זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 47 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס אורז מלא (*השתמשתי באורז מלא עגול)
1 בצל גדול קצוץ
150 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס
1 שן שום קצוצה
1 עגבניה גדולה קצוצה (או 2 עגבניות קטנות)
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים
תיבול: כפית שטוחה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן קנולה/זית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים, השום והעגבניה הקצוצה, ממליחים מעט בעזרת המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שעלי התרד מצטמצמים והעגבניות מעט מתרככות.
-מוסיפים את האורז ומתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. מוזגים מים חמים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
*ניתן להמיר את האורז המלא בכוס וחצי אורז לבן (כמות המים נשארת 2+1/4 כוסות). זמן הבישול יתקצר ל 20 דקות + 10 דקות אש כבויה וסיר מכוסה.
הכנתי בול לפי המתכון אבל יצא לי רטוב מדי לטעמי, להבא אוריד את כמות המים. האם כך הוא אמור להיות?
היי,
התמונה מופיעה אצלי בגודל קטנטן ולא ברורה, כך שאני לא יכולה לדעת במדויק, אבל ממה שאני מצליחה לראות נראה שיצא לך מעולה.
חשוב להשתמש בכוס מדידה כדי שיצא כמו שצריך(:
איך מכינים עם תרד קפוא? בקושי מוצאת תרד בחנות
היי,
אפשר להכין גם עם תרד קפוא באותו אופן😊
הטיימר שלכם אכזב אותי. כשהטלפון נכבה לאחר זמן מה וחזרתי שוב לדף המתכון, הבהב הטיימר לרגע ואז חזר למצב 0 כאילו לא הפעלתי אותו כלל, מבלי שידעתי כמה זמן נותר. האורז ניצל אך רק במקרה ובכלל נסיוני באורז.
חבל.
היי נועה,
עד כה לא היו תלונות כנראה שיש תקלה
מאוד מוזר, אני אבדוק את זה
תודה על העדכון 🙏🌸
קצת לא קשור אבל תהיתי האם אפשר להכין פשטידת אורז מלא עם תרד וגבינות ? מעולם לא ניסיתי אבל בא לי להכין פשטידה (ללא קמח )ועם אורז מלא .מה את אומרת?
לא יצא לי לנסות אבל שמעתי שזה אפשרי.
יש להוסיף ביצים להדבקת החומרים.
המלצה חמה, תוסיפו כוס חומוס, ואם ניתן – לבשל עם ציר עוף.
המלצה עוד יותר חמה, תכפילו ואפילו תשלשו את הכמויות – מדובר בתענוג שנגמר מהר מידי.
תודה יוחאי 🙂
וואוו יוצא סוג של ריזוטו מהסוג הכי בריא שיש.
אציין שהשריתי את האורז קצת יותר משעה לפני הבישול + בישלתי על אש קטנה בטעות, וכנראה בגלל זה לקח לתבשיל הרבה מאוד זמן להתבשל ונאלצתי להוסיף עוד כרבע שעה עם מכסה פתוח לאידוי הנוזלים.
מצד שני, אני חושב שהפשלות האלו הן אלו שהובילו למרקם מושלם של ריזוטו
לפעמים מ”טעויות” יוצאים דברים הכי טובים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אז קודם כול תודה על הבלוג הנפלא הזה ! אנחנו ככנהנים בבית מהמתכונים שלך!!
אני פעם ראשונה מכינה מתכון עם אורז מלא עגול ועשיתי את המתכון עם התרד והעגבניות אולם גם אחרי 60 דק על אש נמוכה נשארו לי נוזלים בסיר .במה טעיתי?
היי יפעת,
אורז מלא עגול סופח פחות נוזלים מאורז מלא רגיל. אפשר לבשל על אש בינונית ללא מכסה במשך 5-10 דקות עד שהנוזלים מתאדים. יש לערבב תוך כדי ולוודא שהתחתית לא נשרפת.
גם אם יישארו קצת נוזלים אחרי כמה שעות הם יספגו באורז.
אז למען הסדר הטוב סך זמן הבישול על להבה בינונית יהיה כרבע שעה סהכ? הבנתי נכון?
את מבשלת את האורז על אש נמוכה-בינונית (עם מכסה) במשך 40 דקות.
אח”כ מכבה את האש ומשאירה את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
אם הרמת את המכסה ועדיין יש נוזלים בסיר את מחזירה לבישול על אש בינונית (ללא מכסה) במשך 5 עד 10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים.
אורית היום זה פעם ראשונה שנתקלתי בעמוד שלך עשיתי את התרד עם האורז המלא יצא פיצוץ ,אמשיך להיכנס בהמשך לדף שלך בהוקרה ריקי
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ריקי
אפשר לשים עלי תרד קפוא?אם כן מה אופן השימוש?
אפשר, אותו אופן הכנה.
יש לי תרד קפוא ואין לי משקל. מה הכמות בכוסות?
אם הכוונה למדליוני תרד קפואים אפשר לשים בסביבות 6. אם אלה עלי תרד שלמים אז בסביבות 2 כוסות עלים קצוצים.
צריך להשרות את האורז המלא לפני הבישול?
היי יפעת,
מומלץ אבל לא חובה. אפשר רק לשטוף ולסנן היטב.
היי אפרת! חיפשתי מה לעשות עם התרד שקניתי והמתכון הזה נשמע מעולה! הבעיה היא שאין לי אורז מלא 🙁 יש לי רק אורז בסמטי לבן ובורגול גס. מה לדעתך עדיף? והאם אני צריכה לשנות משהו במתכון בהתאם? אגב, משום מה לא מוצאת בתבנית של התרד את המשקל. מדובר בתרד של גוש קטיף בתבנית פלסטיק שקופה בגודל 20X14. האם יש לך מושג כמה המשקל אמור להיות? זה מספיק למתכון זה? תודה רבה!!
היי אודליה,
את יכולה להכין עם כוס וחצי אורז בסמטי לבן. כמות המים נשארת כמו שהיא וזמן הבישול יתקצר ל20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
לגבי התרד, אני חושבת שאת צריכה לשים חצי קופסה.
בהצלחה 🙂
הכנתי אתמול עם אורז בסמטי לבן ויצא מעולה!! תודה רבה!! עוד מתכון מנצח 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה אודליה 🙂
היי! האתר שלך מדהים!!! הכל יוצא ככ טעים:)
רציתי לשאול במה אפשר להמיר את העגבניה. אף אחד בבית לא אוהב:/ תודה רבה!
תודה ספיר 🙂
אני חושבת שאפשר להמיר בגמבה או בגזר גדול מגורד.
הי, המתכונים שלך מצוינים!!מ האם אפשר להישתמש בתרד קפוא במקום טרי ובאורז אדום?
תודה לילי 🙂
לגבי תרד קפוא, אין בעיה.
לגבי אורז אדום, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אורז אדום בדר”כ מבשלים כמו פסטה, במים רותחים עד שהוא מתרכך, מסננים ואז מבשלים אותו עם תבלינים ותוספות.
אפשר להשתמש באורז עגול רגיל?
אם כן מה המתכון?
היי אליה,
אני פחות ממליצה להשתמש באורז עגול רגיל כי הוא מאוד דביק ויותר מתאים לריזוטו. אם בכל זאת רוצים להשתמש בו אז זמן הבישול משתנה ל30 דקות + 10 דקות סיר מכוסה. לגבי כמות המים, יש לבדוק על גבי האריזה כמה מים שמים על כוס אורז וזאת הכמות שיש לשים.
יום נפלא 🙂
עשיתי כמות כפולה של אורז (2 כוסות).
במקום תרד שמתי 2 גזרים וגמבה אחת.
הוספתי מעט סוכר לשבור את החמיצות של העגבניות.
יצא מעולה!!
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
הי,
את העגבניות להוסיף עם או בלי הנוזלים שלהן?
עם הנוזלים.
ומה לגבי הקליפה?
כולל הקליפה 🙂
שלום, יש אפשרות לשלב את המרכיבים אם כבר הכנתי את האורז?
היי מאיה,
במקרה הזה זה יותר טעים שהאורז מתבשל יחד עם המרכיבים, כך הטעימים נספגים כמו שצריך באורז.
שבת שלום 🙂
היי יקירתי ! יצא טעים, תודה !
וגם העוף ברוטב עגבניות …ללקק את האצבעות !
שמחה לשמוע!
תודה יקירה 🙂
יצא טעים להפליא
תודה יהודית, שמחה לשמוע 🙂
היי 🙂
שבוע טוב.
אני בבעיה: תכננתי את האורז לאחד ממתכוני השבוע, אבל
לא מצליחה להשיג כאן תרד, בגלל הגשמים הרבים שהיו כאן.
אבל מצאתי, בייבי תרד שטוף בשקיות . לא לזה הכוונה נכון?
בכל מקרה…מה את מציעה במקום התרד , כיוון שקניתי כבר את כל המצרכים .
תודה יקירה
היי קריסטינה,
בייבי תרד מעולה! אם קנית אותו בסוף..
אם לא קנית, את יכולה לשים 2 גזרים מגורדים.
בהצלחה 😉
תרד הוא ירק בריא ומעולה לצרוף!!! אני מכינה את האורז בדרך כלל עם תערובת של גזר גרעיני תירס ואפונה וזה טעים ביותר. אבל המתכון שלכם ניפלא!!! אנסה בפעם הבאה גם עם גמבה. בנוסף התבלין שאני משתמשת בו הוא אבקת בולון [שוויצרי שמתאים לצימחונים וטיבעונים] שילוב של תבלינים שונים. טעים מאוד ומטעים לבישול כל מאכל
נשמע מעולה 🙂
תודה אורית ויום מקסים
הי, איזה ירקות יכולים להתאים לדעתך במקום תרד?
היי אורלי,
את יכולה לשים גזר מגורד או גמבה קצוצה.
שבת שלום 🙂
חייבת לעדכן…הכנתי עם עגבניות ופלפל אדום קצוץ – יצא נהדר!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
כמה מים חמים יש להוסיף?
היי מיכה,
שתי כוסות ורבע מים רותחים.