שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

אורז צהוב עם גרגירי חומוס ובצל בתיבול מזרחי עדין וטעים

אורז עם חומוס

מצרכים (4-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן

1 בצל גדול חצוי וחתוך לחצאי עיגולים דקים

2 שיני שום קצוצות

2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים

3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מלאה מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

*אם משתמשים בחומוס משימורים – יש לסנן את גרגירי החומוס מנוזלי השימורים. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה- יש לשים את גרגירי החומוס בקערה ולהשרות במים רותחים במשך כ-10 דקות.

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה נוספת.

-מוסיפים את האורז וגרגירי החומוס ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך כדקה.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 22 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תפוזים מקמח כוסמין
כדורי עוף ברוטב דבש וצ'ילי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
נטלי בירהנו (18:59 30.04.2020)

היי, למה צריך לבשל את החומוס היבש לפני? אם אני אבשל אותו בנפרד עד לריכוך ואז אבשל אותו עם האורז המלא הוא יהיה יותר מידי רך לא?הוא לא יספיק להתבשל לי כבר עם האורז המלא שאני מבשלת אותו בדר״כ בין 40 דק׳ לשעה פלוס מינוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 30.04.2020)

זה בסדר, הוא לא יהיה רך מידי.
הוא לא יספיק להתבשל עם האורז.

Avatar
מור (09:45 12.03.2020)

היי, אם משתמשים בחומוס יבש מה התהליך לגביו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:59 12.03.2020)

אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו כ-8 שעות לפחות במים. לאחר מכן יש לבשל אותו בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אז להכין איתו את המתכון.

Avatar
אריאל (13:30 2.01.2020)

היי
יצא מעולה. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 2.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
ציפי (10:21 14.10.2019)

להיט! מתכון מושלם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 14.10.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
נוי (13:35 16.05.2019)

פשוטטטט מ ו ש ל ם !
אין על האתר הזה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 16.05.2019)

נראה מעולה 😍
תודה נוי

Avatar
אלה (15:38 22.01.2019)

אפשר להכין את זה ללא שום או להחליף במשהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 22.01.2019)

אפשר לוותר על השום.

Avatar
דיקלה סנדרוביץ (15:42 6.10.2018)

התחשק לי להכין היום אורז עם גרגירי חומוס, כמובן שנכנסתי לאתר שלך וקפץ לי המתכון הנ״ל!
יצא מושלם!!! כל-כך טעים התיבול של הכמון מוסיף המון. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 6.10.2018)

נראה מעולה!
תודה דיקלה 🙂

Avatar
שרית (12:13 12.09.2018)

הי אפרת
זאת אני עם לשטוף את האורז
יש ענין לסנן את האורז אחר הבישול כדי להוציא נמנו את כל מה שלא בריא(כמו בשר)
אז מסננים אותו כשהוא מסיים להתבשל ואז רק על אדים..כמו אורז פרסי
עכשיו שהוא עם חומוס איך אני עושה זאת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 12.09.2018)

היי שרית,
בדר"כ משרים את האורז לפני הבישול במים ומסננים וזה מספיק.
אני מבינה שאת בעצם רוצה להכין אורז פרסי שהוא "חצי בישול" ואז להמשיך לבשל על אדים.
את בעצם מרתיחה סיר עם מים, לאחר שהמים רתחו את מוסיפה את האורז ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהאורז חצי מבושל (תטעמי אותו). לאחר מכן את מעבירה את האורז למסננת ושופכת את המים.
יש להניח לאורז להתקרר קצת ואז להוסיף לו בצל מטוגן, שום, חומוס ותבלינים ולערבב היטב.
אח"כ לחמם סיר מטפלון עם רבע-שליש כוס שמן, לשים פרוסות תפוחי אדמה בתחתית ומעל את האורז. להוסיף חצי כוס מים רותחים ולסגור את המכסה. לבשל על אש גבוהה כ-7 דקות ולאחר מכן להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולהמשיך לבשל כ-20 דקות עד שהאורז מבושל לגמרי (יש לטעום אותו).

Avatar
נאור (14:59 28.08.2018)

עכשיו אני מכינה מקווה שיצא טעים!😍

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 28.08.2018)

בהצלחה 😉

Avatar
נעה ריכטר (01:14 29.06.2018)

הי אפרת , מאז שראיתי את המתכון ,אני לא מפסיקה להכין אותו. כל כך טעים. אפילו הילדים אוהבים (החומוס הוא לפי קריזות שלהם)
והאתר שלך ממש מציל אותי
תודה נעה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 29.06.2018)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה נעה 🌷

Avatar
שרה (13:18 27.06.2018)

היי,
יצא מווושלם!
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 27.06.2018)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
שרית (14:05 26.06.2018)

שלום לאחת האלופות אם לא ה..
אני רוצה לסנן את האורז מה עלי לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 26.06.2018)

היי שרית,
את רוצה לסנן את האורז לאחר שטיפה? אם כן את יכולה לשים במסננת רגילה.

Avatar
ניצן (15:26 25.06.2018)

וואו הכנתי לצהריים ויצא נהדר!!
תודה רבה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 25.06.2018)

תודה ניצן, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
הרמאיוני (14:55 18.06.2018)

הכנתי היום ויצא ממש טעים (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 18.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
ענת (10:19 15.06.2018)

זה ילך חצי אורז חצי בורגול, ועם גזר במקום החומוס?
תודה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 15.06.2018)

כן אבל לדעתי יהיה צורך לשים פחות מים. 2.5 כוסות לדעתי יספיקו.

Avatar
יפה (07:43 1.06.2018)

היי אפרת, אפשר להכין מאורז מלא? אם כן איך? תודה רבה. נעזרת באתר המון ונהנית 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 1.06.2018)

כן. אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות אינן משתנות למעט כמות המים שיש לשים 3 כוסות.
שבת שלום 🙂

Avatar
יפה (08:40 1.06.2018)

תודה על התשובה המהירה. מה לגבי זמן בישול?? אני יודעת שלאורז מלא לוקח יותר זמן..ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 1.06.2018)

נכון! שכחתי 🙂 זמן בישול מתארך ל-40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה (אש כבויה).

Avatar
רחלי (00:39 25.05.2018)

הייי
רציתי לשאול..זה לא יותר מידי 22 דקות?
בדכ זה כ-15 דקות וזה מוכן לא?
ואפשר להוריד מכמות החומוס ? נגיד קופסת שימורים תספיק ?
תודה לך..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:09 25.05.2018)

היי רחלי,
בדר"כ אורז לבן צריך לפחות 20 דקות כדי לספוג את כל הנוזלים ולהתבשל כמו שצריך.
אפשר לשים קופסת שימורים אחת.
שבת שלום 🙂

Avatar
מורן (21:34 22.05.2018)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף פטריות? מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 22.05.2018)

כן אפשר. מומלץ לטגן אותן 7-8 דקות לאחר טיגון הבצל.

Avatar
דני (10:58 29.04.2018)

בוקר טוב חומוס שצריך להשרות גם טוב?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 29.04.2018)

היי דני,
אם הכוונה לחומוס יבש אז הוא לא יספיק להתבשל עם האורז (גם לא אחרי השרייה). יש לבשל אותו בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אז להכין איתו את המתכון.

Avatar
מירי (13:11 18.04.2018)

יצא ממש טעים!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 18.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
ריקי (12:31 18.04.2018)

הכנתי ביום שני את האורז, רציתי להגיד שיצא מאוד מאוד טעים! מומלץ מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 18.04.2018)

תודה ריקי, שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.