

מתכון לעוגות גזר אישיות רכות וטעימות שניתן להכין בעטרות נייר או קאפקייקס
2 ביצים
חצי כוס (100 ג') סוכר
שליש כוס (66 ג') שמן
2 גזרים בינוניים מגורדים דק
כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה
כפית שטוחה (4 ג') אבקת קינמון
שליש כוס (33 ג') אגוזי מלך קצוצים
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אם משתמשים בעטרות נייר מומלץ להניח אותן בתוך תבניות שקעים ממתכת/סיליקון כדי שיהיו יציבות).
-מערבבים את כל החומרים (בעזרת מטרפה/כף) לפי הסדר בו הם רשומים.
-יוצקים לתבנית שקעים משומנת ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
אהבתם? שתפו
היי.. האם הכמות טובה להכנת עיגה ולא קאפקייקס? במידה וכן הכמות מתאימה לאינגליש קייק?
כן. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
זמן האפיה עשוי להתארך ל30 דקות.
מתכון טעים ומעולה!!!
הכנתי בערך 4 נגלות ביום אחד!!
תודה על עוד מתכון מושלם!
שמחה שיצא טעים 🙂
הי אפרת, הכנתי ויצא טעים מאוד .המתכונים שלך מוצלחים ביותר ואת מסבירה כל כך טוב….איזה כיף שהקמת את האתר הנפלא הזה. רוצה להודות לך מקרב לב, שבת שלום
תודה ענבר
שבת שלום
היי אפרת,
נראה לך שזה יתאים בתור ארוחת ערב?
זה יכול להשלים ארוחה. לדעתי כדאי להכין משהו קטן לארוחת ערב (אפילו חביתה) ואחרי זה להגיש את המאפינס.
היי,
זה בדיוק הקטע…אני ממש רוצה לגוון נמאס לי מחביתה
יש לך אולי רעיון אחר
תסתכלי בקטגוריה של ארוחות ערב, יש שם כל מיני רעיונות.
בגלל שהמאפינס גזר הוא יותר מזכיר עוגה אז הוא מתאים כקינוח לאחר הארוחה.
היי,
בדרך כלל שמכינה
נותנת להם אחרי ארוחת בוקר
זה מה שעשיתי בסוף
תודה
בוקר טוב אפרת
האם ניתן לvחליף את הסוכר בסילאן או אם לא אז בסוכר חום או מייפל? באותה כמות?
תודה לך .
אפשר לשים חצי כוס סוכר חום או שליש כוס מייפל.
אני צריכה להכין 40 יח', תוכלי לרשום בבקשה כמויות?
כמות ל40 יחידות:
5 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס ושליש שמן
7 גזרים בינוניים מגורדים דק
¾ כוס מים
4 כוסות קמח תופח
כפית אבקת סודה לשתיה
כף ושליש אבקת קינמון
כוס ושליש אגוזי מלך קצוצים
בוקר טוב
לא חשבתי אי פעם להכין מאפינס גזר
ושיהיה לי טעים חח
הכנתי אתמול בלילה יחד עם המרק כרוב(טעים ביותר) המאפינס מאוד טעימים גם בעלי והילדים אהבו
תודה
נראה ממש טוב ❣️
כוס קמח או 140 גרם?
מבחינת מ"ל זה כוס של 240 מ"ל אבל מבחינת משקל כוס קמח = 140 גרם.
מתכון מעולה, יצא טעים מאוד.
הילדים אהבו,
תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבוע נפלא 🌺
שימוש בביצים קטנות זה בסדר? צריך להוסיף ביצים?
אם מכפילים כמויות, באותם קערות או בנגלות?
אפשר להשתמש בביצים קטנות.
אפשר להכפיל כמויות ב-2 באותה קערה.
שלום.
רציתי לשאול האם אפשר שמן קוקוס במקום רגיל וקמח כוסמין במקום תופח?
אודה לתשובתך.
אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
יום מקסים 🌺
מה עושה אבקת סודה לשתייה ששמים בעוגה?
היא מתפיחה את העוגה לרוחב (אבקת אפיה – לגובה) ומעניקה צבע חום יותר לעוגה.
היי אפרת,
במתכון עוגת גזר בחושה שלך את אומרת לערבב את החומרים בקערות נפרדות:
באחת קמח תופח, אבקת סודה לשתייה ואבקת קינמון,
ובשנייה את הביצים, סוכר ושמן.
לאחר מכן לערבב את שתי הקערות ובסוף את הגזר המגורד (אח"כ במתכון זה ברור לי שצריכה להוסיף את אגוזי המלך שלא קיימים במתכון של הבחושה).
מה ההבדל שכאן ההוראות הן שונות, הרי מדובר באותם חומרים?
פשוט מאד רוצה להכין בקאפקייקס וחשוב לי שייצא מוצלח.
תודה 🙂
היי לימור,
שתי הדרכים לערבוב טובות ונכונות. אחת לקאפקייקס והשניה לעוגה. ההבדל בתוצאה הוא לא משמעותי. אם את מכינה בקאפקייקס תכיני לפני המתכון הזה וייצא מוצלח 🙂
חשוב לי רק לציין שאם את משתמשת בקמח רגיל ומוסיפה לו אבקת אפיה יש לערבב אותם קודם ביחד ורק אז להוסיף לתערובת (שאגב זה נכון בכל עוגה).
יום מקסים🌷
כמה זמן אפייה לתבנית אינדליש קייק חד פעמית?
30-35 דקות.
מעבר לזה שזה חוסל על ידי הילדים, השינויים הקלים שהכנסתי: ביצה אחת XL במקום שתיים, סוכר החלפתי בדבש (משתדלת לעשות זאת ברוב המתכונים) , ללא סודה לשתייה וללא אגוזים, והוספתי עוד חצי כוס קמח.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה על המתכון, יצא מעולה
ניסיתי כבר הרבה מתכונים לעוגת גזר
וזה הכי טוב עד כה 🙂
תודה הגר, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים 🌷
התערובת קשה לא חסר נוזלים במקרה?
היא לא אמורה לצאת קשה. תוסיפי כרבע כוס מים.
הי! אם אני מכינה היום בשביל שבת בצהריים כדאי להקפיא? או שעדיף להשאיר במקרר?
בגלל שיש בזה גזר לדעתי תקפיאי ובשבת מוקדם בבוקר (או בשישי לפני שאת הולכת לישון) תוציאי להפשרה על השיש עם הניילון הנצמד.
היי הייתי רוצה לדעת אם אפשר להכין בלי הקינמון???
כן אפשר.
היי, אני רוצה להכין את המתכון בתבנית במקום מאפינס? באיזה גודל תבנית להשתמש לפי הכמויות שרשומות במתכון?
תודה!
תבנית אינגליש קייק חד פעמית אחת.
תודה רבה!
שאלה נוספת שעלתה לי, האם ניתן להוסיף מעט שוקולד צ'יפס במקום האגוזים?
כן, אפשר בהחלט.
הכנתי ויצא מדהים. המתכונים שלך לא מאכזבים אף פעם…תודה רבה
תודה לאה 🙂
שבוע נפלא
היי,
הכמות שצוינה במתכון היא עבור 10 קאפקייקס גדולים או קטנים?
תודה
כ-6 גדולים, 8 בינוניים או 10 קטנים.
היי!
האם אפשר בלי האגוזים? מעוניינת להכין לילדים קטנים.
כן, אפשר לוותר על האגוזים.
אפשר להכין בלי סודה לשתייה? תודה
כן, אפשר.
שלום .. האם ניתן למצוא את הספר בחנות לספרים ??
תודה..
היי,
את הספר ניתן לרכוש באתר בלבד. הוא לא משווק בחנויות הספרים.
אין על המתכונים שלך. ניתן במאפינס הספציפי הזה לוותר על הביצים?
תודה רינת 🙂
במתכון הזה לא ניסיתי אבל יש מתכון לעוגת גזר טבעונית ללא ביצים.
כמו תמיד- מתכון מעולה וטעים בטירוף! השתמשתי בסוכר חום ויצא פצצה.. תודה! (לא צריך לשלוח תגובה למייל 😉 )
תודה ליאור 🙂
העוגות גזר מאוד מתאים לי רק אני לא יכולה עם קמח לבן ולא עם טופח, האם אפשר עם קמח בריא יותר שהוא לא מחיטה. תודה
שמי מלכה שיר. בבקשה תשובה למייל. [email protected] תודה רבה.
היי מלכה,
אפשר להכין את העוגה עם תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, כרגיל וכו' בתוספת אבקת אפיה.
שולחת תשובה למייל.
חתימה טובה 🙂
שלום,
א. אף פעם לא הבנתי את המונח "נועצים קיצם ובודקים אם יבש". כל פעם שאני תוקע קיסם יוצא רך גם כשכבר יבש. איך מבדילים או שזה רק הניסיון והזמן?
ב. יש תחליף לקמח עבור רגישים לצליאק?
ג. אפשר לתת תגובות גם ישירות למייל?
בברכה
אבי
היי,
1. הקיסם צריך להיות יבש, לא העוגה. זה מצוין שהעוגה רכה.
2. אפשר להכין עם כל תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, כרגיל וכו'. לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה.
3. שולחת תשובה גם למייל.
חתימה טובה 🙂
המון תודה על התשובה והיחס .
מה יחס הקמחים לעוגה זו שעליי להוסיף? יש תחליף ראוי לקינמון? כמה אבקת אפיה? האם את התשובות שלך לתגובות שלנו מקבלים תמיד במייל? או לכל הפחות הודעה שהתקבלה תשובתך? יקל מאוד… חתימה טובה..ושוב המון תודה
1
היי אבי,
אותה כמות – כוס קמח + כפית אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
הקינמון מוסיף טעם אבל אם אין אפשר להכין גם בלי.
כרגע מי שרוצה תשובה למייל צריך לציין זאת בתגובה אבל בקרוב האתר יעבור עיצוב חדש ושדרוג ואז האפשרות הזאת תהיה תעשה באופן אוטומטי.