זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל קטן קצוץ
כוס פרחי ברוקולי קטנים
2 כפות מים
2 ביצים
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת קטנה (עם ציפוי שאינו נדבק) בכף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את פרחי הברוקולי ו-2 כפות מים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ-8 דקות, עד שברוקולי מתרכך אבל עדיין נגיס (אש בינונית-נמוכה). יש לערבב מידי פעם.
-טורפים את הביצים בקערית, מוסיפים מלח ופלפל שחור ויוצקים מעל הברוקולי. מכסים את המחבת ומבשלים כ-2 דקות, עד שהחביתה מתייצבת בחלק התחתון וניתן להפוך אותה בקלות. בעזרת תרווד הופכים צד ומבשלים 2 דקות נוספות.
ראו גם
- סלט נבטים וצנונית |
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- מאפינס קינואה וברוקולי |
- תבשיל כרוב בסויה |
- חצילים עם בשר טחון |
- סלט כרוב במיונז
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת בוקר
תגובות
מה אפשר להחליף במקום הברוקולי?
אוהבת להשתמש בדברים שיש בבית..
רעיונות במקום הברוקולי: פטריות קצוצות, עלי תרד, עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (או שילוב שלהם), קישוא מגורד.
מתכוניםנהדרים קלים להכנה וברורים למרות שאני בשלנית ותיקה תמיד נחמד להתעדכן וללמוד מחרשתודה
תודה חוה 🙂
אפשרי להשתמש ברוקולי של סנפורסט או יותר מומלץ טרי?
אם יש לך את שניהם עדיף טרי אבל אפשר גם בברוקולי של סנפרוסט.