זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
400 גרם ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
400 גרם כרובית חתוכה לפרחים קטנים
1 בצל בינוני קצוץ גס
תיבול: 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות שטוחות סילאן, 2 כפות צ’ילי מתוק
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל בווק או במחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן, עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים את פרחי הברוקולי והכרובית ומקפיצים/מערבבים על אש גבוהה במשך 3-4 דקות.
-מתבלים בסויה, סילאן וצ’ילי מתוק וממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך מספר דקות נוספות, עד לספיגת הטעמים ולריכוך חלקי.
הערות:
*הירקות אמורים להישאר פריכים ונגיסים. לא מומלץ לבשל אותם עד לריכוך מלא, אחרת הם מאבדים מערכם התזונתי.
*הצ’ילי המתוק מעניק טעם מעט חריף לכן מי שפחות אוהב יכול לוותר בכלל או לשים כף אחת בלבד.
תגובות
היי, האם אפשר להכין את המתכון יום מראש? תודה! המתכונים באתר נהדרים 🙂
היי טל,
אפשר להכין יום לפני ההגשה ולחמם לפני😊
תודה.
האם אפשר להשתמש בברוקולי וכרובית של סנפרוסט
אפשר אבל בגלל שהם קפואים הם יהיו פחות פריכים ונגיסים
הי אפרת,
קודם כל תודה על המתכונים הטעימים והמוצלחים, אני משתמשת בהם המון.
חשבתי להכין את הברוקולי והכרובית המוקפצים לסעודת שבע ברכות לעשרים איש בערך, בסגנון של הגשה אישית.
רציתי להתייעץ איתך לגבי הכמויות.
תודה רבה!!!
היי חוה,
לגבי כמויות, אילו עוד מנות את מתכננת להגיש?
יש מנה ראשונה של לחמים, מטבלים ומרק ובמנה העיקרית שתי תוספות של פחממה, שתי עיקריות (בשרי) ועוד מנת ירק בנוסף לברוקולי. וכמובן קינוח
תודה רבה!
אז אני חושבת שמספיק להכפיל כמויות ב-4.
ושכחתי, שני סלטים….
תודה רבה!!!!
היי
עם מה כדאי לאכול בצד? משהו קצת יותר דיאטטי מפסטה…
אפשר להגיש גם עם קינואה אם את אוהבת.
היי,
האם אפשר בלי בצל? הקטנה שלי לא אוהבת בצל
כן אפשר.
מתכון מעולה! כמה פשוט, ככה טעים.
שמחה שאהבת 🙂
שלום 🙂
אפשר להוסיף גמבה אדומה למנה?
הכוונה להכין ביחד..
כן אפשר.
שלום ! יש לי שקית כרובית של סנפרוסט, אפשר להכין באןתה מתכונת או אולי מקפיצים פחות זמן ? תודה ושבת שלום!
היי,
אפשר אבל כדאי לקחת בחשבון שבגלל שהיא קפואה זה ייצא פחות פריך ונגיס. זמן הבישול אינו משתנה.
שבת שלום 🙂
שלום:)
מאוד נהנית מהאתר!
האם יצא טעים אם אטגן בשמן קוקוס?
תודה ושבת שלום 🙂
זה עניין של טעם (לטעמי עדיף שמן זית).
שבת שלום 🙂
היי.
אם אפשר להקפיץ את הברוקולי במקום שליקה כשלב מוקדם בהכנת פשטידת ברוקולי?
היי מני,
אפשר (בלי להוסיף לו תבלינים/רטבים). העיקר שהברוקולי יתרכך.
סויה, סילאן…
תיבול לא בריא ..
קיימים בחנויות הטבע סילאן טיבעי ללא תוספת סוכר,
ןרוטב סויה תמרי איכותי וטוב, אמנם קצת יותר יקר מהסופר
אך בהחלט שווה.
האם צריך לבשל קודם את הברוקולי והכרובית במים חמים? ואם כן כמה זמן?
לא, אין צורך.
אני הריונית בחודש החמישי וכל כך היה בא לי ברוקולי אתמול וחיפשתי מתכון קליל ומהיר 🙂 יצא ממש טעים הוספתי לי נודלס בצד והיה פשוט מושלם! תודה רבה את אלופה 🙂
היי שירן,
שמחה מאוד לשמוע.
מאחלת לך המשך הריון קל ולידה קלה ומהירה 🙂
יום מקסים
אפשר להכין אותו דבר אבל בתנור?
כן. אפשר לשים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 25-30 דקות.
כולם בתגובה למנה המוקפצת זאת כתבו שכרובית וברוקולי יצאו קריספיים. אצלי הם לא. הם יצאו רטובים אבל טעימים. מה הסיבה לכך? אני מניחה שזה לא בגלל הדבש שהשתמשתי בו במקום הסילאן.
תודה,
אלה.
הי, כמה זמן אחרי שהוספתי כל התבלינים, להמשיך בהקפצה?
האתר באמת מצויין. היה לך רעיון נפלא לייצור אתר כזה לאחת שאינה אוהבת לבשל ולהתעסק עם מצרכים לא מוכרים.
המתכונים שלך פשוטים, מהירים וטעימים.
גם אני התחלתי קצת לבלות את זמני הפנוי יותר במטבח בזכות המתכונים הפשוטים שלך.
תודה וחג שמח!!!
היי אלה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לאחר שמתבלים מומלץ להמשיך לבשל כ-3 דקות.
זה לא אמור לצאת קריספי כי אין כאן צלייה בתנור. אולי הם התכוונו לנגיסים.
חג שמח!
היי איזה ירק אפשר במקום ברוקולי? פטריות הולך? אין לי צילי מתוק. אפשר טריאקי או כלום?
היי רוית,
פטריות זה מצוין. את יכולה לוותר לגמרי על הצ’ילי.
גם בלי הכרובית זה בסדר?בעלי לא אוהב כרובית. ואם אני רוצה להכניס שומשום,באיזה שלב עושים את זה? לפני הבצל? ומתה על המתכונים שלך. את עושה עבודת קודש עם ידיים שמאליות כמוני
היי אודין,
את יכולה לוותר על הכרובית ולשים כמות גדולה יותר של ברוקולי.
את השומשום את יכולה לפזר בסוף אחרי שתיבלת את הברוקולי.
בהצלחה 😉
האם אפשר לשים טריאקי במקום סויה?
היי קרן,
אפשר במקום סויה וסילאן לשים 5-6 כפות טריאקי.
שבת שלום 🙂
חג שמח 🙂 חיפשתי אתמול תוספת זריזה לארוחת-ערב… יצא מעולה!! לא היה לי צ’ילי מתוק אז השתמשתי באריסה. יצא פשוט תענוג, וכמובן בעשר דקות, מתוזמן עם שאר הארוחה. תודה רבה!
אני שמחה לשמוע!
תודה קרן וחג שמח 🙂
הי!
אולי יש לך דרך להכנת מוקפצים בתנור אבל מרצועות של ירקות רגילים ובלי הרבה תיבול (שמן ופ. שחור…)
תודה רבה!!!
היי דבי,
מצרפת לינק למתכון ירקות צלויים בתנור עם תיבול מאוד עדין ופשוט- ירקות צלויים בתנור.
את יכולה להשתמש באיזה ירקות שבא לך 🙂
האם להשתמש בברוקולי וכרובית קפואים?
היי מוניקה,
אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שהם קפואים הם יהיו פחות פריכים ונגיסים.
המשך יום נפלא 🙂
פשוט מושלם!!
שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר להכין יום לפני הארוחה
היי אירית,
הכי טעים לאכול טרי אבל אפשר גם להכין יום לפני ולחמם.
ערב נעים 🙂
הכנתי היום יצא מאוד טעים ואכן לא כדאי להרתיח לפני יוצא פריך מאד וקריספי
תודה ימית, שמחה שיצא טעים 🙂
יצא מעולה! בזכותך התחלתי לבשל
תודה נופר, איזה כיף לשמוע!
היי
רוצה מאוד להכין לארוחת צהריים. יש הכול חוץ מסויה….):
במה אפשר להחליף או כמה נורא זה בלי?
תודה על מתכונים מעולים (:
היי נעמה,
רוטב הסויה מוסיף אבל אם אין לך תכיני רק עם רוטב צ’ילי מתוק וקצת מלח (אם לא מפריע לך שזה יהיה פיקנטי 🙂 ).
עשיתי רק כרובית בלי ברוקולי, יצא מעולה
שמחה לשמוע ברוריה 🙂
שבת שלום
יצא טעים ביותר!!! שוב תודה לך ההברקות האלה!!!
שמחה לשמוע קריסטינה!
בקר טוב. אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בירקות קפואים למתכון הנ”ל ?
תודה מראש
רציתי לציין כי אני מאוד אוהבת את האתר הזה,ואני ממליצה לכל חבריי..!
תודה סימה, כיף לשמוע 🙂
את יכולה להשתמש בירקות קפואים, רק חשוב לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות כדי שהם לא יהיו יותר מידי רכים ויאבדו את צורתם.
בהצלחה ויום נפלא!
תודה על התגובה המהירה .:)
האם הבנתי שיש לבשל אותם לפני ההקפצה.? או רק להפשיר ?
רק להפשיר מעט וישר להקפיץ כמו שרשום במתכון (הכוונה שלי הייתה לשים לב לא לבשל במחבת/להקפיץ יותר מידי זמן 🙂 ).
המון המון תודה.
את הברוקולי והכרובית יש לבשל מראש?
או פשוט להכניס לווק אחרי הבצל?
היי יובל,
אין צורך לבשל לפני. להוסיף אותם איך שהם אחרי טיגון הבצל.
יום נפלא 🙂
יצא מעולה ונטרף עד הגרגיר האחרון.
אפרת האתר נפלא.
אני מוציאה מתכונים רק מכאן והכל יוצא פשוט טעים.
המלצתי לכל חברותיי.
תודה לך
איזה כיף לפתוח את היום עם תגובה כזאת 🙂
תודה רבה ויום נפלא!