זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בטטה גדולה
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 גבעולי רוזמרין (רק העלים)
2 שיני שום כתושות/קצוצות
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לפלחים (עם קליפה או בלי, לפי בחירתכם. את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לפלחים דקים יותר).
-מתבלים את הפלחים עם שמן זית, שום, מלח ופלפל ומניחים על נייר אפיה. מפזרים מעל עלי רוזמרין ומכניסים לתנור ב180 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים וזהובים מבחוץ.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
אפשר לשים טימין במקום רוזמרין? (מיובש)
כן אפשר.
תודה
שבת שלום!
אפשר להכין עם שמן קנולה? נגמר לי השמן זית..
כן אפשר:)
אם אני רוצה להוסיף קישואים- זה הולך?
ובצלים קטנים שלמים?
כן.
יצא מושלם! עוד מתכון שלך נכנס לקבועים שלי
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איילת
לכסות בנייר כסף?
לא, אין צורך.
הכנתי עם רוזמרין מיובש (שמתי על חצי תבנית)
וכולם היו מרוצים…
באמת יצא ממש טעים!
הבטטה יצאה רכה ממש, התפו”א התרכך מספיק אבל לא היה ממש נימוח, יכול להיות שזה זן שפחות מתאים לתנור.
שוב תודה על עוד מתכון מוצלח!
תודה מלכי 🙂
בוקר טוב אפרת
יש לי רק רוזמרין מיובש, ילך טוב?
כמה לשים?
או שעדיף לוותר?
תודה מאד!
היי מלכי,
הטעם מורגש יותר כשמשתמשים ברוזמרין טרי אבל אפשר גם לשים כחצי כפית רוזמרין מיובש.
לכמה סעודים המתכון??
כתוספת זה יכול להספיק ל 3-4 אנשים.
הי,
האם אפשר להכפיל כמויות ?
אם כן האם זמן האפיה משתנה?
תודה.
אפשר להכפיל כמויות. זמן האפיה אינו משתנה.
שלום,
אפשר לחתוך לא לפלחים?
אלא סתם רבעים
כן יולי.
אוף אין לי רוזמרין. לוותר?
היי גל,
האמת שזה טעים גם בלי 🙂
מעולה…..הכל חוסל לא נשאר פרור….
שמחה לשמוע יהלום!
חג שמח 🙂
היי 🙂 האם מכניסים את הבטטה ותפו”א לתנור באותו הזמן? הבטטה מוכנה יותר מהר מתפו”א. או שצריך קודם לבשל את התפו”א?
תודה
היי שיר,
את צודקת לכן את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לפלחים דקים יותר מאשר את הבטטות וכך אפשר להכניס לתנור באותו זמן.
יום מקסים 🙂