מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

נקניק שוקולד

נקניק שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 14, 2014
Last modified:אוגוסט 14, 2014

Summary:

נקניק שוקולד

מצרכים:

250 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" מפוררים גס (כ20 ביסקוויטים) (*הערה: לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

1/2 כוס חלב

40 גרם חמאה

2 כפיות סוכר

לציפוי: קוקוס (לא חובה)

אופן הכנה:

-מניחים בקערת זכוכית את קוביות השוקולד המריר, החלב, החמאה והסוכר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה.

-מוסיפים את פירורי הביסקוויטים לתוך קערת השוקולד ומערבבים היטב. מכיניסים למקפיא להתייצבות למשך כ-10 דקות.

-חותכים יריעת ניילון נצמד באורך של כ40 ס"מ ופורסים על השולחן. מפזרים עליה קוקוס (לא חובה). מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא ומניחים על הניילון הנצמד. מהדקים ומגלגלים לצורה של נקניק.

שתי אפשרויות:

-לאחסן במקפיא לשעה וחצי ולאחריו ניתן לפרוס את הנקיק לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ולהגיש.

-לאחסן במקרר ל-4 שעות לפחות ולאחר מכן לפרוס את הנקניק לפרוסות.

*לאחר שפרסנו לפרוסות, מומלץ לשמור במקרר בתוך קופסא סגורה.

נקניק שוקולד מתכון, עוגת נקניק שוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


78 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שירה,
      זה יוצא בסביבות 10-15 פרוסות, תלוי בעובי שחותכים אותן.
      לגרסת פרווה אפשר לשים חלב סויה או מים במקום חלב ומרגרינה במקום חמאה.

    1. היי אניטה,
      ממליצה להתחיל ב-20 שניות, להוציא ולערבב קצת ואז להחזיר ל20 שניות נוספות וכך הלאה עד שזה נמס.

  1. גם פעילות מגניבה עם הילדה וגם נשנוש טעים לאורחים בערב.
    מקווה שיצא טעים (למרות שבטוחה שכן.כל המתכונים שלך יוצאים מעולה).
    תודה

  2. שלום, האם ניתן להשתמש בשמנת מתוקה במקום חלב? אם כן, צריך לשנות יחס באחד מהמרכיבים?
    תודה, ורד

    1. היי ורד,
      אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום החלב ואז אפשר לוותר על החמאה והסוכר.
      אם במקרה התערובת יוצאת יבשה יש להוסיף עוד כמה כפות שמנת בהדרגה ולפי הצורך.

  3. היי אני רוצה להכין את הנקניקיות שוקולד ולבפוך אותו ל"קוקילידה" המצרכים שבמתכון יספיקו לשבעה נפשות?☺

    1. היי נטע,
      אני מניחה שהכמות במתכון של נקניק השוקולד תספיק ל 7-10 יחידות קוקילידה.

      1. יצא טעיםםםםםםםם!
        כבר הרבה זמן שאני לוקחת מתכונים רק מפה ורציתי לומר לך תודה! ניסיתי כבר כמה פעמים לכתוב לך ותמיד ההודעה נמחקה ולא האמנתי שהפעם זה ילך:)

    1. היי לולי,
      אני בספק אם יהיה ניתן ליצור מכמות קטנה כל כך נקניק. אפשר להכין את הכמות במתכון ואם נשאר תמיד אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא.

  4. הי, הכנתי בעבר ויצא טעים מאד!!
    אין לי כרגע פתיבר.. ילך עם עוגיות לוטוס או שיהיה מתוק מדי?
    תודה!

  5. שלום:) האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב? אפשרי לעשות חצי מריר וחצי חלב? אחד לשומרי סוכר ואחד ל״חוטאים״? תודה מראש;)

  6. שלום.
    האם לאחר שהקפאתי את נקניק השוקולד –
    ניתן לפרוס לפרוסות ולהקפיא?
    כך, יש נשנוש מוכן לכל מקרה (אורחים או רעב למתוק).

    תודה,
    עינת

  7. שלום.
    אני רוצה להכין את הנקניק הוא נראה מעולה!!
    אבל אין לי עוגיות פתיבר יש אפשרות לשים עוגיות חיוך במקום
    תודה מראש:)

    1. היי נטע,
      נראה לי שכן, לא רואה בעיה 🙂
      שימי אותה כמות – 250 גרם.
      בהצלחה ושבת שלום!

  8. אני בן 10 והכנתי את זה לגמרי לבד, וזה יצא טטעעעעעיייייםם!!!
    אני לא מפסיק לחשוב על כמה זה יצא מוצלח.
    תודה רבה על המתכון 🙂

    1. כן עדי, אם אין לך ניילון נצמד אפשר להיעזר ברדיד אלומיניום או שקית קוקי.

  9. הכנתי את נקניק השוקולד ויצא מדהיםםם!! ממש מומלץ רציתי לשאול אם ממירים את החלב והחמאה במים או מיץ תפוזים ומרגרינה זה לא יהרוס??
    תודה על הכל אתר מדהים.

    1. היי אודל,
      שמחה שאהבת את המתכון 🙂
      אין בעיה להמיר חלב במים וחמאה במרגרינה. מניסיון זה עדיין יוצא טעים 😉

    1. היי קרן,
      לאחר שהתערובת מוכנה צריך להכניס אותה (עם הקערה) למקפיא למשך כ-10 דקות כדי שתהיה יותר יציבה ואח"כ להוציא מהמקפיא, להניח הכל כגוש על ניילון נצמד, לעצב עם הידיים צורה של נקניק ולגלגל בניילון הנצמד (גם אחרי שגילגלת עם הניילון הנצמד את יכולה להמשיך לעצב את הצורה).
      יום נפלא 🙂

    1. היי אוראל,
      לא נורא, עדיין אפשר להשתמש בזה. אם נשארו לך עוד ביסקוויטים אני ממליצה לפורר אותם גס ולערבב עם האבקה. פשוט לעשות שילוב.

    1. הי שחר,
      אפשר לשים 3 כפות אבקת קקאו ובמקום 2 כפיות סוכר לשים 3-4 כפות סוכר כי הקקאו מר יותר.
      במקום 40 גרם חמאה אני ממליצה לשים 50 גרם חמאה.

  10. כל כך טעים נפלא ונהדר אבל חבל על התמונות הלא צנועות
    שמקלקלות את הטעם הטוב ,אולי זה בכלל בלי שייכות אליכם.

    תודה לכם מעומקא דליבא

  11. עזרה בבקשה הכנתי עוגת שוקולד שאיך נומר לא יצאה משהו החלטתי לשדרג מעט לסגנון של הנקניק. הוספתי פתי בר המסתי שוקולד חלב עם חלב גילגלתי בקוקוס הקפאתי חתכתי אך עדיין הטעם לא משהו. אודה לכם עם תוכלו לעזור.

    1. הי אורית,
      קשה לי לומר אם אפשר לשפר מאחר ולא טעמתי את זה. אם חסר טעם או חסרה מתיקות אז אפשר להוסיף סוכר (בשלב כזה עדיף להמתיק באבקת סוכר) או להוסיף ממרח שוקולד/נוטלה.
      לפעמים לוקח זמן לטעמים להתחבר ויום למחרת הטעם משתפר לטובה.

  12. סוף הדרך לא יכולתי להתאפק הכנתי לטעימה כדור שוקולד מעדן ממתין עכשיו למנוחה במקפיא עד שהילדים יחזרו' תענוג' תודה על המתכונים המדויקים' הולכת להכין את עוגת המעדנים'

  13. הי
    הבת שלי לא אוכלת דברי חלב מה אפשר לשים במקום חלב וחמאה,האם אפשר לשים חלב קוקוס ושמן?

    1. הי שרה,
      במקום חלב אפשר להשתמש בחלב קוקוס או במים.
      במקום חמאה אני ממליצה לשים שמן קוקוס/ מחמאה מאחר והם במרקם דומה לזה של החמאה (נוזלים בחום ומתקשים בקירור). לגבי שמן רגיל, במתכון הזה פחות מומלץ.
      יום נפלא 🙂

  14. לדעתי צריך קצת יותר תערובת שוקולד( 200 גרם על כוס חלב) ביחס לביסקוויטים,או למעוך את הביסקוויטים ממש דק.
    אפשר להשתמש בשוקולד עם שקדים למשל בשביל להוסיף עניין, או להוסיף קצת קפה..

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »