מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף עם פטריות

עוף עם פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 27, 2018
Last modified:אוגוסט 29, 2018

Summary:

עוף עם פטריות בתנור

עוף עם פטריות

מצרכים (5-6 מנות):

8-10 חתיכות עוף (שוקיים, כנפיים, ירכיים וכו')

בצל גדול חתוך גס

3 שיני שום חתוכות גס

2 סלסלות פטריות טריות חצויות (מומלץ לשלב שמפיניון עם פורטבלו)

חצי כוס (120 מ"ל) מים

6-7 גבעולי  טימין

תיבול: 2 כפות שמן, 4 כפות סילאן, כפית שום כתוש, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מניחים בתבנית את חלקי העוף, הבצל, שיני השום והפטריות.

-מערבבים את כל חומרי התיבול בקערית ומתבלים את העוף והפטריות באופן אחיד.

-מוסיפים לתבנית חצי כוס מים ומפזרים מעל גבעולי טימין.

-אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך כשעה וחצי (תוכנית אפיה רגילה- קו עליון וקו תחתון).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

68 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי,
      אפשר אבל רצוי שזה יהיה חזה עוף עבה עם העור כדי שלא יתייבש בתנור.
      אם זה חזה עוף רגיל אז כדאי להכין לפי אופן ההכנה במתכון הזה – חזה עוף בתנור (מבחינת טמפ' וזמני אפיה).

    1. כן. יש לקצוץ את הבצל ולטגן. להוסיף שום ועוף ולטגן את חתיכות העוף כדקה מכל צד. להוסיף פטריות, תיבול ומים. לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי (עם מכסה). לערבב מידי פעם ולוודא שלא חסרים נוזלים.

  1. היי

    מתכנן לעשות עם 5 שוקיים ו3 תפו"א בינוניים. האם יש שינוי בכמויות שציינת במתכון? במידה ויש אשמח אם תוכלי לפרט את השינויים.

    לגבי הטימין – יש משהו אחר שאפשר להוסיף במקום?

    רוצה לציין שהמתכונים שלך ממש טובים ופשוטים להכנה, תודה!

    1. היי שלמה,
      ל 5 שוקיים ו3 תפו"א בינוניים מספיק בצל בינוני, 2 שיני שום, סלסלת פטריות אחת. יתר הכמויות אותו דבר.
      אפשר לוותר על הטימין. זה טעים גם בלי.
      תודה וחג שמח 🙂

  2. היי.כתבת בהתחלה "מניחים בתבנית את חלקי העוף, הבצל, שיני השום והפטריות." ואז כתבת :

    -מערבבים את כל חומרי התיבול בקערית ומתבלים את העוף והפטריות באופן אחיד. " אז מה קודם למה? קודם לתבל את העוף והפטריות ואז להניח בתבנית?
    תודה

    1. היי דורין,
      קודם מניחים את העוף, הפטריות, הבצל ושיני השום בתבנית ואח"כ שופכים עליהם את חומרי הרוטב (כשהם בתבנית) ומערבבים היטב.

    2. תבנית חד פעמית ענקית.
      אפשר לחתוך 2-3 תפוחי אדמה קלופים ולהוסיף לתבנית יחד עם כל החומרים.

  3. היי האם יש אפשרות להוסיף בטטות / תפוחי אדמה למתכון? אם כן איך משתנה כמויות התיבול וזמן ההכנה?

    נ.ב. מקבל מלא מחמאות מהסביבה כל פעם שאני מכין מהמתכונים באתר!

    1. היי יהודה,
      קודם כל כיף לשמוע, תודה 🙂
      אפשר להוסיף בטטות ותפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות-קטנות. זמן האפיה אינו משתנה.
      אם אתה שם בסביבות 3 יחידות סה"כ אז יש להוסיף עוד כף שמן וכף סילאן.

  4. תודה רבה רבה אפרת! פשוט ומושלם זו באמת ההגדרה המדוייקת למתכון הזה!
    הכנו את המתכון הזה לחג. אצלנו מעדיפים עוף עם הרבה רוטב (ולא שיתייבש באפיה) אז הגדלנו קצת את כמות הרוטב וכיסינו את התבנית. יצא ממש מעולה ומיוחד. התענגתי על כל ביס!
    תבורכי!

  5. בוקר טוב אפרת!
    אני מחפשת מתכון מגוון לצלי עוף [כרעיים],
    אבל בישול ולא אפיה.
    תוכלי להפנות אותי?

    1. היי אסתי,
      אפשר להכין בסיר. יש לקצוץ את הבצל ולטגן. להוסיף שום ועוף ולטגן את חתיכות העוף כדקה מכל צד. להוסיף פטריות, תיבול ומים. לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי (עם מכסה). לערבב מידי פעם ולוודא שלא חסרים נוזלים.

  6. אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך. את עוזרת לי מאד במטבח.
    אני גם נהנית לראות איך את עונה על כל השאלות בצורה מדהימה. כל הכבוד לך ותודה רבה!!

    1. כן. חזה עוף מתייבש מהר בתנור. עדיף להכין עם חלקי בשר כמו שוקיים, ירכיים, כנפיים.
      אם בכל זאת את רוצה להכין עם חזה עוף אז כדאי להשתמש בחזה עוף שלם עם העור.

  7. וואו זה נראה מעולה!! מתאים לי להכין לאחד החגים 🙂 האם אפשר לוותר על הטימין, או להחליפו במשהו אחר? האמת היא שזה לא משהו שנמצא אצלנו בבית. תודה רבה 🙂

    1. היי אפרת, גמר חתימה טובה! רציתי לעדכן שכבר הספקתי להכין את המתכון הזה פעמיים! פעם ראשונה "בקטן", כ4 מנות, כדי לראות איך יצא, קיבלתי את ה thumbs up מבעלי ואז הכנתי שוב לראש השנה וכולם אהבו 🙂 אז תודה רבה רבה על עוד מתכון מנצח! הכנתי גם עוגת שוקולד, עוגת קוקוס, עוגת דבש עסיסית, קציצות ירק אפויות, עוגיות טחינה ועד דברים והכל יצא מושלם! תודה רבה ולילה טוב 🙂

    2. רציתמ לשאול בכל זאת אפשר להחליף את הטימין במשהוא אחר? או אפשר לשים תבלין טימין יבש?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר