זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל קטן קצוץ
כוס פרחי ברוקולי קטנים
2 כפות מים
2 ביצים
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת קטנה (עם ציפוי שאינו נדבק) בכף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את פרחי הברוקולי ו-2 כפות מים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך כ-8 דקות, עד שברוקולי מתרכך אבל עדיין נגיס (אש בינונית-נמוכה). יש לערבב מידי פעם.
-טורפים את הביצים בקערית, מוסיפים מלח ופלפל שחור ויוצקים מעל הברוקולי. מכסים את המחבת ומבשלים כ-2 דקות, עד שהחביתה מתייצבת בחלק התחתון וניתן להפוך אותה בקלות. בעזרת תרווד הופכים צד ומבשלים 2 דקות נוספות.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת בוקר
האם אפשר להשתמש בכרובית במקום ברוקולי?
וכן האם אפשר להכין כמות גדולה של כרובית בהתחלה ואז להכין מזה מספר חביתות?
אם כן איך סדר ההכנה?
היי,
אפשר להשתמש בכרובית במקום ברוקולי.
אפשר להכין כמות של כרובית מבושלת לפי המתכון, להוסיף ממנה לפי הכמות שאוהבים לביצה ולטגן כל פעם חביתה אחת.
טעים!!!!
כיף שאהבת❤
מה אפשר להחליף במקום הברוקולי?
אוהבת להשתמש בדברים שיש בבית..
רעיונות במקום הברוקולי: פטריות קצוצות, עלי תרד, עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (או שילוב שלהם), קישוא מגורד.
אני עושה את זה גם עם קישואים – מאדה אותם עם הבצל וכשהם רכים לצקת עליהם את הביצים.
מתכוניםנהדרים קלים להכנה וברורים למרות שאני בשלנית ותיקה תמיד נחמד להתעדכן וללמוד מחרשתודה
תודה חוה 🙂
אפשרי להשתמש ברוקולי של סנפורסט או יותר מומלץ טרי?
אם יש לך את שניהם עדיף טרי אבל אפשר גם בברוקולי של סנפרוסט.