מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט פטריות קר

סלט פטריות קרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 6, 2018
Last modified:נובמבר 6, 2018

Summary:

סלט פטריות קר עם פלפלים, מלפפון חמוץ ושמירסלט פטריות קר

מצרכים:

סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות

חצי פלפל אדום (גמבה) חתוך

חצי פלפל צהוב חתוך

מלפפון חמוץ גדול קצוץ

2 כפות עלי שמיר קצוצים דק

תיבול: כף שמן זית, 2 כפות חומץ 5%, חצי כף שטוחה דבש, מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים את הפטריות במשך כ-5 דקות, עד שהן מצטמצמות ומגירות נוזלים. מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה לצינון.

-מוסיפים גמבה חתוכה, מלפפון חמוץ, עלי שמיר ומתבלים בשמן זית, חומץ, דבש ומלח לפי הטעם.

הערות:

*מומלץ לתבל לפחות שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו. 

*ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים ואז אין צורך לטגן אותן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

14 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, הכנתי אתמול את הסלט ויצא מעלף!!! אכלנו אני ובעלי ונשאר עוד חצי מנה להיום. רוצה להכין את הסלט לארוחת ערב עם ההורים שלו ורוצה שיצא פי 1.5 אז פשוט להכפיל הכל פי 1.5 או שמשהו משתנה?

  2. במצב אידאלי כמה זמן מראש לתבבל את הסלט?
    איך לחתוך את הפלפלים? לקוביות או רצועות או מה?
    כמה מנות זה יוצא?

    1. רצוי כשעה לפחות לפני. עדיף שעתיים-שלוש לפני.
      את הפלפלים לחתוך לקוביות.
      זה יוצא 2-3 מנות.

  3. אפרת שלום
    אם אני משתמשת בפטריות טריות אז במשך כמה זמן אחרי הטיגון צריך לצנן אותם?
    אם משתמש מקופסת שימורים אז צריך לסנן אותם? וכמה פטריות צריך? האם לקנות שלמות ולשים שלמות או לקנות את החתוכות?
    ובכלל מבחינת הטעם מה עדיף טרי או משימורים?
    תודה

  4. היי,
    אני סטודנטית שרק מתחילה ללמוד למצוא את דרכי במטבח, רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות
    מה זה אומר לקצוץ מלפפון חמוץ אני מבינה, אבל למה הכוונה לפרוס פטריות או לחתוך פלפלים לא הכי ברור לי, אשמח אם תוכלי לכוון אותי, מה הצורה הסופית שאמורה להתקבל
    כמו כן ניסיתי למצוא שמיר יבש בתבלין ולא מצאתי, יש לך מושג אם זה קיים ואיך להשתמש בו, ואם אין אז איך הכי טוב לקצוץ שמיר עם סכין או מספרים או משהו אחר
    בקשר לחומץ 5% ראיתי שיש רגיל או טבעי או תפוחים, איזה צריך
    כמו כן מלח לפי הטעם לא אומר לי כלום כ כאמור אני רק מתחילה את דרכי במטבח אז אשמח להכוונה

    1. היי דבורה,
      את מלפפון החמוץ – לחתוך לקוביות כמו לסלט.
      פטריות – לפרוס לפרוסות ולא לקוביות.
      יש שמיר מיובש אבל למתכון יש לשים שמיר טרי ולקצוץ עם סכין.
      חומץ 5 % רגיל.
      תתחילי מרבע כפית מלח ותטעמי אם חסרה לך מליחות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר