זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 34 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
400-500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ
3 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
1 כוס גזר מגורד
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית וחצי מלח, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.
-מוסיפים את חזה העוף, ממליחים מעט ומפלפלים. מטגנים כדקה מכל צד, עד שצבעו החיצוני הופך ללבן.
-מוסיפים את הכרוב והגזר ומערבבים כ-2 דקות.
-מוסיפים את האורז הלבן והפטרוזיליה ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
*כדי לחסוך בהכנה אפשר להשתמש בתערובת כרוב וגזר קנויה מוכנה.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- פילה עוף במחבת |
- אורז עם בצל ירוק |
- עוף ברוטב קארי
שלום ותודה על המתכונים המעולים ושפשוט להכין אותם..
האם ניתן להוסיף סילאן?
כן אפשר להוסיף 1-2 כפות.
האם ניתן להחליף את הכרוב לירק אחר? אם כן, איזו?
היי,
ניתן לוותר על כרוב אם לא אוהבים(:
אפשר להחליף כרוב לבן בסגול?!
תודה!
היי,
פחות מומלץ- גם מבחינת הצבע שמתקבל וגם מבחינת המרקם של הכרוב.
הוספתי גם זעפרן ויצא ממש אחלה 🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח😊
עשיתי את המתכון.
יצא מעולהההה
תודה אפרת!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף❤
יש לך מתכון שיש בו רק חזה עוף ואורז ובצל בלי עוד ירקות?
היי יהודית,
מצרפת מתכון לעוף ואורז בתנור שאפשר לוותר בו על הגזר.
היי,
בגלל בעיה בקיבה אסור לי בצל (או כל ירק ‘חריף’ אחר, למשל שום)
האם עדיין ייצא טעים לדעתך? כדאי אולי לשים ירק אחר במקום?
כן, תכיני בלי.
הכנתי לארוחת ערב ,
יצא מושלםםםםםם והתיבול יצא מדוייק !!
הוספתי טימין יבש וזה שידרג 🌹
היי אפרת
אפשר להחליף את הכרוב בקישוא.. ואם כן כמה קישואים?
תודה.
כן, אפשר לשים 2 קישואים בגודל בינוני-קטן.
שלום אפרת,
האם ניתן להחליף באורז מלא?
ואם כן, מה צריך לשנות מבחינת הוראות הכנה?
תודה מראש!
היי זיוה,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.
זמן בישול 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
אפרת שלום,
הכנתי לפני כמה שבועות ויצא טעים מאוד! תודה רבה על המתכון!
אני רוצה להכין שוב והפעם בגרסה צמחונית – ללא העוף. אם אני מכינה ללא העוף יש לשנות משהו מבחינת כמויות המים או משך הבישול?
תודה רבה מראש!
היי שירי,
את יכולה להכין בלי העוף. אין שינוי.
שבת שלום 🙂
הכנתי לבעלי ואני בכלל צמחונית. חוץ מזה, היו לי טעויות מטופשות כמו זה שהתבלבלתי בין כרוב לכרובית 🙂
בכל מקרה, הוא ממש אהב! ואומר שזאת המנה הבשרית הכי טובה שהכנתי!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום לך אפרת יקירה !
קניתי בזמנו את ספרך המקסים
ורוצה הגורל ועיניי קלטו את המתכון הנפלא –
והתגובות מדברות בעד עצמן …
הכנתי- ואין מילים- איך אומרים החבר’ה – סוף הדרך !
שאלה: מתאים גם להקפאה לאחר הבישול?
בהצלחה גם בהמשך ! שבוע טוב !
אסתר
תודה אסתר 🌺
לדעתי אפשר להקפיא.
שבוע טוב ❤️
הי אפרת
תודה על האתר המדהים נקווה שאצליח בו(מאותגרת בישול;)
רציתי לשאול למה יש להשרות את האורז שעה במים? לא מספיק לשטוף היטב?
וגם האם יש גרסה מקוונת לספר המתכונים ( ספר במחשב ולא ספר פיזי) ומה עלותו אם יש כזה
תודה רבה וחג שמח
היי ענת,
הסיבה להשריית האורז היא שלעיתים הוא לא מתרכך לגמרי לאחר בישול.
כרגע אין גרסה מקוונת. יכול להיות שתהיה בהמשך. אעדכן..
חג שמח
אפשר להשתמש הפטרוזיליה יבשה? אם כן, כמה?
כן, אפשר לשים חצי כפית.
היי אפרת,
הכנתי ויצא טעים מאוד!
