מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ממרחים ומטבלים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 26, 2014
Last modified:אוגוסט 3, 2015

Summary:

ממרחים ומטבלים פשוטים וקלים להכנה שמומלץ להגיש עם לחם טרי או פוקצ'ה.  מנה שמעשירה כל אירוח.

ממרחים ומטבלים

רוטב פסטו

רוטב פסטו

רוטב פסטו

מצרכים:

2 חבילות/קופסאות עלי בזיליקום טריים (בלי הגבעול)

2/3 כוס צנוברים קלויים (ניתן להחליף באגוזי מלך)

רבע כוס שמן זית

3-4 כפות גבינת פרמזן מפוררת

2 שיני שום

מלח (בין רבע לשליש כפית)

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק.

-

ממרח זיתים שחורים

ממרח זיתים שחורים

ממרח זיתים שחורים

מצרכים:

1 כוס זיתים שחורים מגולענים

1/2 כוס עלי בזיליקום טריים (בלי הגבעול)

1 שן שום גדולה

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח.

-

ממרח עגבניות מיובשות

ממרח עגבניות מיובשות

ממרח עגבניות מיובשות

מצרכים:

כוס עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית (ניתן לקנות מוכן)

3 כפות שמן זית

1 שן שום גדולה

1/3 כוס עלי תימין/ בזיליקום

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח.

-

*אחסון: את הממרחים מומלץ לאחסן במקרר בתוך בצנצנת זכוכית אטומה ולכסות בשכבת שמן זית. נשמרים עד שבוע. ניתן גם להקפיא.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

38 תגובות

הוסף תגובה
  1. בעגבניות מיובשות יש הרבה מלח ולי אסור
    אז כמאלתר-חובב חוצה עגבניות רכות ומגרד גסות נותן דקות למי העגבניה להנגר במסננת ושותה אותם בכייף כ10 דקות במיקרו עוצמה גבוהה בכלי מתאים חובה עם כיסוי וצלחת כתחתית מקרר מערבב בשמן זית ופתוח לאילתורים אולי קצת חריפות אולי עלי כוסברה אולי תימין בזיליקום אולי זיתים ביתיים שיש לי כי זיתים בסופר רע שברע הנחה על לחם וכתיבול כראות עיני הטבח הביתי וכשאלה? היש עוד אפשרויות ליבש עגבניות ללא מלח

    1. היי,
      השיטה שלך נראת לי הפשוטה והמהירה ביותר :-)
      שיטה נוספת היא ליבש את העגבניות בתנור. לחתוך אותן לפרוסות (אם אלה עגבניות שרי אז לחצאים) ולהניח על נייר אפיה. אופים בתנור בטמפ' של 100 מעלות במשך 2-3 שעות. לאחר מכן מוסיפים לעגבניות שמן זית ועשבי תיבול ושמים בצנצנת או שטוחנים במיקסר או בלנדר מוט ידני למחית.

    1. היי מיכל,
      עלי הבזיליקום הטריים תורמים למרקם ולטעם אבל אם אין לך אני מניחה שאפשר להוסיף כחצי כפית בזיליקום יבש. אם במקרה הממרח יוצא יבש אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית.

  2. היי, ידוע לך אם אפשר לשמור ממרח זיתים בהקפאה? רוצה להכין מחר למשלוחי מנות ולא רוצה שיתקלקל עד פורים (יום ראשון)…

  3. שבוע טוב,
    האם אפשר להכין פסטו בלי הצנוברים?
    האם אפשר ממרח זיתים עם זיתים ירוקים?
    תודה

  4. שלום
    ממש תודה על המתכונים הפסטו והזיתים יצאו מושלם. אני רוצה לנסות את העגבניות ואני לא ממש יודעת איזה עגבניות להשתמש, והאם אפשר ליבש אותן בבית.

    1. היי רות,
      ניתן לקנות עגבניות מיובשות מוכנות בתוך שמן. הן מגיעות בצנצנת או קופסה.
      אם את רוצה להכין לבד מומלץ להשתמש בעגבניות שרי מסוג תמר. חוצים אותן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל מלח ואופים אותן בתנור שחומם ל100 מעלות במשך כ-3 שעות (זאת פעולה שמייבשת אותן). לאחר מכן, מכניסים אותן לקופסה או צנצנת ושופכים מעל כמות נדיבה של שמן (רצוי שמן זית).

  5. שלום וברכה!
    ממש התלהבתי מהאתר,המתכונים כתוב בצורה ברורה ומחומרים בסיסיים ממש
    ברור יפה ובטוחה שישמש אותי , הכל מעוצב ומושקע ברמה!!
    המון תודה

  6. יש לכם מתכונים מדהימים. יש לך אולי קישור לסלט מטבוחה ולתת לי טיפים על מנת שהסלט לא יישרף כיוון שהיום הוא נשרף לי:((

    1. תודה ספיר :-)
      אין באתר מתכון למטבוחה אבל יש מתכון לסלט טורקי אם מעניין אותך.
      כדי שהתערובת לא תשרף מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון. חשוב לבשל על אש הכי נמוכה וכל הזמן להקפיד לערבב את התערובת. אם התערובת מתייבשת במחבת יש להוסיף לה כל פעם 2-3 כפות מים.
      בהצלחה בפעם הבאה ;-)

  7. השתמשתי בקופסת בזיליקום די גדלה שלמה.(כפי שכתוב במתכון).
    הוספתי כף שמן זית רביעית (אחת יותר ממה שכתוב במתכון)וכל פעם עצרתי והורדתי מהדפנות למטה לכוון הסכין. בסוף זה נטחן אבל לא למשחה חלקה כמו בתמונה שמצורפת למתכון.

    1. עשית נכון מאוד. אני טחנתי למשחה מהכמות המצוינת במתכון אבל אם את אומרת שלא הצלחת אז כנראה שכדאי להשתמש ביותר עלים. בכל מקרה וליתר ביטחון אני אכפיל את הכמויות במתכון.
      תודה ומצטערת שלא יצא כמו שצריך :-)

  8. הכנתי את רוטב הפסטו לפי המתכון ולדעתי יש שתי בעיות.
    1. הכמות קטנה מדי למעבד מזון (אפילו מעבד קטן) וזה לא נטחן טוב. אפילו אחרי שהוספתי כף שמן זית נוספת זה לא נטחן מספיק טוב. צריך כנראה להכפיל את הכמויות.
    2. 1/3 כפית מלח זה טיפה מלוח מידי שהרי גם הפרמזן מלוח למדי.

    1. קודם כל תודה שחזרת לעדכן.
      אני מניחה שהשתמשת בפחות עלים ממה שאני השתמשתי ומכאן המליחות החזקה והקושי לטחון.
      בכל אופן, קיבלתי את הערתך ושיניתי במתכון לרבע כפית מלח (כי תמיד אפשר להוסיף יותר במידת הצורך).
      איך התמודדת עם זה בסוף? הוספת כמות נוספת של עלים?

  9. האם לקלות את הצנוברים לפני הכנת רוטב הפסטו?
    מדוע מומלץ להקפיא את רוטב הפסטו ללא הגבינה?
    האם אפשר אחרי ההפשרה להוסיף את הפרמזן?

    1. היי דורית,
      כן, כדאי לקלות את הצנוברים.
      אם מקפיאים את הרוטב עם הגבינה זה עלול לפתח טעם לוואי.
      וכן, אפשר להוסיף את הגבינה אחרי ההפשרה.
      יום נפלא :-)

      1. "אין עלייך"……………..
        מהירות התגובה שלך לפניות הגולשים מדהימה!!!!!!!!!!!!!
        נראה שכאילו כל מה שאת עושה זה רק לחכות לפניות הגולשים :)
        המון תודה!

    1. היי אורנה,
      כן אפשר, מומלץ להקפיא בלי הגבינה. הפשרה- בטמפ' החדר (לא ע"י חימום).
      יום נעים :-)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »