מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפנקייק

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:ספטמבר 1, 2016

Summary:

מתכון לפנקייק המקורי והמנצח – קל להכנה וטעים במיוחד

מתכון לפנקייק

מצרכים (6-8 יחידות):

1 כוס קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

2 כפות סוכר

1 ביצה

2 כפות שמן

1 כוס חלב

מעט מלח (מהמלחייה)

*סירופ מייפל/ שוקולד

אופן הכנה:

-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה.

-משמנים מחבת (ניתן להשתמש במחבת רגילה רחבה או מחבת פנקייק) בחמאה או שמן וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת (של מרק).

-לאחר כדקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד ומשאירים למשך 1/2 דקה נוספת.

*מומלץ להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל.

מתכון לפנקייק סמיילי

*מחבת פנקייק סמיילי באדיבות "מיסטרל".

 

מתכון פנקייק, פנקייק קל להכנה, איך מכינים פנקייק

*שימו לב שהכמויות בסרטון הן כפולות.







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

349 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי,
      אני ממליצה להשאיר את כמות הסוכר כמו שהיא (מדובר סה"כ ב3 כפות סוכר, כולל שקית סוכר וניל).

    1. היי שקד,
      אני מניחה שאפשר להוסיף כפית מלאה קקאו בסוף ולערבב. ממליצה להוסיף כף שטוחה נוספת של סוכר (כי בקקאו יש מרירות).

  1. עבדתי לפי ה "ספר" פעם ראשונה בחיים, יצא מעולה!! הבלילה הספיקה לכמות של כ 7 פנקייקים, עבים, עסיסיים, משביעים וטעימים.

    מקמח מלא ומעט מעט סוכר (בשביל זה יש מייפל)

  2. היי אפרת,
    הכנתי עכשיו, יצא טעים. אבל היו לי כמה בעיות קטנות, אשמח לעזרתך:
    1. הפנקייק הראשון שהכנסתי למחבת יצא מושלם, לא שרוף וגם יצא בצורה ממש יפה. הפנקייק השני כבר יצא קצת שרוף מצד אחד, לפני שהפכתי אותו. וגם שאר הפנקייקים יצאו קצת שרופים, חוץ מהראשון.
    2. כשהפכתי את הפנקייקים, הבלילה התפזרה במחבת ועשה קצת לכלוך במחבת. איך אפשר להתגבר על זה?

    כן, אני חדשה במטבח, מצטערת על השאלות השטותיות :/

    תודה רבה,
    דנה

    1. היי דנה,
      באיזה סוג מחבת השתמשת (טפלון, נירוסטה, מתכת וכו')?
      האם שימנת את המחבת גם בפעם השניה או רק בפעם הראשונה?
      זה בסדר שהבלילה מתפזרת מעט בצדדים כשהופכים את הפנקייק, זה טבעי.

    1. היי עירית,
      תכפילי את כל הכמויות ב-2.
      כנראה שאת מכינה אותם גדולים מידי ולכן יוצאת לך כמות קטנה וגם הם יוצאים שטוחים.
      ממליצה להכין אותם יותר קטנים (מבחינת הקוטר) ואם יש לך רינגים אפשר להשתמש בהם. בכל מקרה אני ממליצה להשתמש בקמח תופח (במקום קמח רגיל ואבקת אפיה) או לפחות לשים יותר אבקת אפיה. על כל כוס קמח רגיל לשים כפית מלאה אבקת אפיה ולערבב היטב. רק לאחר מכן להוסיף את יתר החומרים.
      בהצלחה :-)

  3. אם אני רוצה שיצא לי פי 2 ממה שיוצא כשאני משתמשת בכמויות האלה, אז להכפיל את הכמות של כל דבר? ככה יוצא לי 3 ואני רוצה 6.

    1. היי דבורי,
      תכיני חצי כמות – חצי כוס קמח, חצי כפית אבקת אפיה, כף סוכר, חצי שקית סוכר וניל, חצי בלילה של ביצה, כף שמן, חצי כוס חלב.
      בהצלחה ;-)

  4. הכנתי אתמול בערב, קלי קלות וכלכך טעים.יצא מוצלח ביותר.
    למרות שהכנתי עם מיים,כי החלב נגמר.
    פשוט טרפו, אין על האתר הזה..הכי מוצלח שיש.
    מתכונים פשוטים וכלכך טעימים…
    תודה רבה!!

  5. תמיד המתכונים מתפקששים לי… זה מתכון כ"כ פשוט, שאין בו מה להתפקשש… זה יצא כ"כ טעים! וגם הילדים שלרוב לא אוהבים מטוגן, חיסלו את זה!!!
    אני רוצה לומר שזה פעם ראשונה שאני נפגשת עם האתר שלכם, וממש ממש נהנתי ממנו!
    תודה רבה, והרבה הצלחה!

    1. היי,
      עדיף להגיש חם או לפחות חמים.
      אפשרות אחת היא שכל אחד שם לעצמו את הסירופ בעצמו. אפשרות שניה היא להגיש בערימה ואת הסירופ למעלה. לאחר מכן, כל אחד יכול להוסיף לו סירופ לפי הכמות שהוא אוהב.

    1. כן שקד, אפשר להשתמש במברשת שימון. במקביל חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
      יום נפלא :-)

  6. אין לי קמח רגיל בבית אפשר לעשות מקמח חום? ועם כן זה יצא טעים כמו עם קמח רגיל לבן?
    וחשוב לציין שכבר הכנתי מיפה מהקמח הלבן ויצא טעים מאוד!!

    1. היי הודיה,
      את מתכוונת לקמח מלא? אם כן אפשר. עם קמח לבן יוצא יותר מוצלח אבל גם עם קמח מלא יוצא טעים.

  7. היי אפרת,
    אני רוצה להכין לחג בלינצ'סים במילוי של תפוחי אדמה עם רוטב של פטריות.אפשר להוריד מהמתכון הזה את סוכר הווניל ובמקום חלב להשתמש במים?או שזה לא יתאים למילוי והרוטב?
    תודה וחג שמח

    1. היי לאה,
      אני מניחה שאפשר רק יש להפחית את כמות אבקת האפיה לרבע כפית (במקום כפית שטוחה).
      אפשר לוותר על סוכר הוניל ולשים מים במקום חלב. סוכר אפשר לשים כף אחת.
      חג שמח :-)

  8. היי,
    מתכון מעולה, רק דבר אחד שיניתי וזה את כמות הסוכר, במקום 2 כפות סוכר שמתי 2 כפיות סוכר, וכמובן שיצא מעולה.

    1. כן מזל אפשר. שימי במקום כף נוספת של סוכר רגיל וכפית תמצית וניל אם יש לך (אפשר להכין גם בלי).

  9. היי, תודה על על אתר מדהים שכזה!
    כל מתכון מהיר וטעים בצורה יוצאת דופן…
    שאלה, במה אפשר להחליף את אבקת הוניל? אם אין גם תמצית וניל…
    אבקת סוכר תתאים?

  10. מתכון נהדר! אני משתמשת באתר המון לאחרונה וחייבת לציין שכל מתכון שניסיתי יוצא מעולה. גם מאוד נעים לקרוא אותך. תמיד נעימה וסבלנית. ישר כוח גדול!

    1. היי,
      מצטערת לשמוע שלא הצליח. הכמויות בסרטון הן כפולות. בכל אופן, אם זה נשרף זה לא בגלל המתכון אלא בגלל שימוש במחבת לא מתאימה או טיגון על אש גבוהה מידי.

  11. הכנתי את זה למסיבה והחברה בכלל לא ידעו מה זה………
    חחחחחחחחחחחחח
    הכנתי גם סירופ שוקולד ולימדתי אותם איך אוכלים
    הם התענגו על כל ביס!!!!!!

  12. תקשיבי המתכונים שלך פשוט מופלאים!!!
    זה כבר פעם חמישית שאני מכינה את המתכון הזה וזה יוצא כל כך טעים!

  13. הפנקייקים יצאו מעולה ממש כמו המקור בבית הפנקייק, ורציתי בכלל לפרגן לך על האתר המעולה הזה אני כל כך שמחה שהכרתי, והכנתי כבר הרבה מתכונים ויוצא טעים, יש לי מקום תמיד לחפש מתכונים חדשים וקלים להכנה.

    1. היי טלי,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. לכמות שבמתכון הייתי מוסיפה חצי בננה מעוכה בתור התחלה.
      בהצלחה ;-)

  14. הי
    רוצה להכין למחר בבוקר לצערי אין אפשרות להכין על המקום … מה דעתך יצא טעים עדיין?

    תודה
    יפעת

    1. היי יפעת,
      כמובן שמיד לאחר הכנה הם הכי טעימים אבל אם אין לך אפשרות, את יכולה להכין מראש, לצנן לטמפ' החדר ולשמור במקרר בתוך קופסה אטומה או לעטוף בניילון נצמד.
      למחרת כדאי לחמם אותם כמה דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות או כמה שניות במיקרוגל.

  15. מעולה!
    התחלנו עם בלילה אחת וסיימנו עם שלוש.
    יצאו פנקייקים עבים. כמו עוגה קטנה. עם מייפל סירופ מעל פשוט תענוג!
    זו פעם שנייה שאנחנו מכינים מתכון מהאתר. הראשון היה המתכון לעוגת אננס שיצאה מצוין.
    תודה על עוד מתכון נפלא. נמשיך להיכנס ולחפש עוד מתכונים נפלאים ונמליץ בשמחה למכרינו וחברינו.
    המון תודה.

  16. שלום לך,
    הכנתי לילדים יצא מעולה,כמו תמיד שלוקחים מהאתר שלך מתכונים,אגב כל הכבוד לך על הסבלנות להגיב לכל מני שאלות מוזרות של אנשים כמו:אם אין לי חלב\סוכר\מלח\שמן\ביצים\סומסום ועוד אלף שינויים או ואם אין לי תנור או סיר\כף\מזלג וצלחת הגשה מה עושים?!יישר כח

    1. היי,
      הפנקייקס לא מתוקים מאוד. הם במתיקות מעודנת. ממליצה לשים לפחות שקית סוכר וניל או כף אחת של סוכר כדי שיהיה להם טעם.

  17. אפרת,
    אמרתי לך כבר שאני מאוהבת בך?
    אולי לא כמו בעצמי, אבל את בכל זאת מספר שתים,
    איזה כיף לראות מתכון קל, כתוב ברור, ועכשיו בכלל עם המצגת.
    פשוט מייצר תיאבון להכין ועוד יותר— לאכול.
    אולי תוסיפי תמונה שלך לדף של "אודות"?
    בהרבה אתרי מתכונים יש, מענין איך את ניראית….
    נכין פנקייקס לארוחת ערב ויהיה טעים.

    1. תודה יקירה! איזה מקסימה את!
      שיהיה בתאבון עם הפנקייקס
      ולגבי התמונה- אני אשקול להוסיף :-)

    1. היי ליאל,
      אפשר לשים כף סוכר רגיל במקום (סה"כ 3 כפות סוכר לכל המתכון).
      בנוסף – אם יש לך תמצית וניל אפשר להוסיף כפית. אם לא, אפשר לוותר.

    1. היי אביגיל,
      אם הכוונה לכוס חד פעמית מפלסטיק (לשתיה קרה) אז שימי כוס ורבע חלב וכוס ושליש קמח.

  18. היי,אני מחפשת מתכון לבלינצ'ס ,האם יש באתר כזה ? ואם כן אפשר קישור ?
    אני מבשלת רק במתכונים של אתר זה וכל דבר יוצא טעים..

    1. היי לייה,
      יש מתכון לבלינצ'ס כשר לפסח. אני חושבת שאפשר להמיר את קמח תפו"א בקמח רגיל אבל יהיה צורך להוסיף יותר מים אך אין לי את הכמות המדויקת.
      בקרוב אעלה מתכון לבלינצ'ס רגיל עם כמויות מדויקות.
      חג שמח :-)

  19. ערב טוב
    אני צריכה כמות של 35 פנקייקים לארוחת בוקר בבית הספר אשמח אם תרשמי לי כמויות מדוייקות

    1. היי ליאורה,
      כמות לכ35 פנקייקים קטנים:
      5 כוסות קמח
      5 כפיות שטוחות אבקת אפיה
      5 שקיות סוכר וניל
      10 כפות סוכר
      5 ביצים
      10 כפות שמן
      5 כוסות חלב
      מעט מלח (מהמלחייה)
      בהצלחה :-)

  20. היי
    אין לי סוכר וניל, אך יש לי תמצית וניל. אפשר להחליף?
    והאם את הקמח צריך לשים כמות של כוס מדידה אחת?
    או כוס רגילה אחת?
    תודה!

    1. היי שירה,
      במקום סוכר וניל את יכולה לשים כף סוכר + כפית תמצית וניל.
      לגבי מדידת הקמח, הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם הידית (ראי בתמונה). כוס קמח= 140 גרם.
      בהצלחה :-)

    1. היי שיר,
      אם מכינים מקילו קמח זה יוצא בסביבות 50 פנקייקים קטנים. יש להכפיל את כל הכמויות במתכון ב-7.

  21. ערב טוב!
    תודה ענקית על האתר המקסים !!!
    אני נשואה טריה והחלק של הבישולים די מסובך לי, עכשיו כשמצאתי את האתר הזה יש לי חשק לנסות. היום רציתי להכין נשנוש קל וניסיתי את הפנקייקס זה יצא טעים מאד ב"ה ובעלי מאד נהנה.
    גם את העוגת גבינה של בית מלון אפיתי במנז'טים וזה גם יצא מוצלח ב"ה.

    תודה רבה ובהצלחה הלאה!

  22. שלום.

    חזרתי לעדכן: הכנתי הערב את הפנקייקים,
    כאשר במקום קמח רגיל השתמשתי בקמח מלא.
    הפנקייקים נאכלו בתיאבון רב ובהנאה.
    תודה על מתכון מנצח.

    עינת

  23. הי אפרת,
    המתכון מצוין! כבר הכנתי אותו פעמיים והיה טעים להפליא!
    היום הכנתי אותו שוב, אבל לא יצא לי טוב…
    הפעם הכנתי על כיריים חשמליות וללא אבקת אפייה. האם אלו יכולות להיות הסיבות שיצא בצקי ולא טעים במיוחד?
    תודה ושבת שלום!

    1. היי אלומה,
      אני מניחה שזה בגלל אבקת האפיה שהיתה חסרה. תפקידה להתפיח את הפנקייק ולהעניק לו אווריריות.
      שבת שלום :-)

    1. היי פנינית,
      אפשר לשים במקום כף סוכר + חצי כפית תמצית וניל ואם אין לך שימי רק כף סוכר (סה"כ 3 כפות סוכר לכל המתכון).
      בהצלחה ;-)

    1. היי שיר,
      הכוונה לכלי ידני שעשוי מלולאות צולבות מפסי מתכת דקים (רשמי "מטרפה ידנית" בגוגל והסתכלי על התמונות). נוח יותר לערבב עם זה אבל אין בעיה להשתמש גם בכף רגילה במידה ואין מטרפה.

  24. האתר שלך מקסים!! לא ראיתי את הסרטון אך תמיד תהיתי לגבי גובה הלהבה..אשמח פעם אחת ולתמיד לדעת כך שלא ישרף ולא יהיה מוכן מבפנים לבין שלא יספוג הרבה שמן. תודה :)

    1. תודה אפרת :-)
      מחממים את המחבת על להבה גבוהה. מיד לאחר שיוצקים את התערובת למחבת מנמיכים לאש בינונית-נמוכה עד שהפנקייקים מוכנים.
      בהצלחה ושבוע טוב!

    1. היי דבורי,
      תערבבי כרבע כוס מים חמימים עם 2 כפות שטוחות אבקת קקאו עד שהקקאו יימס. תוסיפי כפית תמצית וניל ו3-4 כפות גדושות דבש.
      *אפשר לדלל על-ידי הוספת מים או להמתיק יותר בדבש, לפי הטעם.

    1. היי אלה,
      במקרה הזה הסודה לשתיה לא מספיקה. צריך אבקת אפיה. אם יש לך קמח תופח את יכולה להשתמש במקום.

    1. כן אביגיל. שימי במקום כף גדושה סוכר רגיל ואם יש לך תמצית וניל שימי כפית ואם אין לך- לא נורא, זה ייצא טעים בכל מקרה :-)

    1. היי רנה,
      עדיף להכין באותו יום מאחר ואני לא בטוחה אם חומרי ההתפחה עדיין יעבדו בצורה טובה והפנקייקס יתפחו כמו שצריך.

        1. היי נעמה,
          אם זה לא חשוב לך שהפנקייק יתפח את יכולה להכין את הבלילה יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.

  25. פצצה של מתכון..פשוט להכנה וטעים טעים טעים
    אני ניסיתי בפעם השניה של ההכנה לשים קמח מלא וסוכר חום ויצא מעולה-מומלץ

    1. היי יוני,
      עדיף להשתמש במחבת מחומר שאינו נדבק. טפלון זה מצוין (נירוסטה למשל פחות מומלץ לזה).

  26. הבן שלי זולל את הפנקייקים ! שמתי במקום כוס אחת של חלב – חצי כוס חלב וחצי כוס שמנת מתוקה ;-)
    תודה על המתכון המעולה !

    1. היי מורן,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר בתנאי שמגדילים את כמות השמן לרבע כוס שמן או ששמים במקום 50 גרם חמאה מומסת.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון איך יצא :-)

  27. סדר המצרכים במתכון פה שונה מסדר המצרכים בסרטון. הכנתי לפני שצפיתי בסרטון ולא יצא משהו. חבל

    1. היי נטלי,
      לא היה רשום לערבב לפי הסדר הרשום, בשביל זה הסרטון :-) אבל בכל אופן כדי שיהיה ברור יותר שיניתי את סדר המצרכים לפי הסדר בסרטון. תודה על ההערה ויום טוב :-)

  28. הכנתי הבוקר בשינויים קלים: במקום קמח לבן שמתי קמח כוסמין מלא והורדתי לגמרי את הסוכר. יצא טעים מאוד ונהדר. מי שרצה מתוק יצק סירופ מייפל ומי שלא – כמוני אכל בטעם טבעי לא מתוק. מתכון נהדר.

    1. היי גילי,
      צריך להכפיל את כל הכמויות שבמתכון ב-2 ואז ייצאו 16 פנקייקים קטנים (2 ביצים, 2 כוסות קמח, 2 כוסות חלב, 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה, 2 שקיות סוכר וניל, 4 כפות שמן, 4 כפות סוכר). אם רוצים יותר אפשר להכפיל ב-3.

  29. יצא מעולה תודה רבה, לא הכנתי פנקייקים מאז שההיתי בן 15 :)
    אחלה מתכון, למי שמתעניין סה"כ המצרכים בקניית אריזות חדשות עלו לי פחות מ-40 ש"ח, מהיר, זול וטעים :)

    1. כן ציפי, אפשר. ממליצה לערבב עם חצי כוס מים אם את לא רוצה שהטעם של התפוזים יהיה חזק מידי.

  30. הכנתי עם חלב סויה ויצא פשוט מדהים תודה רבה!!
    ליותר מ2 אנשים יש להכין כמות יותר גדולה ממה שרשום במתכון

    1. הי מיטל,
      כן אפשר לוותר בכלל או לשים במקום חצי כפית תמצית וניל. בכל אופן אם את מוותרת תוסיפי במקום חצי עד כף סוכר רגיל בנוסף לכמות הרשומה.

    1. הי סבינה,
      כדי שהפנקייקים יצאו עבים ניתן להכין אותם במחבת בקוטר קטן. אם משתמשים במחבת רחבה ניתן להעזר ברינגים (טבעות אפיה) או לצקת כמויות קטנות עם המצגת ולשמור שהבלילה לא תתפשט במחבת (ראי בסרטון מתחת למתכון).
      שבוע טוב :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »