זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
2 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים דקים
2 בטטות בגודל בינוני חתוכות לקוביות קטנות (בגודל 1.5 ס”מ)
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות תערובת של פירות יבשים (משמשים, שזיפים מגולענים, צימוקים)
חצי כוס מים רותחים
תיבול: 2 כפות סילאן, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
-מחממים מחבת גדולה או סיר סוטאז’ עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש בסיר/מחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים את קוביות הבטטה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים פירות יבשים וחצי כוס מים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות (יש לערבב מידי פעם).
-מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
אפשר לשלב גם דלעת?
כן בטח:)
היי
אם מכינה יום לפני ומחממת על הפלטה, להוסיף את הסילאן מלח ופלפל לפני החימום, או לערבב מראש אחרי ההכנה?
היי
תוסיפי כרגיל בשעת ההכנה(:
היי, אפשר להוסיף חמוציות לדעתך?
היי,
אפשר אם אוהבים, אך לטעמי צימוקים מתאימים יותר.
טיפ – אני מכניסה את כל המרכיבים כולל התיבול וכף שמן זית לתוך שקית קוקי, ואופה בתנור 200 מעלות כ-25 דקות, חוסך זמן ויותר קל, יוצא מדהים.
מעולה, תודה ששיתפת😊
בוקר טוב ושבוע נפלא אפרת:)
שאלה לגבי הפירות היבשים והבטטה מוסיפים אותם למים או שמטגנים אותם עם הבצל והאם אפשר רק לבשל את הבטטה מבלי לטגן אותה?
היי,
את הבטטה מוסיפים לבצל, מטגנים, ואז מוסיפים מים ופירות יבשים.
אתה מתכוון לוותר על הבצל? אפשר לבשל את הבטטה והפירות יחד במים ללא טיגון הבצל לפני כן, אבל זה יצא פחות מוצלח.
שבת שלום אפרת:)
אםשר לעשות את זה רק עם מישמש מיובש ותמרים מגהול כמו שמוכרים בחבילות הרגילות?
היי חיים,
אפשר להשתמש במשמש ותמר בלבד.
תודה רבה על מתכון קל וטעים לחג
והמון תודה על כל ההסברים שלך..
יצא מוצלח
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
תודה רבה על הרעיון לשילוב חזה עוף,
יצא מצוין!
שבוע טוב!
שמחה לשמוע! שבוע טוב(:
אפרת תודה על מתכון לחג!!
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. חימום השמן – אשמח להכוונה כמה זמן זה לוקח?
2. האם ניתן להכין בבוקר ולחמם בערב? אם כן איך?
3. פרות יבשים – מניחה שאין תערובת קנוייה מוכנה ופשוט מערבבים לבד, נכון? האם צריך לחתוך את הפרות היבשים? האם משנה היחס בין הצימוקים לשזיפים למשמשים?
המון תודה
1. לרוב לוקח עד חצי דקה
2. אפשר, כמו כל תבשיל- לחמם במיקרוגל או בסיר על הגז כמה דקות
3. יתכן שיש תערובת מוכנה בחנויות של פיצוחים ופירות יבשים, אבל הכוונה לערבב מכל סוג.
אין צורך לחתוך את הפירות. היחס בין הפירות לא משנה.
בהצלחה(:
טיפים מבשלנית ותיקה שמאלתרת. פירות יבשים זה רעיון מצויין, תודה.
אני עושה את התבשיל עם כל מיני ירקות, גם תפוח אדמה, קישוא, חתיכות חציל, גזר, ומה שאוהבים. ואת הכל שמה בשקית “קוקי” מיוחד לצליה, עם קצת מים וכפית אבקת מרק ירקות אורגני, אם שמים פירות יבשים (ואפשר לחתוך אותם) לדעתי לא צריך גם סילאן, את השקית סוגרים, עושים בה 2-3 חורים מלמעלה ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות כ-50 דקות.
אפשר לחמם מה שנשאר.
היי אפרת, רוצה להכין את המתכון הזה היום בערב
האם ניתן להשתמש בבייבי בטטה? אם כן האם זמן הבישול או משהו אחר משתנה?
כמה בערך שוקלות שתי בטטות בינוניות שאדע להתאים את המשקל לבייבי בטטה ואדע כמה מהן לקחת?
תודה!
היי,
ניתן להשתמש בכ-4 יחידות בייבי בטטה, ללא שינוי נוסף.
בהצלחה!