זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)
שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות ריבת חלב
אופן הכנה:
-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כ-2 דקות (מומלץ שהשמנת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה).
-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף רך אך יציב.
-מעבירים לקופסת פלסטיק ומקפיאים למשך חצי שעה.
-מוציאים מהמקפיא ומוסיפים 3 כפות ריבת חלב. מערבבים ערבוב קל.
-שומרים במקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.
*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.
הערות:
-חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו. מי שרוצה להכין בעצמו מצורף מתכון לחלב מרוכז ממותק ביתי.
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת השחר |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן |
- עוגה ללא אפייה
מועדים לשמחה אפרת
נגמר לי האינסטנט פודינג… אפשר בלעדיו…?
תודה ממש
נראה לי שכן.
היי אפרת, חוזרת לעדכן… 🙂
הכנתי שתי סעודות חלביות השנה לשבועות
הרוב היה מבוסס על שלך.
מיני מאפים מהירים,
פיצות אישיות,
חלב מרוכז שלך, שממנו הכנתי את הפאדג’ וגלידת ריבת חלב,
תפו”א מוקרם- הכנתי מה שאני רגילה, עם קצת פחות בישול, אבל את הרוטב לקחתי מהמתכון שלך
פשטידת גבינות וזיתים- טעימה בטירוף
איזה כיף לשמוע:)
תודה מיכל💙
היי אפרת, המתכון נראה מאלף ואני רוצה להכין אותו לשבע ברכות של אחותי.
אני רוצה להגיש את הגלידה ליד משהו כמו עוגה… מה נראה לך מתאים?
תודה
בוקר טוב אסתר,
נראה לי שמתאים מאפינס וניל או סופלה שוקולד.
תודה!
אני הכנתי חלב מרוכז כבר כמה פעמים ואף פעם לא הצלחתי שזה יגיע לחצי מהכמות איך עושים זאת יש לציין שאני מבשלת אותו הרבה זמן
היי
חשוב לדייק בכמויות עם כוס מדידה בנפח 240 מל ובנוסף לבשל על אש בינונית נמוכה עד להצטמצמות הנוזלים.
אם אני רוצה להגיש כדור גליה וליד זה עוגה למשל, לכמה כדורים מספיק הכמות הזאת בערך?
היי
כ-6-8 כדורים.
מתכון מעולה..!!
כבר קבוע אצלנו כל פעם עם שידרוגים ותוספות אחרות…
רוצה להכין שוב להיום בערב…
כמה זמן מינימום צריך להיות במקפיא לפני הגשה? מספיק 8 שעות?
איזה כיף שאהבתם את המתכון😊
אפשר לשים במקפיא ל-8 שעות לפני ההגשה.
תודה..!
הכנתי הפעם ריבת חלב עם אגוזי לוז גרוסים ועוד אחד עם ממרח צוקטה ושוקולד מגורד…😉
גם 6 מספיק?
נשמע מדהים…
פחות מומלץ(:
אכן…🙁 הגשתי עכשיו וזה מוס יותר מאשר גלידה….באסה…
תודה בכל אופן….לשבת זה יהיה טוב😉
היי
הכנתי ואני רוצה להעביר למתקן ארטיקים אפשר להכניס את הריבת חלב מההתחלה?
כן:)
כמה אחוזי שומן השמנת? תודה רבה
32-38%😊
ה 38 לא ממותק, צריך להוסיף לו סוכר? או שהוא טוב למי שרוצה קצת פחות מתוק?
מה הכוונה לא ממותק? לשמנת מתוקה 38% אין צורך להוסיף סוכר.
עשיתי חלב מרוכז האם אני יכולה להכניס אותו ישר למקפיא כדי שיתקרר?
או שזה צריך להתקרר לאט וכמה שעות
היי,
יש לחכות לקירור מוחלט של החלב המרוכז ואז להעביר לכלי ולהכניס למקפיא.
היי אפרת, התגובות היו נפעמות. מתכון מוצלח מאד!
איזה כיף שיצא טעים! תודה על השיתוף🌺
אם אני רוצה את הגלידה פחות מתוקה מה אני יכולה להוריד מהמתכון?
היי,
אפשר לשים חלב רגיל במקום החלב המרוכז כדי להפחית את המתיקות, אך המרקם יצא שונה ופחות גלידתי😊
חוזרת לעדכן שיצא פצצה!!מפתיע בטירוף. האתר שלך נדיררררר
כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן❤
הי אפרת
הכנתי את הגלידה ויצא מושלם!!!!!!!
ממש ממש טעים
אני לא יודעת איך הייתי מסתדרת בלעדיך
תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע, שמחה שיצא מוצלח! ותודה על הפרגון😊
קודם כל תודה ענקית לבורא עולם על קיומך ועל המתכונים המועילים שלך 💞
רציתי לשאול האם כדאי וניתן להוסיף למתכון הזה פקאן סיני ואם כן באיזה שלב?
היי,
תודה לך על המילים החמות😊
אפשר להוסיף פקאן סיני אחרי הוספת ריבת החלב.
רק קחי בחשבון שהוא מאד מתוק כך שהגלידה תצא מתוקה יותר…
לפי החומרים נראה שיוצאת כמות ממש קטנה
כמה מנות יוצאות מהמתכון הזה?
היי,
יוצא כ-3-4 מנות (תלוי איך מגדירים מנה של גלידה 😊)
אין כמו המתכונים שלך!!! קלים וטעימים!!!
השאלה שלי כמה כדורי גלידה יוצאים מהכמות הזו?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
קשה לי להעריך כמה כדורים, מאמינה שכ-6-8 כדורים.
איך אפשר להכין גלית ריבת חלב פרווה
היי,
את יכולה להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית, ולהכין בעצמך את החלב מרוכז עם חלב סויה/שקדים כך שיצא פרווה.
בהצלחה🌺
חייב את האינטנג פודינג?
היי צליל,
מומלץ מאד לא לוותר על הפודינג משום שהוא תורם גם לטעם וגם למרקם. אבל אם אין לך- את יכולה לשים אבקת סוכר במקום.
הכנתי את זה (ממש הרגע..) עכשיו הכנסתי להקפאה,
הריבת חלב עשתה לזה צבע מוזר (אולי כי ערבבתי יותר מידי? היא הייתה די קשה..)
ויש לזה גם טעם מוזר..
אחרי ההקפאה ישתנה הטעם?
תודה בכל מקרה♥♥♥
האתר הזה מציל אותי!
כל יום מכינה משהו אחר 😋
היי 🙂
זה אמור להראות כמו בתמונה. אולי ערבבת יותר מידי וריבת החלב התמזגה עם הגלידה?
אם ריבת החלב קשה אז היה כדאי לדלל אותה קצת עם מים (לא נורא).
אחרי ההקפאה הטעם קצת משתנה.
אני ממש אהבתי יצא טעיים אני רוצה להכין מלא כדורים לחתונה כמה אני צכה להכפיל בחתונה?
היי, אני לא בטוחה לכמה אנשים את צריכה בדיוק בגלל שלא ציינת.
אבל זאת הכנות שצריך להכפיל בהתאם ל30 איש:
יש להכפיל ב-5.
אני ממליצה להכין בפעמיים כדי שייצא מוצלח (פעם עם 2 מיכלי שמנת ופעם שניה עם 3 מיכלי שמנת).
ואו ואו ואו הרבה זמן לא יצא כזה טעיים באמת מתכונים מעולים
ממש מומל למי שלא ניסהה
ממליצה בחום רב(:
אני מלקקת תאצבעות
איזה כיף לשמוע❤️
אין עליך בעולם
תודה חנה ❤️
מתכון קל וממליצה בחום
תודה רבה
פרסמתי את המתכון על שמך
פשוט מעדן!!!!!!!
תודה חנה 🙏❤️
פשוט קל ומהיר הכנה
אני בת 13, הכנתי את זה גם הכנתי חלב ממותק יצא אש ממש פשוט להכנה וכיףף!!
תודה רבה נאווה!
שמחה לקרוא שאת נהנת♥
אפשר לשים חלב רגיל במקום מרוכז ממותק?
אשמח לתשובה מהירה.
סורי אבל אין לזה תחליף. זה מה שעושה את המרקם.
בסוף מצאתי למתכון חלב מרוכז ( באתר הזה כמובן)
תודה רבה!
1) אפשר לשים ריצ\’ במקום שמנת מתוקה?
2) אפשר לשלב שמנת מתוקה וריצ\’?
אפשר 🙂
ריץ’ זו שמנת מתוקה
התכוונתי קצפת צמחית ( פרווה)
אפשר לשלב 🙂
רק תקח בחשבון שזה יצא קצת יותר מתוק כי הקצפת הצמחית משמעותית יותר מתוקה מהרגילה
תודה רבה על התשובות המהירות!
