זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 6-8 יחידות (חצאים)
סוג: חלבי
3-4 טורטיות (תלוי בגודל)
מילוי גבינה:
כוס גבינה צהובה מגורדת (כ-100 גרם)
2 כפות גדושות גבינה בולגרית, רצוי רכה (כ-40 גרם)
2 כפות גדושות גבינה לבנה או קוטג’
2-3 כפות פרוסות זיתים ירוקים
רבע כפית מלח
חצי ביצה טרופה
לציפוי: חצי ביצה טרופה, כף שמן, שומשום (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-מערבבים בקערית את כל חומרי מילוי הגבינה: גבינה צהובה, בולגרית, גבינה לבנה/קוטג’, זיתים, מלח וחצי ביצה טרופה.
-מניחים טורטיה על משטח עבודה. שמים בצד 2 כפות מתערובת הגבינה, מקפלים את הצדדים ומגלגלים לסיגר.
-מערבבים בקערית חצי ביצה טרופה עם כף שמן ומברישים את החלק העליון. מפזרים מעט שומשום ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.
-מוציאים מהתנור וחותכים לחצי..
יצא פשוט מושלם!
נשאר לי מהמלית אז שמתי גם בדפי אורז, ממש טעים.
לא הייתה לי בולגרית, אז שמתי גבינת שמנת ושווה כל ביס.
תודה אפרת על מתכונים מעולים וקלים❤️
תודה לך שחזרת לשתף❤️
טעים ברמות!!
וגם קל
נראה מעולה!
תודה הודיה
איך עושים מילוי תרד?
ראי מתכון כאן- בורקס יווני
היי
מה אפשר במקום הזיתים?
אפשר לוותר על הזיתים.
אפשר אולי להוסיף מעט קוביות של מלפפון חמוץ, כדי להוסיף עוד טעם כאילו במקום הזיתים אפשר מעט עלי פטרזיליה או שמיר.
יאמי!!! הבת שלי בעיקרון שונאת טורטיה, אבל טרפה איתי ביחד את כל התבנית:)
תודה אפרת על המתכון! קל כל-כך וכזה טעים!
איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
ערב טוב. נשבר לי הזכוכית של התנור אם אטגן את זה לדעתך יצא טעים?
היי
כן, יצא טוב.
היי הכנתי את המתכון ובעלי השתגע ! אבל את כל התבנית . יצא ממש טעים והכי קל להכנה ברמות הזויות. היה לנו ויכוח אז רציתי לשאול הטורטיה אמורה להיות קריספי מלמעלה כמו הרגשה של בורקס אמיתי ? או לא? כי בעלי לא רוצה שאני אשאיר את זה יותר זמן בתנור וזה יוצא בדיוק כמו אצלך בתמונה אבל לא קריספי מלמעלה. (הכנתי פעמיים)
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
הטורטיה אמורה לצאת קריספית אבל לא מאד מלמעלה.
נראה שיצא לכם מעולה😊
היי אפרת, אם אני רוצה להכין את הטורטיות מראש, לפני החג ולאכול בחג, כדאי להקפיא או לקרר? הטורטיות לא יתרככו?
תודה רבה על הכל!
היי
אפשר לשמור יום יומיים במקרר, המרקם משתנה מעט אבל עדיין טעים לאחר חימום.
אפרת שלום, למה הטורטיה “נשברת” כשאני מנסה לגלגל אותה? זה יוצא כמו קיפול ולא כמו גילגול…
אמרו לי לחמם את הטורטיה כמה שניות במיקרוגל וזה גם לא עוזר? יש לך פיתרון?
תודה רבה
היי,
זה לא אמור לקרות… את מקפידה להשתמש בטורטיות טריות ולא באריזות שנפתחו לפני כן?
את משתמשת במקרה בטורטיות מקמח ללא גלוטן או קמח כוסמין?
שלום, אני משתמשת באריזה שנפתחה כבר וסגרתי אותה. ומיוצרת מקמח לבן
תודה על הכל
אז יתכן שזו הבעיה- טורטיות באריזה שנפתחה נוטות להתקשות ככל שעובר זמן מרגע הפתיחה.
ובאופן כללי כשבוחרים טורטיות כדאי להרגיש אם הן רכות ולהסתכל על תאריך הייצור.
תודה אפרת! הכנתי ויצא מעולה!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
המתכון ממש מושלם!!
נהניתי איך קל להכנה ויוצא כזה ארוחה מפנקת!!
תודה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
מה אפשר להכין ליד חוץ מסלט?
אפשר להכין תפוח אדמה מוקרם, פסטה שמנת פטריות, פשטידת גבינה ועוד מנות חלביות בסגנון.
כל כל קל, טעים ומשביע…
אהבתי שזה גם יחסית בריא- בלי בצק עלים
הכנתי עם טורטיות מקמח מלא ויצא מושלם!
תודה!!!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף😊
איזה טעים יצא…😋😋 תודה לך💕
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
מתכון מדהים!
לא הצלחתי להכין ככה שהחלק החיצוני של הטורטיה ייצא קשה (פריך). מה אפשר לעשות?
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אפשר לאפות כמה דקות יותר עד למידת ההשחמה שאוהבים(:
אמאלה ואבאלה
נראה טעיים ברמות
דא המתכונים שאת כותבת בעיתון הדרך אביבים קלים קלים וטעימים תמיד כשאני רוצה להכין מתכון טעייים וקללל אני באה לאתר הזה וזה הזמן להודות לך על הטרחה וגם על שאת יושבת שעות על גבי שעות בשביל לתת לנו מתכונים מוצלחים ונותנת לנו מתכון אחר מתכון בחינם אין מה לומר 😨😨😨
תרשי לי לומר דבר אחרון אתתתת אושיההה✨✨✨
ומסוג האושיות המהממות😍😍😍
תודה על הכל ורק שתדעי שאת עושה גם שליחות
אני רוצה להכין עוגה לכבוד שבת קודש מרוב לחץ שחכתי יש אורחים מה עושים 😯 מיד אני רצה לאתר שלך עוגה הכי קלה הכי טעימה מדפיסה מכינה והופ כמה דקות יש עוגה מתחממת בתנור בזכותך!!!!! מבינה למה את אושיה????🤩🤩🤩
תודה על הכלללל מושלמת אחת😍
היי,
ממש התרגשתי לקרוא את המילים החמות והפרגון!
תודה רבה לך את מקסימה, שמחה שאת נהנית מהמתכונים🌺
אגב, לא צירפתי אותך לרשימת התפוצה כך שלא תקבלי מיילים מהאתר.
יצא טעים גם עם טורטיה מחיטה מלאה?
היי,
אפשר להשתמש בטורטיה מחיטה מלאה אם אוהבים את הטעם שלה.
הכנתי ויצא מושלם הילדים עפו על זה וגם המבוגרים
איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון😊 תודה שחזרת לשתף(:
מתכון מציון. עשיתי מילוי גבינה ו חלק מילוי ירקות.
שמחה שיצא מוצלח! תודה ששיתפת🌺
אפרת שלום, אם רוצים לאכול אותם ביום א בבוקר… בחג, מתי הכי מוקדם אפשר רלהכין(מראש), ואיך הכי כדאי לשמור. המון תודה לך.
היי,
אפשר להכין ביום שישי ולהקפיא או לשמור במקרר. קחי בחשבון שלאחר הקפאה המרקם ישתנה מעט.
חג שמח(:
נשמע טוב , יש לך הצעות למילויים נוספים חוץ מגבינות? וגם.. מה עושים עם חצי הביצה הנותרת ? 🙂
היי,
אפשר למלא כמעט בכל דבר(: הנה עוד כמה רעיונות למילויים:
– מילוי פירה: לערבב תפוח אדמה גדול מבושל ומרוסק+ בצל קטן מטוגן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
– מילוי ירקות: לטגן פטריות, גזר קצוץ וגמבה קצוצה+ מלח ופלפל.
– מילוי ירקות אסיאתי: לטגן שן שום ולהוסיף חצי כרוב קטן קצוץ, קישוא וגזר מגורדים + כף סילאן, כף רוטב סויה וכף שמן+ מלח ופלפל לפי הטעם.
בחצי הביצה שנותרה אפשר להשתמש לציפוי מאפים אחרים או להכנת כל מתכון עם ביצים…
מילוי של קטשופ, גבינת מוצרלה וזיתים ירוקים, מגלגלת , שמן זית ולתנור . ילדים מתים על זה.
אפשר להשתמש בעלי פילו ולהקפיא?
היי,
אפשר להשתמש בפילו, אך לא מומלץ להקפיא כי המרקם לא נשמר טוב בהקפאה.
הי ,
אין על האתר שלך אפרת, מתכונים מושלמים….
לימדתי את כל החברות שלי להשתמש בו….:)
אפשר להשתמש בעלים לסיגרים במקום הטורטיות…???
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר, תודה על הפרגון!
אפשר להשתמש בעלי סיגר(:
נראה מצוין.
שתי שאלות: הם הטורטיות טובות בהקפאה וחימום אח”כ? ומה אפשר לשים במקום הבולגרית?
היי,
אפשר להקפיא את הטורטיות אך הן לא יישמרו כמו במקור כי הן מכילות מילוי גבינות.
במקום בולגרית ניתן לשים כל גבינה קשה- פטה, קשקבל…
היי אפרת,
יש אפשרות להכין את זה עם טורטייה שאני מכינה מכוסמת?
ואם אפשר לוותר על גבינה צהובה והביצה?
היי,
אם הטורטייה שאת מכינה יציבה מספיק- אפשר.
הביצה מאחדת את המלית ומייצבת אותה, אך יתכן ויצא בסדר גם בלעדיה.
לא מומלץ לוותר על גבינה צהובה, אפשר להמיר אותה בכל גבינה קשה מגורדת (פרמז’ן, קשקבל…)
אפשר לוותר על הבולגרית?
היי,
אפשר לוותר על בולגרית, אבל מומלץ שלא לוותר.