שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 3 שעות

סוג: בשרי

רכיבים

קילו וחצי צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות

קילו וחצי אסאדו עם העצם (אפשר להשתמש גם בנתח אסאדו בלי עצם אבל הוא יותר שומני)

3 בצלים גדולים קצוצים

5 שיני שום קצוצות

רבע כוס סילאן

רבע כוס רוטב סויה

שליש כוס רוטב ברביקיו קנוי

כפית וחצי מלח

תיבול לבשר אחרי הפירוק: כוס מי בשר, שליש כוס ברביקיו, 2 כפות סילאן, חצי כפית מלח, 3 שיני שום כתושות, פלפל שחור לפי הטעם

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבשר כדקה וחצי מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.

-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.

-מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי כמעט מלא. מתבלים ברבע כוס סילאן, רבע כוס רוטב סויה, שליש כוס רוטב ברביקיו וכפית וחצי מלח. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כ-3 שעות עד לריכוך מלא של הבשר (אם מכינים בסיר לחץ זמן בישול הבישול מתקצר לשעה).

-לאחר שהבשר התרכך, מעבירים אותו לצלחת גדולה (בלי הנוזלים) ובעזרת מזלג מפוררים את הבשר ל”חוטים” (את העצם יש להוציא).

-את הנוזלים מעבירים לכלי ומחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים כוס ממי הבישול של הבשר ומתבלים בשליש כוס ברביקיו, 2 כפות סילאן, חצי כפית מלח, 3 שיני שום כתושות, פלפל שחור לפי הטעם. מערבבים כ-2 דקות. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

טיפים והערות

*רוטב הברביקיו מוסיף המון ולכן כדאי לקנות רוטב כזה מראש. אם בכל זאת אתם רוצים להכין בלי רוטב ברביקיו אז בתיבול הבשר לאחר הפירוק תשימו 3 כפות סילאן נוספות ו3 כפות רוטב סויה.

*ניתן להקפיא את הנוזלים של הבשר ולהשתמש בהם לחמין או לבישול בשר.

*מומלץ להגיש את הבשר המפורק עם אורז לבן או פירה תפו”א או בתוך לחמנייה (רצוי לחמנית באן שהיא לחמניה מאודה).

ראו גם
מרק כתום עם עדשיםמרק כתום עם עדשים
עוגת גבינה עם תותים עוגת גבינה עם תותים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
תהילה (11:35 14.02.2024)

האם זה שעה בישול גם בנינג׳ה פודי (בתוכנית של סיר לחץ)? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:32 14.02.2024)

בין שעה לשעה וחצי.

avatar
אירית (10:49 8.02.2024)

הכוונה שאחרי הבישול מפרקים את שני סוגי הבשרים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:03 8.02.2024)

נכון 🙂

avatar
אלה (20:35 23.11.2023)

האם המתכון, התיבול, והבישול יעבוד לי גם עם בריסקט?
תודה רבה, אין על המתכונים שלך, הם תמיד אמינים בשבילי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 23.11.2023)

לא יצא לי לנסות אבל זה אמור לעבוד גם עם בריסקט.

avatar
אנה (16:33 12.10.2023)

שלום אפרת,
בעבר כבר הכנתי את המתכון ויצא רך מאוד.
הפעם אין לי אסאדו, יש רק את צלי כתף. האם אפשר להכין רק עם צלי כתף?
אני מבינה שהבשר יהיה יבש יותר, השאלה אם עדיין יתפרק ויהיה מספיק רך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:42 12.10.2023)

היי
אפשר להכין עם צלי כתף אבל זה חלק שמתאים יותר לבישול כחתיכות ולא לפירוק(:

avatar
אפרת גולדברג (19:06 14.09.2023)

יש לי בשר צלי כתף באמצע בישול רגיל, אני יכולה לקחת ממנו קצת ולערבב עם האסאדו או שלא חייבים לערבב עם כתף?
תודה על המתכון המדויק! חיפשתי הרבה. תודה רבה ושנה טובה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 14.09.2023)

היי
את יכולה.
שנה טובה!

avatar
אפרת (14:51 15.09.2023)

יצא מאד טעים! תודה!

אסאדו מפורק
avatar
שני (19:11 10.09.2023)

מתכון מעולה!!!
אני רוצה להכין לחג אסאדו עם פירות יבשים. האם ניתן לשלב אותם איכשהו במתכון הזה? או שיש לך המלצה למתכון אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:52 10.09.2023)

היי
אפשר לשלב כאן אבל יותר מתאים עם אסאדו חתוך לפרוסות.

avatar
גאיה (13:25 7.09.2023)

יצא מעולההההה תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:36 7.09.2023)

שמחה לשמוע!

avatar
איציק (15:10 7.07.2023)

היי אפרת איך המתכון הזה לאסאדו לא מפורק ? אנחנו רוצים לבשל אסאדו שיוגש כחתיכות
האם המתכון הזה יכול להתאים ? ואם כן האם את ממליצה על שינוים כלשהם שישדרגו ?
רוצים להתחיל עכשיו אשמח אם תוכלי לענות בהקדם לפני שבת תודה רבה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 7.07.2023)

היי
את יכולה להכין עם האסאדו את המתכון הזה לבשר עם ירקות.

avatar
צליל ממן (15:05 29.06.2023)

היי,
האם ניתן להכין כמות ולהקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 29.06.2023)

היי
כן(:

avatar
אורי ממן (17:52 29.06.2023)

אף פעם לא ביליתי במטבח ולא אהבתי אותו…. בימים האחרונים פצחתי במסעות קניות מטורפים! המתכונים שלך מושלמים, קלים ומהממים!!! איזה כיף!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:07 30.06.2023)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הפרגון❤️

avatar
שאול נוימן (20:08 22.06.2023)

היי האם אפשר לעשות את בתהליך
בתנור או רצוי דווקא בישול בגז ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 23.06.2023)

מומלץ על הגז כי הבשר מפורק.

avatar
ברכה לוי (21:06 13.05.2023)

הי, נראה מעולה! נראה לך מתאים לליל שבת- כשיש אורחים? ורציתי לשאול גם- אני לא סובלת שיש שומן בבשר, זה דוחה אותי ממש וכל פעם שיש חתחכה אפילו פצפונת של שומן אני מוציאה אפילו אם זה מסובך, השאלה אם במתכון הזה בסופו של דבר מעורבבים גם חתיכות שומן אפילו קטנות? תודה מראש ושבוע טוב ומצליח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:10 14.05.2023)

היי
כן, מתאים מאד.
באסאדו עם העצם יש קצת שומן. את יכולה להשתמש באסאדו ללא עצם כדי שלא יהיה כמעט שומן.

avatar
אסתר (20:33 11.05.2023)

האן מתאים להכנה עם בשר מספר 7 + אסאדו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:18 12.05.2023)

כן, גם אפשר.

avatar
גל (01:20 10.04.2023)

כרגע סיימתי לשטוף את הכלים האחרונים מהבישול הארוך של הבשר. החוויה היתה חדשה. הבשר יצא מדהים. טעים בצורה מופלאה. ועוד לא דיברתי על הריח המשגע. ברמת מסעדה גבוהה, לא פחות. שווה את העמל הרב. טיפ למי שמתכוונ.ת להכין: ניתן פשוט למעוך את הבשר הרותח עם המזלג, הוא מתפרק מעצמו וזה יותר מהיר ומלגרד אותו לחוטים😃 אפרת – עוד מתכון מנצח.

אסאדו מפורק
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:16 10.04.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️

avatar
מיטל (11:01 1.04.2023)

נראה מעולה! צלי כתף זה מס’ 5? באילו עוד נתחים אפשר להשתמש? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 1.04.2023)

היי,
כן זה מספר 5.
אפשר להשתמש גם בבשר מספר 4.

avatar
חיה (18:59 24.01.2023)

שאלה מקצועית -האם יש לך מתכון לבשר אנטריקוט ?
וא”כ מה וכמה תהליך הבישול בנוסף ואם אני רוצה לבשל את זה היום והאם זה יהיה טעים ועסיסי לאחר הקפאה וחימום על פלטה ?שבוע הבא ?-אני צריכה את זה לארוע …

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:25 24.01.2023)

מצרפת לך מתכון לאנטריקוט מוקפץ.
אפשר להקפיא (מומלץ שבועיים-שלושה) וניתן לחמם על הפלטה.

avatar
ורד (11:10 28.10.2022)

לכמה מנות המתכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 28.10.2022)

היי,
המתכון מתאים בערך ל-7-10 מנות.

avatar
עינב (14:25 21.10.2022)

הי אפרת
את המתכונים שלך אני עושה בעיניים עצומות …
תודה על עוד מתכון מטורףףף 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:42 21.10.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון😊

avatar
אסתי (11:05 9.10.2022)

היי אפרת.
האם אפשר לדלג על שלב הטיגון של הבשר בהתחלה? אני מכינה בסיר לחץ שהוא צר וגבוה, ולכן יהיה קצת סרט להביא את כל הבשר לתחתית לטיגון, אצטרך לעשות זאת בכמה נגלות.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:29 9.10.2022)

היי,
הטיגון חשוב לקבלת המרקם הנכון.
אם אין אפשרות אחרת אפשר לוותר על הטיגון אך התוצאה תהיה פחות מוצלחת.

avatar
איציק (20:56 1.09.2022)

שאלה נוספת אפרת היקרה.
יש לי רק קילו אסאדו את יכולה בבקשה לתת לי הוראות איך להכין מבחינת כמויות של מצרכים ותהליך הבישול ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:26 1.09.2022)

היי,
כמויות:
קילו אסאדו
חצי קילו צלי כתף
2 בצלים קטנים
2 שיני שום
כף סילאן
כף רוטב סויה
כף וחצי רוטב ברביקיו
3/4 כפית מלח
תיבול אחרי הפירוק:
חצי כוס מי בשר, כף וחצי ברביקיו, כף סילאן, רבע כפית מלח, שן שום כתושה, קורט פלפל
אופן ההכנה נשאר זהה.
בהצלחה(:

avatar
איציק (20:52 1.09.2022)

היי
חסר לי סילאן ..
יש לי מייפל דבש וטריאקי האם כל אחד מהם מתאים כתחליף ? או שלא ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:21 1.09.2022)

היי,
אפשר להחליף את הסילאן בדבש(:

avatar
תמר (14:57 20.07.2022)

אפשר להשתמש בבשר טחון למרכיבים הללו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:01 20.07.2022)

היי,
עם בשר טחון תתקבל תוצאה שונה, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המרקם.

avatar
פני (18:32 14.07.2022)

אם אין לי ברביקיו אפשר לוותר/ לשים משהו אחר במקום?

avatar
פני (18:35 14.07.2022)

לא משנה אחר כך ראיתי שרשמת בטיפים והערות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:31 14.07.2022)

היי,
רוטב הברביקיו מוסיף מאד ולכן כדאי לקנות רוטב כזה .
אם בכל זאת רוצים להכין בלי רוטב ברביקיו-בתיבול הבשר לאחר הפירוק יש לשים 3 כפות סילאן נוספות ו3 כפות רוטב סויה.

avatar
פני (22:17 14.07.2022)

תודה רבה!! ויש לי עוד שאלה אם אני רוצה תהשתמש רק בנתח אסאדו זה עדיין יצא טוב או שחייבת להוסיף צלי כתף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 14.07.2022)

היי,
אסאדו הוא חלק יחסית מאד שומני, לכן כדאי לשלב אותו עם חלק אחר שהוא פחות שומני. בלי חלק נוסף השומניות תהיה מורגשת.

avatar
אבישג (13:19 18.05.2022)

היי 😉
רציתי לדעת לאיזו כמות זה מספיק בערך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 18.05.2022)

היי,
יש כאן כמות של 3 קילו בשר.
זה מספיק כתוספת בנדיבות ל-12 מנות בערך.

avatar
שלי אוליאל (11:37 28.04.2022)

האם זה בסדר להכין תבשיל כזה יום לפני?
להכין בחמישי בערב, ואז לחמם ולהגיש בשבת בערב ? או שעדיף להכין באותו יום ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:11 28.04.2022)

היי,
אי בעיה להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה.

avatar
רוזלי (12:11 3.04.2022)

מתכון מושלם!!

אסאדו מפורק
avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:04 3.04.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה טעים! תודה על השיתוף🌺

avatar
דניאל (17:56 16.02.2022)

לא חתכתי את האסאדו לקוביות רק את הבשר השני.. כי לא היה כתוב במתכון לחתוך גם את האסאדו. עכשיו זה בסיר 40 דק כבר עם המים. מה לעשות? כמה זה נורא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:33 16.02.2022)

היי,
זה בסדר, יתכן וזמן הבישול יתארך מעט. לאחר מכן בכל מקרה מפרקים את הבשר.

avatar
ענת (18:38 30.01.2022)

היי, לא צריך לכסות את הסיר במכסה שלו, כשמבשלים 3 שעות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 30.01.2022)

היי,
יש לכסות את הסיר באופן לא מלא- כלומר שיהיה פתח קטן לאוויר.

avatar
מיטל (16:00 29.01.2022)

היי, נראה מעולה! אסאדו עם עצם את מתכוונת שלם או מחולק או לא משנה? תודה 🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 29.01.2022)

היי,
הכוונה לאסאדו חתוך לקוביות.
בהצלחה!

לקריאת כל התגובות