אבל האורז יצא דביק זה אמור לצאת ככה?
היי שרון,
שמחה שיצא טעים.
האורז אמור לצאת קצת דביק.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בלקט ירקות להקפצה (מכיל ברוקולי, קישוא, גזר וסלרי)?
כן אפשר
יצא נהדר. הכנתי עם אורז בסמטי וכרוב טרי שקטפנו בגינה. תודה!
נשמע מעולה 🙂
תודה אדוה.
היי אפרת.
תודה רבה לך על האתר תמיד הכל יוצא מושלםם יש לך מתכונים אליפות. עשיתי מלא פעמים את המתכון הזה ופשוט מהיר. מזין.וטעים בטירוף בעלי והילדים חולים על זה
תודה רבה לך והמשך יום נעים
תודה אסתר! כיף גדול לשמוע 🙂
בוקר טוב יקרה
ניתן להקפיא? חייבת מתכונים להקפאה בשביל החייל שלי וחבריו
תודה מראש
אני חושבת שכן, לא רואה בעיה.
שבת שלום 🙂
עשיתי כדברייך.
יצא אששששששששש!!!
בקושי הצלחתי לחלץ משהו לשבת 🙂
היי יהודית,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
המתכון יצא נפלא טעים בטירוף. השידרוג הקטן שעשיתי השרתי את חתיכות העוף במעט רוטב סויה ו 1/2 כמות אורז בסמטי ו 1/2כמות עדשים כתומות. תודה רבה מצפה בקוצר רוח וענין בכל שבוע למתכונייך….כן יירבו מעשי ידייך.
נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
הי אפרת
אני רוצה להכין את התבשיל בלי הבשר. כמות הסועדים-17. בכמה להגדיל את כמות האורז ואיזה כמות של תערובת מוכנה של גזר וכרוב?
צריך לקחת בחשבון כמובן שיהיה עוד הרבה אוכל מסוגים שונים פרט לתבשיל האורז.
אודה לך על תשובה מהירה.
היי דורית,
אם מוגשות תוספות נוספות אז לדעתי כמות כפולה תספיק:
1 בצל גדול קצוץ
8 כוסות מלאות תערובת כרוב וגזר
שני שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
4 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)
6 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית כורכום, 3 כפיות מלח, 2 כפיות אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם
המו המון תודה
אם משתמשים בתערובת כרוב וגזר מוכנה באיזה כמות מדובר? (בכוסות)
היי דורית,
מדובר ב-4 כוסות.
יום מקסים 🙂
קודם כל, אני מטורפת על המתכונים שלך ומיישמת כמעט הכל!
לגבי היחס של האורז והמים- זה לא כפול? כלו’ כוס אורז על 2 כוסות מים?
וכאן, עוד מוסיפים עוף שהוא יבש יחסית ורק כוס וחצי מים על כוס אורז.
יש הסבר?
תודה
היי יהודית,
על כוס אורז מומלץ לשים כוס וחצי מים כדי לא לקבל עיסה.
שימי לב רק שמומלץ להשרות את האורז לפני במים כדי שיתרכך מעט.
הכנתי עם הכמויות האלה ויצא מוצלח 🙂
יום נפלא!
האם אפשר להחליף לאורז מלא
ואם כן מה משתנה
היי אילן,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.
יום נפלא 🙂
נראה טעיםם!! תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים!!! שתצליחי תמיד!!
תודה חנה!
יום מקסים 🙂
בוקר טוב אפרתי כמה כרוב בערך זה 3כפות וכמה גזרים זה בערך כוס המשך יום מקסים
היי רינת,
זה יוצא קצת יותר מרבע כרוב גדול וכ-2 גזרים בינוניים.
הכנתי היום את האורז ויצא מאוד מאוד טעיםםםם! מומלץ לאכול את זה ישר כשזה מוכן 🙂 רציתי רק לשאול שאלה… לשם מה צריך להשרות את האורז? מה המטרה של זה?
היי ספיר,
שמחה שיצא טעים.
השריית האורז לפני נועדה כדי לרכך את האורז לפני הבישול. בתבשילים מסוג זה האורז לעיתים לא מתבשל לגמרי.
מאחלת שנה אזרחית טובה ומאושרת. תודה על שהענקת לנו מכישורייך הנפלאים.השנה 2018 שתהא נפלאה.
תודה ציפי היקרה!
מאחלת לעצמי שב-2018 אזכה להעניק יותר 🙂
שנה אזרחית טובה.