שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 57 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

250 גרם סייטן בטעם טבעי חתוך לקוביות קטנות (כ-1 ס”מ) *אפשר להמיר בטופו

תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה

2 שיני שום פרוסות

1 בצל בינוני קצוץ

תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (כ-2 ס”מ)

גזר בינוני קלוף חתוך לעיגולים

סלסלת פטריות שמפניון חתוכות גס

חצי גמבה חתוכה לרצועות דקות

2 כוסות מים רותחים

כף מלאה רסק עגבניות

תיבול: כף מלאה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית פפריקה חריפה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

להסמכת הרוטב: כף גדושה קורנפלור + 3 כפות מים קרים

אופן הכנה:

-מערבבים את ריבועי הסייטן עם כף סילאן וכף סויה ומשרים למשך 10 דקות לפחות.

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה.

-מזיזים את הבצל לצד אחד של הסיר ומוסיפים את ריבועי הסייטן לצד השני. מטגנים על אש בינונית כדקה מכל צד. מערבבים את הסייטן עם הבצל והשום ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

-מוסיפים תפוח אדמה, גזר, פטריות וגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

-מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים כף גדושה קורנפלור עם 3 כפות מים קרים עד לקבלת בלילה חלקה ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לאפונה
קישואים ועגבניות בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרית (15:02 4.05.2021)

מתכון מעולה.
לא היה לי באותו רגע סייטן, עד השתמשתי בחבילת טופו קשה. בגלל המעבר מ250 גרם סייטן ל300 גרם טופו, הגדלתי במעט את כל התבלינים.
שמתי בלי פפריקה חריפה כי אני לא מחובבי החריף.

יצא מעדן!
פעם הבאה אנסה עם סייטן טיבעי.
המון תודה.
את מוכשרת בטירוף.

מתכונים ב-10 דקות (17:01 4.05.2021)

וואו נראה מושלם! תודה לך על השיתוף שרית😊

אולגה (12:51 4.01.2021)

היי אפרת, חושבת שיתאים להוסיף קישוא למתכון? שניים קטנים?
אולי קולורבי?

אני מוותרת על הגמבה כי לא אוהבת את הטעם

תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:14 4.01.2021)

אני מניחה שאפשרי 🙂
אפשר גם לוותר על הגמבה

אודליה (17:52 15.07.2020)

היי אפרת, “תשעת הימים” מתקרבים ואני מאוד רוצה להכין את הגולש הזה! אם אשתמש ב400 גרם קוביות סויה, תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות לשאר המצרכים? והאם מתאים פה גם בטטה?? תודה רבה וערב נפלא 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:28 15.07.2020)

היי אודליה,
אפשר להשאיר את כמות הירקות כמו במתכון ולהוסיף בטטה.
את קוביות הסויה להשרות ב2 כפות סויה וכף וחצי סילאן.
מעבר לזה, לא אמור להיות שינוי בכמויות. כמובן שרצוי לטעום לקראת הסוף ולשפר תיבול לפי הטעם.
את את רוצה להכין כמות גדולה אפשר להכפיל את כל החומרים, כולל המים והתיבול.

אודליה (22:28 20.07.2020)

היי אפרת, חוזרת לעדכן 🙂 הכנתי הערב ויצא מושלם! קוביות הסויה קצת נעלמו בתוך התבשיל למרות שהשתמשתי בכמעט 400 גרם! כנראה בגלל שהוספתי גם בטטה די גדולה, אבל יצא ממש ממש טעים, אפילו בעלי אהב ואנחנו ממש לא צמחוניים! אז תודה רבה על המתכון המוצלח ואני בטוחה שאכין עוד פעם בימים הקרובים “לכבוד” תשעת הימים 🙂 ערב מקסים יקירה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:34 20.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן ❤️

ת (17:39 27.06.2020)

היי! שאלה קצת מוזרה בעיקר כי מדובר במתכון צימחוני אבל האם אפשר לשים בפנים חתיכות דג במקום סייטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:59 27.06.2020)

לא ניסיתי אבל נשמע מעניין.
אם כן, אני חושבת שכדאי להשתמש בסיר שטוח כמו סוטאג’ ולהוסיף נתחי דג (פילטים) כרבע שעה לפני סיום הבישול.

אור מור (20:29 7.04.2020)

היי אפרת, האם ניתן לשלב גרגירי חומוס במתכון? ובאיזה שלב אם כן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:01 7.04.2020)

אפשר להוסיף גרגירי חומוס מבושלים משימורים או משקית קפואה. יש להוסיף בהתחלה יחד עם הירקות.
חג שמח 🌺

נ (21:23 25.01.2020)

לקחתי את המתכון השני של הגולאש שיש באתר והחלפתי את הבשר בצורת הכנה של הסייטן שכתובה כאן. יצא מעולה!
אני כן ממליץ להוסיף בהרט לתיבול.
תודה על ההשקעה, אשתי הצמחונית נהנתה גם כי מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 26.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

מירי עשת (09:30 28.10.2019)

אפשר להחליף את הסייטן בטופו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 28.10.2019)

כן.

הדר (11:44 26.09.2019)

ניתן להקפיא? כמה זמן נשאר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 26.09.2019)

לדעתי פחות מומלץ להקפיא. זה נשמר במקרר 4-5 ימים.

עדי (13:04 22.05.2019)

“כמו במסעדת שף!”- התגובה של בעלי….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:51 22.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עדי

נעה (06:41 25.01.2019)

האם ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה או שבטים/מירקם של הסייטן יהרסו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 25.01.2019)

כן אפשר.

זהר (14:51 15.11.2018)

איזה סוג של סייטן לקנות? יש מלא סוגים שונים בסופר. סליחה על הבורות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 15.11.2018)

היי זהר,
אני השתמשתי בסייטן של TEVA DELI בסגנון טבעי אבל אפשר לקנות כל סייטן בטעם טבעי.

זהר (19:41 15.11.2018)

רוב תודות. עכשיו אני צריך לשאול איפה קונים בטעם טבעי, כי אין כזה בסופרים כמעט:(

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 15.11.2018)

אני קניתי במחלקת GREEN בשופרסל.

איציק עובדיה (15:20 10.11.2018)

היי…תודה רבה.
כבר הרבה זמן אני מחפש מתכון של גולש טבעוני.
הכנתי לפי המתכון שלך: אחד לאחד…
יצא מצוין. טעים מאוד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 10.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה איציק.

דבורה (16:45 4.10.2018)

מה אפשר לשים במקום קורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 4.10.2018)

זה רק להסמכת הרוטב. אפשר לוותר או לשים קמח רגיל.

דבורה (13:44 5.10.2018)

תודה רבה

שרון (18:10 11.09.2018)

הכנתי היום ויצא מעולה! קל להכנה, טעים מאוד ומשביע מאוד. עשיתי כמות כפולה עם קצת יותר תפוחי אדמה, כדי שיישאר לארוחה נוספת 🙂 באמת חשוב שקוביות הסייטן יהיו קטנות כדי שיספגו את הרוטב, אחרת אין לסייטן טעם. תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 11.09.2018)

תודה שרון, שמחה שיצא טעים 🙂
שנה טובה 🌷

שמוליק (17:09 18.07.2018)

לכמה מנות מספיק המתכון? ובאיזה סיר להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 18.07.2018)

4-5 מנות. כדאי להשתמש בסיר בינוני-גדול מטפלון.

חנה (21:08 12.07.2018)

היי אפרת,
האם אפשר להשתמש בפטריות משומרות?
האם נשאר רוטב בתבשיל לאחר הבישול?

תודה מראש,
לילה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 12.07.2018)

היי חנה,
אפשר להשתמש בפטריות משומרות, רצוי שלמות אם יש לך.
וכן, נשאר רוטב לאחר הבישול.

חדוה (10:28 12.07.2018)

היי , תודה על המתכונים המדהימים, אם מבשלים טופו האם זמן הבישול שונה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 12.07.2018)

אין שינוי.

חנה (09:01 12.07.2018)

בוקר טוב אפרת!

האם אפשר להחליף את הסייטן בטופו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 12.07.2018)

כן אפשר.

צילה (10:30 11.07.2018)

נראה מעניין.מה מציעה לשים במקום סילאן ורוטב סויה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 11.07.2018)

היי צילה,
אם יש לך רוטב טריאקי אז אפשר לשים מקום. אין לי רעיון לרוטב אחר.
יום מקסים 🌷️

צילה (17:04 11.07.2018)

תודה

אודליה (13:24 10.07.2018)

וואו נראה מדהים!! מה זה הדבר הזה?? לעולם לא שמעתי על סייטן חחח 🙂 יש לו כשרות מהדרין?? הוא דומה בטעם לקוביות סויה? ממש מגרה, חייבת להגיד, במיוחד כשאנחנו בפתח חודש אב ונוהגים לא לאכול בשר …

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 10.07.2018)

היי אודליה,
גם בשבילי זאת הייתה התנסות חדשה 🙂
יש על זה הכשר רבנות, לא בטוחה אם יש גם כשרות מהדרין. זה מזכיר טופו בכך שזה אלסטי וסופג את הטעם של התבשיל אבל לטעמי עדיף להכין עם טופו.

אודליה (21:02 10.07.2018)

תודה רבה על התגובה! אחפש אותו ואם לא אמצא בכשרות מהדרין, אז אכין בקרוב בע”ה עם רצועות סויה/טופו. פשוט זה מסקרן … 🙂 ערב טוב יקירה!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.