זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 28 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

1 בצל גדול חצוי וחתוך לחצאי עיגולים דקים

2 שיני שום קצוצות

2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים

3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מלאה מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

*אם משתמשים בחומוס משימורים – יש לסנן את גרגירי החומוס מנוזלי השימורים. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה- יש לשים את גרגירי החומוס בקערה ולהשרות במים רותחים במשך כ-10 דקות.

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה נוספת.

-מוסיפים את האורז וגרגירי החומוס ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך כדקה.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 22 דקות.

הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תפוזים מקמח כוסמיןעוגת תפוזים מקמח כוסמין
כדורי עוף ברוטב דבש וצ’ילי כדורי עוף ברוטב דבש וצ’ילי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שרית (14:55 4.05.2021)

מתכון מדהים. מאד אהבתי וכל כך קל להכנה. המון תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:22 4.05.2021)

היי שרית,
שמחה שאהבת! תודה לך על השיתוף❤

avatar
מיכל (11:37 12.04.2021)

יש לי אורז בוסמטי איך להכין לגבי הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:42 12.04.2021)

היי מיכל,
אין שינוי בכמויות:)

avatar
שובל שחר (21:35 11.11.2020)

יצא נהדר תודה רבה על המתכונים שלך.. את נפלאה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:16 11.11.2020)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף שובל
ערב נעים🙂

avatar
נטלי בירהנו (18:59 30.04.2020)

היי, למה צריך לבשל את החומוס היבש לפני? אם אני אבשל אותו בנפרד עד לריכוך ואז אבשל אותו עם האורז המלא הוא יהיה יותר מידי רך לא?הוא לא יספיק להתבשל לי כבר עם האורז המלא שאני מבשלת אותו בדר״כ בין 40 דק׳ לשעה פלוס מינוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 30.04.2020)

זה בסדר, הוא לא יהיה רך מידי.
הוא לא יספיק להתבשל עם האורז.

avatar
מור (09:45 12.03.2020)

היי, אם משתמשים בחומוס יבש מה התהליך לגביו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:59 12.03.2020)

אם משתמשים בחומוס יבש יש להשרות אותו כ-8 שעות לפחות במים. לאחר מכן יש לבשל אותו בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אז להכין איתו את המתכון.

avatar
אריאל (13:30 2.01.2020)

היי
יצא מעולה. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 2.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ציפי (10:21 14.10.2019)

להיט! מתכון מושלם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 14.10.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
נוי (13:35 16.05.2019)

פשוטטטט מ ו ש ל ם !
אין על האתר הזה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:18 16.05.2019)

נראה מעולה 😍
תודה נוי

avatar
אלה (15:38 22.01.2019)

אפשר להכין את זה ללא שום או להחליף במשהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 22.01.2019)

אפשר לוותר על השום.

avatar
דיקלה סנדרוביץ (15:42 6.10.2018)

התחשק לי להכין היום אורז עם גרגירי חומוס, כמובן שנכנסתי לאתר שלך וקפץ לי המתכון הנ״ל!
יצא מושלם!!! כל-כך טעים התיבול של הכמון מוסיף המון. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:53 6.10.2018)

נראה מעולה!
תודה דיקלה 🙂

avatar
שרית (12:13 12.09.2018)

הי אפרת
זאת אני עם לשטוף את האורז
יש ענין לסנן את האורז אחר הבישול כדי להוציא נמנו את כל מה שלא בריא(כמו בשר)
אז מסננים אותו כשהוא מסיים להתבשל ואז רק על אדים..כמו אורז פרסי
עכשיו שהוא עם חומוס איך אני עושה זאת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 12.09.2018)

היי שרית,
בדר”כ משרים את האורז לפני הבישול במים ומסננים וזה מספיק.
אני מבינה שאת בעצם רוצה להכין אורז פרסי שהוא “חצי בישול” ואז להמשיך לבשל על אדים.
את בעצם מרתיחה סיר עם מים, לאחר שהמים רתחו את מוסיפה את האורז ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהאורז חצי מבושל (תטעמי אותו). לאחר מכן את מעבירה את האורז למסננת ושופכת את המים.
יש להניח לאורז להתקרר קצת ואז להוסיף לו בצל מטוגן, שום, חומוס ותבלינים ולערבב היטב.
אח”כ לחמם סיר מטפלון עם רבע-שליש כוס שמן, לשים פרוסות תפוחי אדמה בתחתית ומעל את האורז. להוסיף חצי כוס מים רותחים ולסגור את המכסה. לבשל על אש גבוהה כ-7 דקות ולאחר מכן להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולהמשיך לבשל כ-20 דקות עד שהאורז מבושל לגמרי (יש לטעום אותו).

avatar
נאור (14:59 28.08.2018)

עכשיו אני מכינה מקווה שיצא טעים!😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:33 28.08.2018)

בהצלחה 😉

avatar
נעה ריכטר (01:14 29.06.2018)

הי אפרת , מאז שראיתי את המתכון ,אני לא מפסיקה להכין אותו. כל כך טעים. אפילו הילדים אוהבים (החומוס הוא לפי קריזות שלהם)
והאתר שלך ממש מציל אותי
תודה נעה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:40 29.06.2018)

כיף גדול לשמוע 🙂
תודה נעה 🌷

avatar
שרה (13:18 27.06.2018)

היי,
יצא מווושלם!
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:26 27.06.2018)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
שרית (14:05 26.06.2018)

שלום לאחת האלופות אם לא ה..
אני רוצה לסנן את האורז מה עלי לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 26.06.2018)

היי שרית,
את רוצה לסנן את האורז לאחר שטיפה? אם כן את יכולה לשים במסננת רגילה.

avatar
ניצן (15:26 25.06.2018)

וואו הכנתי לצהריים ויצא נהדר!!
תודה רבה על המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 25.06.2018)

תודה ניצן, שמחה שאהבת 🙂

avatar
הרמאיוני (14:55 18.06.2018)

הכנתי היום ויצא ממש טעים (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 18.06.2018)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ענת (10:19 15.06.2018)

זה ילך חצי אורז חצי בורגול, ועם גזר במקום החומוס?
תודה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:41 15.06.2018)

כן אבל לדעתי יהיה צורך לשים פחות מים. 2.5 כוסות לדעתי יספיקו.

avatar
יפה (07:43 1.06.2018)

היי אפרת, אפשר להכין מאורז מלא? אם כן איך? תודה רבה. נעזרת באתר המון ונהנית 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:20 1.06.2018)

כן. אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות אינן משתנות למעט כמות המים שיש לשים 3 כוסות.
שבת שלום 🙂

avatar
יפה (08:40 1.06.2018)

תודה על התשובה המהירה. מה לגבי זמן בישול?? אני יודעת שלאורז מלא לוקח יותר זמן..ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 1.06.2018)

נכון! שכחתי 🙂 זמן בישול מתארך ל-40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה (אש כבויה).

avatar
רחלי (00:39 25.05.2018)

הייי
רציתי לשאול..זה לא יותר מידי 22 דקות?
בדכ זה כ-15 דקות וזה מוכן לא?
ואפשר להוריד מכמות החומוס ? נגיד קופסת שימורים תספיק ?
תודה לך..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:09 25.05.2018)

היי רחלי,
בדר”כ אורז לבן צריך לפחות 20 דקות כדי לספוג את כל הנוזלים ולהתבשל כמו שצריך.
אפשר לשים קופסת שימורים אחת.
שבת שלום 🙂

avatar
מורן (21:34 22.05.2018)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף פטריות? מתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:31 22.05.2018)

כן אפשר. מומלץ לטגן אותן 7-8 דקות לאחר טיגון הבצל.

avatar
דני (10:58 29.04.2018)

בוקר טוב חומוס שצריך להשרות גם טוב?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:17 29.04.2018)

היי דני,
אם הכוונה לחומוס יבש אז הוא לא יספיק להתבשל עם האורז (גם לא אחרי השרייה). יש לבשל אותו בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אז להכין איתו את המתכון.

avatar
מירי (13:11 18.04.2018)

יצא ממש טעים!!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 18.04.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
ריקי (12:31 18.04.2018)

הכנתי ביום שני את האורז, רציתי להגיד שיצא מאוד מאוד טעים! מומלץ מאוד!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:28 18.04.2018)

תודה ריקי, שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.