מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס בננה

מאפינס בננהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 22, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

מתכון למאפינס בננה עם שוקולד צ'יפס, רכים וטעימים שאי אפשר להפסיק לאכול – קערה אחת, ללא מיקסר.

מאפינס בננה

מצרכים (8-10 מאפינס בננה):

1 ביצה גדולה

שליש כוס (66 ג')  סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

בננה וחצי בגודל בינוני מעוכות (או 2 בננות קטנות)

4 כפות (40 מ"ל) מים

חצי כפית (2.5 מ"ל) תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח תופח

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת תערובת אחידה (מומלץ להשאיר מעט מכמות השוקולד צ'יפס לפיזור מעל המאפינס לאחר שיוצקים אותה לתבנית).

-יוצקים לתבנית מאפינס משומנת ואופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


102 תגובות

הוסף תגובה
  1. מתכון מושלם!! שמתי שוקולד ציפס לבן במקום חום, והוספתי ממרח שוקולד
    יצא מעולה 🙂
    תודה על מתכונים טעימים וקלים !!!

  2. פשוט וואוו!!!! 5 דק הכנה וטעים בטירוף.
    הכנתי ללא גלוטן עם קמח כרגיל ואבקת אפייה וגם
    נתקעתי רק עם שוקולד ציפס לבן וחששתי שיצא פחות טוב. יצא מושלם! ממש מושלם! תודה

    1. עדיף שלא מאחר והאפקט של אבקת האפיה (שיש בקמח התופח) ייפגע והמאפינס עלולים לא לתפוח ולצאת דחוסים.

  3. היי, ביצה אחת זה מספיק לתבנית אינגליש קייק?

    עם ביצה אחת העוגה תצא מספיק יציבה וגבוהה? אם אני מוסיפה עוד ביצה מה ההשלכות? (גם לתבניות מאפינס וגם לאינגליש…)

    1. אם זו ביצה גדולה אז כן. בכל מקרה אפשר לשים גם 2 ביצים. זה יכול להוסיף יציבות ונפח לעוגה.

  4. הי, נהנית מאוד מאוד מהמתכונים הקלים והטעימים! אם אכין את המתכון הנ"ל בתבנית, האם ניתן להקפיא?אודה על תשובה מהירה. ואגב, עוגיות הבננה עם שוקולד ציפס נהדרות!

    1. היי הדס,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. אין בעיה להקפיא.
      יום מקסים 🙂

  5. היי.. הכנתי עכשיו.. היו לי 3 בננות בשלות שאני לא אוהבת ככ לאכול ככה כשזה רך מדי וחשבתי מה לעשות.. בדכ לא מתחברת לבננה כקינוח… אבל אמרתי שננסה אין מה להפסיד.. הכנתי באינגליש קייק וציק צאק מוכן ויצא נהדר…..
    תודה רבה….אוהבת מאוד את האתר הזה הכל ככ קל ברור ומהיר והכי חשוב טעים
    שאלה קטנה… לכמה זמן זה יכול לשרוד( אם יישאר מזה משו בכלל חח😃)? מבחינת זה שזה פרי ואיפה לאחסן? תודה

    1. היי הודיה,
      קודם כל זה נראה מעולה 🙂
      אפשר לשמור את זה עטוף בניילון נצמד על השיש כיממה ולאחר מכן כדאי להכניס למקרר.

  6. הי, האם אפשר לאפות את הכמות הזו בשתי תבניות אינגליש קייק במקום בתבניות אישיות?
    אם כן,האם יש להאריך את זמן האפייה?
    תודה רבה על הפירוט וההכוונה

    1. היי אנג'לה,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. זמן האפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.

  7. עוד מתכון מוצלח ביותר!
    עשיתי קצת שינויים לשדרוג בריאותי- קמח כוסמין מלא, שמן קוקוס במקום שמן רגיל וסילאן במקום סוכר ויצא מושלם!!!

    תודה רבה על מתכונים נהדרים ופשוטים להכנה, שתמיד יוצאים מעולה!
    ישר כח!

    חנה

  8. מאפינס מעולים! נימוחים ועסיסיים
    במקום שוקוצ'יפס הכנתי פרורי קינמון מלמעלה ויצא מעולה 🙂
    תודה על המתכונים המצויינים!

    1. היי איטא,
      אפשר לשים במקום כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.

  9. היי, אם אני רוצה להכין ל30 ילדים להכפיל את הכמויות בשלוש?
    תודה רבה!
    חייבת לציין שכל מתכון שלך שניסיתי היה מעולה 🙂

    1. היי חני,
      אם הם מיועדים לאפיה אז אין בעיה (צריך להיות רשום על האריזה).
      מומלץ רק להניח אותם בתוך תבנית שקעים מסיליקון או ממתכת ורק אז לצקת את הבלילה לתוכם, כדי שיהיו יציבים.

  10. מתכון מעולה שהספקתי להכין צ'יק צ'ק 'על הבוקר'
    יוצא רך ונימוך בפה. הכנתי בתבנית של מיני מאפינס – יצאו כמעט 30

    1. היי שירן,
      1 ביצה קטנה
      רבע כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      בננה בינונית מעוכה
      3 כפות מים
      חצי כפית תמצית וניל
      3/4 כוס קמח תופח
      3 כפות שוקולד צ'יפס

  11. היי,
    שאלות של מתחילים אבל ממש..
    1. אם זה נועד להגשה בגן יום אחרי, להשאיר בחוץ ללילה? במקרר?
    2. אם אני משתמשת בתבניות קאפקייקס ייעודיות מקרטון, זה עדיין אמור להכנס לתבנית שקעים, או שפשוט ממלאים על קרטון ומניחים בתנור? מבולבלת.
    תודה 🙂

    1. היי,
      1. אפשר להשאיר מחוץ למקרר, עטוף בניילון נצמד.
      2. אם אלה תבניות מקרטון קשיח אז יש למלא את התערובת ישירות לתבניות (עד גובה 3/4), להניח ישירות על רשת התנור ולאפות. אם אלה מנג'טים (מנייר דק) יש להניח אותן קודם בתוך תבנית שקעים ואז לאפות.
      בהצלחה 🙂

  12. שלום אפרת, אני בחורה בת 20 ללא כל נסיון עבר במטבח.
    אני חייבת לומר שבזכותך גיליתי את עולם האפיה והבישול לאחר שחששתי ממנו כל כך!
    המתכונים שלך כל כך ברורים, קלים וטעימים בטירוף!
    כל המשפחה נהנת מהם 🙂
    תודה רבה לך!

  13. מתכון לא פחות ממעולה. הפתעה נהדרת. קליל, מהיר, דורש קערה אחת בלבד. הוספתי אגוזי מלך קצוצים. תודה רבה .

  14. אני לא כותבת תגובות אף פעם – אבל אני מוצאת את עצמי כל הזמן מחפשת את המתכון הזה בזמן האחרון כי הוא פשוט מדויק ומעולה!! יוצא ככ טעים שהמאפינס הפכו למתכון האהוב במשפחה! תודה

  15. הגענו הביתה סמוך לשבת ונשארו בדיוק 20 ד' עד להדלקת נרות ונזכרנו שאין קינוח.
    חיפשתי מתכון מהיר והכנתי את המאפינס בננה.
    הגשנו את המאפינס בקינוח ליל שבת – יצא מעולה!
    תודה רבה!
    אגב, זו תגובה גברית שניה 😉

  16. שלום לכולן,
    תגובה גברית ראשונה 🙂
    ניסיתי בפעם הראשונה אי פעם בחיים לאפות משהו, ויצא מעולה…
    אגב, שמתי קוביית שוקולד מריר בתחתית המאפיין וזה שדרג את הטעם.
    תודה רבה!

    1. אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה. יש לערבב קודם את שניהם בנפרד ורק אז להוסיף לתערובת.

  17. היי,שאלה..אפשר במקום ארבע כפות מים לשים ארבע כפות מיץ תפוזים סחוט? תודה מראש על התשובה!! חייבת להגיד שאני משתמשת מהאתר שלך כמעט לכל דבר שאני מכינה בבית וכולם אוהבים!!!

  18. יש לציין שאני ממש מעריצה את האתר הזה ומאד אוהבת את המתכונים ולא מוותרת על שום מתכון תודה ענקית לכולכם!!!

  19. הכנתי עם שינוי קטן – החלפתי את הקמח התופח בקמח כוסמין מלא+א. אפייה והשתמשתי בפצפוצי ריזס במקום שוקולד צ'יפס. יצא מושלם! תודה רבה 🙂

  20. הכנתי ויצא מעולה!! מאוד אוורירי וטעים.
    בכללי האתר שלך ממש טוב, אני משתמשת בהרבה מתכונים שלך 🙂

  21. בראש ובראשונה רוצה להודות לך על אתר פשוט נפלא!
    מאז שהכרתי את האתר שלך אני נעזרת רק בו!
    ולשאלה.. האם ניתן להקפיא את העוגה?

  22. היי אפרת הכנתי את המאפינס לבת שלי בת השנה והיא פשוט חיסלה את זה תודה רבה 🙂 ושבת שלום

  23. היי אפרת, הכנתי עכשיו ויצא ממש ממש טעים! כלום עבודה ורך ועסיסי, בדיוק כמו שאני אוהבת 🙂 חיפשתי מה לעשות עם בננת שכבר היו מאוד בשלות, והמתכון הזה הופיע לי מול העיניים! לא מאמינה שזרקתי כל כך הרבה בננות במקום להכין דברים טעימים כאלה! מעכשיו, לא זורקת יותר! תודה רבה וערב טוב 🙂

      1. לא התאפקתי וכבר אפיתי באינגלישקייק והיא יצאה מעולה!!
        טעימה ורכה.
        כל המתכונים שהכנתי מהאתר שלך היו מוצלחים.
        תודה רבה!!!
        שבת שלום (:

  24. היי אפרת. יש לך מתכון לעוגת בננות שמתאימה לפסח ?? ממש צריכה דחוף.. התינוק שלי אוכל בעיקר בננות. תודה וחג שמח!!

    1. היי טליה,
      לצערי אין לי מתכון. אם ייצא לי להכין משהו מוצלח אשלח לך את המתכון למייל.
      חד שמח 🙂

  25. שוב שאלה,

    נראה לך שאפשר להקפיא מילוי שוקולד לעוגה, שיש בו חלמונים או חלבונים?

    תודה לך על כל העזרה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר