זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 דגי דניס שלמים ונקיים (סה”כ 1 ק”ג)
3 כפות שמן זית
4-5 שיני שום פרוסות/קצוצות
4 כפות מיץ לימון
כפית תבלין כוסברה ופטרוזיליה (ניתן להשתמש גם בעלים טריים קצוצים דק)
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-חותכים את הדג לאורכו ובעזרת סכין חורצים את בשר הדג לעומק משני הצדדים (כ-3 חתכים מכל צד, בחלקו החיצוני).
-מערבבים את כל החומרים בקערית ומתבלים את הדג מבחוץ, מבפנים ובין החריצים.
-מניחים את הדגים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות במשך 25-30 דקות (ב-5 דקות האחרונות ניתן להגביר את חום התנור לחום גבוה מאוד כדי להשחים את הדגים).
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
יש לי אורחים לסעודה ישר אחר צאת השבת. איך את ממליצה להכין את הדג ביום שישי שיהייה כאילו רק יצא מהגריל בתנור?
תכיני רגיל ובצאת שבת תכניסי לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
היי המתכון נשמע טוב. וחשבתי להכין לחג. יש לי שאלה לגבי דגים שלמים. התנסיתי רק עם פילה (סלמון נסיכה מושט). לא אוהבים אצלי עם ״קוצים״… השאלה אם כשמבקשים לנקות את הדג הכוונה גם להוציא את העצמות מבפנים ? אני מבינה שדניס עם הרבה עצמות .. אולי דג אחר שאת ממליצה ושיכולים להשאיר״שלם״ אבל עדין לנקות עצמות ?
היי,
בדר”כ גם אחרי שמנקים את הדג יש עצמות (בהנחה ומשאירים אותו שלם) אבל את יכולה לנסות לבקש.
אני רוצה להכין דניס עם ירקות מאודים, השאלה כמה זמן הדג נשמר בטריותו במקרר?
או האם ניתן להקפיא/ לשמור במקרר לפני האפיה?
תודה על המתכונים הנפלאים
היי מלכה,
אם זה לפני האפיה אז לא מומלץ לשמור יותר מיומיים במקרר.
אם זה אחרי אפיה אז כ-3 ימים.
אפשר גם לתבל מראש ולשמור במקרר יום לפני האפיה.
אפרת יקרה, הכנתי והמתכון סופר קל וממש טעיםם.
הרגשתי במסעדה..
תודה רבה וימים שקטים לכולנו
נראה מעולה😊 איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלמות!!!
עשיתי בראש השנה, אתמול הייתי במסעדה נחשבת והמתכון שלך עלה על זה בהרבה
רוב תודות.
תודה אפרת ❤️
היי אפרת. אף פעם לא קניתי דניס, לא יודעת מה בדיוק לקנות? דניס טרי/קפוא? לבקש שיחתכו או שלם כמו שהוא? איך מנקים אותו?
תודה ושנה טובה ומתוקה 🍯🙏
היי
מומלץ לבקש דניס טרי שלם ונקי, כך שלא תצטרכי להתעסק עם ניקוי הדג.
שנה טובה!
תודה. ואין כאלו נקיים באריזת וואקום במחלקת הקפואים כמו פילה אמנון למשל? או פשוט זה ממש יפגע בטעם?
יש, אבל פילה ולא דג שלם טרי.
בקפואים בווקום שקונים בסופרסל, יש להם גם דגים שלמים, לא רק פילט
יצא ממש טעים!!!
כיף לשמוע❤️
ולגבי כוברה ופטרטזיליה,כפית מכל אחד או כפית אחת סה”כ (חצי חצי)?
כפית מכל תבלין.
תודה רבה
מה עם מלח? אין צורך?
כתוב במתכון, חצי כפית מלח.
אופפסס נכון
סליחה 🙂
היי אפשר לעטוף את הדג בנייר כסף? שלא יתייבש
אפשר(:
הי אפרת האלופה!!
הכנתי ממש עכשיו
נראה מעולה
והריח שעולה מהתנור…..
תודה על מתכונים קלים ומהירים- עושים לנו את היום- בכל יום ויום 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף😊
המוכר הביא לי פילה דניס בללי עור ועצמות וחתך אותם כמו שמגיע הדגי מושט האם המתכון או זמן האפיה משתנה ?
היי,
יש לחמם מראש את התנור ל200 מעלות ולאפות במשך 10-12 דקות בלבד.
בהצלחה 🙂
היי אפרת יקרה,
שנה טובה וחג שמח 🙂
האם יש צורך לכסות את התבנית בזמן הבישול?
היי,
אין צורך לכסות, אבל אם התנור שלך חזק במיוחד את יכולה לכסות למשך 10-15 הדקות הראשונות.
שנה מתוקה🍯
היי,
האם אפשר לצלות על הגריל/על האש? ואיך צולים דג שלם על האש?
היי,
אפשר להכין את הדג על האש.
אם יש לך רשת צלייה אפשר להניח את הדג עליה ולצלות כ-7-8 דקות מכל צד או עד לדרגת העשייה הרצויה.
הי אפרת
האתר שלם מהמם כמעט כל המתכונים שלי מפה…
הכי חשוב שהכל כל כך קל ומהיר הכנה
ויוצא מעלףףףףףף
רציתי לשאול האם המתכון מתאים גם לאמנון שלם
היי גיטי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
גם אמנון שלם מתאים כאן.
תודה על הפרגון❤
היי אפרת…
האתר שלך הוא המקום הראשון שבו אני באה לחפש מתכון שאני יודעת שתמיד יצא מוצלח!
רוצה לשאול אם אפשר להכין את המתכון הזה עם לברק?
וגם האם לאחר האפיה ניתן מיד להקפיא כדי להשתמש בראש השנה? בעלי קנה היום טרי ור”ה עוד כמה ימים.
היי אלישבע,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש במתכון בדג לברק, ואפשר להקפיא עד לחג.
שנה טובה🌺
איזה כיף!
תודה על המענה המהיר
אני משרה את הדג לילה במקרר מתובל. האם להפחית את כמות מיץ הלימון כדי שהדג לא ייכבש?
היי,
לא מומלץ להשרות ללילה שלם. אבל אם את בכל זאת רוצה- את יכולה להפחית מכמות הלימון😊
יאמי תודה רבה
נראה מעולה!
היי, האם אפשר להחליף את השום לשום גבישי?
עדיף להשתמש בשום טרי אבל אם אין לך אז תשימי שום גבישי.
אני מתכננת להכין את הדג לשבת
האם זה יפגע בטעם אם אני אכין קצת מראש ואז אחמם על הפלטה?
אני מציעה לך לכתוב בחיפוש בתגובות “פלטה” ולראות את הדיון וההמלצות לגבי זה.
לא מומלץ להכין יום לפני אבל אם את מכינה כמה שעות לפני אני חושבת שזה אמור להיות בסדר.
אפשר גם עםדג בורי
כן
היי,
זה משנה אם הפטרוזליה טריה או תבלין? מה עדיף?
זה יוצא טעים בכל מקרה אבל אם יש לך תבלין יבש אז יותר נוח לערבב אותו יחד עם יתר החומרים.
היי אפרת, שאלה: בתמונה שליד הדג יש תפוח אדמה ובטוה אפויים במה לתבל אותם כתוספת לדג וכמה זה לאפות אותם?
מספיק לתבל בשמן זית, מלח ומעט פלפל שחור.
כדאי לאפות אותם כ-40 דקות לפני ואח”כ להוסיף לתבנית את הדג ולהמשיך לאפות לפי הזמנים שבמתכון.
האים הלימון לא מיבש את הדג?
לא. הוא מוסיף לו המון טעם.
רציתי לדעת אם צריך להשרות לפני כן את הדניס השלם בלימון ומים?
אין צורך.
הכנתי דניס בתנור, ליקקנו את האצבעות וכלום עבודה.
אגב, היה לכם ספר מתכונים ב-45 ₪, הפרסום שלו ירד. איך אוכל להשיג עותק?
שבוע טוב חדוה,
שמחה שנהניתם מהדג 🙂
הספר אזל במלאי אבל בקרוב תצא סדרה חדשה של כמה ספרי מתכונים, מחולקת לקטגוריות. אעדכן באתר שזה יהיה רלוונטי.
היי, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים האלו.
איך יודעים מתי הדג מוכן? תודה
פותחים אותו קצת באמצע. אם הבשר שלו לבן אז הוא מוכן.
הדג יצא מאוד טעים!
תודה 😋👍
שמחה לשמוע 🙂
תודה לנה
תודה רבה, תמציתי, מדוייק, פשוט, עובד וטעים. אני אוהב את השום מרוסק.
המון תודה ובהצלחה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה משה
בוקר טוב אפרת, האם יש לך מתכון לשבת לדג בקלה?, אשמח לתשובה
שוב תודות על המתכונים הנפלאים.
היי,
כל מתכון של דג לבן אפשר להכין גם עם דג בקלה.
מצרפת לינק לכל מתכוני הדגים (חוץ ממתכונים עם טונה וסלמון אפשר להכין את הכל עם בקלה).
התבנית מכוסה?
לא.
הי, מעוניינת ברוטב חמאה ושום ונענע?לדג דניס מפולט בתנור תודה
תלוי בכמה פילטים מדובר.
כמות ל-4 פילטים:
25 גרם חמאה מומסת
3 כפות מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
1-2 עלי נענע קצוצים דק
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
זה אפיה או גריל?
אפיה. קו עליון וקו תחתון.
היי
יש לי טוטר אובן .. העוצמה שלו נורא חזקה
על כמה מעלות כדאי לשים?
170-180 מעלות וכמובן לעקוב שלא משחים מהר. אם כן, יש להוריד 10 מעלות.
היי
אני עןשה המון מתכונים מהאתר שלך ופשוט כיףףףף גדול יוצא מושלם וטעיםםםםם
תודה רבבה
כיף לשמוע 🙂
תודה
אם משתמשים בקוסברה ופטרוזיליה טריים, כמה לשים מכל אחד מהם ?
כרבע כוס.
שוב הכנתי לפי המרשם, וכרגיל – מחמאות רבות
תודה
תודה אמיר, כיף לשמוע 🙂
היי אפרת!
עוד רגע הדגים נכנסים לתנור אין צורך להפוך באמצע?
אחלה מתכונים נהניית מכל רגע
תודה אביבה!
היי אביבה,
אין צורך להפוך.
אין לי כוסברה טריה או יבשה . אפשר לשים משהו במקום ? אולי טימין יבש?
אפשר לשים חצי כפית טימין יבש.
שנה טובה 🌺
סליחה על הבורות.. יש עצמות בדניס ? יחדים קטנים יסתדרו עם זה?
*ילדים, כמובן
בדג דניס שלם יש עצמות אבל אפשר לקנות פילה דניס ואז אין בו עצמות. בכל מקרה כשמדובר בילדים קטנים כדאי להיות זהירים גם כשמשתמשים בפילה כי כבר נתקלתי בפעמים שהיו עצמות בודדות כשלא היו אמורות להיות.
הכנתי עם פורל.
יצא מעולה!!!
תודה אפרת 😊
שמחה לשמוע!
תודה רותי ויום מקסים 🙂
האם יש צורך בהשרייה כדי שלא יהיה טעם של ים בדג??
אין צורך להשרות את הדג.
כבר כמה פעמים מכינה יוצא טעיםםםם מאוד
תודה רבה על מתכונים טעימים 🙂
שמחה לשמוע 🙂
כרגיל – יצא מצויין
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אמיר
הי,
האם צריך לכסות את התבנית בנייר אלומיניום כששמים בתנור?
לא, אין צורך לכסות.
יצא מעולה.
תודה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מתכון מעולה ….עושים שבת שניה ברציפות….
תודה ושבת שלום
תודה 🙂
שבת שלום 🌷
היי, המתכונים שלך מעולים!!
תודה רבה..
אני רוצה להכין דגי קרפיון לשבת(יש אורחים אז אני קצת בלחץ..)
העניין הוא שבתגובות הבנתי שהדג לא כ”כ טעים לאחר חימום בפלטה, האם יש לך רעיון איך לשמור על טעמו הטוב?
אולי להניח בצלים ולימון בתחתית או למלא את הדג בירקות?
אשמח לשמוע את דעתך…
ושוב תודה ענקית
היי מרגלית,
אני ממליצה להכין פילטים של דג ברוטב, הם נשמרים מעולה כמה ימים במקרר.
אין לי רעיון איך לשמור דג שלם שישאר טעים אבל מה שהצעת נשמע בסדר. להניח מתחתיו בצלים ולימון ולמלא אותו בקצת ירקות. זה יכול לשמור עליו יותר עסיסי.
יום מקסים 🙂
כבר המון פעמים הכנתי את הדג הזה – ובכל פעם – וואו
תודה רבה
אמיר
שמחה לשמוע!
תודה אמיר 🙂
היי. מה הכוונה תבלין כוסברה ופטרוזיליה? טחון יבש?
חצי כפית מכל סוג?
כן. טחון יבש. חצי כפית מכל סוג.
הי, המתכון מצויין. חזרתי עכשיו מחנות דגים היה רק פורל שלם..אפשר מתכון לדג פורל שלם? חייבת להכין לשבת ואין לי שמץ איך.
כן אפשר להכין עם פורל באותו אופן.
לא שמתי פפריקה (שכחתי) ויצא מצויין +++ תודה רבה על המתכון, אני מאד אוהבת דגים אבל תמיד פחדתי להכין
שמחה שיצא טעים!
תודה רונה 🙂
רציתי לדעת אם אין פטרוזליה הדג ייצא טעים
ואיזה ירקות אפשר להוסיף/לשבח את המתכון פלפלים?
אשמח לתגובה מהירה
תודה מראש
יום טוב
אפשר לוותר על הפטרוזיליה.
אפשר להוסיף ירקות כמו פלפלים חתוכים, עגבניה חתוכה לרבעים ובצל חתוך לרבעים. אפשר לתבל את הירקות בשמן זית, מלח ופלפל שחור ולשים בתבנית ולאפות עם הדג.
מתכון מעולה! יצא ממש טעים ומתובל היטב. טעם נפלא, תודה רבה !! 🙂
תודה נועה 🙂
יצא מושלם!!!
תודה רבה
תודה לאה, שמחה לשמוע 🙂
זה עתה נהנינו מטעמם הערב של הדגים, ולמותר לציין שנרשמה הצלחה רבה! אשר על כן, ראשית – חן חן !
שנית, רציתי לומר שאף שלא תיבלתי בכוסברה, זה לא פגם בטעמם הטוב.
ולבסוף, הארכתי את משך האפייה בכ-10 דקות, לערך, כאשר ב-5 הדקות האחרונות העליתי את הטמפי ל-200°.
ושוב תודה וחג אורים שמח!
מצוין 🙂
תודה דפנה וחנוכה שמח 💛
היי, אני רוצה להכין את הדג לשבת. קניתי דג טרי והוא חצה לי אותו לרוחב (לשני חצאים) בלי ראש. האם צריך לשנות משהו במתכון?
היי רחל,
אפשר להכין כמו במתכון למעט משך האפיה שלדעתי יתקצר ל 18-22 דקות.
יצא ממש טעים – מתכון קל ומהר!
תודה שרה, חג שמח 🙂
היי. הכנתי בעבר כמה פעמים ויצא מעולה!
אני רוצה להכין להיום כמות דגים יותר גדולה, 2 תבניות. אני יכולה להכניס את שתיהן ביחד לתנור או עדיף לבד? תודה 🙂
היי מורן,
אני ממליצה להכניס כל תבנית בנפרד כדי לשמור על אפיה אחידה.
היי רציתי לשאול אם יש לך איזה שיטה או משהו כזה להוציא לדניס השלם את העצמות
היי,
את רוצה לפלט אותו לפני האפיה? אם כן אין לי שיטה ואני ממליצה לקנות אותו כבר מפולט (חתוך לפילטים).
הי, לא חתכתי את הדג לכל אורכו רק בחלק של הראש והכנסתי לתנור האם זה משנה משהו?
זה לא נורא.
שנה טובה 🙂
רציתי להגיד תודה רבה רבה שהוספת תמונה איך לעשות את החריצה. בחיים לא הכנתי דג שלם ופשוט הסברת בצורה הכי ברורה מה לעשות. ובנוסף תודה רבה על כל המתכונים! אני משתמשת קבועה באתר על בסיס יומי ושבועי כבר שנים רבות!
תודה רחל, שמחה לשמוע!
חג שמח ושנה טובה 🙂
הי אפרת,
הכנתי לפי המתכון יצא טעים מאד
תודה שי, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה!
היי . אין צורך להפוך את הדגים? אם אין תבלין פטרוזיליה האם אפשר להשתמש בתימין ? תודה רבה
לא, אין צורך.
אפשר לשים תימין.
הי, רציתי לדעת בבקשה בנוגע לחימום התנור. למעלה ולמטה עובד כולל המאורר?
היי אורי,
כל המתכונים באתר האפיה היא בתוכנית רגילה שזה אומר קו עליון וקו תחתון בלי מאוורר.
מושלםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם תודה ענקית!!! אין עלייך
תודה חן, שמחה שאהבת 🙂
צריך לכסות את הדגים בנייר כסף?
אין צורך לכסות.
שבת שלום 🙂
יצא טעים מאוד, תודה רבה על המתכון!
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
תודה אפרת!
פילטים, זה פילה אמנון?
חייב שיהיה עור?
שוב, תודה רבה!
כן, פילה אמנון. לא חייב שיהיה עור.
יום נפלא 🙂
ערב טוב לך,
מכירה דרך להכין אמנון בטיגון במחבת?
(ללא רוטב)
תודה מראש!
היי דבי,
אם את מתכוונת לפילטים של אמנון אז מומלץ להשרות את הפילטים במלח ולימון ולאחר מכן לתבל בתבלינים פשוטים (אפשר להכין את התיבול שבמתכון הזה). לחמם מחבת עם מעט שמן ולהניח את הפילטים על הצד של העור. לכסות את המחבת ולהשאיר 2-3 דקות, לאחר מכן להפוך צד ולהשאיר 2-3 דקות, תלוי בעובי של הנתח.
תענוג אמיתי. לכבוד שבת קודש !!!
שבת שלום חגי 🙂
אולי כבר שאלו אבל לא קראתי. יש לי דג דניס כבר חתוך לפילטים דקים, האם להשתמש באותה שיטת חיתוך או ישר לפזר עליהם את התבלינים וזהו ??? שבת שלום !!!
היי,
אם אלה פילטים אז יש לפזר עליהם את התבלינים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-12 דקות.
שבת שלום 🙂
יצא טעים מאוד , תודה !!!!!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
הי,
המתכון משגע..מכינה המון לשבת.. האם אפשר להכין את אותו מתכון על דג קרפיון שלם? איזה ירקות מומלץ להוסיף לדג קרפיון? ( פעם ראשונה שאני משתמשת בדג הזה..)
היי גילי,
אפשר להכין עם קרפיון שלם באותו תיבול ואותו אופן הכנה.
מתאים להגיש עם תפו”א, בטטה, גזר, קישואים.
שבת שלום 🙂
קרפיון תאכלי את
היי . מתכון מצויין , הכנתי אותו מספר פעמיים . אבל בכול פעם הדג נדבק לי לנייר אפייה . אפילו שבפעם השניה מרחתי שמן על גבי נייר האפייה … מה עושים כנגד זה ?
היי ליאור,
הדג לפעמים נדבק לנייר אבל אמור להיות קל להפריד אותו מהנייר. אם לא, כדאי להחליף סוג של נייר אפיה.
היי אפרת,חשבתי על היום לתבל את הדג ומחר כבר לשים לתנור ורציתי לתבל בשמן וכוסברה קצוצה שום כתוש מלח ,פלפל ופפריקה אדומה מתוקה וחריפה ולגרד קצת גמבה ועגבניה קטנה האם זה יהיה בסדר?האם צריך להוסיף משהו או שצריך לוותר על משהו?אה וגם קצת לימון לטעם אוסיף…והתיבול שלמעלה כל הזמן מכינה אותו ויוצא טעים הפעם רוצה לגוון קצת.
ורוצה להכין קרם פרווה טעים אפשרי לקבל מתכון?
המון תודות על המתכונים:)
היי קרינה,
התיבול של הדג נשמע מצוין.
מצרפת כמה מתכונים לקינוחי קרם פרווה:
מוס שוקולד פרווה
קצפת עם אגוזים
קינוח קצפת
אפרת שלום
יש לי כמה פרוסות של דג לברק אני רוצה להכין לכבוד שבת עם קצת רוטב איך כדאי לי להכין מה גם שאני לא יודעת את הטעם של הדג הזה בעלי קנה … אשמח לעצה ועזרה תודה מראש את נהדרת!!!
היי דבורה,
דג לברק יכול להשתלב במתכונים האלה:
חריימה
פילה אמנון ברוטב אדום
בהצלחה 🙂
מתכון ממש טעים בעלי כל שבת מבקש שאכין לו את הדג עם המתכון הזה.. תודה רבה לכם.
תודה ליאת, שמחה לשמוע 🙂
שבוע טוב
שלום,
שמכניסים את הדגים לתנור למשך 25-30 דק, האם לכסות אותם בנייר כסף?
לא, אין צורך לכסות.
אני ממש נהנית מהמתכונים באתר. תודה:)
האם ניתן לעשות משהו כדי שהדג ישאר רענן ועסיסי אם מחממים אותו בפלטה?
למשל לקצר זמן אפיייה? או כל רעיון אחר
היי יעל,
אפשר לקצר את זמן האפיה בכ-5 דקות אבל ראי שמישהי רשמה בתגובות שזה יצא הרבה פחות מוצלח כשהיא הכינה את הדג מראש וחיממה על הפלטה. אני חושבת שפילטים ברוטב יותר מתאימים להכנה מראש וחימום על הפלטה מאשר דג שלם.
יום נפלא 🙂
ממש מעולה
תודה גיא, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להוסיף תבלין לדג?
ואם כן אז כמה?
מדובר בדג אחד .
היי לידור,
אפשר להוסיף כשליש כפית.
יום נפלא 🙂
אני לא מגיבה בד”כ על מתכונים, אבל באמת מתכון פצצה!!!
תודה רות, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי הערב את מתכון הדג, ולידו פירה וסלט גזר קולורבי
קיבלתי מחמאות נדירות
יצא מעולה
תודה רבה
תודה אמיר, שמחה שיצא טעים 🙂
היייי. אם יש לי טוסטר אובן, לכמה מעלות לשים ולכמה זמן ? תודה מראש 🙂
היי אנסטסיה,
ממליצה לאפות ב180 מעלות במשך 25-30 דקות.
יכול להיות שזה יהיה מוכן כבר אחרי 20 דקות לכן מומלץ לבדוק את פנים הדג אם מוכן.
אין צורך לכסות את הדג.
יצא מעולה כדאי להכין וממש מהר
תודה איה, שמחה שאהבת 🙂
היי…
התנור צריך להיות בחם מלמעלה ולמטה? ולגבי הדג ! יש לכסות אותם בנייר כסף ? והתבנית , האם צריך להשים קצת שמן ואחר כך הדג ??
התנור שלי חדש ולפעמים מתייבש האוכל אצלי בתנור !! אשמח לעזרה
היי מאיה,
נכון, התנור צריך להיות מחומם בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון).
לגבי הדג, אין צורך לכסות אותו.
מומלץ לפרוס נייר אפיה על התבנית ומעל לשים את הדג. אם אין לך נייר אפיה אז אפשר לשמן קצת את התבנית ואז לשים את הדג.
אם התנור שלך הוא חזק יחסית אז אפשר לבדוק את הדג כבר אחרי 20 דקות אם מוכן מבפנים.
בהצלחה 🙂
הכנתי היום, ויצא מעולה !!
תודה ושנה טובה
תודה רביטל ושנה טובה 🙂
רציתי לדעת האם ניתן למלא את הדג בירקות כלשהם אם צריך לקצוץ את הירקות ולשים לתוך הדג?
תודה רבה 🙂
היי קרינה,
לא ניסיתי למלא דג שלם אבל נראה לי שאפשר. את יכולה לקצוץ דק עגבניה קטנה, חצי גמבה, 2-3 שיני שום, קצת פטרוזיליה וכוסברה ולתבל בלימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור ולמלא את הדג (חשוב לקצוץ כמה שיותר דק אחרת הירקות לא יספיקו להיות מוכנים).
בהצלחה 🙂
היי אפרת,
התיבול מאוד טעים מכינה עכשיו רק עם התיבול הזה את הדגים ורציתי לישאול האם ניתן למלא את הדג מביפנים?ואם מה מומלץ שיראה יפה לשבת?יש לי דג בס האם יש מילוי שיכול להתאים כי התיבול הזה ממש מוצלח תודה רבה על המתכונים:-)
היי קרינה,
מה הכוונה למלא את הדג? לתבל אותו מבפנים? אם כן התיבול מתאים גם לדג בס.
לא מכסים את התבנית או את הדגים בעת האפיה? הם לא מתייבשים?
לא רבקה, אין צורך לכסות. פנים הדג לא מתייבש (שזה מה שחשוב 😉 )
פשוט משובח! מאד נהנינו
תודה רונה, שמחה שאהבתם 🙂
שלום. גם אצלי הדג לא ספג את הטעמים של הרוטב… הרוטב נשאר על העור…. ולבשר הדג לא הגיעו הטעמים… למרות ששמתי הרבה רוטב גם מבפנים וגם מבחוץ…. אולי הדג צריך לשחות ברוטב? אולי צריך להשרות אטתו ברוטב? תודה
היי יסמין,
מאחר ומדובר בדג שלם הוא אמור להיות מתובל, לא ספוג ברוטב. מה שגם התיבול במתכון הזה הוא די עדין ומדגיש את הטעם של הדג עצמו. אם את אוהבת להרגיש את הרוטב אני ממליצה להכין דג פילה ברוטב (חריימה או דג ברוטב אדום חריף). בנוסף, מחר אפרסם דג שהוא יחסית חזק בתיבול שלו, אז אולי יותר תאהבי.
יום נפלא 🙂
יצא נפלא וקל להכנה!!!
תודה שולמית, שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת,
יש לי דג ורדון ורציתי לדעת איך אפשר יהיה להכין אותו זאת פעם ראשונה שיוצא לי לעבוד איתו.
תודה רבה.
היי קרינה,
אין לי כל כך ניסיון עם דג ורדון. אם זה דג שלם, אני מניחה שאת יכולה להכין אותו לפי המתכון הזה כי זה תיבול שמתאים כמעט לכל סוגי הדגים.
אם זה פילה, את יכולה להכין אותו ברוטב עגבניות כמו אחד משני המתכונים האלה: חריימה, פילה אמנון ברוטב אדום חריף או לתבל אותו לפי התיבול במתכון הזה, להניח על נייר אפיה (כשהצד של העור כלפי מטה) ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 10-12 דקות. בגלל שהאמרת שהתנור שלך חזק, כדאי לאפות ב 180 מעלות.
בהצלחה 🙂
היי
האם יש צורך לנקות את הדג או להשרותו בחומת או לימון לפני התיבות המאפייה?
היי סיון,
הדג אמור להיות כבר נקי (זאת אומרת שקונים אותו שלם ונקי).
אין צורך להשרות לפני.
חג שמח 🙂
היי אפרת,
אני רוצה להכין את הדגים לערב חג השבועות שיוצא במוצ”ש.
לדעתך ניתן להכין ביום שישי מראש?
אם כן, איך לחמם?
תודה
כן עדינה, אפשר.
לפני ההגשה אפשר לחמם בתנור.
חג שמח 🙂
אני שומרת שבת. יעבוד על פלטה?
אם את מחממת בפלטה, חתכי פרוסות דקות של לימונים והניחי עליהם את הדגים, עטפי את התבנית בנייר כסף וחממי על הפלטה.
היי,
בודקת מתכונים לשבת אז נכנסתי כדי ליידע אותך ואחרים-
ניכר שהדג אמור לצאת משובח
אך אולי בגלל שלא אכלנו מיד או בגלל השהיה על הפלטה,
יצא פחות מוצלח מתמיד.
להבא לא הייתי מכינה יום מראש
שבת שלום
תודה רבה שחזרת לעדכן.
שבת שלום 🙂
שכחתי לשאול – כדאי לכתוש את השום?
הי אפרת מתכוונת להכין עם 6 פילטים של אמנון בוואקום צריך לערבב את כל המרכיבים ולהבריש את הפילטים?צריך לחמם את התנור לאותו חום וכמה זמן?
היי שרון,
אם את מכינה פילטים של אמנון מומלץ להבריש אותם במרכיבי התיבול. כדאי לכתוש את השום.
יש לחמם מראש את התנור ל200 מעלות ולאפות במשך 10-12 דקות בלבד.
בהצלחה 🙂
יצא נפלא!
תודה איילת ושבת שלום 🙂
הי
לא נראה כי הדג ספג את הטעמים של המרינדה
היי גיא,
אתה מדבר על אחרי האפיה?
תודה על המתכון של הדניס יצא מעולה ללקק את העצבעות
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה יוסי ושבת שלום!
תודה רבה הכנתי את הברוקולי ויצא טעים
שבת שלום:)
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
אתר מעולה תודה על התשובה המהירה:-)
ורציתי לדעת האם יש לכם מתכון לברוקולי בתנור קניתי ואין לי מושג איך להכין אותה לשבת שוב תודה.
היי קרינה,
יש מתכון לברוקולי בתנור בציפוי פריך (אפשר להכין גם בלי הציפוי ולאפות בתנור ב200 מעלות במשך 15-20 דקות אך יש לחלוט לפני את פרחי הברוקולי 5 דקות במים רותחים).
שבת שלום 🙂
היי ערב טוב,
הכנתי את המתכון ויצא טעים מאוד ורציתי לדעת האם ניתן להכין את המתכון עם דג מושט, אמנון קפואים?נגיד שישה חתיכות והכמויות נישארות כמו שבמתכון?
תודה רבה:-)
כן קרינה, אפשר בהחלט. לדעתי הכמות במתכון מתאימה ל6 פילטים.
קחי בחשבון שאם זה פילה (ולא דג שלם) זמן האפיה מתקצר ל 10-15 דקות.
בהצלחה 😉
מעולה!
15 דקות בתנור ב 190 מעלות הספיקו
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא 🙂
אני נורא נהנית מהאתר שלך תמשיכי הלאה להוסיף ולגוון.
רציתי לדעת אם יש לך מתכון למרק קשנת
תודה ביי
היי מטי,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
מה זה מרק קשנת? אני לא מכירה.
המשך יום נפלא
היי אפרת,
אפשר מיץ לימון משומר או צריך להיות טרי?
היי אירנה,
אם יש לך טרי אז עדיף. אם לא, שימי משומר.
אשמח לקבל מתכונים רבים נוספים למייל שלי
נראה ונשמע מעולה……………
תודה בני 🙂
היי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בתיבול הזה בדג אחר כמו מושט או סלומון ואם כן האם אפשר להוסיף עגבניות שרי ובזילקום ?
כן ספיר את יכולה 🙂