכפיל כמויות?
כן אפשר.
שנה טובה 💕
היי, אפשר להחליף את חזה העוף עם פרגיות?
כן אפשר.
מעולה!!
תודה על מתכונים טעימים וקלים:)
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
היי,
יצא נפלא טעים טעים כמו תמיד!
תודה לך.
תודה יהודית, שמחה שנהנית 🙂
אין עליך!! אחת האלופות אם לא ה..
אני נכנסת רק אליך לבדוק אוכל
תודה שרית! ❤️
:-*
שלום אפרת
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים. בשול היה נראה לי עניין מסובך עד שהגעתי לאתר שלך ובזכותך הילדים למדו שגם אבא יודע לבשל.
שאלה: אין לי תבלין פטרוזיליה האם יש משהו אחר כתחליף או שניתן לוותר עלין?
היי משה,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין גם בלי תבלין הפטרוזיליה או לשים 1-2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה (אם אוהבים).
ניסיתי כמה מהמתכונים ויצאו פשוט נהדר. רציתי לשאול: כמה זמן טוב לשמור במקרר תבשיל העוף הזה . תבשיל קציצות דגים ברוטב, ושניצל דג. כמו כן האם הספר נכיל את כל המתכונים שבאתר?
היי,
כל המתכונים שציינת נשמרים במקרר 3-4 ימים.
הספר אינו מכיל את המתכונים שבאתר אלא מתכונים חדשים. כולם עד 10 דקות הכנה ועד 30 דקות זמן בישול או אפיה.
שבוע מקסים 🙂
נראהלי שכדאי את חתיכות החזה עוף לשים 10 דקות לפני סיום הבישול כדי שלא יתייבשו.
אפשר בהחלט. בכל מקרה, בגלל שהם מתבשלים בתוך רוטב הם נשארים עסיסיים.
אפרת, המתכון ממש מוצלח כבר הכנתי אותו פעמיים מאז שפרסמת והוא קליל, מהיר הכנה ובלי הרבה לכלוך! תודה
תודה שרי, שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת התבשיל של החזה עוף והירקות יצא מעולה, אהבתי תודה
המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים
שבת שלום לך
תודה פיעה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום🌷
היי אפרת,
יצא מעולה והילדים מאוד אהבו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון.
היי אפרת, במה אפשר להחליף את הגמבה?
היי רויטל,
אפשר לשים קישוא במקום או פשוט להכין בלי הגמבה.
בס"ד
היי פעם ראשונה שאני מגיבה אבל משתמשת המון!!! באתר שלך
הוספתי קישוא למתכון ויצא מעדן
הבנות שלי התלקקו
תודה לך על המתכונים המהממים שלך והקלים
שמחה לשמוע!
תודה לידור 🙂
הי אפרת
יצא מאוד מאוד טעים. היה לי קילו עוף אז לקחתי הכל כפול, והרבה מאוד פפריקה (כשמוסיפים את המים כל הצבע יורד אז הוספתי שוב) והוספתי 2.5 כפות סויה. יצא מושלם. תודה על אחלה מתכון
תודה קלרה, שמחה שיצא טעים 🙂
שלום אפרת
החזה עוף לא יוצא יבש אחר בישול של 40 דקות
היי רעיה,
בגלל שהוא מתבשל ברוטב הוא לא מתייבש.