מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס דבש וקינמון

מאפינס דבש וקינמוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 4, 2018
Last modified:יולי 4, 2018

Summary:

מאפינס דבש וקינמון מקמח כוסמין  (ללא תוספת סוכר)

מאפינס דבש וקינמון

מצרכים (10 מאפינס):

2 ביצים

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

שליש כוס (80 מ"ל) דבש

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס (125 ג') קמח כוסמין מלא

כפית (5 ג') אבקת אפיה

שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

כפית שטוחה (4 ג') אבקת קינמון

*רבע כוס אגוזים קצוצים או טחונים לקישוט מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג'טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך לשמן).

-מערבבים בעזרת כף או מטרפה  את החומרים (מלבד האגוזים) לפי הסדר הרשום, עד לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס. מפזרים מעל אגוזים (לא חובה) ומכניסים לתנור למשך 15-18 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם יכולה להגיד לי אם מתאים לדיאטת הרזייה ולשיטת הנקודות? כמה קלוריות יש באחד? תודה וחג שמח

    1. היי רחלי,
      אם יש לך קמח רב תכליתי ללא גלוטן (כמו קמח כרגיל, תמי או בר אל) אז אני מניחה שאפשר.

  2. הי אפרת,
    1. תוכלי בבקשה לרשום כמויות לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית?
    אם אני מחליפה ביצים ברסק תפוחים: א. במתכון הזה זאת החלפה מוצלחת? ב.ביצה 1 תמורת כף רסק 1?

    1. היי אירה,
      1. כמויות לאינגליש קייק רגילה (לא חד פעמית):
      3 ביצים
      חצי כוס שמן
      חצי כוס דבש
      חצי כוס מיץ תפוזים
      כוס וחצי קמח כוסמין מלא
      כפית וחצי אבקת אפיה
      חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
      כפית אבקת קינמון
      *רבע כוס אגוזים קצוצים או טחונים לקישוט מעל (לא חובה)
      2. לגבי המרת הביצים ברסק, אין לי מושג. לא ניסיתי. יש להניח שהעוגה תצא פחות אוורירית. מבחינת כמויות אני חושבת שכדאי לשים חצי כוס רסק תפוחים במקום 3 ביצים.

        1. תבנית אינגליש קייק רגילה הכוונה לתבנית מתכת.
          תבנית אינגליש קייק חד פעמית הכוונה מאלומיניום או מקרטון קשיח.
          תבנית אינגליש קייק חד פעמית קטנה יותר בנפח מהרגילה.
          בכל המתכונים כשאני רושמת "תבנית אינגליש קייק" אני מתכוונת לחד פעמית אלא אם רשמתי "רגילה".

  3. במקום קמח כוסמין אפשר קמח תופח ולהוריד את אבקת האפיה?
    ואם כן מהי הכמות של קמח תופח במקום קמח כוסמין?
    אודה לך על תשובתך.
    בתודה מראש אפטר אורית

    1. אפשר להכין כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל 27-30 דקות.

  4. תודה על כל המתכונים המעולים! האתר הכי שימושי שיש… האם אפשר להמיר את הביצים במשהו אחר? תודה.

    1. אפשר. צריך לקחת בחשבון שהסילאן דומיננטי יותר בטעם ופחות מתוק מהדבש.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר