שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

גולש צמחוני עם סייטן וירקות 

חייבת להודות שזאת הפעם הראשונה שאני משתמשת בסייטן אבל בעקבות בקשות רבות החלטתי לנסות. אז למי שלא מכיר סייטן זה למעשה חלבון חיטה (מכיל גלוטן). המרקם שלו סיבי ואלסטי. הוא חסר טעם ולמעשה סופג את הטעמים של התבשיל בו הוא מתבשל. הוא דל קלוריות ועשיר בסידן. הוא משמש תחליף צמחוני לבשר. 

גולש צמחוני

מצרכים (4-5 מנות):

250 גרם סייטן בטעם טבעי חתוך לקוביות קטנות (כ-1 ס"מ) *אפשר להמיר בטופו

תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה

2 שיני שום פרוסות

1 בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ-2 ס"מ)

גזר בינוני קלוף חתוך לעיגולים

סלסלת פטריות שמפניון חתוכות גס

חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות

2 כוסות מים רותחים

כף מלאה רסק עגבניות

תיבול: כף מלאה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית פפריקה חריפה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

להסמכת הרוטב: כף גדושה קורנפלור + 3 כפות מים קרים

אופן הכנה:

-מערבבים את ריבועי הסייטן עם כף סילאן וכף סויה ומשרים למשך 10 דקות לפחות.

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מזיזים את הבצל לצד אחד של הסיר ומוסיפים את ריבועי הסייטן לצד השני. מטגנים על אש בינונית כדקה מכל צד. מערבבים את הסייטן עם הבצל והשום ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים תפוח אדמה, גזר, פטריות וגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

-מערבבים כף גדושה קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לקבלת בלילה חלקה ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לאפונה
קישואים ועגבניות בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אור מור (20:29 7.04.2020)

היי אפרת, האם ניתן לשלב גרגירי חומוס במתכון? ובאיזה שלב אם כן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:01 7.04.2020)

אפשר להוסיף גרגירי חומוס מבושלים משימורים או משקית קפואה. יש להוסיף בהתחלה יחד עם הירקות.
חג שמח 🌺

Avatar
נ (21:23 25.01.2020)

לקחתי את המתכון השני של הגולאש שיש באתר והחלפתי את הבשר בצורת הכנה של הסייטן שכתובה כאן. יצא מעולה!
אני כן ממליץ להוסיף בהרט לתיבול.
תודה על ההשקעה, אשתי הצמחונית נהנתה גם כי מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 26.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

Avatar
מירי עשת (09:30 28.10.2019)

אפשר להחליף את הסייטן בטופו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 28.10.2019)

כן.

Avatar
הדר (11:44 26.09.2019)

ניתן להקפיא? כמה זמן נשאר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 26.09.2019)

לדעתי פחות מומלץ להקפיא. זה נשמר במקרר 4-5 ימים.

Avatar
עדי (13:04 22.05.2019)

"כמו במסעדת שף!"- התגובה של בעלי….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:51 22.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי

Avatar
נעה (06:41 25.01.2019)

האם ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה או שבטים/מירקם של הסייטן יהרסו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 25.01.2019)

כן אפשר.

Avatar
זהר (14:51 15.11.2018)

איזה סוג של סייטן לקנות? יש מלא סוגים שונים בסופר. סליחה על הבורות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 15.11.2018)

היי זהר,
אני השתמשתי בסייטן של TEVA DELI בסגנון טבעי אבל אפשר לקנות כל סייטן בטעם טבעי.

Avatar
זהר (19:41 15.11.2018)

רוב תודות. עכשיו אני צריך לשאול איפה קונים בטעם טבעי, כי אין כזה בסופרים כמעט:(

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 15.11.2018)

אני קניתי במחלקת GREEN בשופרסל.

Avatar
איציק עובדיה (15:20 10.11.2018)

היי…תודה רבה.
כבר הרבה זמן אני מחפש מתכון של גולש טבעוני.
הכנתי לפי המתכון שלך: אחד לאחד…
יצא מצוין. טעים מאוד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 10.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה איציק.

Avatar
דבורה (16:45 4.10.2018)

מה אפשר לשים במקום קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 4.10.2018)

זה רק להסמכת הרוטב. אפשר לוותר או לשים קמח רגיל.

Avatar
דבורה (13:44 5.10.2018)

תודה רבה

Avatar
שרון (18:10 11.09.2018)

הכנתי היום ויצא מעולה! קל להכנה, טעים מאוד ומשביע מאוד. עשיתי כמות כפולה עם קצת יותר תפוחי אדמה, כדי שיישאר לארוחה נוספת 🙂 באמת חשוב שקוביות הסייטן יהיו קטנות כדי שיספגו את הרוטב, אחרת אין לסייטן טעם. תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 11.09.2018)

תודה שרון, שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה 🌷

Avatar
שמוליק (17:09 18.07.2018)

לכמה מנות מספיק המתכון? ובאיזה סיר להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 18.07.2018)

4-5 מנות. כדאי להשתמש בסיר בינוני-גדול מטפלון.

Avatar
חנה (21:08 12.07.2018)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בפטריות משומרות?
האם נשאר רוטב בתבשיל לאחר הבישול?

תודה מראש,
לילה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 12.07.2018)

היי חנה,
אפשר להשתמש בפטריות משומרות, רצוי שלמות אם יש לך.
וכן, נשאר רוטב לאחר הבישול.

Avatar
חדוה (10:28 12.07.2018)

היי , תודה על המתכונים המדהימים, אם מבשלים טופו האם זמן הבישול שונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 12.07.2018)

אין שינוי.

Avatar
חנה (09:01 12.07.2018)

בוקר טוב אפרת!

האם אפשר להחליף את הסייטן בטופו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 12.07.2018)

כן אפשר.

Avatar
צילה (10:30 11.07.2018)

נראה מעניין.מה מציעה לשים במקום סילאן ורוטב סויה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 11.07.2018)

היי צילה,
אם יש לך רוטב טריאקי אז אפשר לשים מקום. אין לי רעיון לרוטב אחר.
יום מקסים 🌷️

Avatar
צילה (17:04 11.07.2018)

תודה

Avatar
אודליה (13:24 10.07.2018)

וואו נראה מדהים!! מה זה הדבר הזה?? לעולם לא שמעתי על סייטן חחח 🙂 יש לו כשרות מהדרין?? הוא דומה בטעם לקוביות סויה? ממש מגרה, חייבת להגיד, במיוחד כשאנחנו בפתח חודש אב ונוהגים לא לאכול בשר …

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 10.07.2018)

היי אודליה,
גם בשבילי זאת הייתה התנסות חדשה 🙂
יש על זה הכשר רבנות, לא בטוחה אם יש גם כשרות מהדרין. זה מזכיר טופו בכך שזה אלסטי וסופג את הטעם של התבשיל אבל לטעמי עדיף להכין עם טופו.

Avatar
אודליה (21:02 10.07.2018)

תודה רבה על התגובה! אחפש אותו ואם לא אמצא בכשרות מהדרין, אז אכין בקרוב בע"ה עם רצועות סויה/טופו. פשוט זה מסקרן … 🙂 ערב טוב יקירה!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.