מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סופגניות מהירות

סופגניות מהירותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 25, 2013
Last modified:יולי 31, 2018

Summary:

הנה לכם מתכון לסופגניות אשל מהירות להכנה לכל מי שרוצה לחסוך את העבודה עם שמרים.

אולי זאת לא סופגנייה כמו שקונים בקונדיטוריות אך אתם יכולים להיות בטוחים שזה המתכון הכי מוצלח לסופגניות מהירות שהצלחתי להרכיב (וזאת לאחר לא מעט ניסיונות…). החיסרון שהבלילה דביקה ומעט דלילה ולכן מעט קשה ליצור צורה עגולה ובטח שלא ניתן לאפות, מצד שני התוצאה בהחלט טעימה וחגיגית. 

סופגניות מהירות
מצרכים (10 סופגניות אשל בגודל בינוני):

1+1/4 כוסות קמח תופח מנופה (175 גרם)

2 כפות גדושות סוכר

1 גביע יוגורט/ אשל (200 מ"ל)

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

קורט אבקת קינמון (לא חובה)

 

– שמן לטיגון

– ריבה למילוי

– אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.

-מחממים סיר עם שמן (עד גובה 2/3) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), מניחים בבת אחת את הבלילה לתוך השמן. רצוי להשתמש בכף קפיצית או כף גלידה משומנת ואם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשתי כפות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות). מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך 6-7 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.

-ניתן להזליף ריבה לסופגנייה בעזרת שק זילוף או מזרק (לא חובה, היא טעימה גם ככה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

טיפים לסופגניות מוצלחות (מומלץ לקרוא):

1. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם– יש לזרוק חתיכה קטנה מהבלילה לשמן. אם החתיכה שוקעת, השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה- השמן חם מידי. בדיקה נוספת: יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין. אם נוצרות בועות גדולות רצוי לכבות את האש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או לשפוך עוד מעט שמן קר.

2. לאחר שהוספתם את הסופגניות לשמן, יש להנמיך לאש בינונית-נמוכה (אם אתם מבשלים על הכיריים הכי גדולות – להנמיך לאש נמוכה) אחרת הסופגנייה תשחים מיד מבחוץ ותהיה נוזלית ולא מוכנה מבפנים.

3. לא מומלץ לטגן יותר מידי סופגניות בפעם אחת. מומלץ לטגן עד 4 סופגניות בכל פעם (כמובן שתלוי ברוחב סיר הטיגון).

4. לפני ובמהלך הטיגון, מומלץ להכניס לשמן חתיכת גזר (חתוכה לרוחב) כדי למנוע מהשמן להישרף, ולשמור על ויסות החום. אם החתיכה משחימה, החליפו אותה באחרת חדשה.

5. הוספת כף ברנדי לבצק מפחיתה ספיחה של שמן בבצק בזמן הטיגון.

6. גם אם הסופגניות נראות לכם זהובות, אל תתפתו להוציאן לפני הזמן. זמן הטיגון המומלץ הוא 6-7 דקות לסופגנייה (אם השתמשנו בכף רגילה).


סופגניות אשל

סופגניות מהירות, סופגניות ללא שמרים, סופגניות קלות להכנה, מתכון לסופגניות מהירות, מתכון קל לסופגניות 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

184 תגובות

הוסף תגובה
  1. משתפת במתכון של דבי היקרה לסופגניות שמרים רגילות וטעימות (למי שמוכן קצת יותר להשקיע 🙂 ):

    חצי קילו קמח, 2 ביצים, 40 גר' סוכר, 60 גר' מרגרינה, שליש חבילת שמרית, חצי כפית מלח וחצי כוס מים פושרים (מוסיפים מים לפי הנדרש).
    שמים את השמרים במים ומערבבים עם כל החומרים (לא במגע ישיר עם המלח) עד בצק רך מאד (מעט דביק), מתפיחים שעתיים, קורצים עיגולים ומתפיחים עוד שעה. (עובדים עם קמח אם צריך). מטגנים בשמן עמוק.
    יוצאים כ-32 סופגניות (בגודל הקף כוס זכוכית עם ידית).

  2. היי
    בדיוק מתכוונת להכין…רק לוודא-
    את הקינמון בתוך הבלילה מראש? ותודה, נראה נפלא ועושה חשק

  3. מתכון מעולה!!! הכנתי בפחות מחצי שעה והן נגמרו בתוך חמש דקות!!! תודה רבה וחג שמח!! הייתי מעלה תמונה אבל לא נשאר מה להעלות:)

  4. היי אפרת
    רציתי לשאול אם יש לך מתכון של סופגניות רגילות
    חשוב לי שהם יצאו יפות ואוריריות
    זה ממש דחוף לי

    1. בטוח? גם ככה זו כמות יחסית קטנה.
      שני שליש כוס קמח תופח מנופה (90 גרם)
      כף גדושה סוכר
      חצי גביע יוגורט/ אשל (100 מ"ל)
      חצי בלילה של ביצה טרופה
      חצי כפית תמצית וניל
      קורט מלח
      קורט אבקת קינמון (לא חובה)
      חג שמח!

  5. היי אפרת
    הכנתי כבר שנה שעברה.
    חיפשתי שוב את המתכון.
    יותר טעים מסופגניה מהחנות!
    הכנתי עם קמח מלא ועם תמצית תות במקום תמצית וניל.
    יצא כצפוי טעים וחגיגי במיוחד!
    תודה רבה וחנוכה שמח

    1. עדיף שמנת חמוצה אם יש לך.
      אם זו שמנת מתוקה/צמחית אז יש להתחיל עם חצי מיכל (125 מ"ל) ולהוסיף עוד במידת הצורך. הבלילה צריכה להיות דביקה, רכה ומעט דלילה אבל לא נוזלית מידי.
      חג שמח 🌺

  6. מתכון מתכון… לא פעם ראשונה וההנאה מתחזקת…תודה על מה שאת…חג שמח…הן בדרך להדלקת נרות והנאה מהסופגניות…

  7. אתר מושלם עם מתכונים מושלמים:)
    אני רוצה להגיש את הסופגניות יום למחרת, אם אעשה אותן בערב לפני, כיצד לשמיר אותן?

    1. הסופגניות הכי טעימות שמכינים אותן סמוך להגשה (אפשר כמה שעות לפני).
      אם אין ברירה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה לחמם בתנור.

  8. הי, מניחה שכבר שאלו אבל לא מצאתי…
    אפשר להחליף את הקמח תופח בקמח רגיל ואבקת אפיה? מה הכמויות?

  9. הסופגניות הכי טעימות בעולם!
    אפרת אין עליך את מדהימה. לא מפסיקה להכין דברים מהאתר שלך. הכל יוצא מושלם! תודה להשם שמצאתי את האתר הזה.
    בזכותך האוכל שלנו השתדרג פלאים. מברכת אותך בכל הברכות! בעזרת השם תמשיכי להצליח! תודה ענקית!!

    1. היי ריקי,
      זה אמור לעבוד (לא ניסיתי). אם מכינים במכשיר ולא מטגנים אני ממליצה להוסיף 2 כפות שמן לבלילה.

  10. לא יפים כמו שלך, אבל טעם מושלם!
    הגשתי עם סירופ מייפל ליד (ובלי ריבה)
    הילדים היו מרוצים מאד!
    תודה וחנוכה שמח

  11. הכנתי אתמול לכבוד נר ראשון לאחר שזרקתי כמות שלמה לפח ממתכון באתר אחר. אלו יצאו ממש טובות וטעימות. ובאמת חשוב לשים לב שהשמן לא רותח ושהכפות לא לגמרי מפוצצות בבצק אלא למלא כף שטוחה.

    תודההה

    1. היי יעל,
      אפשר לשים שקית סוכר וניל (ולהפחית כף שטוחה סוכר מהכמות הכוללת) או להכין בלי.

    1. היי מור,
      שימי כוס ושליש קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה. לחמם תנור מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות. יש לקחת בחשבון שהאפיה תתן לזה מרקם יותר דומה לעוגה ופחות של סופגניה.

    1. לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר. כדאי לשים כוס ושליש קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.

  12. שלום 🙂 אשמח לדעת מה משקל הקמח שצריך להיות בהתאם לכוס ורבע.
    ואם לא ניתן לקבל משקל האם השתמשת בכוס חדפ שקופה רגילה?

    1. היי חמדת,
      אפשר לנסות לשים בין שליש לחצי מיכל קצפת צמחית/ריץ' (במקום האשל/יוגורט).

    1. היי נתלי,
      אין לי מתכון מדויק אבל אני מקווה שאספיק להכין ולפרסם לחג הקרוב.

    1. היי אלייה,
      אפשר לאפות אותן בתבנית מאפינס משומנת בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20-25 דקות אבל צריך לקחת בחשבון שהמרקם שלהן יהיה שונה לגמרי. המרקם יהיה יותר דומה לעוגה ופחות לסופגניות.

    1. היי הדס,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי השומניות, אולי השמן לא היה חם מספיק כשטיגנת אותן.

    2. היי תוכלי לשלוח לי מתכון לסופגניות רגילות למייל ?? אני רואה שלא יצא לך להעלות את המתכון והאמת אני לא סומכת על מתכונים אחרים אוהבת את הא טעמים שלך!!תודה וחג חנוכה שמח

  13. אני צריכה להכין את הסופגניות כמה שעות מראש (בערך 4). עדיין יהיו טעימות או שעדיף להכין משהו אחר…?

    1. היי אפרת,
      4 שעות זה לא נורא. תוכלי לחמם אותן קצת בתנור לפני ההגשה והן יהיו טעימות.

    2. תקשיבי לא יודע מי את אבל בחיים לא נגעתי בתנור ובבצק ומאז שהכרתי את המתכונים שלך אני לא מפסיק לאפות תודה רבה לך את אלופה כל מתכון יותר טעים ומעניין מהשני ובעיקר קל להכנה את אלופה

  14. הסופגניות יצאו טעימות ופופולריות במיוחד:) תודה רבה על המתכון. אני טבלתי את הידיים בשמן וגלגלתי את המצב לעיגולים והספגניות יצאו עגולות ויפות.

  15. רוב המאכלים שאני מכינה מהאתר הזה.. ועכשיו הכנתי את הסופגנייות (אני בארה״ב) ויצא מעדן!! תודה 🙂 חבל שאי אפשר להוסיף תמונה לתגובה

    1. היי הדר,
      שמחה לשמוע!
      בתכנון שבקרוב יהיה ניתן להוסיף תמונה.
      תודה וחג שמח 🙂

    1. עדיף לטגן סמוך להכנת הבצק אבל אם אין אפשרות אפשר להכין את הבצק מראש (באותו יום) ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילון נצמד.

    2. אני מכינה בצק, מטגנת ואם נשאר בצק אני מכניסה למקרר ומטגנת למחרת ויוצא נהדר.

    1. היי,
      אפשר למלא בעזרת מזרק. אם אין מזרק אפשר ליצור חריץ בעזרת סכין ולמלא בריבה בעזרת הסכין או כפית קטנה. אפשר גם לחצות את הסופגניה לרוחב, למלא בריבה ולסגור. אח"כ לטשטש את החיתוך בעזרת פיזור אבקת סוכר.
      חג שמח 🙂

  16. הסופגניות שלך הם בודאי טעימות ,אין לי ספק בכך,אבל לצערי הרב ,המרשם הזה הוא לא מרשם של סופגניות. המרשם שלך הוא המאכל הלאומי ההולנדי שהם ההולנדים אוכלים בכמויות עצומות בחג ניקולאס הקדוש ובחג המולד. הם ההולנדים קוראים לזה Olie Bolen ותרגומן הוא. כדורי שומן. את אותו המרשם עושים גם יהודים ממוצא הולנדי בארץ בכלהזדמנות.
    אני חושב בכלהרצינות שאת צריכה לתת שם אחר ל״סופגניות״ האלו. אולי לקרואלהן שומניות הולנדיות?
    בתודה
    אורי

    1. היי אורי,
      בחרתי לשתף סופגניות אלה כי הן גרסה מהירה המזכירה את הסופגניות הרגילות, למי שמחפש משהו טעים ומהיר לחג החנוכה.
      מכבדת מאוד את דעתך אך רוב הגולשים לא יודעים מה זה "שומניות הולנדיות" ולכן בחרתי לקרוא להן כפי שקראתי. דרך אגב, אלה סופגניות שנקראות גם "סופגניות אשל".
      בכל מקרה, אני מודה לך על השיתוף.
      יום מקסים 🙂

  17. הי אפרת! תוכלי גם לפרסם מתכון רגיל לסופגניות למרות שהוא יקח יותר מ- 10 דקות?
    ואת אולי מכירה מילוי לסופגניות שמשלב חמאת בוטנים?

    1. היי מיטל,
      אשתדל לפרסם מתכון. לגבי מילוי, אפשר לשלב כף חמאת בוטנים עם 2 ממרח שוקולד/נוגט/נוטלה.
      אם חמאת בוטנים טעימה לך כמו שהיא אפשר פשוט להמתיק מעט עם סירופ מיפל או דבש ולמלא את הסופגניות.
      חשוב לטעום לפני שממלאים.

    1. כן אור, אפשר לשים כוס ורבע קמח רגיל+ כפית ורבע אבקת אפיה.
      בהצלחה וחג שמח 😉

  18. שדרוג לסופגניות:
    1. הכנתי עם 1.5 כוס קמח. עדיף.
    2. כדי לקבל סופגניות עגולות ומושלמות ולהקל את תהליך הטיגון הכנסתי את התערובת לשקית זילוף. חתכתי את השקית למטה, החזקתי מעל לסיר עם השמן ולחצתי על השקית מלמעלה. עם מספריים חתכתי מהבצק שיצא מהשקית חתיכות של כ- 1.5 ס"מ. החתיכות נפלו לשמן ונוצרו סופגניות קטנות ומושלמות בצורתן.

  19. יצא לי הצגה!!!
    שמתי את הכל במגימיקס עם מלוש.ועירבבתי..זה היה נראה בלתי אפשרי..מרקם של טחינה.ושמתי לבן במקום אשל…זה מה שמצאתי.שמתי בשמן והם התנפחו ויצאו מטורפות!!!!

    1. היי דנה,
      יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה?
      איך המרקם של הבלילה היה לפני הטיגון? סמיך/דליל?

    1. היי נועה,
      אני מניחה שכן. תעטפי את הקערה בניילון נצמד ותשמרי במקרר עד ההכנה.

    1. היי נגה,
      אפשר לנסות לשים במקום היוגורט הרגיל והביצה- מיכל יוגורט סויה (125 גרם)+ כשליש כוס מיץ תפוזים (אפילו מבקבוק לשתיה קלה).
      אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
      חג חנוכה שמח!

    1. היי שי,
      אפשר לשים קצפת צמחית. בסביבות חצי מיכל כי הקצפת יותר נוזלית מהאשל ולכן יש לשים ממנה פחות.

    2. חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אם כבר מנסים עדיף להשתמש בקרם קוקוס בגלל שהוא יותר סמיך.

    3. הבעיה שקרם קוקוס יתן טעם דומיננתי.
      עם שם שמנת צמחית כמה אני צריך לשים אם הכמות היא 2 מיכלי אשל שכל מיכל 200מליגרם??
      דבר נוסף איך צריכה להיות התערובת של הסופגנוית נוזלית, קשה, רכה, מוצקת??

    4. היי שי,
      במקום 2 מיכלי אשל לדעתי כדאי להתחיל עם מיכל שמנת אחת (250 מ"ל) ולהוסיף עוד במידת הצורך. הבלילה צריכה להיות דביקה, רכה ומעט דלילה אבל לא נוזלית מידי.
      ממליצה לנסות קודם לפי הכמויות במתכון לפני שמכפילים כמויות (ואז להתחיל מחצי מיכל שמנת). אח"כ זה כמה דקות ספורות להכין שוב את הבלילה.
      בהצלחה 😉

    1. היי שלי?
      הכוונה לאפות אותן? אפשר לאפות בתבנית מאפינס אבל הן ייצאו פחות כמו סופגניות. יותר במרקם הדומה לעוגה.

  20. ניסיון ראשון לקראת חג חנוכה . יצאו פשוט מושלמות עם הריבה ! מומלץ בחום !!! תודה על המתכון הנהדר שלדעתי הוא מנצח כמו כל מתכון שהכנתי מאתרך יצא מוצלח. תודה !

    1. לדעתי כן. כדאי לחמם אותן כמה דקות בודדות בתנור לפני ההגשה (לאחר שמפשירים אותן).

    1. היי דנה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן ועדיף באמת לשלב עם היוגורט/אשל.
      בהצלחה 😉

    2. היי דנה,
      לא ניסיתי כך שאני באמת לא יודעת. אולי אפשר להוסיף 4-5 כפות מים במקום.
      אם תנסי אשמח לעדכון.

  21. שלום כתבת בטיפים שכדאי להוסיף ברנדי כי זה סופח פחות שמן. אבל במתכון לא ציינת בכלל ברנדי ואיזה כמות. אשמח אם תוכלי להשיב איזה כמות ומתי יש להוסיף . תודה shila

    1. היי שילה,
      אפשר להוסיף לבצק כף ברנדי. את הברנדי מוסיפים בסוף.
      ערב נעים 🙂

    1. היי ליאת,
      לא ניסיתי למרות שבגדול זה אמור לעבוד. אם מכינים במכשיר ולא מטגנים אני ממליצה להוסיף 2 כפות שמן לבלילה.
      שבוע נפלא 🙂

  22. גם אני ממליצה להכין את המתכון כמו שהוא רשום ולא לנסות להחליף את המרכיבים. אין מה לעשות, יש מתכונים שטעימים רק בגרסה החלבית שלהם וזה אחד מהם.

    1. היי ורד, את יכולה לנסות להשתמש בריץ' (שמנת צמחית). מאחר והמרקם של השמנת נוזלי יותר מהיוגורט אני מציעה שתתחילי בחצי מיכל (125 גרם) ותוסיפי עוד בהתאם תוך כדי שאת בודקת את מרקם הבלילה, שלא תהיה נוזלית מידי.

  23. פעם ראשונה שאני מכינה סופגניות ואני ממש מרוצה! אני בדרך כלל קונה וסוגרת עניין אבל הפעם ממש התפתתי להכין רק בגלל שהמתכון נראה מאוד קל ובלי כל ההתעסקות עם השמרים. בזכותכם השנה הילדים שלי יהנו ממעשי ידיי!

  24. אפשר להוסיף חתיכות של פירות (בננות, תפוחים, אגסים, אפרסמון,)לבלילה. יוצא נהדר עם "הפתעות" בפה….

    חג שמח

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר