מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות לפסח

לחמניות לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 10, 2014
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

לחמניות כשרות לפסח – מתכון מנצח וקל להכנה

לחמניות לפסח

מצרכים (7-9 לחמניות):

1 כוס מים (240 מ"ל)

1/4 כוס שמן (50 מ"ל)

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כוס קמח מצה (120 גרם)

1/3 כפית אבקת אפיה

3 ביצים

לקישוט: שומשום / קצח (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה.

-מניחים בסיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה (עד שהמים מבעבעים).

-מכבים את האש ומוסיפים מיד ובבת אחת את הקמח. מערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר (מתקבל בצק דביק). מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל פעם ביצה אחת). מערבבים במהירות (בעזרת כף או מיקסר ידני) עד לקבלת תערובת אחידה.

-מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים במרווחים על נייר האפיה.

-אופים ב 200 מעלות במשך 10 דקות ולאחר מכן מורידים את טמפרטורת התנור ל180 מעלות וממשיכים לאפות      30-40 דקות נוספות עד שהלחמניות זהובות מבחוץ ואפויות מבפנים.

*מומלץ להשאיר את הלחמניות בתנור כ-10 דקות לאחר האפיה.

חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות לפני האפיה ואין לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה!

 

לחמניות לפסח, לחמניות כשרות לפסח, מתכון לחמניות לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

511 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, אחרי שהלחמיות יצאו מעולות בפסח איך לעשות אותם שלא בפסח, איך ממרים את החומרים ליום חול?
    תודה מראש

  2. מתכון מנצח מעולה וטעים, אני משתמשת בשקית זילוף במקום לגלגל בידיים, הכנה מהירה ונקייה
    תודה

    1. היי דור,
      הביצים הן אלה שגורמות לבצק לתפוח ללחמניה ותורמות לאווריריות הלחמניה. מהתגובות היו כאלה שניסו להכין עם 2 ביצים גדולות ודיווחו שיצא בסדר.
      חג שמח 🙂

  3. היי אפרת,
    רוצה היום להכין את הלחמניות אחרי העבודה ויש לי קמח מצות רגיל האם צריך את הקמח הזה או הדק עוגות?
    שוב תודה רבה וחג שמח:)

  4. הכנתי היום את הלחמניות והם יצאו נהדרות וטעימות. פיזרתי פפריקה מתוקה על חלק מהן וזה הוסיף צבע נהדר. תודה וחג שמח!

  5. היי אפרת ניסיתי להכין והעיסה יצאה לי ממש ממש נוזלית. ברמה שאי אפשר להכין כדורים.. מה ניתן לעשות? מה עשיתיי לא בסדר? תודה וחג שמח

    1. היי ליאת,
      באיזה כוס השתמשת?
      הוספת קמח בשלב הזה יכולה לפגוע קצת בתוצאה הסופית אז כדאי לנסות לעבוד עם ידיים רטובות וליצור לחמניות. אם את לא מצליחה אז תוסיפי עוד קצת קמח.

  6. הי אפרתאם אני מוסיפה למתכון כוס קמח תפוחי אדמה, איזה נוזלים צריך להוסיף (מים/שמן) וכמה?
    תודה על המתכונים המעולים!

    1. היי יעל,
      אני לא יודעת אם המרקם ייצא מוצלח עם קמח תפו"א. מבחינת כמויות אולי כדאי להפחית ל3/4 כוס מים.

  7. הי אפרת, אין על המתכונים שלך😘
    אם אני שמה כמות כפולה, ניתן להכין לחמניות כפולות בגודל….?

    1. היי 🙂
      אני לא בטוחה אם הלחמניות יאפו כמו שצריך מבפנים אם הן יהיו גדולות יותר. נראה לי שעדיף להשאיר באותו גודל גם אם מכפילים כמויות.

  8. יצא מעולה !! אולי אפשר להוסיף מעט יותר סוכר למתיקות , מתכון קל ומצליח . עשיתי 3* , אפשר להוריד ביצה אחת פחות
    אווריריות. לא יכולתי לחכות שיתקרר

  9. אפרת יקרה הצילו !
    הכפלתי את כל הכמויות למעט הביצים… שכחתי להכפיל את הביצים 🙁
    עכשיו כבר בתנור
    יש סיכוי שיתקבל משהו אכיל ?
    מבואסת נורא…

  10. נשמע פצצה
    2 שאלות:
    1)בטןסטר אובן גם אפשרי להכין?
    2) אפשרי עם קמח מצות תופח במקום קמח מצות בנפרד ואבקת אפייה בנפרד.?

    1. היי אלמוג,
      1. לגבי טוסטר אובן לא ניסיתי אבל מישהי רשמה בתגובות שניסתה:
      "בניסיון הראשון הייתי צריכה להוסיף זמן אפייה (אך לא נורא, התוצאה הסופית הייתה טובה מאוד!) ואז בניסיון השני עשיתי כך: אפיתי 10 דקות בטמפרטורה 200 מעלות, אחר-כך 40 דקות ב- 180 מעלות, אחר-כך 15 דקות של רק גוף חימום תחתון (ב-180 מעלות) והשארתי בפנים עוד 15 דקות. יצא מעולה, תודה!"
      2. לא יודעת, לא ניסיתי. נראה לי שעדיף ללכת על בטוח ולהכין עם קמח מצות 🙂
      חג שמח 🌸

  11. היי, האם אפשר להכין מקמח מצה כוסמין מלא? האם צריך להיות שינוי כלשהו בכמויות/בזמן האפייה?
    אם אני מעוניינת ביצירת כדורים קטנים (סוג של לחמניות ביס) האם זמן האפייה צריך להשתנות?
    תודה וחג שמח!

    1. אני מניחה שאפשר. אין צורך לשנות משהו.
      זמן אפיה 25-30 דקות (במקום 30-40 דקות).
      חג שמח ❤️

  12. היי, רק מהידע המרשים שלך האם אפשר להכניס מילוי כל שהוא בטרם מכניסים לאפייה? בסה״כ זה דומה לאפיית פלזניות ואלו יוצאים עם חלל בפנים, האם בשל הסברה הזו ניתן להכניס מראש מילוי?
    אם את חושבת שכן אז אולי יש לך רעיון במה למלא.
    תודה

    1. היי יהודית,
      לא מומלץ למלא לפני אפיה מאחר ולדעתי זה יפגע באפיה אחידה של הלחמניות.
      חג שמח ❤️

    1. היי מוריה,
      במקרה הזה לא מצאתי תחליף לביצים שייתן תוצאה מוצלחת.

  13. סיבכת אותי. הלחמניות נחטפו ועכשיו צריך להכין שוב. ושוב. ושוב…חחח..תודה רבה וחג שמח🥂

    1. היי ענת,
      לא אמורים להרגיש את הטעם של הביצים. יכול להיות שהבצק היה עדיין חם שהוספת את הביצים?

  14. הכנתי הערב, היו לי רק 2 ביצים בבית (והשעה היתה מאוחרת מידי בשביל לבקש מהשכנה), אז הכנתי עם 2 ויצאו לחמניות נהדרות!
    אחלה מתכון וההסבר כזה מאיר עיניים!!!
    חג שמח ותודה על המתכונים באתר שלך, אני נהנית מהמון מתכונים שלך.

  15. לחמניות נהדרות!! בנהזוג לא הפסיק להתפעל כמה שהן אווריריות.
    בחג הזה בכלל הרבה מתכונים שלך – פשטידת בטטה, סלט עדשים שחורות ובטטה, המאפינס… אמרתי לכולם שזה צריך להיקרא שולחן הסדר של אפרת תודה!

  16. מתכון מנצח!!!!!!
    מכינה עכשיו בפעם השלישית!
    אוהבת מאוד את המתכונים שלך, הם קלים, טעימים והכי חשוב מדוייקים!!

    חג שמח!

  17. מתכון מעולה! אני השתמשתי בקמח רב תכליתי נטול גלוטן וכמו שהמלצת הוספתי רק שתי ביצים. יצא מצוין! מאוד נהנים מהמתכונים שלך

    1. ואו נראה מעולה!
      תודה שחזרת לעדכן, זה יעזור לכל מי שרגיש לגלוטן 🙂

  18. מתכון מעולה. אופה כבר שנים ותמיד מצליח.על פי בקשת הקהל מוסיפה לחלקן בצל קצוץ דק, לחלקן זיתים קצוצים ולחלקן פטרוזיליה.להיט.

    1. היי רוני,
      אני גם שמה זיתים ובצל או שום כתוש ומוסיפה לבצק בסוף לפני שאני יוצרת כדורים.

  19. מתכון מעולה ומדוייק. כבר כמה שנים מכינה. כמובן שמכפילה כמויות. טעימות גם בלי כלום בפנים.

  20. היי אפרת,
    אם אני רוצה כמות כפולה של הלחמניות, צריך להכפיל פשוט את הכמות של כל המצרכים או שעדיף לעשות פעמיים בנפרד?

    1. נסי לשים רבע כפית אבקת סודה לשתיה. אם אין לך תכיני בלי.
      חג שמח 🙂

  21. הכנתי לפי ההוראות
    חומרים לא מדוייקים
    3/4 כוס מים
    1 ורבע כוס קמח כדי שלא יהיה נוזלי וקל ללוש את הבצק
    יצא לי חום בהיר ריח מהמם
    עשיתי כל מיני צורות.בעיקר ניסיתי פיתה

    1. היי אלונה,
      הכמויות מאוד מדויקות. ראי המון תגובות של גולשים שהצליחו להכין לפי אותן כמויות.
      אם לא הצלחת כנראה שהשתמשת בכוס בנפח לא נכון. תנסי להכין בכוס בנפח 240 מ"ל.
      בהצלחה בפעם הבאה וחג שמח 🙂

  22. היי אפרת קודם כל רציתי להגיד לך תודה על האתר הזה! מתה עליו תמיד מוצאים בו הכל:) *דבר שני לגבי הלחמניות איך אני ממירה את הכמויות לכוס חד פעמית רגילה? אני תמיד מסתבכת עם זה.. תודה רבה וחג שמח!

    1. היי נופר,
      הבעיה שיש כמה גדלים של כוס חד פעמית. הכוס הקטנה הרגילה היא בנפח של 180 מ"ל.
      240 מ"ל מים = בערך כוס וחצי פחות כף (חד פעמית).
      50 מ"ל שמן = בערך שליש כוס חד פעמית.
      120 גרם קמח מצה – בערך כוס וחצי פחות כף (חד פעמית).
      חג שמח יקירה 🙂

  23. בוקר טוב
    לפי התגובות המתכון מוצלח מאוד.
    האם יש תחליף לקמח מצה?
    קמח מצה מכיל גלוטן!!!
    זה עבור הנכד שלי.

    אודה על תשובה
    יום טוב

    1. היי איציק,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לנסות להכין עם קמח כרגיל ללא גלוטן או תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח ללא גלוטן (צירפתי תמונה).
      אני רק מתלבטת לגבי כמות הנוזלים (מים וביצים) שכדאי לשים אך מאחר ולא ניסיתי אין לי כמות מדויקת.
      ממליצה להתחיל מ-2 בביצים ולהוסיף את הביצה האחרונה רק אם התערובת עדיין יבשה (היא צריכה לצאת מעט דביקה אך יציבה להכנת כדורים).
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    2. הי אפרת

      את ספידית ! איזה כיף.
      תודה רבה
      אבסה את הקמח הזה
      וכן, עם קמח אחר
      בכל מקרה אעדכן

      חג שמח ושבת שלום

    1. וואווו הכנתי את הלחמניות והן יצאו מושלמות למראית העין
      חזרתי אחרי עשר דקות להוציא אותן והן צנחו לחלוטין וואווווו כלכך מבאס!!!!!!
      וואוו בא לי לבכותת הן היו יפייפיות בטרוף
      ישלך מושג מדוע דבר כזה קרה??

    2. היי יעל,
      לפי התגובה של מרים אפשר להכין בטוסטר אובן.
      מצרפת את התגובה:
      "הלחמניות יצאו מאוד מוצלחות!
      עשיתי בטוסטר אובן.
      בניסיון הראשון הייתי צריכה להוסיף זמן אפייה (אך לא נורא, התוצאה הסופית הייתה טובה מאוד!) ואז בניסיון השני עשיתי כך: אפיתי 10 דקות בטמפרטורה 200 מעלות, אחר-כך 40 דקות ב- 180 מעלות, אחר-כך 15 דקות של רק גוף חימום תחתון (ב-180 מעלות) והשארתי בפנים עוד 15 דקות. יצא מעולה, תודה!"

      לגבי הלחמניות שנפלו, הכנת בטוסטר אובן או בתנור רגיל?
      פתחת את דלת התנור במהלך האפיה?
      יכול להיות גם שהלחמניות לא היו אפויות לגמרי מבפנים למרות שמבחוץ זה נראה אפוי ואז לא היה מה שיחזיק אותן והן נפלו. כמה זמן אפית? באיזה טמפ'?

    3. ערב מבורך יקרה
      אפיתי באובן טוסטר על 200 מעלות ואז עד30 דקות על 180 והמתנתי עד10 דקות שיתקררו בפנים.
      הדלת לא נפתחה כל זמן השהות שלהן באובן וגם חומם מראש טוב טוב …
      הטעם יצא מושלם ברוך השם אז פעם הבאה אנסה כמו שצירפת לי בתגובה…מקווה שיעזור

      אלופה!
      פסח שמח וכשר

    4. אין דחיית סיפוקים חח רצתי להכין פעם נוספת..חחח עכשיו הם תפחו בצורה מוזרה(נפתחו מלמעלה מידי)
      מקווה שלא יצנחו שוב..

  24. שלום ,
    האם ניתן להשתמש בקמח שיפון כשר לפסח ( ראיתי בסופר ורכשתי) ? ואם כן האם יש לבצע שינוי בכמויות ?
    תודה

    1. לא ניסיתי אבלל אני חושבת שכן. לא אמור להיות שינוי בכמויות.

  25. הי אפרת, קודם כל תודה, אתר מדהים, התאהבנו.
    אני מחפשת לחמניות או כל מתכון אחר לפסח שאפשר להכין ואז לקחת לטיול בחו"ל ולשרוד איתו שלושה ימים.
    יש לך רעיון ללחמניות\ מאפינס \ כל דבר אחר שיהיה בטעם סביר גם אחרי יומיים שלושה?

    תודה רבה!

    1. תודה רבה על התשובה. יש אפשרות להכין את הבצק, להקפיא או לשמור במקרר ולאפות במועד מאוחר יותר?
      אותה שאלה גם על המאפינס תפוזים… המון תודה.

  26. הכנתי את הלחמניות הבוקר שעון לוס אנג'לס
    יום אחרון של פסח
    הלחמניות יצאו ממש טעימות אווריריות כמו שצריך מתכון מנצח
    אורית

    1. היי מאיה,
      אפיה בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון). ביצים M זה בסדר.

  27. הלחמניות בתנור כולן התפוצצו מה יכולה להיות הסיבה? נראה גם שהשחימו מידי. מה לעשות? להוריד טמפ ולהשאיר עד תום הארבעים דקות? יש לי כמות נוספת להכין עוד מעט חשבתי אולי לחמם אותה בחום נמוך יותר מלכתחילה

    1. היי שרה,
      זה אומר שהטמפ' גבוהה מידי או שהתנור שלך חזק מידי.
      נסי לאפות אותן ב180 מעלות ב10 דקות ראשונות ואח"כ להוריד ל160 מעלות למשך כ-30 דקות.
      לגבי אלה שכרגע בתנור, תנמיכי לחום נמוך ותשאירי 20-30 דקות.

  28. הכנתי ויצא מעולה!!
    כל המתכונים שלך תמיד יוצאים לי טוב. כל פעם שאני מחפשת רעיונות למתכונים, קודם כל אני נכנסת לאתר שלך.
    הכל תמיד פשוט וטעים!!
    תודה רבה וחג שמח

  29. היי, הלחמניות בתנור כבר 10 דק וכבר זהובות
    יש לציין ששמתי בטוסטר אובן חזק . הורדתי את המעלות בינתיים אבל להשאיר 30 דק לדעתי ישרוף אותן. אמרת שאסור לפתוח במהלך האפיה, בכל זאת להשאיר לעוד 30 דק?

    1. היי לילי,
      תורידי את המעלות נמוך כמה שאפשר מבלי לפתוח את הדלת ותעקבי אחרי זה. אם בכל זאת הלחמניות משחימות יותר מידי תפתחי ותוציאי אותן.

  30. מועדים לשמחה מתכון מנצח … רציתי לשאול האם הן מתכווצות לאחר שמוציאים אותן מהתנור לאחר המתנה של 10 דק' בתוכו . הן התכווצו לי רוצה שישארו בצורה יפה מה לעשות
    האם יש גם מתכון ללחמניות מקמח תפוא?

    1. היי מיטל,
      הן לא אמורות להתכווץ. יכול להיות שכדאי להניח להן בתנור יותר זמן. להבא נסי להוציא אותן מהתנור רק אחרי 20 דקות.

  31. חזרתי להגיד תודה ואחלה לחמניות לפסח.
    המתכון כבר הופץ בקבוצת החברים שלנו שנהנו מהלחמניות בטיול….

  32. היי אפרת הכנתי עכשיו לפי הכמות למעלה.אין אפשרות לגלגל לכדורים כמו אצלך בתמונה.הבצק דביק.כדאי להכניס למקרר?

  33. היי הכפלתי כמויות ויצא לי ב2 תבניות . אמרת לא לפתוח את דלת התנור לא צריך להחליף בין התבניות?

    1. היי מור,
      עדיף להשאיר את הלחמניות בתנור 10 דקות לאחר האפיה ורק אז להוציא אותן, לחמם תנור ל200 מעלות ולאחר שהתנור חם מאוד להכניס את הנגלה הבאה.

  34. רציתי לשאול עם אני יכולה לחלק את הקמח מצות עם קמח מצה תופח של אסם ?פשוט שיתפחו לי מעט.נראה לך?

    1. מה ההיגיון להכין לחמניות של פסח שהן חמץ ? תכיני לחמניות רגילות וזהו אם את אוכלת חמץ בפסח

    1. היי ענתי,
      אם הביצים הן XL יכול להיות שיספיקו 5 ביצים לכמות כפולה. ממליצה להוסיף כל פעם ביצה אחת ולערבב עד שמתקבל מרקם אחיד מעט דביק. רק אם התערובת עדיין יבשה תוסיפי ביצה שישית.

  35. היי נראה מעולה
    עשיתי בידיוק כמו שאמרת
    ולאחר ששמתי את הביצים התערובת ממש דביקה
    מה ניתן לעשות?? לא מצליחה ליצור כדורים
    ממש דביק.
    תודה מראש

    1. היי קארין,
      גם כשאת מרטיבה היטב את הידיים את לא מצליחה ליצור כדורים?

  36. לאור התגובות האוהדות הכנתי לראשונה.יצא לי ממש טוב והילדים אוכלים עם שוקולד ועם גבינה בולגרית .
    ממש טעים להבא אכין כמות כפולה וגדולות יותר .חג שמח!!

  37. צהריים טובים
    הכנתי את הלחמניות לפני כשעה וחצי
    יצאו מעולות….כל הכבוד על המתכון….

  38. שלום !
    את כתבת 1 כוס מים וגם כתבת 240 מ"ל וזה לא מסתדר אז אם תוכלי לומר לי מה הכמות הנכונה
    תודה וחג שמח

  39. נראות מעולה. לכמות כפולה יש ךהכפיל את כל המצרכים?רוצה שהלחמניוצ יהיו בנוניות בכדי שאוכל למרוח בהם. כשאת רושמת את הביצים אפשר להוסיף במיקסר באיזה וו להשתמש?תודה ומועדים לשמחה

    1. היי ענתי,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      אפשר להכין במיקסר ידני רגיל (של עוגות) או וו גיטרה.

  40. הלחמניות יצאו מאוד מוצלחות!
    עשיתי בטוסטר אובן.
    בניסיון הראשון הייתי צריכה להוסיף זמן אפייה (אך לא נורא, התוצאה הסופית הייתה טובה מאוד!) ואז בניסיון השני עשיתי כך: אפיתי 10 דקות בטמפרטורה 200 מעלות, אחר-כך 40 דקות ב- 180 מעלות, אחר-כך 15 דקות של רק גוף חימום תחתון (ב-180 מעלות) והשארתי בפנים עוד 15 דקות. יצא מעולה, תודה!

  41. שלום ותודה על המתכון.
    האם ניתן להשתמש בלחמניות ביום למחרת או שכדאי ישר להקפיא כשהן מתקררות?

  42. אפרת האלופה, שנה שניה שאני מכינה את הלחמניות לפסח…
    משגעות!
    תודה אהובה על עוד מתכון מושלם, המצטרף למתכונים רבים וטובים שלך, המככבים בביתי….
    חג שמח!
    (אני לא מצליחה להעלות לפה תמונה….)

  43. התערובת יצאה לי מאוד נוזלית, בדקתי את עצמי אם הכמויות ועשיתי בדיוק מה שרשום, יש לך רעיון? כרגע בתנור, מחכה להן..

    1. היי שרית,
      הצלחת ליצור לחמניות?
      השתמשת בקמח מצות רגיל/דק? באיזה גודל כוס?

  44. היי, נשמע כמו מתכון נהדר 🙂
    אני יכולה להכפיל את כמויות המצרכים ולהכין כמות מוכפלת בנגלה אחת?

  45. שלום.
    האם אפשר להמיר חלק מקמח המצה בקמח תפוחי אדמה?
    אגב, האתר נהדר עם מתכונים קלים וסופר טעימים 🙂

    1. היי טל,
      יכול להיות שכן אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לגבי התוצאה.
      חג שמח 🙂

  46. שלום! אם לא אוכלים את כל הכמות באותו היום, מה את ממליצה? לשים במקרר? כמה ימים הלחמניות יישארו טובות אם לא שמים במקרר?
    תודה רבה!

    1. היי מרים,
      מומלץ לעטוף את הלחמניות בניילון אטום ולשמור מחוץ למקרר אם זה יום אחד, מעבר ליום כדאי לשמור במקרר עד 2-3 ימים. מומלץ לחמם לפני ההגשה.

    1. היי שרה,
      במקרה הזה אפשר להשתמש בשניהם אבל אני אישית מעדיפה בקמח הדק.

  47. נסיכה שלי הכנתי את הלחמניות בדיוק לפי המתכון ויצאו מעולות מבחוץ ומאוד פריכות אך מפנים יצאו רטובות ,תוכלי בבקשה לנסות להסביר איפה טעיתי

    1. היי רוני,
      כמה זמן הלחמניות היו באפיה? השארת אותן 10 דקות נוספות בתנור מכובה?
      ממליצה להחזיר את הלחמניות לתנור ל10-15 דקות נוספות ואז לכבות אותו ולהשאיר אותן בפנים עד שהתנור מתקרר לטמפ' החדר. זה אמור לייבש אותן מבפנים.
      בהצלחה!

    1. היי מיטל,
      3/4 כוס סוכר = 150 גרם
      מקווה שזה לא קשור למתכון של הלחמניות שיש בו רק כפית אחת של סוכר 🙂
      חג שמח!

  48. עשיתי נגלה ראשונה ללא שום תוספות
    השתמשתי במים רותחים מהקומקום
    הוספתי רק שקית אבקת אפיה
    יצא מדהים ואוורירי
    כל הכבוד לך המתקון קליל ומתאים לאופים מתלמדים כמוני, נותן מוטיבציה וטעם להתאמן

    1. הכנתי עכשיו כבר בשלב של הבצק הרבוך… כלומר אחרי ששמתי את הקמח מצה במים וערבבתי לא יצא בצק דביק אלא מלא פירורים
      לא יודעת מה עשיתי לא טוב כי את הכמויות לקחתי המ"ל ועם משקל…

    2. היי עמית,
      אם עשית לפני המתכון, זה אמור לצאת בסדר. הוסיפי את הביצים וערבבי. אני מאמינה שזה יהיה בסדר 🙂
      עדכני אותי..

    3. נכון וזו טעות (אני מתנצלת). תיקנתי והוספתי מידות במתכון עצמו.
      חג שמח 🙂

    4. תודה רבה!!!
      אחרי הנגלה של אתמול שעצרתי באמצע… באמת הכנתי היום עם 240 מ"ל 🙂

      יצא מ-צ-ו-י-ן

      אחרי 10 דק' 200 מעלות ו20 דק' 180 מעלות הלחמניות כבר היו די חומות ונראה שהן מוכנות אז השארתי עוד 10 דק' עם תנור סגור וכבוי אבל זה לא הספיק והבפנים עוד לא היה מוכן אז הכנסתי לעוד 10 דק' 180 מעלות
      כלומר סה"כ:
      10 דק' בתנור 200 מעלות
      30 דק' בתנור 180 מעלות
      10 דק' נוספות בתנור כבוי סגור

      היינו כבר חייבים לצאת כי קבענו עם ההורים במקום כזה של ליטוף חיות עם הילדים, ממש הרגשתי כמו בני ישראל שלא מספיקים להתפיח את הלחם 🙂

      יצא פשוט מעולה
      חמאה, שוקולד, ריבה, גבינ"צ או סתם כך!!!

      תודה רבה וחג שמח!
      עמית

    5. איזה כיף שחזרת לעדכן!
      אני מבינה שחווית את החג כמו שצריך 😉
      תודה עמית וחג שמח!

  49. הלחמניות יצאו מדהימות. פעלתי בדיוק לפי המתכון. הן יצאו פריכות קלילות וטעימות. ממליצה בחום ורק מצטערת שחיכיתי עד היום כדי להכין אותן.

  50. הכנתי את הלחמניות עם בזיליקום קצוץ וקצת צ׳דר מגורדת, יצא מעלף!!
    רוצה להכין גם לסדר השני, יש אפשרות להכין את הבלילה היום ולשמור במקרר/מקפיא עד האפייה מחר?

    1. נשמע מעולה!
      לשאלתך, לא אמורה להיות בעיה אבל אני לא יודעת, לא ניסיתי.
      חג שמח 🙂

    1. היי,
      אני ממליצה לשים אותן 40 דקות בתנור ואח"כ 10 דקות בתנור מכובה.
      כמה זמן הן כבר בתנור וכמה לחמניות יצאו לך מהכמות?

  51. תודה על השיתוף,מתכון מעולה וקל.רק שאני הוספתי סחיטת לימון כדי לא להרגיש את הביצים כי שילשתי את הכמות.והוספתי עוד שליש קמח מצה,כלומר,במקום 3 כוסות קמח מצה, שמתי 3 ו-1/3 כוסות קמח מצה.כי יצא קצת דליל מידי.הוספתי זאת אחרי שערבבתי עם הביצים. יצא מדהים.הייתי מצרפת תמונה רק לא יודעת איך

  52. אפרת האלופה, יצא מעולה!
    פעם שלישית החג הזה שאני מכינה את הלחמניות האלו. נפלאות!
    שנים אני מכינה לחמניות בפסח, ואת אלו כולם אוהבים.
    הילדים אוהבים ובעלי אמר שהן הטובות ביותר שהכנתי…
    אז תודה רבה על עוד מתכון מנצח מבית היוצר שלך..חג שמח!!

    1. היי רננה,
      אל תצפי לטעם של לחמניות רגילות אבל יחסית לפסח אלה לחמניות טעימות ומוצלחות 🙂
      חג שמח

    1. היי שקד,
      את יכולה לשים אבקת סודה לשתיה ואם אין לך תכיני בלי.
      חג שמח 🙂

    1. היי אילונה,
      לא ניסיתי לאפות בטורבו את הלחמניות. בכל מקרה אני חושבת שכדאי שתשאירי אותן לפחות 30 דקות ולאחר מכן עוד 10 דקות עם תנור מכובה

  53. כבר פעם שלישית שאני מכינה הן נבלעות טעימות יותר טוב ממצה יבשה ומשעממת
    הילדים מרוצים וזה הכי חשוב …מעולות

    1. היי מיטל,
      240 מ"ל מים
      50 מ"ל שמן
      3 גרם מלח
      5 גרם סוכר
      120 גרם קמח מצה
      2 גרם אבקת אפיה
      160-190 גרם ביצים
      חג שמח 🙂

  54. הי. היה לנו מתכון קבוע לחמניות פסח. השנה החלטנו לגוון. הלחמניות האלו מנצחות! יחליפו את המתכון הישן בוודאות! תודה.

  55. 25 אפריל 2016 שעה 13.39

    חג שמח לך אפרת אני אפיתי היום בבוקר את הלחמניות והם יצאו ממש טעימות.יפהפיות.רכות וזהובות .
    דרך אגב השתמשתי בקמח מצה של אוסם

    1. היי יוסי,
      באמת הייתי סקרנית איך זה יוצא עם קמח של אוסם 🙂
      תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!

  56. היי אפרת, אני מאוד אוהבת את האתר שלך והמתכונים שלך וקודם כל חג שמח!
    עשיתי את הלחמניות, יצאו לי יותר חומות מאשר זהובות (אולי תלוי בקמח מצה?) יצאו מעולה, רכות, עסיסיות וטעימות, בתנור שלי היה צריך 40 דק' על 180 מעלות , לא הכנתי בטורבו

    1. תודה מיטל, שמחה לשמוע 🙂
      יכול להיות שהצבע קשור בסוג הקמח. אגב אפית בקמח מצות לעוגות או רגיל?
      בכל אופן שמחה שהן יצאו טעימות, זה הכי חשוב 🙂
      חג שמח!

    1. היי יערה,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
      אם תנסי אשמח אם תחזרי לעדכן 🙂
      חג שמח

    1. היי חן,
      אפשר להכפיל כמויות ב-2. לא ממליצה להכפיל ביותר מזה בפעם אחת.
      חג שמח 🙂

  57. היי, עשיתי בדיוק כמו המתכון רק שהכפלתי הכול בשלוש. לאחר הוספת הביצים, הבצק היה מאו דליל ולא מאפשר להכין ממנו עיגולים. מה לעשות?

    1. היי הילה,
      זאת הסיבה שלא כדאי להכפיל ב-3. מקסימום להכפיל ב-2 מאחר וכשמכינים בכמויות גדולות מידי לפעמים משהו משתבש במרקם או בתוצאה הסופית 🙁
      אם הבצק מאוד מאוד דליל ואין שום אפשרות להכין ממנו עיגולים (גם לא בידיים רטובות) נסי להוסיף קצת קמח מצה. יכול להיות שהוספת הקמח בשלב זה תפגע בתפיחת הלחמניות אבל אני לא רואה שום ברירה אחרת.

  58. הלחמניות יצאו ממש יפות רכות אוריריויות עשיתי כמות כפולה בטורבו פשוט ממליצה בחום.
    להכין כמו הרשום.

    1. היי אביטל,
      הלחמניות בתמונה עשויות מקמח מצה (הן חומות-זהובות 🙂 )

    2. הכנתי במילה אחת וואו!!
      ובכמה מילים חייבת להודות שהתרגשתי לחמניות בפסח חח העולם מוכן לגאולה שניה…!! המשך חג שמח וכשר תודה על המתכון…

    1. היי אירנה,
      אני חושבת שכן. הייתי משאירה את הכמויות כמו שהן רק מפחיתה אולי מכמות הקמח כפית אחת (הכוונה לכוס פחות כפית).
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא.
      בהצלחה 😉

  59. חג שמח אפרת!!!
    אם אני רוצה לאפות אותן באיירפראי, יש לך מושג לגבי זמן האפיה והחום?
    תודה

    1. חג שמח קריסטינה יקרה!!
      סורי אבל אין לי מושג לגבי המכשיר 🙂
      שבוע מקסים!

    1. היי דנה,
      אם הוא נוזלי בצורה כזאת שאי אפשר להכין ממנו לחמניות אז נסי להוסיף עוד קמח אבל אם הוא רק דביק מאוד אז כדאי לעבוד עם ידיים רטובות וליצור לחמניות.
      חג שמח 🙂

  60. כיף מדהים וטעים!
    תמיד כשאני מכינה מתכונים שלך מתדמינים לי פרצופים מרוצים – זה פשוט בטוח יוצא טעים:)

  61. עשיתי את הלחמניות זו הפעם הראשונה לי , התערובת יצאה בתחילה די דלילה עם הוספת הביצים ,הוספתי מעט קמח מצה שחיזק את התערובת יצאו כעשר לחמניות ,אפיתי בדיוק כפי שההוראות ניתנו יצאו מדהימות לא יכולתי שלא לנגוס בראשונה , הציפוי יצא קריספי התוכן רך ונעים אך הן יוצאול קטנות ,נראה שאולי כדי להגדיל כמות ולעשותן גדולות יותר ,מה דעתך ? אני התלהבתי ממעשה ידי לראשונה

    1. היי אפי,
      שמחה שהלחמניות יצאו טעימות 🙂
      אין בעיה לעשות את הלחמניות גדולות יותר. כעקרון אמורות לצאת 7-9 לחמניות מהכמות במתכון.
      חג שמח!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      כן. אם רוצים לשלש יש להכפיל ב-3 אבל אני דווקא ממליצה לא להכפיל יותר מ-2 כי לפעמים כמות גדולה מידי פוגעת במרקם.
      חג שמח!

  62. היי, אצלנו לא אוכלים קטניות, רציתי לדעת באיזה שמן עדיף להשתמש – שמן זית או שמן אגוזים? והאם אותה כמות שמן? הטעם בטח יהיה מאוד מורגש,אז האם אפשר פחות שמן?
    תודה

    1. היי שירי,
      אני חושבת שבמקרה הזה עדיף להשתמש בשמן זית באותה כמות. כדאי שזה יהיה שמן זית בטעם מעודן ולא בטעם מאוד חזק ואז הוא לא אמור להיות מורגש לאחר האפיה.
      חג שמח!

    1. היי רינת,
      לגבי סודה לשתיה, אני חושבת שכן.
      הכמויות הן לפי כוס סטנדרטית זכוכית רגילה (עם הידית) בנפח של 240 מ"ל וכף/כפית מטבח רגילה.
      חג שמח 🙂

    1. היי ליאורה,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
      חג שמח 🙂

    1. היי נטע,
      לצערי אני לא חושבת. הביצים תורמות משמעותית למרקם הלחמניות.

    2. במקום ביצים שמים מיים שבושל בהם חומוס, או רסק תפוחים, או זרעי פשתן שהושרו ללילה.

    1. במקום ביצים שמים מיים שבושל בהם חומוס, או רסק תפוחים, או זרעי פשתן שהושרו ללילה.

      בכבוד ובשמחה ובאיחולי חג שמח…….:-)

  63. הלחמניות ממש טעימות ממליצה בחום אני הכרתי מאשת חמי שאפתה ואז הביא לי את האתר ואת המתכון והמלצתי לכולם ….

  64. הלחמניות טעימות מאוד, אבל הם טפחו מאוד והיה בתוכם הרבה אוויר ומעט מהלחמנייה עצמה,
    ממה זה יכול להיות?

    1. היי הילה,
      השאלה כמה הן חלולות כי הלחמניות אמורות להיות מעט חלולות ואווריריות. הן מבוססות על ביצים ולא על שמרים ולכן הן לא כבדות ו"בשרניות".

    1. אם הלחמניות תופחות מאוד ואז צונחות יכול להיות שהן לא אפויות לגמרי כשהן יוצאות מהתנור (כמה זמן הן בתנור?). אם פותחים את דלת התנור במהלך האפיה זה יכול לגרום לצניחתן.
      סיבה נוספת שיכולה להיות היא בגלל הבדלי טמפרטורות. זאת אומרת שמוציאים את הלחמניות מתנור חם לטמפ' נמוכה מידי (לכן מומלץ להשאיר את הלחמניות בתנור כ-10 דקות לאחר האפיה או שלפחות לפתוח את דלת התנור ולהשאיר את הלחמניות בפנים כדי שיסתגלו למעבר טמפרטורות).

    1. הכפלתי כמות, יצאו 20 לחמניות נהדרות! טעים מאוד מאוד, אמלא בהן כבד קצוץ… יאמי יאמי!

  65. מהממות !!
    כדאי להכפיל כמויות ולעשות לחמניות גדולות יותר,
    לפי המתכון הנוכחי יוצאות לחמניות מיני.

  66. למה הלחמניות צנחו לי? עשיתי בדיוק כמו במתכון יצא מאוד טעים אבל זה נהיה פיתות לא לחמניות. הם היו תפוחות ויפות וכיביתי את התנור להשאיר 10 דקות כמו שרשום. השארתי בערך 20 דקות וכשחזרתי זה כבר היה פיתות :\

  67. היי, ראיתי שכתבת באחת התגובות שהמתכון יצא דביק כיוון שהוא מכיל קמח תפו"א… לא ראיתי ברשימת המרכיבים שום אזכור לכך… האם הושמט בטעות מהמתכון?

    1. היי לאה,
      אין במתכון קמח תפו"א. התגובה הייתה לגבי שימוש בקמח תופח לפסח במקום קמח מצה (הקמח התופח מכיל גם קמח תפוא ולכן יוצא דביק יותר). את המתכון מומלץ להכין מקמח מצה כמו שרשום ולא מקמח תופח.
      חג שמח 🙂

    1. היי עמרי,
      אבקת אפיה היא כשרה לפסח להבדיל משמרים שהם חמץ.
      חג שמח 🙂

  68. היי אורית,
    הבצק יצא דביק בגלל שהוא מכיל גם קמח תפוא. פשוט תעבדי עם ידיים רטובות כדי ליצור כדורים.
    פעם הבאה אני ממליצה דווקא במקרה הזה להכין עם קמח מצה. מבחינת טעם ומרקם זה יותר מומלץ.
    חג שמח 🙂

  69. שלום.ערבבתי את המצרכים כמו שאמרת ואחרי 2 ביצים העיסה נהייתה מאוד דביקה. אז לא הוספתי את השלישית.את חושבת שזה יעבוד?

    1. היי יונה,
      אם העיסה רק דביקה כדאי להוסיף את השלישית. רק אם העיסה דלילה או נוזלית אז אין צורך.

  70. מעולה!!! איזה כיף ניסיתי קודם להכין פיצה ויצא זעווה לא תפח בכללל אבל הלחמניות יצאו מעוחה וזה החזיר לי את הביטחון באפייה

    1. היי שני,
      הסיבות יכולות להיות:
      *התנור לא היה חם מספיק כשהכנסת את הלחמניות (יש לחמם אותו ל200 מעלות לפחות 10 דקות מראש).
      *הוספת קמח לתערובת לאחר הוספת הביצים (הביצים צריכות להיות אחרונות בתערובת)
      *פתיחת דלת התנור בזמן האפיה.
      *מרקם הבצק היה דליל מידי.
      מקווה שעזרתי למצוא את הבעיה.
      חג שמח 🙂

  71. הלחמניות היו מאכזבות.נגלה ראשונה נשרפה למרות שעשיתי בדיוק לפי ההוראות
    התנור שלי חזק במיוחד ולכן אפיתי על 160 לאחר ש10 דקות היו על 200
    אז נגלה שניה אפיתי פחות זמן והורדתי ל145 מעלות והלחמניות
    צנחו .יש לך מושג למה?

    1. היי שרית,
      אני מניחה שזה באמת בגלל חום התנור. אפית בתוכנית רגילה נכון? (לא טורבו)
      לפי מה שאת מתארת התנור שלך מאוד חזק.
      כמה לחמניות יצאו לך מהכמות הנ"ל? (אני שואלת כדי שאדע בערך באיזה גודל עשית אותן).
      אם אחרי 10 דקות של אפיה ב200 מעלות הלחמניות כבר נשרפו מבחוץ או השחימו מאוד אז היית צריכה לאפות ב190 מעלות את 10 הדקות הראשונות. לאחר מכן היית צריכה להוריד את המעלות ל160 כמו שעשית ולאפות פחות מהזמן הרשום. נראה לי ש15-20 דקות היו מספיקות להן.
      אגב, כמה זמן הלחמניות היו בתנור?
      לגבי הנגלה השניה שצנחה- זה יכול לקרות אם פתחת את דלת התנור בזמן האפיה או בגלל שהיה הבדל גדול בין הטמפ' (זאת אומרת מעבר בין 200 מעלות ל145 מעלות) או שהלחמניות לא היו מספיק מוכנות כשהוצאת אותן מהתנור.

  72. הכנתי עכשיו יצאו מעולות – הנכדים כבר חיסלו אותם , הכנתי אותם בדיוק לפי המתכון -יצאו נפלא
    כמו לחמניה רגילה

    1. היי בר,
      את יכולה אבל לא חובה. אפשר להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית (עם הידית) רק חשוב למדוד את כל החומרים (נוזלים ויבשים) באותה גודל כוס כדי לשמור על יחס שווה.
      חג שמח 🙂

  73. רוצה להכין את הלחמניות הללו, האם קמח מצה אסור לערבב הרבה כמו קמח רגיל? תודה על כל המתכונים המוצלחים וחג שמח..

  74. עשיתי הבוקר. נהדרות!! ניסיתי לערבב את הבצק במיקסר ידני והוא לא התגבש, אז ערבבתי בידיים. האם ייתכן שזה מה שגרם לחלק מהלחמניות לצאת חלולות מבפנים? המשפחה דווקא שמחה על זה, כי מילאו את זה ואכלו כמו פחזניות. בכל אופן הן קלות, נהדרות וטעימות. תודה לך! חג שמח

    1. היי פנינה,
      יכול להיות שהערבוב במיקסר גרם לזה.
      שמחה שיצא טעים ושכולכם נהנתם 🙂
      שבוע נפלא וחג שמח!

    1. הי רווית,
      אני חוששת שאם תוסיפי קמח בשלב זה יפגע בתפיחת הלחמניות (הביצים צריכות להיות האחרונות).
      גם אם העיסה דביקה ולא ממש מוצקה עדיף שתנסי בעזרת ידיים רטובות ליצור כדורים ולהניח על נייר אפיה. שימי לב שחשוב לחמם את התנור ל200 מעלות מראש.
      בהצלחה 😉

  75. הלחמניות יצאו מעולות!! רק 50 דקות זה המון זמן בתנור שמתי 10 דקות על 200 מעלות ועוד 20 דקות על 180 ועוד הם יצאו מעט כהות וקשות פעם הבאה אפילו אפחית עוד בדקות שיצאו יותר רכות! אבל בסה"כ לחמניות מוצלחות!! חג שמח 🙂

    1. היי רותי,
      השתמשת במקרה בקמח מצה מחיטה מלאה או סוכר חום? כי הם מרכיבים שיכולים להכהות את צבע הלחמניות.

