שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בטטה גדולה

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 גבעולי רוזמרין (רק העלים)

2 שיני שום כתושות/קצוצות

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לפלחים (עם קליפה או בלי, לפי בחירתכם. את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לפלחים דקים יותר).

-מתבלים את הפלחים עם שמן זית, שום, מלח ופלפל ומניחים על נייר אפיה. מפזרים מעל עלי רוזמרין ומכניסים לתנור ב180 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים וזהובים מבחוץ.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת קרמבו
שווארמה פרגית ופטריות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
צורייה (15:16 6.09.2020)

אם אני רוצה להוסיף קישואים- זה הולך?
ובצלים קטנים שלמים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 6.09.2020)

כן.

איילת (14:57 28.06.2019)

יצא מושלם! עוד מתכון שלך נכנס לקבועים שלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 28.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איילת

shishi (12:25 22.04.2019)

לכסות בנייר כסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 22.04.2019)

לא, אין צורך.

מלכי (18:14 31.01.2019)

הכנתי עם רוזמרין מיובש (שמתי על חצי תבנית)
וכולם היו מרוצים…
באמת יצא ממש טעים!
הבטטה יצאה רכה ממש, התפו”א התרכך מספיק אבל לא היה ממש נימוח, יכול להיות שזה זן שפחות מתאים לתנור.
שוב תודה על עוד מתכון מוצלח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 31.01.2019)

תודה מלכי 🙂

מלכי (10:11 30.01.2019)

בוקר טוב אפרת
יש לי רק רוזמרין מיובש, ילך טוב?
כמה לשים?
או שעדיף לוותר?
תודה מאד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 30.01.2019)

היי מלכי,
הטעם מורגש יותר כשמשתמשים ברוזמרין טרי אבל אפשר גם לשים כחצי כפית רוזמרין מיובש.

דריה (17:32 20.09.2018)

לכמה סעודים המתכון??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 20.09.2018)

כתוספת זה יכול להספיק ל 3-4 אנשים.

גיתית (08:58 10.02.2017)

הי,

האם אפשר להכפיל כמויות ?
אם כן האם זמן האפיה משתנה?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (09:22 10.02.2017)

אפשר להכפיל כמויות. זמן האפיה אינו משתנה.

יולי (13:39 26.12.2016)

שלום,
אפשר לחתוך לא לפלחים?
אלא סתם רבעים

מתכונים ב-10 דקות (13:52 26.12.2016)

כן יולי.

גל (14:52 27.10.2016)

אוף אין לי רוזמרין. לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (16:33 27.10.2016)

היי גל,
האמת שזה טעים גם בלי 🙂

יהלום (01:04 5.10.2015)

מעולה…..הכל חוסל לא נשאר פרור….

מתכונים ב-10 דקות (10:03 5.10.2015)

שמחה לשמוע יהלום!
חג שמח 🙂

שיר (12:29 4.08.2015)

היי 🙂 האם מכניסים את הבטטה ותפו”א לתנור באותו הזמן? הבטטה מוכנה יותר מהר מתפו”א. או שצריך קודם לבשל את התפו”א?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:38 4.08.2015)

היי שיר,
את צודקת לכן את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לפלחים דקים יותר מאשר את הבטטות וכך אפשר להכניס לתנור באותו זמן.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.