יש אפשרות להוריד את רמת המתיקות אם משלבים?
(לשים פחות ממיצרך אחר?)
אם משלבים, אז פשוט תשים יותר מהשמנת המתוקה ופחות מהריץ
בהצלחה🌸
הכנתי את הגלידה הזו יחד עם בן זוגי (הכפלנו כמויות) ואפילו הכנו ריבת חלב בעצמנו, הגלידה יצאה מושלם! יותר טעים מגלידה קנויה מהסופר, אין עלייך ועל המתכונים שתמיד מצליחים 🙂
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מאי
הי אפרת
תודה רבה רבה על המתכונים המושלמים שלך
ויש לי שאלה אם אני רוצה להכפיל את הכמויות זה בסדר שאני אשתמש בשמנת מתוקה אחת וריץ אחד ביחד או שזה עלול להרוס את הקצף?
כן, אין בעיה 🙂
הי! איזה מתכון פצצה!
יצא מושלם…
תודה, אפרת!
שמחה שיצא טעים 🙂
שמתי בסוף ריבת חלב אבל היא היתה קשה והייתי צריכה לערבבחזק כך שזה לא יצא טוב
מה עלי לעשות פעם הבאה?
אפשר לדלל אותה קצת ע”י חימום כמה שניות במיקרו או להוסיף לה כמה כפות חלב ולערבב.
האם יש לך מתכון לריבת חלב להכנה ביתית?
סורי אין לי.
מעניין אותך מתכון לריבת חלב לעשיה ביתית?
יש לי אבל היא קצת איטית…
אבל משתלם במחיר..
כן אשמח ויש גם הרבה גולשים שישמחו 🙂
תודה
יצא לי ממש ממש קצת
למה?
השתמשת במיכל שמנת ושליש כוס חלב מרוכז?
זה אמור להספיק רק ל3-4 מנות.
כן זה יצא לי פחות מחצי קופסא
אולי השתמשת בקופסה גדולה?
הקופסה שאני השתמשתי בה היא בגודל 20X15 ס”מ, גובה 6 ס”מ.
יצא לי מושלם!!!
במרקם אמיתי של גלידה, וזה אומר שהכנתי את החלב המרוכז טוב.
תודה רבה רבה!
שמחה שיצא טעים ❣️
אשמח לדעת אם אפשר במקום ריבת חלב לשים פודינג ריבת חלב? זה יוצא אותו טעם? ואם כן כמה?
תודה רבה לך!
היי לאה,
אפשר לשים 3 כפות.
זה לא יוצא בדיוק אותו דבר כי ריבת החלב היא כמו ממרח ששמים מעל ופודינג ריבת החלב מוטמע כבר בתוך הגלידה.
תודה לך אפרת!!!
לא מצאתי ריבת חלב בד\”ץ, מה היית ממליצה לשים במקום?
כל ממרח שוקולד טעים שיש לך.
יש צנצנת של חברת ‘POLIVA’ בהשגחת בד”ץ העדה החרדית
כן, הבנתי פה באתר שממש קשה למצוא, אז אפילו לא חיפשתי, ישר הכנתי (ב”ה יצא ממש מעולה, אני יודעת כי הגלידה יצאה מצויינת הן בטעם והן במרקם) רק אח”כ ראיתי ב’אושר עד’ ואמרו לי שיש גם ב’רמי לוי’.
כפול כמה אני צריכה לעשות ע\”מ שיצא לי כמות של גלידה משפחתית רגילה(קנויה)?
כפול 2 לפחות.
מה הכמות שיוצאת בערך מהמתכון הנ\”ל?
3-4 מנות.
תודה!
תודה רבה על המתכון
יצא טעים
אז הכנתי עוד גרסה עם פודינג שוקולד וממרח שוקולד – גם יצא טעים (:
שמחה שיצא טעים ❤️
החלב המורכז הנ\”ל האין הוא בעצם ריבת חלב? אם לא מה ההבדל ביניהם אולי ברמת הסמיכות כי יש לי מרשם של ריבת חלב וזה מאוד דומה למרשם של החלב המרוכז
2. האם אפשר גם בחלב 1 אחוז
היי שרה,
ריבת חלב וחלב ממותק זה דומה אבל לא אותו דבר.
אני חושבת שאפשר עם חלב 1%.
מה לעשות עם החלב המרוכז שנשאר לי?
אפשר לשמור במקרר? כמה זמן?
כן, אפשר לשמור במקרר עד חודשיים. יש לשים בתוך כלי עם מכסה.
היי,
נתקלתי באתר שלך במתכונים לגלידה שמכינים במעבד מזון (אין לי מעבד מזון), והמתכון הזה דורש רק מיקסר. מה ההבדל?
אני יכולה להשתמש במיקסר ידני?
דבר נוסף, אפשר לשים פירות במקום ריבת חלב? אם כן איזה ובאיזה שלב?
תודה 🙏
גלידות שמבוססות על הקצפה של שמנת מתוקה מכינים עם מיקסר. אפשר להשתמש במיקסר ידני.
גלידות ללא שמנת מכינים עם מעבד מזון.
אפשר לשים פירות אבל צריך לטחון אותם לפני. אפשרות אחרת היא להקציף לקרם יציב ולאחר מכן להוסיף חתיכות קטנות של פירות שקצצת אותם בסכין (כמו תותים, בננות, פירות יער קפואים וכו’).
את מתכוונת שאת הפירות אני אקצוץ ואשים בסוף אחרי כל השלבים?
ומה ההבדל מבחינת מרקם וטעם מה יותר טוב, גלידה במיקסר או במעבד מזון?
כן.
גלידה במיקסר יותר דומה במרקם לפרוזן יוגורט.
גלידה שמבוססת על הקצפה של שמנת עם חלב מרוכז ממותק יותר דומה במרקם לגלידה רגילה חלבית.
מה אפשר לשים במקום החלב הממותק בכדי שיהיה פרווה?
אפשר לשים כרבע כוס חלב סויה/שקדים קר אבל המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות “גלידתי”
תודה רבה על המתכון! הכנתי לשבת, יצא מעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
נשמע טעים אבל אין לי ריבת חלב. אפשר להוסיף פודינג ריבת חלב להקצפה במקום?
כן אפשר לשים במקום אינסטנט פודינג וניל.
היי
אם אני רוצה להכין כמות כפולה
אפשר עפ״י המתכון
ביחד
או שעדיף בפעמיים
כל פעם כמות אחת?
תודה רבה!
אפשר להכין בפעם אחת רק כדאי להכניס את מיכלי השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה שיהיו קרים מאוד אבל לא קפואים.
היי, אפשר להוסיף נס קפה במקום ריבת חלב? זה יוצא בסדר? תודה
את הנס קפה יש להוסיף יחד עם החלב הממותק והפודינג וניל. כדאי להתחיל מכפית אחת ולטעום.
הקצפתי שתי דקות ולאחר הוספת הפודינג ונחלה המרכז שלוש דקות נוספות והתחילה להתגבש לי חמאה. מה עשיתי לא בסדר?
לא הבנתי. לאחר הוספת הפודינג מה קרה?
הי. נשמע מצוין. אפשר במקום שמנת מתוקה ריץ?
כן.
הי אפרת!
סליחה על החפירות
עם אני עושה את המתכון אם חלב רגיל צריך להוסיף משהו שימתיק קצת או שאפשר לותר על זה
תודה מראש
מיכל כהן
היי מיכל,
אפשר להשתמש בחלב רגיל אבל המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה.
תוסיפי כף סוכר או אבקת סוכר.
הי,
לכמה מנות מספיקה הכמות?
3-4 מנות.
שלום אפרת אין לי חלב מרוכז ממותק יש משהו אחר לשים במקום?
סורי אבל אין לזה תחליף. זה מה שעושה את המרקם.
היי אפרת, המתכון מעולה הגלידה מדהימה…. כ”כ טעים שחייבים להכפיל כמויות!! תודה!
שמחה שאהבת ❤️
היי אפרת, רוצה להכין בימים הקרובים – מה דעתך אם אשתמש בפודינג בטעם ריבת חלב במקום וניל? פשוט זה מה שיש לי כרגע! או שזה יהפוך את הטעם לחזק מדי?? לא נורא אם לא מתאים, אני יכולה להמתין אם זה ולקנות בינתיים פודינג וניל. אם לא מתאים, יש לך רעיון מה עוד אפשר לעשות אם הפודינג בטעם ריבת חלב?? תודה רבה 🙂
היי אודליה,
את יכולה להשתמש בפודינג ריבת חלב 🙂
אם מחלקים את הגלידה ל26 בנות צריך להכפיל את הכמות?
יש להכפיל ב-5.
אני ממליצה להכין בפעמיים כדי שייצא מוצלח (פעם עם 2 מיכלי שמנת ופעם שניה עם 3 מיכלי שמנת).
אני יכולה להשתמש בחלב רגיל?
כן.
המרקם לא ישתנה?
זה ישאר ממש אותו דבר?
הי אפרת
אני רוצה להכין את הגלידי במכונת גלידה, אני עדיין צריכה להקפיד על הסדר של המוצרים וללכת לפי אופן ההכנה? או שאני יכולה פשוט להכניס את החומרים למכונה וזהו?
אשמח לתשובה מהירה
לדעתי אפשר להכניס את החומרים למכונה. אין הוראות שימוש למכשיר?
נראה לי שזה פשוט להפעיל אותה לזמן כלשהו, המכונה קרה כבר והכל השאלה הים אם זה לא יהרוס את הגלידה אם אני רק יכניס את החומרים למכונה ויפעיל אותה.
*כמה זמן נראה לך אני אצתרך להפעיל את המכונה?
אני לא חושבת אבל זה מאוד תלוי במכונה. כנ”ל לגבי זמן ההפעלה.
היי אפרתערב טוב, 1)אפשר לשים כל ממרח במקום ריבת חלב נכון?
2)עשיתי את המתכון במקום בגלידה בתבנית מגנום ולבבבות מקווה שייצא טעים כי לא חיכיתי את החצי שעה בין ההכנה לריבת חלב..
3) אני רוצה לעשות סירופ של פירות יעק או פשוט לשלב את זה בגלידה במקום ריבת חלב, מה לעשות?
תודה רבה
איפה אפשר להשיג חלב מרוכז?
בכל סופר. במחלקת אפיה או שימורים.
כמה חלב מרוכז ממותק שמים?
שליש כוס.
פשוט נדיר במה אפשר להחליף את ריבת חלב?
אפשר לשים כל ממרח שוקולד שאוהבים, ממרח נוגט או לוטוס.
הי אפרת,
כמה זמן אפשר לשמור חלב מרוכז (בקופ’שימורים) במקרר אחרי שפותחים אותו?
כחודשיים לפחות. כדאי להעביר אותו לקופסה עם מכסה.
אם זה החלב של פוליבה בצנצנת זכוכית גם חודשיים מהפתיחה?
היי חן,
1. כן
2. אני רק מקווה שניתן יהיה לחלץ את הגלידה מהתבנית באופן שלם כי הגלידה לא קופאת לגמרי.
3. סירופ של פירות יער אפשר לקחת מהמתכון הזה- עוגת גבינה עם פירות יער. נראה לי שעדיף לשים את הסירופ מעל הגלידה בגלל המרקם שלו.
וכן, זה גם חודשיים מהפתיחה.
זו תבנית סיליקון של ארטיקים, ראיתי איך קרין גורן עושה בע”ה זה יצליח לכבוד שבת…
תודה רבה על עוד תשובה מהירה:)
שלום אפרת
יש לי שמנת לבישול… שכחתי לקנות שמנת מתוקה והמכולת כבר נסגרה.
אפשר להשתמש בשמנת לבישול או לוותר?
תודה מראש ושבת שלום,
שני
שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה לכן אי אפשר.
שבת שלום 🙂
היי
מעולה
תודה דני 🙂
תודה רבה רבה על המתכונים הנפלאים והקלים.
שאלה: גיסתי אמרה לי שאין להשיג חלב מרוכז בד”ץ והחליף שלו זה ריבת חלב בטעם שמנת??זה נכון??
היי נועה,
שמעתי שיש חברה אחת שמייצרת חלב ממותק בד”ץ אבל מאוד קשה למצוא.
זאת הסיבה שצירפתי מתכון לחלב מרוכז שמכינים בקלות.
ריבת חלב בטעם שמנת הכי קרובה בטעם לחלב מרוכז אבל אני לא יודעת אם היא נותנת את אותו אפקט כמו חלב מרוכז, לפחות לגבי מרקם “גלידתי”.
יום מקסים 🙂
מתכון מעולה. כדי לעשות כמות יותר גדולה פשוט מכפילים את הכמויות. יצאה טעים , אבל ממש מעט.
תודה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אם הכמות קטנה פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות.
היי!
יצאה ממש טעים!!! כמה שאלות : יצאה כמות ממש קטנה, אם רוצים להכין עוד, פשוט מכפילים כמויות? אפשר להחליף גם את הריבת חלב בנוטלה ולעשות גלידת שוקולד? או להוסיף מהפרוט הקפואים שמוכרים ולעשות גלישת פירות יער?
תודה!
היי קרינה,
אפשר להכפיל כמויות.
אפשר להמיר את ריבת החלב בנוטלה או להוסיף פירות יער.
שלום אפרת,
נשמע מתכון מעולה. איך נראה לך ישתלב תוספת יוגורט/ גבינה?
אני חושבת שישתלב מעולה. אפשר להוסיף כ-4 כפות מלאות גבינה לבנה (כ125 גרם).
היי אפרת יש אולי תחליף לחלב מרוכז?
וחוץ מיזה מתכונים מצוינים!
היי גפן,
אין תחליף שייתן את אותו אפקט (הכוונה למרקם רך וגלידתי) אבל אפשר להכין גם עם חלב רגיל או חלב סויה ואז המרקם יוצא קצת קשה אך עדיין טעים. אם מכינים בלי חלב מרוכז ומקפיאים, כדאי להוציא את הגלידה כ-5 דקות לפני מהמקפיא כדי שתתרכך מעט.
היי אפרת
איזו כמות של חלב מרוכז יוצאת?
כמה זמן זה נשמר במקרר?
האם ניתן להקפיא?
תןדה!
היי שלי,
יוצאת כמות של כוס אחת (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
זה נשמר במקרר כחודש ולא אמורה להיות בעיה להקפיא.
שלום אפרת.
ראשית תודה על האתר המדהים ועל הסבלנות לענות לכל השאלות.
האם יש מצב להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב מרוכז?
אפשר. המרקם יהיה פחות “גלידתי” אבל זה עדיין ייצא טעים.
איפה אפשר להשיג חלב מרוכז ממותק?
יש כזה בכשר?
תודה
היי שרה,
ניתן להשיג בכל סופר. זה נמצא בדר”כ במדף האפיה או במדף קופסאות השימורים.
יש כזה עם כשרות של רבנות ראשית. לא יודעת לגבי מהדרין. בכל מקרה, גם אם את לא מוצאת אז יש מתכון לחלב מרוכז ממותק.
היי – מצאתי חלב מרוכז של חברת פוליבה בהכשר בד”צ עדה חרדית! כמה שמחתי, קניתי שתיים 🙂 הוא מגיע דווקא בצנצנת זכוכית ולא קופסת שימורים. מתכוונת להכין בקרוב ואעדכן בע”ה. אפרת, תודה רבה על המתכון, שבת שלום וצום קל ומועיל 🙂
מעולה! תודה שחזרת לשתף 🙂
שבת שלום וצום קל 🌷
היי אפרת. את הפכת להיות הספר מתכונים שלי בכל דבר ואני גורםת המון מחמאות אז קודםכל תודה!
אני רומה להכין את הגלידה לשבת ורוצה שתהיה פרווה. אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים? (כל שאר המוצרים יש גם ככה פרווה)
תודה!!
היי אפרת,
אם את מתכוונת להמיר את החלב הממותק אז אני מניחה שאפשר אבל המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות “גלידתי”.
אם התכוונת שאת רוצה להכין את המתכון של החלב הממותק הביתי מחלב שקדים אז לדעתי הוא עשוי להתפרק בחימום. לא ניסיתי אבל אני חושבת שעדיף להשתמש בחלב סויה לא ממותק.
בס”ד
היי אפרת,
רוצה לאמר לך שהמתכונים מעולים!
מבשלת המון עפ”י המתכונים שלך.
תודה
תודה רונית ❤️
יום נפלא!
אני המרתי את ריבת החלב בפקאן סיני גרוס ובפירורים של עוגיות אוריאו. הגלידה קצרה הצלחה רבתי. מתכון קל, בלי כלים מיותרים.
המלצה נוספת, אחרי כ-30 דקות במקפיא (ללא התוספות) כדאי להוציא, לחזור ולהקציף שוב את הכול ואז להכניס את התוספות בתנועות קיפול ולהחזיר לעוד כמה שעות למקרר. ההקצפה השנייה מכניסה אווריריות למרקם הגלידה.
נשמע מעולה 🙂
תודה אורלי ויום מקסים!
שלום,אפשר להחליף את הריבת חלב בממרח שוקולד?
תודה👍
כן אפשר.