שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

400 גרם ברוקולי חתוך לפרחים קטנים

400 גרם כרובית חתוכה לפרחים קטנים

1 בצל בינוני קצוץ גס

תיבול: 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות שטוחות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בווק או במחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן, עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את פרחי הברוקולי והכרובית ומקפיצים/מערבבים על אש גבוהה במשך 3-4 דקות.

-מתבלים בסויה, סילאן וצ’ילי מתוק וממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך מספר דקות נוספות, עד לספיגת הטעמים ולריכוך חלקי.

הערות:

*הירקות אמורים להישאר פריכים ונגיסים. לא מומלץ לבשל אותם עד לריכוך מלא, אחרת הם מאבדים מערכם התזונתי.

*הצ’ילי המתוק מעניק טעם מעט חריף לכן מי שפחות אוהב יכול לוותר בכלל או לשים כף אחת בלבד.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לקינוח שוקולד וקרם עוגיות
מתכון למאפינס פיצה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רבקה (14:57 30.04.2021)

היי מה אפשר להשים במקום רוטב סויה תודה ענקיתת

מתכונים ב-10 דקות (15:39 30.04.2021)

היי רבקה,
רוטב הסויה מוסיף אבל אם אין לך- תכיני רק עם רוטב צ’ילי מתוק וקצת מלח. את יכולה לשים גם רוטב טריאקי במקום הסויה.

טל (09:26 24.03.2021)

היי, האם אפשר להכין את המתכון יום מראש? תודה! המתכונים באתר נהדרים 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:02 24.03.2021)

היי טל,
אפשר להכין יום לפני ההגשה ולחמם לפני😊

טל (13:06 24.03.2021)

תודה.

עינב (20:02 25.08.2020)

האם אפשר להשתמש בברוקולי וכרובית של סנפרוסט

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 26.08.2020)

אפשר אבל בגלל שהם קפואים הם יהיו פחות פריכים ונגיסים

חוה (09:48 24.08.2020)

הי אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים הטעימים והמוצלחים, אני משתמשת בהם המון.
חשבתי להכין את הברוקולי והכרובית המוקפצים לסעודת שבע ברכות לעשרים איש בערך, בסגנון של הגשה אישית.
רציתי להתייעץ איתך לגבי הכמויות.
תודה רבה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:54 24.08.2020)

היי חוה,
לגבי כמויות, אילו עוד מנות את מתכננת להגיש?

חוה (22:57 24.08.2020)

יש מנה ראשונה של לחמים, מטבלים ומרק ובמנה העיקרית שתי תוספות של פחממה, שתי עיקריות (בשרי) ועוד מנת ירק בנוסף לברוקולי. וכמובן קינוח
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 25.08.2020)

אז אני חושבת שמספיק להכפיל כמויות ב-4.

חוה (23:08 24.08.2020)

ושכחתי, שני סלטים….

חוה (18:42 27.08.2020)

תודה רבה!!!!

שרית (17:08 22.07.2020)

היי
עם מה כדאי לאכול בצד? משהו קצת יותר דיאטטי מפסטה…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:17 22.07.2020)

אפשר להגיש גם עם קינואה אם את אוהבת.

איילת (23:59 6.09.2019)

היי,
האם אפשר בלי בצל? הקטנה שלי לא אוהבת בצל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 7.09.2019)

כן אפשר.

תמר (14:14 7.05.2019)

מתכון מעולה! כמה פשוט, ככה טעים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 7.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂

אירה (17:29 30.01.2018)

שלום 🙂
אפשר להוסיף גמבה אדומה למנה?
הכוונה להכין ביחד..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:05 30.01.2018)

כן אפשר.

אני (14:14 26.01.2018)

שלום ! יש לי שקית כרובית של סנפרוסט, אפשר להכין באןתה מתכונת או אולי מקפיצים פחות זמן ? תודה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 26.01.2018)

היי,
אפשר אבל כדאי לקחת בחשבון שבגלל שהיא קפואה זה ייצא פחות פריך ונגיס. זמן הבישול אינו משתנה.
שבת שלום 🙂

טל (17:39 5.01.2018)

שלום:)
מאוד נהנית מהאתר!
האם יצא טעים אם אטגן בשמן קוקוס?
תודה ושבת שלום 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:41 5.01.2018)

זה עניין של טעם (לטעמי עדיף שמן זית).
שבת שלום 🙂

מני (10:22 21.11.2017)

היי.
אם אפשר להקפיץ את הברוקולי במקום שליקה כשלב מוקדם בהכנת פשטידת ברוקולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 21.11.2017)

היי מני,
אפשר (בלי להוסיף לו תבלינים/רטבים). העיקר שהברוקולי יתרכך.

רוזה (21:13 17.09.2017)

סויה, סילאן…
תיבול לא בריא ..

גלית (22:15 22.11.2017)

קיימים בחנויות הטבע סילאן טיבעי ללא תוספת סוכר,
ןרוטב סויה תמרי איכותי וטוב, אמנם קצת יותר יקר מהסופר
אך בהחלט שווה.

moria (19:22 24.04.2017)

האם צריך לבשל קודם את הברוקולי והכרובית במים חמים? ואם כן כמה זמן?

מתכונים ב-10 דקות (20:26 24.04.2017)

לא, אין צורך.

שירן (08:58 24.04.2017)

אני הריונית בחודש החמישי וכל כך היה בא לי ברוקולי אתמול וחיפשתי מתכון קליל ומהיר 🙂 יצא ממש טעים הוספתי לי נודלס בצד והיה פשוט מושלם! תודה רבה את אלופה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:23 24.04.2017)

היי שירן,
שמחה מאוד לשמוע.
מאחלת לך המשך הריון קל ולידה קלה ומהירה 🙂
יום מקסים

סבטלנה (18:42 27.02.2017)

אפשר להכין אותו דבר אבל בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (20:29 27.02.2017)

כן. אפשר לשים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 25-30 דקות.

אלה (14:41 27.12.2016)

כולם בתגובה למנה המוקפצת זאת כתבו שכרובית וברוקולי יצאו קריספיים. אצלי הם לא. הם יצאו רטובים אבל טעימים. מה הסיבה לכך? אני מניחה שזה לא בגלל הדבש שהשתמשתי בו במקום הסילאן.

תודה,
אלה.

אלה (14:23 27.12.2016)

הי, כמה זמן אחרי שהוספתי כל התבלינים, להמשיך בהקפצה?
האתר באמת מצויין. היה לך רעיון נפלא לייצור אתר כזה לאחת שאינה אוהבת לבשל ולהתעסק עם מצרכים לא מוכרים.
המתכונים שלך פשוטים, מהירים וטעימים.
גם אני התחלתי קצת לבלות את זמני הפנוי יותר במטבח בזכות המתכונים הפשוטים שלך.
תודה וחג שמח!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:10 27.12.2016)

היי אלה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לאחר שמתבלים מומלץ להמשיך לבשל כ-3 דקות.
זה לא אמור לצאת קריספי כי אין כאן צלייה בתנור. אולי הם התכוונו לנגיסים.
חג שמח!

רוית (17:55 21.09.2016)

היי איזה ירק אפשר במקום ברוקולי? פטריות הולך? אין לי צילי מתוק. אפשר טריאקי או כלום?

מתכונים ב-10 דקות (20:36 21.09.2016)

היי רוית,
פטריות זה מצוין. את יכולה לוותר לגמרי על הצ’ילי.

אודין (16:15 21.09.2016)

גם בלי הכרובית זה בסדר?בעלי לא אוהב כרובית. ואם אני רוצה להכניס שומשום,באיזה שלב עושים את זה? לפני הבצל? ומתה על המתכונים שלך. את עושה עבודת קודש עם ידיים שמאליות כמוני

מתכונים ב-10 דקות (17:50 21.09.2016)

היי אודין,
את יכולה לוותר על הכרובית ולשים כמות גדולה יותר של ברוקולי.
את השומשום את יכולה לפזר בסוף אחרי שתיבלת את הברוקולי.
בהצלחה 😉

קרן (15:17 15.07.2016)

האם אפשר לשים טריאקי במקום סויה?

מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.07.2016)

היי קרן,
אפשר במקום סויה וסילאן לשים 5-6 כפות טריאקי.
שבת שלום 🙂

קרן אוליאל (09:02 12.06.2016)

חג שמח 🙂 חיפשתי אתמול תוספת זריזה לארוחת-ערב… יצא מעולה!! לא היה לי צ’ילי מתוק אז השתמשתי באריסה. יצא פשוט תענוג, וכמובן בעשר דקות, מתוזמן עם שאר הארוחה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:36 12.06.2016)

אני שמחה לשמוע!
תודה קרן וחג שמח 🙂

דבי (12:22 19.05.2016)

הי!

אולי יש לך דרך להכנת מוקפצים בתנור אבל מרצועות של ירקות רגילים ובלי הרבה תיבול (שמן ופ. שחור…)
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:33 19.05.2016)

היי דבי,
מצרפת לינק למתכון ירקות צלויים בתנור עם תיבול מאוד עדין ופשוט- ירקות צלויים בתנור.
את יכולה להשתמש באיזה ירקות שבא לך 🙂

אברמוב מוניקה (12:25 9.05.2016)

האם להשתמש בברוקולי וכרובית קפואים?

מתכונים ב-10 דקות (13:01 9.05.2016)

היי מוניקה,
אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שהם קפואים הם יהיו פחות פריכים ונגיסים.
המשך יום נפלא 🙂

יעל ניר (14:50 13.02.2016)

פשוט מושלם!!

מתכונים ב-10 דקות (17:19 13.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂

אירית (20:36 30.12.2015)

האם אפשר להכין יום לפני הארוחה

מתכונים ב-10 דקות (21:05 30.12.2015)

היי אירית,
הכי טעים לאכול טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם.
ערב נעים 🙂

ימית (18:06 16.12.2015)

הכנתי היום יצא מאוד טעים ואכן לא כדאי להרתיח לפני יוצא פריך מאד וקריספי

מתכונים ב-10 דקות (18:53 16.12.2015)

תודה ימית, שמחה שיצא טעים 🙂

נופר (16:59 2.11.2015)

יצא מעולה! בזכותך התחלתי לבשל

מתכונים ב-10 דקות (17:13 2.11.2015)

תודה נופר, איזה כיף לשמוע!

נעמה (12:32 26.10.2015)

היי
רוצה מאוד להכין לארוחת צהריים. יש הכול חוץ מסויה….):
במה אפשר להחליף או כמה נורא זה בלי?

תודה על מתכונים מעולים (:

מתכונים ב-10 דקות (12:42 26.10.2015)

היי נעמה,
רוטב הסויה מוסיף אבל אם אין לך תכיני רק עם רוטב צ’ילי מתוק וקצת מלח (אם לא מפריע לך שזה יהיה פיקנטי 🙂 ).

ברוריה (15:37 28.08.2015)

עשיתי רק כרובית בלי ברוקולי, יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (17:55 28.08.2015)

שמחה לשמוע ברוריה 🙂
שבת שלום

קריסטינה (00:19 21.08.2015)

יצא טעים ביותר!!! שוב תודה לך ההברקות האלה!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:33 21.08.2015)

שמחה לשמוע קריסטינה!

סימה (10:34 12.08.2015)

בקר טוב. אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בירקות קפואים למתכון הנ”ל ?
תודה מראש
רציתי לציין כי אני מאוד אוהבת את האתר הזה,ואני ממליצה לכל חבריי..!

מתכונים ב-10 דקות (10:39 12.08.2015)

תודה סימה, כיף לשמוע 🙂
את יכולה להשתמש בירקות קפואים, רק חשוב לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות כדי שהם לא יהיו יותר מידי רכים ויאבדו את צורתם.
בהצלחה ויום נפלא!

סימה (10:45 12.08.2015)

תודה על התגובה המהירה .:)
האם הבנתי שיש לבשל אותם לפני ההקפצה.? או רק להפשיר ?

מתכונים ב-10 דקות (10:49 12.08.2015)

רק להפשיר מעט וישר להקפיץ כמו שרשום במתכון (הכוונה שלי הייתה לשים לב לא לבשל במחבת/להקפיץ יותר מידי זמן 🙂 ).

סימה (11:00 12.08.2015)

המון המון תודה.

יובל (14:03 11.08.2015)

את הברוקולי והכרובית יש לבשל מראש?
או פשוט להכניס לווק אחרי הבצל?

מתכונים ב-10 דקות (14:07 11.08.2015)

היי יובל,
אין צורך לבשל לפני. להוסיף אותם איך שהם אחרי טיגון הבצל.
יום נפלא 🙂

פרח (07:54 10.08.2015)

יצא מעולה ונטרף עד הגרגיר האחרון.
אפרת האתר נפלא.
אני מוציאה מתכונים רק מכאן והכל יוצא פשוט טעים.
המלצתי לכל חברותיי.
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (08:47 10.08.2015)

איזה כיף לפתוח את היום עם תגובה כזאת 🙂
תודה רבה ויום נפלא!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.