זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
300 גרם יוגורט במתיקות מעודנת (*השתמשתי ביוגורט BIO)
חצי כוס (120 מ"ל) חלב מרוכז ממותק (אפשר גם להכין לבד – חלב מרוכז ממותק)
תוספות לבחירה: שוקולד מריר/חלב מגורד, שברי מקופלת, חתיכות עוגיות אוראו/ פתי בר וכדו'.
אופן הכנה:
-מערבבים בעזרת כף את היוגורט עם החלב המרוכז ומוסיפים תוספות שאוהבים.
-יוצקים לתבנית מאפינס מסיליקון ומקפיאים למשך 3-4 שעות לפחות.
*אפשר לוותר על התוספות ולהגיש עם סירופ שוקולד או מייפל.
ראו גם
- סופגניות ללא גלוטן |
- פנקוטה |
- חטיפי יוגורט קפואים |
- ריבועי שוקולד לבן וקוקוס |
- גלידת בננה ושוקולד |
- גלידת שוקו וניל
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
תגובות
הי אפרת
במה אפשר להחליף את החלב המרוכז?
היי ההחלפה היא לא מומלצת כי החלב המרוכז הוא זה שמעניק את המרקם של היוגורט,
במידה ותרצי תוכלי להכין לבד חלב מרוכז 🙂
איזה תוספות אפשר להוסיף?
והאם אפשר לעשות עם חלב רגיל?
אשמח לתשובה ….
תוכלי להוסיף שוקולד מריר/חלב מגורד, שברי מקופלת, חתיכות עוגיות אוראו/ פתי בר וכדו'.
לגבי החלב רגיל לא מומלץ כי החלב המרוכז הוא זה שמעניק את המרקם של היוגורט במידה ותרצי
תוכלי להכין לבד חלב מרוכז 🙂
בהצלחה ❤️
תודה על התשובה..
עזרת לי מאוד
אם אני רוצה להכין בתבניות מגנום כדאי להוסיף כ3 גרם ג׳לטין מומס כמובן במים?
אם מכניסים את זה למקפיא אין צורך.
אז זה מתאים לצקת במגנום ? אני יכול לקפל לזה שברי אוראו ופירות ואז להקפיא בתבנית?
כן אפשר.
היי האם אפשר לעשות גלידה בטעם קפה?עם חלב מרוכז?תודה רבה
אפשר להקציף:
מיכל שמנת להקצפה (250 מ"ל)
שליש כוס חלב מרוכז
כף פודינג וניל
כפית אבקת נס קפה
חצי כפית אבקת קקאו
אכלתי גלידה בחו\"ל והגישו קרם חמצמץ לידה. אני חושבת שזה יוגורט מוקצף? . יודעים איך מכינים אותו?
פשוט זה היה שילוב מושלם!
סורי לא מכירה 🙂
אוהבת את האתר שלך, הוא מדהיםםם
יש מצב למתכון לגלידה דיאטטית?
היי ציפי,
יש מתכון לסורבה אבטיח, סורבה פטל אדום וסורבה רגיל.
בקרוב אפרסם מתכון לגלידת בננה דיאטטית.
שלום אפרת המדהימה.
כל תפריט החג מתבסס על האתר שלך!
ג'בטות, מרק כתום, גלילות חצילים, עוגת ריבת חלב…
קניתי בטעות יוגורט טבעי ללא מתיקות.
יעזור להוסיף סוכר, ואם כן וכמה לגביע?
תודה מאד
היי מלכי,
קודם כל כיף לשמוע 💗
החלב הממותק מוסיף מתיקות לכן אני חושבת שתוספת של כף שטוחה אבקת סוכר לגביע תספיק. אם את משתמשת בסוכר רגיל אז תערבבי היטב עם החומרים עד להמסה.
הי
זה נכון שריבת חלב יכול להוות תחליף לחלב ממותק?
לא תמיד. במתכוני גלידות עדיף להשתמש בחלב ממותק.
היי אפרת
אודהה לתשובה במייל. פירות טריים אפשרי לשים? מה ממליצה?
היי אבי,
לטעמי מנגו מתוק יכול להשתלב טוב אבל אפשר לשלב כמעט כל פרי. זה עניין של טעם.
*מתנצלת אבל אין לי כרגע אפשרות לשלוח מיילים.
היי אפרת, נשמע טעים להפליא ופשוט. לדעתך אפשר להשתמש ביוגורט דל לקטוז?
נראה לי שכן.
היי!
תודה רבה על כל המתכונים באתר. תמיד פשוטים וקלים להכנה והתוצאה מושלמת.
מתאים להוסיף חתיכות פרי טריות/קפואות במקום שוקולד/עוגיות?
תודה ויום טוב
היי עינב,
מתאים מאוד 🙂
יום מקסים
אהבתי את הרעיון מאוד ויצא מושלם!! מנסה לצרף תמונה, יש לי בעיות במחשב לאחרונה. בכל זאת תודה רבה רבה על המתכון! הפעם הוספתי ביסקוויטים טחונים אבל השכנה שלי המליצה על אגוזים טחונים בפעם הבאה, כבר מחכה להכין שוב 🙂 תודה רבה אפרת ולילה טוב!
בוקר טוב,
שמחה שיצא טעים 🙂
התמונה לא הועלתה, גם לא במתכונים האחרים שניסית להעלות. אולי התמונות הן מעל 8MB ולכן לא עולות.
בכל מקרה תודה ויום מקסים!!
oh well … העיקר שאת יודעת כמה אני אוהבת את המתכונים שלך!! יום נפלא אפרת היקרה ותודה רבה 🙂
במה ניתן להחליף את החלב המרוכז
לא מומלץ לוותר על החלב המרוכז כי הוא זה שנותן מרקם "גלידתי" לאחר הקפאה.
הייי
יש לי יוגורט עם חתיכות פרי. ישדרג ?
נראה לי שכן.
אבל אם אתה מתכוון להוסיף תוספות כמו שוקולד ושברי עוגיות אז לך על יוגורט לבן רגיל.
שלום אפרת, הכמות שנתת לכמה מנות גלידה מספיקה?
כ-6 מנות.
הי,
אם משתמשים ביוגורט רגיל (לא ממותק), מה צריך להוסיף כדי שלא יצא חמוץ מדי?
אפשר להוסיף 1-2 כפיות אבקת סוכר, לפי הטעם.