זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
1 בצל גדול חצוי וחתוך לחצאי עיגולים דקים
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים
3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מלאה מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
*אם משתמשים בחומוס משימורים – יש לסנן את גרגירי החומוס מנוזלי השימורים. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה- יש לשים את גרגירי החומוס בקערה ולהשרות במים רותחים במשך כ-10 דקות.
-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
-מוסיפים את האורז וגרגירי החומוס ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך כדקה.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 22 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
האם ניתן להקפיא את המנה המוכנה, ואם כן איך מומלץ?
תודה רבה!
לא אמורה להיות בעיה להקפיא בתוך קופסה אטומה
הי אפרת.
והנה עוד שבת הגיעה ובחרתי במתכון לגוון את ההיצע😅
כבר יל האש..הריח מעולה..מקווה שגם ייצא טעים
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מצוין הכנתי עם כוס אורז וכוס בורגול. יצא מעולה. רציתי לשאול במידה ואני מכינה עם 2 כוסות בורגול, כמה מים לשים? וכמה זמן זה צריך להיות על הגז אחרי הוספת המים
שמחה שאהבת את המתכון!
יש לשים 3 וחצי כוסות מים על 2 כוסות בורגול.
יש לבשל למשך כ-10 דקות או עד לריכוך.
יצא מעולה.רק שהוספתי עוד מים כדי שהאורז יהיה מבושל טוב.תודה על מתכון קל ומהיר.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
סוגי אורז שונים (ולפעמים אפילו חברות אורז שונות) דורשים כמויות שונות של מים.
תודה על השיתוף🌺
היי
אם אני משתמשת עם אורז מלא עגול
ההוראות הכנה הן אותן הוראות?
תודה:)
היי רחלי,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. את כמות המים יש לשנות ל-3 כוסות.
בהצלחה(:
היי
כמה גרם זה כוס?
היי,
לכל חומר יש משקל שונה…
כך למשל כוס קמח=140 גרם, ואילו כוס סוכר= 200 גרם.
מתכון מדהים. מאד אהבתי וכל כך קל להכנה. המון תודה.
היי שרית,
שמחה שאהבת! תודה לך על השיתוף❤
יש לי אורז בוסמטי איך להכין לגבי הכמויות?
היי מיכל,
אין שינוי בכמויות:)
יצא נהדר תודה רבה על המתכונים שלך.. את נפלאה !
נראה מעולה!
תודה על השיתוף שובל
ערב נעים🙂
היי, למה צריך לבשל את החומוס היבש לפני? אם אני אבשל אותו בנפרד עד לריכוך ואז אבשל אותו עם האורז המלא הוא יהיה יותר מידי רך לא?הוא לא יספיק להתבשל לי כבר עם האורז המלא שאני מבשלת אותו בדר״כ בין 40 דק׳ לשעה פלוס מינוס?
זה בסדר, הוא לא יהיה רך מידי.
הוא לא יספיק להתבשל עם האורז.
היי, אם משתמשים בחומוס יבש מה התהליך לגביו?
אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו כ-8 שעות לפחות במים. לאחר מכן יש לבשל אותו בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אז להכין איתו את המתכון.
היי
יצא מעולה. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
להיט! מתכון מושלם.
שמחה שאהבת 🙂
פשוטטטט מ ו ש ל ם !
אין על האתר הזה.
נראה מעולה 😍
תודה נוי
אפשר להכין את זה ללא שום או להחליף במשהו אחר?
אפשר לוותר על השום.
התחשק לי להכין היום אורז עם גרגירי חומוס, כמובן שנכנסתי לאתר שלך וקפץ לי המתכון הנ״ל!
יצא מושלם!!! כל-כך טעים התיבול של הכמון מוסיף המון. תודה רבה
נראה מעולה!
תודה דיקלה 🙂
הי אפרת
זאת אני עם לשטוף את האורז
יש ענין לסנן את האורז אחר הבישול כדי להוציא נמנו את כל מה שלא בריא(כמו בשר)
אז מסננים אותו כשהוא מסיים להתבשל ואז רק על אדים..כמו אורז פרסי
עכשיו שהוא עם חומוס איך אני עושה זאת?
היי שרית,
בדר”כ משרים את האורז לפני הבישול במים ומסננים וזה מספיק.
אני מבינה שאת בעצם רוצה להכין אורז פרסי שהוא “חצי בישול” ואז להמשיך לבשל על אדים.
את בעצם מרתיחה סיר עם מים, לאחר שהמים רתחו את מוסיפה את האורז ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהאורז חצי מבושל (תטעמי אותו). לאחר מכן את מעבירה את האורז למסננת ושופכת את המים.
יש להניח לאורז להתקרר קצת ואז להוסיף לו בצל מטוגן, שום, חומוס ותבלינים ולערבב היטב.
אח”כ לחמם סיר מטפלון עם רבע-שליש כוס שמן, לשים פרוסות תפוחי אדמה בתחתית ומעל את האורז. להוסיף חצי כוס מים רותחים ולסגור את המכסה. לבשל על אש גבוהה כ-7 דקות ולאחר מכן להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולהמשיך לבשל כ-20 דקות עד שהאורז מבושל לגמרי (יש לטעום אותו).
עכשיו אני מכינה מקווה שיצא טעים!😍
בהצלחה 😉
הי אפרת , מאז שראיתי את המתכון ,אני לא מפסיקה להכין אותו. כל כך טעים. אפילו הילדים אוהבים (החומוס הוא לפי קריזות שלהם)
והאתר שלך ממש מציל אותי
תודה נעה
כיף גדול לשמוע 🙂
תודה נעה 🌷
היי,
יצא מווושלם!
תודה!
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שלום לאחת האלופות אם לא ה..
אני רוצה לסנן את האורז מה עלי לעשות?
היי שרית,
את רוצה לסנן את האורז לאחר שטיפה? אם כן את יכולה לשים במסננת רגילה.
וואו הכנתי לצהריים ויצא נהדר!!
תודה רבה על המתכון
תודה ניצן, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי היום ויצא ממש טעים (:
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
זה ילך חצי אורז חצי בורגול, ועם גזר במקום החומוס?
תודה!!!
כן אבל לדעתי יהיה צורך לשים פחות מים. 2.5 כוסות לדעתי יספיקו.
היי אפרת, אפשר להכין מאורז מלא? אם כן איך? תודה רבה. נעזרת באתר המון ונהנית 😊
כן. אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות אינן משתנות למעט כמות המים שיש לשים 3 כוסות.
שבת שלום 🙂
תודה על התשובה המהירה. מה לגבי זמן בישול?? אני יודעת שלאורז מלא לוקח יותר זמן..ושבת שלום
נכון! שכחתי 🙂 זמן בישול מתארך ל-40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה (אש כבויה).
הייי
רציתי לשאול..זה לא יותר מידי 22 דקות?
בדכ זה כ-15 דקות וזה מוכן לא?
ואפשר להוריד מכמות החומוס ? נגיד קופסת שימורים תספיק ?
תודה לך..
היי רחלי,
בדר”כ אורז לבן צריך לפחות 20 דקות כדי לספוג את כל הנוזלים ולהתבשל כמו שצריך.
אפשר לשים קופסת שימורים אחת.
שבת שלום 🙂
היי אפרת, האם אפשר להוסיף פטריות? מתאים?
כן אפשר. מומלץ לטגן אותן 7-8 דקות לאחר טיגון הבצל.
בוקר טוב חומוס שצריך להשרות גם טוב?
תודה
היי דני,
אם הכוונה לחומוס יבש אז הוא לא יספיק להתבשל עם האורז (גם לא אחרי השרייה). יש לבשל אותו בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אז להכין איתו את המתכון.
יצא ממש טעים!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי ביום שני את האורז, רציתי להגיד שיצא מאוד מאוד טעים! מומלץ מאוד!
תודה ריקי, שמחה לשמוע 🙂