מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ריבועי ריבת חלב

ריבועי ריבת חלבFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 6, 2018
Last modified:יוני 6, 2018

Summary:

חיתוכיות ריבת חלב ושוקולד ללא אפיה, שמכינים עם 5 מצרכים בלבד. טעים בטירוף 🙂 

ריבועי ריבת חלב

מצרכים:

300 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים (לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

4 כפות ריבת חלב

8 כפות (80 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי:

75 גרם שוקולד חלב + כפית שמן

כף ריבת חלב + כפית מים

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה 4 כפות ריבת חלב עם 8 כפות שמנת מתוקה. מוסיפים פירורי ביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה.

-משטחים בתבנית אינגליש קייק בגובה אחיד.

-מניחים בקערית 75 גרם שוקולד חלב עם כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים מעל (אם השוקולד מתקשה אפשר להוסיף כמה כפות מים רותחים ולערבב).

-מערבבים כף ריבת חלב עם כפית מים ומפזרים בכמה מקומות מעל ציפוי השוקולד. בעזרת קיסם או מזלג יוצרים דוגמאות עדינות.

-מכניסים למקפיא למשך כשעה. מוציאים וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2X2 ס"מ. שומרים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

76 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    הכנתי עכשיו את הריבועי ריבת חלב
    א.הכמות הספיקה לי ל2 תבניות אינגליש קייק כי לא רציתי את הריבועים כלכך גבוהים.
    ב. משום מה לא הצליח לי ההמסת שוקולד.. צחקתי אמרתי אני מכינה בצקים, עוגות, לחמים, עוגיות.. אבל שוקולד לא מצליחה להמיס חחח
    בקיצור המסתי בהתחלה עם כפית שמן וראיתי שזה מתקשה שמתי ממש כמה טיפות מים רותחים כמו שכתבת ותוך שניה זה נהיה גוש והתפורר..
    ניסיתי להמיס עוד חבילה במיקרוגל ופתאום גם היא התחילה להיות גושית אז העברתי לבן מארי ובסוף עם עוד שמן איכשהו הצלחנו להציל אבל לא היה שוקולד חלק ממש..זה ממש מוזר שוקולד נמס תוך שניה ובלי בעיות בד"כ.. יכולה לחשוב אולי למה זה קרה לי ככה?
    בנתיים זה במקפיא אז לא יודעת איך יצא אבל מקווה שיצא סביר בכל אופן מעניין אותי שאדע לפעמים הבאות..
    תודה רבה על המענה ובכלל על המתכונים!

    1. היי תהילה,
      אם השוקולד התקשה זה יכול להיות כתוצאה מחימום יתר או חימום לא מספיק. לצערי זה קורה לפעמים.
      חג שמח 🙂

  2. היי אפרת,
    מה הגובה בערך של כל ריבוע? זה נראה בתמונה די גבוה.. אם אני רוצה שזה יהיה יותר נמוך כדאי? יש אפשרות להשתמש בתבנית כלשהי אחרת?

  3. שלום וברכה ותודה על מתכונים נהדרים מחפשת את המתכון הזה במדד של כוסות קשה לי עם מי"ג וכו' אשמח אם ישלך מתכון רק עם כוסות תודה!!

    1. היי אורה,
      אם הבנתי נכון את רוצה את המתכון במידות של מ"ל?
      יש לך כוס מדידה בנפח של 240 מ"ל?

    1. נראה לי שאפשר. לא חושבת שזה ייצא יותר מידי מתוק. גם ריבת החלב מתוקה.
      גמר חתימה טובה

  4. שלום אפרת.
    אתמול בערב עשיתי את העוגה אבל במקום שוקולד הכנתי מילוי אחר שמכיל 250ג"ר גבינה לבנה, שמנת מתוקה להקצפה שנשארה, פודינג וניל, כף סוכר, סוכר וניל.הכל הקצפתי ושמתי מעל הבסיס לפי המכון שלך. יצא מעולה. כל זה לנכדות התאומות שלי בנות 3. בינתיים אופה ללא שוקולד. מה האפשרויות הנוספות למילוי. תודה מראש.

    1. היי רחל,
      האמת שהקרם שהכנת נשמע מצוין.
      אין לי רעיון אחר למילוי שהוא ללא שוקולד אלא אם שוקולד לבן הולך ואז אפשר להשתמש בו במקום שוקולד חלב.

  5. שלום אפרת.
    פעם ראשונה מתכון ממך נכשל לי, ואינני מבינה למה.
    התקלות שהיו:
    1.כשהוצאתי בהקפאה לחיתוך, אז בחיתוך, הכל התפורר.
    2.השוקולד לא הספיק לי למריחה על על העוגה.
    ***שינוי שעשיתי: לא בתבנית אינגליש קייק אלא מלבנית בינונית.
    מה את אומרת?

    1. היי מיכל,
      זה בגלל שהשתמשת בתבנית גדולה מידי, כפולה ממה שצריך. הכמות של השוקולד אמורה להספיק למחצית מהתבנית שהשתמשת בה.
      אגב, זה לא יצא נמוך מידי?
      לגבי החיתוך, איך היתה תערובת הביסקוויטים? היא היתה יבשה-מתפוררת או לחה-דביקה?

    1. אפשר לשים שוקולד מריר או לערבב 3 כפות ממרח שוקולד עם 1-2 כפיות חלב עד שהשוקולד הופך לנוזלי ולשים מעל.

    1. התכוונתי לשמן נייטרלי בטעם כמו קנולה. בגלל שזאת כמות קטנה אני מניחה שאפשר להשתמש בשמן זית. אם יש לך חמאה אז עדיף להמיס את השוקולד עם 10 גרם.

  6. רוצה להכין את זה ויש לי כמה שאלות
    1. מה הדרך הכי פשוטה לפורר פתי בר לפרורים? תמיד מסתבכם עם זה..
    2. כמה אחוזי שומן צריכה להיות השמנת המתוקה? ראיתי שיש כל מיני..
    3.כשמשטחים את תערובת הפתי בר בתבנית – לאיזה גובה זה אמור לגיע בערך? לחצי מהתבנית או כמה?
    4. לא ממש הבנתי את עניין הקיסם והדוגמאות ששעושים איתו? למה הכוונה?
    תודה

    1. היי אלה,
      1. הכי קל זה לטחון במעבד מזון. אם אין אז אפשר לשים בשקית כפולה ולפורר בעזרת מערוך.
      2. לא משנה מהם אחוזי השומן במקרה הזה.
      3. בערך לחצי מגובה התבנית.
      4. לאחר שאת מפזרת את ריבת החלב מעל השוקולד פשוט תציירי עם קיסם קווים מפותלים.

    1. אפשר להשתמש בריבת חלב פרווה, קצפת צמחית במקום שמנת מתוקה ושוקולד מריר במקום שוקולד חלב.

        1. לדעתי כן. קח בחשבון שאולי הכמות תשתנה. ממליצה להתחיל ב-2.5 כוסות וכל פעם להוסיף עוד קצת. חשוב שהתערובת תהיה מכוסה בממרח באופן אחיד ושתהיה קצת דביקה ולא מתפוררת מידי.

  7. שלום אפרת
    תודה על המתכונים הטעימים…ש ה' יברך אותך…רציתי לשאול אם יש לך אפליקצייה של המתכונים?

    1. אני חושבת שכן. לדעתי 2.5 כוסות. אפשר גם למעוך קצת את פצפוצי האורז תוך כדי ערבוב.

  8. בוקר טוב ותודה על כל המתכונים המעולים!!
    אפשר להשתמש בממרח לוטוס במקום ריבת חלב?

  9. בוקר טוב אפרת:)
    נראה מעולה!!!
    רק בודקת שהבנתי נכון המתכון מספיק לתבנית אינגליש קיק אחת?

  10. שלום לך.
    האם ניתן להרתיח קלות את השמנת המתוקה?
    כי לפי מיטב זכרוני, לא בריא לגבי שמנת מתוקה ישר מהקופסה.
    מה דעתך?

    1. היי מיכל,
      אם את רוצה את יכולה אבל לא שמעתי על דבר כזה (הרי קצפת עשויה משמנת מתוקה רגילה).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר