שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ”ל)

שליש כוס (80 מ”ל) חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות ריבת חלב




אופן הכנה:

-מקציפים את השמנת המתוקה במשך כ-2 דקות (מומלץ שהשמנת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה).

-מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך כ-3 דקות נוספות עד לקבלת קצף רך אך יציב.

-מעבירים לקופסת פלסטיק ומקפיאים למשך חצי שעה.

-מוציאים מהמקפיא ומוסיפים 3 כפות ריבת חלב. מערבבים ערבוב קל.

-שומרים במקפיא לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.

*טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את מיכל השמנת המתוקה ואת החלב המרוכז למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.

הערות:

-חלב מרוכז הוא חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). החלב הממותק מעניק לגלידה את המרקם ולכן לא מומלץ לוותר עליו. מי שרוצה להכין בעצמו מצורף מתכון לחלב מרוכז ממותק ביתי.

גלידת ריבת חלב

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מרק עגבניות ואורזמרק עגבניות ואורז
תבשיל קישואים ושעועית ירוקה תבשיל קישואים ושעועית ירוקה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
הדס (19:07 21.10.2024)

מועדים לשמחה אפרת
נגמר לי האינסטנט פודינג… אפשר בלעדיו…?
תודה ממש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 22.10.2024)

נראה לי שכן.

avatar
מיכל (20:35 12.06.2024)

היי אפרת, חוזרת לעדכן… 🙂
הכנתי שתי סעודות חלביות השנה לשבועות
הרוב היה מבוסס על שלך.
מיני מאפים מהירים,
פיצות אישיות,
חלב מרוכז שלך, שממנו הכנתי את הפאדג’ וגלידת ריבת חלב,
תפו”א מוקרם- הכנתי מה שאני רגילה, עם קצת פחות בישול, אבל את הרוטב לקחתי מהמתכון שלך
פשטידת גבינות וזיתים- טעימה בטירוף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:36 13.06.2024)

איזה כיף לשמוע:)
תודה מיכל💙

avatar
אסתר (22:50 14.02.2024)

היי אפרת, המתכון נראה מאלף ואני רוצה להכין אותו לשבע ברכות של אחותי.
אני רוצה להגיש את הגלידה ליד משהו כמו עוגה… מה נראה לך מתאים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 15.02.2024)

בוקר טוב אסתר,
נראה לי שמתאים מאפינס וניל או סופלה שוקולד.

avatar
אסתר (09:51 15.02.2024)

תודה!

avatar
יעלה לוי (19:18 30.10.2023)

אני הכנתי חלב מרוכז כבר כמה פעמים ואף פעם לא הצלחתי שזה יגיע לחצי מהכמות איך עושים זאת יש לציין שאני מבשלת אותו הרבה זמן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:30 30.10.2023)

היי
חשוב לדייק בכמויות עם כוס מדידה בנפח 240 מל ובנוסף לבשל על אש בינונית נמוכה עד להצטמצמות הנוזלים.

avatar
גיטי (10:31 26.07.2023)

אם אני רוצה להגיש כדור גליה וליד זה עוגה למשל, לכמה כדורים מספיק הכמות הזאת בערך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:29 26.07.2023)

היי
כ-6-8 כדורים.

avatar
שילת (13:04 12.07.2023)

מתכון מעולה..!!
כבר קבוע אצלנו כל פעם עם שידרוגים ותוספות אחרות…
רוצה להכין שוב להיום בערב…
כמה זמן מינימום צריך להיות במקפיא לפני הגשה? מספיק 8 שעות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:15 12.07.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון😊
אפשר לשים במקפיא ל-8 שעות לפני ההגשה.

avatar
שילת (16:05 12.07.2023)

תודה..!
הכנתי הפעם ריבת חלב עם אגוזי לוז גרוסים ועוד אחד עם ממרח צוקטה ושוקולד מגורד…😉
גם 6 מספיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:01 12.07.2023)

נשמע מדהים…
פחות מומלץ(:

avatar
שילת (23:12 12.07.2023)

אכן…🙁 הגשתי עכשיו וזה מוס יותר מאשר גלידה….באסה…
תודה בכל אופן….לשבת זה יהיה טוב😉

avatar
מוריה (16:55 1.06.2023)

היי
הכנתי ואני רוצה להעביר למתקן ארטיקים אפשר להכניס את הריבת חלב מההתחלה?

גלידת ריבת חלב
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:26 1.06.2023)

כן:)

avatar
לאה ל (10:20 1.05.2023)

כמה אחוזי שומן השמנת? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 1.05.2023)

32-38%😊

avatar
לאה ל (21:13 1.05.2023)

ה 38 לא ממותק, צריך להוסיף לו סוכר? או שהוא טוב למי שרוצה קצת פחות מתוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:18 2.05.2023)

מה הכוונה לא ממותק? לשמנת מתוקה 38% אין צורך להוסיף סוכר.

avatar
אנונימי (21:33 1.06.2022)

עשיתי חלב מרוכז האם אני יכולה להכניס אותו ישר למקפיא כדי שיתקרר?
או שזה צריך להתקרר לאט וכמה שעות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:00 1.06.2022)

היי,
יש לחכות לקירור מוחלט של החלב המרוכז ואז להעביר לכלי ולהכניס למקפיא.

avatar
גל (08:21 21.05.2022)

היי אפרת, התגובות היו נפעמות. מתכון מוצלח מאד!

גלידת ריבת חלב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:26 21.05.2022)

איזה כיף שיצא טעים! תודה על השיתוף🌺

avatar
זהבה (17:18 19.07.2021)

אם אני רוצה את הגלידה פחות מתוקה מה אני יכולה להוריד מהמתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 19.07.2021)

היי,
אפשר לשים חלב רגיל במקום החלב המרוכז כדי להפחית את המתיקות, אך המרקם יצא שונה ופחות גלידתי😊

avatar
אפרת יעקב (19:08 4.07.2021)

חוזרת לעדכן שיצא פצצה!!מפתיע בטירוף. האתר שלך נדיררררר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 4.07.2021)

כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן❤

avatar
לאה (20:01 14.06.2021)

הי אפרת
הכנתי את הגלידה ויצא מושלם!!!!!!!
ממש ממש טעים
אני לא יודעת איך הייתי מסתדרת בלעדיך
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:08 14.06.2021)

איזה כיף לשמוע, שמחה שיצא מוצלח! ותודה על הפרגון😊

avatar
אפרת יעקב (21:21 27.05.2021)

קודם כל תודה ענקית לבורא עולם על קיומך ועל המתכונים המועילים שלך 💞
רציתי לשאול האם כדאי וניתן להוסיף למתכון הזה פקאן סיני ואם כן באיזה שלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:53 27.05.2021)

היי,
תודה לך על המילים החמות😊
אפשר להוסיף פקאן סיני אחרי הוספת ריבת החלב.
רק קחי בחשבון שהוא מאד מתוק כך שהגלידה תצא מתוקה יותר…

avatar
נירה (21:42 13.05.2021)

לפי החומרים נראה שיוצאת כמות ממש קטנה
כמה מנות יוצאות מהמתכון הזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 13.05.2021)

היי,
יוצא כ-3-4 מנות (תלוי איך מגדירים מנה של גלידה 😊)

avatar
לאה (21:34 16.05.2023)

אין כמו המתכונים שלך!!! קלים וטעימים!!!
השאלה שלי כמה כדורי גלידה יוצאים מהכמות הזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:52 17.05.2023)

שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
קשה לי להעריך כמה כדורים, מאמינה שכ-6-8 כדורים.

avatar
חנה שמחה (20:35 12.05.2021)

איך אפשר להכין גלית ריבת חלב פרווה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:00 12.05.2021)

היי,
את יכולה להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית, ולהכין בעצמך את החלב מרוכז עם חלב סויה/שקדים כך שיצא פרווה.
בהצלחה🌺

avatar
צליל (19:02 21.04.2021)

חייב את האינטנג פודינג?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 21.04.2021)

היי צליל,
מומלץ מאד לא לוותר על הפודינג משום שהוא תורם גם לטעם וגם למרקם. אבל אם אין לך- את יכולה לשים אבקת סוכר במקום.

avatar
א.ש. (10:01 27.01.2021)

הכנתי את זה (ממש הרגע..) עכשיו הכנסתי להקפאה,
הריבת חלב עשתה לזה צבע מוזר (אולי כי ערבבתי יותר מידי? היא הייתה די קשה..)
ויש לזה גם טעם מוזר..
אחרי ההקפאה ישתנה הטעם?
תודה בכל מקרה♥♥♥
האתר הזה מציל אותי!
כל יום מכינה משהו אחר 😋

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:41 27.01.2021)

היי 🙂
זה אמור להראות כמו בתמונה. אולי ערבבת יותר מידי וריבת החלב התמזגה עם הגלידה?
אם ריבת החלב קשה אז היה כדאי לדלל אותה קצת עם מים (לא נורא).
אחרי ההקפאה הטעם קצת משתנה.

avatar
נעם (22:34 26.01.2021)

אני ממש אהבתי יצא טעיים אני רוצה להכין מלא כדורים לחתונה כמה אני צכה להכפיל בחתונה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:37 27.01.2021)

היי, אני לא בטוחה לכמה אנשים את צריכה בדיוק בגלל שלא ציינת.
אבל זאת הכנות שצריך להכפיל בהתאם ל30 איש:
יש להכפיל ב-5.
אני ממליצה להכין בפעמיים כדי שייצא מוצלח (פעם עם 2 מיכלי שמנת ופעם שניה עם 3 מיכלי שמנת).

avatar
נעם ברששת (22:29 26.01.2021)

ואו ואו ואו הרבה זמן לא יצא כזה טעיים באמת מתכונים מעולים
ממש מומל למי שלא ניסהה
ממליצה בחום רב(:
אני מלקקת תאצבעות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:30 27.01.2021)

איזה כיף לשמוע❤️

avatar
חנה שמחה (17:49 11.01.2021)

אין עליך בעולם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:54 11.01.2021)

תודה חנה ❤️

avatar
חנה שמחה (21:15 11.01.2021)

מתכון קל וממליצה בחום

avatar
חנה שמחה (21:16 11.01.2021)

תודה רבה

avatar
חנה שמחה (21:19 11.01.2021)

פרסמתי את המתכון על שמך
פשוט מעדן!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:55 11.01.2021)

תודה חנה 🙏❤️

avatar
חנה שמחה (21:44 11.01.2021)

פשוט קל ומהיר הכנה

avatar
נאוה:)) (14:10 17.11.2020)

אני בת 13, הכנתי את זה גם הכנתי חלב ממותק יצא אש ממש פשוט להכנה וכיףף!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:12 17.11.2020)

תודה רבה נאווה!
שמחה לקרוא שאת נהנת♥

avatar
יהודה (16:28 16.11.2020)

אפשר לשים חלב רגיל במקום מרוכז ממותק?
אשמח לתשובה מהירה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:32 16.11.2020)

סורי אבל אין לזה תחליף. זה מה שעושה את המרקם.

avatar
יהודה (11:26 17.11.2020)

בסוף מצאתי למתכון חלב מרוכז ( באתר הזה כמובן)
תודה רבה!
1) אפשר לשים ריצ\’ במקום שמנת מתוקה?
2) אפשר לשלב שמנת מתוקה וריצ\’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:56 17.11.2020)

אפשר 🙂
ריץ’ זו שמנת מתוקה

avatar
יהודה (12:37 17.11.2020)

התכוונתי קצפת צמחית ( פרווה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:45 17.11.2020)

אפשר לשלב 🙂
רק תקח בחשבון שזה יצא קצת יותר מתוק כי הקצפת הצמחית משמעותית יותר מתוקה מהרגילה

avatar
יהודה (13:35 17.11.2020)

תודה רבה על התשובות המהירות!
יש אפשרות להוריד את רמת המתיקות אם משלבים?
(לשים פחות ממיצרך אחר?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:37 17.11.2020)

אם משלבים, אז פשוט תשים יותר מהשמנת המתוקה ופחות מהריץ
בהצלחה🌸

avatar
מאי (14:10 30.10.2020)

הכנתי את הגלידה הזו יחד עם בן זוגי (הכפלנו כמויות) ואפילו הכנו ריבת חלב בעצמנו, הגלידה יצאה מושלם! יותר טעים מגלידה קנויה מהסופר, אין עלייך ועל המתכונים שתמיד מצליחים 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:03 30.10.2020)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מאי

avatar
יוכי (15:12 25.10.2020)

הי אפרת
תודה רבה רבה על המתכונים המושלמים שלך
ויש לי שאלה אם אני רוצה להכפיל את הכמויות זה בסדר שאני אשתמש בשמנת מתוקה אחת וריץ אחד ביחד או שזה עלול להרוס את הקצף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:59 25.10.2020)

כן, אין בעיה 🙂

avatar
טליה (13:26 27.08.2020)

הי! איזה מתכון פצצה!
יצא מושלם…
תודה, אפרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 27.08.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מ (21:53 19.08.2020)

שמתי בסוף ריבת חלב אבל היא היתה קשה והייתי צריכה לערבבחזק כך שזה לא יצא טוב
מה עלי לעשות פעם הבאה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 20.08.2020)

אפשר לדלל אותה קצת ע”י חימום כמה שניות במיקרו או להוסיף לה כמה כפות חלב ולערבב.

avatar
יעל (16:45 12.08.2020)

האם יש לך מתכון לריבת חלב להכנה ביתית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 12.08.2020)

סורי אין לי.

avatar
יעל (04:57 13.08.2020)

מעניין אותך מתכון לריבת חלב לעשיה ביתית?
יש לי אבל היא קצת איטית…
אבל משתלם במחיר..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:51 13.08.2020)

כן אשמח ויש גם הרבה גולשים שישמחו 🙂
תודה

avatar
א (17:12 4.06.2020)

יצא לי ממש ממש קצת
למה?

גלידת ריבת חלב
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 4.06.2020)

השתמשת במיכל שמנת ושליש כוס חלב מרוכז?
זה אמור להספיק רק ל3-4 מנות.

avatar
א (21:31 4.06.2020)

כן זה יצא לי פחות מחצי קופסא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:02 4.06.2020)

אולי השתמשת בקופסה גדולה?
הקופסה שאני השתמשתי בה היא בגודל 20X15 ס”מ, גובה 6 ס”מ.

avatar
שירה גלבוע (02:47 1.06.2020)

יצא לי מושלם!!!
במרקם אמיתי של גלידה, וזה אומר שהכנתי את החלב המרוכז טוב.
תודה רבה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:57 1.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❣️

avatar
לאה (13:54 25.05.2020)

אשמח לדעת אם אפשר במקום ריבת חלב לשים פודינג ריבת חלב? זה יוצא אותו טעם? ואם כן כמה?
תודה רבה לך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:14 25.05.2020)

היי לאה,
אפשר לשים 3 כפות.
זה לא יוצא בדיוק אותו דבר כי ריבת החלב היא כמו ממרח ששמים מעל ופודינג ריבת החלב מוטמע כבר בתוך הגלידה.

avatar
לאה (15:03 25.05.2020)

תודה לך אפרת!!!

avatar
שירה גלבוע (20:21 30.04.2020)

לא מצאתי ריבת חלב בד\”ץ, מה היית ממליצה לשים במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:34 30.04.2020)

כל ממרח שוקולד טעים שיש לך.

avatar
yaffi (14:19 11.06.2020)

יש צנצנת של חברת ‘POLIVA’ בהשגחת בד”ץ העדה החרדית

גלידת ריבת חלב
avatar
שירה גלבוע (14:39 11.06.2020)

כן, הבנתי פה באתר שממש קשה למצוא, אז אפילו לא חיפשתי, ישר הכנתי (ב”ה יצא ממש מעולה, אני יודעת כי הגלידה יצאה מצויינת הן בטעם והן במרקם) רק אח”כ ראיתי ב’אושר עד’ ואמרו לי שיש גם ב’רמי לוי’.

avatar
שירה גלבוע (18:22 30.04.2020)

כפול כמה אני צריכה לעשות ע\”מ שיצא לי כמות של גלידה משפחתית רגילה(קנויה)?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 30.04.2020)

כפול 2 לפחות.

avatar
shira gilboa (04:20 24.04.2020)

מה הכמות שיוצאת בערך מהמתכון הנ\”ל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 24.04.2020)

3-4 מנות.

avatar
שירה גלבוע (11:41 28.04.2020)

תודה!

avatar
אורטל (17:15 13.04.2020)

תודה רבה על המתכון
יצא טעים
אז הכנתי עוד גרסה עם פודינג שוקולד וממרח שוקולד – גם יצא טעים (:

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:47 13.04.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️

avatar
שרה (03:39 20.02.2020)

החלב המורכז הנ\”ל האין הוא בעצם ריבת חלב? אם לא מה ההבדל ביניהם אולי ברמת הסמיכות כי יש לי מרשם של ריבת חלב וזה מאוד דומה למרשם של החלב המרוכז
2. האם אפשר גם בחלב 1 אחוז

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 20.02.2020)

היי שרה,
ריבת חלב וחלב ממותק זה דומה אבל לא אותו דבר.
אני חושבת שאפשר עם חלב 1%.

avatar
אורפז (17:27 19.02.2020)

מה לעשות עם החלב המרוכז שנשאר לי?
אפשר לשמור במקרר? כמה זמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:05 19.02.2020)

כן, אפשר לשמור במקרר עד חודשיים. יש לשים בתוך כלי עם מכסה.

avatar
הודיה (20:37 15.02.2020)

היי,
נתקלתי באתר שלך במתכונים לגלידה שמכינים במעבד מזון (אין לי מעבד מזון), והמתכון הזה דורש רק מיקסר. מה ההבדל?
אני יכולה להשתמש במיקסר ידני?
דבר נוסף, אפשר לשים פירות במקום ריבת חלב? אם כן איזה ובאיזה שלב?
תודה 🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:57 15.02.2020)

גלידות שמבוססות על הקצפה של שמנת מתוקה מכינים עם מיקסר. אפשר להשתמש במיקסר ידני.
גלידות ללא שמנת מכינים עם מעבד מזון.
אפשר לשים פירות אבל צריך לטחון אותם לפני. אפשרות אחרת היא להקציף לקרם יציב ולאחר מכן להוסיף חתיכות קטנות של פירות שקצצת אותם בסכין (כמו תותים, בננות, פירות יער קפואים וכו’).

avatar
הודיה (15:55 18.02.2020)

את מתכוונת שאת הפירות אני אקצוץ ואשים בסוף אחרי כל השלבים?
ומה ההבדל מבחינת מרקם וטעם מה יותר טוב, גלידה במיקסר או במעבד מזון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:19 18.02.2020)

כן.
גלידה במיקסר יותר דומה במרקם לפרוזן יוגורט.
גלידה שמבוססת על הקצפה של שמנת עם חלב מרוכז ממותק יותר דומה במרקם לגלידה רגילה חלבית.

avatar
שירה (04:00 3.02.2020)

מה אפשר לשים במקום החלב הממותק בכדי שיהיה פרווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:40 3.02.2020)

אפשר לשים כרבע כוס חלב סויה/שקדים קר אבל המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות “גלידתי”

avatar
גתית (20:47 20.01.2020)

תודה רבה על המתכון! הכנתי לשבת, יצא מעולה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 21.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
נעמי (14:57 31.10.2019)

נשמע טעים אבל אין לי ריבת חלב. אפשר להוסיף פודינג ריבת חלב להקצפה במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:56 31.10.2019)

כן אפשר לשים במקום אינסטנט פודינג וניל.

avatar
רחלי (15:10 17.09.2019)

היי
אם אני רוצה להכין כמות כפולה
אפשר עפ״י המתכון
ביחד
או שעדיף בפעמיים
כל פעם כמות אחת?
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 17.09.2019)

אפשר להכין בפעם אחת רק כדאי להכניס את מיכלי השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה שיהיו קרים מאוד אבל לא קפואים.

avatar
יעל (18:27 29.07.2019)

היי, אפשר להוסיף נס קפה במקום ריבת חלב? זה יוצא בסדר? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 29.07.2019)

את הנס קפה יש להוסיף יחד עם החלב הממותק והפודינג וניל. כדאי להתחיל מכפית אחת ולטעום.

avatar
אסתר (18:56 3.07.2019)

הקצפתי שתי דקות ולאחר הוספת הפודינג ונחלה המרכז שלוש דקות נוספות והתחילה להתגבש לי חמאה. מה עשיתי לא בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:20 3.07.2019)

לא הבנתי. לאחר הוספת הפודינג מה קרה?

avatar
דבי (05:39 28.06.2019)

הי. נשמע מצוין. אפשר במקום שמנת מתוקה ריץ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:37 28.06.2019)

כן.

avatar
מיכל (13:10 21.06.2019)

הי אפרת!
סליחה על החפירות
עם אני עושה את המתכון אם חלב רגיל צריך להוסיף משהו שימתיק קצת או שאפשר לותר על זה
תודה מראש
מיכל כהן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 21.06.2019)

היי מיכל,
אפשר להשתמש בחלב רגיל אבל המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות רך כמו של גלידה.
תוסיפי כף סוכר או אבקת סוכר.

avatar
תהילה (17:30 3.06.2019)

הי,
לכמה מנות מספיקה הכמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:41 3.06.2019)

3-4 מנות.

avatar
ורד (15:59 23.05.2019)

שלום אפרת אין לי חלב מרוכז ממותק יש משהו אחר לשים במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 23.05.2019)

סורי אבל אין לזה תחליף. זה מה שעושה את המרקם.

avatar
תהילה (09:26 22.05.2019)

היי אפרת, המתכון מעולה הגלידה מדהימה…. כ”כ טעים שחייבים להכפיל כמויות!! תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:00 22.05.2019)

שמחה שאהבת ❤️

avatar
אודליה (22:46 7.05.2019)

היי אפרת, רוצה להכין בימים הקרובים – מה דעתך אם אשתמש בפודינג בטעם ריבת חלב במקום וניל? פשוט זה מה שיש לי כרגע! או שזה יהפוך את הטעם לחזק מדי?? לא נורא אם לא מתאים, אני יכולה להמתין אם זה ולקנות בינתיים פודינג וניל. אם לא מתאים, יש לך רעיון מה עוד אפשר לעשות אם הפודינג בטעם ריבת חלב?? תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 8.05.2019)

היי אודליה,
את יכולה להשתמש בפודינג ריבת חלב 🙂

avatar
הללי (11:24 27.12.2018)

אם מחלקים את הגלידה ל26 בנות צריך להכפיל את הכמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:50 27.12.2018)

יש להכפיל ב-5.
אני ממליצה להכין בפעמיים כדי שייצא מוצלח (פעם עם 2 מיכלי שמנת ופעם שניה עם 3 מיכלי שמנת).

avatar
IRISEFRAT (16:56 20.12.2018)

אני יכולה להשתמש בחלב רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 20.12.2018)

כן.

avatar
- (17:30 21.01.2021)

המרקם לא ישתנה?
זה ישאר ממש אותו דבר?

avatar
IRISEFRAT (15:28 18.12.2018)

הי אפרת
אני רוצה להכין את הגלידי במכונת גלידה, אני עדיין צריכה להקפיד על הסדר של המוצרים וללכת לפי אופן ההכנה? או שאני יכולה פשוט להכניס את החומרים למכונה וזהו?
אשמח לתשובה מהירה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 18.12.2018)

לדעתי אפשר להכניס את החומרים למכונה. אין הוראות שימוש למכשיר?

avatar
IRISEFRAT (15:43 19.12.2018)

נראה לי שזה פשוט להפעיל אותה לזמן כלשהו, המכונה קרה כבר והכל השאלה הים אם זה לא יהרוס את הגלידה אם אני רק יכניס את החומרים למכונה ויפעיל אותה.
*כמה זמן נראה לך אני אצתרך להפעיל את המכונה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 20.12.2018)

אני לא חושבת אבל זה מאוד תלוי במכונה. כנ”ל לגבי זמן ההפעלה.

avatar
חן (20:14 22.08.2018)

היי אפרתערב טוב, 1)אפשר לשים כל ממרח במקום ריבת חלב נכון?
2)עשיתי את המתכון במקום בגלידה בתבנית מגנום ולבבבות מקווה שייצא טעים כי לא חיכיתי את החצי שעה בין ההכנה לריבת חלב..
3) אני רוצה לעשות סירופ של פירות יעק או פשוט לשלב את זה בגלידה במקום ריבת חלב, מה לעשות?
תודה רבה

avatar
צופיה (12:57 16.08.2018)

איפה אפשר להשיג חלב מרוכז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 16.08.2018)

בכל סופר. במחלקת אפיה או שימורים.

avatar
דינה (15:03 5.08.2018)

כמה חלב מרוכז ממותק שמים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 5.08.2018)

שליש כוס.

avatar
עמיחי (10:28 5.08.2018)

פשוט נדיר במה אפשר להחליף את ריבת חלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:25 5.08.2018)

אפשר לשים כל ממרח שוקולד שאוהבים, ממרח נוגט או לוטוס.

avatar
פזית (13:38 3.08.2018)

הי אפרת,
כמה זמן אפשר לשמור חלב מרוכז (בקופ’שימורים) במקרר אחרי שפותחים אותו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 3.08.2018)

כחודשיים לפחות. כדאי להעביר אותו לקופסה עם מכסה.

avatar
חן (20:16 22.08.2018)

אם זה החלב של פוליבה בצנצנת זכוכית גם חודשיים מהפתיחה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 22.08.2018)

היי חן,
1. כן
2. אני רק מקווה שניתן יהיה לחלץ את הגלידה מהתבנית באופן שלם כי הגלידה לא קופאת לגמרי.
3. סירופ של פירות יער אפשר לקחת מהמתכון הזה- עוגת גבינה עם פירות יער. נראה לי שעדיף לשים את הסירופ מעל הגלידה בגלל המרקם שלו.
וכן, זה גם חודשיים מהפתיחה.

avatar
חן (23:29 22.08.2018)

זו תבנית סיליקון של ארטיקים, ראיתי איך קרין גורן עושה בע”ה זה יצליח לכבוד שבת…
תודה רבה על עוד תשובה מהירה:)

avatar
שני (14:45 27.07.2018)

שלום אפרת
יש לי שמנת לבישול… שכחתי לקנות שמנת מתוקה והמכולת כבר נסגרה.
אפשר להשתמש בשמנת לבישול או לוותר?

תודה מראש ושבת שלום,
שני

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 27.07.2018)

שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה לכן אי אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
דני (14:38 25.07.2018)

היי
מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 25.07.2018)

תודה דני 🙂

avatar
נועה (21:26 23.07.2018)

תודה רבה רבה על המתכונים הנפלאים והקלים.
שאלה: גיסתי אמרה לי שאין להשיג חלב מרוכז בד”ץ והחליף שלו זה ריבת חלב בטעם שמנת??זה נכון??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 24.07.2018)

היי נועה,
שמעתי שיש חברה אחת שמייצרת חלב ממותק בד”ץ אבל מאוד קשה למצוא.
זאת הסיבה שצירפתי מתכון לחלב מרוכז שמכינים בקלות.
ריבת חלב בטעם שמנת הכי קרובה בטעם לחלב מרוכז אבל אני לא יודעת אם היא נותנת את אותו אפקט כמו חלב מרוכז, לפחות לגבי מרקם “גלידתי”.
יום מקסים 🙂

avatar
קרינה (12:01 23.07.2018)

מתכון מעולה. כדי לעשות כמות יותר גדולה פשוט מכפילים את הכמויות. יצאה טעים , אבל ממש מעט.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 23.07.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
אם הכמות קטנה פעם הבאה אפשר להכפיל כמויות.

avatar
קרינה (09:28 23.07.2018)

היי!
יצאה ממש טעים!!! כמה שאלות : יצאה כמות ממש קטנה, אם רוצים להכין עוד, פשוט מכפילים כמויות? אפשר להחליף גם את הריבת חלב בנוטלה ולעשות גלידת שוקולד? או להוסיף מהפרוט הקפואים שמוכרים ולעשות גלישת פירות יער?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:54 23.07.2018)

היי קרינה,
אפשר להכפיל כמויות.
אפשר להמיר את ריבת החלב בנוטלה או להוסיף פירות יער.

avatar
אביגיל (14:42 22.07.2018)

שלום אפרת,
נשמע מתכון מעולה. איך נראה לך ישתלב תוספת יוגורט/ גבינה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:17 22.07.2018)

אני חושבת שישתלב מעולה. אפשר להוסיף כ-4 כפות מלאות גבינה לבנה (כ125 גרם).

avatar
גפן (16:37 20.07.2018)

היי אפרת יש אולי תחליף לחלב מרוכז?
וחוץ מיזה מתכונים מצוינים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 20.07.2018)

היי גפן,
אין תחליף שייתן את אותו אפקט (הכוונה למרקם רך וגלידתי) אבל אפשר להכין גם עם חלב רגיל או חלב סויה ואז המרקם יוצא קצת קשה אך עדיין טעים. אם מכינים בלי חלב מרוכז ומקפיאים, כדאי להוציא את הגלידה כ-5 דקות לפני מהמקפיא כדי שתתרכך מעט.

avatar
שלי (18:17 19.07.2018)

היי אפרת

איזו כמות של חלב מרוכז יוצאת?
כמה זמן זה נשמר במקרר?
האם ניתן להקפיא?

תןדה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:54 19.07.2018)

היי שלי,
יוצאת כמות של כוס אחת (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
זה נשמר במקרר כחודש ולא אמורה להיות בעיה להקפיא.

avatar
בתלר (17:31 19.07.2018)

שלום אפרת.
ראשית תודה על האתר המדהים ועל הסבלנות לענות לכל השאלות.
האם יש מצב להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב מרוכז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 19.07.2018)

אפשר. המרקם יהיה פחות “גלידתי” אבל זה עדיין ייצא טעים.

avatar
שרה (10:57 19.07.2018)

איפה אפשר להשיג חלב מרוכז ממותק?
יש כזה בכשר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:33 19.07.2018)

היי שרה,
ניתן להשיג בכל סופר. זה נמצא בדר”כ במדף האפיה או במדף קופסאות השימורים.
יש כזה עם כשרות של רבנות ראשית. לא יודעת לגבי מהדרין. בכל מקרה, גם אם את לא מוצאת אז יש מתכון לחלב מרוכז ממותק.

avatar
אודליה (21:45 19.07.2018)

היי – מצאתי חלב מרוכז של חברת פוליבה בהכשר בד”צ עדה חרדית! כמה שמחתי, קניתי שתיים 🙂 הוא מגיע דווקא בצנצנת זכוכית ולא קופסת שימורים. מתכוונת להכין בקרוב ואעדכן בע”ה. אפרת, תודה רבה על המתכון, שבת שלום וצום קל ומועיל 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 19.07.2018)

מעולה! תודה שחזרת לשתף 🙂
שבת שלום וצום קל 🌷

avatar
אפרת (09:30 19.07.2018)

היי אפרת. את הפכת להיות הספר מתכונים שלי בכל דבר ואני גורםת המון מחמאות אז קודםכל תודה!
אני רומה להכין את הגלידה לשבת ורוצה שתהיה פרווה. אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים? (כל שאר המוצרים יש גם ככה פרווה)
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 19.07.2018)

היי אפרת,
אם את מתכוונת להמיר את החלב הממותק אז אני מניחה שאפשר אבל המרקם ייצא קצת יותר קשה ופחות “גלידתי”.
אם התכוונת שאת רוצה להכין את המתכון של החלב הממותק הביתי מחלב שקדים אז לדעתי הוא עשוי להתפרק בחימום. לא ניסיתי אבל אני חושבת שעדיף להשתמש בחלב סויה לא ממותק.

avatar
רונית לב (08:18 19.07.2018)

בס”ד
היי אפרת,
רוצה לאמר לך שהמתכונים מעולים!
מבשלת המון עפ”י המתכונים שלך.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 19.07.2018)

תודה רונית ❤️
יום נפלא!

avatar
אורלי (08:17 19.07.2018)

אני המרתי את ריבת החלב בפקאן סיני גרוס ובפירורים של עוגיות אוריאו. הגלידה קצרה הצלחה רבתי. מתכון קל, בלי כלים מיותרים.
המלצה נוספת, אחרי כ-30 דקות במקפיא (ללא התוספות) כדאי להוציא, לחזור ולהקציף שוב את הכול ואז להכניס את התוספות בתנועות קיפול ולהחזיר לעוד כמה שעות למקרר. ההקצפה השנייה מכניסה אווריריות למרקם הגלידה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 19.07.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורלי ויום מקסים!

avatar
אביגיל (21:49 18.07.2018)

שלום,אפשר להחליף את הריבת חלב בממרח שוקולד?
תודה👍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 18.07.2018)

כן אפשר.

לקריאת כל התגובות