זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 28 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
בצל גדול קצוץ
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים דק לפי בחירה: כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, נענע, שמיר, עלי סלרי (מומלץ לשלב)
תיבול: חצי כפית כורכום, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש.
-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.
-מוסיפים את האורז, עשבי התיבול ומתבלים. מערבבים במשך כ- 3 דקות.
-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 10 דקות.
ראו גם
אפשר לקצוץ במעבד מזון ידני
כן
היי, אם יש לי אורז כבר מוכן, אפשר איכשהו להתאים את המתכון?
היי,
אפשר לטגן את הבצל ולהוסיף את האורז המבושל ועשבי התיבול, לערבב היטב ולבשל 2-3 דקות.
אפרת יקרה בוקר טוב, האם אפשר עם אורז מלא?
היי,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא😊
אפרת יקרה, אני מודה לך תמיד על המענה המהיר, אוסיף ואומר שכל המתכונים שלך טעימים ומוצלחים, תודה רבה💕
תודה על המילים הטובות❤
הי אפרת
עוד שאלה, ניתן להוסיף רוזמרין לעשבי התיבול?
תודה!
היי,
אפשר(:
אפרת,
תודה רבה רבה על מהירות התגובה, על מתכונים נהדרים ומוצלחים! הכל ממש 10!! (10 דקות)!!
תודה ענת! חג שמח🌺
הי אפרת,
מתכננת להשתמש ב אורז בסמטי. האם יש שינוי בתהליך ההכנה?
חג שמח, ותודות רבות על האתר הנהדר!
היי,
אין שינוי עם אורז בסמטי.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר, חג שמח🌺
הכנתי מהירק הנמצא במקרר:פטרוזיליה,כוסברה,עלי סלרי ונענע…יצא מושלם 👌
תודה לך אפרת על שאת מנגישה עבורי את המתכונים המהממים שלך 🌷
שמחה שאהבת את המתכונים ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לעדכן❤
היי אפרת למה צריך להשרות שעה את האורז במים?תודה
היי ענת
השריית האורז במים מפחיתה את הארסן שמצוי באורז
וגורמת לאורז להיות רך יותר לאחר הבישול
למדתי.תודה .אין צורך לאחר כיבוי הגז -לכסות את המכסה עם מגבת?תודה
לא חייב 🙂 כל אחד עושה זאת אחרת
טעים מאוד. שילבתי סלרי וכוסברה. לדעתי חסר מעט מלח. מתכון מצוין !
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפרת שלום,
תודה על המתכונים, הכל יוצא טעים. סוף סוף אתר שהתוצאה שווה את העשייה וכולם נהנים מהתוצאה.
באיזה סוג אורז את משתמשת? או שזה לא משנה?
היי גלינה,
קודם כל כיף לשמוע 🙂
אני משתמשת באורז פרסי אבל זה לא משנה. אפשר להשתמש בכל סוג אורז לבן למעט אורז עגול.
חובה להשאיר שעה לייבוש?
לא חובה.
האורז הכי טעים שהכנתי
תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
יצא טעים מאוד , הוספתי חמוציות ואגוזים.
תודה רבה!
תודה יובל, שמחה לשמוע 🙂
שמחה להיות הראשונה שכותבת שיוצא אורז ממש טעים! הוספתי גם פטריות (טיגנתי עם הבצל) ויצא מושלם!! אורז כיפי שיוצא אחד-אחד.
ובכלל אין על האתר שלך תודה רבה על כל המתכונים הקלים והטעימים!
תודה רבה! שמחה לשמוע 🙂