מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

רוטב לפיצה

רוטב לפיצהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 8, 2013
Last modified:יולי 26, 2018

Summary:

שני מתכונים לרוטב פיצה, אחד מבושל והשני ללא בישול

רוטב פיצה

מתכון לרוטב פיצה מבושל

חומרים:

2 כפות שמן זית

5 עגבניות טריות מרוסקות (*ניתן להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות)

2-3 כפות גדושות רסק עגבניות

4 שיני שום כתושות

עלי בזיליקום חתוכים

תיבול:  כפית סוכר, תבלין אורגנו מיובש, כפית מלח ופלפל

אופן הכנה:

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ממליחים מעט ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את השום הכתוש, רסק העגבניות, עלי הבזיליקום, מתבלים ומכסים. משאירים להתבשל כ- 10 דקות ומסירים מהאש.

 

מתכון לרוטב פיצה ללא בישול

חומרים:

כוס וחצי עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים  (400 ג')

2 כפות מלאות רסק עגבניות

2 שיני שום כתושות

כף שמן זית

חצי כפית שטוחה מלח

חצי כפית בזיליקום או אורגנו מיובש

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

123 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי. ברוטב פיצה המבושל אפשר לוותר על העלי בזיליקום? ולגבי התבין אורגנו, אפשר להחליף בתבלין בזיליקום?

  2. האם ניתן לטחון את הרוטב? ומדוע יש הבדל בזמן הבישול . אצלך הבישול קצר למרות מתכונים שמדברים על בישול של חצי שעה ואפילו שעה. כיצד זה משפיע על הרוטב?

    1. אפשר לטחון את הרוטב.
      בגלל שזה רוטב פיצה שנאפה בתנור אין צורך לבשל כל כך הרבה זמן.

  3. היי,
    רציתי לשאול:
    לאיזה סוג פיצה מתאים הרוטב ללא בישול, ולאיזה סוג פיצה מתאים הרוטב המבושל?
    ודרך אגב, איזה רוטב הולך עם פסטות, כדורי בשר וכו…?

    1. הרטבים מתאימים לכל פיצה.
      לפסטה כדאי להכין את הרוטב המבושל.

  4. ב"ה

    שלום אפרת
    תודה על האתר המקסים ! מתכונים פרקטיים וטעימים.
    רציתי לשאול אם יש מתכון לרוטב פיצה, אבל כזה שמורחים על הפיצה אחרי שהיא מוכנה. מטבל לפיצה.
    תודה !!

    1. אז אני הכנתי ככה מטבל לפיצה:
      3 כפות מיונז
      3 כפות קטשופ (או רסק עגבניות או לשלב, איך שאוהבים..)
      מלח
      שום גבישי דק
      תבלין פיצה
      מעט מים (תלוי כמה רוצים שיהיה דליל)
      מעט סוכר

      לערבב היטב.

      יצא נחמד! הילדים אהבו !
      מי שאוהב חריף יכול להוסיף פש"ג או תבלין שאטה וכדו', אבל אני הכנתי לילדים והם פחות אוהבים חריף.

      תוכלו לנסות 🙂

    1. היי,
      אין לי מתכון ספציפי לרוטב הזה אבל הרכיבים שלו הם עגבניות מרוסקות, שום, מעט מים, סוכר, מלח ותבלינים.

  5. מספר שאלות בנוגע למתכון של הרוטב ללא בישול:
    1. אפשר להשתמש בעגבניות טריות ולא משימורים?
    2. אפשר שמן קנולה במקום שמן זית?
    תודה על המתכונים!!

  6. היי אפרת, אני רוצה להכין את הפיצה מבצק ספידי מקמח כוסמין (אסור לנו לאכול קמח לבן וזה גם מהיר להכנה). אני תמיד שמה את הפיצה חצי שעה בתנור. אני רוצה לנסות הפעם עם הרוטב ומבושל שלך! האם לשים את הרוטב והגבינות ישר עם הבצק או גם לאפות חלקית את הבצק ורק אחר כך להוסיף את הרוטב?

    1. כדאי לאפות קודם את הבצק באופן חלקי ואז להוסיף את הרוטב והגבינה.

  7. היי אפרת שמים את הרוטב אחרי שאני מכינה את שהבצק מוכן ? או שזה צריך להכנס לתנור עם הבצק ?

    1. היי אילנית,
      מומלץ לאפות את הבצק קודם באופן חלקי ואז להוציא ולמרוח את הרוטב, הגבינה והתוספות ולהחזיר לאפיה.

    2. היי דליה,
      מומלץ לאפות את הבצק בנפרד (לאחר שמרדדים אותו) במשך כ-7 דקות ואז להוציא, למרוח רוטב, גבינה ותוספות ולהחזיר לאפיה.

  8. היי אפרת ,
    במתכון של הרוטב המבושל במידה ואני משתמשת בקופסא של עגבניות מרוסקות האם מדובר בקופסא אחת ?(400 גר) והאם אפשרי לוותר על אורגנו ?
    תודה

  9. מסקרן אותי לדעת – מה גורם למתכון הראשון להזדקק לבישול ולשני לא? המרכיבים הם אותם מרכיבים

    1. היי דנה,
      תיקנתי במתכון כדי שיהיה יותר מובן.
      ברוטב המבושל ניתן להשתמש בעגבניות טריות וברוטב הלא מבושל יש להשתמש רק בעגבניות שימורים.
      יום מקסים 🙂

  10. מעולה, אגב, גם אם אני משתמש במתכונים שלך כבסיס, יוצא מעולה ! יישר כח על האתר, התגובות, הקלות, נהדרת!

  11. בזכותך למדתי לפני שנתיים וחצי לבשל באמת היום אני טובה בזכותך 💪🏼
    אגב הרוטב יצא מדהים גירדתי עגבניה ושמתי רסק ומים מדהים תודהה❤️

  12. תודה רבה! ויש איזה משו במתכונים שלך שעושה אותם מצוינים! בלי תפאורה וקשקושים ובלי חומרים שאני צריכה לפתוח גוגל לראות מה זה… פשוט וטעים וממה שיש בבית! תודה לך על התגובות המהירות!

  13. היי, אין לי עגבניות מרוסקות.. יש לי עגבניה אחת במקרר ומלא רסק עגבניות בארון…:( לרסק עגבניה אחת ולהשלים ברסק? מה את אומרת?

    1. היי מרגלית,
      כן, רסקי עגבניה אחת ותוסיפי לה 2-3 כפות רסק עגבניות ותוסיפי מים לפי הצורך.

  14. יש תחליף לבזיליקום? הכנתי מהאתר שלך הרבה אני אף פעם לא מתאכזבת. גם השבת הקרובה כולה מהאתר שלך. תודה רבה את גדולה.

    1. בסביבות 6-7 עלים בודדים.
      אפשר לשים במקום חצי כפית תבלין בזיליקום.

  15. היי אפרת, הרוטב יצא מדהים! למתכון של הבצק פיצה ללא שמרים מספיק חצי מהרוטב, אבל עדיין יצא ממש ממש טעים.
    המון תודה על המתכונים, את תורמת לחיי המשפחה של כולנו (:

  16. היי….הכרתי את האתר הזה לפני חודש ומאז אני במטבח!!!!
    כל מתכון יוצא הצלחה מסחררת בכזו קלות ויעילות.
    מחכה להוצאת הספר של כל המתכונים שלכם ואני הראשונה לרכוש.
    תודה רבה על רעיונות יצירתיים טעימים להפליא ובמינימום זמן!
    יישר כח גדול…..

    1. וואי לגמרי!! זה הספר מתכונים היחיד שאבזבז עליו כסף ואני אהיה הראשונה לקנות..! תחשבי על זה, כל האתר שלך יושב אצלי בדפי הדפסה במטבח.. 🙂

  17. הי עשיתי פעם את הרוטב הזה יצא טעים מאוד מאוד! יש לי שאלה דווקא לגבי הבצק של הפיצה יש אפשרות לעשות את הבצק מקמח מלא במקום לבן?

    1. היי,
      אפשר אבל מומלץ לפחות בתור התחלה לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח לבן.
      אם ייצא מוצלח פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הקמח המלא.
      שבת שלום 🙂

  18. היה לי היום אחה"צ משעמם אז הכנתי פיצה עם הרוטב הזה ויצא מושלםםםםםםםם!!!!!!!
    תודה ענקית!!!!
    אין עליך ועל המתכונים שלך!!!
    פשוט מחמם את הלב!

  19. היי,
    אין בקיוסק עגבניות מרוסקות
    יש עגבניות מקולפות , ורוטב עגבניות לבישול ..
    משהו יכול להיות טוב מזה ?

    1. אין בעיה להשתמש בזה פשוט ירגישו קצת את החתיכות של העגבניות ברוטב.
      אם זה משהו שמפריע לך אפשר לטחון אח"כ את הרוטב אם יש לך מוט בלנדר ידני.

  20. היי אני צריכה תשובה דחוף- האם ניתן גם לא לבשל את המצרכים? פשוט לערבב ידני? ואם לא אז יש לך מתכון לרוטב פיצה שלא צריך לבשל ולטגן אלא רק לערבב ? זה דחוף כי אני בדיוק כבר אופה את הבצק…

  21. היי, אם אני פשוט אערבב ידנית את כל המצרכים מבלי לטגן במחבת תהיה בעיה? כי אין לי אפשרות. ואם כן אז יש תחליף אחר לרוטב טעים לפיצה שפשוט צריך לערבב כמה מצרכים?

    1. מתנצלת נטע, ראיתי רק עכשיו..
      לדעתי את יכולה להכין את הרוטב בלי לבשל.
      מה עשית בסוף?

  22. היי לכמה הרוטב מספיק? אני רוצה להכין את המתכון שלך לפיצה שיש לך באתר והקוטר שלה הוא 30 ס"מ (ככה רשום) האם הרוטב יספיק?

    1. כן ליסה, הרוטב יספיק.
      אם יישאר רוטב אפשר להקפיא אותו בקופסה סגורה עד לפעם הבאה שתרצי להכין פיצה 🙂 ואז אפשר להפשיר ע"י חימום במיקרוגל או על הגז.

    2. תודה רבה! חג שמח 🙂 חולה על המתכונים שלך תמיד יוצאים מצוין וכולם מרוצים ומשבחים 🙂

    1. היי נטע,
      אפשר לגרד במקום כ-5 עגבניות טריות. אם התערובת יבשה יש להוסיף מעט מים.

    1. היי דורית,
      הרוטב במתכון מספיק לחבילה שלמה של פסטה (500 גרם). אם תכיני חצי, זה אמור להספיק לחצי חבילת פסטה.
      אגב, אם זה רוטב פסטה אפשר ומומלץ לטגן בצל קצוץ דק לפני שמוסיפים את העגבניות המרוסקות.

    2. כן, תודה, אני יודעת לגבי הבצל. כבר כתבת לי את זה פעם.
      אני הולכת להכין עכשיו ואעדכן אותך.

  23. שלום אפרת
    האם אפשר להשתמש ברוטב כרוטב לפסטה/פתיתים/אורז?
    כמה מלח? כמה פלפל? כמה תבלין אורגנו?
    האם אפשר להשתמש בתבלין בזיליקום במקום בזיליקום טרי? אם כן אז כמה?
    האם התוספות לפי הטעם מתייחסות לרוטב או לפיצה עצמה?

    1. היי דורית,
      אפשר להשתמש ברוטב לכל מה שציינת רק מומלץ להוסיף לו בצל קצוץ מטוגן אם את אוהבת (פשוט לטגן בצל קטן קצוץ עד להזהבה קלה ולהוסיף את שאר החומרים כמו שרשום).
      מומלץ לשים כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור ורבע כפית תבלין אורגנו.
      אפשר להשתמש בתבלין בזליקום (כחצי כפית) למרות שעם בזיליקום טרי זה יוצא יותר טעים.
      התוספות מתייחסות לפיצה עצמה (לא לרוטב).
      שבוע טוב 🙂

    1. היי אודרת,
      ראיתי רק עכשיו..
      את יכולה להכין גם בלי הרסק אבל אז הרוטב יהיה פחות מרוכז ומעט חמצמץ. מה עשית בסוף?

  24. שוב פעם עמית תודה על התשובות המהירות לאיזה עובי בערך מרדדים את הבצק? ולסלט הפטריות פקאן האם אפשר גם להוסיף נבטים סינים? תודה

    1. את הבצק יש לרדד דק, בערך 4 מ"מ.
      הפיצה יוצאת בערך בקוטר 30 ס"מ. אפשר לחלק אותה ל-6 משולשים (מנות).
      נבטים סיניים פחות יתאימו לסלט הזה.
      המון מזל טוב! ובכל שאלה נוספת אני כאן 🙂

    1. היי עמית,
      מה גודל הפיצות? זה מאוד תלוי. היתרון הוא שגם אם נשאר רוטב אז אפשר להקפיא בקופסה סגורה ולהפשיר בפעם אחרת שרוצים להשתמש.
      שבוע נפלא 🙂

    2. יש לך מתכון לבצק פיצה ללא שמרים כמה מכמות הרוטב הנ'ל צריך לבצק? ועוד שאלה לגבי מתכון פטריות ופקאו סיני האם אפשר להוסיף כוסברה? תודה וישר כח

    3. היי עמית,
      בשביל המתכון באתר מספיק להכין חצי מכמות הרוטב.
      ולגבי סלט הפטריות והפקאן, אפשר להוסיף כוסברה קצוצה.
      המשך יום נעים 🙂

    4. שוב שלום זה עמית מצטער על מטר השאלות פשוט מכין לאשתי מסיבת הפתעה ולא רוצה לפשל
      לאיזה עובי לרדד את הבצק ללא שמרים ולכמה אנשים בערך מספיקה פיצה אחת? לגבי הסלט פטריות ופקאן האם ניתן להוסיף דם נבטים סיניים או לא שייך? תודה רבה

    1. הי אורנה,
      במקום העגבניות המרוסקות בקופסא תגרדי 5-6 עגבניות בינוניות.

    1. היי מזל, צודקת. הוספתי את הכמות במתכון. יש לשים 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות, בהתאם לסמיכות שאת רוצה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר