מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קורנפלקס מצופה שוקולד

קורנפלקס מצופה שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 9, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

חטיף טעים וממכר שמורכב מ-3 מרכיבים בלבד: קורנפלקס, חמאה ושוקולד מריר.

קורנפלקס מצופה שוקולד

מצרכים:

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

25 גרם חמאה

2-3 כוסות קורנפלקס רגיל (ללא סוכר) קצוץ.

(*לרגישים לגלוטן– ניתן להשתמש בקורנפלקס ללא גלוטן).

אופן הכנה:

-ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים עד לטמפרטורת החדר (יש להקפיד שהשוקולד לא יתקשה).

-שופכים את הקורנפלקס לקערת השוקולד ומערבבים היטב עד שכל הקורנפלקס מתכסה בשוקולד.

-מכינים תבנית מרובעת ועליה פורשים נייר אפייה.

-מעבירים בעזרת כף את התערובת לתבנית ומועכים לשכבה אחידה. 

-מכניסים למקרר למשך שעה לפחות וחותכים לריבועים.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

66 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,
    האם ניתן להחליף את השוקולד מריר בלבן או לא להשתמש בו בכלל?
    אני שואל מכיוון שאני רוצה להכין את חטיף השוגי האדום (ללא קקאו)

  2. יש לי קורנפלקס בטעם שוקולד מזכיר קצת קקאו איך אוכל להכין את זה?
    אשמח לתשובה במייל

    1. אין לי רעיון למתכון שאפשר להכין עם כריות אבל כריות הכי טעים לאכול כמו שזה 🙂

    1. פחות מומלץ כי הוא נוזלי. צריך שומן שמתקשה בקור כדי שיתפוס את המרכיבים. אם רוצים פרווה אפשר לשים מחמאה/מרגרינה.

  3. הכנתי עכשיו עם מחמאה במקום חמאה. יצא לא טוב.:( השוקולד התקשה למרות שכל הזמן עירבבתי ולא יתערבב טוב עם הקרונפלקס.
    מה עושים כדי לשפר או לתקן ולהציל?
    תודה

    1. היי חיה,
      יכול להיות שחיממת אותו יותר מידי? נסי להוסיף לתערובת השוקולד 2-3 כפות מים ולחמם כמה שניות ושוב לערבב.

    1. אני חושבת שכן למרות שלדעתי עם קורנפלקס רגיל זה יוצא הכי מוצלח.

  4. עשיתי עם שמן קוקוס ויצא ממש טעים תודה רבה!
    האם הם אמורים להישאר קשים גם בטמפרטורת החדר או רק בקירור? כי ברגע שהוצאתי אותם הם התפוררו לגמרי ולא נשארו כקוביות אלא בתפזורת…

    1. היי מירב,
      הם אמורים להיות יציבים אבל מעט מתפוררים בחיתוך.
      אני מניחה שזה בגלל ששמן הקוקוס הוא פחות "תופס" מחמאה.
      חג שמח 🙂

  5. היי, משום מה אני לא מצליחה לפתוח את האתר שלך ואני ממש רוצה את המתכון של הפררו רושה , הצלחתי להיכנס רק למתכון הזה
    יכולה פליז לשלוח פה בתגובות את המתכן …
    תודה מראש

    1. היי שלי,
      אפשר לנסות להוסיף כ-2 כפות טחינה גולמית אך מאחר והטחינה אינה מתקשה בקירור אני מתלבטת אם התערובת תהיה מספיק יציבה ולא תתפרק.

  6. יצא מושלם!!! את פשוט תותחית!! אין משהו שאני מכינה מהמתכונים שלך ולא יוצא טוב. והכול בקלות ובמהירות…
    אני הוספתי למתכון זה כמה כפות טחינה גולמית. וכף דבש ויצא מ ע ד ן!!! זה הרגיש כמו קליק קורנפלקס …
    תודה על הכול ותצליחי!

  7. היי, האם חייב להמיס את השוקולד והחמאה דווקא במיקרוגל? ובסוף כדורי הקורנפלקס ייצאו קריספיים?

    1. היי הדר,
      לא חובה להמיס דווקא במיקרו. אפשר גם על הגז (אש הכי נמוכה).
      כדי שזה ייצא קריספי חשוב להניח לתערובת השוקולד להתקרר לגמרי לטמפ' החדר. אם היא קצת חמה היא עלולה לרכך את הקורנפלקס ולפגוע במרקם.
      בהצלחה 🙂

  8. האם אפשר לעשות נגיד תערובות של שוקולד למריחה חמאה וקורנפלקס?במקום שוקולד מוצק שצריך להמיס?

  9. האם ניתן להמיס את השוקולד עם חמאת בוטנים טבעית במקום חמאה? צריכה שיהיה פרווה ואין לי שמנת צמחית או מחמאה

  10. היי 🙂
    במקום לשפוך את כל התערובת לתבנית כמו עוגה
    אוכל לעשות עיגולים \ בעזרת כף ולשים בתוך עטרות ניר (אותו רעיון כמו כדורי שוקולד)
    אם כן, כמה כדורים יצאו לי מכל החומרים במתכון? תודה!

    1. היי לירון,
      אפשר בהחלט 🙂
      אני מניחה שייצאו לפחות 10-15 כדורים. תלוי בגודל.

    1. היי רון,
      החמאה מטרתה להדביק את החומרים מאחר והיא מתקשה בקור לכן יכול להיות שבלי החמאה החטיף יתפרק.

    1. היי צוף,
      כן אפשר. מומלץ להוסיף עוד כ 10-20 גרם חמאה כדי שהתערובת לא תתפרק.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי תמר,
      כן אפשר בהחלט. לדעתי כמות של כף וחצי תספיק (כף וחצי כשהשמן במצבו המוצק). לאחר מכן ממיסים כרגיל עם השוקולד כפי שמצוין במתכון..
      יום נעים 🙂

  11. הי שוב אני
    עשיתי מסיבת הפתעה לאישתי עם פיצות סלט פטריות פקאן עוד דברים וחטיף שוקולד היה מעולה תודה!!!
    רציתי לשאול אם אפשר בחטיף השוקולד להחליף חמאה בשמן כדי שיהיה פרווה ואם כן איזו כמות? תודה ושבת שלום, עמית

    1. הי עמית,
      שמחה מאוד לשמוע! 🙂
      במתכון הזה שמן פחות מומלץ כי הוא נוזלי. צריך שומן שמתקשה בקור כדי שיתפוס את המרכיבים לכן אתה יכול לשים מחמאה/מרגרינה כדי שיהיה פרווה.
      שבת שלום 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר