זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: כ-8 כדורים
סוג: חלבי
גלידת וניל
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
גלידת שוקו
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.
גלידת וניל
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כדקה.
-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
-מכניסים את הקערה למקפיא עד להכנת גלידה השוקו.
גלידת שוקו
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כדקה.
-מוסיפים חלב מרוכז, אינסטנט פודינג וקקאו וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב.
-מעבירים את שני סוגי הגלידות לכלי מפלסטיק או לתבנית מלבנית קטנה. אפשר לשים את הגלידות זו לצד זו או אחת מעל השניה.
-מכסים ומכניסים למקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.
*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.
*מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). ניתן להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ביתי.
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן
זה טעים מאד
שמחה לשמוע🙂
הי אפרת
הכנתי יצא מושלם אמא שלי כבר הזמינה ממני עוד נגלה לחג…..ועכשיו אחותי מכינה….
כמו תמיד התכונים שלך מוצלחים קלים וברורים
איזה כיף לשמוע💙
הי אפרת רציתי לשאול בבקשה אם ניתן להכין עם אינטסנט פודינג בטעם נוגט?? יצא טוב?
לא ניסיתי אבל נשמע טעים:)
יש מתכון לגלידה ללא ביצים במכונת גלידה ביתית
היי
את יכולה להכין כל מתכון לגלידה באתר במכונה. כל המתכונים הם ללא ביצים(:
הי אפרת.איך מכינים את המתכון לפרווה ?מה יכול להחליף את החלב המרוכז?
היי
אין תחליף מוצלח לחלב מרוכז, אפשר לשים קרם קוקוס אך יצא שונה ופחות קרמי.
תודה אפרת, רציתי לשאול האם בגלידת שוקולד אפשר לשים פודינג וניל וקקאו, במקום פודינג שוקולד?
היי
אפשר אבל פחות מומלץ כי הקקאו עלול ליצור גושים קטנים.
תודה אפרת. בנוסף הייתי רוצה להכין גם גלידת מוקה. תוכלי לתת גם מתכון לגלידת מוקה או קפה? המון תודה
היי
לגלידת קפה מוסיפים כפית גדושה קפה לגלידת הווניל.
הכנתי ויצא מאוד שומני ומוצק
יש אפשרות בפעמים הבאות לדלל את הבלילה בחלב רגיל/גבינה וכדומה?
היי
אפשר להוסיף מעט חלב אבל המרקם של הגלידה יצא קשה ומזכיר מעט קרח.
היי,
מעוניינת להכין את זה במכשיר של נינגה עם אופציה לגלידה,איך אני עושה את זה?
היי אסתי,
את מערבבת את כל החומרים במיכל הערבול (אין צורך להקציף) ומקפיאה ל24 שעות.
לאחר 24 שעות תכניסי את כוס הערבול למכשיר הנינג’ה קרימי ותבחרי בתוכנית “גלידה”.
תכיני מיכל אחד גלידת וניל ומיכל שני גלידת שוקו.
היי אפשר להכין גם בגרסה פרווה
היי,
אפשר: עם שמנת צמחית, חלב סויה, וחלב מרוכז ביתי על בסיס חלב סויה.
אפשר להחליף חלב במים?
פחות מומלץ, אם אין לך שום אופציה אחרת אפשר.
הכנתי בפעם השלישית
ועל זה נאמר “פעם שלישית גלידה”😊 שמחה שאהבת את המתכון!
יש דרך להכין בגרסה דיאטטית?
היי תפארת,
אפשר, אבל התוצאה תהיה מעט שונה…
את החלב המרוכז אפשר להחליף בחלב קוקוס קר, ואת השמנת המתוקה- בחלק המוצק בלבד של קרם קוקוס ששהה לפחות לילה במקרר.
את האינסטנט פודינג תוכלי להחליף באינסטנט פודינג ללא סוכר.
בהצלחה! אם את מנסה אשמח שתעדכני😊
אני רוצה להכין עם קוקוס במקום חלב מרוכז האם נוזל קוקוס טוב?
תודה והמשך יום נעים
היי אהובה,
את יכולה לשים כשליש כוס חלב קוקוס (לא קרם קוקוס) קר. המרקם ישתנה מעט, אבל עדיין יהיה טעים!
האם זה טוב?
כן, גם זה מצוין😊
הכנתי לשבת וחג בגירסת פרווה יצא ממש טעים
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן💗
הכנתי לשבת יצא מושלם ממש כמו של החנות.
ליקקנו את האצבעות!!
תודה רבה יקרה ושבוע מבורך
איזה כיף שאהבתם! תודה על השיתוף נועה😊
יש הבדל בין חלב מרוכז ממותק לבין חלב כחוש מרוכז ממותק?
היי תפארת,
אין כ”כ הבדל בטעם ובמרקם שמתקבל בשימוש בהם. למיטב ידיעתי מדובר על שיטת ההכנה שלהם ולא על משהו שאמור להשפיע באפייה😊
האם אפשר להשתמש בזה במקום החלב המרוכז?
לא, זה ייתן תוצאה שונה😊
צהריים טובים
אפשר במקום החלב המרוכז
לשים חלב קוקוס לפרווה?
תודה והמשך יום נעים
היי אהובה,
את יכולה לשים שליש כוס חלב קוקוס קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
בהצלחה!
כמה זמן בערך להוציא מההקפאה
שתהיה רכה אבל לא רכה מידי?
אני מניחה ש10 דקות- רבע שעה יספיקו😊
אם אני מכינה לבד בבית חלב מרוכז מחלב סויה זה יתן אותה תוצאה של חלב מרוכז רגיל?
תודה
היי אהובה,
זה אמור לצאת לא פחות טוב (הטעם מעט שונה, אבל התוצאה דומה)😊
היי אפרת
אני רוצה שבגלידת וניל יהיה פירורים כאלה של שוקולד (כמו גלידת וניל פליק) יש לך מושג איך עושים את זה?
היי רחל,
אפשר לקצוץ במעבד מזון שוקולד חלב לחתיכות קטנטנות😊
האם אפשר לשים שוקולית במקום הפודינג שוקולד?
תודה והמשך יום נעים❤
היי אהובה,
אפשר לשים שוקולית במקום הקקאו, אבל לא מומלץ להחליף או לוותר על הפודינג היות והוא תורם ליציבות של הגלידה.
איפה אפשר לקנות חלב מרוכז ?
היי תהילה,
אפשר לקנות כמעט בכל סופר. אפשר גם להכין חלב מרוכז ביתי.
בהצלחה!
בס”ד
שלום אפרת,
מה זה “תמצית וניל איכותית”?
חודש טוב!
היי אמונה,
כל תמצית וניל שמורכבת בעיקר מוניל ולא חומרי טעם וריח בלבד…
הי אפרת,
זה יכול לעבוד גם כסוג של מוס (במקרר) במקום גלידה (במקפיא)? אם כן, כמה זמן זה יכול להערכתך להחזיק במקרר?
היי מיכל,
חושבת שזה יכול להיות גם סוג של מוס:)
נשמר כ-5 ימים במקרר.
שאלה דחופה
הכנתי גלידה עם ממרח פסק זמן והיא לא יצאה מספיק מתוקה כנראה שמתי מעט מידי
אני רוצה ליצור רוטב שוקולד מממרח פסק זמן ולשים מעל
יש לך רעיון איך לעשות את זה??
היי לאה,
את יכולה להמיס כמה כפות ממרח עם 2-3 כפות חלב או מים ולערבב, עד שהמרקם הופך לנוזלי.
תודה רבה!
הצלת אותי!
יצא מעולה
כיף לשמוע:)
היי:)
יש אולי תחליף לפודינג שוקולד?
תודה
היי,
יש פודנגים במגוון טעמים: כמו ריבת חלב לדוגמא.
תוכלי להחליף למה שתרצי אך ללא פודינג שוקולד לא יצא לך גלידה שוקו.
אם אני רוצה לשים חלב רגיל במקום חלב מרוכז ממותק מה אני צריכה לעשות?
היי שירה,
את יכולה לשים שליש כוס חלב קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
סבבה תודה רבה ממש
המתכונים שלך מושלמיםםםםםםםם
כשאני שמה חלב סויה, מה הכמות שצריך לשים?
תודה רבה.
שליש כוס חלב סויה קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
טעים וכל כך קל להכנה :))))))
הכנתי עם הילדים שנהנו מאוד מהכנה ולא הפסקנו להגניב טעימות עד שהיתה מוכנה לחלוטין..
תודה👍👍
שמחה שנהניתם 🙂
תודה אורית
הכנתי את הגלידה, אך אין לא היה לה טעם אמיתי של וניל ושוקו אלא טעם חזק של פודינג (בוניל) וקקאו (בשוקו). זה אמור להיו כך?
איך מכינים גלידת וניל שוקו אמיתית כמו בגלידרייה בעצם? יש מתכון לזה?
היי ליאת,
שמת 2 כפות פודינג בכל גלידה?
באיזה פודינג השתמשת? של אסם הרגיל?
כן 2 כפות פודינג שוקולד ו 2 כפות פודינג וניל של אוסם
הטעם זה אמור להיות כך ולא כמו של גלידה אמיתית?
איך מכינים גלידת וניל שוקו אמיתית כמו בגלידרייה בעצם? יש מתכון לזה?
הטעם אמור להזכיר גלידת שוקו וניל קנויה.
הגלידות שנמכרות בגלידריות מכינים אותן בשיטה אחרת עם מכונות מיוחדות. בגלל שלנו אין בבית מכונות מיוחדות אנחנו נדרשים להוסיף פודינג כדי לשפר את המרקם.
אם את ממש מרגישה את הטעם של הפודינג את יכולה לנסות להכין בלי הפודינג ולשים בשכבת הוניל תמצית וניל איכותית ובשכבת השוקולד – שוקולד מריר מומס + קקאו.
ומה עם לגבי הסוכר? לפרווה?
קצפת צמחית פרווה היא יותר מתוקה משמנת חלבית לכן לא תמיד יש צורך להוסיף סוכר (תלוי בטעם). את יכולה לטעום תוך כדי ההקצפה ואם לדעתך כדאי להמתיק יותר אפשר להוסיף אבקת סוכר בכל שלב, אפילו בסוף ההקצפה.
תודה רבה זה תמיד תענוג להיות על האתר שלך האוכל מושלם והתגובות שלך הם בול!! תמיד קולעת אין עליך!
❤️
הי אחת האלופות אם לא ה…
אם אני רוצה לעשות אותו פרווה האם זה אפשרי?! מבלי לפגוע בטעם
היי שרית,
לגרסה פרווה – במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית ובמקום חלב מרוכז אפשר להשתמש בחלב סויה קר.
קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
*זה יותר טעים ומוצלח בגרסה החלבית כי בזכות החלב המרוכז יש לזה מרקם גלידתי. אפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה ואז אין בעיה.
האם אפשר לשים שוקולית במקום קקאו? או שפחות מוצלח?
והאם מומלץ במקום לשים חלב מרוכז להכין חלב מרוכז על פי המתכון שלך (יש מתכון כזה באתר..).
היי מירב,
אפשר לשים שוקולית במקום קקאו (הקקאו פשוט יותר כהה וצובע יותר את הגלידה).
אפשר להשתמש בחלב מרוכז מהמתכון באתר.
הי אפרת
הכנו ויצא טעים מאוד
כמה זמן אפשר לשמור במקפיא?
תודה
גילת
היי גלית
אפשר לשמור במקפיא במשך 3-4 שבועות. חשוב רק שהקופסה תהיה סגורה היטב.
אפשר בגרסת פרווה?
היי נויה,
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בקצפת צמחית.
במקום חלב מרוכז אפשר להשתמש בחלב סויה קר.
*קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
יש תחליף לחלב מרוכז?
אפשר לשים חלב רגיל (קר) אבל קחי בחשבון שהמרקם יהיה קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה לכן מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות מראש כדי שתתרכך קצת.
שלום,האם אפשר להמיר את החלב ושאר מוצרי החלב הרגיל לחלב סויה/שקדים לטובת האלרגיים למוצרי חלב?תודה
אני חושבת שאפשר להכין חלב מרוכז מחלב סויה.
במקום שמנת מתוקה להשתמש בקצפת צמחית.
תודה רבה!אחזור לעדכן.
אני נסתי עם חלב שקדים וסויה זה עבד מקווה שעזרתי לך