שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: כ-8 כדורים

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

גלידת וניל

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

שליש כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק

2 כפות  אינסטנט פודינג וניל

גלידת שוקו

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

שליש כוס (80 מ"ל) חלב מרוכז ממותק

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

2 כפות שטוחות אבקת קקאו

אופן ההכנה

טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.

גלידת וניל

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כדקה.

-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.

-מכניסים את הקערה למקפיא עד להכנת גלידה השוקו.

גלידת שוקו

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כדקה.

-מוסיפים חלב מרוכז, אינסטנט פודינג וקקאו וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.

-מעבירים את שני סוגי הגלידות לכלי מפלסטיק או לתבנית מלבנית קטנה. אפשר לשים את הגלידות זו לצד זו או אחת מעל השניה.

-מכסים ומכניסים למקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.

טיפים והערות

*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.

*מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר"כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). ניתן להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ביתי.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מלוואח מדפי אורז
ספגטי עם חזה עוף

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חגית (10:34 4.09.2020)

כשאני שמה חלב סויה, מה הכמות שצריך לשים?
תודה רבה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 5.09.2020)

שליש כוס חלב סויה קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.

Avatar
אורית בן שמעון (10:26 22.08.2020)

טעים וכל כך קל להכנה :))))))
הכנתי עם הילדים שנהנו מאוד מהכנה ולא הפסקנו להגניב טעימות עד שהיתה מוכנה לחלוטין..
תודה👍👍

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:17 22.08.2020)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה אורית

Avatar
ליאת (14:52 20.07.2020)

הכנתי את הגלידה, אך אין לא היה לה טעם אמיתי של וניל ושוקו אלא טעם חזק של פודינג (בוניל) וקקאו (בשוקו). זה אמור להיו כך?
איך מכינים גלידת וניל שוקו אמיתית כמו בגלידרייה בעצם? יש מתכון לזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 20.07.2020)

היי ליאת,
שמת 2 כפות פודינג בכל גלידה?
באיזה פודינג השתמשת? של אסם הרגיל?

Avatar
ליאת (09:19 23.07.2020)

כן 2 כפות פודינג שוקולד ו 2 כפות פודינג וניל של אוסם

Avatar
ליאת (07:49 24.07.2020)

הטעם זה אמור להיות כך ולא כמו של גלידה אמיתית?
איך מכינים גלידת וניל שוקו אמיתית כמו בגלידרייה בעצם? יש מתכון לזה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:52 24.07.2020)

הטעם אמור להזכיר גלידת שוקו וניל קנויה.
הגלידות שנמכרות בגלידריות מכינים אותן בשיטה אחרת עם מכונות מיוחדות. בגלל שלנו אין בבית מכונות מיוחדות אנחנו נדרשים להוסיף פודינג כדי לשפר את המרקם.
אם את ממש מרגישה את הטעם של הפודינג את יכולה לנסות להכין בלי הפודינג ולשים בשכבת הוניל תמצית וניל איכותית ובשכבת השוקולד – שוקולד מריר מומס + קקאו.

Avatar
שרית (17:07 8.07.2020)

ומה עם לגבי הסוכר? לפרווה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 8.07.2020)

קצפת צמחית פרווה היא יותר מתוקה משמנת חלבית לכן לא תמיד יש צורך להוסיף סוכר (תלוי בטעם). את יכולה לטעום תוך כדי ההקצפה ואם לדעתך כדאי להמתיק יותר אפשר להוסיף אבקת סוכר בכל שלב, אפילו בסוף ההקצפה.

Avatar
שרית (18:24 9.07.2020)

תודה רבה זה תמיד תענוג להיות על האתר שלך האוכל מושלם והתגובות שלך הם בול!! תמיד קולעת אין עליך!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:45 9.07.2020)

❤️

Avatar
שרית (15:52 8.07.2020)

הי אחת האלופות אם לא ה…
אם אני רוצה לעשות אותו פרווה האם זה אפשרי?! מבלי לפגוע בטעם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 8.07.2020)

היי שרית,
לגרסה פרווה – במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית ובמקום חלב מרוכז אפשר להשתמש בחלב סויה קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
*זה יותר טעים ומוצלח בגרסה החלבית כי בזכות החלב המרוכז יש לזה מרקם גלידתי. אפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה ואז אין בעיה.

Avatar
מירב (18:44 27.06.2020)

האם אפשר לשים שוקולית במקום קקאו? או שפחות מוצלח?
והאם מומלץ במקום לשים חלב מרוכז להכין חלב מרוכז על פי המתכון שלך (יש מתכון כזה באתר..).

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:28 27.06.2020)

היי מירב,
אפשר לשים שוקולית במקום קקאו (הקקאו פשוט יותר כהה וצובע יותר את הגלידה).
אפשר להשתמש בחלב מרוכז מהמתכון באתר.

Avatar
גילת (11:43 25.06.2020)

הי אפרת
הכנו ויצא טעים מאוד
כמה זמן אפשר לשמור במקפיא?
תודה
גילת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 25.06.2020)

היי גלית
אפשר לשמור במקפיא במשך 3-4 שבועות. חשוב רק שהקופסה תהיה סגורה היטב.

Avatar
נויה (15:16 17.06.2020)

אפשר בגרסת פרווה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 17.06.2020)

היי נויה,
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית.
במקום חלב מרוכז אפשר להשתמש בחלב סויה קר.
*קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.

Avatar
חנה (10:23 14.06.2020)

יש תחליף לחלב מרוכז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:46 14.06.2020)

אפשר לשים חלב רגיל (קר) אבל קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.

Avatar
מאיה (19:50 11.06.2020)

שלום,האם אפשר להמיר את החלב ושאר מוצרי החלב הרגיל לחלב סויה/שקדים לטובת האלרגיים למוצרי חלב?תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:55 11.06.2020)

אני חושבת שאפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה.
במקום שמנת מתוקה להשתמש בקצפת צמחית.

Avatar
מאיה (23:47 11.06.2020)

תודה רבה!אחזור לעדכן.

Avatar
פריאל אברהם (18:56 18.06.2020)

אני נסתי עם חלב שקדים וסויה זה עבד מקווה שעזרתי לך

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.