זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 57 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
250 גרם סייטן בטעם טבעי חתוך לקוביות קטנות (כ-1 ס”מ) *אפשר להמיר בטופו
תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה
2 שיני שום פרוסות
1 בצל בינוני קצוץ
תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ-2 ס”מ)
גזר בינוני קלוף חתוך לעיגולים
סלסלת פטריות שמפניון חתוכות גס
חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות
2 כוסות מים רותחים
כף מלאה רסק עגבניות
תיבול: כף מלאה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית פפריקה חריפה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
להסמכת הרוטב: כף גדושה קורנפלור + 3 כפות מים קרים
אופן הכנה:
-מערבבים את ריבועי הסייטן עם כף סילאן וכף סויה ומשרים למשך 10 דקות לפחות.
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.
-מזיזים את הבצל לצד אחד של הסיר ומוסיפים את ריבועי הסייטן לצד השני. מטגנים על אש בינונית כדקה מכל צד. מערבבים את הסייטן עם הבצל והשום ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
-מוסיפים תפוח אדמה, גזר, פטריות וגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.
-מערבבים כף גדושה קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לקבלת בלילה חלקה ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- פחזניות קצפת והשחר |
- בורקס השחר |
- קוביות קרח לימון ונענע
הי🌹
מאד נהנית מהמתכונים שלך…
תודה…
מה אפשר לשים במקום פטריות?
תודה שוב
אפשר לוותר על הפטריות:)
ועוד משהו- אם אין סילאן, ולא פטריות…
יישאר משהו בשביל הטעם?
הטעם יהיה פחות עשיר ומתובל אבל עדיין טעים(:
אגב אפשר לשים דבש במקום סילאן.
שלום אפרת,
אני משתמשת בשקית של 200 גרם סויה, כתוב עליה לבשל 12 דקות לריכוך, ואח”כ להשתמש. בשלתי ועכשיו זה שוקל קילו…
כמה להשתמש בשביל המתכון הזה?
ב- 250 גרם לפני הריכוך או אחרי?
היי,
לא היה צורך בבישול מקדים, רק להשרות ואז לטגן כפי שכתוב במתכון.
בכל מקרה, את יכולה להשתמש בכ-400-500 גרם מהסויה המבושלת.
תודה על המענה, ועוד שאלה
יש לך מושג אם הנתחים המבושלים כבר יכולים להישמר?
שהרי יש לי כמות גדולה
אני חושבת שכן, כמה ימים במקרר.
מתכון מעולה.
לא היה לי באותו רגע סייטן, עד השתמשתי בחבילת טופו קשה. בגלל המעבר מ250 גרם סייטן ל300 גרם טופו, הגדלתי במעט את כל התבלינים.
שמתי בלי פפריקה חריפה כי אני לא מחובבי החריף.
יצא מעדן!
פעם הבאה אנסה עם סייטן טיבעי.
המון תודה.
את מוכשרת בטירוף.
וואו נראה מושלם! תודה לך על השיתוף שרית😊
היי אפרת, חושבת שיתאים להוסיף קישוא למתכון? שניים קטנים?
אולי קולורבי?
אני מוותרת על הגמבה כי לא אוהבת את הטעם
תודה 🙂
אני מניחה שאפשרי 🙂
אפשר גם לוותר על הגמבה
היי אפרת, “תשעת הימים” מתקרבים ואני מאוד רוצה להכין את הגולש הזה! אם אשתמש ב400 גרם קוביות סויה, תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות לשאר המצרכים? והאם מתאים פה גם בטטה?? תודה רבה וערב נפלא 🙂
היי אודליה,
אפשר להשאיר את כמות הירקות כמו במתכון ולהוסיף בטטה.
את קוביות הסויה להשרות ב2 כפות סויה וכף וחצי סילאן.
מעבר לזה, לא אמור להיות שינוי בכמויות. כמובן שרצוי לטעום לקראת הסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
את את רוצה להכין כמות גדולה אפשר להכפיל את כל החומרים, כולל המים והתיבול.
היי אפרת, חוזרת לעדכן 🙂 הכנתי הערב ויצא מושלם! קוביות הסויה קצת נעלמו בתוך התבשיל למרות שהשתמשתי בכמעט 400 גרם! כנראה בגלל שהוספתי גם בטטה די גדולה, אבל יצא ממש ממש טעים, אפילו בעלי אהב ואנחנו ממש לא צמחוניים! אז תודה רבה על המתכון המוצלח ואני בטוחה שאכין עוד פעם בימים הקרובים “לכבוד” תשעת הימים 🙂 ערב מקסים יקירה!
תודה שחזרת לעדכן ❤️
היי! שאלה קצת מוזרה בעיקר כי מדובר במתכון צימחוני אבל האם אפשר לשים בפנים חתיכות דג במקום סייטן?
לא ניסיתי אבל נשמע מעניין.
אם כן, אני חושבת שכדאי להשתמש בסיר שטוח כמו סוטאג’ ולהוסיף נתחי דג (פילטים) כרבע שעה לפני סיום הבישול.
היי אפרת, האם ניתן לשלב גרגירי חומוס במתכון? ובאיזה שלב אם כן?
אפשר להוסיף גרגירי חומוס מבושלים משימורים או משקית קפואה. יש להוסיף בהתחלה יחד עם הירקות.
חג שמח 🌺
לקחתי את המתכון השני של הגולאש שיש באתר והחלפתי את הבשר בצורת הכנה של הסייטן שכתובה כאן. יצא מעולה!
אני כן ממליץ להוסיף בהרט לתיבול.
תודה על ההשקעה, אשתי הצמחונית נהנתה גם כי מאוד
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
אפשר להחליף את הסייטן בטופו?
כן.
ניתן להקפיא? כמה זמן נשאר במקרר?
לדעתי פחות מומלץ להקפיא. זה נשמר במקרר 4-5 ימים.
“כמו במסעדת שף!”- התגובה של בעלי….
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי
האם ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה או שבטים/מירקם של הסייטן יהרסו?
כן אפשר.
איזה סוג של סייטן לקנות? יש מלא סוגים שונים בסופר. סליחה על הבורות
היי זהר,
אני השתמשתי בסייטן של TEVA DELI בסגנון טבעי אבל אפשר לקנות כל סייטן בטעם טבעי.
רוב תודות. עכשיו אני צריך לשאול איפה קונים בטעם טבעי, כי אין כזה בסופרים כמעט:(
אני קניתי במחלקת GREEN בשופרסל.
היי…תודה רבה.
כבר הרבה זמן אני מחפש מתכון של גולש טבעוני.
הכנתי לפי המתכון שלך: אחד לאחד…
יצא מצוין. טעים מאוד.
שמחה לשמוע 🙂
תודה איציק.
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
זה רק להסמכת הרוטב. אפשר לוותר או לשים קמח רגיל.
תודה רבה
הכנתי היום ויצא מעולה! קל להכנה, טעים מאוד ומשביע מאוד. עשיתי כמות כפולה עם קצת יותר תפוחי אדמה, כדי שיישאר לארוחה נוספת 🙂 באמת חשוב שקוביות הסייטן יהיו קטנות כדי שיספגו את הרוטב, אחרת אין לסייטן טעם. תודה!!
תודה שרון, שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה 🌷
לכמה מנות מספיק המתכון? ובאיזה סיר להשתמש?
4-5 מנות. כדאי להשתמש בסיר בינוני-גדול מטפלון.
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בפטריות משומרות?
האם נשאר רוטב בתבשיל לאחר הבישול?
תודה מראש,
לילה טוב!
היי חנה,
אפשר להשתמש בפטריות משומרות, רצוי שלמות אם יש לך.
וכן, נשאר רוטב לאחר הבישול.
היי , תודה על המתכונים המדהימים, אם מבשלים טופו האם זמן הבישול שונה?
אין שינוי.
בוקר טוב אפרת!
האם אפשר להחליף את הסייטן בטופו?
כן אפשר.
נראה מעניין.מה מציעה לשים במקום סילאן ורוטב סויה?
תודה
היי צילה,
אם יש לך רוטב טריאקי אז אפשר לשים מקום. אין לי רעיון לרוטב אחר.
יום מקסים 🌷️
תודה
וואו נראה מדהים!! מה זה הדבר הזה?? לעולם לא שמעתי על סייטן חחח 🙂 יש לו כשרות מהדרין?? הוא דומה בטעם לקוביות סויה? ממש מגרה, חייבת להגיד, במיוחד כשאנחנו בפתח חודש אב ונוהגים לא לאכול בשר …
היי אודליה,
גם בשבילי זאת הייתה התנסות חדשה 🙂
יש על זה הכשר רבנות, לא בטוחה אם יש גם כשרות מהדרין. זה מזכיר טופו בכך שזה אלסטי וסופג את הטעם של התבשיל אבל לטעמי עדיף להכין עם טופו.
תודה רבה על התגובה! אחפש אותו ואם לא אמצא בכשרות מהדרין, אז אכין בקרוב בע”ה עם רצועות סויה/טופו. פשוט זה מסקרן … 🙂 ערב טוב יקירה!