מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס גזר

מאפינס גזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 27, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

מתכון לעוגות גזר אישיות רכות וטעימות שניתן להכין בעטרות נייר או קאפקייקס 

מאפינס גזר

מצרכים (8-10 מאפינס גזר):

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

2 גזרים בינוניים מגורדים דק

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה

כפית שטוחה (4 ג') אבקת קינמון

שליש כוס (33 ג') אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אם משתמשים בעטרות נייר מומלץ להניח אותן בתוך תבניות שקעים ממתכת/סיליקון כדי שיהיו יציבות).

-מערבבים את כל החומרים (בעזרת מטרפה/כף) לפי הסדר בו הם רשומים.

-יוצקים לתבנית שקעים משומנת ואופים במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    במתכון עוגת גזר בחושה שלך את אומרת לערבב את החומרים בקערות נפרדות:
    באחת קמח תופח, אבקת סודה לשתייה ואבקת קינמון,
    ובשנייה את הביצים, סוכר ושמן.
    לאחר מכן לערבב את שתי הקערות ובסוף את הגזר המגורד (אח"כ במתכון זה ברור לי שצריכה להוסיף את אגוזי המלך שלא קיימים במתכון של הבחושה).

    מה ההבדל שכאן ההוראות הן שונות, הרי מדובר באותם חומרים?
    פשוט מאד רוצה להכין בקאפקייקס וחשוב לי שייצא מוצלח.

    תודה 🙂

    1. היי לימור,
      שתי הדרכים לערבוב טובות ונכונות. אחת לקאפקייקס והשניה לעוגה. ההבדל בתוצאה הוא לא משמעותי. אם את מכינה בקאפקייקס תכיני לפני המתכון הזה וייצא מוצלח 🙂
      חשוב לי רק לציין שאם את משתמשת בקמח רגיל ומוסיפה לו אבקת אפיה יש לערבב אותם קודם ביחד ורק אז להוסיף לתערובת (שאגב זה נכון בכל עוגה).
      יום מקסים🌷

  2. מעבר לזה שזה חוסל על ידי הילדים, השינויים הקלים שהכנסתי: ביצה אחת XL במקום שתיים, סוכר החלפתי בדבש (משתדלת לעשות זאת ברוב המתכונים) , ללא סודה לשתייה וללא אגוזים, והוספתי עוד חצי כוס קמח.

    1. בגלל שיש בזה גזר לדעתי תקפיאי ובשבת מוקדם בבוקר (או בשישי לפני שאת הולכת לישון) תוציאי להפשרה על השיש עם הניילון הנצמד.

  3. היי, אני רוצה להכין את המתכון בתבנית במקום מאפינס? באיזה גודל תבנית להשתמש לפי הכמויות שרשומות במתכון?
    תודה!

  4. כמו תמיד- מתכון מעולה וטעים בטירוף! השתמשתי בסוכר חום ויצא פצצה.. תודה! (לא צריך לשלוח תגובה למייל 😉 )

  5. העוגות גזר מאוד מתאים לי רק אני לא יכולה עם קמח לבן ולא עם טופח, האם אפשר עם קמח בריא יותר שהוא לא מחיטה. תודה
    שמי מלכה שיר. בבקשה תשובה למייל. [email protected] תודה רבה.

    1. היי מלכה,
      אפשר להכין את העוגה עם תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, כרגיל וכו' בתוספת אבקת אפיה.
      שולחת תשובה למייל.
      חתימה טובה 🙂

  6. שלום,

    א. אף פעם לא הבנתי את המונח "נועצים קיצם ובודקים אם יבש". כל פעם שאני תוקע קיסם יוצא רך גם כשכבר יבש. איך מבדילים או שזה רק הניסיון והזמן?
    ב. יש תחליף לקמח עבור רגישים לצליאק?
    ג. אפשר לתת תגובות גם ישירות למייל?
    בברכה
    אבי

    1. היי,
      1. הקיסם צריך להיות יבש, לא העוגה. זה מצוין שהעוגה רכה.
      2. אפשר להכין עם כל תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, כרגיל וכו'. לא לשכוח להוסיף אבקת אפיה.
      3. שולחת תשובה גם למייל.
      חתימה טובה 🙂

      1. המון תודה על התשובה והיחס .
        מה יחס הקמחים לעוגה זו שעליי להוסיף? יש תחליף ראוי לקינמון? כמה אבקת אפיה? האם את התשובות שלך לתגובות שלנו מקבלים תמיד במייל? או לכל הפחות הודעה שהתקבלה תשובתך? יקל מאוד… חתימה טובה..ושוב המון תודה
        1

        1. היי אבי,
          אותה כמות – כוס קמח + כפית אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.
          הקינמון מוסיף טעם אבל אם אין אפשר להכין גם בלי.
          כרגע מי שרוצה תשובה למייל צריך לציין זאת בתגובה אבל בקרוב האתר יעבור עיצוב חדש ושדרוג ואז האפשרות הזאת תהיה תעשה באופן אוטומטי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר