מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט מלפפונים ושמיר

סלט מלפפונים ושמירFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 7, 2016
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

מתכון לסלט מלפפונים עם שמיר ובצל סגול

סלט מלפפונים ושמיר

מצרכים:

4 מלפפונים בינוניים (עם הקליפה) חתוכים לפרוסות דקות

בצל סגול קטן חתוך לחצאי עיגול

רבע כוס עלי שמיר קצוצים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים כחצי שעה לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. אימצנו את הסלט בחום!
    הוא מגיע לבקר בביתנו כל שבת ואנחנו מאוד נהנים אבל כמובן שמגוונים קצת ומוסיפים טעמים משלנו!
    בכל אופן תודה רבה!

  2. לא פעם אני מעסה בכך ידי בצל בעיקר לבן על מנת להגמיש אותו קצת ואולי להוציא קצת חריפות כי יש כאלו שרגישים לחריפות הבצל
    לפני שנים הייתה בעיתון על המשמר עיתונאית כותבת מתכונים המלצתה הייתה לשים מעט סוכר לזמן מה על הבצל ולאחר מכן לשטוף ולהגיר היטב את המים
    קראתי גם שבמקרים מסוימים אחרי תיבול החומץ מגירים אותו מהבצל כדי לעדן אוהב מאו את אתרך ממש מהנה ואדיבותך לרוחי

  3. הי אפרת,
    כתבת שצריך לתבל חצי שעה לפני ההגשה, אך האם ניתן גם לפני?
    אני מעוניינת להכין הכל לפני כולל התיבול, האם אפשר להכין כמה שעות מראש ולשים במקרר, או שהסלט יהרס?
    תודה 😊

  4. סלט מלפפונים ושמיר.
    הנה שדרוג:
    מצרכים: כ 6 מלפפונים
    1/2 – 1 בצל (אדום או לבן)
    1/2 כוס מים
    1/2 כוס חומץ
    2-3 כפות סוכר
    2 כפות מלח גס
    כפית מלח שולחן
    חופן גדושה שמיר קצוץ.
    מערבבים מים, חומץ סוכר ומחממים עד שהסוכר נמס (לא להרתיח)
    מניחים להצטנן.
    בינתיים פורסים את המלפפונים והבצל לפרוסות דקות
    מניחים את הפרוסות במסננת ומערבבים עם המלח הגס.
    מניחים משקולת ומניחים לשעה כדי להגיר את הנוזלים (פעולה זו מנטרלת את המרירות של המלפפונים ומאת החריפות של הבצל)
    סוחטים ושוטפים היטב.
    מוסיפים את המשרה והשמיר ומתבלים במלח נוסף אם צריך. (המלפפונים והבצל נשארים מעט מלוחים לאחר השרייה במלח)
    הכי טעים – לאחר לילה במקרר.

  5. שלום אני חדשה באתר ונראה מאד מוצלח.
    האם אפשר ליד כל מתכון להוסיף אם ניתן להקפיא( כמובן שסלטים חיים לא מקפיאים)
    תודה

    1. היי אסתי,
      אני אשתדל לציין זאת או לפחות לפרסם בקרוב מדריך בנושא הקפאת מזון. מה אפשר להקפיא ומה לא.

    1. היי דליה,
      את יכולה להשתמש בבצל לבן בכמות קטנה יותר בגלל שהוא מעט חריף יותר. חתכי אותו לחצאי עיגול דקים.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ענת,
      אני חושבת שאפשר לשים כוסברה או פטרוזיליה. אולי אפילו הייתי משלבת בניהם.
      שבת שלום 🙂

    1. לחומץ יש הרבה יתרונות שאין ללימון. הוא לא מתקלקל. הוא מספיק בכמות קטנה. ובעודפי הרוטב שנוצר אפשר לשלב נגלה נוספת אם הסלט נגמר מהר.הוא פרוביוטי. והכי חשוב שגם הוא בעצם מוצר אורגני.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר