שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: כ-8 כדורים

סוג: חלבי

רכיבים

גלידת וניל

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)

שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק

2 כפות  אינסטנט פודינג וניל

גלידת שוקו

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)

שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

2 כפות שטוחות אבקת קקאו

אופן ההכנה

טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.

גלידת וניל

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כדקה.

-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.

-מכניסים את הקערה למקפיא עד להכנת גלידה השוקו.

גלידת שוקו

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כדקה.

-מוסיפים חלב מרוכז, אינסטנט פודינג וקקאו וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.

-מעבירים את שני סוגי הגלידות לכלי מפלסטיק או לתבנית מלבנית קטנה. אפשר לשים את הגלידות זו לצד זו או אחת מעל השניה.

-מכסים ומכניסים למקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.

טיפים והערות

*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.

*מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). ניתן להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ביתי.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מלוואח מדפי אורז
ספגטי עם חזה עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אהובה (19:13 20.06.2021)

הכנתי בפעם השלישית

מתכונים ב-10 דקות (19:28 20.06.2021)

ועל זה נאמר “פעם שלישית גלידה”😊 שמחה שאהבת את המתכון!

תפארת (19:14 11.05.2021)

יש דרך להכין בגרסה דיאטטית?

מתכונים ב-10 דקות (19:22 11.05.2021)

היי תפארת,
אפשר, אבל התוצאה תהיה מעט שונה…
את החלב המרוכז אפשר להחליף בחלב קוקוס קר, ואת השמנת המתוקה- בחלק המוצק בלבד של קרם קוקוס ששהה לפחות לילה במקרר.
את האינסטנט פודינג תוכלי להחליף באינסטנט פודינג ללא סוכר.
בהצלחה! אם את מנסה אשמח שתעדכני😊

אהובהרוצה (11:39 10.05.2021)

אני רוצה להכין עם קוקוס במקום חלב מרוכז האם נוזל קוקוס טוב?

תודה והמשך יום נעים

מתכונים ב-10 דקות (13:19 10.05.2021)

היי אהובה,
את יכולה לשים כשליש כוס חלב קוקוס (לא קרם קוקוס) קר. המרקם ישתנה מעט, אבל עדיין יהיה טעים!

אהובה (13:23 10.05.2021)

האם זה טוב?

מתכונים ב-10 דקות (14:05 10.05.2021)

כן, גם זה מצוין😊

אהובה (22:24 17.05.2021)

הכנתי לשבת וחג בגירסת פרווה יצא ממש טעים

מתכונים ב-10 דקות (22:35 17.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן💗

Noa (18:13 9.05.2021)

הכנתי לשבת יצא מושלם ממש כמו של החנות.
ליקקנו את האצבעות!!
תודה רבה יקרה ושבוע מבורך

מתכונים ב-10 דקות (19:58 9.05.2021)

איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף נועה😊

תפארת (16:27 6.05.2021)

יש הבדל בין חלב מרוכז ממותק לבין חלב כחוש מרוכז ממותק?

מתכונים ב-10 דקות (18:07 6.05.2021)

היי תפארת,
אין כ”כ הבדל בטעם ובמרקם שמתקבל בשימוש בהם. למיטב ידיעתי מדובר על שיטת ההכנה שלהם ולא על משהו שאמור להשפיע באפייה😊

אהובה (16:27 6.05.2021)

האם אפשר להשתמש בזה במקום החלב המרוכז?

מתכונים ב-10 דקות (18:02 6.05.2021)

לא, זה ייתן תוצאה שונה😊

אהובה (12:50 2.05.2021)

צהריים טובים
אפשר במקום החלב המרוכז
לשים חלב קוקוס לפרווה?

תודה והמשך יום נעים

מתכונים ב-10 דקות (13:39 2.05.2021)

היי אהובה,
את יכולה לשים שליש כוס חלב קוקוס קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
בהצלחה!

אהובה (19:10 2.05.2021)

כמה זמן בערך להוציא מההקפאה
שתהיה רכה אבל לא רכה מידי?

מתכונים ב-10 דקות (19:53 2.05.2021)

אני מניחה ש10 דקות- רבע שעה יספיקו😊

אהובה (20:34 29.04.2021)

אם אני מכינה לבד בבית חלב מרוכז מחלב סויה זה יתן אותה תוצאה של חלב מרוכז רגיל?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:29 29.04.2021)

היי אהובה,
זה אמור לצאת לא פחות טוב (הטעם מעט שונה, אבל התוצאה דומה)😊

רחל (16:39 29.04.2021)

היי אפרת
אני רוצה שבגלידת וניל יהיה פירורים כאלה של שוקולד (כמו גלידת וניל פליק) יש לך מושג איך עושים את זה?

מתכונים ב-10 דקות (17:00 29.04.2021)

היי רחל,
אפשר לקצוץ במעבד מזון שוקולד חלב לחתיכות קטנטנות😊

אהובה (14:52 29.04.2021)

האם אפשר לשים שוקולית במקום הפודינג שוקולד?

תודה והמשך יום נעים❤

מתכונים ב-10 דקות (15:09 29.04.2021)

היי אהובה,
אפשר לשים שוקולית במקום הקקאו, אבל לא מומלץ להחליף או לוותר על הפודינג היות והוא תורם ליציבות של הגלידה.

תהילה (10:32 13.04.2021)

איפה אפשר לקנות חלב מרוכז ?

מתכונים ב-10 דקות (10:59 13.04.2021)

היי תהילה,
אפשר לקנות כמעט בכל סופר. אפשר גם להכין חלב מרוכז ביתי.
בהצלחה!

אמונה (00:02 13.04.2021)

בס”ד

שלום אפרת,

מה זה “תמצית וניל איכותית”?
חודש טוב!

מתכונים ב-10 דקות (01:03 13.04.2021)

היי אמונה,
כל תמצית וניל שמורכבת בעיקר מוניל ולא חומרי טעם וריח בלבד…

מיכל (16:31 30.03.2021)

הי אפרת,
זה יכול לעבוד גם כסוג של מוס (במקרר) במקום גלידה (במקפיא)? אם כן, כמה זמן זה יכול להערכתך להחזיק במקרר?

מתכונים ב-10 דקות (16:49 30.03.2021)

היי מיכל,
חושבת שזה יכול להיות גם סוג של מוס:)
נשמר כ-5 ימים במקרר.

לאה (09:00 26.01.2021)

שאלה דחופה
הכנתי גלידה עם ממרח פסק זמן והיא לא יצאה מספיק מתוקה כנראה שמתי מעט מידי
אני רוצה ליצור רוטב שוקולד מממרח פסק זמן ולשים מעל
יש לך רעיון איך לעשות את זה??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 26.01.2021)

היי לאה,
את יכולה להמיס כמה כפות ממרח עם 2-3 כפות חלב או מים ולערבב, עד שהמרקם הופך לנוזלי.

לאה (07:49 27.01.2021)

תודה רבה!
הצלת אותי!
יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (08:27 27.01.2021)

כיף לשמוע:)

א.ש. (17:18 21.01.2021)

היי:)
יש אולי תחליף לפודינג שוקולד?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:26 21.01.2021)

היי,
יש פודנגים במגוון טעמים: כמו ריבת חלב לדוגמא.
תוכלי להחליף למה שתרצי אך ללא פודינג שוקולד לא יצא לך גלידה שוקו.

שירה (19:29 31.10.2020)

אם אני רוצה לשים חלב רגיל במקום חלב מרוכז ממותק מה אני צריכה לעשות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 31.10.2020)

היי שירה,
את יכולה לשים שליש כוס חלב קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.

שירה (19:50 31.10.2020)

סבבה תודה רבה ממש
המתכונים שלך מושלמיםםםםםםםם

חגית (10:34 4.09.2020)

כשאני שמה חלב סויה, מה הכמות שצריך לשים?
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 5.09.2020)

שליש כוס חלב סויה קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.

אורית בן שמעון (10:26 22.08.2020)

טעים וכל כך קל להכנה :))))))
הכנתי עם הילדים שנהנו מאוד מהכנה ולא הפסקנו להגניב טעימות עד שהיתה מוכנה לחלוטין..
תודה👍👍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 22.08.2020)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה אורית

ליאת (14:52 20.07.2020)

הכנתי את הגלידה, אך אין לא היה לה טעם אמיתי של וניל ושוקו אלא טעם חזק של פודינג (בוניל) וקקאו (בשוקו). זה אמור להיו כך?
איך מכינים גלידת וניל שוקו אמיתית כמו בגלידרייה בעצם? יש מתכון לזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 20.07.2020)

היי ליאת,
שמת 2 כפות פודינג בכל גלידה?
באיזה פודינג השתמשת? של אסם הרגיל?

ליאת (09:19 23.07.2020)

כן 2 כפות פודינג שוקולד ו 2 כפות פודינג וניל של אוסם

ליאת (07:49 24.07.2020)

הטעם זה אמור להיות כך ולא כמו של גלידה אמיתית?
איך מכינים גלידת וניל שוקו אמיתית כמו בגלידרייה בעצם? יש מתכון לזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:52 24.07.2020)

הטעם אמור להזכיר גלידת שוקו וניל קנויה.
הגלידות שנמכרות בגלידריות מכינים אותן בשיטה אחרת עם מכונות מיוחדות. בגלל שלנו אין בבית מכונות מיוחדות אנחנו נדרשים להוסיף פודינג כדי לשפר את המרקם.
אם את ממש מרגישה את הטעם של הפודינג את יכולה לנסות להכין בלי הפודינג ולשים בשכבת הוניל תמצית וניל איכותית ובשכבת השוקולד – שוקולד מריר מומס + קקאו.

שרית (17:07 8.07.2020)

ומה עם לגבי הסוכר? לפרווה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 8.07.2020)

קצפת צמחית פרווה היא יותר מתוקה משמנת חלבית לכן לא תמיד יש צורך להוסיף סוכר (תלוי בטעם). את יכולה לטעום תוך כדי ההקצפה ואם לדעתך כדאי להמתיק יותר אפשר להוסיף אבקת סוכר בכל שלב, אפילו בסוף ההקצפה.

שרית (18:24 9.07.2020)

תודה רבה זה תמיד תענוג להיות על האתר שלך האוכל מושלם והתגובות שלך הם בול!! תמיד קולעת אין עליך!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:45 9.07.2020)

❤️

שרית (15:52 8.07.2020)

הי אחת האלופות אם לא ה…
אם אני רוצה לעשות אותו פרווה האם זה אפשרי?! מבלי לפגוע בטעם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 8.07.2020)

היי שרית,
לגרסה פרווה – במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית ובמקום חלב מרוכז אפשר להשתמש בחלב סויה קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
*זה יותר טעים ומוצלח בגרסה החלבית כי בזכות החלב המרוכז יש לזה מרקם גלידתי. אפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה ואז אין בעיה.

מירב (18:44 27.06.2020)

האם אפשר לשים שוקולית במקום קקאו? או שפחות מוצלח?
והאם מומלץ במקום לשים חלב מרוכז להכין חלב מרוכז על פי המתכון שלך (יש מתכון כזה באתר..).

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 27.06.2020)

היי מירב,
אפשר לשים שוקולית במקום קקאו (הקקאו פשוט יותר כהה וצובע יותר את הגלידה).
אפשר להשתמש בחלב מרוכז מהמתכון באתר.

גילת (11:43 25.06.2020)

הי אפרת
הכנו ויצא טעים מאוד
כמה זמן אפשר לשמור במקפיא?
תודה
גילת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 25.06.2020)

היי גלית
אפשר לשמור במקפיא במשך 3-4 שבועות. חשוב רק שהקופסה תהיה סגורה היטב.

נויה (15:16 17.06.2020)

אפשר בגרסת פרווה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 17.06.2020)

היי נויה,
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית.
במקום חלב מרוכז אפשר להשתמש בחלב סויה קר.
*קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.

חנה (10:23 14.06.2020)

יש תחליף לחלב מרוכז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:46 14.06.2020)

אפשר לשים חלב רגיל (קר) אבל קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.

מאיה (19:50 11.06.2020)

שלום,האם אפשר להמיר את החלב ושאר מוצרי החלב הרגיל לחלב סויה/שקדים לטובת האלרגיים למוצרי חלב?תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:55 11.06.2020)

אני חושבת שאפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה.
במקום שמנת מתוקה להשתמש בקצפת צמחית.

מאיה (23:47 11.06.2020)

תודה רבה!אחזור לעדכן.

פריאל אברהם (18:56 18.06.2020)

אני נסתי עם חלב שקדים וסויה זה עבד מקווה שעזרתי לך

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.