זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 37-47 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
400-500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
גמבה קטנה חתוכה גס
2 תפוחי אדמה קלופים (בינוניים-גדולים) חתוכים לקוביות בגודל כ 1.5 ס”מ
2 גזרים קלופים (בינוניים-גדולים) חתוכים לעיגולים
חצי כוס מים
תיבול: שליש כפית כורכום, כפית גדושה פפריקה מתוקה, כפית ורבע מלח, חצי כפית פטרוזיליה מיובשת, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר גדול (אש בינונית) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות. מוסיפים גמבה, תפוח אדמה וגזר ומתבלים בכורכום, פפריקה, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור.
-מוזגים חצי כוס מים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים. יש לערבב את התבשיל כל 10 דקות ולוודא שהוא אינו מתייבש. במידה וכן – יש להוסיף מים לפי הצורך.
*מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
- פילה עוף במחבת |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- בורגול עם בשר טחון |
- חזה עוף מקורמל בסילאן
יש לי כרגע רק חזה עוף קפוא, כמה זמן כדי לטגן לפני הוספת הירקות אם בכלל
חשוב להפשיר את העוף לפי הבישול
היי,
הכנתי את זה כבר הרבה פעמים ויוצא ממש טוב.
אמרתי לעצמי שאעשה ניסוי – ואעשה הכל כרגיל חוץ מאת הקוביות חזה עוף שאטגן במחבת אחרת ואוסיף לירקות 5-6 דקות לפני סוף הבישול כדי שהקוביות חזה עוף יישארו רכות. עשיתי את זה, הקוביות חזה עוף יצאו רכות וטובות, אבל התבשיל באופן כללי לא יצא כפי שיוצא בדרך כלל, משהו בתיבול או משהו אחר לא היה תואם.
את יודעת אולי למה זה?
תודה
היי יעל
ככל ומבשלים את חזה העוף בתוך התבשיל אז מרגישים יותר את הטעם שלו בתבשיל. מניחה שזאת הסיבה.
היי אפרת
עם קוביות חזה הודו (במקום חזה עוף )גם יצא טעים ?
תודה מראש על התשובה.
כן
היי,
כשכתוב במתכון זה ובמתכונים אחרים לטגן עד הזהבה קלה, כמה דקות זה בערך ועל איזה גובה אש? תודה
4-7 דקות, אש בינונית
כשאני מטגנת, גם על אש נמוכה, כבר אחרי 2-3 דקות זה זהוב קצת ושקוף, זה לא מספיק וצריך עוד? תודה
אז זה מספיק.
היי,
לתבשיל הזה ותבשילים דומים, עדיף סיר סוטאז או סיר רגיל? תודה
לא משנה (אני מעדיפה סוטאז).
הכנתי ויצא מצוין. טעים ביותר
שמחה לשמוע🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי,
במתכון הזה שצריך בצל קצוץ, ובמתכונים אחרים שגם צריכים בצל קצוץ, איזה גודל של קוביות אמור להיות?
אני אמורה לחתוך את הבצל לחצי, ואז לחתוך כמה פעמים לרוחב, כמה פעמים לאורך וכמה פעמים בעומק? או שמספיק רק לחתוך לאורך ולרוחב?
כלומר – זה אמור להיות ממש קטן, נניח בערך 0.3 על 0.3 ס”מ, או יותר גדול, כמו 1 על 1 ס”מ (או אפילו יותר גדול)? תודה רבה
היי שלומית,
תחתכי כמו שאת חותכת לסלט קצוץ (קצת פחות מ1 ס”מ).
זה לא מאוד משנה. יש מתכונים שאני חותכת יותר גדול ויש כאלה שאני חותכת דק.
כשאת חותכת לגדול – החתיכות יותר מורגשות.
היי,
אני רוצה להכין את זה לערב שבת מכינה בחמישי בערב אשמח לדעת מה לעשות אחרי שאני שמה במקרר ואיך לחמם על הפלטה ככה שלא יתייבש לי.
תודה
זה תבשיל עם נוזלים אז זה לא אמור להתייבש.
חימום רגיל על הפלטה -איך שאת רגילה לחמם. אפשר בתבנית או בסיר שטוח יחסית עם כיסוי כמובן.
היי,
אם אני פותחת קופסה של פטרוזיליה יבשה ופה ושם לוקחת משם כפית לאיזשהו מתכון, ולוקח הרבה זמן לסיים קופסה אחת, כמה זמן הטעם של הפטרוזיליה תחזיק עד שכבר לא תהיה כמו שהוא בהתחלה כשאני פותחת?
זה כמו תבלין. אפשר לשמור חצי שנה לפחות.
כמובן שככל שעובר הזמן הטעם נפגע. לדעתי מתחילים להרגיש פגיעה קלה בטעם כבר אחרי חודש-חודשיים.
היי,
מה המטרה של: “מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות”?
מה השלב הזה עושה (במקום לשים ישר את העוף עם הירקות והתבלינים והמים וכו’)?
הסיבה היא שהירקות מפרישים נוזלים וכדאי לטגן את העוף בנפרד כמה דקות.
מה יקרה אם לא יהיה את הטיגון?
זה לא חובה.
הטיגון הוא בשביל להשחים קצת העוף וכדי שייצא יותר רך ועסיסי (כי הטיגון “סוגר” אותו משני הצדדים).
אוקיי. מה עדיף – לשים את הקוביות ולערבב יחד עם הבצל 2 דקות. או – להזיז את כל הבצל אחרי שהוזהב לפינה של הסיר, להוסיף את הקוביות ישר על תחתית הסיר למשך דקה, ואז אחרי דקה להפוך את הקוביות ולתת לצד השני להיות על התחתית לדקה, ואז לערבב את הקוביות עם הבצל? תודה
האפשרות השניה:)
תודה על המתכון! בזכותך הכנתי ארוחת צהריים מהירה במיוחד ויצא טעים מאוד!
נראה מעולה!
תודה לך על השיתוף🙂
סוף סוף הבן שלי אהב תבשיל עם חזה עוף
יצא ממש טעים. מתכון מהיר ומעולה 🫠
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי במידה ואני מכינה בלי ירקות בכלל, זמן הבישול מתקצר?
היי
כן, וגם אין צורך לשים מים.
אני רוצה להוסיף או דלעת או בטטה ומתלבטת מה יותר מתאים, מה יותר מתאים? תודה
היי
שניהם מתאימים, לבחירתך(:
היי 🙂
הכנתי כבר פעמיים עם דלעת, וכל פעם החתיכות לא ממש נשארו חוץ משערות כאלו, יש דרך למנוע את זה ושיהיו קוביות יפות? תודהה
היי
אפשר לנסות לחתוך לרצועות גדולות יותר(:
היי,
הכנתי כבר כמה פעמים ועשיתי כל מיני נסיונות. אם אני חותכת קטן או בינוני זה הופך לשערות, אם אני חותכת מעל בינוני זה לא הופך לשערות אבל זה לא אסתטי. כלומר – התפוחי אדמה ושאר המרכיבים יותר קטנים וזה לא נראה טוב. מה אפשר לעשות? תודה
זה המרקם של הדלעת. אז אולי תוותרי על הדלעת ותשימי בטטה.
חשוב גם לערבב את הכל ממש בעדינות .
אפרת הי, נראה לך שאפשר להוסיף כמה קוביות חציל? מתאים?
היי
כן, אפשר(:
האם אפשר דלעת במקום הגזר? תודה
היי
אפשר(:
היי,
כשאני שמה בהתחלה את המים בסיר, לאיזה גובה הם צריכים להגיע (לכסות את החזה עוף וירקות / 3/4 גובה / 1/2 גובה, 1/4 גובה)?
תודה
היי
אין צורך למדוד את המים לפי גובה אלא פשוט לשים חצי כוס.
בהמשך הבישול יש לוודא שנשארים מים המגיעים בערך ל1/5 מגובה הירקות.
שמתי גם קישואים
נראה מעולה!
האם יש איזשהי אפשרות להוסיף אורז / כוסמת / קינואה / משהו דומה וכך יהיה לי ממש ארוחה מלאה ויחסוך לי להעמיד עוד סיר?
תודהה
היי
אפשר להוסיף אורז או פתיתים אם אוהבים🙂
היי,
באיזה שלב שמים את האורז ואיפה שמים בסיר והאם כשמערבבים את הכל אז גם מערבבים את האורז והאם יש עוד משהו לדעת על זה? סליחה על כל השאלות פשוט מנסה להבין איך עושים את זה.
תודה רבה
מוסיפים לאחר הירקות כוס אורז+ כוס וחצי מים+כחצי כפית מלח. שאר המתכון ללא שינוי.
אפשר למשל אחרי 15-20 דקות להוסיף את האורז לאיזה פינה בסיר ולהשאיר אותו שם לכ-20 דקות, בצורה שלא מתערבבת עם שאר המרכיבים, ואז לשים את זה על צלחת בתור תוספת (ולא שהגרגירים מעורבבים עם שאר המרכיבים)?
זו דרך לא מומלצת לבישול האורז.
סליחה על החפירה, מאיזה סיבה אפשר לשאול? אם זה יוצא בסדר, אז למה זה בעיה? תודה
האורז לא מתבשל כך.
היי
אני ממש אוהבת את המתכון(:
אפשר גם לעשות עם חזה עוף שלם ולא קוביות ?
היי
אפשר🙂
האם אפשר להוסיף קישואים? ואיזה גודל בערך בס”מ הקוביות חזה עוף? תודה
אפשר להוסיף קישואים.
הקוביות אמורות להיות בגודל קטן יחסית- כ2*2 ס”מ.
מתחשק לי להכין את זה ללא העוף ככה צמחוני כזה האם זמן הבישול משתנה והאם אפשר להוסיף ברוקולי?
אפשר לוותר על העוף ללא שינוי נוסף במתכון.
אפשר להוסיף ברוקולי.
יצא ממש טעים תודה על עוד מתכון נהדר
כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף⚘️
הי
המתכון נראה טוב ומתאים ליום חורפי
מה אפשר להגיש ליד?
קוסקוס יתאים?
היי,
איזה כיף שאהבת(:
אפשר להגיש עם אורז, פתיתים, בורגול, קוסקוס וכדומה.
שלום,
התבשיל יצא טעים מאד
אבל הגזר קשה-
לאחר בישול של למעלה משעה הוא לא מתרכך
היי,
ממש מוזר לי שהגזר לא התרכך אחרי יותר משעה (בדרך כלל גם הגזרים הכי “סרבניים” מתרככים במשך זמן זה), אולי חתכת אותו לעיגולים גדולים יחסית?
הי,
אין לי פטרוזיליה מיובשת… יש לי טימין, רוזמרין, אורגנו ובזיליקום ועלי דפנה מיובשים. מה יתאים?
תודה!
היי,
טימין, רוזמרין וממש מעט עלי דפנה מתאימים(:
יצא מעולה. תודה רבה!
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🌺
אם מכינים רק את החזה עוף המבושל ללא ירקות כמה זמן צריך בישול?
היי,
זמן הבישול כ-20-30 דקות.
קל להכנה, עדין וטעים!!!
בכל פעם אני מכינה בכמות כפולה
תודה לך
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
תודה רבה ,הכנתי ויצא טעים 😍
נראה מעולה, שמחה שאהבת את המתכון🙂
תודה רבה ! יצא טעים מאודדדדד כמו תמיד עם המתכונים שלך 🙂 ה’ יברך אותך בשפע תמידי
שמחה ממש לשמוע! תודה על הפרגון🌺
מהמם טעים מאד קל להכנה
שמחה שאהבת את המתכון😊
אפשר לעשות את התבשיל בשר תחון במקום חזה עוף כדורי בשר תחון?
היי,
אפשר. מצרפת לך מתכון לכדורי בשר ברוטב שתוכל להיעזר בו בהכנת הקציצות.
טעים ופשוט – מתכון מוצלח. תודה!
שמחה שאהבת! תודה ושבוע טוב😊
תודה על כל המתכונים הטעימים 🙂
רציתי לשאול, אפשר להוסיף דלורית?
היי, אפשר:)
היי האם אפשר להשתמש בחזה הודו במקום בעוף,?
אפשר 🙂
הכנתי עם בצל לבן וסגול, קישואים ופלפל ויצא מהמם!
היה מוכן מאוד מהר כי הירקות ששמתי לא קשים מאוד כמו תפו”א.
רק התאכזבתי קצת שהעוף לא יצא כמו שאני אוהבת אבל הטעם והמהירות של המתכון בהחלט פיצו אותי ואני כנראה אכין שוב.
יש משהו שאפשר לעשות כדי שהעוף יצא ממש טוב?
היי טובה, מה כוונתך כמו שאת אוהבת?
מה הייתה הבעיה?
למי שלא בא לה מדי פיקנטי, כמו שקרה לי היום בגלל ההריון, אני ממליצה בחום על המתכון הזה!
תודה רבה אפרת האתר שלך הוא נדיררררררררררררר
תודה ❤️
יצא לי ממש טעים אבל אני חושבת שקצת הגזמתי עם ה “כפית גדושה פפריקה” חחח יש דרך לעדן את זה? אשמח מאודדד לדעת אם אפשר ואיך..
היי שירה,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
אפשר להוסיף קצת מים לתבשיל כדי לדלל את הטעם ולהמשיך לבשל ללא מכסה, עד שנוזלים קצת יצטמצמו.
היי אפרת,
1. הילדים שלי לא אוהבים פלפל וגזר, אפשר להכין רק עם תפוחי אדמה?
2. אם אני שמה הרבה (10) תפוחי אדמה זה מאריך את זמן הבישול?
תודה!
1. כן, אפשר להכין רק עם תפו”א. דרך אגב, יש מתכון כזה באתר – חזה עוף עם תפוחי אדמה.
2. כדאי להשתמש בסיר רחב וגדול מספיק כדי שזה לא יהפוך לעיסה (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק). זה לא אמור להשפיע הרבה על זמן הבישול אבל כן כדאי להכפיל את כמות המים והתבלינים. במהלך הבישול כדאי לוודא שיש מספיק נוזלים.
וואי תודה רבה!!!! אין עלייך!! בזכותך אני מבשלת!
לפני שהכרתי את האתר שלך בישלתי רק אורז..
❤️
היי אפרת , רציתי לשאול –
אפשר לאכול את התבשיל בלי תוספת ולשבוע או שרת ממליצה על תוספת ואם כן אז מה אפשר להכין כתוספת?
היי מרים,
התבשיל משביע כמות שהוא, אבל אפשר כמובן להכין תוספת, כמו אורז/ בורגול/ קינואה/ נודלס…
אין לי פלפל
אולי בטטה?
כן, אפשר בטטה.
הי, תודה על המתכון.
יצא מעולה וטעים מאוד!
רציתי לשאול איך נרשמת לאתר. כשניסיתי היה כתוב שאקבל
סיסמה למייל אך לא קיבלתי.
תודה.
היי רבקה,
שלחתי לך פרטי התחברות למייל. תבדקי שקיבלת.
שלום אפרת.
האם אפשר להוסיף את הפטריות ובטטה?
תודה ושבת שלום.
כן אפשר.
שבת שלום 🌺
במה אפשר להחליף את הפפריקה? גריל עוף? רסק עגבניות? או רעיון אחר…. נגמר לי ואחדש כבר שבוע הבא לפסח.
שימי גריל עוף. תתחילי בכפית שטוחה ותטעמי.
הכנתי ויצאה מדהים !! ממש טעים ובייתי!!!, כבר עוד הספיקו להכין אחרי…
תודה על כל המתכונים המעולים שלך אפרת!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
היי אפרת, אפשר להוסיף אפונה?
תודה
כן. אפונה קפואה.
הוספתי גם עגבניה, יצא נהדר וכ”כ קליל להכנה!
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפעת
אחרי שמוסיפים את המים לא צריך להביא לרתיחה?
לא חובה.
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום כורכום?
חג שמח,
חנה
אפשר לוותר על הכורכום.
חג שמח 🌷
היי אפרת,
מה יכול להחליף את התפוחי אדמה?
תודה מראש,
חנה.
אפשר לשים קישוא או קולורבי.
במקום תפו”א אדמה אחד שמתי בטטה קטנה..יצא טעים בטירוף!! תודה רבה אפרת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים הטעימים. הקטנה שלי מטורפת על המרק איטריות שלך. חייב להיות במקרר באופן קבוע.
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף אפונה ושעועית לתבשיל מאחר והילדה כרגע מעדיפה ירקות ירוקים.
תודה,
איילת 🙂
היי איילת,
שמחה לשמוע 🙂
וכן, אפשר להוסיף אפונה ושעועית.
היי אפרת, אין לי גמבה. מה את אומרת על ארטישוק? ( תחתיות ארטישוק שחותכים לרבעים)?
אפשר להכין בלי גמבה ואפשר להוסיף ארטישוק.
טעים מאוד
הוספתי 2 שיני שום וקישוא חתוך לטבעות
תודה!
מעולה 🙂
תודה דנה
איזה מתכונים של חזה עוף מומלצים להקפאה?
רצוי מתכונים שאינם מכילים תפוחי אדמה.
שנה טובה!
אפשר להכפיל כמויות?
כן אפשר.
שנה טובה 💕
היי, אפשר להחליף את חזה העוף עם פרגיות?
כן אפשר.
מעולה!!
תודה על מתכונים טעימים וקלים:)
תודה אורית, שמחה שאהבת 🙂
היי,
יצא נפלא טעים טעים כמו תמיד!
תודה לך.
תודה יהודית, שמחה שנהנית 🙂
אין עליך!! אחת האלופות אם לא ה..
אני נכנסת רק אליך לבדוק אוכל
תודה שרית! ❤️
:-*
שלום אפרת
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים. בשול היה נראה לי עניין מסובך עד שהגעתי לאתר שלך ובזכותך הילדים למדו שגם אבא יודע לבשל.
שאלה: אין לי תבלין פטרוזיליה האם יש משהו אחר כתחליף או שניתן לוותר עלין?
היי משה,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין גם בלי תבלין הפטרוזיליה או לשים 1-2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה (אם אוהבים).
ניסיתי כמה מהמתכונים ויצאו פשוט נהדר. רציתי לשאול: כמה זמן טוב לשמור במקרר תבשיל העוף הזה . תבשיל קציצות דגים ברוטב, ושניצל דג. כמו כן האם הספר נכיל את כל המתכונים שבאתר?
היי,
כל המתכונים שציינת נשמרים במקרר 3-4 ימים.
הספר אינו מכיל את המתכונים שבאתר אלא מתכונים חדשים. כולם עד 10 דקות הכנה ועד 30 דקות זמן בישול או אפיה.
שבוע מקסים 🙂
נראהלי שכדאי את חתיכות החזה עוף לשים 10 דקות לפני סיום הבישול כדי שלא יתייבשו.
אפשר בהחלט. בכל מקרה, בגלל שהם מתבשלים בתוך רוטב הם נשארים עסיסיים.
היי,
אם אני שמה את קוביות החזה עוף 10 דקות לפני הסוף, האם לא לטגן בכלל ופשוט להניח 10 דקות לפני הסוף ולערבב עם הכל? איך לעשות את זה? תודה
ממליצה כן לטגן לפני.
אבל איך אני מטגנת לפני אם כל הסיר מלא בירקות ואני מוסיפה את זה ב-10 דקות האחרונות? תודה
לפי אופן ההכנה- תטגני את הבצל, תוסיפי את העוף במשך 1-2 דקות. אח”כ תוציאי את העוף, תוסיפי ירקות ותמשיכי כרגיל.
תוסיפי את העוף 10 דקות לפני סיום הבישול.
אפרת, המתכון ממש מוצלח כבר הכנתי אותו פעמיים מאז שפרסמת והוא קליל, מהיר הכנה ובלי הרבה לכלוך! תודה
תודה שרי, שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת התבשיל של החזה עוף והירקות יצא מעולה, אהבתי תודה
המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים
שבת שלום לך
תודה פיעה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום🌷
היי אפרת,
יצא מעולה והילדים מאוד אהבו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון.
היי אפרת, במה אפשר להחליף את הגמבה?
היי רויטל,
אפשר לשים קישוא במקום או פשוט להכין בלי הגמבה.
בס”ד
היי פעם ראשונה שאני מגיבה אבל משתמשת המון!!! באתר שלך
הוספתי קישוא למתכון ויצא מעדן
הבנות שלי התלקקו
תודה לך על המתכונים המהממים שלך והקלים
שמחה לשמוע!
תודה לידור 🙂
הי אפרת
יצא מאוד מאוד טעים. היה לי קילו עוף אז לקחתי הכל כפול, והרבה מאוד פפריקה (כשמוסיפים את המים כל הצבע יורד אז הוספתי שוב) והוספתי 2.5 כפות סויה. יצא מושלם. תודה על אחלה מתכון
תודה קלרה, שמחה שיצא טעים 🙂
שלום אפרת
החזה עוף לא יוצא יבש אחר בישול של 40 דקות
היי רעיה,
בגלל שהוא מתבשל ברוטב הוא לא מתייבש.