שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בטטה גדולה

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 גבעולי רוזמרין (רק העלים)

2 שיני שום כתושות/קצוצות

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור




אופן הכנה:

-חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לפלחים (עם קליפה או בלי, לפי בחירתכם. את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לפלחים דקים יותר).

-מתבלים את הפלחים עם שמן זית, שום, מלח ופלפל ומניחים על נייר אפיה. מפזרים מעל עלי רוזמרין ומכניסים לתנור ב180 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים וזהובים מבחוץ.

הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת קרמבועוגת קרמבו
חטיף פצפוצי אורז ושוקולד חטיף פצפוצי אורז ושוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אסתר (13:10 14.06.2024)

אפשר לשים טימין במקום רוזמרין? (מיובש)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:01 14.06.2024)

כן אפשר.

avatar
אסתר (16:02 14.06.2024)

תודה
שבת שלום!

avatar
רחל (10:51 12.01.2024)

אפשר להכין עם שמן קנולה? נגמר לי השמן זית..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:40 12.01.2024)

כן אפשר:)

avatar
צורייה (15:16 6.09.2020)

אם אני רוצה להוסיף קישואים- זה הולך?
ובצלים קטנים שלמים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 6.09.2020)

כן.

avatar
איילת (14:57 28.06.2019)

יצא מושלם! עוד מתכון שלך נכנס לקבועים שלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:44 28.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איילת

avatar
shishi (12:25 22.04.2019)

לכסות בנייר כסף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 22.04.2019)

לא, אין צורך.

avatar
מלכי (18:14 31.01.2019)

הכנתי עם רוזמרין מיובש (שמתי על חצי תבנית)
וכולם היו מרוצים…
באמת יצא ממש טעים!
הבטטה יצאה רכה ממש, התפו”א התרכך מספיק אבל לא היה ממש נימוח, יכול להיות שזה זן שפחות מתאים לתנור.
שוב תודה על עוד מתכון מוצלח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 31.01.2019)

תודה מלכי 🙂

avatar
מלכי (10:11 30.01.2019)

בוקר טוב אפרת
יש לי רק רוזמרין מיובש, ילך טוב?
כמה לשים?
או שעדיף לוותר?
תודה מאד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 30.01.2019)

היי מלכי,
הטעם מורגש יותר כשמשתמשים ברוזמרין טרי אבל אפשר גם לשים כחצי כפית רוזמרין מיובש.

avatar
דריה (17:32 20.09.2018)

לכמה סעודים המתכון??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:04 20.09.2018)

כתוספת זה יכול להספיק ל 3-4 אנשים.

avatar
גיתית (08:58 10.02.2017)

הי,

האם אפשר להכפיל כמויות ?
אם כן האם זמן האפיה משתנה?

תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 10.02.2017)

אפשר להכפיל כמויות. זמן האפיה אינו משתנה.

avatar
יולי (13:39 26.12.2016)

שלום,
אפשר לחתוך לא לפלחים?
אלא סתם רבעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 26.12.2016)

כן יולי.

avatar
גל (14:52 27.10.2016)

אוף אין לי רוזמרין. לוותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 27.10.2016)

היי גל,
האמת שזה טעים גם בלי 🙂

avatar
יהלום (01:04 5.10.2015)

מעולה…..הכל חוסל לא נשאר פרור….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:03 5.10.2015)

שמחה לשמוע יהלום!
חג שמח 🙂

avatar
שיר (12:29 4.08.2015)

היי 🙂 האם מכניסים את הבטטה ותפו”א לתנור באותו הזמן? הבטטה מוכנה יותר מהר מתפו”א. או שצריך קודם לבשל את התפו”א?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 4.08.2015)

היי שיר,
את צודקת לכן את תפוחי האדמה מומלץ לחתוך לפלחים דקים יותר מאשר את הבטטות וכך אפשר להכניס לתנור באותו זמן.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות