זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעתיים לפני ולסנן היטב)
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים
שני שליש כוס חמוציות
שליש כוס צנוברים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: חצי כפית סוכר, שליש כפית כורכום, שליש כפית קינמון, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה (אש בינונית).
-מוסיפים שום, גזר וחצי כפית סוכר ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות, עד שהגזר מעט מתרכך.
-מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את החמוציות והצנוברים ומתבלים בכורכום, קינמון, מלח ופלפל שחור.
-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
פשוט וואוווו!!!
האורז הכי אבל הכי טעים שאכלתי בפער! בן הזוג אמר שזה טעים מידי והוא פוחד שיחסל את זה לפני שיספיק לקחת לעבודה.
אגב לא היו לי צנוברים והחלפתי באגוזי מלך.
את פשוט קוסמת אפרת, תודה!!!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה לך שחזרת לשתף!
ניתן להקפיא? או כמה זמן נשמר במקרר?
תודה
פחות מומלץ להקפיא, ניתן לשמור במקרר כ-3-4 ימים.
הכנתי בלי צנוברים, את שיני השלום החלפתי באבקת שום ויצא ממש מוצלח!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
שלום אפרת!
יש לי אורז לבן כבר מוכן .
אפשר להשתמש בו למתכון הנ”ל ואיך?
היי,
אם האורז כבר מבושל אפשר לטגן בנפרד את הבצל עם הירקות וחמוציות ולאחר מכן להוסיף לאורז ולבשל יחד כמה דקות.
תודה רבה ! אין מתכון שלך שהילדים שלי לא אוהבים!!:) גם בזכותך הם אוכלים פה בריא!
שמחה כל כך לשמוע❤
הי!
הכנתי ויצא ממש טעים..
תכננתי שישאר לי לעוד ארוחה ו ה-כ-ל ניגמר עד לאורז האחרון!!
שמחה ממש שיצא טעים! תודה על השיתוף❤
שלום אפרת
מתכון משגע!
האם אפשר לעשות את המתכון הזה עם בורגול? אם כן מה משתנה בכמות המים/בישול?
אני מנסה להכין יותר בריא והטעמים של המתכון הזה אהובים מאוד על בעלי והילד.
תודה מראש 🙂
היי ברכה,
שמחה שאהבתם את המתכון! אפשר להכין לפי המתכון הזה לבורגול עם ירקות (לא חייב לשים ברוקולי) ולהוסיף כ2/3 כוס חמוציות.
תודה על המתכון. האם יש לך המלצה איך להכין במבשל אורז Rice Cooker?
היי זיוה,
בעיקרון יש לשים את המים והתבלינים לפי המתכון, ללחוץ על כפתור ההפעלה או הטיימר (תלוי במכשיר), ולחכות עד לסיום הבישול.😊
.I thought so too but wanted to confirm with you the expert! Thank you for responding.
😊
עשיתי בלי סוכר. יצא מיוחד!
המתכונים שלך – סוד ההצלחה של המטבח שלי!
תודה!!!
איזה כיף לקרוא! 🙂
תודה רבה לך שירה🙏❤️
מסכימה עם כל מילה!!
גם לי נהיה כיף להכין אוכל טעים וקל להכנה.. ובמיוחד שהכל יוצא טעים מאוד, מעדן עולמי!!
תודה רבה!
רחלי
איזה כיף שיצא טעים ושאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון❤
יצא אורז נהדר היחיד שהילדים מחסלים פעם אחר פעם. כל הכבוד!!
שמחה לקרוא שאהבת הוד 🙂
שבת שלום❤️
הי אפרת,
נראה מתכון מעולה ומצפה להכין אותו!
יעבוד עם אורז מלא? אם כן- מה משתנה במתכון?
יעבוד עם קינואה?
תודה!
היי ליאור,
אפשר להכין עם כוס ושליש כוס מלא (יתר הכמויות כולל כמות המים אינן משתנות). זמן בישול -40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
יש מתכון לקינואה עם גזר שאפשר להוסיף לו חמוציות.
היי רציתי לעדכן שאפשר לשים שקדים פרוסים במקום הצנוברים, זה יוצא גם מוצלח.
תודה ושבת שלום.
תודה ושבת שלום 💕
יצא פיצוץ! הילד אכל בבוקר!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית
אורז מעולה!! הפייבוריט שלי.
תודה ג’ני, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת רוצה לנסות לכבוד השבת,
חייבים סוכר או שניתן להמיר בסילאן/דבש? או שאפשר לוותר?
תודה.
אפשר להמיר בסילאן.
שבוע טוב, יצא מאוד מוצלח, אפילו הקטנים שלי אכלו, תודה רבה.
כיף לשמוע!
תודה 🙂
במקום צנוברים שמתי אגוזים שונים, יצא מעולה! וגם עשיתי את המתכון במקום אורז עם פתיתים יצא טעים טעים!!!
תודה אלכס, שמחה שיצא טעים 🙂
הי אפרת,
אפשר לוותר על הגזר? (בעלי לא אוהב ירקות…)
כן אפשר.
יום מקסים 🙂
כל הכבוד לך על התגובה המהירה
והיחס הרציני .
תודה לך על האתר והתשובות .
מתכונים קלילים וטעימים.
בשמחה 🙂
יום נפלא
היי
אם לא אוסיף סוכר זה ישנה לטעם?
ושוב מבחינת הצנוברים?
היי עינת,
לא נתקלתי בתופעה של טעם מר בצנוברים. בכל מקרה אם את ממש נרתעת את יכולה לוותר על הצנוברים. זה יוצא טעים גם ככה.
אפשר לוותר על הסוכר.
יום מקסים 🙂
היי
אני רוצה להכין את המתכון אך קצת נרתעת
מכין שקראתי באינטרנט על אנשים שטעמם המר של הצנוברים נשאר להם בפה הרבה זמן
האם שמעת או שמעתם על התופעה הזו
האם מישהו מפה חוה את זה?
הייתי שמחה כן לעשות את המתכון הזה
אך רק בעיניין הצנוברים רציתי לברר ץ
כן , אני חוויתי טעם מר מצנוברים זמן רב אחרי שאכלתי אותם ( 3 שבועות ). התברר לי כי זה קורה רק מצנוברים שמיובאים מסין ( הם קטנים יותר מאחרים ). מאז אני שואלת לפני קניה מאיפה מיובא – וזה לא קרה לי שוב.
יצא מעולה!!
המתכונים שלך סופר מעולים לא מסובכים ומשום מה תמיד יש לי את המצרכים בבית,מכיוון שמצרכים של המתכונים תמיד מתבקשים בבית..
תודה רבה☺
תודה דיאנה 🙂
יצא מעולה!
תודה שרית 🙂
שבוע טוב
שבת שלום 🙂
אני מכינה את זה לאורחים מחר. יש לי בנמצא חמוציות מיובשות ומתוקות. האם אני צריכה להפחית בסוכר, או כלל לא להוסיף?
תודה אפרת היקרה
היי יקירה,
את יכולה להשאיר את כמות הסוכר כמו שהיא, זה בסה”כ חצי כפית.
אפרת…הייתי חייבת להגיב: יצא מעולה !
כולם נהנו מאוד מהאורז וממרחק הסלרי המעולה !
תודה רבה !
איזה כיף לשמוע, תודה שחזרת לעדכן!
תודה רבה על המתכון
אני לא מתה על כורכום, מה אפשר במקום?
קארי?
את יכולה לוותר על הכורכום. אין צורך לשים שום דבר במקום.
חג שמח 🙂
הכנתי ואפילו הילדים שבד”כ אוהבים רק אורז לבן אכלו ונהנו
מכינה המון מתכונים שלך וכל פעם נהנית מחדש! תודה
שמחה שאהבו 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האורז עם הגזר ושאר המוצרים מעולה
תודה אצילה 🙂
ואם אני משתמש באורז בסמטי? לחכות 20 דקות על האש או 12 כמו בסמטי רגיל.
היי דניאל,
אופן ההכנה אינו משתנה גם אם משתמשים באורז בסמטי.
חג שמח 🙂
תודה!
הגזר לא רשום במצרכים.
כמה גזר?
מגורז דק או גס?
היי רויטל,
רשום (אולי פספסת את זה). יש לשים 2 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים גס.
חג שמח 🙂