זמן בישול/אפייה: 3 שעות
סוג: בשרי
קילו וחצי צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות
קילו וחצי אסאדו עם העצם (אפשר להשתמש גם בנתח אסאדו בלי עצם אבל הוא יותר שומני)
3 בצלים גדולים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
רבע כוס סילאן
רבע כוס רוטב סויה
שליש כוס רוטב ברביקיו קנוי
כפית וחצי מלח
תיבול לבשר אחרי הפירוק: כוס מי בשר, שליש כוס ברביקיו, 2 כפות סילאן, חצי כפית מלח, 3 שיני שום כתושות, פלפל שחור לפי הטעם
-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבשר כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
-מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי כמעט מלא. מתבלים ברבע כוס סילאן, רבע כוס רוטב סויה, שליש כוס רוטב ברביקיו וכפית וחצי מלח. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-3 שעות עד לריכוך מלא של הבשר (אם מכינים בסיר לחץ זמן בישול הבישול מתקצר לשעה).
-לאחר שהבשר התרכך, מעבירים אותו לצלחת גדולה (בלי הנוזלים) ובעזרת מזלג מפוררים את הבשר ל”חוטים” (את העצם יש להוציא).
-את הנוזלים מעבירים לכלי ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים כוס ממי הבישול של הבשר ומתבלים בשליש כוס ברביקיו, 2 כפות סילאן, חצי כפית מלח, 3 שיני שום כתושות, פלפל שחור לפי הטעם. מערבבים כ-2 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
*רוטב הברביקיו מוסיף המון ולכן כדאי לקנות רוטב כזה מראש. אם בכל זאת אתם רוצים להכין בלי רוטב ברביקיו אז בתיבול הבשר לאחר הפירוק תשימו 3 כפות סילאן נוספות ו3 כפות רוטב סויה.
*ניתן להקפיא את הנוזלים של הבשר ולהשתמש בהם לחמין או לבישול בשר.
*מומלץ להגיש את הבשר המפורק עם אורז לבן או פירה תפו”א או בתוך לחמנייה (רצוי לחמנית באן שהיא לחמניה מאודה).
- אוסובוקו עגל |
- אסאדו בנינג’ה |
- קדירת בשר בנינג’ה |
- קדירת בשר |
- בשר עם ירקות שורש |
- מצה מגולגלת בבשר טחון
יש לי בשר מס’ 5, בשר מס’ 8 ובשר מס’ 6. מה הכי מתאים? האם ממש משמעותי ההבדל בטעם ושווה להתעקש על אסאדו?
בשר 5 הכי איכותי וטעים.
אין ספק לאסאדו יש טעם מיוחד, מומלץ לשלב כמו במתכון. קילו וחצי מס’ 5 עם קילו וחצי אסאדו.
היי אני רוצה להכין את המתכון הזה ביום שישי הקרוב 🙂 אני מפחדת שהכמויות האלה גדולות מידי (אני רוצה להכניס את הבשר לבצק פילו)
האם אפשר כמויות ל קילו אסאדו וילו צלי כתף?
2 בצלים גדולים קצוצים
3-4 שיני שום קצוצות
3 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
רבע כוס רוטב ברביקיו קנוי
כפית מלח
תיבול לבשר אחרי הפירוק:
שני שליש כוס מי בשר
רבע כוס ברביקיו
4 כפות סילאן
שליש כפית מלח
2 שיני שום כתושות
פלפל שחור לפי הטעם
היי האם אפשר להכין את המנה רק מאסאדו?
מה הסיבה שאת שמה גם צלי כתף?
בטח שאפשר. אני מוסיפה שיהיה פחות שומן
שלום,
רציתי לשאול אם תוכלי להעלות מתכון ללחמניית באן?
תודה רבה!!
האתר שלך פתוח אצלי כל יום על בסיס קבוע❤️😊
אשתדל להכין ולפרסם:)
היי, אפשר להכין את המתכון הזה בנינג׳ה הרגיל?
נראה לי שכן.
תתחילי במצב בישול/צריבה ואח”כ תשימי בתבנית, תכסי בנייר כסף ותפעילי על מצב בישול.
שלום
אני רוצה להכין את המתכון ל1.3 קילו בשר בלי אסאדו
תוכלי לכתוב לי את הכמות רכיבים
תודה רבה רבה
אפשר להכין מחצית מכל הכמויות, כולל של התיבול
היי אפרת
אפשר להשתמש בבשר המפטר למילוי קוראסון…?
נראה לי שכן
איזה מזל שיש לנו את האתר שלך💗
אצלך הכי כייף תמיד יש עם מי לדבר😊
שאלה קטנה
אני רוצה להכין בערך 10 לחמניות באן עם אסאדו מפורק
יש לי בערך 900 גרם של אסאדו עם עצם
כמה נראה לך אני צריכה בשביל הלחמניות?
אני צריכה לקנות עוד?
אם אני מכינה יום לפני אפשר לשמור במקרר או להקפיא?
היי שרה,
בגדול זה אמור להספיק אבל הבעיה שלא ידוע כמה מתוך ה900 גרם זה בשר וכמה עצם.
כדי לא לקחת סיכון היית קונה עוד חצי קילו.
אפשר לשמור במקרר:)
היי,
אני רוצה להכין את המתכון אך יש לי רק חלק אסאדו. האם יצא טוב? או שעדיף לחפש מתכון אחר?
ראיתי שכתבת שיצא יותר שומני, זה יצא פחות טעים? או שעדיין טעים?
אשמח אם תתני לי כמויות ל 0.5 ק”ג אסאדו.
תודה!!
כן אפשר. זה עדיין טעים.
חצי קילו אסאדו
בצל קטן קצוץ
1 שן שום
כף סילאן
כף רוטב סויה
2 כפות רוטב ברביקיו קנוי
כפית שטוחה מלח
לכסות המים עד לכיסוי
תיבול לבשר אחרי הפירוק: 4-5 כפות מי בשר, 2 כפות רוטב ברביקיו, כפית סילאן, רבע כפית מלח, שן שום כתושה, פלפל שחור לפי הטעם
האם אפשר להכין את זה עם לומבה? או מס’ 8?
כן אפשר.
ממש תודה!! שימחת אותי
אז יש לי גוש של לומבה – קצת קטן
איזה שילוב יהיה מוצלח איתו יחד?
יש לי גם שמונה, לשלב אותם יחד?
כן אפשר לשלב:)
היי אפרת, נראה מצוין.
אשמח להסבר: למה בעצם מטגנים בצל ומתבלים את הבשר לפני הבישול, אם אחרי שהוא מוכן מתבלים שוב? זה לא יותר מדי תיבול?
מאחר והוא מתבשל בהרבה מים אז הטעמים מדלדלים ולכן כדאי לתבל גם בסוף.
היי אפרת
כמו תמיד מגיעה לכאן לחפש מתכון טוב…
רציתי לשאול כרגע הוצאתי להפשרה בשר מס 2 ( החלק שהילדים אוהבים )
יש מצב להכין את המתכון הזה עם בשר מס 2 ?
אני לא מתכוונת לפרק אותו אלא שיהיה רך וטעים לצד אורז לבן
אשמח לעזרתך 🙏
כן אפשר:)
היי אפרת, רוצה להכין בפעם הראשונה אסאדו 🙂
קניתי אסאדו טרי (באריזת ואקום) אין לי מושג אם יש עצם או לא, זה נראה חתוך לרצועות. האם אופן הבישול זהה?
ועוד שאלה: קניתי כמות של 2.2 ק”ג אסאדו ו 1.6 ק”ג צלי כתף, מה כמויות התיבול ומשך הזמן לכל הכמות הזאת?
תודה מראש על הסבלנות והתגובות המהירות שלך 🙂
היי ענת,
אין שינוי באופן הבישול🙂
גם לגבי הכמות וגם ולגבי רצועות האסאדו.
שלום,
אפשר בלי הסויה? משהו אחר במקום? צריכה לפסח ואנחנו לא אוכלים סויה
אפשר לוותר
תודה
היי אפרת,
אם אני רוצה להכין את הבשר חודש לפני- אפשר להקפיא? ואם כן, איך לחמם? או שעדיף להקפיא רק את הבשר המבושל ולטגן באותו יום עם הרטבים? תודה מראש!
כן אפשר להקפיא.
להוציא להפשרה כל הלילה במקרר או על השיש ולחמם במחבת.
האם זה שעה בישול גם בנינג׳ה פודי (בתוכנית של סיר לחץ)? תודה
בין שעה לשעה וחצי.
הכוונה שאחרי הבישול מפרקים את שני סוגי הבשרים?
נכון 🙂
האם המתכון, התיבול, והבישול יעבוד לי גם עם בריסקט?
תודה רבה, אין על המתכונים שלך, הם תמיד אמינים בשבילי
לא יצא לי לנסות אבל זה אמור לעבוד גם עם בריסקט.
שלום אפרת,
בעבר כבר הכנתי את המתכון ויצא רך מאוד.
הפעם אין לי אסאדו, יש רק את צלי כתף. האם אפשר להכין רק עם צלי כתף?
אני מבינה שהבשר יהיה יבש יותר, השאלה אם עדיין יתפרק ויהיה מספיק רך?
היי
אפשר להכין עם צלי כתף אבל זה חלק שמתאים יותר לבישול כחתיכות ולא לפירוק(:
יש לי בשר צלי כתף באמצע בישול רגיל, אני יכולה לקחת ממנו קצת ולערבב עם האסאדו או שלא חייבים לערבב עם כתף?
תודה על המתכון המדויק! חיפשתי הרבה. תודה רבה ושנה טובה!
היי
את יכולה.
שנה טובה!
יצא מאד טעים! תודה!
מתכון מעולה!!!
אני רוצה להכין לחג אסאדו עם פירות יבשים. האם ניתן לשלב אותם איכשהו במתכון הזה? או שיש לך המלצה למתכון אחר?
היי
אפשר לשלב כאן אבל יותר מתאים עם אסאדו חתוך לפרוסות.
יצא מעולההההה תודה
שמחה לשמוע!
היי אפרת איך המתכון הזה לאסאדו לא מפורק ? אנחנו רוצים לבשל אסאדו שיוגש כחתיכות
האם המתכון הזה יכול להתאים ? ואם כן האם את ממליצה על שינוים כלשהם שישדרגו ?
רוצים להתחיל עכשיו אשמח אם תוכלי לענות בהקדם לפני שבת תודה רבה !
היי
את יכולה להכין עם האסאדו את המתכון הזה לבשר עם ירקות.
היי,
האם ניתן להכין כמות ולהקפיא?
היי
כן(:
אף פעם לא ביליתי במטבח ולא אהבתי אותו…. בימים האחרונים פצחתי במסעות קניות מטורפים! המתכונים שלך מושלמים, קלים ומהממים!!! איזה כיף!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הפרגון❤️
היי האם אפשר לעשות את בתהליך
בתנור או רצוי דווקא בישול בגז ?
מומלץ על הגז כי הבשר מפורק.
הי, נראה מעולה! נראה לך מתאים לליל שבת- כשיש אורחים? ורציתי לשאול גם- אני לא סובלת שיש שומן בבשר, זה דוחה אותי ממש וכל פעם שיש חתחכה אפילו פצפונת של שומן אני מוציאה אפילו אם זה מסובך, השאלה אם במתכון הזה בסופו של דבר מעורבבים גם חתיכות שומן אפילו קטנות? תודה מראש ושבוע טוב ומצליח
היי
כן, מתאים מאד.
באסאדו עם העצם יש קצת שומן. את יכולה להשתמש באסאדו ללא עצם כדי שלא יהיה כמעט שומן.
האן מתאים להכנה עם בשר מספר 7 + אסאדו?
כן, גם אפשר.
כרגע סיימתי לשטוף את הכלים האחרונים מהבישול הארוך של הבשר. החוויה היתה חדשה. הבשר יצא מדהים. טעים בצורה מופלאה. ועוד לא דיברתי על הריח המשגע. ברמת מסעדה גבוהה, לא פחות. שווה את העמל הרב. טיפ למי שמתכוונ.ת להכין: ניתן פשוט למעוך את הבשר הרותח עם המזלג, הוא מתפרק מעצמו וזה יותר מהיר ומלגרד אותו לחוטים😃 אפרת – עוד מתכון מנצח.
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
נראה מעולה! צלי כתף זה מס’ 5? באילו עוד נתחים אפשר להשתמש? תודה 🙂
היי,
כן זה מספר 5.
אפשר להשתמש גם בבשר מספר 4.
שאלה מקצועית -האם יש לך מתכון לבשר אנטריקוט ?
וא”כ מה וכמה תהליך הבישול בנוסף ואם אני רוצה לבשל את זה היום והאם זה יהיה טעים ועסיסי לאחר הקפאה וחימום על פלטה ?שבוע הבא ?-אני צריכה את זה לארוע …
מצרפת לך מתכון לאנטריקוט מוקפץ.
אפשר להקפיא (מומלץ שבועיים-שלושה) וניתן לחמם על הפלטה.
לכמה מנות המתכון?
היי,
המתכון מתאים בערך ל-7-10 מנות.
הי אפרת
את המתכונים שלך אני עושה בעיניים עצומות …
תודה על עוד מתכון מטורףףף 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון😊
היי אפרת.
האם אפשר לדלג על שלב הטיגון של הבשר בהתחלה? אני מכינה בסיר לחץ שהוא צר וגבוה, ולכן יהיה קצת סרט להביא את כל הבשר לתחתית לטיגון, אצטרך לעשות זאת בכמה נגלות.
תודה רבה
היי,
הטיגון חשוב לקבלת המרקם הנכון.
אם אין אפשרות אחרת אפשר לוותר על הטיגון אך התוצאה תהיה פחות מוצלחת.
שאלה נוספת אפרת היקרה.
יש לי רק קילו אסאדו את יכולה בבקשה לתת לי הוראות איך להכין מבחינת כמויות של מצרכים ותהליך הבישול ?
היי,
כמויות:
קילו אסאדו
חצי קילו צלי כתף
2 בצלים קטנים
2 שיני שום
כף סילאן
כף רוטב סויה
כף וחצי רוטב ברביקיו
3/4 כפית מלח
תיבול אחרי הפירוק:
חצי כוס מי בשר, כף וחצי ברביקיו, כף סילאן, רבע כפית מלח, שן שום כתושה, קורט פלפל
אופן ההכנה נשאר זהה.
בהצלחה(:
היי
חסר לי סילאן ..
יש לי מייפל דבש וטריאקי האם כל אחד מהם מתאים כתחליף ? או שלא ?
היי,
אפשר להחליף את הסילאן בדבש(:
אפשר להשתמש בבשר טחון למרכיבים הללו?
היי,
עם בשר טחון תתקבל תוצאה שונה, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם.
אם אין לי ברביקיו אפשר לוותר/ לשים משהו אחר במקום?
לא משנה אחר כך ראיתי שרשמת בטיפים והערות
היי,
רוטב הברביקיו מוסיף מאד ולכן כדאי לקנות רוטב כזה .
אם בכל זאת רוצים להכין בלי רוטב ברביקיו-בתיבול הבשר לאחר הפירוק יש לשים 3 כפות סילאן נוספות ו3 כפות רוטב סויה.
תודה רבה!! ויש לי עוד שאלה אם אני רוצה תהשתמש רק בנתח אסאדו זה עדיין יצא טוב או שחייבת להוסיף צלי כתף?
היי,
אסאדו הוא חלק יחסית מאד שומני, לכן כדאי לשלב אותו עם חלק אחר שהוא פחות שומני. בלי חלק נוסף השומניות תהיה מורגשת.
היי 😉
רציתי לדעת לאיזו כמות זה מספיק בערך?
היי,
יש כאן כמות של 3 קילו בשר.
זה מספיק כתוספת בנדיבות ל-12 מנות בערך.
האם זה בסדר להכין תבשיל כזה יום לפני?
להכין בחמישי בערב, ואז לחמם ולהגיש בשבת בערב ? או שעדיף להכין באותו יום ?
היי,
אי בעיה להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה.
מתכון מושלם!!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה טעים! תודה על השיתוף🌺
לא חתכתי את האסאדו לקוביות רק את הבשר השני.. כי לא היה כתוב במתכון לחתוך גם את האסאדו. עכשיו זה בסיר 40 דק כבר עם המים. מה לעשות? כמה זה נורא?
היי,
זה בסדר, יתכן וזמן הבישול יתארך מעט. לאחר מכן בכל מקרה מפרקים את הבשר.
היי, לא צריך לכסות את הסיר במכסה שלו, כשמבשלים 3 שעות?
היי,
יש לכסות את הסיר באופן לא מלא- כלומר שיהיה פתח קטן לאוויר.
היי, נראה מעולה! אסאדו עם עצם את מתכוונת שלם או מחולק או לא משנה? תודה 🙏
היי,
הכוונה לאסאדו חתוך לקוביות.
בהצלחה!