שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 34 דקות

מס’ מנות: 5 מנות

מצרכים:

400-500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

3 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

1 כוס גזר מגורד

שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית וחצי מלח, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את חזה העוף, ממליחים מעט ומפלפלים. מטגנים כדקה מכל צד, עד שצבעו החיצוני הופך ללבן.

-מוסיפים את הכרוב והגזר ומערבבים כ-2 דקות.

-מוסיפים את האורז הלבן והפטרוזיליה ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

*כדי לחסוך בהכנה אפשר להשתמש בתערובת כרוב וגזר קנויה מוכנה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כדורי רפאלוכדורי רפאלו
מרק כרובית מרק כרובית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אורין (11:14 6.05.2024)

שלום ותודה על המתכונים המעולים ושפשוט להכין אותם..
האם ניתן להוסיף סילאן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 6.05.2024)

כן אפשר להוסיף 1-2 כפות.

avatar
רחל (15:50 10.04.2022)

האם ניתן להחליף את הכרוב לירק אחר? אם כן, איזו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:55 10.04.2022)

היי,
ניתן לוותר על כרוב אם לא אוהבים(:

avatar
איילה (20:53 8.02.2022)

אפשר להחליף כרוב לבן בסגול?!
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:37 8.02.2022)

היי,
פחות מומלץ- גם מבחינת הצבע שמתקבל וגם מבחינת המרקם של הכרוב.

avatar
שירן (23:25 7.11.2021)

הוספתי גם זעפרן ויצא ממש אחלה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:26 8.11.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח😊

avatar
הדס (00:52 26.10.2021)

עשיתי את המתכון.

יצא מעולהההה
תודה אפרת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:08 26.10.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤

avatar
יהודית (13:35 23.08.2021)

יש לך מתכון שיש בו רק חזה עוף ואורז ובצל בלי עוד ירקות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:53 23.08.2021)

היי יהודית,
מצרפת מתכון לעוף ואורז בתנור שאפשר לוותר בו על הגזר.

avatar
חגית (10:23 21.08.2020)

היי,
בגלל בעיה בקיבה אסור לי בצל (או כל ירק ‘חריף’ אחר, למשל שום)

האם עדיין ייצא טעים לדעתך? כדאי אולי לשים ירק אחר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:23 21.08.2020)

כן, תכיני בלי.

avatar
צביקה (18:43 5.04.2020)

הכנתי לארוחת ערב ,
יצא מושלםםםםםם והתיבול יצא מדוייק !!
הוספתי טימין יבש וזה שידרג 🌹

avatar
רינת (20:06 21.11.2019)

היי אפרת
אפשר להחליף את הכרוב בקישוא.. ואם כן כמה קישואים?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:13 21.11.2019)

כן, אפשר לשים 2 קישואים בגודל בינוני-קטן.

avatar
זיוה (21:59 14.08.2019)

שלום אפרת,
האם ניתן להחליף באורז מלא?
ואם כן, מה צריך לשנות מבחינת הוראות הכנה?

תודה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:36 15.08.2019)

היי זיוה,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.
זמן בישול 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

avatar
שירי (10:16 5.04.2019)

אפרת שלום,

הכנתי לפני כמה שבועות ויצא טעים מאוד! תודה רבה על המתכון!

אני רוצה להכין שוב והפעם בגרסה צמחונית – ללא העוף. אם אני מכינה ללא העוף יש לשנות משהו מבחינת כמויות המים או משך הבישול?

תודה רבה מראש!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 5.04.2019)

היי שירי,
את יכולה להכין בלי העוף. אין שינוי.
שבת שלום 🙂

avatar
אור (17:14 11.03.2019)

הכנתי לבעלי ואני בכלל צמחונית. חוץ מזה, היו לי טעויות מטופשות כמו זה שהתבלבלתי בין כרוב לכרובית 🙂
בכל מקרה, הוא ממש אהב! ואומר שזאת המנה הבשרית הכי טובה שהכנתי!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 11.03.2019)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אסתר חלילי (13:38 20.10.2018)

שלום לך אפרת יקירה !
קניתי בזמנו את ספרך המקסים
ורוצה הגורל ועיניי קלטו את המתכון הנפלא –
והתגובות מדברות בעד עצמן …
הכנתי- ואין מילים- איך אומרים החבר’ה – סוף הדרך !
שאלה: מתאים גם להקפאה לאחר הבישול?
בהצלחה גם בהמשך ! שבוע טוב !
אסתר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:02 20.10.2018)

תודה אסתר 🌺
לדעתי אפשר להקפיא.
שבוע טוב ❤️

avatar
ענת (10:48 30.09.2018)

הי אפרת
תודה על האתר המדהים נקווה שאצליח בו(מאותגרת בישול;)
רציתי לשאול למה יש להשרות את האורז שעה במים? לא מספיק לשטוף היטב?
וגם האם יש גרסה מקוונת לספר המתכונים ( ספר במחשב ולא ספר פיזי) ומה עלותו אם יש כזה
תודה רבה וחג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 30.09.2018)

היי ענת,
הסיבה להשריית האורז היא שלעיתים הוא לא מתרכך לגמרי לאחר בישול.
כרגע אין גרסה מקוונת. יכול להיות שתהיה בהמשך. אעדכן..
חג שמח

avatar
לילי (16:26 27.09.2018)

אפשר להשתמש הפטרוזיליה יבשה? אם כן, כמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 27.09.2018)

כן, אפשר לשים חצי כפית.

avatar
שרון (13:35 2.05.2018)

היי אפרת,
הכנתי ויצא טעים מאוד!
אבל האורז יצא דביק זה אמור לצאת ככה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:54 2.05.2018)

היי שרון,
שמחה שיצא טעים.
האורז אמור לצאת קצת דביק.

avatar
שרון (11:31 1.05.2018)

היי אפרת,
אפשר להשתמש בלקט ירקות להקפצה (מכיל ברוקולי, קישוא, גזר וסלרי)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 1.05.2018)

כן אפשר

avatar
אדוה (15:12 23.04.2018)

יצא נהדר. הכנתי עם אורז בסמטי וכרוב טרי שקטפנו בגינה. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 23.04.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה אדוה.

avatar
אסתר (13:08 10.04.2018)

היי אפרת.
תודה רבה לך על האתר תמיד הכל יוצא מושלםם יש לך מתכונים אליפות. עשיתי מלא פעמים את המתכון הזה ופשוט מהיר. מזין.וטעים בטירוף בעלי והילדים חולים על זה
תודה רבה לך והמשך יום נעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 10.04.2018)

תודה אסתר! כיף גדול לשמוע 🙂

avatar
רותי אמא לחיילים מתוקים ורעבים (10:41 26.01.2018)

בוקר טוב יקרה
ניתן להקפיא? חייבת מתכונים להקפאה בשביל החייל שלי וחבריו
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:07 26.01.2018)

אני חושבת שכן, לא רואה בעיה.
שבת שלום 🙂

avatar
יהודית (22:18 6.01.2018)

עשיתי כדברייך.
יצא אששששששששש!!!
בקושי הצלחתי לחלץ משהו לשבת 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 7.01.2018)

היי יהודית,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא

avatar
Zipi (11:02 5.01.2018)

המתכון יצא נפלא טעים בטירוף. השידרוג הקטן שעשיתי השרתי את חתיכות העוף במעט רוטב סויה ו 1/2 כמות אורז בסמטי ו 1/2כמות עדשים כתומות. תודה רבה מצפה בקוצר רוח וענין בכל שבוע למתכונייך….כן יירבו מעשי ידייך.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:26 5.01.2018)

נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

avatar
דורית (11:16 4.01.2018)

הי אפרת

אני רוצה להכין את התבשיל בלי הבשר. כמות הסועדים-17. בכמה להגדיל את כמות האורז ואיזה כמות של תערובת מוכנה של גזר וכרוב?
צריך לקחת בחשבון כמובן שיהיה עוד הרבה אוכל מסוגים שונים פרט לתבשיל האורז.
אודה לך על תשובה מהירה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:44 4.01.2018)

היי דורית,
אם מוגשות תוספות נוספות אז לדעתי כמות כפולה תספיק:
1 בצל גדול קצוץ
8 כוסות מלאות תערובת כרוב וגזר
שני שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
4 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)
6 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית כורכום, 3 כפיות מלח, 2 כפיות אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

avatar
דורית (11:53 4.01.2018)

המו המון תודה

avatar
דורית (10:30 4.01.2018)

אם משתמשים בתערובת כרוב וגזר מוכנה באיזה כמות מדובר? (בכוסות)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:34 4.01.2018)

היי דורית,
מדובר ב-4 כוסות.
יום מקסים 🙂

avatar
יהודית (09:54 4.01.2018)

קודם כל, אני מטורפת על המתכונים שלך ומיישמת כמעט הכל!
לגבי היחס של האורז והמים- זה לא כפול? כלו’ כוס אורז על 2 כוסות מים?
וכאן, עוד מוסיפים עוף שהוא יבש יחסית ורק כוס וחצי מים על כוס אורז.
יש הסבר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 4.01.2018)

היי יהודית,
על כוס אורז מומלץ לשים כוס וחצי מים כדי לא לקבל עיסה.
שימי לב רק שמומלץ להשרות את האורז לפני במים כדי שיתרכך מעט.
הכנתי עם הכמויות האלה ויצא מוצלח 🙂
יום נפלא!

avatar
אילן (09:09 4.01.2018)

האם אפשר להחליף לאורז מלא
ואם כן מה משתנה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 4.01.2018)

היי אילן,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.
יום נפלא 🙂

avatar
חנה (08:55 4.01.2018)

נראה טעיםם!! תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!!! שתצליחי תמיד!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 4.01.2018)

תודה חנה!
יום מקסים 🙂

avatar
רינת (06:46 3.01.2018)

בוקר טוב אפרתי כמה כרוב בערך זה 3כפות וכמה גזרים זה בערך כוס המשך יום מקסים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 3.01.2018)

היי רינת,
זה יוצא קצת יותר מרבע כרוב גדול וכ-2 גזרים בינוניים.

avatar
ספיר (15:07 2.01.2018)

הכנתי היום את האורז ויצא מאוד מאוד טעיםםםם! מומלץ לאכול את זה ישר כשזה מוכן 🙂 רציתי רק לשאול שאלה… לשם מה צריך להשרות את האורז? מה המטרה של זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:19 2.01.2018)

היי ספיר,
שמחה שיצא טעים.
השריית האורז לפני נועדה כדי לרכך את האורז לפני הבישול. בתבשילים מסוג זה האורז לעיתים לא מתבשל לגמרי.

avatar
Zipi (20:47 31.12.2017)

מאחלת שנה אזרחית טובה ומאושרת. תודה על שהענקת לנו מכישורייך הנפלאים.השנה 2018 שתהא נפלאה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 31.12.2017)

תודה ציפי היקרה!
מאחלת לעצמי שב-2018 אזכה להעניק יותר 🙂
שנה אזרחית טובה.

לקריאת כל התגובות