  76. היי הכנסתי עכשיו בפעם הראשונה את הלחמניות ב200 מעלות, אחרי 10 דק צריך להוציא אותן ואז להוריד ל180, או שאני משאירה אותן בתנור ומורידה ל180?
    תודה 🙂

    1. היי שני,
      תאפי 10 דקות ראשונות ב200 מעלות. לאחר מכן תנמיכי את הטמפ' ל180 מבלי לפתוח את דלת התנור אחרת הלחמניות יצנחו.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    1. הי מירב,
      מאחר וכמעט ואין חומרי התפחה בתערובת, הביצים משמעותיות כי הן אלה שגורמות לבצק לתפוח ללחמניה ותורמות לאווריריות הלחמניה.
      לא ניסיתי להכין משתי ביצים כך שאני באמת לא יודעת. אם תחליטי לנסות אני ממליצה להשתמש ב2 ביצים גדולות לפחות ואשמח לקבל עדכון בתוצאה 🙂
      חג שמח!

    1. היי הדס,
      קשה לי לומר בוודאות (אני מניחה שבסביבות 80-90 קלוריות).
      שבוע טוב 🙂

    1. היי מאי,
      לא, שקית מכילה בדר"כ 2 כפיות אבקת אפיה.
      במתכון הזה צריך לשים שליש כפית בלבד.

  77. שלום רב
    מחמם את הלב לקרוא את כל התגובות ההנאה והתודות.
    לנכדתי אסור ביצים האם אני יכולה להחליף ברסק תפוחי עץ כמו בעוגות ומלוחים?
    תודה על העזרה.
    יום טוב

    1. תודה שושנה 🙂
      בלחמניות הספציפיות האלה הביצים הם המרכיב הכי חשוב מאחר והן תורמות למרקם הלחמניות ולאווריריות שלהן, לכן למרות שלא ניסיתי אני בספק אם אפשרי במקרה הזה להמיר ברסק תפוחים.
      שבוע נפלא!

  78. סוף סןף מתכון מדהים ללחמניות פסח! אחרי חיפושים ונסיונות כושלים הגעתי למתכון המנצח.המון המון תודה יצא טעים מאוד וקל להכנה יאיר

  79. היי רציתי לדעת האם ניתן להוסיף ללחמניות קצת טעם?? אני חשבתי על שום ורוזמרין
    ואם כן מה מומלץ ??תודה מראש

    1. היי שירן, שום ורוזמרין נשמע מעולה. אפשר להוסיף לתערובת הבצק גבינות כמו צהובה, בולגרית, פרמזן, ריקוטה. אפשר להוסיף עם הגבינות תבלינים כמו זעתר או עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, בזילקום).
      ויש גם מישהי בתגובות שהכינה את הלחמניות עם מילוי שוקולד או גבינה שזה גם רעיון נחמד.

  80. היי! אני בשלב הכנת הלחמניות כרגע והכנתי כמות כפולה מראש.. רציתי לדעת, אם הכמות כפולה האם יש להכפיל גם את כמות הביצים? כלומר, לשים 6 ביצים?? אשמח לתשובה מהירה מכיוון שאני כרגע בהמתנה לצינון הבצק.. תודה!

    1. היי זיוה, כן (אם הביצים גדולות אני חושבת שגם 5 ביצים יספיקו)
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי הדר, את בטוח היית בסדר 😉
      יש להניח שהתנור שלך חזק, תנסי בפעם הבאה לאפות במקום ב180 ב160 או 170 מעלות אבל רק לאחר שאפית ב-10 דקות הראשונות ב200 מעלות.

  81. טעים טעים טעים!!!
    והכי חשוב, הן לא מתפרקות!
    כבר 3 נגלות חוסלו.
    אפילו עשיתי אותן בגודל שיתאים כלחמניות המבורגרים.
    תודה רבה על המתכון!

    1. חג שמח כרמית, אני מניחה שהמרקם יהיה שונה אבל לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.

    1. היי רחלי, אני מניחה שאפשר (זה כמו קמח מצות רגיל רק שהטחינה שלו דקה יותר).
      חג שמח ושבת שלום 🙂

    2. תודה רבה על התשובה המהירה, אני ארוץ להכין לפני שבת 🙂
      אין על המתכונים שלכם, הכל יוצא מעולה! שבת שלום וחג שמח!

    1. הלחמניות מעולות מפעם לפעם יותר מוצלחות נחטפות כמו גרעינים ניתן לוותר על האבקת אפיה . אני מכינה אותם פעם שלישית , ויתרתי על מתכוני העבר . תודה
      כל מתכון שלך שהכנתי אף פעם לא התאכזבתי .
      חג שמח

  82. שאלה אחריי הכנה: הלחמניות יצאו קלות ואווריריות אבל הביצים מאוד מורגשות בטעם. איך אפשר להפוך את הלחמניות לטעימות יותר? ולא בטעם של פסח

    1. היי שרה, הביצים הכרחיות במתכון זה ולא ניתן לוותר עליהן. אם הטעם של הביצים מורגש, את יכולה לנסות להוריד ביצה אחת ולבדוק האם יש שיפור בטעם.
      לאחר לא מעט ניסיונות אני יכולה לומר לך שאלו הלחמניות הכי אווריריות וטעימות שהצלחנו להכין יחסית לפסח, הכל יחסי 😉

  83. יצא מצויין! ולא כולל חומרים שבד"כ צריך לקנות במיוחד, קמח מצה תמיד יש לי בנמצא בפסח… מהיר וטעים! תודה =)

    1. הי שלומי, המרקם של קמח התירס הוא שונה ומאחר ולא ניסיתי אני לא יכולה לומר בוודאות. אם תחליט לנסות, אשמח אם תשתף אותנו 🙂

  84. מעולות. הכי טובות שהכנתי. הכפלתי את הכמות וזה פשוט נטרף. נימוחות ואווריריות. מתכון ששוה לשמור.

    1. הכנתי…פשוט מעולות!! והכנתי אותן אחכ בואריציות שונות…עם גבינת ריקוטה וזעתר בתוך הבצק מה שגרם לבצק נימוחות מדהימה וניחוח זעתר. ולאחר מכן עשיתי עוד 2 נגלות האחת עם מילוי גבינה והשניה עם שוקולד…פשוט מדהים. תודה רבה.

    1. היי ריקי, אני לא חושבת שאפשר כי המרקם לא מתאים (גם באפיה בדר"כ משלבים קמח תפו"א עם קמח מצה).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר