שום דבר לא נמצא
    >

ארוחה בריאה ומהירה : מתכון לכרובית וברוקולי מוקפצים במחבת

ברוקולי וכרובית מוקפצים

מצרכים (3-4 מנות):

400 גרם ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

400 גרם כרובית חתוכה לפרחים קטנים

1 בצל בינוני קצוץ גס

תיבול: 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות שטוחות סילאן, 2 כפות צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בווק או במחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן, עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את פרחי הברוקולי והכרובית ומקפיצים/מערבבים על אש גבוהה במשך 3-4 דקות.

-מתבלים בסויה, סילאן וצ'ילי מתוק וממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך מספר דקות נוספות, עד לספיגת הטעמים ולריכוך חלקי.

הערות:

*הירקות אמורים להישאר פריכים ונגיסים. לא מומלץ לבשל אותם עד לריכוך מלא, אחרת הם מאבדים מערכם התזונתי.

*הצ'ילי המתוק מעניק טעם מעט חריף לכן מי שפחות אוהב יכול לוותר בכלל או לשים כף אחת בלבד.

ראו גם
מתכון לקינוח שוקולד וקרם עוגיות
מתכון למאפינס פיצה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
איילת (23:59 6.09.2019)

היי,
האם אפשר בלי בצל? הקטנה שלי לא אוהבת בצל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 7.09.2019)

כן אפשר.

Avatar
תמר (14:14 7.05.2019)

מתכון מעולה! כמה פשוט, ככה טעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 7.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אירה (17:29 30.01.2018)

שלום 🙂
אפשר להוסיף גמבה אדומה למנה?
הכוונה להכין ביחד..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 30.01.2018)

כן אפשר.

Avatar
אני (14:14 26.01.2018)

שלום ! יש לי שקית כרובית של סנפרוסט, אפשר להכין באןתה מתכונת או אולי מקפיצים פחות זמן ? תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 26.01.2018)

היי,
אפשר אבל כדאי לקחת בחשבון שבגלל שהיא קפואה זה ייצא פחות פריך ונגיס. זמן הבישול אינו משתנה.
שבת שלום 🙂

Avatar
טל (17:39 5.01.2018)

שלום:)
מאוד נהנית מהאתר!
האם יצא טעים אם אטגן בשמן קוקוס?
תודה ושבת שלום 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:41 5.01.2018)

זה עניין של טעם (לטעמי עדיף שמן זית).
שבת שלום 🙂

Avatar
מני (10:22 21.11.2017)

היי.
אם אפשר להקפיץ את הברוקולי במקום שליקה כשלב מוקדם בהכנת פשטידת ברוקולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 21.11.2017)

היי מני,
אפשר (בלי להוסיף לו תבלינים/רטבים). העיקר שהברוקולי יתרכך.

Avatar
רוזה (21:13 17.09.2017)

סויה, סילאן…
תיבול לא בריא ..

Avatar
גלית (22:15 22.11.2017)

קיימים בחנויות הטבע סילאן טיבעי ללא תוספת סוכר,
ןרוטב סויה תמרי איכותי וטוב, אמנם קצת יותר יקר מהסופר
אך בהחלט שווה.

Avatar
moria (19:22 24.04.2017)

האם צריך לבשל קודם את הברוקולי והכרובית במים חמים? ואם כן כמה זמן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:26 24.04.2017)

לא, אין צורך.

Avatar
שירן (08:58 24.04.2017)

אני הריונית בחודש החמישי וכל כך היה בא לי ברוקולי אתמול וחיפשתי מתכון קליל ומהיר 🙂 יצא ממש טעים הוספתי לי נודלס בצד והיה פשוט מושלם! תודה רבה את אלופה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:23 24.04.2017)

היי שירן,
שמחה מאוד לשמוע.
מאחלת לך המשך הריון קל ולידה קלה ומהירה 🙂
יום מקסים

Avatar
סבטלנה (18:42 27.02.2017)

אפשר להכין אותו דבר אבל בתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:29 27.02.2017)

כן. אפשר לשים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 25-30 דקות.

Avatar
אלה (14:41 27.12.2016)

כולם בתגובה למנה המוקפצת זאת כתבו שכרובית וברוקולי יצאו קריספיים. אצלי הם לא. הם יצאו רטובים אבל טעימים. מה הסיבה לכך? אני מניחה שזה לא בגלל הדבש שהשתמשתי בו במקום הסילאן.

תודה,
אלה.

Avatar
אלה (14:23 27.12.2016)

הי, כמה זמן אחרי שהוספתי כל התבלינים, להמשיך בהקפצה?
האתר באמת מצויין. היה לך רעיון נפלא לייצור אתר כזה לאחת שאינה אוהבת לבשל ולהתעסק עם מצרכים לא מוכרים.
המתכונים שלך פשוטים, מהירים וטעימים.
גם אני התחלתי קצת לבלות את זמני הפנוי יותר במטבח בזכות המתכונים הפשוטים שלך.
תודה וחג שמח!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:10 27.12.2016)

היי אלה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לאחר שמתבלים מומלץ להמשיך לבשל כ-3 דקות.
זה לא אמור לצאת קריספי כי אין כאן צלייה בתנור. אולי הם התכוונו לנגיסים.
חג שמח!

Avatar
רוית (17:55 21.09.2016)

היי איזה ירק אפשר במקום ברוקולי? פטריות הולך? אין לי צילי מתוק. אפשר טריאקי או כלום?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:36 21.09.2016)

היי רוית,
פטריות זה מצוין. את יכולה לוותר לגמרי על הצ'ילי.

Avatar
אודין (16:15 21.09.2016)

גם בלי הכרובית זה בסדר?בעלי לא אוהב כרובית. ואם אני רוצה להכניס שומשום,באיזה שלב עושים את זה? לפני הבצל? ומתה על המתכונים שלך. את עושה עבודת קודש עם ידיים שמאליות כמוני

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:50 21.09.2016)

היי אודין,
את יכולה לוותר על הכרובית ולשים כמות גדולה יותר של ברוקולי.
את השומשום את יכולה לפזר בסוף אחרי שתיבלת את הברוקולי.
בהצלחה 😉

Avatar
קרן (15:17 15.07.2016)

האם אפשר לשים טריאקי במקום סויה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.07.2016)

היי קרן,
אפשר במקום סויה וסילאן לשים 5-6 כפות טריאקי.
שבת שלום 🙂

Avatar
קרן אוליאל (09:02 12.06.2016)

חג שמח 🙂 חיפשתי אתמול תוספת זריזה לארוחת-ערב… יצא מעולה!! לא היה לי צ'ילי מתוק אז השתמשתי באריסה. יצא פשוט תענוג, וכמובן בעשר דקות, מתוזמן עם שאר הארוחה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:36 12.06.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה קרן וחג שמח 🙂

Avatar
דבי (12:22 19.05.2016)

הי!

אולי יש לך דרך להכנת מוקפצים בתנור אבל מרצועות של ירקות רגילים ובלי הרבה תיבול (שמן ופ. שחור…)
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:33 19.05.2016)

היי דבי,
מצרפת לינק למתכון ירקות צלויים בתנור עם תיבול מאוד עדין ופשוט- ירקות צלויים בתנור.
את יכולה להשתמש באיזה ירקות שבא לך 🙂

Avatar
אברמוב מוניקה (12:25 9.05.2016)

האם להשתמש בברוקולי וכרובית קפואים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:01 9.05.2016)

היי מוניקה,
אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שהם קפואים הם יהיו פחות פריכים ונגיסים.
המשך יום נפלא 🙂

Avatar
יעל ניר (14:50 13.02.2016)

פשוט מושלם!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:19 13.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אירית (20:36 30.12.2015)

האם אפשר להכין יום לפני הארוחה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:05 30.12.2015)

היי אירית,
הכי טעים לאכול טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם.
ערב נעים 🙂

Avatar
ימית (18:06 16.12.2015)

הכנתי היום יצא מאוד טעים ואכן לא כדאי להרתיח לפני יוצא פריך מאד וקריספי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:53 16.12.2015)

תודה ימית, שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
נופר (16:59 2.11.2015)

יצא מעולה! בזכותך התחלתי לבשל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:13 2.11.2015)

תודה נופר, איזה כיף לשמוע!

Avatar
נעמה (12:32 26.10.2015)

היי
רוצה מאוד להכין לארוחת צהריים. יש הכול חוץ מסויה….):
במה אפשר להחליף או כמה נורא זה בלי?

תודה על מתכונים מעולים (:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:42 26.10.2015)

היי נעמה,
רוטב הסויה מוסיף אבל אם אין לך תכיני רק עם רוטב צ'ילי מתוק וקצת מלח (אם לא מפריע לך שזה יהיה פיקנטי 🙂 ).

Avatar
ברוריה (15:37 28.08.2015)

עשיתי רק כרובית בלי ברוקולי, יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:55 28.08.2015)

שמחה לשמוע ברוריה 🙂
שבת שלום

Avatar
קריסטינה (00:19 21.08.2015)

יצא טעים ביותר!!! שוב תודה לך ההברקות האלה!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:33 21.08.2015)

שמחה לשמוע קריסטינה!

Avatar
סימה (10:34 12.08.2015)

בקר טוב. אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בירקות קפואים למתכון הנ"ל ?
תודה מראש
רציתי לציין כי אני מאוד אוהבת את האתר הזה,ואני ממליצה לכל חבריי..!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:39 12.08.2015)

תודה סימה, כיף לשמוע 🙂
את יכולה להשתמש בירקות קפואים, רק חשוב לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות כדי שהם לא יהיו יותר מידי רכים ויאבדו את צורתם.
בהצלחה ויום נפלא!

Avatar
סימה (10:45 12.08.2015)

תודה על התגובה המהירה .:)
האם הבנתי שיש לבשל אותם לפני ההקפצה.? או רק להפשיר ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:49 12.08.2015)

רק להפשיר מעט וישר להקפיץ כמו שרשום במתכון (הכוונה שלי הייתה לשים לב לא לבשל במחבת/להקפיץ יותר מידי זמן 🙂 ).

Avatar
סימה (11:00 12.08.2015)

המון המון תודה.

Avatar
יובל (14:03 11.08.2015)

את הברוקולי והכרובית יש לבשל מראש?
או פשוט להכניס לווק אחרי הבצל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:07 11.08.2015)

היי יובל,
אין צורך לבשל לפני. להוסיף אותם איך שהם אחרי טיגון הבצל.
יום נפלא 🙂

Avatar
פרח (07:54 10.08.2015)

יצא מעולה ונטרף עד הגרגיר האחרון.
אפרת האתר נפלא.
אני מוציאה מתכונים רק מכאן והכל יוצא פשוט טעים.
המלצתי לכל חברותיי.
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:47 10.08.2015)

איזה כיף לפתוח את היום עם תגובה כזאת 🙂
תודה רבה ויום נפלא!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.